Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
na,majd csak legyél te is házas,nem beszélsz ilyeneket

-
Vérboci
addikt
reményeim szerint maholnap kezem közé kerül egy asus m2a-vm lap.
a kérdés, hogyan műxik a lapon az integrált vga? Én adhatom meg, hogy maximum mennyi memót foglalhat le? Vagy ez automatikus dolog? Ha én állíthatom, mennyit érdemes neki (radeon x1250) adni?
a gépben 1G 800-as memó lesz -
-
Chaser
legenda
válasz
Balinov
üzenetére
Az enyém alapfeszen 2500-öt ment, igaz tovább nem is néztem
Ez még az előző volt, nem amit neked kínáltam vételre. Most van egy kölcsön 3000-esem, olyan szépen megyeget.
Úgy döntöttem nem veszek mégse intelt, mégha jobb is, maradok AMD-sssss
De kéne valami lap, ami mATX és tuningolni is enged, AMD chipes, és lehet is kapni kis hazánkban. 5let? 
-
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
tudom,izé ill. remélem...Oliverda linkelt egy screenshotot 9x300,1,4V-n..
ramot még nem zargatom,párom már itt áll a sarkamban,hogy jönne wiwezni,meg msnelni..
-
Balinov
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
azán,128kbyte L2,ez az ára a CNQ-nak a 9-es szorzó ellenében.de legalább jobban megy!

-
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
tényleg,most már beugrott..egyébként 1Ghz-re fixáltam és megy ugyis
most 1060mhz es HT linkkel megy
265ös HTT-vel alapfeszen.SuperPI 1MB most már annyi idő alatt fut le,mint 9x265-ön hasznát Newcastle-n...
everest 4 sebességteszt..
érzem,érzem,hogy még nincs vége a procinak. Szeretem a Fülöpszigeteket,szeretem Manilát. -
VaniliásRönk
nagyúr
-
Balinov
titán
üdv,
az mennyire normális,hogy Sempinél a cpu-z 1.40 800Mhz-es HTLink sebességet ír? utoljára s754-nél volt ez ennyi,nem? S939 és AM2-nél 1Ghz.. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
A 754-es Sempronnak is csak 25%-os tuning felett voltak gondjai a több RAM-mal, ami mellesleg két 256-os helyett egy 1GB-os lett, vagyis még azt sem lehet mondani hogy a több modul lett a veszte.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az IMC az tudja hogy a rákötött xGB RAM hány modulra van elosztva, és ha több mint kettő akkor bedobja a törölközőt... szerintem ezt te sem hiszed el.

A memória mérete valóban betehet neki, de annak köze nincs a modulok számához vagy a késleltetéshez, és eddig csak 754-es Sempronnál találkoztam ilyennel.
Inkább próbáld meg amit mondtam. -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
az enyém megy...tudom mit bir 2 modullal viszi 4-el nem...
rákérdeztem a memoriás totyikban is és ott mondták ,hogy 90% az IMC nem birja lekezelni majd
2x1Gb-t és 2x 512-t..elelnsulyozva CL4 hiányát jelenleg alapfeszen 960-n mennek kb 2 hete -
VaniliásRönk
nagyúr
Igen, minden kedves AM2 tulajnak sz@r az alaplapja, az összes gyártó összes modellje.
Tudom te antituning hivő vagy, de jó volna emlékezned pl. arra, hogy a DDR alapfesz is 2.5V lett volna, ha a RAM-ok mentek volna annyin.
DDR2-nél a gyártók kitartanak a szabvány mellett, pedig ugyanúgy nem megy a modulok többésge szabvány feszültségen. -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
érdeks modon mekem semmi gondom nem volt a memoriákkal eddig...sose panaszkodta a memoriákra alapfeszen...az meg balgaság,hogy alapfeszen nem viszi...inkab a lap feszelésével voltak gondok

-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Balinov
üzenetére
Nem kell parázni, 2.1V-ig nem melegszenek, 2.2V-on már igen, 2.3V+ aktív hűtés vagy borda (nem lemez, borda!
) nélkül merész, ha finom akarok lenni.
De te úgyse tudod szétfeszelni a RAM-okat azzal a lappal. 
Szerk.: Abit egy kicsivel biztos kevesebbet, de szerintem az ASUS sem feszeli felül a RAM-ot, nem véletlen hogy az elégedett M2N-E tulajok (spóroltak az alaplapon pár k-t, de legalább ASUS) mindenféle tuningcsodákat vadásznak, hogy 1.95V-on menjen a CL4 valami egészséges órajellel.
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
tényleg?én nem félek feszt adni,ha kell,akkor kell,bár 2V-nál többet nem szívesen adnék,reméljük elég lesz az is majd.
hát,tuti ,hogy nem, 2,1V a plafon
mondjuk még az megint egy kérdés,hogy valójában mennyit ad a ramoknak a lap ténylegesen,mikor 2,1V-t állítok be
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Vaniliás,ezt jó tudni
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ha a feszemelés megoldja a dolgot, akkor egyértelműen a RAM sara, nem az IMC-é, próbáld csak meg 2V-on, de lehet hogy akkor kell 2.05-2.1V is.
Az hogy mit adnak meg az senkit sem érdekel, egyszerűen 2V alatt szóba sem szabad elegyedni a DDR2-es modulokkal, ált. nem stabilak még névleges értékeken sem, még akkor is ha ez hivatalosan csak CL5. -
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
ahám,szal 4-4-4-12. a 800+-os modulok madricáján is ennyi szerepel spd értéknek 800-on,akkor emelek egy pici feszt,és mind a 4-et ennyin hajtom.baj nem lehet belőle..
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
1,95 az alapfesz a lapomban...gyárilag CL4-s ramokrol van szo külön külön viszi ket CL4-ben 4 modullal nem hajlandó...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Adj neki legalább 1.9-et, de inkább 2V-ot, aztán mondd hogy megy-e a CL4.
Ne az IMC-t fikázd azért mert a DDR2-esek gyárilag iszonyat alul vannak feszelve. 
Balinov: 4-4-4-12-2T-re érdemes belőnöd a RAM-okat, CL3, 1T és a RtC<12-nek semmi értelme, a hatásuk minimális.
Egyébként az 1T az nem függ a modulok számától, és nemcsak felesleges DDR2-nél, de tuning mellett még a komolyabb modulok sem bírják.
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
2,1V-t tudok adni BIOS-ból a memeknek,sztem elég lesz. az előbb írt értéket és időzítést 1,8V-n produkálják a modulok. Sajna nem jött össze a 2x1giga,így 1T-ről lemondhatok,de legalább sikerült a 2giga,cuzammen. azon a x-12-es értéken ha faragnék,az milyen hatással lenne a rendszerre? vhogy nem sikerült még ddr2 tuning AM2 plattformon témában kellőképp képbekerülnöm.
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
figy alapon vinnie kellene 675/CL4-ben a ramoknak és nem engedi...akármit beállitok a biosban nem reagáll rá...
-
Balinov
titán
No teganp összeállt végre a gép egy:
- Asus M2A-VM
- 3200+ Sempi
- 2x512MB DDR2-800 A-data ,nem hűtőbordás
- 2x512MB DDR2-800+ A-data ,rózsaszin bordás (ugylátszik,csipázom az adatákat.)
személyében.
Első tapasztalatok: stabil lap,friss sp2-es xp-t kapot friss platform,vga,stb. driverrel. egyedül a HD audio-hoz tartozó pci eszköznek kellett kézzel megmtuatni az 1.66-os whql csomagot,hogy menjen,de utána rendben megy. lap a ramokat 5-5-5-12 2T-ben hajtja alapból. 720 vagy 740
mhz-en,dualchanelbe. Everest 4 olvasás ~6k körül. BOX hűtő került rá,azzal idle 25C a proci,CNQ enabled esetén. BIOS-t a BIOs-os Ez-Flas-sal pendriveról frissítettem 0801-re,hibátlanul. Idáig meg vagyok elégedve, FSP 350PNF táp is rendben,csendben végzi a dolgát. Q-Fan viszont tényleg lófüttyfürüttyöt ér. Nem tudtok vmi 3rd party sw-t a leszabályozásra?
Tuningra,memóriaidőzítésvariálásra nem jutott sajnos idő,elvitte az időmet az xp telepítés. A hangrésszel kimondott meg vok elégedve,korábbi ALC850-hez képest az ALC883 meglepően szépen,tisztán és dinamikusan szól ugyanazon Phillips fejhallgatón. Egyedül a front panel usb bekötéssel nem jutottam dűlőre,csak a gnd szálakat birtam beaznosítani,de ez nem a lap,hanem a 6 éves acorp házam kehe.majd kisakkozom. Juteszembe,ha tudtok leírást frontpanel usb bekötésről,hogy mik lehetnek az esetleges elnevezések,akkor ne tartsátok magatokba
üdv
Balinov
[Szerkesztve] -
-
Balinov
titán
Olcsón jót keretében, tekintettel az emelkedő ddr2 árakra és a sok nagykernél kialakló készlethiányra ma lecsaptam az egyik helyi győri srác firssen hirdetett A-datáira.. 2x512mb ddr2-800-as sima nyákos,nem piros hűtőbordás és 2x512mb ddr2-800-as piros hűtőbordás 4-4-4-12 by spd 800-on,srácnak 1066-ot mentek..szal úgy tűnik,ram kérdés is megoldódik ma..
uramatyám,2GB-m lesz összesen,végre tudok majd rendbe Gótikolni.. -
Boci_83
őstag
válasz
frankie!
üzenetére
A DDr500 kb DDR2 1000 Szintjén lehet....
És akkor teljes platform váltással kell számolni. Egyébként mindenki űbereli a 800+ 1000+ Mhz-es ramokat, meg hogy a 533 -as DDR2 az milyen visszaesés DDR-hez képest.
Hát én annyira nem estem hanyadt a 800áas memóimtól, a 533-ashoz képest, pedig 960-at viszi 4-4-4-12-2T időzítésen.
Az 533-al is mértem 8000/s olvastást, a 8000-assal meg nem sokkal többet mint 9000.
[Szerkesztve] -
frankie!
őstag
És érnek valamit ezek a szélsebes memóriák? (10 GB/s adatátvitel...) Van olyan progi ami profitál belőle?
Most nem tudom mit csinálja, mert egy S939-es rendszert akartam használtan, videokártyát nem akartam cserélni, ezért vettem egy MSI K8T-t. De a proci és a RAM még nincs meg! Azért gondoltam erre a rendszerre, mert az egymagos K8-ak elég jó áron vannak használtan. Most mit tegyek? Egyedül a magas RAM ár zavar! -
-
frankie!
őstag
Sziasztok! Az lenne a gondom, hogy DDR vásárlás előtt állok, még egy S939-eshez, és 500 Mhz-es tuning RAM-okat ajánlottak. De ezek drágábbak, mint a DDR2.
Van talán valami előnyük ezeknek a DDR2-höz képest? Mert szó volt róla, hogy az AM2 foglalattal a RAM miatt nem gyorsultak az AMD-k. Esetleg tuningolhatóságban, időzítésben rosszabbak valamivel?
Ha nem, nincs szívem több pénzt kiadni DDR1-ért. -
drakhel
csendes tag
hali! segítség kellene! összeállítottam egy konfigot, de nem tudom hogy minden belemegy-e az alaplapba mert nem nagyon értek hozzá
kérlek segítsetek mert sürgős lenne! előre is thx!
Alaplap: ABIT IB9 s775
Processzor: Intel Celeron D331 2,66 GHz 533MHz FSB
Memória: Corsair 1GB DDR (400Mhz PC3200 CL3)
Videokártya: SAPPHIRE Radeon 9600XT 256MB TD
Winyó: Maxtor 80 GB 7200 rpm 2MB cache IDE
DVD/CD ROM: SAMSUNG 52/32/52xCD-RW + 16xDVD OEM -
ftc
nagyúr
Érdemes feltenni a 7.6-s Catalystot...
kiproba TDU szagagt de már nem annyira 640x480-ban
-
reset
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Igen...
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
Srácok,ez az AM2-es topik,nem a ki tud több RAM márkát felsorolni contest.

-
GezaR
tag
Kingston, Corsair.
-
Oliverda
félisten
OCZ, G.Skill
-
Balinov
titán
válasz
Oliverda
üzenetére
Micron,na ja,én is tom,az finom lenne,csak kurvára nem viszik a Vitestákat,aminek az árából kívánnám végrehajtani a ddr2 beszerzést...egyenlőre ugynézki,max 2x512-es sikerül.jobb esetben 1x1gb+1x512MB...juteszemben,ebben vagy 3x512-es felállásban megy a dualchanel egy 3200+ sempivel?
az a baj,hogy 2 boltos cimbit is megkérdeztem,le vannak fogyva a nagykerek...
bezzeg 2-3 hete,mikor szokványba raktam össze az x2-ket,akkor zatán Rábát lehetett volna rekeszteni olcsó és finom ddr2-vel. 
-
Sdi
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Teljesen fölösleges az amúgy is szegényes pci helyeket terhelni, én ilyen [link] kábelt használok, és tökéletesen jó.
-
Balinov
titán
No,most hoztam el az asus R690G-s deszkbórdot,csak ram hiányában nem tom még beüzekedni. Milyen chipes ramot ajánlotok AM2 alá.az olcsóbbik fajtából

-
Gyuri27
félisten
válasz
Blizzard.9
üzenetére
Itt a teszt [link].
Ezt szerintem mindenki ajánlja. -
Blizzard.9
tag
Hello
Mi a véleményetek a Gigabyte GA-MA69G-S3H lapról?
Mennyire jó az amd 960-as chipkészlete? És mennyire tuningbarát ez a lap?
Vagy ha ezt nem akkor milyen AM2-es lapot ajánlanátok? (az integrált vga nem fontos) -
as_Rock
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Nem emeltem a cpu órajelét, csak szimplán 2T-ről 1T-re raktam a ramot és ddrii-800-nak állítottam be. (tehát cpu, ht, és a ram latency-k is alapon)
-
as_Rock
őstag
Üdv. Szakik

Van egy Asus M2NPV-MX lapom [link], és kezdek kutyamérges lenni rá
A leírása szerint ugyanis tud olyat, hogyaszondja:
''C.P.R.(CPU Parameter Recall)
When the system hangs due to overclocking failure, there is no need to open the case to clear CMOS data. Just simply restart the system, the BIOS would show the previous setting and then users can amend the CPU setting again.''
A gyakorlatban meg a nagy f...t, el se jut a bootig a gép, kaphatom szét a gépet aztán a ház és a tv-kártya közti résen megpróbálhatom elérni azt a q cmos-clear jumpert majd vakon tesze-toszáskodhatok
mire eltalálom a megfelelő helyen a kis mocskot 
Mindezt pl. olyan egyszerű esetben is eljátssza, mint pl. egy auto-ról 1T-re állítás (Kingmax mars ddii-800 2x1GB, memófreki fixen 800-ra belőve, minden más auto-n hagyva)
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
Olvasni való!
Biostar 7050
[link] -
Lui76
őstag
Bakker ezen nincs nyomtató port sem ?
-
Boci_83
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Teljesen igazad van, és pusztán figyelmetlenség volt. Bár eszembe nem jutott volna, csak ki tudja mikorra. Biztos ezért akadt el az xp telepítés is végzetes hiba üzivel...
-
-
ronaldo
őstag
Köszi a választ! Ahogy nézem ez Ati chipsetes. Gondolom ha ati kártyát rakok mellé (és hát hajlok az általad mondottak irányába, ez a 8000-es széria - már a számomra megfizethető típusok - nem győzött meg igazán. 8800 gts talán jó választás lenne, de az már túl van egy bizonyos lélektani határon. Annyival meg nem is jobb, amennyivel drágább.) akkor az ati chipsetes lap mégiscsak jobban mutat.
szerk.: ja, azt nem mondtad hogy ez dual-vga-s (bár a crossfire-ból kitalálhattam volna). na ez nekem tök felesleges, akkor lesz ennek a lapnak a közelében két vga, ha valamelyik antik kártyámat ráteszem a ház tetejére
Procinak valószínűleg a 65nm-es 4800+ (2500mhz) vagy a 90nm-es 4800+ (2400mhz) fog befigyelni. Azt sejtem, hogy az utóbbi nevezhető EE-nek, az előbbit nem tudom, mert lehet hogy az a 65nm miatt van írva 65W-os fogyasztásra. Bár ha szigorúan a fogyasztás alapján bírálják el az ilyet, akkor nálam EE mindkettő. Előbbiben 1mb az L2, utóbbiban 2mb. A tuningra talán az első lenne jobb hatással, de annyira nem lényeges. Dobozos verzió lenne, és <30k, ennél gondolom kevesebb lesz csak, ha kivárok tényleg a jövő hónapig.
Memóriából a GEIL ultra szériájára esett a választásom, pc6400 (4-4-4-12) az meg pont 20k.
#3463: A piával csak óvatosan, rossz hatással van a chipsetekre
[Szerkesztve] -
diablo1984
veterán
-
Boci_83
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Teljesen véletlenül tettem ezt bele. Ez akadt a kezembe! Kicsit keresgéltem és találtam 80 ereset is. Majd holnap folyataom a rendszer építést, akkor kiderül hogy lesz e még kékhalál ezzel az üzivel! Köszi mindenkinek!!
-
Boci_83
őstag
válasz
huhuhorgasz
üzenetére
Kicseréltem 80 eresre. Remélem ez lesz a gond! Thanx!!
-
Boci_83
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Ide-s vinyókról van szó. Mindkettő az. Leformázom! Köszi!
-
diablo1984
veterán
válasz
Boci_83
üzenetére
a naplózást nem tudom, de arra a vinyóra amire nem ment fel a vindows, próbáld meg megformázni! lassú formázással csináld, és ha taéál bad sektort, akkor megpróbálja áthelyezni, vagy ha nem, akkor legalább tudsz róla hogy az a baj!
satás a vinyó amúgy? mert anno nekem asus-al volt olyan gondom, hogy az egyik sata port nem szeretett rendszer lenni, habár felment rá a windows, de nem bootolt vele, mert nem találta a rendszer részt! átdugtam egy másik portra és azonnal megjavult minden.... -
diablo1984
veterán
válasz
huhuhorgasz
üzenetére

-
huhuhorgasz
csendes tag
na halló! Diablo! néztem ezeket a ramokat. Asszem maradok a kingmaxnál. Veszek is belőle vagy 2 gigát. A 800MHz elég lesz asszem. Köszi a segítséget, ha valami nyűgöm van majd kereslek titeket. Köszi hogy ilyen korrektek voltatok itt a fórumon.
-
Boci_83
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Lehet hogy bad sektoros... Nem todom. Beraktam egy másik vinyót is, de itt is megállt végzetes hiba miatt a telepítés, de újraindult és most feltette.... A naplózást hol tudom megnézni???
Új hozzászólás Aktív témák
- Mesterséges intelligencia topik
- Akciókamerák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- 3D nyomtatás
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- LEGO klub
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Patriot Viper Venom 2x16GB DDR5 7000MHz CL32 - Új, Bontatlan, Gari 2035.09.08. -ig -
- Patriot Viper Elite 5 Ultra 48GB (2x24GB) DDR5 6000Mhz CL28 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, Bontatlan, Gari 2028.10.15. -ig -
- Kingston 16GB DDR5 5600MHz KCP556US8-16
- Új, felbontott G.SKILL Aegis 32GB (2x16GB) KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming - 8 év gari! bolti -
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LED Neon kötél 5 méter 8W/méter / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Valami részletes leírást tudsz adni? Alulfeszelni lehet a procit? Időzítéseket lehet állítani? C'n'q műxik rendesen? Valszeg egy 3600-os birsalma lenne benne kicsit megrángatva ha a szükség úgy hozza

De kéne valami lap, ami mATX és tuningolni is enged, AMD chipes, és lehet is kapni kis hazánkban. 5let? 
L2 cache 128k ?!

mhz-en,dualchanelbe. Everest 4 olvasás ~6k körül. BOX hűtő került rá,azzal idle 25C a proci,CNQ enabled esetén. BIOS-t a BIOs-os Ez-Flas-sal pendriveról frissítettem 0801-re,hibátlanul. Idáig meg vagyok elégedve, FSP 350PNF táp is rendben,csendben végzi a dolgát. Q-Fan viszont tényleg lófüttyfürüttyöt ér. Nem tudtok vmi 3rd party sw-t a leszabályozásra?
kérlek segítsetek mert sürgős lenne! előre is thx!