- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #10099 üzenetére
Miért várná, ha egyszer az azonos feszültségű tűk a alpon össze vannak kötve? Szóval nem tudja honnan kapja.
-
REDeath
őstag
x2-es prociknál mennyire számít hogy 800-as vagy 1066-os ram van benne? 1066-os 800-ra visszafogva kisebb késleltetésekkel előnyösebb? legalábbis egymagos amd-knél késleltetés jobban számított, de amúgyse hiszem hogy olyan feltünő lenne a különbség 800 és 1066 közt, de mivel nemvolt még lehetőségem próbálgatni, ezért bízok a ddr2es tuning terén tapasztaltak válaszaiban
-
leviske
veterán
Na már az AMD oldalára is kikerült a 790GX.
-
-
Gyuri27
félisten
ASRock A770CrossFire Supports CrossFire with Dual 8x PCIe 2.0 slots talán az asrock az első ezzel a 770-sb700 komboval.
Talán ezek sem voltak még ECS launches A790GXM-A AMD 790GX+SB750 mainboard
Step up Your Game--BIOSTAR launches TA790GX A2+ -
REDeath
őstag
válasz
REDeath #10085 üzenetére
mégvalami
a jelenlegi tápomnak egy 20-tűs alaplapi csatija van, plusz egy 4tűs ami a cpuhoz kell. az abiton meg 24 és 8 tűs van, ezek szerint új tápot is kell vegyek? plusz a GB-on is 24-tűs van
vagy megy a 24-es is 20 tűssel csak nem olyan stabil? abból kiindulva hogy a jelenlegi lapomon is 24 tűs van, csak gyárilag le van takarva 4, de lehet csak annyi hogy így könyebb gyártani a műanyagot -
REDeath
őstag
az amd770 menyivel jobb (ha jobb) mint az nF570 (sli)? ilyen jellegzetes dolgokra gondolok (az am2+ támogatáson kivul), bugok ilyesmi, mert amúgy sejtem mindkettő jól szuperál x2-esekkel.
és mégegy. a héten esedékes az ujitás és ajánlottátok az AX78-as lapot, ilyet használ valaki tuningolt x2-esel? neten többnyire csak phenomos tuningteszteket találtam
fórumon meg egy ilyet.
a ga-m57sli-s4 lapra meg még alszok, kezdem belátni, hogy nem biztos hogy olyan jó az az sli, bár ha a 770-es lapok a phenom teljes támogatásán kivul nem nyujtanak többet, akor lehet megérné mégis, elvégre phenom abba is belemenne ha mindenképp azt akarnék 1-2 év múlva
további szép napot
-
Balinov
titán
válasz
band1103 #10083 üzenetére
Azaz, en mondjuk utoljara haver Olivetti 386-osaban lattam ilyet, ISA buszos volt, de van PCI riser is... Csak a hatlapi kivezetesnel valszeg barkacsolni kell a hatlapi takarolemezkek kornyeken.
-
band1103
őstag
válasz
Balinov #10082 üzenetére
Már nem emlékszem tisztán, valami olyasmi. Fura volt hogy a kártyák a gépben ezzel a kütyüvel az alaplappal párhuzamosan feküdtek, egymás hegyén-hátán. Így oldották meg a slimház bővíthetőségét. Mi lenne az akadálya hogy ugyanezt PCI-e-re is megoldják? Így beférne 1 PCI-e-be 3 tuner is akár.
-
band1103
őstag
válasz
#65675776 #10075 üzenetére
de csak egyet
Nagyon baró a lap, de amit látok az tényleg egy composit kimenet?
mod: régi ISA-s ídőkből emlékszem hogy volt egy olyan kártya ami 3-4 isa slot volt ráintegrállva így ha beleraktad a gép ISA slotjába akkor azon keresztül további 4 ISA slotos kártyát tudtáll használlni a gépben 1 ISA sloton keresztül. Meg lehet ezt a PCI-e-vel is oldani?
-
-
Mercutio_
félisten
Ehhehh, nem gyenge a kicsike
-
Weaver
senior tag
van az Abitnak egy "single chipeset"-es am2+ alaplapja, a A-N78HD.
namost, ezen geforce 8200 chipset van. a kérdés az lenne, h nincs hátulütője ennek a single dolognak? mert a legtöbb lapnál nem így van, hanem pl 6150/nF430, vagy 7025/nF630a.
a másik kérdés, h ez árban ugyan jobb 2-3 ezerrel, de nem rosszabb annyival a 780G lapoknál?
-
marcias
őstag
Ide is beírom, hátha tud valaki segíteni:
Tudom hogy általános probléma, de mégsem találtam rá választ az archivumban, ami segítene. Szóval van egy 1 éves ASUS M2R32 VMP alaplapos gépem. Múltkor annyit csináltam, hogy a 3 SATA eszköz helyét megcseréltem a dugaljaknál, mert nem ment a DMA mód csak kettőn. Erre a gép úgy reagált, hogy nem indult be. Azóta sehogy sem indul, nincs kép, nem csipog, de áram az van, ventik pörögnek, alaplapi lámpa ég. Evvel lehet vmit ügyeskedni, vagy vissza a boltba? (elemet is kivettem, BIOS clear is volt)
-
törölt tag
válasz
Balinov #10060 üzenetére
Arrafelé minden ilyen drága? Ez Mo-on ~€85.
-
Balinov
titán
válasz
Balinov #10059 üzenetére
Es igen! Uj modell a kinalatban. 128MB GDDR3 1.33Ghz sideport.. es a kezdoara is alacsonyabb, mint amire szamitottam
-
Balinov
titán
válasz
Oliverda #10051 üzenetére
ebay egyeb okok miatt (fos bankkartyara kapom a fizumat, nem Mastercard/Visa, paypalnak is budos) nem jatszik. Otthonrol valo beszerzesen is gondolkoztam, de UPS es tettestarsaival 1kg is vagy 10 rugo, annyit meg nem er a 2k KM garancia.
Gyuri: szanombanom bunom, de az elmult 3-4 honapban nem sok idom volt hwkkel foglalkozni. Azert koszonom az infot. Az SB700+780G kombo nagyon ratyi?Mert ezert.. -
Gyuri27
félisten
válasz
Balinov #10050 üzenetére
Le. Majd ki is kapsz érte!
BE kérlek lock mentes (feltételezem valahogy jobb anyagból mint a sima procik) így a tuninghoz nem kell számolgatni ht, ramot, MHz-t. Csak emeled a szorzót és megy ameddig.
Tehát ha nem akarsz drága lapot egy full ratyi is megteszi olcsóért.Oliverda: miért? Most még igaz a tétel 790gx=sb 750. Később ha jönnek majd más lapok is ezzel a déli hiddal akkor változik.
-
Balinov
titán
válasz
Oliverda #10047 üzenetére
Ez igy van, teljesen egyetertek.
Az az egyetlen bajom, hogy itt nincsenek olyan hw kiskerek, mint otthon es bevallom a webshopokkal sem vagyok teljesen kibekulve. Ez tunik az egyetlen epkezlab webshopnak, ahol az arak is jok es azert valasztek is van es korrektek is. Itt viszont a legkisebb 4x Phenom az a 9750 ill. a masik 4x, ami elerheto az a 9850 Black Edition.
A kisebbik meg 172€, de annyiert mar elgondolkodtato egy Q6600 is...bar remelhetoleg azert kiszelesitik a palettat. "sima" X2-est meg mar nem akarnek, bar lehet egy magasabb szamozasu egy fasza lappal jo lenne atmeneti megoldasnak, mig nem szelesedik az itt kaphato termekpaletta (meg remelem ujabb sorozatu X4-esek is jonnek mar) (mondjuk egy 790GX+SB750 kombos, sideportos mobo). Szerencsere meg csak nezelodok, felmerem az eroviszonyokat, a beszerzes meg meg biztos arreb van.
Azert koszi az infokat
Bali -
Oliverda
titán
válasz
Balinov #10045 üzenetére
109€ az durván 25-26K ha jól számolom, viszont egy Phenom X4 9550 már 29K környékén beszerezhető tehát én a helyedben meggondolnám. Ráadásul ugye a 9550 2.2GHz-en üzemel alapból, 11x szorzóval. Szvsz 2.8-3.0GHz kihozható belőle. (Szerencsével még akár kicsit több is.) Ez pedig szerintem már elég lenne egy 4850-hez.
-
Balinov
titán
válasz
Oliverda #10044 üzenetére
Aha,ertem, szoval akkor ez is csak cseresznye dolga.
En pl. ezt neztem 109€-ert, AMD Phenom X3 8450, 2,1ghz, feltetelezem 10.5-s szorzoval. egy 260-276Mhz koruli htt-vel default feszen es szorzon mar meg lennek elegedve. Persze ha tobbet megy, az sem lenne rosz, de nem feltetel. A minimum, 250-es htt default szorzo+fesz komboval. Mennyire hajtana ki egy ilyen merteku tuning egy 4850-et. 1280*1024-ben vag 1440*900 vag 1650*1080-ban.?
-
Oliverda
titán
Amire gondolsz azt jelenleg csak az nForce 750i és 780i tudja. [link] és [link]
Akkor érdemes ha raksz az IGP mellé 8-9K-ért egy 3470-es ATI VGAt és benyomod őket CrossFire-be.
Balinov: Valóban letiltott 4 magosok, mint ahogy a manapság kapható 1 magosok is letiltott 2 magos procik. Van itt pár ember aki 3GHz környékén hajtja az X3-at, bár nem tudom hogy neked mennyi lenne az elégséges tuning.
-
Balinov
titán
Sziasztok,
beszelgettem a minap egy sraccal az AM2+ plattformrol, szoba kerultek, hogy a 3 magos Phenomok mar egesz jo aron hozzaferhetoek. Gondolkozom egy 790GX+SB750 kombos lapban par honapon belul es a 2,4Ghz-es 3 Core Phenomot neztem ki kezdoprocinak. Srac azzal lombozott le, hogy allitolag a 3 magos phenomok (letiltott 4., hibas mag) nem valami tuningbaratok. Egy 4850, 2-4GB ddr2 lenne melle az elozetes terveim szerint.
Mik a ti tapasztalataitok?
udv
Balinov -
Muton
addikt
válasz
Oliverda #10041 üzenetére
átfogalmazom.
cél elérni, h 2D-ben csak az integrált menjen, 3-ban meg a diszkrét. mivel ezt állításod szerint csak a puma tudja, kilőve.
tehát ha egy igp-s lapba rakok egy diszkrét kártáyát, akkor 2D-ben megy az integrált is és a diszkrét is alacsony fesz/frekin? mert ha így van, akkor semmi értelme igp-s alaplapot vennem, ugye? -
Muton
addikt
hello!
létezik ati platformon olyan integrált és diszkrét vga páros, h 2D-ben és gyenge 3D-ben (amíg az integrát bírja, gondolok itt ősrégi 3D-s játékokra) a diszkrét full le van kapcsolva (tehát nem csak visszavett fesz/freki-re), míg komolyabb 3D-ben az integrált kapcsol ki és a diszkrét üzemel. ha igen, akkor milyen chipset és gpu kell hozzá. ha nem, akkor tud valaki arról, h lesz ilyen a közeljövőben? -
Oliverda
titán
válasz
HarryPotter #10035 üzenetére
Passz. Erről még egy darab tesztet sem láttam. Maga a lap szerintem jól fest. Ennyit tudok mondani.
-
Oliverda
titán
válasz
HarryPotter #10033 üzenetére
Ilyen lap még nincs. Amúgy meg letiltod az int. VGA-t oszt jónapot. Lehet hogy egy VGA csere közepette még egyszer hasznát is veheted.
-
HarryPotter
őstag
egy kis tisztánlátásra lenne szükségem: sb 750-es lapot szeretnék, de nekem nem kell az integrált VGA -- milyen sorozatszám alatt fognak az ilyen lapok futni; és van-e már ilyen lap?
-
Ayg0
senior tag
válasz
Oliverda #10016 üzenetére
Ez alapján 790GX mellett a Hybrid CF menni fog már a 38x0-e kártyákkal is?
BlueAthlon valami olyasmit írt Jetway-es aprójának topikjában, hogy hivatalos forrásból van az infója miszerint csak diszkrét VGA-val (kis keresgélés alapján ez a HD3650 lenne) képes Hybrid CF-re az RS780D.
Ezért is fogom most a fejem, hogy mi legyen, vágjak e bele egy ilyen lapba vagy sem, mert a HD3650 teljesítménye bármelyik fellelhető tesztben néztem, 50%-a a HD3850-nek, az utóbbi pedig nyugodtan nevezhető a mai játékokhoz a minimum VGA-nak.
Illetve még a lekapcsolós dolog se tiszta, hogy akkor tudja vagy sem, ha igen akkor ezt is csak a RV635-tel stb stb stb. Jó lenne egy olyan velős PH!-s teszt, amit a 780G esetében olvashattunk. -
HarryPotter
őstag
dfi-nek mikor lehet olyan sb 750-es lapja, ami nem tartalmazza az integrált GPU-t? Vagy van már ilyen?
-
Geza26
senior tag
Melyik proci most a bestbuy AM2+ foglalathoz? ATI 4870-hez kellene! Köszi!
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #10014 üzenetére
Csak azért az adott VGA-k esetén a memória órajel 2-300MHz körül mozgott, itt meg effektíve 1333MHz. Nem lényegtelen! (TNT esetén 120MHz-cel számolva 960MiB/s; TNT2 Ultra: 235MHz -> 1880MiB/s; Ti4800: 650MHz -> 10,4GiB/s; HD 3300: 1333MHz@32bit 5,332GiB/s, és ehhez még hozzájöhet az UMA, ami szélsőséges, de még szabványos esetben (1066MHz) további 4,264GiB/s). Az lenne még érdekes, hogyha megoldaná az AMD, hogy az IGP kapjon egy dedikált HT csatornát a procihoz, esetleg akár csak egy 64 bites dedikált buszt az IMC-hez. Előbbihez jelenleg mindenképpen Opteron kellene (esetleg FX7x), utóbbihoz viszont architektúrát is kellene machinálni. Phenom esetén mondjuk unganged módban megkaphatná így az egyik memóriacsatornát.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Pepe78 #10025 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy mi számít neked. Pl. Én most a hangkártya és az int. VGA miatt vettem ezt a mostanit (az emberi tápáramkör mellett).
Amúgy 25K körül hiány van, egyedül az MSI K9A2 Platinumja az ami ott mozog. Csak hát amellé mindenképpen Black Edition CPU szükségeltetik.
De sokkal jobban jársz most ha vársz egy kicsit, mert tényleg sokat számít tuningban és stabilitásban, hogy SB600-ad van-e vagy SB750.
-
Pepe78
őstag
HAli!
A jelenlegi lapok közül melyik a legjobb mégis?
Illetve a chipsetek közűl melyik vált be a legjobban?
AMD, n-force ? Vagy mi a szitu?Sry ha hülye kérdések csak nem követtem figyelemmel a dolgokat.
-
Gyuri27
félisten
válasz
TomBoy1986 #10020 üzenetére
Áhhh ez nem difi.
Oliverda: mondom hátha
-
Pepe78
őstag
Hi!
Ezek várható áráról valamit nem tudtok?
-
Pepe78
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Most cserélek alaplapot(mostani Gigabyte GA-M56S-S3), és sejtelmem sincs mit kéne venni.
20-25 K lenne rá, és ebben az árban a legtökéletesebb lapot szeretném ami a tuningot is bírja!Véleményeket,tapasztalatokat kérnék!
-
Oliverda
titán
válasz
diablo1984 #10014 üzenetére
A rendszermemóriánál gyorsabb az tuti. Illetve ez ott van közvetlenük az IGP mellett és nem kell még "átmászni" az IMC-n.
Egyébként a linkelt tesztben benne van hogy mennyit dob az eredményeken az az egyetlen kis RAM chip: [link], [link]
MÁS
Ezt az új DFI Lanparty JR prezentációs doksijának egyik oldalán láttam meg: [link]
Ez alapján 790GX mellett a Hybrid CF menni fog már a 38x0-e kártyákkal is?
-
diablo1984
veterán
válasz
Oliverda #10013 üzenetére
hmmm, ilyenkor lenne jó egy everest kép, hogy megmutassa, mi mit tud.... habár a 690g-s igp-jét sem sasoltam soha....
ez csak hátrányt jelenthet egy külsős vga-val szemben, nem? mert anno még a gf4 mx-ek idején is látható volt a 64 bit és a 128 bit közötti difi, és akkor 32 bitesről még(vagy már) nem is hallottam(riva tnt, tnt2 is 64 bites volt, lehet az s3-as sorozat 32 bites...kitudja)!
-
Oliverda
titán
válasz
diablo1984 #10012 üzenetére
Ez szerintem 32bites mivel csak 1 chip.
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #10008 üzenetére
A ddr3 komoly rajta.
-
Oliverda
titán
A newegg-en már elérhető a Giga 790GX+SB750 párosra épülő GA-MA790GP-DS4H nevű lapja $139.99 áron. Összehasonlítás gyanánt ugyanitt a már jól ismert GA-MA790X-DS4 pedig $124.99. Ebből kb. lehet következtetni hogy majd mennyibe fog kerülni itthon az új DS4H.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- RITKASÁG !! ASUS P5QL-M DELUXE/WIFI-AP /Xeon Bios /Xeon X5470 /2X4GB DDR2 /Thermaltake Hűtő
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Félkonfig eladó!!! Gigabyte GA-B75-D3V+i7 3770+16GB Kingston ram!!!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest