- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Tommi000001 #12041 üzenetére
Az AM2 a foglalat kialakítás tekintetében megegyezik az AM2+ -al, tehát jó lesz a hűtő AM2+ -ra is, ha AM2-es-re jó
-
AtHoS
nagyúr
válasz
diablo1984 #11960 üzenetére
SB700 is hasonlóan vacakol a USB-vel. Legalábbis nálam pl. egy 16GB Kingmax pendrive csak akkor működött egy JW-RS780UVD-AM2+ (64M) lapban, ha BIOS-ban FullSpeed-re (12Mbps) állítottam a USB működést. Természetesen pendrive csere lett belőle. Jah giga 780G-S2H-ban is hasonló volt a tünet (az is SB700).
Remélem SB750-re javítottak a USB kezelésen
-
AtHoS
nagyúr
válasz
band1103 #11735 üzenetére
8GB-os Kingston is hasonlóan viselkedett 770-es lapban, tehát sajnos ez AMD betegség lesz, de nem csak Kingston-nal van probléma. Nálam pl. egy 16GB-os Kingmax járt hasonlóképpen. 780G-S2H-ban és a saját J&W-RS780UVD-mben sem volt hajlandó rendesen működni. Persze Intel chipes lapban rendben működött. Én pendrive cserénél döntöttem.
A 8GB pen egy nVidia-s Asrock lapban rendben működik és 20MB körüli sebességre képes.
Sajnos csak AMD problémára tudok így következtetni, legalábbis környezetemben csak AMD chipes lapokban ütötte fel a fejét ez a jelenség
-
AtHoS
nagyúr
válasz
#65675776 #11411 üzenetére
Most gondoltam csak át pontosan mire is céloztál. A 2W vs. 25W amiatt van, mert az alacsonyabb fogyasztású még a hibás BIOS-os tesztpéldány
-
AtHoS
nagyúr
válasz
#65675776 #11407 üzenetére
Találni éppen találtam amit az előző hsz-omban linkeltem is. A képek fölött a forrásoldalak linkjei is.
nesa: kösz az info-t
-
AtHoS
nagyúr
válasz
#65675776 #11405 üzenetére
Tápegység oké (most már csak azt kellene tudni mennyit jelenthet ez a különbség), driververziónak mi köze a teljesítményfelvételhez?
Számolgattam én is közben egy kicsit:
4670 -> 3850: +3W
3850 -> 3870: +9W
3870 -> 4830: -30W
-----------------------------
4670 -> 4830: -18WAkkor az elméleted alapján a 4830 kevesebbet fogyaszt IDLE-ben, így pedig méginkább jobb vétel számomra.
Engem az IDLE teljesítményfelvétel érdekel, mivel a gépem 95%-ban IDLE-ben üzemel
-
AtHoS
nagyúr
válasz
#65675776 #11400 üzenetére
Ezzel mindössze annyi a bibi, hogy "Ez más konfiggal készült".
Én maradnék a saját felállásomnál. Mégpedig, hogy ugyanabban a konfigban vizsgált videokártyák közötti teljesítményfelvétel különbség független attól, hogy az adott vizsgálatok között mennyi idő telt el. Tehát közvetlenül is össze lehet hasonlítani az ugyanabban a konfigban tesztelt kártyákat.
Azthiszem fless is pontosan így akarta:
"Tesztjeink között így megmaradt az átjárhatóság, a HD 4830-as eredményeit összevethetjük korábbi tesztek eredményeivel, persze az aktuálisan elérhető és adott pillanatban felhasznált meghajtóprogramokból adódóan mindig lesznek kisebb eltérések." -
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27 #11388 üzenetére
Az új 4830-as ph! teszt alapján is mindössze 20W a különbség mind terhelve, mind IDLE-ben a 4670 és a 4830 között.
IDLE: 57W vs 78W
LOAD: 146W vs 168WEnnyi még bőven belefér szerintem. 4670-et tudok venni 24k-ba és 4830-at 30k-ba (vidék rulez).
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27 #11362 üzenetére
Ezzel a megjegyzéseddel:
"Ha veszel egy 4670-t ami teljes terhelésen nem eszik 75W-t akkor nem nehéz kikövetkeztetni pp2-vel mennyit ehet. Kb mint az int vga."
bogarat ültettél a fülembe. Kerestem tesztet ami megerősíti a megjegyzésed, de sajnos sehol nem találtam olyat, ahol IGP-t hasonlítanának pl. 4670-hez akár csak fogyasztás szempontjából. Véletlenül nem tudsz linkelni ilyet?
Még a végén benevezek egy 4670-be de inkább 4830-ba, ami IDLE-ben kb. 20W-tal eszik csak többet a 4670-től. Legalábbis jópár tesztoldal vizslatása után erre a következtetésre jutottam.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Mercutio_ #11110 üzenetére
Alulfeszeléshez CrystalCPUID vagy RightMark CPU Clock Utility (RMClock) ajánlott CnQ helyett.
Én most speciel CrystalCPUID-t használok, mert RMClock-kal véletlenszerűen lekapcsolt néha a gép. Mióta lecseréltem CrystalCPUID-re a lekapcsolgatások megszűntek.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
spgabor #11073 üzenetére
Normális boltban ha kéred, akkor kicserélik a kiszemelt házban található tápot egy választott "normálisra", természetesen árkülönbözet megfizetésével. Egy sima 400W-os táp olyan 3.5k magassága jelenleg, szóval ennyivel bentebb vagy a "normális" táp árából.
Sokaknak eszébe sem szokott jutni ez a tápcsere lehetőség, ezért is merészeltem leírni -
AtHoS
nagyúr
válasz
spgabor #11045 üzenetére
Hivatalosan csak 95W-ig támogatja a kérdéses lap a procikat
Nem értem miért csodálkozol, hogy nem működik rendesen a lapban egy 9850-es 125W-os proci
Mint olvastam codegen tápod van jelenleg. Hát végülis az is lehet probléma.
ui.: barátomnak össze lett téve egy gépezet Gigabyte GA-MA770 DS3 AM2+ ("máris" miatt ez a lap lett végül) + Gainward 4850 + Phenom 9600 (csak ilyen volt kapható máris módban, így ez lett a gépbe téve) + Chieftec 450W táp (Thermaltake 450W-os is ugyanazt a teljesítményt tudta volna drágábban 12V-on, legalábbis a táp oldalára ragasztott matrica alapján. Aztán ugye az előzőleg említett "máris" dolog közrejátszva a Chieftec-et eredményezte). Szóval barátom 2-3 nap elteltével mondta, hogy nagyon meg van elégedve a géppel, az újonnan vásárolt 22"-os TFT-n maximális felbontásban 1680x1050 full grafikán eddig minden elindított gama akadásmentesen siklott. Annak külön örült, hogy az XP működésében nincsenek anomáliák, mint a régi lappal (Asus A8N-SLI) minden flottul működik, úgy ahogy elvárná az ember. 2600MHz-en fut jelenleg a proci +0,025V emeléssel. Tovább nem néztem a tuningot, egyenlőre használja csak így a gépet.
Utólagosan köszönöm mindenkinek a segítségét, bár a végére az lett téve a konfigba ami éppen kapható volt akkor, mikor barátom azt mondta, hogy: "most megyünk és megvesszük a gépet"
-
AtHoS
nagyúr
Áhh úgylátom ez a fajta FSP is felejtős. A 12V-os ágon max 360W-ot tud
Szétnézek majd tápos totyikban, az a biztos
-
AtHoS
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #10968 üzenetére
A lélekben miért van B2-es Phenom
Hát ugye gyorsban ennyit láttam a bolt árlistáján, amiből elvileg a cumók beszerzésre fognak kerülni, meg hát nemigazán volt időm tüzetesebben kutakodni a neten, ezért is kértem ki a hozzáértőbbek véleményét
Hozzávetőleges árkalkuláció alapján kellett mondanom, hogy kb. 150k-ból mi az ami kihozható (és ebben TFT moncsi is benne kell legyen)
Ha napirendre kerül a beszerzés, majd szétnézek !ph bazárokban is.
ui.: A Chieftec GPS-450AA-101A tápot pedig egy !ph fórumtárs árulja jó áron, így kapcsiból azzal számoltam a konfigban, de nem tudtam, hogy Phenom kis tuninggal+ATI 4850 kombót kiszolgálja-e
-
AtHoS
nagyúr
Egy nagyon jó barátom megkért, hogy "tervezzek" már össze egy ütős konfigot 150k magasságából, amivel szépen lehet gamelni.
Az apróságokkal nincs is probléma, de a gép lelkénél van még 1-2 kérdőjeles dolog.
Jelenleg így áll a "lélek":lap: GA-MA790X DS4 20.300,- vagy GA-MA770 DS3 15.800,-
procc: AMD X4 9600 30.800,-
VGA: ATI 4850 37.900,-
memó: 2x1GB Geil ultra 1066 12.400,-
Táp: Chieftec 450WA 770-es vagy 790-es lap lenne a jobb, ha kis tuning is lenne az X4-el?
Milyen hűtőt érdemes a procira tenni, ha kis tuning is lenne?
A 450W-os táp bírná-e a kiképzést? -
AtHoS
nagyúr
válasz
diablo1984 #10620 üzenetére
Én a minap vettem egy Kingmax 16GB pent.
Giga 780G-S2H-ban nem működik, mivel rámásoláskor pár másodperc múlva eldobja a gépezet, ilyenkor ki-be kell dugdosni, hogy ismét használható legyen, de ugye ráírni nem lehet. Olvasást nem próbáltam róla, ha már írni sem lehetett, meg amúgy is üres volt, mivel új.
A saját J&W-RS780UVD-AM2+ lapban szintén ugyanez a helyzet.
Egy Asrock Conroe valami lapban viszont tökéletesen működik a pendrive ill. egy MSI valamilyen szintén Intel lapban megint rendben működik.
Betudtam a 780G USB-s kompatibilitási problémának és visszavittem a boltba, ahonnan elhoztam egy PQI szintén 16GB-osat. Most éppen tesztelés alatt van, de ezzel eddig nem lépett fel ilyen jelenség a J&W lapban (jelen pillanatban 12GB-nál tart a ráírás).
-
AtHoS
nagyúr
válasz
band1103 #9831 üzenetére
Természetesen jelentős különbség van a "sok" és a "minden" szó között
Viszont én a "semmiképpen sem kifelé a házból" részre reagáltam, amivel csak azt szerettem volna megmutatni, hogy nem minden a CPU cooler-en múlik. Lehet ott más tényező is. Bár nem biztos, hogy valaki csak emiatt cserélne mondjuk házatNekem is tetszik a ház viszont az oldallemeze elég könnyen rezonál. Még nem tudom mit fogok vele kezdeni. Lehet kikapcsolom az oldalsó ventijét és megnézem úgy, hátha az a probléma forrása, pedig már le is van szabályozva
-
AtHoS
nagyúr
válasz
band1103 #9787 üzenetére
"Sok cooler így fujhatja a forró CPU levegőt közvetlen a tápba/ra vagy az északi hídra de semmiképpen sem kifelé a házból"
Van azért már jópár ház amire ez az állítás nem igaz.
Bővebben: Cooler Master CM 690
Mondjuk azért többségében még nem ilyenek a házak.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
diablo1984 #9656 üzenetére
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
válasz
band1103 #9408 üzenetére
Közvetetten lehet csak állítani A64-eknél. A proci szorzója ill. a RAM alapbeállítása van hatással a memória osztóra. A memória órajele a processzor valós órajeléből osztódik le.
A fentiekből adódik, hogy pl. 10x300=3000 és 12x250=3000 esetén más memória órajelek jönnek ki. Vannak azért olyan szorzók, melyeknél ugyanazok a memosztók a használtak.
A Jobb érthetőség kedvéért: Memosztó tábla
-
AtHoS
nagyúr
válasz
diablo1984 #9086 üzenetére
Közben megnéztem a 8tűs csatlakozónak a kialakítását és rájöttem, hogy 2db 4 tűset a sarkítások kialakítása miatt nem lehet barkács nélkül rátenni.
A 8 tűs kialakítás mindesetre az 1.2-es kézikönyv szerint: felsősor 4db +12V-os ág, alsó sor 4db GND
Ecs vs. JW:
+64MB DDR2 memória a VGA-nak
+NB feszt lehet adni, míg az ECS-ben nem. VGA tuningnál van jelentőségeEgyébként Herr Z írt egy jó kis tesztet a 2 lapról
-
AtHoS
nagyúr
HWSW-n találtam egy topicot (igaz 2006-os) aminek az utolsó hozzászólásából azt szűrtem le, hogy a 4 tűs csatit bele lehet tolni. Egy weboldalon meg találtam molex -> 4 tű átalakítót. Talán lehet használni 2db 4tűssel, de az igazi inkább a normális 8 tűs átalakító lenne szvsz.
-
AtHoS
nagyúr
Sikerült beszereznem W-RS780UVD-AM2+ lapot (ez itt a reklám helye) HERR Z fórumtárstól.
A használatba vétel előtti első benyomások: (igaz ezek az ejnye bejnye kategóriába tartoznak)
- beüzemelési prospektus Intel laphoz készültpl. 775-ös foglalatba való proci használatbavétele
- kézikönyvben a kiegészítők felsorolása sem fedi a valóságot pl. floppy kábel helyett IDE kábel van a dobozban ill. SATA adatkábel is van a dobozban, de könyv ilyet nem említ
- a lap vázlatrajzán szerepel egy NB Fan, ennek ellenére a lapon ilyet nem találtam (nem mintha nagy szükségem lenne rá)... és még sorolhatnám.
Kicsit összekapkodottnak találtam a körítést, remélem maga a lap nem ez a kategória.
Ha valaki használ ilyen lapot, megírhatná, hogy a 8 tűs kiegészítő tápcsatira szükség van-e. Sajnos a tápomon csak 4 tűs van (tudom, szar Chieftec) és nem úgy nézem, hogy ezt lehetne használni vele. Délután megpróbálok egy átalakítót szerezni hozzá, bár nem sok reményt fűzök hozzá, hogy kapjak.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
#65675776 #8923 üzenetére
Live!-ról nem tudok nyilatkozni, mert annó inkább Diamond Monster Sound MX300-at választottam. Annak meg sajnos a drivertámogatása a béka segge alatt van már jó ideje. XP alá sem lehetett anno keríteni (igaz azóta ez már megoldódott) így Audigy 1 -re cseréltem, ami az igényeimet teljes mértékben kielégíti. Elég lenne nekem az alaplapi hang is, de ha már megvan az Audigy inkább azt használom. A megszokás nagy úr...
TomBoy1986: Audigyvel nem volt sosem hangfalbeállítási problémám, igaz Creative meghajtó max 2 hónapot volt csak használva
VaniliásRönk: EAX? mi az? sosem volt rá szükségem, bár nem mindenki olyan igénytelen mint én -
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #8913 üzenetére
KX driver tökéletesen elég zenéléshez és kb. 6MB. Ráadásul az ember kedvére variálhatja a kimeneteket. Creative-nál még azt sem lehet megcsinálni, hogy a hátsón ugyanaz szóljon, mint az elsőn
pedig 2.0 hangcuccnál néha jól jön a hifire kitenni a zenét és nem a kis asztalikat zörgetni (bár nálam a Genius 1250X is egész jól zörög az asztalon)
-
AtHoS
nagyúr
Valami extra túlhajtási opcióról csiripelnek a 750-el kapcsolatban a verebek.
Van valami bekapcsolható opció, aminek következtében ~10%-kal bővül a túlhajtási képesség. -
AtHoS
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #8318 üzenetére
Sajna a párhuzamos port rosszabb cipőben jár jelenleg, mint a PCI. Lassan már az alaplapi belső csatlakozók is el-el tűnnek belőle.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Sz.Miki #8263 üzenetére
A Windows XP 32 bit memóriakezelése csak hogy a hátterét is megismerd
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
válasz
antikomcsi #7418 üzenetére
Még ezt is találtam a bootskin progiról:
Azt írják, hogy több helyen probléma van az 1.05 verzióval. Oda régebbi 1.02 és 1.03 verziót ajánlanak. -
AtHoS
nagyúr
válasz
antikomcsi #7417 üzenetére
Nálam engedélyezve van az általad írt BIOS beállítás, mégsem ment a bill. az XP javítótelepítés azon részén. Természetesen miután PS2-vel továbbléptem a következő helyen, mikor júzer aktivitásra volt szükség már működött a USB-s bill is.
A javítótelepítést azért emeltem ki, mert normál telepítésnél nem volt semmi probléma .
A két esetet megvizsgálva OPrendszer ill. telepítő eszközkezelési probléma következik amit szerintem egy kis odafigyeléssel el is lehetne kerülni. Az odafigyelés az OPrendszer telepítő készítőinek részéről kellene, esetleg ha a USB támogatást a legelső júzeraktivitást igénylő rész előtt aktíválnák.
A javítótelepítés kivételével nem tapasztaltam egyébként problémát USB-s billentyűvel.
A BIOS USB beállításra visszatérve régebben volt nálam olyan alaplap, amelyik alapból nem kezelte (értsd: pl. BIOS reset után) a USB-s billentyűt. Na ezeknél picit problémás XP-t telepíteni. Még mindig nem értem miért van sok lapnál alapból kikapcsolva a USB bill. BIOS-ban, de biztos erre is van magyarázat.
Bootskin progira: alaplaptól teljesen független. Maga a boot képernyő az OPrendszer kernel fájljában van tárolva. Ezzel a Bootskin progival képet tudsz berakni vagy már egy befordított krnl.exe-t pakol be? SP probléma lesz szvsz -
AtHoS
nagyúr
válasz
#65675776 #7409 üzenetére
PL. nálam a Gigabyte GA-MA69G-S3H lapnál addig semmi gondja nincs az XP-nek (a legelső telepítéstől kezdve) a USB-s billentyűvel, míg az ember nem akar javító telepítést végezni. Javító telepítésnél a legelső beavatkozást igénylő helyen megáll a tudomány, mivel ott még nem kezeli a USB-s billentyűt
tehát tovább sem lehet lépni, mivel vár a beavatkozásra.
Egyetlen mentséget tudok felhozni. A USB-s egér a billentyű-be volt dugva, így azt sem kezelte. Ha lapra lett volna, talán úgy tudta volna kezelni, de ezt ugye nem próbáltam ki, inkább rádugtam egy PS2-es billentyűt. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Mercutio_ #7400 üzenetére
Abból a képből semmi sem derül ki.
Mindössze annyit lehet látni, hogy a hagyományos kialakításokhoz képest (csak az IGP van ill. BIOSban kikapcsolt IGP melletti külső VGA) mennyit jelent teljesítményben a Hybrid kialakítás.
Ennyiből arra következtetni, hogy az IGP kapcsol le hybrid kialakításnál nem lehet, mert nem is erre készült a bemutató kép.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #7092 üzenetére
Érdekes egy 3Dmark01 eredmény (5698 pont) az új DX10.1-es IGP-től, mivel az előző X1250 éppen csak lemarad tőle (5349 pont, ráadásul 4000+ procival)
-
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #7018 üzenetére
Ahogy a hírek mostanság szólnak, jelen pillanatban csak alsókategóriás kártyával fog működni a HybridCF. (2400-es sorozatnak megfelelő 3xxx kártyákkal) Remélem ez csak szoftmegoldás, amit kis idővel feloldanak majd.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
diablo1984 #6617 üzenetére
Advanced BIOS Features menüpontban a Frame Buffer Size-al lehet állítani az IGP-nek kiosztott VRAM mennyiségét. Ja látom már. Kicsit félreértelmezted a VRAM-ot, mivel ez Video Random Access Memory és nem Virtual.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Mercutio_ #6577 üzenetére
A Gigabyte MA69GM-S2H mobóra van S3H-s modbios, amivel ugyanaz lesz megtalálható a BIOS-ban, mint a nagytesóéban. Nemtudom, hogy F5-ből elérhető-e már, de F4a-ból találkoztam vele és mindössze egyetlen byte csak a különbség.
Szóval azzal a BIOS-al egy mATX-es tuninggép lesz a lapból
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #6530 üzenetére
És kapcsolat van az olvasható hozzászólásszámok és ph! tagság ideje között.
Szóval a magasabb rangok a phűség megbecsüléséért és a fórum színvonalának a hozzászólásokkal történő emeléséért (jobb esetben) együttesen jár.Mod: lassú vagyok mint mindíg
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #6521 üzenetére
Remélem nem fogsz benne csalódni.
De míg várod a lapot picit tömöríts az aláírásodon. 3 sor a megengedett
Csak nekem tűnik fel, hogy egyre többen irogatnak "kisregényt" az aláírásba? Pedig 99%-ban a prohardver.hu-n vagyok. Logoutnál még rosszabb lenne a helyzet -
AtHoS
nagyúr
Ennyit info-t tudok az X1250-ről:
CoD2
NFS Prostreet
Race - The WTCC Game, GTR2, Test Drive Unlimited, NFS Carbon -
AtHoS
nagyúr
Csak azt hagytad ki, hogy tartasz az ATI chipsetektől. GA-MA69G-S3H tulajként annyit tudok ezzel kapcsolatban írni, hogy eleddig (kb. 4hónap) semmilyen egetrengető problémám nem volt az ATI chipsettel. 4400+ procim 3090MHz magasságába húzható értelmes fesz mellett, 800-as Adata memó 1000MHz-ig húzható (memó a korlát) ill. picit módosított chipset és clkgen hűtéssel egész tűrhető "FSB" is elérhető.
Háló, USB, winyók, Optikai meghajtó rendben működnek. Ami picit zavart az elején, hogy a CdDvdSpeed progi 2-5%-ig ellenőrzi csak az optikai meghajtóba rakott lemezt, majd ott megáll. DvdInfo viszont tökéletesen műlödik. -
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
Már hivatalosan is támogatja a Gigabyte GA-MA69G-S3H a Phenom procikat
Sajnos a szükséges BIOS még nem került közkézre
-
AtHoS
nagyúr
Hát az együttviselkedést valóban a letiltással tudod kiküszöbölni. Valószínűleg (99,99%), hogy nem fogod tudni együtt használni az nv karival. pl. itt más 690-es lapban nem tudták nv karival működésre bírni
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
válasz
kispalya #5925 üzenetére
Szvsz nem biztos, hogy a winyóban lesz a hiba. Milyen sata winyóra próbáltál telepíteni?
Nekem is van egy 300GB Samu winyóm, amire nem tudok XP-t tenni. Még vaci új korában sem. A telepítő első újraindítása után ntldr hiányára panaszkodik. A régi Asus A8n-e lapommal és a jelenlegivel is így jártam. Nemrég hasonló gonddal találkoztam egy másik winyónál. Ott sikerült úgy megoldani a problémát, hogy töröltem arról a winyóról minden partíciót csak már arra nem emlékszem, hogy fdisk-kel partícionáltam meg utána vagy csak egyszerűen az XP telepítőjével készítettem egy partíciót az oprendszernek telepítés közben. Sajnos sem időm, sem helyem nincs ugyanezt kipróbálni a saját 300-as winyóval. De majd talán egyszer... ja és mindegyik sata üzemmódban ugyanígy jártam
Ehh. Most esik csak le, hogy nálad nem is látja a sata-s winyót a telepítő. Akkor mégsem ugyanaz a probléma nálad.Azért próbáld ki, hogy leszeded a legfrissebb sata telepítő cuccot a laphoz
-
AtHoS
nagyúr
válasz
kispalya #5911 üzenetére
10-ből 9 fogorvos ezt ajánlaná
Gigabyte GA-MA69G-S3H -
AtHoS
nagyúr
Az az igazság, hogy az Integrált VGA miatt Via és SiS jelenleg felejtős a számodra.
Az újabb chipsetes integrált lapok December közepe-vége, de inkább jövő év eleje a valószínűbb a piacra kerülésükre. Én is éppen az újabb chipsetes IGP-s lapokat várom. Akkor fogok újítani külső VGA-t, amit a Hybrid CF-nek köszönhetően energiatakarékosan tudok majd használni, ha nem leszek a gépnél (napi 10-12 órát megy a gép, hogy nem vagyok előtte) Nade addigra be kell szerválnom egy új nyomtatót is, mert a mostani még LPT porttal van rákötve a lapomra, aztán ezek a csatlakozók már kihalófélben vannak.
-
AtHoS
nagyúr
De, ha "annyira" nem sürgős a lapvásárlás, akkor megvárnám a helyedben az AMD új IGP-s chipjére épülő lapokat. A híresztelések szerint egész ütős lesz IGP-hez mérten (DX10, mégnagyobb sebesség, Hybrid CF, ....). De ha nVidia mániás vagy, akkor az sem fog neked bejönni.
A választás már csak rajtad múlik.
-
AtHoS
nagyúr
Nagyon jó tuningos, jelenleg a piacon lévő IGP-s karik közül a leggyorsabb van rajta, nagyon stabil és elvileg a köv. generációs procikkal is boldogul majd. Ja, igen. Az integrált hangarija szintén a jobbak közül való természetesen a kategóriájából
-
AtHoS
nagyúr
válasz
sancisunci83 #5575 üzenetére
Gondolom az Everest ugyanaz a verzió. A BIOS-ban a RAM beállítások szintúgy ugyanazok igaz?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
as_Rock #5330 üzenetére
Gigáéknál pl. FAT partíció a kitétel és nem az, hogy C gyökér kell legyen. Szerintem Asus-éknál sincs ez másképp. Amúgy Gigánál nem kell, hogy bootolható legyen a pendrive, így meglepődnék, ha Asus-nál annak kellene lennie, már ha egyáltalán tud penről frissíteni az ez-Flash. Mondjujk az nem árthat, ha BIOS-ban be van kapcsolva a Legacy USB storage detect vagy hasonló elnevezésű menüpont.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
dodopek #5264 üzenetére
Itt a kérdéses rész a kézikönyvből
A házhoz is adtak elvileg egy papírfecnit, amin a HD típusú bekötés ecsetelve van.AC97 bekötés:
Mic2 - Mic-in
MicPwr - Mic bias
Line out R - R-out
Line out L - L-out
Gnd - valszeg a fekete GND
Winben a kezelőszoftverben Audio I/O - Connector settings kapcsold ki az előlapi csatlakozó érzékelést.BIOS-ban állítsd be az előlapi kialakításnak megfelelően:
Advanced/Onboard Device Configuration - Front Panel Type -
AtHoS
nagyúr
Hát én is a 7xx szériát várom, mert nagyobb VGA-t csak akkor fogok venni, ha beszereztem egy ilyen lapot majd
Nemtom, hogy idén ideérnek-e a 7xx sorozat lapjai. ha igen, akkor lehet karácsonyra meglepem magam eggyel. Természetesen integrált VGA-ssal
Egész komfortos lesz akkor a gépezet. Legalábbis remélem
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Killerlaca #5091 üzenetére
Nekem sem volt addig Gigabyte lapom, míg ez a lap bele nem költözött a számítógépházamba. Egy darabig biztosan lesz maradása
Ez a lap egészen finomhangolható tuning tekintetében. 3090MHz-ig jutottam 1.45V mellett a birsalmával. Több feszt nem volt szándékomban adni és jelenleg is 11.5x255=2940MHz-en használom 1.375V mellett a prociigényes esetekben.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
dodopek #5040 üzenetére
Sajnos ennek a riogatásnak van azért alapja. Szerencsére az AMD/ATI kihozta azt a chipkészletet, ami megmutatta, hogy van új a nap alatt. Az X1250-es IGP odaver játékok alatt az eddig a piacon megtalálható integrált VGA-knak.
Egy kis ízelítő
Itt pedig nézelődhetsz egy kicsit -
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
Ja, hogy a lap elérhetetlensége miatt írtad. Ezt kicsit elértettem, ezért is írtam az "álomkonfigokat" a 180-200k-s tartományra.
Jók amiket írsz, de még mindig nem lehet tudni, hogy a hitel miként intéződik ill. mennyi lesz a teljes összegből az ami nem hitelből megy. Ugye a hitel mikéntje a legerősebben befolyásoló tényező.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4900 üzenetére
Hát azzal szemezgetek (CF-ben még nem gondolkodtam), de még várakozó állásponton vagyok. Lehet kivárom az 50-es sorozatú kártyákat. Annyira nem lényeg a játék jelen pillanatban.
Most meg melóhely váltás miatt (hétfőn kezdek az új helyen, ami picit messze van, így az utazással együtt, majd az egész napom el is megy) lehet időm se igazán lenne játékokkal kikapcsolódni, tehát valóban nem sürgős számomra most egy komolyabb videokártya -
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4896 üzenetére
EAX alapból hidegen hagy. Nemigazán gamázom. Most meg, hogy IGP van ez méginkább igaz
3-4 ezer HUF-ért meg nem kótyavetyélem el. Elfér és teszi a dolgát rendben. Már eléggé hozzászoktam, lehet ez is közrejátszik -
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4892 üzenetére
"én kivágnám a Creative-ot a gépből, de van aki ragaszkodik hozzá."
Jaja
Már több, mint (húha, nem is emlékszem már mikor vettem
) ... szóval elég régen vettem az Audigy-m. Nagyságrendileg években lehet számlálni. A pontos dátumra nem emlékszem, de mikor megjelent, azév karácsonyán (na ezt jó pontosan megaszondtam). Azóta is rendben kiszolgál, nincs vele semmi gondom. A legelső időszaktól eltekintve, mikor a gyári meghajtó szépen behalasztotta az magyar XP-t, köszönhetően a kreatívék meghajtóprogramírás tudományának (azóta használok angol XP-t
), bár régen el is felejtettem a kreatív féle meghajtókat és megelégedéssel használom már évek óta a KX meghajtót. Még egy darabig nem kívánok megválni eme hardvertől
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4860 üzenetére
Na igen. Akkor jól láttam ill. nem láttam a kínálatokban ilyen lapokat. Az újabb típusokról majd kis idő múlva lesznek csak megfelelő tapasztalatok. Azért az ember csak olyat szeretne vásárolni, amiről már vannak tapasztalatok. Mert ugye a zsákbamacska rosszul is elsülhet.
-
AtHoS
nagyúr
Nem értem hol itt a probléma:
GIGABYTE P35-DS3 23227 Ft
Core2 Duo E6750 TRAY 41329 Ft
HyperTX2 procihűtő ~5-6k
2x1GB DDRII 1000 Extreme Edition A-Data 19920 Ft
2xPIONEER 212 2x7590 Ft=15180Ft
SEAGATE 500GB 7200RPM SERIAL ATA-II 16MB 25555 Ft
MSI RX2600XT-T2D256EZ/D3,256M DDR3/128b,H-Pipe 24655 Ft
Ház+táp ~20k
LG 2000:1 48900FtZusammen: 219k
Az alternatív konfig erősebb vidkarival gyengébb procival:
ASUS M2A-VM HDMI 15282 Ft
AMD ATHLON 64 X2 4400 AM2 BOX 18810 Ft sajnos tray-es nem volt árlistában
HyperTX2 procihűtő ~5-6k
2x1GB DDRII 1000 Extreme Edition A-Data 19920 Ft
2xPIONEER 212 2x7590 Ft=15180Ft
SEAGATE 500GB 7200RPM SERIAL ATA-II 16MB 25555 Ft
AMD/ATI HD2950Pro 57k
Ház+táp ~20k
LG 2000:1 48900FtZusammen: 201k
Ezek bazáros árak. A hitel típusa miatt még azért kérdőjeles. Természetesen tudom, hogy boltban ettől többe lenne mindkét konfig. Sajnos
-
AtHoS
nagyúr
válasz
szállitó #4853 üzenetére
Hát ezzel az Asus-al most megfogtál. Nem tudok egyet se szívfájdalom nélkül ajánlani a kínálatából. Nem emlékszem, hogy valaki is istenített volna AM2-ből Asus-t. Talán ami Balinov-nak is van ASUS M2A-VM 12697 Ft vagy a testvére ASUS M2A-VM HDMI 15282 Ft. Természetesen vannak 23k+ áru Asus lapok is, de szerintem a tudásokhoz képest ezek már drágák. Sajnos az Abit kínálata is kicsit átalakult. Abból a KN9 és KN9-S típust többen is ajánlgatták már régebben, de ezt nem tudom be lehet-e még szerezni.
Az LG TFT-hez nem tudok hozzászólni. Nemigen vagyok tájékozott TFT ügyben. Majd jön katt777 meg Chaser aztán megmondják mit gondolnak róla. Mindenesetre annyit tudok csak mondani, hogy a TFT-t, ha tudod vásárlás előtt bekapcsolva teszteld meg a hibás pixelek miatt.
Ehh még egy bug előjött a motorban. Ha visszanézek a normál fórumba a böngésző vissza gombjával, majd az előre gombbal újra a HSZ szerkesztésbe jövök, kitörlődik amit addig már megírtam. Kétszer kellett ezt a hozzászólást is megszerkesztenem. Eddig nem volt ilyen gondom, de az új motorral ez kicsit bosszantólag hat
-
AtHoS
nagyúr
válasz
szállitó #4834 üzenetére
2 DVD író játékra? Ez nekem kicsit érthetetlen és szerintem fölösleges is 2.
Igaz, hogy AMD-s vagyok, de ésszerűen most én ezt választanám (persze ha lenne rá zsém)
GIGABYTE P35-DS3, s775-C2D,FSB1333 RTL, GLAN, ATX 23227 Ft
INTEL Core2 Duo E6750 2,67GHz 4M 1333MHz TRAY 41329 Ft
+HyperTX2 procihűtő 5-6k
2x1GB DDRII 1000 Extreme Edition A-Data 19920 FtBasszus. Ennyire leestek a memóárak?
Mondjuk ezek nem bolti árak, hanem bazárosak (a hitel miatt. nemtom, hogy intézed majd)
Ebből a prociból gyári hűtővel is kijön 3.2GHz, ahol még a memó 1000MHz alatt jár, bár abban is van még némi tartalék.
8600GT helyett inkább 2600XT GDDR3 -at választanék, a 400GB-os winya helyett pedig egy Samu 500-ast. Nemrég volt éppen teszt az 500-asokról itt a ph!-n. Szerintem olvasd át.
Egy másik alternatíva, ami szintén megfontolandó:
X2 4400+ 18k, Giga GA-MA69G-S3H 18k, AMD 2900Pro 57kA 4400+ 2800...2900 körül vígan elszaladgál, a giga lap csak iránymutató, de nem járnál vele rosszul, 2900Pro-val profitálnál a legtöbbet játékok alatt.
-
-
AtHoS
nagyúr
Már miért ne lenne ATX
Form Factor ATX form factor; 30.5cm x 21.5cm
ez van írva a specifikációknál az oldalon
Szerintem
1 PCI Express x 16 slot
2 PCI Express x 1 slot
4 PCI slotsnemigen férne el egy mATX lapon
-
AtHoS
nagyúr
válasz
LALA_kiraly #4828 üzenetére
Csak ezen hol a 2. IDE csati. A képen keresd ne a leírásban, mert ott inkább 2db IDE eszközt kellett volna írni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Telekom mobilszolgáltatások
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- World of Warships
- iPhone topik
- Hobby elektronika
- Borderlands 4
- Küszöbön az androidos PC-k
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- GIGABYTE Z390 AORUS MASTER WiFi Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z NEO RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1333MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap eladó /Garanciás/
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN N4 Cooler Master 650W
- Huawei P Smart 2019 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station (akár 2x4K felbontás)
- LG 49SE3D-B 49" FullHD LED Monitor
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3237
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest