Hirdetés
- enginev3.0: Torrent autodl beállítás
- Sonarr és Radarr
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: A sor végén
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
- Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcmike
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Tekintettel a közelgő télre, ez csak pozitív lehet...

UI: én is ezért cseréltem le az X2 3800+ EE-t (TDP:65) X2 5600+-osra (TDP:89), így már nem fázom...
-
bandi20
aktív tag
Sziasztok
Most ruházok be egy x1950 pro vga kártyába és alatta az anyadeszka az egy asus m2n-e sli .
Gondolkodóba estem , hogy ne -e jobb lenne alá valami ati/amd chip, mert valamelyik fórumban olvastam , hogy ezek már tudnak olyat hogy a Cf -et egy gyengébb kártyával is tudják, akár int. vgával is, nem kell nekik azonos cucc. Igaz ez?
Ha igen akkor cseréljek , ha cseréljek akkor mire a kiszemeltek Msi k9a platinum vagy valami integrált cucc?
A válaszokat köszönöm -
Rolcsi20
senior tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
nekem jó a hűtőm

-
Rolcsi20
senior tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
akkor miért fázok most?

-
AtHoS
nagyúr
Az az igazság, hogy az Integrált VGA miatt Via és SiS jelenleg felejtős a számodra.
Az újabb chipsetes integrált lapok December közepe-vége, de inkább jövő év eleje a valószínűbb a piacra kerülésükre. Én is éppen az újabb chipsetes IGP-s lapokat várom. Akkor fogok újítani külső VGA-t, amit a Hybrid CF-nek köszönhetően energiatakarékosan tudok majd használni, ha nem leszek a gépnél (napi 10-12 órát megy a gép, hogy nem vagyok előtte) Nade addigra be kell szerválnom egy új nyomtatót is, mert a mostani még LPT porttal van rákötve a lapomra, aztán ezek a csatlakozók már kihalófélben vannak.
-
Halfer
tag
Tervezem 8800 GT, AMD Athlon64 X2 5200+ vagy 6000+ vásárlását 2GB 800Mhz-es rammal. Körülnéztem, hogy milyen alaplap lenne megfelelő, de főként a PH fórumozók véleményére adok.
Amit kinéztem az egy Gigabyte GA-M57SLI-S4 alaplap. Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban? Esetleg más gyártó alaplapját érdemes venni, vagy Giga-n belül célszerűbb lenne másik fajtát? Árban 18k körül mozog a legtöbb helyen.
Azonos árban Asus M2N-E SLI alaplap kapható még, bár más specifikációkkal. Az olvasottak alapján viszont nem tudom eldönteni, hogy melyiket érdemes. Inkább talán arra adok, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak a gyártókkal kapcsolatban.
Akinek van valamilyen véleménye, legyen szíves ossza meg velem

Köszönöm előre is! -
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
réz v alamónium egyre megy
nem kell arra, csak fölöslegesen drágiccsa a technológiát (szerintem)
-
xardas
tag
-
Gyuri27
félisten
-
klepto
addikt
Hm. Köszi ezt a linket, a tanulság sajnálatos, amennyiben valósak a tesztek. A "régi" 6100, és a 6150-es IGP-k erősen gyengécskék, ezért azt talán nem kéne erőltetni...
Az új AMD csipszetekről tudnál valamit bővebben mondani? Kb. mikorra várhatók?
Időm az nincs, szeretném minél hamarabb elkövetni a cserét
Még egy kérdés: a VIA-nak, és a Sis-nek jól tudom, hogy nincs új generációs csipszete? Azok mennyire felejtősek manapság? -
AtHoS
nagyúr
De, ha "annyira" nem sürgős a lapvásárlás, akkor megvárnám a helyedben az AMD új IGP-s chipjére épülő lapokat. A híresztelések szerint egész ütős lesz IGP-hez mérten (DX10, mégnagyobb sebesség, Hybrid CF, ....). De ha nVidia mániás vagy, akkor az sem fog neked bejönni.
A választás már csak rajtad múlik.

-
klepto
addikt
Hm. Az ATI-val nem igazán vagyok kibékülve. Még videokártyában sem igazán tetszenek, valahogy az nVidia-t jobbnak látom. Persze tudom, ez egyéni ízlés kérdése. Olvasgattam a teszteket, ott valóban ez az IGP volt a jobb, de mi van az új 7025, ill. 0 7050-es nForce IGP-kel? A 6100+460 nForce-ot inkább az időállósága miatt kerülném, az azért egy régebbi széria...
-
AtHoS
nagyúr
Nagyon jó tuningos, jelenleg a piacon lévő IGP-s karik közül a leggyorsabb van rajta, nagyon stabil és elvileg a köv. generációs procikkal is boldogul majd. Ja, igen. Az integrált hangarija szintén a jobbak közül való természetesen a kategóriájából
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Kevés pénzből milyen alaplapot érdemes most venni integrált VGA-val, ami atom stabil, villámgyors, és még a következő generációs procikkal is kompatibilis?
Egyelőre a játék/grafikai képessége nem számít, mostanában 99%-ban JAVA, és online játékok futnak a gépen, viszont, pénzhiány miatt, egyelőre külső VGA nem kerülne a gépbe, csak az integrált lenne használva. -
Gyuri27
félisten
Igen ez kicsi lelkemet örömmel tölti el.
(meg az is, hogy itthonra irhatok
)
Nekem a supox jön be.
HERR Z: becsödölt. Csúfosan megbukott. Az alkalmatlan, hozzá nem értő briganti vezetés miatt, meg az általuk kialakitott stratégia miatt.
Bon3ss: kár, hogy nem voltam. Szivesen megirtam volna én a megfejtést.

-
xardas
tag
Az AM2+os lapokba a mostani procikat télleg nem helet belerakni/nem fogja kezelni? csak mert egy másik totyikban írták és én eddig abban hitben voltam h itt minden kompatibilis lesz mindennel(és hiszékeny...).
Egyébként meg az én életemböl eddig teljesen kiamradtak ezek az "egzotikus" lapok. Csak az itthon gyakori lapokkal volt dolgom(Abit,Asus,Giga,MSI) ill egyszer ECS. Azé egyszer kiváncsiságbol kiprobálok egy iet.
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
-
ftc
nagyúr
-
bnss
veterán
válasz
tom-neo
üzenetére
Az int. VGA csak előny. Gondolj bele, valamilyen oknál fogva nincs VGA-d, de jön a "buboréktipp", hogy hoppá itt az int. VGA. Játékra kevéséb alkalmas, de legalább megy a gép, addig is tudod használni, amíg nincs új káryád. Szvsz az a hiba, amit mondtál, az egy egyszer BIOS beállítási hiba (alapértelmezett VGA beállítása).
-
tom-neo
csendes tag
Most hogy van ezekkel az integrált vga-kal a lapokban mert hallottam hogy nem egy lap csinálta hogy a pci-e slotban tett videokarit nem ismerte fel vagy nem használta(jobbnak látta a lap hogy az integráltat használja)
Érdemes ilyen lapokat venni,vagy inkább olyat amin nincs int.vga.Lap vásárlás előtt vagyok és zavar ez a tényező egy kicsit
űdv -
bnss
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
64 bites XP esetén van csak értelme a 4Gb memóriának.
Melyik lapra gondolsz, a GIGABYTE GA-MA69G-S3H-ra? Annak van mATX-es változata: GIGABYTE GA-MA69GM-S2H
-
LicskaiJ
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
asus honlapján lehet megnézni azt a listát?
-
valentinho
senior tag
válasz
Dízeles
üzenetére
Ezt fogja mindenki ajánlani...

diablo1984: tudod.hsz szerzés.

-
Dízeles
aktív tag
Hali fórumozók.
Egy új gép összeállításán gondolkodom .Milyen alaplapot ajánlotok (csakis AMD procihoz) amely tuningolható is . És 1-2 évig fejleszthető is!!!!Kimondottan játékhoz gondoltam.
HY -
Rolcsi20
senior tag
amúgy mikor is jön az SB700/750? mert az sb600as 790et már kapni idehaza is ahogy elnézem
...viszont 56-60k
asszem megvárom az sb700at 
-
LicskaiJ
aktív tag
Sziasztok!
Haveromnak van 1 Asus M2N-MX lapja.
Héten vett bele 4x1GB Kingmax 800MHz-es memót.
Kettesével mennek a memók,de mind a 4 nem akar neki menni.
Winfos indulás közben lefagy.
Feszkót próbál már emelni,de 2.0V-al sem mennek a memók.
A lapban A64 3800+os proci van.
Ha vkinek van vmi ötlete,szívesen várom.
-
törölt tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Már így van.
-
diablo1984
veterán
válasz
üzenetére
jaja, pont ez a gond nvidiáéknál, de ezt vga fronton meguntam régen, és nem bántam meg a váltást(pedig azalőtt anti ati-s voltam) sőt annyira csípem most az ati-t(főleg mióta az amd megvette) hogy minden amd lesz!
intel alá is a legjobbak az intel chippes lapok, az amd-nél is így lesz!
-
törölt tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Sokra mész a jó hw-rel, ha szar hozzá az sw. A kettőt nem lehet elválasztani.
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984
üzenetére
Nem mondok én semmit, de aki ..... az get3 all szerintem.
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984
üzenetére
Akkor tényleg nem rossz csak kaksi lol
Mert a rohanás és a kapkodás van most nv-éknél. Meg ugye az ati gyengélkedése miatt elhitték magukról, hogy őkamindenttudjabasszájba közbe meg nem. A chipset szinten az intel és az amd is lenyomta őket kicsit.
A vga-nál jön az ati.Majd ha megint leülnek gondolkozni mint az nf2 idejében v a ti4600 idejében akkor majd jó cucc is lesz tőlük a piacon. Addig meg el kell felejteni. Szerintem.
-
diablo1984
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
nem rossz az nforce most sem, csak az nvidia azt sem tudja, hogy milyen driverrel fékezze a cuccait, mert a driverek egy raklap fosok hozzájuk! a nvidia vga-k driverei is szarok, az alaplapi lan driverről már ezer éve a tűzfalat kerülni kell....hát az ati-AMD meg igyekszik, és nem is hiába!

-
Thrawn
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
És ezzel most finoman fejezted ki magad

-
taaz
tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Értem. Igaz már jo ideje kb az nForce2-es óta le vagyok ragadva ennél márkánál. AMD ill. Intel alatt is ezt használtam. Na mindegy, ha jo és fasza akkor belevágok egy ilyen cuccba

Mindenkinek elöre is köszönöm a segitség nyujtását. Majd jelentkezek !
Új hozzászólás Aktív témák
- Új asus rog crosshair x870e hero garancias! AKÁR FÉLKONFIGKÉNT!
- Asus H110M-R LGA 1151 alaplap garanciával
- s 775, s1156, s1366, s1155, s1150, s1151, s2011, s1200, s1700 , s1851 notebook alaplapok, bontás
- Alkatrészt BESZÁMITOK! / ASUS TUF GAMING B550M-E alaplap Garancia: 2026.07.11
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C18D-64GTZR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128 GB Arany 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(The Way It's Meant To Be Heated 
nekem főleg a ds5 teccik de sima 1pci e-s változatt még jobban teccene. pci csatikra több szükségem van nekem de naon ott van sztem.

amúgy a legnagyobb amit kapni lehet az 2.4GHz?
vagy lehet majd kapni azt a 3 GHzeset is?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)