- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz
katt777 #4785 üzenetére
Na akkor 1-2 tipp ha nem lenne stabil az RMClock-kal a gépezet.
Hibafelderítés esetére minden aktív lépcsőhöz azt a feszt állítsd be, ami a maxigáznál is van. Ha ilyenkor is rezet, kékhalál, fagyás lesz, akkor még az Advanced cpu setting-nél lehet finomítani. Itt az ACPI power states settings lenyíló menüjéből válaszd a Desktop processor profilt és a Clock/Power Timing settings-nél pedig az Unbuffered DIMMs profilt. A maradék beállítás pedig:
Stop Grant timeout count: 1000 bus clocks
Max ramp voltage offset: 50 mV
FID transition stabilization time: 0 us
VID transition stabilization time: 0 us
A legtöbb K8-nál probléma nélkül alkalmazható a 0-ás stabilizációs idő.
Ha ezek sem hozzák meg a várt eredményt, akkor RMClock felejtős.
Az energiagazdálkodási sémához meg annyit, hogy én személy szerint RMClockban kikapcsoltam az OS power management-be való integrálódást. Az energiagazdálkodásnál Otthoni/Irodai-t állítottam be.
RMClock-ban a Settings-nél be van pipálva a Start minimized to systemtray és a Run at windows startup, így winnel együtt indul. A Profiles-nál pedig a Startup-hoz a Performance on Demand van kiválasztva.
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
Tuco Ramirez #4797 üzenetére
izé,azt elfelejtettem mondani,hogy vga,chipset,szal minden drivert érdemes előtte eltávolítani,windows/inf mappát kis kigyomlálni.
-
Balinov
titán
válasz
Tuco Ramirez #4795 üzenetére
üv,nem volt rossz választás.gratula!
xp kérdé: elvileg át lehet költöztetni az xp-t lapcserénél,max chipset drivereket kell frisset rakni. Gyakorlatilag elegánsabb egy friss win install,de nem muszály -
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Balinov #4788 üzenetére
Inkább nem kockáztattam és és beruháztam egy ASUS M2N-E SLI AM2 deszkára + egy 2,2 GHz-s X2-re. Kicsit meglepődtem a boltban, amikor megtudtam, hogy a az AM2 lapok többségén csak egy IDE csatoló van (nekem pedig 3 IDE cuccom van), úgyhogy maradt ez az SLI-s lap ezen van kettő IDE. Ahhoz képest, hogy ASUS meg SLI (még Vista-supportot is írnak a dobozán, bár lehet hogy ennek semmi jelentősége), nem is volt olyan észveszejtően drága (19,5k). Remélem jól fog működni a rendszer az új cuccokkal.
Köszi még egyszer a segítséget, még egy kérdésem volna. Ilyen kaliberű upgrade-nél (nForce+A64 ---> AM2+X2) elég simán rádugdosni a régi vinyókat, VGA-t stb. az új alaplapra, vagy ennél azért bonyulultabb egy kicsit a dolog? Ha nem muszáj, nem szeretném újrainstallálni az XP-t.
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
LALA_kiraly #4793 üzenetére
hmm.ha a +80mhz-es htt-t nézzük és a 16k-s btto újárát,akkor az adataimnál látható int vga-s asus lap elég korrekt.áll. ebből a Gigabyte féle mégjobban húzható
-
LALA_kiraly
őstag
válasz
LALA_kiraly #4790 üzenetére
Van olyan lap, amely rendkivül jo tuninggal bir, de int vga is van?
-
Balinov
titán
válasz
Tuco Ramirez #4789 üzenetére
[link]
ez alapján 1.1G-től támogatja a kétmagos procikat.szal lehet a legolcsóbb megoldás mégiscask egy s939-es X2-es felhajtása lenne.AM2-ben ajánlanék R690G chipsetü lapot,mint amilyen pölö az aláírásomban van,csak sajnos ezekben 1db ide csati van,így az 1ik dvd-rw-det tuti nem tudnád,max sata-ide átalakítóval használni.Node várjuk ki,többi szakik,akik alaplapspecifikációkat mormolva fekszenek/kelnek,mit mondanak,ajánlanak. -
LALA_kiraly
őstag
válasz
Tuco Ramirez #4787 üzenetére
Nekem nf4 A939 lapom volt. A legujabb G,K biossal gyönyörüen teljesitett. A Bios leirásba meg ezt találtam: -Dual Core CPU Support Ha ez van neked, menni kellene.
Más: van olyan lap, amelyen int vga van és nagyon jol tuningolhato? -
Balinov
titán
válasz
Tuco Ramirez #4787 üzenetére
hmm.egy pontos ECS P/N alapján meg kéne nézni,új biosszal támogatja-e az S939-es tokozású X2-eseket.Ezekkel a procikkal az a baj,hogy ahol még van,ott eléggé drágán adják,mivel többnyire beragadt készletből van.használtan én meg procit csak 110%-os megbízahtó embertől,kipróbálás után vennék. Helyetekben elgdondolkodnék egy AM2 rendszeren. 16-18k között eléggé jó,akár int vga-s , am2-es lapokat lehet venni,proci is ''szaréhugyé'' van,nembeszélve a ddr2-es ramárakról.[link] + néztem,többfajta nf4-es s939-es deszkát csinált az ECS.tiétek melyik?
-
Tuco Ramirez
őstag
Sziasztok!
A menyasszonyom AMD Athlon64 3000+ prociját szeretném lecserélni egy Athlon X2-re. Jelenleg egy ECS nForce4 s939-es alaplapja van (2x512 DDR-400 RAM-mal) . Elvileg ilyen alaplapba is lehet X2-es procit rakni, de a BIOS-a valószínűleg nem támogatja (két és fél éves lap, akkor még nem létezett az X2). Szerintetek mit csináljak, BIOS upgrade vagy inkább platformváltás AM2-re? Ha az utóbbi, akkor milyen AM2 lapot ajánlanátok? (tuning nem lesz, stabil, megbízható és lehetőleg ne drága legyen, szolgálja ki a meglévő eszközöket (egy-egy IDE és SATA-II vinyó, 2xIDE DVD-író)
Előre is köszi minden tanácsot! -
Gyuri27
félisten
válasz
Rolcsi20 #4782 üzenetére
Am2+ ddr2 kell. Am3 fogja mind kettőt támogatni. Nem olyan sok progi/játék támogatja a két magot még. Egyébként Chaser kollegának igaza van ezek az x2 már nem úgy hasonlitanak mint a 939-am2. Ez már teljesen más lesz. Én egy x2 l3-s verziót néztem. Aztán lehet, hogy x3 lesz belőle.
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #4784 üzenetére
5,8, és 11X szorzókat állítottam be. Az 5X-t 1,2V-ra, mert ezt csak 1,1-nek érzékeli, gondolom, ezért állt le anno. CnQ 1,1-en ment, de RMC valójában 0,1-del kevesebbet adna?
8X és 11X mellett 0,025 V-t ráadtam (1,275 és 1,350), ezeken egyelőre lépeget szépen, de tesztprogramot nem futtattam. Majd valamit keresek neki, ami nem fullra terheli a procit (esetleg 3D v. PCMark), mert akkor csak 3,3-on hajtja.
Ha XP power man.-ben megadom, hogy RMC-t használjon, miért nem használja? Valahogy ezt be lehet állítani RMC-ban, vagy mindig futtatni kell rendszerindításkor? -
katt777
félisten
Folyt.:
Új bios-szal 3,3 GHz-en is műxik CnQ. RAM 880 MHz OK.
RMC most csak min. és max. állás között váltogat, mert ha közte beixeltem valamit, újraindult a gép.7,6,10 szorzókat pedig kihagytam. Van valami tipped beállításra, vagy próbálgassam a közteseket? + feszt itt érdemes adni valamelyik köztesnek, ha nem megy?
Advanced CPU settings-nél érdemes valamit állítgatni?
Kösz, ha tudsz valami segítséget.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
Érdemes kivárni az első teszteket....Mit hoz K10 675,800x1066-s memokkal...illetve új chipsetekre is ahol már PCI-E 2.0 lesz illetve új déli chipsetek én SB700-ra várok
Bár lehet megérné kihagyni K10 DDR2 verziot hanem DDR3-ra átállni -
Rolcsi20
senior tag
szerintem a hasonlatod nem fedi a valóságot
1éve ki gondolta volna hogy a 2mag ilyen olcsó lesz és így elterjed és ennyi program fogja kihasználni? jövő nyáron már a 4magos programok fognak hódítani ha ilyen ütembe fejlődünk
....amúgy azért akarom eladni hogy ne bukjak rajta sokat
...ha még időben eladom akkor talán megúszok 1 pofára esést, mivel a dx10 meg az am2 is kimegy a divatból
...félek így a konfigom a maga kb 200ezres nyári árából igencsak sokat elvesztenék
bár van 1 rendszeres palimadaram aki mindíg megveszi
...de ezek azért már magas számok, sose adtam el gépet pár hónap alatt
de végülis csak a vga+alap+proccot kéne cserélni nem? elvégre pcie2+dx10.1 új proc meg foglalat az ami új lesz, már ha nem maradtam le semmi másról
...remélem nem ddr3as kell majd az am2+ba
-
Chaser
legenda
válasz
Rolcsi20 #4780 üzenetére
Ööö..izé van..aki mondjuk 2 magos netburstről váltott 2 magos kóróra, valszeg nem bánta meg...szóval nem értem, hol a problémád?
Más architektúra, azonos órajelen nagyobb teljesítmény/legalábbis reméljük
/. 2 magnál több átlagusernek nem kell..persze ha sok kidobnivaló pénzed van hajrá
/bár akkor inkább add nekem
/
szerk: ez kb olyan, hogy 256 megás 7300gs-ről váltsak 256 megás 7800gt-re? nem, mér lenne jó az?mind2 256 megás
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
Skacok, az új K9A Platinum biosba végre beletették mind az 5 HT seb.-et! Nem hiába cseszegettem őket.
Cserébe megint nem indul a gép, ha módosítom a CPU szorzót.
Remek egy cég. -
Rolcsi20
senior tag
mikor jön az am2+?
őszre ígérték anno ha jól emléxem...
-
katt777
félisten
Akkor már csak az a kérdés, hogy miért mentek a RAM-jaim amúgy még 944 MHz-en is gond nélkül. Másrészt próbáltam csak 5-ös és 15-ös szorzóval is, a többit kihagyva, illetve az egyik konfigban volt benn 10-es is. Szóval nem vagyok hülye a gépekhez, de ez kifog rajtam.
Bosszantó.
De azért kösz, majd kísérletezem, ha időm engedi.
Továbbra is az van, hogy 3,2 GHz-ig a CnQ meg RMC is szépen, gond nélkül lépeget, afölött meg CnQ csak fesz. emeléssel, RMC meg sehogy. RAM fesz. emelését is próbáltam, nem segített. 667-es RAM seb.-gel meg nem akarom, mert akkor belassulna. Tuning szempontjából jobb lett volna 4200+-nál maradni, így viszont végül is gyors a gép, mert a régi proci azért nem ment volna 3,2-n. -
AtHoS
nagyúr
válasz
katt777 #4769 üzenetére
Nálad a 14x213 - 7-es RAM osztó, 12x213 - 6-os RAM osztó és a 10x213 - 5-ös RAM osztó lehet a problémásabb kombináció, mivel ezeknél a beállításoknál 426MHz -> DDR2-852MHz közelében üzemel a RAM a legmagasabb órajeleken. A többi szorzó esetén ennél alacsonyabb sebességen üzemel.
Ha ezekre a kritikus értékekre figyelsz az RMClocknál, akkor be lehet lőni szerintem azt is normális működésre. -
katt777
félisten
Elindítottam egy videotömörítést, és gondoltam, akkor már megnézem pontosabban újra. CnQ a RAM sebességet 200-ról (erre viszi le alapból) felvitte 400-ra (tényleges seb.), a procit viszont csak 1,9-re. Ha más programot is elindítok, 2,4, ill. 2,8-as értékeket is használ az igénybevétel függvényében, no meg persze a 3,2-t, ha kell, tehát bizonyosan nem csak 1 középső értéket lő be (és csak a váltás alatti mintavétel miatt látunk más értéket). No, az imént meg 2,6-on ment a proci, aztán 3,0-n is, ahogy dolgoznak a progik.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
Kösz az RMClock info-t, majd egy komolyabb hűtővel megpróbálok játszani vele, de nem akarom megFESZíteni a procit, csak hogy az működjön.
CnQ-nál bizonyosan van középső érték, nálam 1,1 és 3,2 GHz között használt 1,9-et (általában ezt), de 2,2-t, és 2,4-et is, bár ez utóbbiakból vagy le, vagy föl el szokott lépni, miután belőtte a szükséges teljesítményt. Ha jól emléxem, 1,5 és 2,7 fordult még elő. -
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4765 üzenetére
Ezt én nem vettem észre, ill. az, hogy ''az alapszorzó alatt mindig 5-ös memóriaosztó van'' véleményem szerint nem helytálló.
Most meg is néztem. Performance of Demand-nál cél prociterheléshez beállítottam 40%-ot és elindítottam egy AVI lejátszást ablakos módban. Közben az Everest CPUID ablakát kitettem a lejátszó mellé, ahol megfigyelhető volt, hogy a prociterhelésnek megfelelően az RMClock szépen változtatgatja a PoD-ban beállított szorzókat a hozzájuk társított procifesszel együtt. A CPUID ablak jobb alsó sarkában pedig látható az aktuálisan érvényes memóriaosztó értéke.
Nos itt szépen nyomon tudtam követni, hogy 9-es, 9.5-ös ill. a 10.5-ös szorzókhoz nem 5-ös ram osztó tartozott. DDR667 beállításban megy most a RAM. Most akkor vagy az Everest téved vagy valóban nem csak 5-ös memosztó van az alapszorzó alatt PoD-nál.
CPU-Z 1.41-el is megnéztem. A Memory fülön az FSB/DRAM arány változásai szintúgy az Everest-et igazolják.
Ill. mégegy dolog. Ehhez kicsit régebbre kell visszaemlékeznem, de emlékeim szerint CnQ mellett sem a 2 szélső helyzet van csak. Most pedig jöjjenek a tények, hogy mi alapján gondolom ezt. Régebben játszogattam a Diablo2-vel. Nos ez nem egy mai darab és a többmag használata nemigazán megy neki. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy mikor játszogattam vele, akkor emlékeim szerint volt olyan helyzet, mikor a proci nem a maximális és nem is a minimális órajelen üzemelt, hanem olyan 2000-2100 környékén. Természetesen nem 1-2 másodperc erejéig, hanem huzamosabb ideig. Bár lehet, hogy ez a ''régebbi'' időszak még az S939-es 4200+ -os procival volt, ami 2600-on ment nálam. Sajnos annyira pontosan azért nem emlékszem, hogy meg merjek esküdni mely platrformnál volt, de nagyobb a valószínűsége, hogy 939.
De akkor meg ennek a CnQ-s résznek itt semmi értelme, mert AM2-nél történtek azért apróbb változások. Mindegy, azért már nem törlöm vissza csak OFF-ba teszem -
VaniliásRönk
nagyúr
A nagy szorzókkal óvatosan kell bánni Performance on Demand módban, mert az alapszorzó alatt mindig 5-ös memóriaosztó van (C'n'Q-nak megfelelően, csak ott ugye van 5-ös szorzó meg max., az nem variál lépcsőkkel), tehát érdemes a max. és a min. közé csak egy darab közepes szorzót belőni, különben nagyon könnyen szét lehet hajtani a RAM-ot.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
katt777 #4761 üzenetére
Csak az RMClock-hoz lenne hozzáfűzni valóm, a többi rendben lenne részemről is.
Nálam jelenleg úgy van beállítva az RMClock, hogy a Performance of Demand profil 5x...10.5x szorzó között dolgozik. A Maximal Performance-ra 11.5 lesz a szorzó és kap egy kis plussz feszt a proci. Így a számolásigényes feladatokhoz tudok kapcsolni nem kevés kakaót, mivel alapállapotban bőven elegendő a PoD-ban beállított sebesség.
Mikor először bekonfiguráltam a PoD-ot, kaptam pár kékhalált. Először a lépcsőknél beállított feszt növelgettem, hátha az a gond, de kicsit átgondoltam a dolgot és a 10-es szorzónál módosuló memóriaosztó miatt azt kihagytam a lépcsőből. A memófreki így nem ugrik olyan tartományba, amit már nem bírnak a modulok. A 9.5-es szorzónál pedig a proci órajele már lecsökken olyan értékre, ahol a kisebb memosztó mellett is működőképes tartományban marad a RAM.
Lehet nálad is hasonló probléma volt RMClocknál. -
samfishR
senior tag
válasz
katt777 #4751 üzenetére
tehát ha most vennék egy Gyuri27 által tanácsolt ASUS - M2R32-MVP lapot, amin ati chipset van, nem gabalyodna össze a mostani 7600GT-mmel? különben x1950et akarok majd venni, szoval leginkább az ati-csipszetes lapok felé hajlok. eseleg vmi olcsóbb lap nincsen az említett chipsettel?
-
katt777
félisten
No, akkor gyűjtve, mert jó pár hsz érkezett:
RMClock fagyasztgatta a gépet, hiába skáláztam be. Ha levittem 3,2-re, akkor OK volt ugyanazokkal a beállításokkal, de 3,2-n CnQ is OK, szóval nem kell külön programmal bohóckodni. Vagy én voltam lusta órákat szórakozni vele 100-200 MHz-ért.
A 4GB-ot XP-re értettem (x86), gondoltam, ez közismert. Egyértelműsítem a többit is:
A korlátost a tuningra értettem, mivel a tuningolhatóságról volt szó. Szóval nem lehet rajta húzni 5-600MHz-et, mint egy 4200+-on, ezért korlátos tuning szempontból. Egy 30-50%-kal húzható procit nehéz lenne korlátosnak nevezni, de szó szerint igazad van.
DX10 meg azért tré, mert nem DX10.1.Csak azért hozták ki, hogy gyorsan elavultassák a jó kis DX9-es karikat (én nem dobtam ki
), begyűjtve egy rakás pénzt, aki meg jó pénzért bevásárolt egy DX10-est, az pár hónapon belül egy drága, elavult (tudáshiányos, mert a .1-et csak szoftveresen fogja tudni, driverből, máskülönben át kellene építeni) kártya boldog tulajdonosa lehet a pénzéért, mert a DX10.1-et bizonyosan támogatni fogja sok játék és 3D alkalmazás. És persze a DX10-esek értéke rögvest le is fog pottyanni jó mélyre. A kidobhatóság alatt ezt értettem, nem azt, hogy nosza, irány vele a szemétbe, mert attól még gyors, és használható kártyák lesznek.
A felmerült HD2600-asokból az egyetlen valamirevaló a HIS GDDR4-es 2600XT-je.
Én mindenkinek azt javaslom VGA ügyben, hogy várja meg a 2950Pro Gladiator-t. Na, az VGA kártya lesz a fellelhető információk alapján. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4753 üzenetére
Nem a DX10 lett volna a lényege annak a résznek, hanem az, hogy a DX10.1-esek megjelenésével ki is lehet dobni mindet.
Nem kétlem, hogy biztosan gyorsabbak is lesznek a DX10.1-es kártyák, de hogy mert megjelentek már lehet is kidobni a Dx10-eseket?
Szerintem semmi köze a megjelenésnek a kidobáshoz.
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #4754 üzenetére
akkor átmenetileg venni kell valamit ócsóé és ha lehet kapni akkor [link]
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4753 üzenetére
A 2900Pro/GT-k visszabutított R600-ak (hogy később az 55nm-esek is ilyen néven futnak-e majd az kérdés), nem tudnak se DX10.1-et se PCI-E 2.0-t, de egyik fícsör sem ér semmit se, maga a kártya az ár/teljesítmény mutatója miatt igen, de mire itthon is kapni lehet őket lefolyik még pár millió liter szennyvíz a Dunán...
-
Gyuri27
félisten
válasz
samfishR #4747 üzenetére
Mint előttem irták a 6000+ a technológia vége felé jár. Ha most akarsz lapot [link] akkor ez érdekes lehet.
A ram az (mivel teljesítményben és árban is tuti) legyen adata. Attól függően mennyid van rá ee 800+, 1000+, 1066+.
Athos: dx10 szerintem sem nyerő. Most jön a 2900pro/gt azok már uj szabvány szerint dx10.1-t tudnak (meg ha igaz pcie.2.0-t is).
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
katt777 #4748 üzenetére
RMClocknál mi volt a problémád?
Nemrég üzemeltem én is be. Volt 1-2 buktató, de ha tiszta fejjel már az elején átgondoltam volna a dolgokat, akkor 1-2 tapasztalati kék képernyőtől megkíméltem volna magam. Azóta (kopp...kopp...kopp) rendben teszi a dolgát
''4GB-ot meg nem lát''
Azt azért leírhattad volna, hogy mi nem lát 4GB-ot, mert itt szerintem nem a lapra gondoltál.
''Igen, minden felsőkat. x2 korlátos, mert a technológia végét jelentik''
Azért ez a ''korlátos'' kifejezés eléggé tág. Nem gondolod? Ennyi erővel minden proci korlátos, függetlenül a gyártótól és típustól, mert valahol mindegyiknél létezik egy technológiai korlát. Az már más kérdés, hogy ezt a korlátot igen sokminden befolyásolhatja (többnyire negatív irányban).
''DX10-est meg nem érdemes venni, mert a DX10.1-esek megjelenésével ki is lehet dobni mindet''
Na ezt meg végképp nem értem miért is?De biztosan van 1% aki valóban kidobja majd és beruház az újabb, fissebb, jobb-ba
-
katt777
félisten
válasz
samfishR #4749 üzenetére
Elég 2X1GB 800MHz RAM, valami olcsóbb, de nem gagyi! Tényleg ne keverj különbözőeket! XP alatt virtuális memória nélkül is elég 2 GB, felemás RAM-ok szívathatnak, 3X1GB-tal nincs DC, 4GB-ot meg nem lát.
Nézd meg, a lapod támogatja-e egyáltalán a 6000+ procit.
Én CF és ATI chipset miatt MSI K9A Platinumot tettem alá, mert az ASUS-ét pont nem lehetett kapni. Újból Abit vagy Gigabyte javallott, amennyire én láttam teszteket (MSI sem rossz, csak tré bios-okat ad ki, a driverfrissítéssel meg nem nagyon foglalkozik), lehetőleg újabb fajta chipsettel, még ha az drágább is, nehogy a lap legyen a rendszerteljesítmény szűk keresztmetszete (az m2v szerintem az lesz), mert akkor cseszheted a gyors procit.Vagy várhatsz a lapcserével, ha a lapod viszi a prockót, de akkor előbb-utóbb lesz még egy szerelés. Arra számíts, hogy egy nV-s alaplap rendesen befűt a proci mellé, szóval egy ilyen mellett alapból is szűkös lehet a gyári CPU hűtő egy nem nagyon ász szellőzésű házban..
Igen, minden felsőkat. x2 korlátos, mert a technológia végét jelentik. Én is az említett ár-teljesítmény arányok miatt ruháztam csak be 6000+-ba, meg azért csak kijön belőle 3,2-3,3 stabilan, ami más x2-ből nem biztosan, és extra hűtéssel. 3,2 mindenképpen javasolt, hogy a RAM-ok legalább 400MHz-en járjanak, különben a memó lassabb lesz, mint egy 5600+-szal.
megj.: Jó lapba a 6000+ proci mellé kezdhetsz VGA-t is keresgélni, mert ettől fogva a VGA limites lesz a géped. Ár/telj.-ben most legjobb egy HIS Radeon 1950XT, DX10-est meg nem érdemes venni, mert a DX10.1-esek megjelenésével ki is lehet dobni mindet. Ezt azért írom, mert kártya függvényében érdemes elgondolkodni alaplapi chipset-en is. Radeonhoz pl. ATi-t érdemes. -
samfishR
senior tag
-
katt777
félisten
válasz
samfishR #4747 üzenetére
Fesz. em. nélkül max. 200 MHz (FSB:+13) (ha CnQ-t kikapcsolod), fesz emeléssel, jó hűtéssel, CnQ nélkül legjobb esetben (ez már mák) 400 MHz (FSB: +26) Nálam RMClock sem működött normálisan CnQ-t kikapcsolva 3,2 GHz fölött. 300 (FSB: +20) azért benne van, de az egyébként nem rossz (főleg kisebb X2-esekre
) gyári hűtővel ez már határértékre forrósodik, szal én inkább 3,2-n használom CnQ-val. Efölött Scythe Ninja RevB erősen ajánlott!
RAM-ok nem nagyon számítanak, mert FSB korlátos a proci, szóval nem mész sokra szorzó levételével és RAM visszaosztással. A Samsungjaim 944-et is bírtak 4200+szal 2,6 GHz-en, 6000+ mellett még 3,3GHz-en is csak 880-on futnak. Szóval ez a prockó tényleg azoknak jó, akik stabil, és komoly teljesítményt várnak alap órajelen is, és/vagy hosszú távra terveznek. (No meg egy 5600+ Ninjával +5k, és még HTX2-vel is ua.)
[Szerkesztve] -
samfishR
senior tag
válasz
VaniliásRönk #4746 üzenetére
max mennyit lehet emelni az 'fsb'-n fesz emelés nélkül és fesz emeléssel aktív léghűtéssel?
és milyen memóriát ajánlotok? a-data v geil...? vegy nem kell hozzá ilyen pro ram? -
samfishR
senior tag
hello!
egy amd 6000+os procihoz milyen AM2-es lapot és memóriát ajánlotok, h ne jelentsen gondot a tuning? -
Segnior_Barthez
senior tag
Hali,
Hogy van az, hogy az AM2 4400+ am RAR-ban nem izzad meg? RAR to AVI 11-17%. AVI to AVI -nál 0 és 97%? Utána meg az egyik mag kisegíti a másikat, és 40-60% ban nyomják?
thx!
[Szerkesztve] -
xardas
tag
hmmm fura SocketA-nal volt de S754-nél nem dual channel?
hogy mikröl maradtam le...(bár igaz akkoriban már(és még) nem nain figyeltem a procikat...)
-
Chaser
legenda
válasz
Balinov #4737 üzenetére
Oké, fogtam
Én se állok túl jól pénzileg, melóból megléptem, de mindig bizakodok és /talán ez/ megsgít
szerk:ftc: tökéletesen igaza van az úrnak abban, hogy s754-nél sempronnál nem volt DC ramkezelés, de athlonnál sem, ez volt az egyik legnagyobb különbség s754 vs s939 között, na meg hogy s754-nél x2 se volt, tudom hogy tudod, de ha laikus beleolvas félreértelmezheti amit mondtál..
#4739 Oliverda: csere osztán érdekelne-é 3600-os brisbanera alapfeszen 2600 körül szaladgál..árban mennyit gondolsz érte? / ha jól rémlik 1x már megemlítetted hogy lesz, de azóta stagnált a dolog/
[Szerkesztve] -
Oliverda
titán
Kapni fogok bő 1 hét múlva egy 35W-os EE SFF 3500+ procit...esetleg ha valakit érdekelne majd a dolog...
-
Balinov
titán
-
Balinov
titán
AtHos: az az érdekes,hogy fostalicska mezítlábas Asus M2N-ben nf430-as chip''készlet''-tel a 4000+ Brisbane mellett mentek dual chanelben.Sőt,az ahelyett beszerzett ázrokk AliveNF6G-DVI -ben is ugyannazzal a procival. Lehet a Manila IMC-je nem tsipázza a KM800-as gigás moduljait? mer még 2különböző típus, 800-as A-datával is ment a DC ráadásul ugye 4db modullal.
Chaser: sztem se vDIMM kérdés lesz,sztem simán inkompatibilitási kérdés. Term. néztem visszaosztás nélkül is. htt 200-on,ram auto-n,oda vissza egy csomó beálíltást kipróbáltam, 533-at és attól kisebbet nem egyedül. 5,7-5,9k körül kapok olvasási értéket 4-es everst szerint. SC-be rakva ddr-2 900-at megy,az no para,csakhát ugye a dc...
Procit hogyérted,hogy aktuális lesz? Nekem,vagy másnak?Nekem most no keret,kilukadt a szobánkba az a kibaszott radiátor!
-
Chaser
legenda
válasz
Balinov #4728 üzenetére
2.1V-ot is nyugodtan adhatsz neki, bár nem hiszem, hogy DC-hez ennek köze lenne..visszaosztás nélkül nem nézted a ramot? 280FSB-nél ha 667-en 809-en megy, akkor valszeg nem kell visszaosztani, 1000 környékén menne sztem ha nem osztod vissza, cl5-öt akkor is tartja.
Proci úgy néz ki aktuális lesz, nem volt szívem egy átlagusernek eladni -
AtHoS
nagyúr
válasz
Balinov #4728 üzenetére
Ja, hogy már bekapcsolásnál is sípol. ezt nem írtad
Gondolom sorrendet már váltottál, akkor lehet a modulok nem bírják egymást DC-ben.
1101 a legújabb BIOS a lapodhoz ami nem is beta
Mikor összepakoltam a mostani gépem, nálam is elsőre hosszú sípolások jöttek, amire a kézikönyv azt írta, hogy VGA probléma. Azthittem akkor, hogy meghalt az IGP. Aztán mivel külső VGA-val is ugyanezt produkálta, kivettem a RAM-okat megvisszaraktam. Onnantól rendben volt. Még csak fel sem cseréltem a sorrendet Ráadásul a procihűtő széles mivolta miatt nem is a DC-hez elsődlegesen ajánlott foglalatokban vannak a memók.
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
a fenéket,legalábbis szerintem. alap órajelen 9x200-nál, ddr2-667/800/Auto állásban alapfeszen,2,0V-n bárhogy próbálom,ha a dc-hez szükséges elosztásban van benn a 2db KM800-as,akkor sípol a gép veszettül!!0901-es bios.még megnéze ma QVL-t az asus oldalán,meg megkérdezem az R690G-s topikba,ki látott még ilyet.
-
AtHoS
nagyúr
Ez legyen a legnagyobb gond
Annak idején valamelyik lapgyártónál (már nem emlékszem melyik volt) is elemproblémák voltak. Akkor váltott Maxel elemek alkalmazására. KTS elemmel még nem találkoztam, de inkább csak nem volt még problémám elemmel eddig. Amúgy sem szoktam szemrevételezni eme ''jelentéktelen'' alkatrészt. Ezt meg épp kifogtam. Azért kíváncsi vagyok rollins lapjában milyen elem van. Valószínű azonos szériából lehet az övé is. -
AtHoS
nagyúr
válasz
rollins #4686 üzenetére
Valóban elem probléma.
Véletlenül nézegettem Everesttel (na jó azért nem véletlenül, de nem emiatt) az Érzékelő adatokat, ahol feltűnt, hogy az Elemnél 0.5V körüli érték pislog rám
A szekrény tetejéről előhalásztam egy Abit NF7 lapot (barátomnál adta be a kulcsot pár évvel ezelőtt), kiokoskodtam belőle az elemet, majd multiméterrel lemértem a feszt. 2.8V lett a diagnosztizálás eredménye. Gyorsba kipattintottam a Giga lapból is az elemet, ami multiméternél 0.9V környékéről csökkenő tendenciát mutatott.
Az elemcsere azonmód megtörtént, de én bolond áramtalanítva vettem ki a gigából az elemet, így az összes BIOS beállítást újra el kellett végezni. Most 2.82V figyel Everestben az elem mellett.
Remélem ez a Maxel elem ha már kibírt idestova 3-4 évet még ellesz egy darabig
Az eredeti KTS-ről pedig megvan a véleményem -
Balinov
titán
Az hogy lehet,hogy leguccsó CPUZ nem detektálja rendesen az AM2-es 4000+ X2-est.
2100Mhz,9x, 65nm.Brisbane-512,elvileg.[link] biost kéne firssíteni az azrokk lapon? -
-
Balinov
titán
igen,memory stick pro duora gondoltam,csak privátba akrtam,nemsikerült.
Chaser,betesztelést nem merek kérni,ez már így is túl nagy szivesség. 2,6ghz alapfeszen az kiválló,feszemelés nálam sem CPU-nál,sem chipsetnél,sem GPU-nál nem játszik. Van még egy kérdésem,ugye 4xfélgigás 800-as adatáim vannak,melyből csak 2db a 800+-os. Lehetőségem lenne 0ft-ért cserélni 2x1GB 800-as Kingmax-ra,aminek az spd-je ddr2-800-on 5-5-5-18 Everst szerint. Miket birnak ezek a gigás KM 800-asok kis feszemeléssel? úgy 2,0V-n tudják mondjuk a 4-4-4-12-t? És ha igen,érezhető lenne-e a rendszer gyorsulása? 1T-t tudják vajh?Az AM2-nél is számít? -
Chaser
legenda
válasz
Balinov #4703 üzenetére
Megy majd pü az árról, beteszteljem majd a procit? Bár ahhoz fel kéne bontani a lapot
ftc: sztem memóriakártyára gondolt
szerk: kb 2600 mhzig jutottam alapfeszen olyan lappal mint a tied, feszemeléssel nem néztem, 1ébként meg honne bíznék meg benned, még a tápunk is 1forma
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
Balinov #4699 üzenetére
Mivel 2 magos a proci, így valszeg csak a 2. küldetése lesz sikeres
2003-07-14 13:48, azaz 1528 napja -- PH! nagyúr- nem lennél itt ennyi ideje, ha nem lennél korrektMajd küldök egy árat pü-ben, proci-proci csere, egyéb sallang nem kell, még x2 matricát is kaphatsz mellé ha kell
Most olvastam hogy az AMD kiad 3 magos procikat, na asszem én most szállok ki a játékbólInkább veszek egy faxa notit, ott nem kell állandóan azon agyalni, mit cseréljek le benne..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch 2
- Jövedelem
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LED világítás a lakásban
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest