- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
-
Frenk
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #5489 üzenetére
Milyen progi jelzi ki hitelesen / ha van ilyen / a 2 mag hőmérsékletét? Lehet e állítani, hogy csak 1 mag üzemeljen?
-
ftc
nagyúr
AMD Tri-core Processors Details Revealed
Codenames and features of the tri-core CPUs AMD is planning to launch next year and in 2009 have been revealed. Codenamed Toliman the first tri-core CPUs will adopt a 65nm process, support socket AM2+ motherboards and HyperTransport 3.0. The CPUs will have 2MB L3 cache and will be launched by the end of March 2008. The next-generation, 45nm-based CPUs will adopt socket AM3, support HyperTransport 3.0 and DDR2/DDR3 memory, and will launch in first half of 2009.
AMD Spider Platform on track for November
Techreport reports that AMD "Spider" platform is on track to launch in November. Spider will combine Phenom processors, RD790 chipsets, and RV670 graphics processors, so the statement essentially confirms that both Phenom and the RV670 are due next month. Regarding Phenom, AMD plans to introduce the new quad-core desktop chips at prices where it "[doesn't] participate today." Since AMD's most expensive desktop CPU has a recommended price of $220 right now, the firm may be confident enough to play in the same ballpark as at least Intel's $266 Core 2 Quad Q6600. As for the RV670, AMD intends to launch the product "with cards available in channels," suggesting a hard launch with immediate availability.
tököm teli azzal,hogy egyszer jo egyszer nem a dőlt irás
-
Gyuri27
félisten
Lehetne. De kezdetnek megteszi.
Chaser: azért nem jellemmző rájuk, mint ahogy az sem, hogy belebonyolódsz a biosba.
Oliverda: azért mert ez nem kikericssárga, meg libafoszöld. Hanem elegance.
VaniliásRönk: most sírni fogsz állitólag a g92-ből (gondolom ati se marad le) is lesz agp. Már ha hinni lehet a szóbeszédnek.
nesa: hamarabb kidurja a pcie-t a pcie2.0.
ftc:
-
-
ftc
nagyúr
Hm drága biostar lapom....egyszer engedi a tuningot egyszer nem...egszer behal 240-s FSB-n egyszer 270-se kottyan meg neki
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok!
Most üzemeletem be az Asrock AM2NF3-VSTA , Brisbane 4800+-os proci és 2x1gb Kingston / dual / ddr2 667 konfigot. A memóriakezeléssel van egy kis problémám. A beállítások a következők: 200x12,5, a proci fesz pedig auto-ra van állítva a biosban. A Memtest86+ lefuttattam hiba nélkül, viszont memória beállításra a következőket írta: 358Mhz ddr717. Az Everest, CPU-z, SiSoft a következőket jelzi ki a memória beállításokra: 314Mhz, CPU/8. Most ilyenkor melyik programnak lehet hinni, és a memória beállítás jó e így. A tuning nem számít, csak stabil legyen. -
Gyuri27
félisten
Kár hogy nem tudok fanfárokat linkelni
-
Gyuri27
félisten
úgy izgultam kétszer ment el
-
Gyuri27
félisten
-
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #5477 üzenetére
ja,marha jó, S754-es nyúkeszülnél alapból mindíg visszavettem tuningnál..erre itt meg elfelejtem..
-
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #5474 üzenetére
hm...
most ugrott be,hogy ezidáig tuningnál mindíg def. HT multipliert alklkalmaztam...lehet jobban menne a 3,2-es manila Sempi,ha 4x lenne a HT szorzó??
-
Brae
őstag
válasz
VaniliásRönk #5474 üzenetére
Mehetne, ha a lap nem halna be 234-nél, ez a lap nem tuningra való arra ott a nagytesó S3
Egyébként vásárlásnál nem volt szempont a tuning, mert csak nagyon alapdolgokra használja a tulaj és a legkomolyabb játék amivel játszik az a Diablo, ezt meg bőségesen kiszolgálja a proci alapórajelen is -
Brae
őstag
válasz
Gyuri27 #5133 üzenetére
Végül a javaslatodra ezt a lapot vettük, mert jobbnak gondoltam AMD alá AMD csipszetet rakni
,hétvégén össze is raktam a barátomnak a gépet (Giga GA-MA69VM-S2, Sempron 3400+box, 1024mb PQI 800-as ram, 350-es Chieftec táp, pofás Asus házikó)
Jól hasít a cucc, egy enyhe tuningot is kapott (1.8ghz@2ghz)Az integrált Ati VGA is nagyon zsír multimédiára és a régebbi játékokat is elviszi, nagyon meg van elégedve az új géppel a tulaj
-
vidobali
aktív tag
Szép ez az új Lanparty
Azért remélem nem hiába reménykedek, hogy az NF590 SLI-M2R/G-hez összeütnek egy K10-es biost
-
tibcsi0407
félisten
Itt 1.10-es biost használtak.Pedig a legfrissebb az 1.7.Ez érdekes...
-
Balinov
titán
válasz
tibcsi0407 #5464 üzenetére
pedig azé 225-ig sikerült eljutniuk. itt egy spongya fordítás, google translate tollából,angolul -
tibcsi0407
félisten
Már régebben vettem,csak most kezdett el érdekelni ez a tuning téma.Nemsokára Crysis...
-
tibcsi0407
félisten
-
tibcsi0407
félisten
Megpróbáltam úgy is,de nem működik.
-
Balinov
titán
válasz
tibcsi0407 #5455 üzenetére
sok helyen lehet olvasni,hogy AM2-es MSI lapok tuning terén fostalicskát sem érnek,nade hogy ennyire nem megy benne a tuning...Visszavett processzorszorzóval is próbáltad?
-
tibcsi0407
félisten
Nem találtam benne ilyet sajnos.Már mindent megpróbáltam,de semmi...
-
tibcsi0407
félisten
Hát nem tudom,megnézem.
-
Balinov
titán
válasz
tibcsi0407 #5449 üzenetére
nincs olyan opció vhol,hogy Thermal Throttling? Nekem korábbi 2 Gigabyte lapomnál (igaz s754 volt mind2) ha a thermal throttling enabled-en volt talán 10mhz-et tudtam az "fsb"-n emelni,utána csontra fagyás állt fen. memóriavsiszaosztást próbáltad? esetleg +kakaót a ramoknak?
-
tibcsi0407
félisten
minden esteben.Ha az fsb-t 200.5-re teszem,akkor is.
-
Balinov
titán
válasz
tibcsi0407 #5446 üzenetére
üdv,ha az FSB-t,mondjuk 220-ra teszed és a második képem a Memclock value-t ddr2-667-re,akkor is az utolsó képen látható POST üzenet fogad?
-
bnss
veterán
válasz
tibcsi0407 #5446 üzenetére
Most már elég témába bemásoltad a kis monológos, elég lesz. Köszi.
-
tibcsi0407
félisten
Sziasztok!A helyzet az,hogy nem tudom egyáltalán húzni a procimat,pedig nagyon jó lenne.A gépem:MSI K9N4 ultra-f , AthlonX2 4600+ ,1024Mb kingston ddr2 800 ,msi 8600gt.
Már többször is kérdeztem,de sajnos használható tanácsot még nem kaptam.
Lefotóztam a biosomnak a tuningos részeit,hátha úgy jobban tudnátok segíteni.
[link]
[link]
[link]ÉS próbálkozás után a következő üzenetet kapom:[link]
Előre is ksözi a segítséget!!
-
ftc
nagyúr
It is confirmed that the launch dates for these two products are :
AMD 790FX chipset : 19 Nov 2007
AMD Radeon HD 3800 series : 15 Nov 2007. -
as_Rock
őstag
No emberek, akkor most ünnepélyesen elnézést kérek a Asus lapomtól
én voltam a balfütty
(illetve nem teljesen, mert biztosan amlékszem, hogy asusupdate annó meghalt telepítés közben, de ez nem mentség
)
Jelentem hétvégén minden gond nélkül felmászott az aktuális asusupdate és szépen winfos alól frissítette a bios-omatigaz azon kívül, hogy megjelent egy virtualization menüpont semmi változást nem tapasztaltam
-
ftc
nagyúr
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #5439 üzenetére
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #5437 üzenetére
Az elején volt akinek sehogy se akart elindulni a geil az abittal. Van ez így.
-
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #5435 üzenetére
Ez az abit az elején a 2 modulos geillel sem volt kibékülve. Van uj bios esetleg?
Valami miatt nincs szerintem a mainapig kibékülve a deszka és a ram.
Az érdekes, hogy a memvezérlőnek baja lenne mert akkor szerintem a 2 modulall sem menne. Persze ha Herr Z-nél tudtok (alkatrész cserélgetős) tesztet csinálni az a legjobb. -
diablo1984
veterán
válasz
Gyuri27 #5434 üzenetére
64bites rendszert, a hibajelenség: ha 3 egyforma memót rakok a lapba(geil value ramot 1gb-ost, akkor csak sípol a lap, ha négyet akkor is!
alapon el lehet indítani őket 5-5-5-18 2T-n, akkor 2,1V-ot kap a memó és 1,4V-ot a proci, úgy hajlandó volt képet adni! de máshogy sehogy! majd HerrZ-hez elviszem a konfigot és nézünk bele egy másik procost, nehogy a procc memóriakezelő egysége legyen a szar.... -
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #5433 üzenetére
Ugyen nem 32bit-s oprendszert használsz?
Mi a hibajelenség? -
diablo1984
veterán
habár mikor nyár elején megvettem a konfigot nem számítottam rá, de: eladó az Abit KN9S-es alaplapom, mindenével, több mint 2 és fél év kiskergarival és jó tunningpotenciával! és aladó a 4400+-os birsbane procim is(1,375V alatt 2800-on ketyeg 41 fokon ebben a lapban)
e lett a vége, hogy cserélek procost és alaplapot is, mert azért vettem 4 gigát, hogy ki tudjam használni! a memóriavezérlő a prociban van, valszeg azért nem megy, vagy csak ezt a 4 geil combót nem szereti így összességben!
mind1, váltok Giabyte-os ati chippes technikára és fogösszeszorítva várom, hogy elbírja majd ezt a unningot az is, mint ez a jó kis Abit!
akinek kell a lapom, tényleg mekímélt, hibátlan, sok-sok bolti, papíros garos!
hírdetni nem hírdetem, mert azt akarom, hogy olyanhoz kerüljön, aki értékelni tudja, mert ilyen-olyan an9-es(vagy mi az utóda) lapot sóznának rá zéró tunningal 20k-s áron, inkább vegye ezt, mert ezt még azért csinálták, hogy jó legyen!addig is használom és várok egy jó ajánlatra!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Killerlaca #5431 üzenetére
Bele lehet majd tenni, ez az igéret, és az alaplap is elég elterjedt és felszerelt ahhoz hogy a gyártó ne sz@rjon megfelelő BIOS-t kiadni.
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok,
Olvasgattam itt a nagy vitákat a jövőről.
Az az igazság, hogy 1-2 éve nagyon kimaradtam ebből a dologból.
Karácsony tájékán szeretnék egy gépet.
Elég konkrét konfigot raktak már itt össze nekem a szomszédos topicban AMD-ből.
Kérdésem az lenne, hogy a mostani AMD-s alaplapokba bele lehet majd tenni az újabb procikat?Vagy teljesen új konfig kell megint?
GIGABYTE GA-MA 69G-S3H ezt a lap a nyerő eddig.
AMD X2 5200+ vagy 6000+
2046Mb GEIL 800+MhzKöszi a segítséget előre is
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #5425 üzenetére
Azért abba reménykedek ha kijönnek a 770-s v 780-s lapok addig, hogy az nem lesz 20 fölött. A giga 690 se volt 20 fölött és milyen pöpec kis lap. Ha meg valóban úgy lesz akkor az amd saját sírját ássa. Mert a drága laphoz nem lesz k10 csak x4-ben. Az szívás. Kifogja azt megvenni? Mert szerintem a nagy átlag 17-20 körül keres lapot és 25-30 körül procit.
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #5423 üzenetére
Ha drágák lesznek akkor a sokat ajánlot giga lesz (mivel a költségvetés nem végelen. 20k-nál többet amúgy se adnék érte). Ebből nem engedek.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #5415 üzenetére
Ennél is jobb egy lowcost konfig, a helyedben így nem várnék AM2+ deszkára, úgyis drágák lesznek eleinte, nyár elején meg a lapot procival együtt eladhatod, és addig is volt géped. (sebességben már most ugyanott lennél mint 2-3 hónap múlva leszel egy drága AM2+ deszkával)
-
ftc
nagyúr
válasz
Oliverda #5418 üzenetére
AMD Barcelona core Opteron goes on sale in Japan. The two models on sale are with a TDP of 68W, the model 2346 HE (1.8GHz) and 2344 HE (1.7GHz). They retail for 34400 Yen (~296USD, 208 Euro) and 28140 Yen (~245USD, 172 Euro).
Model 2347 HE(1.9GHz) and boxed version TDP 95W TDP 2350(2.0GHz)、2347(1.9GHz) should go on sale in November. The retail price for 2347 HE is 51240 Yen (~447USD, 314Euro) model 2350 at 52290 Yen (~ 456 USD, 319Euro) and model 2347 at 42840 Yen (~373USD, 262 Euro).
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #5413 üzenetére
Nem értem. Ha veszek egy 7xx-s lapot sb600-l az szar? Az is k10.
Mert szerintem nem. Proci meg még tavaszra jön. Én az x4-t nem tudom kihasználni. Az ára mire lemegy az egy év. Marad az x2. Az meg kb nyárra lesz itt.
Ha jól látom az amd terveit. Mert ugye idén ha sikerül akkor lesz karácsonyra x4.
Ha meg jól sikerül a k10 akkor a mostani 6000+ ára még ennél is alacsonyabb lesz.
Azt lássuk be egy mezei user mint én azzal elkarcol egy darabig.Meg mint mondtam szerintem még mindig jobb egy 7xx sb600 deszka mondjuk egy 4000+-l mint félévet várni. Akkor mivel új olcsó nem igen lesz az a k10 x2.
Azt se értem mi a radai rossebnek a 790-t hozzák ki először. Örülök én annak, hogy elvileg 4 vga-t rakhatok bele, csak annyi esélyem van rá mint lónak háton úszni, vagy disznónak balettozni.mod: példának okáért az egész 740-s chipset fölösleges. Egyrészt ha olcsó kell ott a 690-n. Másrészt ha dx9-s int vga kell ott a 690.
Jövöre már lesz pista sp, meg közbe terjed is így fölösleges a dx9 eröltetése.
Erre a sok faszságra meg el az amd kapacitásának egy része. A 770-n is halál felesleges.
Mert aki olcsót akar az vegyen 780-t. -
bnss
veterán
[link] ez a wikipewdia összegzés nagyjából fedi a "valóságot"?
-
Gyuri27
félisten
válasz
#65675776 #5407 üzenetére
Azért nem értem ezt a (úgymond) hisztit, mert szerintem az sb 600 jó. Nyilván van mit finomitani rajta (mert min nincs).
Viszont a hiba nam az én készülékemben van. Az amd nyomja kapásból 700-l a lapokat.ftc: az sb600 ban gigás a lan. Nem értem mire célzol. Proci terhelés? Ha olyan ütős lesz a k10 akkor nem nagyon érdekel. Ha meg nem akkor sem. Mert az intelbekaphatja amire gondolok.
VaniliásRönk: ha így érzed. Bár nem értem miért vettél abit lapot mikor asrock-t is vehettél volna?
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #5406 üzenetére
Én tudom miről van szó, nem én hiányolom az előrelépést, hanem Gyuri27. A válaszom meg arra vonatkozott, hogxy már csak azon lehet javítani ami most is benne van az SB600-ban. Új dolgot már nincs élrtelem belerakni, legfeljebb növelni pl a SATA portok számát.
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #5404 üzenetére
Ez most mire vonatkozna?
Asus-on utóbbi sosem lesz (egyébként az is csak egy Winbond SuperIO chip, amit szinte senki más nem használ asztali lapoknál), szóval ha ezzel hasonlítom össze, és azt mondom legalább olyan jó, akkor az nem feltételezi a Guru jelenlétét.
-
törölt tag
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #5398 üzenetére
Az olcsó ANUS a veszélyes, az ASRockkal nem szoktak gondok lenni, pár ismerős minimumkonfigba vett ASRock ALiveXFire-eSATA2-t, semmi gond velük. Ezt akár most is megveheted, 11k, 3k-nál többet nem buksz rajta fél év alatt. (jah, és Kingmax 800-at tuszkoltak bele
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HTPC (házimozi PC) topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honda topik
- Óvodások homokozója
- Komolynak tűnő gamepadekkel gyarapította palettáját a Razer
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3104
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3203, 96% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 1660Ti 6GB ZALMAN S3 FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest