- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnss
veterán
Üdv.
Azon töröm a fejem, hogy érdemes-e belevágnom az Asus M2N23-Sli Deluxe lapba, vagy vegyek valami olcsóbbat, ami már am2+-os (mondjuk az is jó lenne, ha a fentebb említett lap támogatná az am2+-t, de erről még senki nem tudott biztosat mondan). Az Asus lap igazából azért tetszik, mert mégis nf590-re épül, minden csatalakozóból van bőven rajta. Tudom, a több, nem mindig a jobb.
Ezért kérnék egy kis útmutatást, előre is köszönöm a fáradozást, a gépeléssel eltöltött időt. -
Manitou
veterán
válasz
diablo1984 #4595 üzenetére
mellesleg még úgy a gép jó lesz játékra is!
Ez nem az a munkahely ahol ilyenekre bármikor is lenne idő
Használt nem játszik most, meg nem is kell Quadro, jó lesz nekünk ez is
[Szerkesztve] -
diablo1984
veterán
válasz
Manitou #4594 üzenetére
mellesleg még úgy a gép jó lesz játékra is!
de komolyra fordítva a szót, egy 7300gtt is bőven elég, hisz ezeket a progikat nem az űber játékszerű megjelenítésre csinálták, csak az épület a lényeg és nem egy fél óra pályarész előre kirajzolása, ami a felhasználó által bármikori irányváltásra is kész képe keljen adni, hanem, olyanra, hogy magát az épületet helyel-közel szépen visszaadja, de a tereptárgyak vagy zöld fűpótlékok, sablonfákkal, stb, és ráadásul ez mind állókép!
vagy! vegyetek quatro vga-t! árulnak itt ilyet használtan, pont tervezésre, igaz ettől is komolyabbra, de tervezésre!
nekem is volt anno egy jó kis agp-s HP tervezőkarim, asszem 3 vagy 4 magja volt, de végigért az egész házban! -
Manitou
veterán
válasz
diablo1984 #4593 üzenetére
archicadhez kell az izmosabb kártya. Egy nagyobb épület 3D modelljének a megforgatásához azért nem elég akármilyen kártya. Főleg ha még tele van pakolva tárgyakkal, sok ablak ajtó fák. stb... szóval kell ide minden ram, proci VGA .
Mellesleg nem egy csúcskártya már az a 7300GT
Külföldön meg Quadro FX5500-as kártyákat használnak SLI-be a profik , aminek darabja több mint 2 millió forint
[Szerkesztve] -
-
Manitou
veterán
válasz
Balinov #4578 üzenetére
Valószínű egy 256MB Galaxy 7300GT DDR3 lesz, vagy egy 256MB Galaxy 8600GT
Bár én inkább 7900GS -t vennék, csak nem kapni ott ahonnan be fogjuk szerezni a dolgokat. A nyers erő többet számít nálunk, mint az ilyen olyan DX --ek.
Persze árban is korlátolt a dolog. Mindenesetre a 2,4 P4 és FX5200, MX440 után bármi óriási előrelépés leszJah meg 512-ről 2GB ramra is váltunk.
Ilyen progikat használunk:
Autocad, Archicad, Photoshop, Artlantis Studio
(Jah építésziroda, ha nem derült volna ki )
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4589 üzenetére
Ha elérhető lesz majd jó áron, akkor tuti vétel lesz az biztos.
Pedig a procikeret vs. memófoglalatok -ról egyből ftc jutott eszembe, ezért is említettem meg
A Giga lapom is aképpen került nagyobb prioritással megvételi megfontolás tárgyává anno, hogy volt rajta Printer port.
Aztán amit még emellett tud nyújtani az csak hab a tortán -
Gyuri27
félisten
Szerintem elég az, arról nem is beszélve ha ritkán lehet kapni az meg nem drága. Nyilván kispénz kis foci.
A ramokat szerintem a normál méretű pipeos hűtöket nem zavarja. Aki ilyen lapot vesz az úgyse rakrá nagy zalmit v infinitit (mint ftc kollega).
Nem kapni egy ideje olyan nyomit se. Kb 1 éve kerestem egy hversrácnak és már akkor se volt.
Kíváncsi leszek felénk majd lehet e kapni.
Végre valaki észrevette mit találtam.
ftc: Pro egy külön történet lol
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4584 üzenetére
ECS ''ismét'' a porondon. Bár a spórolás azért látszik ennél a lapnál is ALC833-as hangkari.
Na meg ismét sikeresen közel kerül a procikeret a memófoglalatokhoz. Számomra újabb negatívum, hogy eddig printer portot még egyik AMD RX780 + SB600 -as lapon sem láttam. De szvsz nem is igen fogok. Az idő eljárt már felette -
Gyuri27
félisten
Introduction of ECS RX780M-A AMD RX780 mainboard Review [link]
-
Manitou
veterán
Ezek közül melyik lapot lenne érdemes venni egy 5600+ X2 -höz?
Tuning nem lesz, irodai munkagépek lesznek.
Asus M2N sAM2 PCI-E/DDR2-800 alaplap 16.700Ft
Asus M2N-E SLI AM2 PCI-E/DDR2-800 alaplap 18.820Ft
Asus M2V sAM2 PCI-E/DDR2-800 alaplap 16.280Ft
Gigabyte GA-M55S-S3 AM2 PCI-E/DDR2-800 alaplap 18.440Ft
Gigabyte GA-M61PM-S2 AM2 PCI-E/DDR2-800 alaplap 15.100Ft
MSI K9N Neo-F sAM2 PCI-E/DDR2-800 alaplap 17.740Ft
ABIT KN9S AM2 PCI-E/DDR2-800 alaplap 17.860Ft
ASRock AliveNF6G-DVI sAM2 PCI-E/DDR2-800 alaplap 11.555Ft
ASRock AliveNF6G-VSTA sAM2 alaplap 12.670Ft
ASRock AliveXFire-e Sata2 AM2 PCI-E/DDR2-800 alaplap 17.440Ft
ASRock AM2 AliveSATA2-Glan sAM2 PCI-E/DDR2-800 alaplap 14.690Ft
ASRock AM2NF3-VSTA sAM2 AGP/DDR2-800 alaplap 14.340Ft -
Hubapeti
tag
válasz
#47492352 #4572 üzenetére
Szia
Ha tuningolni akarsz akkor az Abit barmelyik lapja megfelel.A gep teljesitmenyet nem fogja befolyasolni az,hogy 550,590 csak a proci meg a memo.
A memoria legyen 800MHz es mert az gyorsabb ,de a draga es jobb idoziteses memok nem hoznak szamottevo gyorsulast a valosagban ,csak nehany tesztben,es ezen sporolhatsz.
Az AMD es Nvidia kompatibilisek egymaskozt az uj modelekben.
Az MSI es Giga kevesbe tuningos lapok kiveve a speci szeriakat mint Platinum.
Nekem volt Gigam es a feszultsegeket nem lehet alitani es sok egyebet sem.
Ja es egy jo tanacs az alkatreszek valasztasakor meggyozo erv a garanciaido!!! -
Hubapeti
tag
válasz
#95904256 #4566 üzenetére
Szia
Nekem Abit NF-M2 nView van es tudom ajanlani tuningra mivel minden alithato.
Feszultseg es orajel ,HT,proci ,csippek ,memo,idozitesek es nagyon tuningbarat az en x2 3800 alapfeszen huztam 5000 re es atomstabil,tovabb nem is probaltam ,de meg biztos megy.Nekem 21k ba kerult most megkapod 16-17 ert .Nezd meg a gyarto honlapjat es tetszeni fog! -
törölt tag
Üdv
Venni akarok új gépet,pontosabban alaplap proci memória és lenne pár kérdésem,mivel nem nagyon követem ezt az egészet
ELőször is ha van egy geforce vidkarim,akkor érdemes nforce-os alaplapot vennem,vagy mindegy hogy milyen chipsetes?AMD -s is lehet?
Meg ha mondjuk nforce-ost veszek,akkor mindegy hogy mondjuk 550-es,vagy 590-es?vagy érdemesebb az újabbat venni,esetleg jobban kihasználja a mostani procikat ,videókártyákat?vagy végülis mindegy?
Processzor valószínű hogy egy x2-es 4600-os lesz,ehhez kéne valami jobb alaplap olyan max 20-ért amit esetleg tuningolni is tudnék...Msi,vagy Gigabyte pl...
Na meg memóriánál sokat számít hogy mondjuk 667 Mhz-es,vagy 800-as?Egyáltalán érdemesebb a drágább memóriát venni?Mert ahogy nézem elég nagy különbségek vannak árban köztük ...
A legolcsóbb 1 GB is minimum 10 ezerBár memóriára semmiképp nem akarnék sokat költeni,csak érdekelne,hogy ami 20-30 ezerbe kerül,azok tényleg annyival jobbak?Pl egy ilyen 4600-os gépbe,meg 20-ezres alaplapba érdemes lenne egyáltalán annyiért memóriát venni?
Előre is kösz! -
orcboy
csendes tag
hi azt szeretném kérdezni, hogy tudnátok ajánlani egy jo alaplapot egy ati 2900xt ddr3-as kártyához+800MHz-es Kingstone memóriához+AM2-es procihoz?
-
Gyuri27
félisten
válasz
Balinov #4553 üzenetére
Minek? Nem soká az x2 a64 lesz a szempi ilyen árban (akkor a régi a64-t ingyen osszák, a szempiért fizetnek, hogy elvidd
)
ftc: ez a csökkentett ht-s pcie2.0 nélküli am+?
Hubapeti: ha ennyire vágod a franciát akkor egy ilyet [link], v [link] ilyet rendelj nekem. Ez első kb. 80eur, a második 120 és csak a csigaevőknél kapni néha.
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
Nofene,AM2+ capable lapom lett hirtelen. [link]
-
-
Hubapeti
tag
Re albatron:[link]
-
Hubapeti
tag
akkor feldobom a temat :
ECS C51GM-M
A halokartya meg a hang egy kicsit mintha elavult lenne de en ezekkel meg nem talalkoztam.
UP -
Balinov
titán
válasz
Hubapeti #4545 üzenetére
naja,ez sem kevés,de kis szerencsével tudsz venni 250-ér ójrót,és akkor máris egy 5össel olcsóbb minimum.Ja és ugye MNB deviza árfolyás és az az árfolyás,amit a számlavezető bankod valutában számol az két különböző dolog. Még akkor nem beszéltünk a sokadik zónás DHL,TNT,UPS szállításról sem,ami nem 2k,mint Németo-ból Magyarországra (UPS 48h std. delivery)
-
Hubapeti
tag
Ma franciaorszagban aruljak csak ott is 175Eu
[link] -
ftc
nagyúr
válasz
Komplikato #4536 üzenetére
[link]
hivatalos nagyker -
ftc
nagyúr
válasz
Komplikato #4532 üzenetére
-
Komplikato
veterán
-
Oliverda
félisten
ASUS Launches the World's First AMD AM2+ CPU Compatible Motherboard
[link]
Tehát csak nem volt kamu... -
Balinov
titán
lehet,hogy menne a memó mégjobban,csak 2 hónapja ,mióta megvan a cucc,nem volt egy délutánnyi időm,hogy kitapasztaljam a proci és a ram végét
,ha van,akkor inkább g3/cod2,meg netezés. Viszont tegnap este megnéztem 1,9V-n is tudják ezt az órajelet ill az 5-5-5-18 2T időzítést. A vízválasztó COD2 multi hibátlanul ment 2-2,5órán keresztül.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Balinov #4525 üzenetére
Ez a lényeg, hogy meg legyen az ember elégedve a kapott sebességgel. A többi meg nem lényeg
Gondolom menne a memó magasabb órajelen is. 2.2V-ig lehetne elmenni max, de a fölé én már nem mennék. 2.2V-hoz azért egy ventit odabiggyesztenék a memóhoz azért, biztos ami ziher alapon -
Balinov
titán
igen,sajnmos cnq-s a cpuz valid,e nem is baj, köszönöm az elemzést.végső sörön igazat adok neked mihezképestben. +720mhz nekem elég a ~ddr2-840-el egyetemben. sajna én is sejtettem,hogy a 2db mezítlábas a-data nem szereti a szűkebb időzítést,viszont így négyesbe nagyon szépen elvannak a Manila magos sempivel.Ennyi pnézért ez a teljesítmény nekem elegendő. G3,CO2 menjen,és a MOH:Airborne demó is jól hasít rajta a GST-vel 1024-ben.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Balinov #4521 üzenetére
Az a CPUz valid nem sokat ér ez ügyben, ugyanis CnQ-beli állapotot mutat, de ha 667-re van visszaosztva, akkor 9x280=2520MHz esetén effektíven 840MHz magasságában megy a memó 6-os osztóval.
Sajnos a retail packos A-data modulok miatt kell az időzítést visszább venned. Az EE bírja szorosabb időzítéssel is. De ezen nem érdemes bosszankodni, mert a magasabb órajel nagyobb teljesítménynövekedéssel jár, mint a szorosabb időzítés. Bár ez megint a ''mihez képest'' szindróma. -
Balinov
titán
hétvégén érdekes dologra jöttem rá,megvan az oka a COD2 multi fagyásoknak xpsp2 alatt 9x280-as tuningnál. A 4db 512@ddr2-800as A-data (2db extreme 4-4-4-12 spd-vel és epd-vel,2db sima borda nélküli A-data chipekkel) nem csipázzák,ha memset 3.2-vel a lap által belőtt 5-5-5-18 helyett 5-5-5-12-t állítok be (2,0V-t adva biosból),akkor azt már nem csipázzák. ha átrakom def.profilba a memsetben az 5-5-5-18-at órákon át hibálanul megy az orthos és a cod2 multi is,míg korábban utóbbi random idő alatt beklappolt.
-
AtHoS
nagyúr
Kösz a linket
Akkor csak jól gondoltam, hogy 3D alatt bekapcsolódik az IGP is, 2D-ben meg csak az dolgozik.
Remélem az ATI féle megoldás is hasonlóan fog viselkedni.
Nemegyszer találkoztam olyannal, aki normál SLI rendszert épített és kereste a lehetőséget, hogy netezés közben a második vidkarit ki lehessen iktatni, mivel olyankor nincs rá szükség. Akkor ezekkel a Hybrid megoldásokkal ez megoldódhat. -
AtHoS
nagyúr
''Mit nem lehet ezen érteni?''
Nálam a CF egészen mást takar. Attól, meg hogy Hybrid-nek hívják még nem asszociálok egyből arra, hogy a külső kártyát csak 3D gyorsításra használná álá Voodoo 1-2.
Mert éppen ezt írtad.
Gyuri27-tel inkább arra lennénk kíváncsiak, hogy a 3D-s számolgatásnál is besegít e az integrált GPU. Mert a CF megnevezés erre utalna, mégha Hybrid is. -
törölt tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy tuningbarát mATX-es alaplapot egy AM2-es processzorhoz?
Üdv,
akosf
Új hozzászólás Aktív témák
- antivirus szoftverek, licencek, Legion Pro 7 RTX GAMING laptopok (RTX 4090), Dokkolók
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest