- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
<cafat>
senior tag
válasz
szacsee #3194 üzenetére
és am2+ ba meg am3-ba mi a jó, azok már 4magosak?
meg ezt nem értem egészenmost úgy néz ki h az am2es lapba belemegy az am2+ os de az am3mas nem, de am2+ ba belemegy az am2, és az am3,
az am3mas lapba belemegy mind 2 vagy nem?
ennek mi értelme?a lábak ugyanúgy néznek ki?
-
VaniliásRönk
nagyúr
A DDR3 sávszélessége nem hiszem hogy olyan sokat számítana, egyelőre a DDR2-esekben is sok tartalék van, az AM3 meg mást nem fog hozni az AM2+-hoz képest, ha jól tudom. Az egyetlen buktató az lehet, hogy ugyanúgy felmennek a DDR2 árak, mint annó a DDR-é.
Az miért egyszerűbb ha az alaplapon vannak a lábak? -
VaniliásRönk
nagyúr
Az M2R32 pár hónapja még 40k volt (annyiért Abit AN9 32x Fatal1ty is van, nem egy kategória), hogy most miért ilyen ''olcsó'' (23k), azt nem tudom, de így már nem olyan rossz vétel, legalább lehet vele tuningolni.
Akkor pattantam, amikor pl. M2N-E-t ajánlottak, hogy az milyen jó alaplap, mikor egy marék sz@rt sem ér, bármelyik ASRock ugyanazt tudja, sőt, a chipset miatt a legtöbb ASRock még tuningban is jobb, az int. VGA-s chipsetek jobban bírják a húzást fesz nélkül is, mint az 570 szétfeszelve.
Nemrég a RAM-os topikban olvastam, hogy a P5B is csak 2.1V-ot tud adni a RAM-nak, ahogy az M2A-VM is, azért is írtam hogy tuningra nem az igazi, csak ilyen finoman a korábbi reakciók miatt, ha leírom hogy rossz választás, akkor rögtön nekemesik 1 tulaj meg 2 ASUS fan, hogy de pedig milyen jó... meg a lista alapján egyértelmű hogy az ATi chipset a lényeg, Abitnak nincs ilyen lapja. -
-
ftc
nagyúr
válasz
szacsee #3194 üzenetére
nem tudom...ugye AM3-al jön már DDR3 és nem tudni hogy megéri e majd a régebbi technologiát használni....
mondjuk AMD betartotta a szavát...AM2 elég tartos lesz...Monduk nekem van egy olyan elképzelésem,hogy áttérnek ők is alaplapon való érintkezőkre...egyre bonyolultabb a CPU-t igy tervezni...tul sok a láb... -
reset
senior tag
válasz
VaniliásRönk #3166 üzenetére
Hali!
A GB nagyon jó lapján, a PCI foglalat mellett, komolyan gondolták azt a floppy-csatlakozót?
Mintha kissé rossz helyen lenne....Bár floppyt már elvétve használunk... -
nesa
veterán
válasz
VaniliásRönk #3186 üzenetére
Beteg vagy maskor pattantal ha csak az ASUSt leirta valaki
amugy a lapjainak 1-2% er valamit... de nalam az is kiesik az undorito szine miatt.
-
<cafat>
senior tag
egy am2-es lapba belemegy egy am2+ os proci, vagy am3-mas? mert hallottam vmi am3-ról is, ilyen létezik?
vagy csak az am3 / am2+ os lapokba lehet beletenni am2-es procit?
vagy egyiket sem? -
Joshi
titán
A felsorolt alaplapok közül melyik a legjobb vétel tuning szempontból?
Asus M2R32-MVP
Gigabyte MA69G-S3H
Asus M2A-VM HDMI -
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #3183 üzenetére
na,akkor majd a fogat,izé gigáthajtásról beszámolok,ha jutottam vmire.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Erre gondoltam.
Nekem is az olcsó lapjaik miatt nem szimpatikusak, az ASRockok azokhoz képest... nem vicc.
Az nVidia nálam nem meggyőződés, csak még mindig nem nagyon kapni AMD chipsetes lapot, egy évvel ezelőtt meg... Ha most vennék konfigot a korábban linkelt Gigát hajtanám fel, tart amíg tart. Bár egy AMD 690-es Abit szimpatikusabb lenne... -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3181 üzenetére
hogy Asus nem lesz?
hát mivel olcso katban utazok ott meg asus khm inkabb Asrock...valamiért nem szimpi a márka...mindenkinek vannak berögződései sztem...nálam ez érvényes NV-re is
vagy melyikre? -
Balinov
titán
válasz
Gyuri27 #3174 üzenetére
na,holnap ugyis megyünk párommal a Brigantin-ba squasholni,ha látom a Carinát,majd fizetek neki egy Stella N.A.-t...
Ramból? 8k körül másik győri Zolinál boltba van Kingmax 800-as,sztem megteszi. oylat raktam most egy 4000+ brisbane-mellé 2x1gb-osat egy Asus M2N -be vagy m2n-e...bár jól lkiqrt velem,mert alapórajelen nem akarta az 1T-t...so I'm not familiar with current Asus bioses..
Isten biz,ha sikerül ilyet bugáznom,beszámolok róla,már mikor a Ph-s hír is megjelent,akkor szemeztem vele,nomeg a hir topikjába is jókat dumáltunk róla.. -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3175 üzenetére
már irtam neki a tapasztalatokat....igen ez is votl a kezeim között
talán hétvégén végre elkészül az első hsz...vége a sulinak
Egy kérdés mndenkiohez
Elég lesz ha a chipsetekről közvetlen linket adok a gyártotol? olvasni mindenki tud szerintem és mondjuk nyomok mellé egy tesztet is -
Gyuri27
félisten
válasz
Balinov #3173 üzenetére
Azt jól teszed mert ebben a melegben valahogy lassúbbak a bazárosok.
Rémlik valami női név ami talán feldobná... hmm azt hiszem Stella, igen Stella Artois.
Ramból mire gondoltál? A porc ugye birsalma?
Jó lenne valami hazai tapasztalat erről a deszkáról mert még nem hallottam, hogy valakinek ilyen lenne. -
Balinov
titán
válasz
Gyuri27 #3172 üzenetére
írtam neki,de lehet,ha holnap bemegyek a belvárosba,befutok hozzá,azt megkérdezem személyesen. 18k-t megér.most számolgatok,ha elmennek azok a cuccok,amiket tervezek,akkor 690g+x2 3600+ ,2x1gb ddr2-800 meglesz bízvást,meg még marad egy ~10k körüli összegem valami használt vga-ra.
Nevem miatt ne bánkódj,én is lehagytam a 27-et
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
válasz
Balinov #3171 üzenetére
Az előbb elirtam a neved. Bocs.
A V-ről tuning szempontjából sok jót nem hallottam. Azokat is tesztelték ott sapi nyert 240-el. A bibi a v-s lapokkal: a ramokat nem tudod állitani, pl: csak 800-ra és akkor dob hozzá egy cl5-ös időzítést. Tehát ram tuning nincs.
Szerintem ha Z0ty hoz deszkát akkor 18k ért nem sok. Persze szerintem. -
Balinov
titán
válasz
Gyuri27 #3170 üzenetére
Gyuri,bakker,köszi.Ugylátszik,most kell abbahgagynom a ph!-zást,mielőtt elvisznek gumidominózni. Látom Zoli listájában 18k körüli az ára,ami nem vészes.kecsegetető a ocw-s teszt,még olvasom,de idáig Lég impresszív. viszont látom a V-s GIGABYTE MA69VM-S2-t,az is hasonlóan jól mehet? [[link]
-
Balinov
titán
aha,értem,szal nagyjából annyi ,mint s754/s939 viszonylatban.nagy az én bánatom,helyi ph-s boltos beszerzési forrás nem tudo olyan Asus R690G-st..
VaniliásRönk: ezért spekulálok,lehet,jobb most egy akár 6150-es lap is 2x1gigával meg egy x2 3600+-szal,aztán ha marad most egy x600 vagy 6600gt használtan,
[Szerkesztve]
Oliverda: na,oda nemtom jár-e a srác..de köszönöm a tippet!
[Szerkesztve] -
diablo1984
veterán
válasz
VaniliásRönk #3162 üzenetére
jaja, én is úgy gondolom, hogy emelkedni fognak az árak, de nekem már itt van a 2x1gb geil, úgyhogy kihúzom egy ideig...
-
Veron
addikt
Hi!
Melyiket ajánlanátok X2 3800+ -hoz, Asus M2N-E vagy Abit KN9(S)? Nem tuningra kell, egyszerűen stabil legyen, és természetesen olcsó (persze ez csak másodlagos).
Köszi! -
GezaR
tag
XP-n elég még az egy giga, ha játszol is, de Vista alatt 2 az ajánlott.
-
Balinov
titán
Üdv,
AM2-be még van hova fejleszteni a tudásomat,ezért kezdenék mindjárt egy triviális kérdéssel.
Mindennapi alkalmazásokban hátrány a single chanel memóriahasznált?Ha igen,napi használat során, avi->dvd konverzió,offisz,net,játék,stb.. Most már csak napok kérdése,hogy AM2-re összejöjjön a pénz,viszont valszeg most csak 1x1GB 800-as ddr2-t tudok venni.. -
ftc
nagyúr
The 7xx series chipsets as we mentioned before will be using the HT 3.0 and PCI Express 2.0. Both RD790 and RX780, and two models with integrated graphics (IGP); the RS740 which supports DirectX 9, and RS780 which will add support for DirectX 10 and AMD's UVD (Universal Video Decoder)
The RX780 and RS740 will launch in the third quarter while the RD790 and RD780 will follow in the fourth quarter. All chipsets will be paired with SB600 and later SB700. Intel counterparts RD700, RS700 and RC710 are removed from the new roadmaps.
We have news that there are a few more companies have intention to launch RS600 chipset mainboards in July. Stay tuned to OCWORKBENCH for more update.
[link] -
Finwe
őstag
válasz
Ace Ventura #3145 üzenetére
Ezen oldal szerint [link] csak az SLI a különbség. Nem hiszem, h jobban melegedne. Ezt azért gondolom mert pl az abit 570 u /sli lapon ugyan az a hűtés van.
Finwe -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
Mi a különbség az 570 ultra, és az 570 sli chipset között?Azon kivül hogy az sli a 2 vga-t kezeli?Tud esetleg többet is?
Jobban melegszik az SLI chipset? -
Zimezoom
tag
Igen jogos, köszi!
Hát egy egyszerű (és olcsó) lapban gondolkodom, de azt hiszem AM2+ esetében ilyenek nem nagyon vannak (még). Bár a kínálatot nem nagyon ismerem.
Szeretnék valami időtálló megoldást (stabilitás+tuning), de semmi csicsát...
[Szerkesztve] -
Zimezoom
tag
AM2+ lapok közül melyik a jó vétel? (esetleg árat is, ha lehet...
)
Köszönöm! -
-
Dillon
tag
Hali! Lenne egy olyan gondom, hogy haver vett nemrég egy Asrock AM2NF3 lapot, Athlon X2 64 3800+ procival és 2x1 GB Kingston DDR2-800 rammal, és valamiért minden teszt meg diagnosztikai progi csak 667 Mhz-snek látja a ramokat. BIOS-ban belöttük DDRII-800 - ra, de semmi változás. valakinek lenne erre valmilyen ötlete? Előre is köszi.
-
Chaser
legenda
válasz
Balinov #3124 üzenetére
A 8-as szorzóval nem csak az órajel lesz kisebb, de a c'n'q-t is ''elveszted'', az csak 9-es szorzójú procikban van, azaz minden a64-ben, x2-ben, am2 sempronban 3200+-tól felfele.
Intvga-val meg igazából komolyabb játékot ne tervezz, egy gf6200 erősebb, azt 4-5kért kapsz ph-n, újan 7-8k körül van.
Lehet lesz egy eladó 3200-es sempim, ha érdekel privi -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3132 üzenetére
1,9-el
-
ftc
nagyúr
válasz
Balinov #3128 üzenetére
Gothic
nekem 10 FPS fülé nem negyon akart menni harcban meg volt vagy 6..szal felejtős
Stalker...690V chipsetes lapban szagatott,de 690G-n nemde harcra szerintem alkalmatlan elég a határon mozoghat...
FarCry mehet
én vettem 675-s Corsairt azota se láttak az üzletekbenmegy 800C4-ben igaz kb annyiba kerül mint egy 800-s
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
Oliverda #3125 üzenetére
hmm.köszönöm a tippet,gondoltam én is ilyen chipsetü lapra Gigabyte-ban,de ez az asus sem tűnik rossznak, és gugli szerint 15-16k körül beszerezhető,ami kb az asrock alive6 helyi árának felel meg,kicsit combosabb vga-val...
Ftc,én is így spekuláltam, viszont a 667-es és a 800-as árkülönbözetéből futná egyel nagyobb szorzóju (3200+) sempire is akár. 800-as gigás modulba a KingMaxok milyenek? jövőre gondolva mindenképp 2giga kell (márcsak,hogy ujra elővehessem a G3-at..),nomeg x2 sem árthat majd..
[Szerkesztve] -
Oliverda
titán
válasz
Balinov #3124 üzenetére
Én most vettem egy 3200+os Sempron-t (7K volt kisker bruttó), és alapfeszen megy 2.6-ot. 800-as RAMot raktam mellé, mivel nem sokkal drágább, és a proci képes 800-on hajtani őket.
Amúgy én valami AMD 690 chipsetes lapot javasolnék inkább. Én ilyet [link] vettem a proci alá, idáig teljesen jó. -
Balinov
titán
üdv,
AM2-es 2800+ vagy 3000+ sempik mennyire tuningbarátok? érdemes 800-as ramokat venni melléjük,vagy elég a 667-es?
[link]
egy ilyen lapot néztem ki,vagy egy asrock alive6nfg-dvi-t,és 2x1gb ramot,de leeht a keret szükössége miatt csak egy 2800+ vagy 3000+ box sempi lenne első körbe bele,aztán egy kis x2-es.
ahogy néztem amdcompare-n,a két sempi 8x200-on ketyeg,csak L2 méretben van különbség. -
Oliverda
titán
Ja, idáig úgy fest. Egyszer írtam már az Abit-nak és az Epox-nak is, ők is válaszoltak idővel.
Remélem a csóka nem egy másik lap BIOS-át küldte el.Holnap majd beszámolok.
Amúgy szerintem egy ilyen 690-es lapnál többet számíthat a HT az integrált VGA miatt. Ugyebár HT-n csatlakozik a memóriához a GPU. -
-
Oliverda
titán
Igen, azt nem bántottam. Viszont észrevettem két idegesítő hibát, és megírtam tegnap ASUSéknak. Az egyik az volt hogy hiába birizgáltam a HT sebességét, egyszerűen nem változott, próbáltam két BIOS verzióval is. Az egyik a legújabb hivatalos, a másik meg a beta, ami szintén bárki számára elérhető. A másikat talán már említettem, ez pusztán csak annyi hogy a BIOS szerint konstans 25 fokos a proci.
Tehát megírtam nekik, ma délután pedig jött a válsz:
Dear Friend :
Thank you for contacting ASUS Customer Service.
My name is ZYC, and I would be assisting you today.
Try with attached 0802 bios.
Holnap délelőtt felrakom.Van egy olyan sanda gyanúm hogy a HT miatt nem volt stabil 300-on.
-
-
BoriszG
csendes tag
szerintetek mennyire alkalmas ez a lap minimális tuningra?
gondolom, nemnagyon, de mégis mit lehet belőle kihozni? VGA letiltás után mit befolyásolhat? stb stb... a topic elején nem láttam ilyesmit...
[link] -
feka007
veterán
válasz
FireKeeper #3108 üzenetére
Igen, KN9 lesz, bőven elég az, és látom még Heatpipe is van rajta, de köszi az infókat.
(#3109) gamer_hun Jó lesz a KN9
[Szerkesztve] -
-
feka007
veterán
Mondjatok plz 15K körül egy jó AM2-es lapot, nem kell rá sok minden, csak vigyen 2*1024MB 800MHz DDR2-t Dual Channel-ben, meg egy X2 3600+-t, és PCI-E csati legyen rajta! A lényeg, hogy ezt satbilan vigye
-
Gyuri27
félisten
Röhögjünk kicsit a konkurencián [link]
-
diablo1984
veterán
válasz
gamer_hun #3101 üzenetére
nekem a 939-es cucc alatt egy asus teljesített, am2-ben már abitom van! amúgy az m2n-e sli asus nem rossz darab, csak nem tunninghoz való, mert pl max cpu fesz 1,3V lehet....ddr fesz 1,95V(pl a geiljeimnek 2V kell, hogy stabil legyen...) de az jó lap, de olcsóbban van külömb abit...
-
gamer_hun
tag
Van benne valami, hogy az ASUS alaplapokra elég sokan panaszkodnak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest