- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Aranygyerek #4897 üzenetére
Szerintm már elég sok dolog elhangzott itt, ez a te döntésed. (talán még annyit, hogyha ASRock, akkor ALiveXFire-eSATA2)
RAM-nak mondjuk 2x1GB Kingmax 800, ha az ár fontos szempont.AtHoS: 2600XT CF?
-
Aranygyerek
aktív tag
Még valami ,ehez milyen rammot vegyek és mennyit ?Indulásra.Muszály nézni az árat.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4896 üzenetére
EAX alapból hidegen hagy. Nemigazán gamázom. Most meg, hogy IGP van ez méginkább igaz
3-4 ezer HUF-ért meg nem kótyavetyélem el. Elfér és teszi a dolgát rendben. Már eléggé hozzászoktam, lehet ez is közrejátszik -
Aranygyerek
aktív tag
Árban ezeket találtam
GIGABYTE - GA-M56S-S3
ABIT - AN52
ASROCK - ALiveNF5-eSATA2
ASUS - M2V
ASUS - M2R32-MVP
ja és ez:Gigabyte GA-MA69G-S3H .Amúgy én eddig az ASUS termékeket vásároltam(alaplapban).
-
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4892 üzenetére
"én kivágnám a Creative-ot a gépből, de van aki ragaszkodik hozzá."
Jaja
Már több, mint (húha, nem is emlékszem már mikor vettem
) ... szóval elég régen vettem az Audigy-m. Nagyságrendileg években lehet számlálni. A pontos dátumra nem emlékszem, de mikor megjelent, azév karácsonyán (na ezt jó pontosan megaszondtam). Azóta is rendben kiszolgál, nincs vele semmi gondom. A legelső időszaktól eltekintve, mikor a gyári meghajtó szépen behalasztotta az magyar XP-t, köszönhetően a kreatívék meghajtóprogramírás tudományának (azóta használok angol XP-t
), bár régen el is felejtettem a kreatív féle meghajtókat és megelégedéssel használom már évek óta a KX meghajtót. Még egy darabig nem kívánok megválni eme hardvertől
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Aranygyerek #4893 üzenetére
Na én pont ezért utáltam meg.
Meg annó a 256MB RAM-omnak sem tett jót a Creative meg(a)hajtója.
-
Aranygyerek
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #4892 üzenetére
A creativot én pl szeretem,ráadásul annyit szívtam vele eleinte ,hogy a szivemhez nőtt.A háló kártyából kell 2 db 1 a netthez+1 itthonra.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Aranygyerek #4891 üzenetére
Az USB bővítő felesleges lesz, LAN-ból viszont sajnos csak egy van az alaplapon. Az int. hang elég jó, én kivágnám a Creative-ot a gépből, de van aki ragaszkodik hozzá.
-
Aranygyerek
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #4890 üzenetére
Nem ez jött le,de láttam int.vga nélkül is giga lapot.Mindegy most ,hogy átnéztem le tudok mondani néhány dologrol.Amúgy is az uj lapokra rá van integrálva minden..
Ja ezek vannak be rakva most:1db háló kártya (a lapomon csak egy van)
1db hang kártya
1db usb bővítő
1db tuner -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Aranygyerek #4889 üzenetére
Szerinted az int. VGA miatt ajánlottuk a Giga lapot, neked ez jött le?
2+ PCI mihez kell?
-
Aranygyerek
aktív tag
Chipsetben melyik a jobb?
Igazábol integrált vga-ra és sli-re nincs szükségem , viszont több sima pci ajzatra igen. -
Aranygyerek
aktív tag
Na neki látok átnézni amit írtatok.Egy kicsit sokat dolgoztam mostanság.Köszönöm mindenkinek aki írt.
-
Chaser
legenda
válasz
szállitó #4883 üzenetére
Jó lesz az, igaz típust nem látok. Nekem 1919s van, überjó
Most 10 hónapos kb, semmilyen hibája nincs, anno piszok olcsón vettem a mustárban.
Fényerő miatt ne aggódj, eredetileg asszem 100%-on volt neki, este kapcsoltam be először, már villanyt nem is kellett kapcsolni
Simán bevilágított egy 3x4-es szobát, dinamikus kontrasztja van, ami először azt hittem csak gyenge marketingfogás, aztán kiderült, nagyon jól működő kis ficsőr az LG-től, sw-esen kezeli a kontrasztot, ha szüksége van rá, a feketéből feketét csinál, filmek alatt majd látni fogod, végülis a tied is ugyanaz mint az enyém, csak neked 5ms-es, ami nem oszt nem szoroz, semmilyen negatívumot nem tudok rá mondani, esetleg annyit, hogy a talpat csinálhatták volna kicsit designosabbra
szerk: valaki írta, hogy tud biostar és foxconn lapokat szerezni, milyenek vannak, mennyiért?
-
katt777
félisten
válasz
szállitó #4883 üzenetére
Jó az, bár a helyedben megnézném, nincs-e hasonló árban, vagy max. pár ezressel drágábban legalább 4-500 cd/m2 (én mondjuk azt vártam), de nem feltétlenül kell telhetetlennek lenni.
Ha tudod, mindenképpen nézd meg a képét "ablakon besütő nap" fényviszonyok között (mondjuk vitesd el a kirakatig a boltban, pl.), mert az szépen haza tud vágni bármilyen baró képmegjelenítést, ti. nem látod a baró képet. Bolti, fénycsövekkel megoldott "ragyogás" nem mérvadó.
A beépített hangszórók meg úgysem érnének semmit. A fényerőt kivéve a többi paraméter elfogadhatónak tűnik. És csatlakozom az előttem szólóhoz, hogy gondosan nézd meg azt is, nem pixel-hibás-e, még ha original csomagolásban kapod is. Az a dolguk a boltban, hogy a kérésedre a konkrétan megvásárlandó készüléket is kibontsák (eklőtted), és bemutassák. Gondolom, a már bontottat, mások által is kipróbált bemutatókészüléket úgysem vennéd meg. -
szállitó
senior tag
válasz
katt777 #4882 üzenetére
19"
Gyártó LG
Látható képméret 19"
Panel típusa TN
Maximális felbontás 1280x1024 pixel
Maximális fényerő 300 cd/m2
Kontraszt arány 2000:1
Látószög (H/V) 160º / 160º
Válaszidő (Green to green) 5 ms
Színmélység 16,7 millió
Hangszóró nincs
Állvány dönthető
Csatolófelület 15 tűs D-Sub
Felületkezelés nincs adat
Szabványok TÜV/GS, UL, FCC-B, CE, TÜV/Ergo, ENERGY STAR
Szín ezüst-fekete
Méret 402 x 437,2 x 242,6 mm
Súly 6,7 kg
Tartozékok/szoftverek nincs adat
Extrák
Garancia 3 év szerviz -
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #4880 üzenetére
Azzal nincs baj még ha barátod is.
Elnézést az s-t elnéztem (attól még érthetsz hozzá). Ettől föggetlenül amit mondtam tartom, amit a gigáról irtál abban egyetértünk.
Majd a piac eldönti mennyi is az annyi.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Korrekt eladó nettó ár környékén hirdet, korrekt vevő nem nagyon alkudozik, egyébként meg hirdeted amennyiért tetszik és veszik amennyiért viszik...
Gyuri27: Az AN9/KN9 topikban mindketten gyakran előfordulunk.
Mellesleg a KN9 és a KN9-S más alaplapok. (nForce 4 Ultra ill. nForce 550)
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #4876 üzenetére
Ím egy tapasztalt salabakter
A melegedéssel nem nagyon tudsz mit csinálni, a drivert nem kell fölrakni. Ezzel együtt te tudod a legjobban jó az a lap. Csak nem ennyiért.
Amúgy az abitnál meg dögöljön meg az összes fejes mert már régóta nem csináltak csak egy amd chipes lapot. Azt is intel proci alá. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4875 üzenetére
Nem beszélve az nV chipsetek hülyeségeiről...
Szerk.: Melegedés megoldva.
(KN9-S-nél egyébként sem jelent gondot, pusztán fűt a chipset)
Tudom hogy jó az a lap, de az AMD690 még jobb, nagyobb árkülönbség mellett is inkább ezt venném, komolyabb alaplap, és pl. az int. VGA-ja is egy jó pont, VGA-cserénél nincs megkötve a kezed, stb. (nem mellesleg a Brisbane-ek hőmérsékletével sincsenek gondjai)
-
nesa
veterán
válasz
Aranygyerek #4871 üzenetére
Ha esetleg hasznalt lapra adod a fejed ezt erdemes megnezned postazni nem akarom de hatha megoldhato mashogy is.
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #4872 üzenetére
Aranygyerek: HerrZ tapasztalatai alapján dobozos procit vegyél mert azt a malájok gyártják és jobb szereti a tuningot.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Aranygyerek #4871 üzenetére
-
Aranygyerek
aktív tag
Jó reggelt
Arra eszméltem,hogy fejlesztenem kellene a gépem.Jelenleg milyen am2-es lapot érdemes venni.Amit szeretnék :1 20kft alatt legyen az ár
2 Lehessen tuningolni benne
3 megbízható ,stabil legyen.
Esetleg + tanács .Melyik procit érdemes megvenni most egy ilyen lapba.
Köszi. -
Gyuri27
félisten
válasz
LALA_kiraly #4866 üzenetére
Köszönjük szépen.
-
LALA_kiraly
őstag
Ha gondoljátok itt van. Ha kell vmi pestre fel tudom vinni. IDC
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4860 üzenetére
Na igen. Akkor jól láttam ill. nem láttam a kínálatokban ilyen lapokat. Az újabb típusokról majd kis idő múlva lesznek csak megfelelő tapasztalatok. Azért az ember csak olyat szeretne vásárolni, amiről már vannak tapasztalatok. Mert ugye a zsákbamacska rosszul is elsülhet.
-
AtHoS
nagyúr
Nem értem hol itt a probléma:
GIGABYTE P35-DS3 23227 Ft
Core2 Duo E6750 TRAY 41329 Ft
HyperTX2 procihűtő ~5-6k
2x1GB DDRII 1000 Extreme Edition A-Data 19920 Ft
2xPIONEER 212 2x7590 Ft=15180Ft
SEAGATE 500GB 7200RPM SERIAL ATA-II 16MB 25555 Ft
MSI RX2600XT-T2D256EZ/D3,256M DDR3/128b,H-Pipe 24655 Ft
Ház+táp ~20k
LG 2000:1 48900FtZusammen: 219k
Az alternatív konfig erősebb vidkarival gyengébb procival:
ASUS M2A-VM HDMI 15282 Ft
AMD ATHLON 64 X2 4400 AM2 BOX 18810 Ft sajnos tray-es nem volt árlistában
HyperTX2 procihűtő ~5-6k
2x1GB DDRII 1000 Extreme Edition A-Data 19920 Ft
2xPIONEER 212 2x7590 Ft=15180Ft
SEAGATE 500GB 7200RPM SERIAL ATA-II 16MB 25555 Ft
AMD/ATI HD2950Pro 57k
Ház+táp ~20k
LG 2000:1 48900FtZusammen: 201k
Ezek bazáros árak. A hitel típusa miatt még azért kérdőjeles. Természetesen tudom, hogy boltban ettől többe lenne mindkét konfig. Sajnos
-
AtHoS
nagyúr
válasz
szállitó #4853 üzenetére
Hát ezzel az Asus-al most megfogtál. Nem tudok egyet se szívfájdalom nélkül ajánlani a kínálatából. Nem emlékszem, hogy valaki is istenített volna AM2-ből Asus-t. Talán ami Balinov-nak is van ASUS M2A-VM 12697 Ft vagy a testvére ASUS M2A-VM HDMI 15282 Ft. Természetesen vannak 23k+ áru Asus lapok is, de szerintem a tudásokhoz képest ezek már drágák. Sajnos az Abit kínálata is kicsit átalakult. Abból a KN9 és KN9-S típust többen is ajánlgatták már régebben, de ezt nem tudom be lehet-e még szerezni.
Az LG TFT-hez nem tudok hozzászólni. Nemigen vagyok tájékozott TFT ügyben. Majd jön katt777 meg Chaser aztán megmondják mit gondolnak róla. Mindenesetre annyit tudok csak mondani, hogy a TFT-t, ha tudod vásárlás előtt bekapcsolva teszteld meg a hibás pixelek miatt.
Ehh még egy bug előjött a motorban. Ha visszanézek a normál fórumba a böngésző vissza gombjával, majd az előre gombbal újra a HSZ szerkesztésbe jövök, kitörlődik amit addig már megírtam. Kétszer kellett ezt a hozzászólást is megszerkesztenem. Eddig nem volt ilyen gondom, de az új motorral ez kicsit bosszantólag hat
-
szállitó
senior tag
föleg játékra. a mostaniba is kettö van *DVD IROBOL (olvasot nem veszek bele mert hülyeségnek tartom az árkülömbség miatt )és amig lehetett játszottam vele... csak mostmár elhaloban van egy két dolog benne ha mégis asus alaplap akkor melyiket?
a videokártyát megfontolom de inkább csendeset vennék mert eddig ami volt annak mindnek a hütése szált el egy idö után
GIGABYTE és SAMSUNG al meg már ráfaragtam azokat inkább kerülném...Nagyon köszönöm a segitségedet
-
Mikor jön ki az első natív am2+-os AMD chipsetes alaplap?
Lusta vagyok elolvasni majdnem 5000 hsz-t -
Gyuri27
félisten
válasz
LALA_kiraly #4848 üzenetére
Tedd közkincsééé és ne fürgyélee!
ftc: látom megtaláltad a sast.
-
Balinov
titán
válasz
LALA_kiraly #4848 üzenetére
küldjed csak,küldjed,sajna viszont csak vatikáni valutában tok fizetni...
-
katt777
félisten
Akkor miben is vitázunk?
A tényekkel én is tisztában vagyok, lényegében nem cáfoltál. A port azért nem annyira löki az enyém, mert inkább vonzza. A hőtárolós kályha rosszabb.
A fogyasztási különbségnél jobban érdekel a minőség, mert a nagyobb felvett teljesítmény nem bántja a szememet, a rossz kép viszont igen. A képalkotási metódus miatt viszont a sötét árnyalatok tényleg rosszabbak, ezt még a high-tech gyártók is elismerik. Ha lenne rá keret, ezért vennék inkább egy montiroként is használható plazmatévét. A kontraszt típustól függ, te is írtad, mekkora különbségek vannak.
Szemüvegem van.
A betekintési szög piszkosul nem érdekel, mert nem vagyok olyan hülye, hogy ferdén nézzem a monitort.
Én is láttam pár TFT-t és ha majd lesz egy, amelyiknek jobbnak LÁTSZIK a képe, mint a CRT-mé, akkor elgondolkodok majd a váltáson. Egyébiránt örülök, hogy ilyen jó monitorom van.
-
Chaser
legenda
válasz
katt777 #4841 üzenetére
Hát ez így nem igaz
Kezdjük az elején. A crt-ben egy elektronágyú tüzel az arcodba, a retinádat milliónyi porszem bombázza állandóan/ már ha nem vagy szemüveges/. Mindenfajta sugárzás van, még ha "low" is az, nehéz, nagy..A TFT-ben nincs elektronágyú, csak egy panel, valóban, a silányabbaknak x@r képe van, de olyan akad crt-ben is bőven. Ott vannak az xVA paneloasak, amiknek olyan képminősége van, ami megegyezik egy jó minőségű crt-vel, ezeknek sajnos az áruk is több/cserébe a betekintési szögek 180/180 értékűek, a kontraszt többszöröse egy hagyományosnak/...Késleltetési idővel nemigen kell foglalkozni, 16ms alatt szinte minden alkalmazásra megfelelő, volt pár TFT-m, van összehasonlítási alapom, 8ms alatt meg csak parasztvakítás felsőfokon a dolog. Még azt érdemes hozzátenni, hogy TFT-knek van az ún. natív felbontásuk, csak ebben adnak éles képet, ami pl gyári 1280x1024, magyarul ennyi LED van benne/pontosabban 3x ennyi, mert 3 alpixelből áll 1 pixel/.
És akkor ott van még a frissítés, volt crt-m 100hz-en, 120-on, közelébe se ér egy 60hz-es TFT-nek, mivel itt nem soronként történik a frissítés, hanem matrix rendszerű.
És kifelejtettem még a kis fogyasztást /nekem pl 35W-ot eszik a 19-es LG-m/. -
Midway
senior tag
válasz
VaniliásRönk #4837 üzenetére
Igen X2
THX! -
katt777
félisten
Papíron olvastam pár hónapja, de már meg nem mondom, melyik újságban. Neten biztos rá lehet keresni, majd megnézem, de még nem tudtam kipróbálni a dolgot. Jómagam ott letettem az LCD-ről, amikor megláttam, milyen a képe, pedig egy grafikus ismerősöm vett egy jobb minőségű cuccot. A legjobb élsimításokkal is szőrösek voltak az élek, 2D-ben a kép érezhetően kockás, még ClearType simítással is (1950Pro karival). Arról nem is beszélve, hogy az LCD technológia képtelen a sötét részeket normálisan, főleg kontrasztosan megjeleníteni (ezért sokkal fontosabb a fényerő és a kontraszt), ellentétben a plazmával vagy a jó öreg katódsugárcsővel, az LCD ugyanis alapból világít, és szükség esetén azt sötétíti, már amennyire tudja. (Ha belegondolunk, hány játék zajlik jórészt sötétben, ez elég komoly élvezhetetlenségi faktort jelent.) Ezt síktévék tesztjeiben láttam, meg kezembe került egy Panasonic prospektus, amelyben részletesen bemutatták a technológiák különbözőségét. Csak persze az LCD-t olcsóbb előállítani, ezért ebből is a sz@rral árasztják el a piacot a minőség helyett. Ráadásul fontos apróbetűs rész, hogy sok gyártó garanciája nem terjed ki a pixelhibára. Remélem, a jó öreg, sarkított képcsöves SyncMasterem hosszú életű marad!
-
AtHoS
nagyúr
válasz
szállitó #4834 üzenetére
2 DVD író játékra? Ez nekem kicsit érthetetlen és szerintem fölösleges is 2.
Igaz, hogy AMD-s vagyok, de ésszerűen most én ezt választanám (persze ha lenne rá zsém)
GIGABYTE P35-DS3, s775-C2D,FSB1333 RTL, GLAN, ATX 23227 Ft
INTEL Core2 Duo E6750 2,67GHz 4M 1333MHz TRAY 41329 Ft
+HyperTX2 procihűtő 5-6k
2x1GB DDRII 1000 Extreme Edition A-Data 19920 FtBasszus. Ennyire leestek a memóárak?
Mondjuk ezek nem bolti árak, hanem bazárosak (a hitel miatt. nemtom, hogy intézed majd)
Ebből a prociból gyári hűtővel is kijön 3.2GHz, ahol még a memó 1000MHz alatt jár, bár abban is van még némi tartalék.
8600GT helyett inkább 2600XT GDDR3 -at választanék, a 400GB-os winya helyett pedig egy Samu 500-ast. Nemrég volt éppen teszt az 500-asokról itt a ph!-n. Szerintem olvasd át.
Egy másik alternatíva, ami szintén megfontolandó:
X2 4400+ 18k, Giga GA-MA69G-S3H 18k, AMD 2900Pro 57kA 4400+ 2800...2900 körül vígan elszaladgál, a giga lap csak iránymutató, de nem járnál vele rosszul, 2900Pro-val profitálnál a legtöbbet játékok alatt.
-
katt777
félisten
válasz
szállitó #4834 üzenetére
Abit v. Giga lapot keress alá, esetleg DFI-t (ne butítottat, mert az csak korlátozza a rendszer teljesítményét, inkább fizess rá 5k-t, megéri), és egy normális VGA kártyát. Érdemes egy használt, jó állapotú Radeon 1950XT-ben gondolkodni (ár/teljesítményben a legjobb), aztán majd csak DX10.1-esre cserélni, mert addig szépen elfut minden játék full grafikán az 5600+on (főleg 1024x768-ban), és azt még tuningolhatod is (VGA-t és CPU-t is). DX10-esek felejtősek. Ha mégis DX10-est akarsz, és csendeset, akkor HIS Radeon-ok közül érdemes válogatni, ezek közül a 2600XT GDDR4 ráadásul gyors is, nem csak korszerű.
LCD monitorban jó az 5 ms-os, inkább a fényerőt és a kontrasztarányt nézd, azok jobban korlátozzák a láthatóságot, és a játékok élvezhetőségét, ráadásul azok sok 5ms-osnál is alacsonyak. Hasonló árban én inkább nagyobb fényerejűt és jobb kontrasztarányút, láthatóságút javasolnék akár 8ms frissítés mellett, mert elméletileg 8ms alatt az emberi szem nem veszi észre a különbséget. -
Midway
senior tag
am2 3600+ két fajta maggal van. Mi a különbség ? csak az L1 L2 ?
Melyik a jobb ha nem akarom tuningolni?
Thx! -
szállitó
senior tag
üdv eljött az idö hogy cseréljek (nem kell irigykedni hitelböl)
a gép amit összeraknék játékra kellene és ugy hogy egy évig másfél évig használni is tudjam anélkülhogy valamit vennem kéne bele...
M2V-x alaplap 2X1Gb GEIL 800MHZ ram AM2 5600+ ASUS 8600GT SILENT valamilyen 400gb os vinyó 2dvd iró eddig ez kb 136000ft +ház táp hűtö kábelek szoval olyan 180-200e lehet a vége. ez jó összeállitás
vagy nem, még nem raktam össze gépet eddig csak foltozgattam... ugyhogy help....
ja és egy 5ms os monitor jó játszani? ehez a videokártyához 1024x768on???
a válaszokat elöre is köszönöm... -
-
AtHoS
nagyúr
Már miért ne lenne ATX
Form Factor ATX form factor; 30.5cm x 21.5cm
ez van írva a specifikációknál az oldalon
Szerintem
1 PCI Express x 16 slot
2 PCI Express x 1 slot
4 PCI slotsnemigen férne el egy mATX lapon
-
AtHoS
nagyúr
válasz
LALA_kiraly #4828 üzenetére
Csak ezen hol a 2. IDE csati. A képen keresd ne a leírásban, mert ott inkább 2db IDE eszközt kellett volna írni
-
AtHoS
nagyúr
Vagy mégis van? Gigabyte GA-M55plus-S3G
-
-
Gyuri27
félisten
Mi a baj a matx-el?
http://www.ipon.hu/?product_id=17925
Két csati (4 eszköz) v 1 csati (2 eszköz)?
Ha utóbbi akkor fönn. Ha előbbi akkor http://www.ipon.hu/?product_id=17916 -
etnies
senior tag
Sziasztok!
Bajban vagyok, anyám gépét fejlesztem. AM2-es foglalatba tennék egy AMD Athlon 64 X2 4000+ -et. Lapot keresek hozzá, de szigorúan olyat, amin van integrált VGA. Anyu nem egy hardcore gamer (passziánsz, msn, jojatek.hu), tehát jó lesz ez neki. Fontos még, hogy legalább két IDE csatlakozója legyen és ha van rá mód, akkor ne legyen micro a mérete.
Eddig egy lapot (Asus M2NPV-VM) találtam, ami megfelelne a célnak, de sajnos micro.
Van ötletetek? -
ftc
nagyúr
válasz
diablo1984 #4809 üzenetére
Nah most leirom
ECS a világ legnagyobb alaplapgyártója
Ő ad el OEM-nek a legtöbbetés ha jol emlékszem MSI,Asusnak is gyárt
A legstabilabb lapokat ECS gyártja!
vagy még keresek SSI chipsetes lapokat -
LALA_kiraly
őstag
válasz
diablo1984 #4809 üzenetére
Nekem is ECS 939es lapom volt, ami még a proci lelkét is kihajtotta. Én sem találok sehol, azt is csak véletlen kaptam el. Szivesen vennék én is egy am2-set
-
diablo1984
veterán
én félek minden olyan laptól, ami olcsó, vagy nevenincs cég terméke! nem hiába a komplett gyári konfigokba sem(nem a gagyi tescos-metros, stb szarokra gondolok) ecs, asrock(bár ettől nem tartok annyira, de maghagyom másnak),stb lapokra épül, hanem a jobb márkák alaplapjaira, vga-ikra épül!(msi, asus, gigabyte, stb)
eddig még asusban(abból is a javában, tehát a nem butított via-sban anno) nem csalódtam, most meg az olcsó abit is nagyon megygyőzött abban, hogy jól választottam! -
ftc
nagyúr
ECS alaplapot hol tudok beszerezni?
-
katt777
félisten
Már mindegy, de azért utólag kösz.
Na ez a VistaBootPro érdekes, majd rákeresek megint, és letöltöm újra. Anno Vista alá telepítettem fel (nem ismertem a progit), és mérgelődtem, miért nem működik.
Mindig tanul az ember valamit.
Én Nero BIUp-pal mentettem partíciót (a másik rendszer alól, hogy ne kavarjon be a rendszer mentés alatt, és ne is legyen lassú, mint lemezről), és amikor egyszer nagyobb méretre akartam a kisebbet visszatenni, nem engedte, pedig elméletileg tudnia kellett volna.
Az új mentést majd megpróbálom Ghost-tal.
A gondot biztosan a Vista okozta, mert törlésével megszűnt a probléma.
Szeretek ágyúval verebekre lődözni.(& Long live The DOOM!)
Levezeti a feszültséget.
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
katt777 #4803 üzenetére
FIXMBR és FIXBOOT helyre szokta hozni a dolgokat javítókonzolt behozva, nem kell mindjárt ágyúval lőni verébre. A Vista boot-ot meg a VistaBootPRO progival XP alól szépen meg lehet javítani.
A más méret és hibás mentés alatt mit értessz?
Ha a mentett mennyiség kisebb, mint a célpartíció mérete, akkor simán működik a visszaállítás. Legalábbis NorthonGhost-tal megy. -
katt777
félisten
Köszi, majd nézegetem. A min. feszem. megtette a hatásást a kérdéses szorzókon, viszont az Everest-tel kérdezés nélkül, perceken belül képes összeakadni.
Egyébiránt tök jól ment 3,3-on CnQ-val a gép, aztán ma reggel gondolt egyet, és abbahagyta, csak 3,2-n tudtam elindítani. (Lehet, hogy elő kell hozzá melegíteni?) Jobb szeretném ezzel, mert Vista x64 alatt nem műxik RMC, de ha itt sikerülne 3,4-re belőni (annál följebb biztos nem), legfeljebb majd bios-on keresztül váltok partíciót.
Egyelőre totál reinstall alatt van a gépem, mert valami elcseszte az MBR-t és PQMagic sem tudott vele mit kezdeni. Csak írta, hogy BAD, és nem tudta kezelni, de vista part. manager sem (az amúgy is tré). Fdisk-ből kitöröltem a Vista partíciót, aztán part. pucolás és méretezgetés után nekiálltam az újratelepítgetésnek. Ezzel elleszek még min. 1 napig, amíg mindent f@szán belövök úgy, mint volt, mert a más méret, és a hibás mentések miatt a partíciómentéseimet sem tudom használni. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #4795 üzenetére
A leglényegesebb, hogy mielőtt szétkapod a régi rendszert az IDE vezérlő meghajtóját távolítsd el és a sima Microfos féle IDE vezérlőt telepítsd.
Ha a rendszered a SATA winyón volt és nem Natív vagy Legacy üzemmódban, akkor ha felvarázsolod még a régi winben az új lap sata meghajtóját lesz némi esély (igaz elég csekély), hogy az új lappal indulni fog gond nélkül a régi rendszer. Ha mégsem indulna, akkor egy frissítő telepítést kell csinálni az új lappal, ahol a telepítés elején F6-al be kell majd kéretni a sata vezérlő meghajtóját floppy lemezről. Ha ilyen lemezt nem adtak a laphoz, akkor a driver cd-n biztos megtalálható, amivel ezt el lehet készíteni még a régi rendszerben.
Régi chipsetmegható eltávolítása sem árthat szétszedés előtt.
Szerk.: A legtisztább a friss win telepítés. Inkább ezt ajánlom, mint a gányolást.
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
LALA_kiraly #4793 üzenetére
Mint Balinov is írta a Giga féle GA-MA69G-S3H lap igen jó tuningpotenciállal bír. Felsőkategóriás lapokat megszégyenítő BIOS beállítások sorával van felvértezve. A HT 1500MHz felett is működőképes.
De inkább nézz be a topicjába, olvasgass róla [link]. Csak azért mert nekem is ilyen van, még nem akarom senkire se rátukmálni. A 4400+ -os Birsalmámból 3095MHz-et kihoztam vele próba erejéig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest