- Argos: Szeretem az ecetfát
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
samfishR #4749 üzenetére
Elég 2X1GB 800MHz RAM, valami olcsóbb, de nem gagyi! Tényleg ne keverj különbözőeket! XP alatt virtuális memória nélkül is elég 2 GB, felemás RAM-ok szívathatnak, 3X1GB-tal nincs DC, 4GB-ot meg nem lát.
Nézd meg, a lapod támogatja-e egyáltalán a 6000+ procit.
Én CF és ATI chipset miatt MSI K9A Platinumot tettem alá, mert az ASUS-ét pont nem lehetett kapni. Újból Abit vagy Gigabyte javallott, amennyire én láttam teszteket (MSI sem rossz, csak tré bios-okat ad ki, a driverfrissítéssel meg nem nagyon foglalkozik), lehetőleg újabb fajta chipsettel, még ha az drágább is, nehogy a lap legyen a rendszerteljesítmény szűk keresztmetszete (az m2v szerintem az lesz), mert akkor cseszheted a gyors procit.Vagy várhatsz a lapcserével, ha a lapod viszi a prockót, de akkor előbb-utóbb lesz még egy szerelés. Arra számíts, hogy egy nV-s alaplap rendesen befűt a proci mellé, szóval egy ilyen mellett alapból is szűkös lehet a gyári CPU hűtő egy nem nagyon ász szellőzésű házban..
Igen, minden felsőkat. x2 korlátos, mert a technológia végét jelentik. Én is az említett ár-teljesítmény arányok miatt ruháztam csak be 6000+-ba, meg azért csak kijön belőle 3,2-3,3 stabilan, ami más x2-ből nem biztosan, és extra hűtéssel. 3,2 mindenképpen javasolt, hogy a RAM-ok legalább 400MHz-en járjanak, különben a memó lassabb lesz, mint egy 5600+-szal.
megj.: Jó lapba a 6000+ proci mellé kezdhetsz VGA-t is keresgélni, mert ettől fogva a VGA limites lesz a géped. Ár/telj.-ben most legjobb egy HIS Radeon 1950XT, DX10-est meg nem érdemes venni, mert a DX10.1-esek megjelenésével ki is lehet dobni mindet. Ezt azért írom, mert kártya függvényében érdemes elgondolkodni alaplapi chipset-en is. Radeonhoz pl. ATi-t érdemes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest