Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
Egy kis jó hír.
-
törölt tag
válasz
rollins #2885 üzenetére
Ez így van, egy tévedést leszámítva. Az általad alkalmazott egyszerű kerekítés esetén bizonyos prociszorzók mellett a memória a névleges órajele felett járna. Ez viszont nem megengedhető. Ezért az AMD a ceil függvényt alkalmazta, ami a legközelebbi magasabb egészre kerekít. (Szemben az egészrész függvénnyel, [link]. Kb ugyanez a ceil is, csak előtte egyet hozzá kell adni a kerekítendő számhoz. Nem vagyok matekzseni, ugyhogy a megfogalmazás nyílvánvalóan hagy kívánnivalót maga után.)
Szóval addig, hogy 12/1,665 = 7,2072 rendben, azonban a kerekítés eredménye 8 lesz.
2640/8 = 330MHz. Hmm, pont DDR2-660... -
rollins
őstag
válasz
Dj Dekko! #2884 üzenetére
ez úgy van, hogy: (ha nem, majd kijavítanak) (meg jó párszor volt erről szó.)
ram:cpu arány 333/200=1.665, a cpu szorzója 12 ezt meg: 12/1.665=7.2072~=7 lett az osztó, aztán 2640/7=377,14 vagyis ddr(2) ~754,2MHz kéne lennie a ram eff. sebbeségének
660-ot nem tudom miért írja -
Dj Dekko!
őstag
Helló!
Lenne egy nagyon fontos elméleti kérdésem, aki tudja, légyszi, vegyen fel msnre, vagy írja meg nekem!
... egyet nem értek... nem olyan rég szereztem be magamnak első AM2 Lapomat! (Abit KN9S) amiben egy X2 4600+ csücsül... 2x1G 800Mhz Kingmax Memókkal!
amikor elkezdtem kicsit tuningolni a lapomat, értelem szerűen vissza osztom a HT szorzóját x4 esre ... igy 200Fsbvel 800 lenne a HT-m , ami kevesebb mint a 1000Mhz, ami az alap HT! eddig ez jó is...
azt a dolgot nem értem hogy felrakom az fsb 220 x12próci szorzóval akkor már 2640 visz símán a Procim, 1.45 voltal megfelelve (2700 - 2800 al is még elbír) és a memóriákat most hogy tudom kiszámolni a sebességüket, mikor vissza osztottam 667 re a 800ról!
Azt mondta nekem egyik barátom hogy ugy tudom meg legegyszerübben hogy 667-33+20Fsb! = akkor csak 654 mennek a memók akkor!
Azért nem értem, mert az S939es lapomon amikor tuningolok az everest kiírta..hogy 320Mhz 350Mhz...stb... de itt huzom égnek szélnek és az Everest Ultimate 4.0 ugyan ugy .. 660 ír :S nem nő se csökken :S akkor most amikor tuningolok, a memóriák sebességéhez, mhz - hez nem nyúl?!
Meg, ezek az alaplapon kb. mennyi HT bírnak el !? (AbiT KN9S)
Pls. help! előre is köszönöm! -
diablo1984
veterán
válasz
Oliverda #2882 üzenetére
nekem is azért volt, mert jól felszerelt lap volt, de a gyártók is rájöttek, hogy nem feltétlenül kell az sli köré építeni a tunningot és minden földi jót! de a következő fázis meg az lesz, hogy az alaplapon 8 pci-e csati lesz és semmi más!
nesztek nektek teszt-remek! -
Oliverda
félisten
válasz
diablo1984 #2881 üzenetére
Én akkor sem vennék 4 VGA-t ha megnyerném a lottót mert csak hangos lenne tőle a gép.
Nekem már a jelenleg a második SLI-s lapom, de persze nem az SLI-ért vettem, hanem az egyéb felszereltségért és tudásért. -
diablo1984
veterán
válasz
Oliverda #2879 üzenetére
hát pontosan erről beszélek! nekem is sli-s lapom volt, de most pl: sli nélkülit veszek, mert az életben nem raknék 1 vga-nal többet a gépembe! kis gazdag ficsúrok majd biztos rázizzennek a dologra, hogy a legdrábább ati-ból belevágnak 4-es, valami 4 magos amd-vel és verik majd a mellüket, hogy milyen egy jó gépük van!
csak annyi a gond, hogy mindenki nem nyerheti meg a lottó 5-öst... -
Oliverda
félisten
ASUS M3A [link]
the Asus 790 board sitting right beside it has a copper habitrail of heat pipes, more fins than the Scandinavian peninsula and more cooling power than a nuclear reactor.
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
diablo1984 #2875 üzenetére
Én se értem minek 4 kártya...ahhoz már a táp se 10k alatti kategória..rekorddöntögetőknek biztos jó lesz..átlag user gépében még 2 sincs, nemhogy 4..
-
Oliverda
félisten
válasz
diablo1984 #2875 üzenetére
Hát figyelj, nem kötelező használni, a lehetőség megvan rá, ennyi. Azt meg gyártója fogja válogatni hogy hány VGA kompatibilis slotot rak majd a lapra.
-
Oliverda
félisten
Mivel lassan jönnek az AM2+ foglalatos lapok, ezért átneveztettem a topikot. Gondoltam hogy simán megfér egymás mellett a két foglalat, mivel oda-vissza kompatibilisak lesznek, és olyan baromi nagy különbség valójában nem is lesz köztük.
Ha valaki még nem látta volna akkor itt a Gigabyte első RD790-es megoldása.
Gigabyte GA-M790-DQ6
[link]
[link]
Ezzel debütál az ATi Quadfire megoldása is. -
Boci_83
őstag
Az elhangzott kérdések 70%-ra lehetne azt válaszolni hogy olvass vissza Bazz..... Vagy keress a Guglin.....
És akkor mitől lenne kiemelt topic?
[Szerkesztve] -
syabik
csendes tag
Köszönöm a válaszokat mindenkinek.Ha legközelebb valami problémám lesz először visszaolvasok és nem találok semmit csak aztán kérdezek.
szervusztok -
ftc
nagyúr
Hoppá AM2+ támogatja a DDR2 1066-t....
On the AMD side, GIGABYTE presents the GA-M790-DQ6, featuring the AMD RD790 chipset and support for the new AMD Phenom™ quad-core processors, with the latest socket AM2+ support, integrated DDR2 1066 memory controller, HyperTransport™ 3.0 technology links and 128-bit Floating Point Units. The GIGABYTE GA-M790-DQ6 also features support for PCI Express 2.0 as well as ATI CrossFire™ with dual x16, or four x8 connectivity for the ultimate High-Def entertainment experience.
CPU model számozások:
[link]
[Szerkesztve] -
Zimezoom
tag
Brisbane (4000-es vagy 4400-as) procihoz és 2x1GB 800-as ramhoz keresek valami kis egyszerű, olcsó, de nagyszerű alaplapot. Semmi extra (SLI/CF nem kell), csak stabil legyen, és ha tuningbarát, az sem baj. Mit javasoltok? (és ha azt is megírjátok, hogy hol lehet beszerezni, akkor örök hálám!
)
Köszi! -
Gyuri27
félisten
Nos. [link]. Tehát mint látod alapból a 11-es proci szorzóhoz 667-s ram esetén 7-es ram osztó dukál (DRAM: FSB Ratio CPU/7). Mert ugye a ram sebességét a proci sebessége határozza meg. Ugye 2200/7=314x2=628. Most két dolgot tehetsz. Húzod kicsit a procit pl: 2400/7=342x2=685. A másik 2200/6=366x2=733. Ha látnám, hogy a ramjaid milyenek tudnék okosat mondani. A második verzió akkor érdekes ha jók a ramjaid és tudszneki + feszt adni.
Szerintem valamit nem jól mér a lap. Tölsd le a cpu-z-t [link] és nézd meg ezzel a feszt. Egyébként tuningramok esetén a 2.4 v a plafon. Sima ramnál hűtésnélkül 2.1v, persze ha jó a szellőzés a házban.
daa-raa: ha én vagyok ilyen rővid csúfolnak érte.
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
315-öt szorozd be kettővel, tehát 630 mhz effektíven megy..hány mhzes ramod van? Egy cpuz SPD screent is mutathatnál. A DRAM/FSB értékből kapjuk meg a ram órajelet, ami most náad 7, ha kisebbre veszed, máris gyorsabban megy a ram, persze ha lehet alapodban állítani, ha jól emléxem volt már ilyen lap a, kezeim között, és be lehetett állítani, hogy 533/667/800-on menjen. Ha 3.3V-ot kapna a RAM, sztem már rég megsült volna
Ott valami érzékelési/felülmérési probléma lesz.
-
ftc
nagyúr
nem eddig is mindenki kapott választ amire akart ezután is fog majd a totyik átlesz nevezve AM2/AM2+ -ra AM3 majd kap ujat...mivel ott más lesz a helyzet..
nem kell x totyiky ha elég y is.Ennyi erőből az összes memoriának CPU fajtának, minden aszériának leehtne uj totyikja.... -
7600GT
senior tag
Nem lesz egy kicsit sok?
Már ez is egy gyüjtő topik. -
7600GT
senior tag
Nem akar valaki egy AM2+-os topikot nyitni?
Sehol sem találtam.
Boccsa az off-ért de ez a topik áll a legközelebb a kérdezni valómhoz.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
Megyek biost frissiteni a bios lapon... van 2 db is TEst1 és Test 2 az egyik nagyobb egy kicsivel...
ezzel a biosal elértek 310-320-s FSB-t... -
Gyuri27
félisten
Olyan nincs, hogy nincs. Volt részem már garis ügy intézésében. A lényeg nem szabad félúton megállni.
''RAM timing adjustments'' ez a felirat van a kép alatt. Szerintem.
DDR2 voltage can be upped by +0.6v. Default is 1.8v, +0.6v gives you a max of 2.4v mert akkor minek lenne ez is.
Egyébként attól miért tuning lap valami mert lehet állitani az időzitéseket?
Mert ha ez az amd chipsetnél tuning akkor bajban van a cég.
Z0ty: persze ez igaz bármelyik üzletre. -
ftc
nagyúr
válasz
Gyuri27 #2818 üzenetére
pixmaniánal nicns hol csapnod a asztalt
Biostar jaj de szépen megy 1T-ben CL4-ben minden..Gigán nem volt mem beállitás nem tuning lapnak klészólt...de 1T-t vitte
Probiker van épp egy eladó laptopom isszép és jo a laptop de egy idő után visszatérsz rendes gépre
Gyuri-z0ty ne legyen mérvadó...ha van neki kedve válaszol ha nincs akkor nem...ha van neki raktáron vagy rendelsz ok..
[Szerkesztve] -
direwolf
őstag
Üdv!
Abit KN9 (NF4 ultra) és KN9-Ultra (NF570 ultra) között az 5k árkülönbözet megéri? egyáltalán tud valamiben többet az 570-es? Vagy mit érdemes max 20k-ér venni ezek helyett x2-3600-hoz? -
Gyuri27
félisten
válasz
Probiker #2830 üzenetére
Ha jól emléxem
a gigában talán van. A cnq pedig sok más lapban is probléma. Persze ott töbnyire a tuning miatt. Ami miatt biztos nem működik (szerintem) a brisbane. Nézd meg a 0.5 szorzókhoz nincs ram osztó sem. Az amd-t felkészületlenül érte a birsalma. Ami azért furi mert ők tervezi és gyártják.
Erről irtam az előbb össze kellene szedni magukat.
Chaser: ahogy néztem a ramot ott sem lehen agyon variálni. Meg azért kérdés, hogy a 4000+ birsalma volt-e? Mert sajna az nem derült ki.
De amúgy valóban jó értékelést kapott!
Akkor hétfő este v kedd este lesz teszt?
''szerk: postaktsg-gel 1ütt 16.5k, kiderítem honnan hozzák, hátha tudunk mi is hozni'' te kis ravasz.
Szerintem franciábólViszont akkor erre kellene ráfeküdni [link],[link].
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Ha most cserélek lapot akkor jetway lesz az fix, ott még c'n'q is volt:Elég korrekt lapnak néz ki első ránézésre, ha mégsem az, az úgyis csak 2. ránézésre derül ki
szerk: postaktsg-gel 1ütt 16.5k, kiderítem honnan hozzák, hátha tudunk mi is hozni
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
válasz
Probiker #2827 üzenetére
Nem értem miért. Van pár 690-n amin nem lehet. Teljesen el lett k*rva. Holott ugye a proci kezeli. Mint látjuk más fajta lapokon meg megy mint az állat. Azt hiszem a gigán is lehet.
Nagyon össze kellene magukat szedni. Ez kevés az nv ellen. Esetleg ketté oszthatnák a fejlesztést és gyártást norm. verzióés tuning verzió
.
Igen a giga 690g-n lehet [link]
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #2825 üzenetére
Átnéztem a teszteket, jó az a jetway
Ramokat 20k alatt akarom
Láttam is nála 20k alatt 800-as CL5-ösöket, kérdés, hogy mennének-e úgy a lapomban, persze ha jetwayt veszek, akkor már az a kérdés, hogy abban mennek-e
Egyre jobban +kedveltem ezt a 2x512mb kingmaxomat, ami alapon 5-5-5-15-n megy 1T-ben..Lehet a vége az lesz, hogy eladom az x2-t a csába, sempim még +van, unatkozik a fiókban
marad a ''régi'' -1hónapos
- gép, és majd jövőre veszek komolyabbat..
Nem vagy köteles elfogadni a nagyker vagy kisker döntését, ilyenkor jöhet a fogyasztóvédelem. Én nem szemétláda boltos vagyok ám -
Gyuri27
félisten
DDR2 PC8000 1000MHz 2048MB GEIL VALUE KIT 2DB (Chip BGA, 1.9~2.3VV, , SPD: 5-5-5-15) 24196 Ft [link]
DDR2 PC8000 1000MHz 2048MB GEIL ULTRA KIT 2DB (SPD: 4-4-4-12, Paper Retail, Metallic-Orange Aluminum) [link]
DDR2 PC8500 1066MHz 2048MB GEIL ULTRA KIT 2DB (SPD: 5-5-5-15, Paper Retail, Metallic-Orange Aluminum) 30070 [link]
Bandit.
Az 1T-t nem sikerül mindegyik lapban, még ha a ram birná is. Azt nem tudom miért.
Ha füstös a proci (nekem is volt) akkor valamit a tulaj ügyködött. Vagy mint az én esetemben annó a hűtő meghalt és vitte a procit. Kedves volt a boltos figura (érsd egy szemét láda)de ez más történet.
Viszont nekem mint vásárlónak semmi közöm a nagykerhez!!! Ha a hivatalos magyar forgalmazó v importőr az igen. Arról nem is beszélve nem vagyok köteles a nagyker döntését elfogadni. -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #2821 üzenetére
''A kijavítást úgy kell elvégezni, hogy az a fogyasztónak ne okozzon jelentős kényelmetlenséget, és törekedni kell ara, hogy a kijavítás 15 napon belül megtörténjék.''
Itt a lényegSajnos nincs benne 1értelműen, hogy el kell végezni a javítást, mondhatja bármelyik bolt, hogy kezét-lábát törte, de sajnos nem jött össze.. Nyomás az unijóba..sajnos ez van. Nekem se egy élmény, ha vkinek azt kell mondanom, hogy várjék türelemmel, mert amíg nekünk nem cserél a nagyker, addig mi sem tudunk cserélni...Feljelenthet, sokra nem megy vele, amit idéztél, abban minden benne van, nyilván ezért törekszenek nálunk is arra, hogy amennyiben lehetséges, valami csereeszközt legalább adjunk.
''Viszont azért ott a szervizben kell annyira érteni hozzá, hogy a vásárló rontotta el v gyári hibás.''- ez sem olyan 1xű mint gondolod, szervízes is voltam épp elég ideig, 1 példa: gép bejön, se kép, se hang-sksh- minden alkatrészt kicserélek a lapon, semmi..szétkapom atomjaira..semmi, a lap döglött. Kiveszem a procit, az alja füstös mint az állat, másik lapban megy. Szted mért füstös az a proci? Lehet a xar táp miatt, vagy lehet széthajtották, és nem bírta már a lap...-go nagyker, majd ők bevizsgálják..
A nagy kérdés viszont még mindig adott..milyen ramot vegyek?2x1 giga 800-as kellene, az sem lenne hátrány, ha CL4-ben menne, de még CL5-tel is kibékülnék, és 1T-ben menjenek..és jó lenne minél olcsóbban megúszni. Az előbb rosszul írtam, a 800-as kingmax a x@r időzítései mellett ráadásul csak 2T-ben megy..még jó, hogy csak elkélrtem ma záráskor
Hétfőn megy vissza..
Lehet +veszem a Jet lapot, még nem tudom, és aztán veszek ramot, hátha addig még nem megy fel az ára..
szerk: thx a teszteket, rögvest nekiesekGiga nekem 18k-ért sok..annyiért inkább bioTF550, és még olcsóbb is 1.5-2k-val
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
A jetről várjuk a beszámolót.
Z0tynál van giga 690g!
''A kijavítást úgy kell elvégezni, hogy az a fogyasztónak ne okozzon jelentős kényelmetlenséget, és törekedni kell ara, hogy a kijavítás 15 napon belül megtörténjék.''
Na. Innen ha feljelentik az üzletet nehéz elmagyarázni mi nem fér bele a 15 napba. [link],
''...hogy a szavatossági idő első hat hónapjában jelentkező hiba esetén vélelmezni kell (úgy kell tekinteni), hogy a hiba már a teljesítéskor is megvolt.'' [link],[link].
Tudom én, hogy erről nem a kisker tehet. Viszont azért ott a szervizben kell annyira érteni hozzá, hogy a vásárló rontotta el v gyári hibás.
Ha pedig gyári hibás adni neki másikat és a többit meg lebokszolni a nagykerrel.
Mert ha a vásárló hónapokig nem kapja meg a terméket mégyegyszer nem megy oda vásárolni, sem az ismerősei. Persze ez a nagykert nem érdekli. Viszont a boltot igen.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Na tuning ezzel se megy, 5-5-5-18-24-ben kezeli a ramot 1T-ben..
ilyentet nem fogok venni, lapcsere lesz ebből asszem
-
Chaser
legenda
válasz
Rolcsi20 #2817 üzenetére
Nekem jó lesz nettóban is ezalatt
Feltéve persze, ha ezt veszek, előbb +nézem, ezzel megy-e a tuning, az időzítései elég xarok alapból..
#2818) Gyuri27 : közben +találtam, köszi
Gariról csak annyit, mióta beléptünk az unijóba, nincs 1 hónapos határidő, nincs cserekészülék.. a bolt ha akar ad cserekészüléket, ha nem akar akkor nem ad, ha jól tudom 3 hónap vagy fél év a kötelezően betartandó javítási idő..nem én találtam ki... -
Gyuri27
félisten
Akkor segitek [link] ez is BandiT.
Jónak tűnik viszont nem ártana valami tapasztalat. Mert működni bizti, hogy működik de a tuning és egyebek azért érdekes lehet.
ftc: A garival meg annyi a szitu verni kell az asztalt. Mert nem a nagykerrel álok (polgári jogilag) szerződésben hanem a kiskerrel. Innentől felőlem küldheti a lapot a holdra is. Helyben neki kell bizonyítani, hogy a lapot én rontottam el. A bizonyitás meg nem abból áll, hogy a nagyker ír valamit. Ezért van a FVF. Ők amúgy is szeretik az ilyen mókát (persze végszükség esetén).
Bocs Chaser nem ellened van. -
Boci_83
őstag
Bocs az OFF-ért,
de erről mi a véleményetek?? [link]
Jobb mint a fehér paszta!??
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
BandiT-nál van. Kérdés, hogy tud e kitben hozni. Volt az i-ben is onnan viszont levették. Persze kérdés, hogy rendelésre hoznak-e.
[L][link][/L] -
Chaser
legenda
Leestek a ram árak még jobban
Legalábbis nálunk a bnoltban biztos
1GB 800 mhz kingmax 9120 bruttó magyar pénz
1 GB 1066 mhz kingmax 12540 bruttó magyar pénz nálunk
És nettóban +kapom
Ha nem tervezem ezt a gépet am2+-ra, ugye felesleges 1066-osat venni? Húzva a procit kihasználnám, de nem lesz húzva. Esetleg elvárható tőle, hogy a 800-at jobb időzítéseken vigye sokkal, mint az alap 800-as?Volt/van vkinek ilyen?
-
Chaser
legenda
válasz
Rolcsi20 #2805 üzenetére
Tudom, hogy nincs..te mondtad, hogy nem akarsz rákölteni
Ha gamelni nem akarsz, nem is kell rákölteni, de ha igen, az pénztárca lehúzó sajnos..főleg mostanában, amikor cpu, ram, lap elfogadható áron van, ehhez képest a vga árak még mindig magasak, és aki gamelni akar, annak bizony meg kell venni, hiába van 2 magos proci 2 giga rammal, erős vga nélkül semmit nem ér..
-
Rolcsi20
senior tag
pár perce néztem ilyen alaplap teszteket itt ph-n, ahol az 590es lapok ''gyorsabbak'' voltak mint az 570esek...én ezekből következtetek nem a számokból...azelőtt tudtam minden kis alkatrészről hogy mennyit tud de mostanság már nem izgat annyira, keveset olvasok utánna, csak ha épp vásárlás előtt állok
-
Rolcsi20
senior tag
tudom hogy felgyorsult, észrevettem a kb 13éves szgépes pályafutásom alatt
....valahogy már azt tervezem hogy veszek 1 gépet ami most még nagyon topp és nem akarok már rákölteni sokáig...kezd már elegem lenni hogy 2-3évente ráköltsek 100ezret
22éves fejjel már más terveim is vannak
-
Chaser
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobilinternet
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Többféle belsővel jönnek a Kysona 50 gramm alatti, akciós egerei
- Építő/felújító topik
- Jogász topic
- Nintendo Switch
- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Splinter Cell: Deathwatch - Íme az animációs sorozat teljes előzetese
- További aktív témák...
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3224
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman N4 Chieftec 400W
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest