- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gamer_hun
tag
Tapasztalatok alapján melyik lehet a legjobb am2-es alaplap márka?
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #3095 üzenetére
Vagy csak le kellene számolnod a sztereotípiákkal.
Amúgy hozzáteszem, hogy az Inno sem különb egy dekával sem a PCPartnernél. Ahogy az intel lapokat az ECS gyártja/gyártotta. -
ftc
nagyúr
válasz
diablo1984 #3093 üzenetére
pedig ők gyártják a Sapphire alaplapokat
-
ftc
nagyúr
[link]
itt látható egy Sapphire alaplap....leszoktak a fehér nyákrol ahogy elnézem tul drága volt sztem.Ha a felső kategoriában is eltüntették a fehéret akkor onantol nem tudjak tagadni,hogy ki gyártja nekik az alaplapokat -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Zoli329 #3085 üzenetére
Igy van! Igazából elkell döntened, hogy kell - e neked az a sok extra amit ad hozzá! (6 satát kiakarod - e használni, SLi ben akarod - e járatni a kariaidat, vagy 2x 1 G lanra szükséged van - e) Olcsobb lapot veszel, kevesebb extrát ad az bíztos, de tudsz rajta sprolni, és a a sporolt pénzből megdobhatod +1G rammal is akár! Amivel észrevehetőbben gyorsabb lesz a rendszered mintha valami nagyon zuzós lapot vennél! (1G - 2G ram esetén közép kategóriás karival) *szerintem*
De ha ugy gondolod, hogy indőt álló lapot akarsz venni, bíztos ami bíztos, hisz lehet teli lesz minden cumóval a géped, akkor válaszd a premium megoldásokat, deluxe lapokat! -
gamer_hun
tag
ASUS-t azért gondoltam, mert van rá 3év garancia a deluxe egész jól fölszerelt alaplap, Abit az olcsóbb nála, de arra csak 1év garancia van
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
gamer_hun #3076 üzenetére
Szia! Én véleményem szerint ha tuningban gondolkozól akkor egy Asus lapban kellene állástfoglalnod, azokban a *Delux* Verziókat nagyon kilehet végezni, eddigi tapasztalatom ez. Másrészről meg én Abitot ajánlom mert rokonszenves márka, és általában nekem mindig abit lapom volt és még nem csalodtam benne.
Ezekben is van jól tuningolható szériák. * de ez csak az én véleményem * -
GezaR
tag
Na sikerült rájöttem h hogyan kell! Vki írta h neki ki kell húzni a TV kimentet, csak akkor jön be neki. Na nekem mivel 2 DVI-os csatalkozóm van + TV ebből csak egy DVI-osat használok VGA-s átalakítóval. Kihúztam a csatlakozót és F11-re bejött! Na de azért télleg, úgy boot-olni h kiúhzom a monitort és ha bejött a boot menü dugjam vissza?
Na mind1 de legalább végre műkszik!
DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
[Szerkesztve] -
gamer_hun
tag
válasz
diablo1984 #3075 üzenetére
ASUS alaplapokban megbízható? az ABIT is megbizható márkának számit alaplapban?
Nem akarok tuningolni most, de ki tudja lehet később igen. -
gamer_hun
tag
Hellosztok szeretnék alaplapot venni, nem tudom jó-e a választás megbizható-e, nektek erről az alaplapról mi a véleményetek?
Asus M2N-SLI Deluxe alaplap s940 AM2
vagy
Asus M2N-E alaplap s940 AM2
mindkét alaplaphoz van 3év garancia
Kinek van ilyen, mik vele a tapasztalatok, szerintetek jó az ASUS alaplap márkában, vagy inkább vegyek mást?
Milyen márkát ajánlotok am2-höz? -
GezaR
tag
Nem nem nem, a BIOS-t tom h a Delete, én a boot menüt nem tom h mivel lehet elérni. Ahol op.rendszer telepítésnél ki kell választani a DVD meghajtót. Ezt automatikusn bebootolta, mert üres gép volt. Na még megpróbálkozok pár dologgal, mert újrakéne már telepíteni az XP-t.
[Szerkesztve] -
reset
senior tag
...Én is jártam már így. A VGA-kártyáról lehuztam a TV-kimenet dugóját és így beengedett. DVI csatlakozós LCD monitornál olyan is volt, hogy a delete gomb után ott volt a BIOS, csak nem látszott. A monitor sötét volt.A monitoron power off, majd on...és előjött a BIOS panel...
(Akkor Asus 6800 GT Ultrám volt, ViewSonic VP 930-cal - alaplap: Asus AN32 SLI Deluxe.) -
GezaR
tag
Halljátok ez elég hülye kérdés, de sehogy se tom indításkor előhívni a boot menüt. :S
Állítólag van vmien autobootolsá DVD-ről ha beteszem először azt beolvassa de továbbmegy, és az összes általános billentyűt kipróbáltam ami létezik de nem tom h meik lehet. MSI K9A Pltainum. Na végre egy ok nekem is h miért nem jó alaplap.
De télleg így még sose jártam.Nem tom előhívni a boot menüt indításkor vki tudja h mivel lehet? Pls.
-
Oliverda
félisten
Az egyik említett: [link]
-
GezaR
tag
Na várjatok elképzelhető h most keverek vmit az IBM prociknál majd utánajárok.
Egyébként se váltanék le most az AMD platformról.
Egyébként meg miért ne gyárthatnának procikat? Elvégre a világ egyik legnagyobb számítógépes cége
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Gyuri27 #3057 üzenetére
Az IBM a 6x86 óta nem gyárt x86-os procit. Akkor is alapvetően csak bérgyártottak a Cyrix-nek és fizetségként a procik 10-20%-át saját név alatt értékesíthették. Természetesen a legjobbakat vették le a sorokról maguknak, ezért a Cyrix felbontotta a szerződést.
Korábban sem fejlesztettek lényegében semmiféle x86-os chipet. Az pedig, hogy az IBM PC-kben x86-os procik voltak nem jelent semmit. -
GezaR
tag
válasz
VaniliásRönk #3045 üzenetére
Látod, 1X olvastam itt a PH!-n h az IBM 4000-5000 MHz-es egy magos procikat csinál, míg az Intel és az AMD 2 és több maggal bajlódnak.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk #3048 üzenetére
Na jó, az a stepping tuti F2, de van a procira írva egy hasonló betű/számsor. Na az a fontos.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Oliverda #3047 üzenetére
A stepping ugyanaz, mást nem csekkoltam annó, és most nem is fogok, a Sempron ugyanis munkahelyen van.
ftc: Ezt a software-ek is megoldhatnák, hardware-esen lekezelni szerintem nem olyan egyszerű, a CPU nem tudhatja mit fog csinálni a program, csak a fejlesztő.
[Szerkesztve] -
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk #3045 üzenetére
Mindkettő (például) LBBVF 0635VPMW ?
ftc: Vista-val akarod visszafogni a hardverkényszert?Olaj a tűzre.
Linux kell neked.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
Oliverda #3044 üzenetére
Valamit kell vennem vissza kell fognom a hrdver kényszert
Vaniliás
ugye jelenleg a magok sokszorozása megy.A renderprogik örülnek neki,játékfejlesztők hááát még mindig nem láttam 2 magot kiaknázó gamet.Még 4 magig eltudom képzelni(2 game,1 fizika és 1 AI) bár fizikára inkabb VGA lesz a nyerő.
Azt jön a 8 mag pl
elérkezünk oda,hogy lehet tömöriteni,konvertálni,gamezni meg fogalmam sincs mit...
De kérdezem én ezt kicsinálja együtt?
Fejlesztőknek is egy darabig elég lesz a 2 mag.Elég nehéz párhuzamositani.Én azfele mennék el amit anno Intel bemutatott.
Volna egy a routerhoz hasonlo cuccod amely eloszatná az utasitásokat egyes magok közt..pl az egyik futtatná az első feltételig addig a másik futtatná a progit tovább addig ahol kérik a feltétel eredményét... -
VaniliásRönk
nagyúr
Nem azért mondtam mert nekem hiányzik (kell a ráknak
), csak így az sem fűti feleslegesen a CPU-t.
Hát másfele nem nagyon tudtak indulni, az AMD még mindig nem képes áttörni a 3GHz-es határt, meg értelmes fogyasztással egyelőre az Intel sem.
Oliverda: Tökugyanaz, mindegyik elsőszériás AM2-es, tavaly októberi vétel.
[Szerkesztve] -
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk #3041 üzenetére
Na jó, nekem is volt olyan X2 procim ami 2.4-et is éppen hogy csak ment, illetve olyan is ami a 2.7-et alapfeszen vitte. Gondolom az említett Sempron és az Athlon nem ugyanaz a stepping, és gyártási év/hét.
ftc: ha a ''rosszfele indult el a fejlődés'' a Vista-ra célzol, akkor egyet kell értsek veledMegveszed? Gratula...
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3041 üzenetére
mintha sokszor használnám az X2-ben a virtualizáciot
lesz egy AM2+ lapkám utánna megveszem Windows Pistat...és 2 évig letudva a gépvásárlás.
Valahogy nem látom át,hogy mit tud nekem pluszba nyujtani a 8 16 stb mag..megint roszfele indult el a fejlődés -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Oliverda #3038 üzenetére
Hogy miért azt nem tudom, gondolom amiatt is, meg Sempronokban le van tiltva még 1-2 dolog ha jól tudom, pl. a virtualizáció is.
Van a környezetemben egy 3000+ Sempron meg egy 3000+ Athlon is, a Sempron alapfeszen megy 2600-at, az Athlon akkor sem ha ''szétfeszelem'', a 2400-hoz is 1.45V kell neki.
A 2.1V az nem rossz, mértékletes tuninghoz épp elég, én is annyit adok a RAM-oknak hosszútávon. -
GezaR
tag
Helló! Mivel én kb. másfél hónapja cseréltem a 4 éves gépemet, így találtam benne egy-jét újdonságot, amelyikek közül egyet nem tok h mi (vagy lehet h tom csak nem tom h az szal értitek.
), ez pedig nem más mint a CPU dióda. Az mi?
-
Oliverda
félisten
válasz
Gyuri27 #3031 üzenetére
Hát sajnos a RAMokkal nem lehet játszani a BIOS-ban, csak vissza lehet őket osztani és ennyi.
Zoli: Nem hogy nem deluxe, de integrált VGA, microATX, és 14,4K bruttó.
Amúgy vannak nyűgök még BIOS téren. Pl. a HT frekit hiába állítom, semmit nem csinál. Illetve a CPU hőmérséklet a BIOS szerint konstans 25 fok.
mod: Amúgy 300-on végül nem volt stabil, 290-en viszont idáig az.
[Szerkesztve] -
válasz
Oliverda #3015 üzenetére
ok, mondjuk h nem rakott bele kártyád, de sztetek az integrált vga, lan, stb melyik buszt használja?
ezért sztem ez az érvelés hibás, azaz más gond lesz/volt a lappal a tuning kapcsán.
---------------------------------
egyébként, érdekes, h itt van aki szerint szar az asrock tuningra, nekem 2 asrock lapom van, mindkettőben megy az FSB280 (egyiket sem néztem tovább, RAM és PROC korlátok miatt). és ezt az eredményemet ocworkbench tesztjei is alátámasztjak, mert ennyin másoknál is mennek (ALiveNF6G-DVI(nf430/6100) és AM2XLI-eSATA2(uli1697)).
lehet h nem kellene a levegőbe beszélni, ha nem is probáltunk vmit? ;) az, h ELMÉLETILEG kevésbé tuningképes egy asrock, sztem lényegtelen. amikor vettem a lapokat, árban nem volt velük versenyképes lap, mondjuk mostmár van bőven -
-
VaniliásRönk
nagyúr
Abba kötök bele aki kinyilatkoztat, és tények helyett csak megalapozatlan elképzelésekhez ragaszkodik.
Te sem tudtál semmi konkrétumot mondani, csak azt szajkóztad hogy ASUS, ASUS.
Az ASRockot meg az olyan teccós konfigok alapján ítélted el, amibe néha fordítva erőltetik bele a RAM-ot, és nem zavarja a szakit hogy a felel kilóg, vagy pl. már egy Codegen táp is minőséginek számítana ahhoz képest amit beletuszkolnak, stb. -
Gausz
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #3025 üzenetére
Mindenkivel kötözködsz? Csak annak adsz igazat, aki azt mondja, mint te?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #3020 üzenetére
''Azt irtam az ecsre, hogy egész európában alig van. Biostar van a környékbeli országokban lehet, hogy itthon is lesz.''
Semmi ilyet nem írtál. [link]
Egy bolt árlistája nem garancia, láttam már (kisker) árlistán Biostart, üzletben még nem, ezért is írtam hogy beszerezhetetlen, ahogy az ECS is, teljesen leálltak velük itthon, minden üzlet ASUS-szal van rogyásig, +1-2 ASRock.
Azért kicsit visszavehetnél az arcodból, én tényeket írtam te meg csak Z0ty árlistájával vagdalózol. -
Gyuri27
félisten
Az emberrel csak azt lehet. Bármelyik totyikot nézem. Bekellene látni (mint ahogy én is szoktam), hogy az ember nem érthet mindenhez és néha téved.
ftc: [link] ez 550-es. Én 690-re gondoltam. Persze ez sem garancia mivel nem látod mennyi van náluk raktáron (nem úgy mint eggyes online boltoknál). Tehát vagy van vagy nincs.
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #3019 üzenetére
Azt irtam az ecsre, hogy egész európában alig van. Biostar van a környékbeli országokban lehet, hogy itthon is lesz. Egyébként egy bolt árlistája sem garancia. Mert vagy van vagy nincs.
Bakker neked még normális írásod nem volt hozzám. Most akkor szépen megkérlek mivel ilyen birka vagy: légyszives kerüld az irásaimat.
Köszönöm. (erre már ne is válaszolj)
Én is elkerülöm a hozzászólásaidat, sőt amihez hozzászóltál azt is.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #3018 üzenetére
Az hogy szerepel z0ty árlistáján nem azt jelenti, hogy van is neki, rákérdeztél?
Másrészt ennyi erővel jöhettél volna eBay-jel is, hivatalosan nem beszerezhetőek Magyarországon. (kisker, nagyker)
Meg a 3 említett lapból benyögtél egyet, a másik kettő valószínűleg bazárosoknál sem beszerezhető. -
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #2988 üzenetére
Valóban?
Z0ty Gigabyte MA69G-S3H 17862! Biztos csak viccel az ember mert unatkozik. -
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk #3016 üzenetére
Tudom, ezt néztem. Én már azon is meglepődtem hogy ilyet beleírnak hogy javítottak az OC lehetőségén. Főleg egy ilyen kaliberű lapnál. Majd délután kiderítem hogy mit tud.
-
Oliverda
félisten
Na majd meglátjuk.
Egy kis érdekesség: [link]
Changing the CPU frequency via the BIOS only let the board boot up to 225 MHz....Once it made it into Windows I could use SysTool to further overclock the system.
It seems PCI-E and PCI bus frequencies are not locked to 100 MHz / 33.3 MHz, which means that they quickly go out of spec when increasing clocks. Since there were no PCI/PCI-E cards installed for this testing we could still get the system to run at over 258 MHz, completely stable.
Hátha az új BIOS-ban már lefixálták. Bár én nem is fogok bele rakni semmiféle kártyát. -
Oliverda
félisten
Idézet a tesztből:
A BIOS a legfontosabb dolgokat tartalmazza, tuningba olyan nagyon sok beleszólásunk nincs, sajnos mi nem nagyon tudtunk 230-as FSB fölé merészkedni, az alaplap innentől felfelé vagy nem POST-olt vagy instabillá vált.
Most nézem hogy nem lazsálnak a hozzá kiadott BIOS-ok terén:
2007/05/03 update
M2A-VM release BIOS 0603(Please do read the description before updating BIOS)
1. Enhance overclocking ability
2. Fixed plug 4G memory and EAX 1600 PCIE VGA card and enable surround view, system will hang
(Meg ahogy nézem azóta kijött egy beta BIOS is hozzá)
Ha ki lehetne belőle hozni 250-260-at stabilan, az jó lenne. -
Oliverda
félisten
Van már valakinek tapasztalata ezzel [link] a lappal kapcsolatban?
Holnap kapok ilyet és húgom gépében fog lakni egy 3200-es Sempron társaságában. -
Gausz
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #3006 üzenetére
Most még húzhatlak azzal, hogy a nyomtatóm meg 8 éves, és parallel csatija van, ami megtalálható az Asuson, Abiton viszont nincs
Amúgy KN9 Ultra is jó lenne.
-
Gausz
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #3006 üzenetére
Most még húzhatlak azzal, hogy a nyomtatóm meg 8 éves, és parallel csatija van, ami megtalálható az Asuson, Abiton viszont nincs
Amúgy ez is jó lenne.
-
Gausz
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #3002 üzenetére
Azért ne legyen öri hari, de kicsit nehezen fér a fejembe, amit mondtál. Egyből ugrottál nézni a másik topikot?
De szerintem azzal le is zárhatnánk, hogy mindenkinek van vmilyen kedvence, esetleg olyan gyártó, aki kevésbé áll közel a szívéhez.
Peace -
laci666
senior tag
válasz
VaniliásRönk #3002 üzenetére
Igazad van 24K alatt nem valam jok az Am2-es Asus-sok tuning terén.
Ha tunningolok akkor már inkább egy jó kis Abit KN9 Ultra lapot veszek mint egy Asrockot.
[Szerkesztve] -
Gausz
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #3000 üzenetére
Tehát akkor 2,2procról beszélünk
Multiplier [MHz] cpu clk [MHz] mem clk eff [MHz] cpu/mem
11 2200 628,5714286 7
11 2805 801,4285714 7
Így viszont már megérné tényleg Corsair.
Kösz a tippet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Micron SO-DIMM laptop memória 4GB DDR4 3200MHz MTA4ATF51264HZ-3G2J1
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest