- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Na mi van, de kihalt a totyik
Mondjuk nem csoda ebben a melegben...
-
gErYoN
tag
kösz mindenkinek, akkor lehet egy gigabyte lapom lesz nekem is
tuning terén is jó lapnak bizonyul? -
Gyuri27
félisten
ftc!!! [link]
-
Chaser
legenda
Egy 4 magosnak lehet nem, de a kérdés az volt, hogy am2 lapba bele tudja-e tenni az am2+ procikat. Ha 4 magost bele is tud tenni, annak valszeg nem sok értelme van, többek között a HT értéke és a ramkezelés miatt.
Energiagazdálkodás: biztos lehet tökéletesíteni, nekem megfelelt, 4 magra meg 1ébként sem pályázok egyelőre... -
gErYoN
tag
Milyen alaplapot ajánlatok am2-es procihoz 20-25 körül?
Nézegettem az msi k9n platinumot, de azt írták nagyon melegszik a chipsete.
Asus m2n sli?
Vagy valami más? -
t0m_
tag
Nekem az lenne a fontos, hogy most veszek 1 lapot meg 1 cput, aztán a cput lecserélem, de a lapot még ne kelljen, aztán később meg csak a lapot cserélem. Szóval hogy mindig 1-1 dolgot cserélek, amit ki tudok fizetni.
És az am3as foglalattal lesz kompatibilitás? -
Chaser
legenda
Belemennek, csak épp az a funkció nem fog működni, amitől elvileg gyorsabb lesz a gép, a DC ramkezelés a mostani 1x128 bit helyett 2x64 lesz ha jól tudom..am2-s lapban marad 1x128 bit.
szerk: #3874 ftc: nagyobb HT-val sokra mész, én 600-1200 között használtam, 1200-ön se volt gyorsabb semmiMax intvga-s rendszereknél lehet kihasználni a magasabb HT-t Az energiagazdálkodás most is jó...gyorsítani kell kérem, gyorsítani
[Szerkesztve] -
t0m_
tag
Hi!
Az am2 és am2+ foglalatok miben különböznek?
Az új phenom processzorok passzolnak majd az am2+ foglalatba, de az am2-be már nem?
Jó lenne , ha most veszek 1 am2es alaplapot, akkor belemennének majd a phenom család tagjai. -
Chaser
legenda
Behalt az asrock lapon a LAN, mostmár különösebb indok nélkül is becserélem egy 690g lapra, persze ha találok..
-
Na mindegy, visszaviszem, remélem kicserélik és kap egy rendes AM2 hűtőt az univ. csatlakozós hűtőket meg elfelejthetem egyelőre...
-
Helló, most vettem egy Abit Fatal1ty AN9 32x alaplapot, és az Asus SilentSquare ''univerzális'' csatlakozója egyszerűen nem passzol rá, nem jók a furatok, pedig elvileg minden AM2-t támogat, nem értem, miféle hűtő kell akkor erre?
-
klepto
addikt
válasz
ozirisz #3851 üzenetére
Természetesen nem jó, mivel az AM2 940 lápas procikat fogad, míg az S939 a nevéből adódóan 939 lábú. Igaz, 1-el kevesebb elvileg nem számítana, de van még pár apró eltérés, ami miatt nem kompatibilis. AM2 foglalatba kizárólag AM2-es proci rakható, S939-be pedig csak 939-es...
-
ozirisz
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy AM2-es foglalatba jó a sima A64 939-es proci? -
thatsofemre
tag
hello, mindenkinek, elég új vagyok még itt, de most akarok venni gépet és meg szeretnék hallgatni ''egy-két'' véleményt a konfigurációról, tudom h nem ez a topic témája, csak nem nagyon találtam még más topikot, de nagyon örülnék neki ha segítenétek
felraktam netre, itt a link: http://www.imerma.atw.hu/computer/
(thatsofemre @ freemail.hu -ra írnátok 1-2 véleményt légyszíves, nagyon nagy segítség lenne köszi) -
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27 #3833 üzenetére
Hát éppen az 533-as visszaosztás maradt ki
majd valamikor meglesem ott mit mutat
Vandit: azért minden egyes mozdulatot nem írtam le. Természetesen első lépésben lekapcsoltam a tápot 10-15 másodpercre, majd aztán vissza. beindítottama gépet, de vagy már meghalt mikor a videokártyát detektálta, vagy ha be is tudtam lépni éppen BIOS-ba akkor BIOS-ban halt meg, szóval visszaállításig semmiképpen nem jutottam el, így maradt a CMOS reset
ftc: itt [link] 285MHz-ig jutottak. Tudom, hogy ez nem általános érvényű így szándékomban van megnézni majd visszavett prociszorzóval, hogy mit is bír a memó ill. ha a memót sikeresen vissza tudom majd osztani akkor azt is, hogy mit bír a lap -
Chaser
legenda
válasz
bolondember #3837 üzenetére
Ez birsalma, ezexerint az órajelet írták el
Nwm hinném, hogy bármi bajosd lenne vele
Probiker, Gyuri: thx az infókat -
Gyuri27
félisten
[link] ujdonság!
daa-raa: kitartás. -
Petryx
csendes tag
HELP!
Miért van az hogy a CPUz szerint 357mhz-en mennek a ramok 400 helyett?
MSI K9N SLI Platinum / 2x1024 DDR2 Geil Ultra Kit -
Vandit.
addikt
melyik lapot válasszam a régi meghalt lapocskám helyett?[link]20 lenne rá
-
bolondember
MODERÁTOR
megoldódott(?) a rejtély - megvettem a procit, a srác azt mondta, h 2*1 mega cahce van benne (L2), a honlapon rosszul van.
Na de ma reggel felléptem a guglira, beütöttem az első számsort - és láss csodát, ezt adta ki: [link]... Na ja...
Remélem azért jó lesz...
Azt esetleg nem tudjátok, h a Freezer64 jó-e rá? mintha valaki mondta volna, h igen... -
diablo1984
veterán
ennyire kuka lenne a lap???
mod: a beállítás után elmentésnél nem az lehet a ludas, hogy érzékelte, hogy szar van a levesben (mikor sípolt) utána cmos resettel megszakítottad a kört, utána meg ő maga a következő újraindításkor resetelte magát?? ez egy modernlapos fícsör, csak szerintem a cmos resettel kavartál be neki! ha sípol, hagyd úgy, kapcsold ki, majd újra be! szerintem akkor az alapbeálításokkal fog bejönni a bios!
[Szerkesztve] -
-
Gyuri27
félisten
Gyanakszom arra, hogy a ''feles'' szorzók kavarnak be.
Szerintem próbáld 10x szorzóval. Az 533-ra vissza osztást sem birja?
Balinov: esetleg everest ellenőrzésként? Nem lehet, hogy a ddr2 spd-jét állitja a lap be alpnak? Ami sajna cl5.
ftc: látod kellenek az 1000-s v 1066-s ramok.
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
Szerintem az nv-hez képest ''nem'' melegszik.
Hűtés biztosan kell rá, de legalább nem venti.
Meg a gigának ez a mániája szerintem (komolyabb lap benyomását keltheti). Illetve lehet ők gondoltak a tuningra már.
Probiker: az bakna be.Ez amd (bár lehet lestek).
[Szerkesztve] -
Probiker
aktív tag
Sajnos meg kell, hogy cáfoljalak. Igen is melegszik a 690G chipset. Nyáron a 40fokokban iszonyat meleg volt, nem lehetet megfogni... Most a hüvös időben már rajta tudom hagyni a kezem. Pontos értékeket nem tudok mondani, mert nem írja everest....
Az új AMD chipset ugye nem csak valami ''Nvidia féle'' új chipset?
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
bolondember #3806 üzenetére
Az asus lap max 230 FSB-t ír, bár már volt olyan, aki azt mondta jött valami új bios és többet megy...
A 6100-m7 pedig 754-es lap, másrészt nf400 chip van rajta, ami azt jelenti, hogy külső vga-t csak 1xesen kezel, ergo irodába tökéletes, máshova nem..
#3823 Gyuri27: azt mondák az itteni 690v/g tulajok, hogy nem melegszik a chip nagyon, ezen az újon meg már heatpipe van?Ez csak GB hülyeség, vagy az új chip nv nyomdokaiba akar lépni fűtés terén?
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
[link] ujdonság!!!
-
válasz
VaniliásRönk #3808 üzenetére
Hogy jelzik az AMD chipsetet?:S VIA, vagy talán ATI? ezeket látom, ami eltér az NF4-től...
-
Maxika009
csendes tag
Mindenkinek.
Asus M2R32-MVP
6000+ X2
Corsair TWIN2X2048-6400C4
2900 XT
450W táp
Szerintetek is jó konfig?
Mire figyeljek a beállításoknál (CPU és DDR2 szorzók)
Köszi -
klepto
addikt
Sziasztok!
Létezik már AM2+ alaplap?
Mennyire fix hír az, illetve van-e már olyan alaplap a piacon (vagy bármelyik gyártó oldalán), ami tutira kompatibilis lesz a K10-es procikkal?
Érdemes lehet most AMD-re váltani C2D-ről, vagy érdemesebb kivárni a K10 procik megjelenését?
És egy nem teljesen a topichoz kapcsolódó kérdés: mi van az ECS honlapjával? Már hetek, de talán hónapok óta nem tudom elérni...
Létezik még a cég -
VaniliásRönk
nagyúr
Már ne haragudj de ez hülyeség.
Attól hogy rajta van az integrált cucc, még nem lesz vele baj, ha tönkremegy addig sem kellett külön megvenned, de ez egyébként is csak 2-3 éves alaplapoknál szokott előfordulni, és nem kell hogy ''agyonintegrált'' legyen.
Ahogy ftc is mondta egy AMD chipsetes alaplapon érdemes volna elgondolkodni, jobban megéri az árát, 2k nem számít sehova, cserébe normálos drivertámogatást kapsz, nem azzal kezded majd az új konfig beállítását hogy a fórumokat bújod miért is fagy a gép, melyik drivert kell törölnöd az nVidia szeretetcsomagjából. -
bolondember
MODERÁTOR
ebben van vmi - télleg nem sok ''integrálatlan'' cuccot találsz ->de azt se feledd, ha nem használod, nem is megy törpre...
6100 vagy milyen csipkészletes cuccon gondolkodtál már?
pl.: Asus M2N-MX (AM2-GeForce 6100-Dual DDR2 800-integrált VGA+PCI Express-4 SATA II) /3 év garancia/ 14 880 Ft (int. VGA kikapcs, saját bele)
vagy: BIOSTAR GeForce 6100-M7 (S754-GeForce 6100-DDR 400-integrált VGA+PCI Express-2 SATA II) /2 év garancia/ 13 110 Ft -
válasz
bolondember #3804 üzenetére
olyan alaplapot akarok, amin a legkevesebb integrált cucc, meg extra van, és csak a legszükségesebb dolgok vannak rajta, így kevesebb dolog okozhat gondot
de úgy látom szinte nincs is ilyen - vagy vga van rajta, vagy éppen sli stb. -
válasz
bolondember #3799 üzenetére
jah SLI-t nem is néztem, az nem kell nekem egyáltalán
-
Maxika009
csendes tag
válasz
bolondember #3801 üzenetére
Köszi!
Én is max 450-re gondoltam. Nem akarom agyontuningolni, csak 3 évig megbízható és gyors gépet keresek
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresünk dokkolókat
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- BESZÁMÍTÁS! Asus PRIME B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB AeroCool Quantum Mesh V3 400W
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest