- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
ftc
nagyúr
válasz
wassermann #2693 üzenetére
no para addig jo még aborda meleg... még nem fogtál akkor NF csipsetes bordát...na az tüzel...
a déli hid ne izgasson...az SB 400-n nekem még borda sem volt pedig az fűtött...
ha az északi zavar vedd vissza az orajelet a IGP-n...
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
Nekiláttam és az asztalon összedugdostam a 690G-s HTPC-nek szánt Asus M2A VM HDMI lapom.
A kétmagos AMD64X2-proci gyönyörűen elketyeg benne 0,8V / 1000MHz-en a névleges 1,25V / 2000MHz helyett és így jéghideg.
Ennek ellenére sajnos nem úszom meg ventillátor nélkül, mert a két kis passzív borda (a 690G-be integrált ATI-s cumó és a déli híd) sajnos nagyon meleg. -
ftc
nagyúr
válasz
Gyuri27 #2690 üzenetére
server fronton szal Socket F-be augusztus otthonra nov,december de sztem alalpalpok szeptembertől és CPU-t is oktobertől számolom
Alaplap nem tom nálam továbbra is szépen megy.....leg mostmár DVDi-n van a monitorom....uj CPU-al kijön a 2,66Ghz a Windsor magbolde nincs mivel hűteni...
-
-
Sdi
addikt
válasz
Cyberslider #2681 üzenetére
Hali
Ha nem akarsz extra tuningot és kellene a dual giga lan, akkor az Abit KN9 Ultra / NF 570 / a te barátod. Most már stabil, kiforott lap. -
ftc
nagyúr
válasz
Cyberslider #2681 üzenetére
igen ,nem
csak a plus csatikban van eltérés meg tuningban....ennyi...mind2 kazán
#2682 ....
ez bármi végett lehet amit irtal...VGA, chipset,nem kapot időben adatot stb -
Boci_83
őstag
Üdv! Megtudnátok mondani mi lehet a problémám? Olyan gonddal küszködöm, hogy néha kilép játékból, és hibaüzenetként azt írja ki hogy a cod2 hibát talált ezért leáll. Most felraktam a sysTool progit, s mikor elindítottam, a auto tunningot, ugynezt írta ki.
Lehet hogy a procivezérlőmmel van a gond? Hol tudnék használhatót beszerezni. Érdekes dolog, hogy sem az alaplapi cd.n kapottal sem, sem másikkal amit a neten találtam, nem működik tunningnál a CPUClock! Vélemény????? -
Cyberslider
őstag
Miért lehet érdemesebb az 570-es chipsetet választani, mint az 550-est?
A két ethernet jól jönne, de nem mindegyik lapon van rajta.
Természetesen az Abit KN9S-t néztem ki, mint 550, de nézegettem a MSI K9N Ultra-2F-et,ezen van 2 LAN. Elég érdekes hűtése van, elég?
Esetleg egy ASUS M2N-E, 570-el, dual ethernet nélkül
Tunning nem igazán lenne. Az 570 előnye az 550-hez képest észrevehető egyáltalán? -
Chaser
legenda
Elvagytok ám, mint a befőtt
Én meg azon dilemmázok, lecseréljem-e a 2x512mb ramomat 2x1 gigára..nem hiszem, hogy kihasználnék annyit a későbbiekben sem..végül is így is 2 GB-om van, 1 GB ram, 1 GB alaplap
-
Probiker
aktív tag
Ja, de azért az elvárható egy laptol, hogy automatikusan érzékelje. Pl biostar is egyböl vágta melyikre kell picsört küldeni. Meg eddigi összes int vga-s lapom
Remélem azért min egyszer nálad sem fog indulni biostar, nehogymá az legyen hogy én néztem be a dolgotSzervízbe is mikor levittem, kipróbálták egy codegennel, simán indult. Rákötik Chieftec-et nemindul, hálistennek nem nálam volt a hiba
(vagyis de, táp enyimé...
-
-
mgoogyi
senior tag
Üdv mindenkinek!
Két lapon gondolkozok:
MSI K9N Neo F
ABIT KN9S
Szerintetek?
Gábor -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #2661 üzenetére
A tuninghoz mért lenne kevés?
Nem rekordokat akarok döntögetni, csak +nézni mennyit megy..nyilván mivel a sempit se lehetett széthajtan meg ezt se, beállításokkal lesz a gond, vagyí rammal, az asus lapomnál ugyanilyen chippel is ez volt a gond, 667mhz samsung tuning semerre, 800-as kingmax tuning ezerrel
és hiába osztottam vissza a 667-est, vagy vettem lazábbra az időzítéseket, nem hatotta meg...
-
je_ki
tag
üdv
megosztom tapasztalataimat a gépvásárlás előtt állókkal
most újítottam be lapot, procit és memót:
k9n-sli: egész jó lap (mindössze 19 e Ft), Firewire kicsit hiányzik amúgy fullos
tuninghoz mindenféle állítási lehetőség, akár nagyon magas feszt is lehet adni procinak memónak stb., chipset feszültség nem állítható
nálam 300-as FSB-nél van vége
chipset melegszik, de nem ez korlátozza a tuningot
3600+-os brisbane procit nem tudtam kipróbálni, 300x9,5-en (2850 MHz) az 1,35 V még bőven elég neki -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #2652 üzenetére
x2 3800+ EE
ezzel a procival 215 FSB is +volt
de feljebb nem megy..talán majd az új ram megoldja azt is, de ha nem az se baj, úgyis csak tesztek erejéig próbálnám ki. Lecserélni nem fogom ha csak be nem döglik, nagyon frankó, a system progik is műxenek amiket adtak hozzá, többek között a speedfan is
ftc: AC alpine 64 hűvösen tartja...én bruttó 2400ftért vettem pár hete -
ftc
nagyúr
hehe ujra AMD690-s chipsetes lap nem kapható...nem sokat rendelhetek féltek tőle
-
-
BIOS frissités nem hatott, továbbra is baromságot irnak a core_temp -re a programok
van még vkinek itt brisbane CPU-ja ? jol müxik a core temp lekérdezés? (nem az alaplapi, hanem a közvetlen a64 magjábol kiolvasott érték)
marad az asrock support ....... -
Gyuri27
félisten
ftc: mit cseréltél mire? Milyen giga?
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #2642 üzenetére
Pedig lapot most nem fogok cserélni, az a procedúra most nem kell
Tuning terén vannak hibái- nem is kevés
- de ezeddig stabilitása 100%
Megjött ma az x2-m
Sztem a vége az lesz, hogy valami kommersz ramot veszek occsóért 2x1 gigát, talán 800-as kingmax lesz, nemrég volt olyanom, az nagyon repült
Nem csak a méret a lényeg, de amikre én használoma gépet ez pár évig kiszolgál így engem sztem bőven...
-
Gyuri27
félisten
-
-
-
asrock nf6g-dvi, legujabb bios
a64 x2 3600+ 1900mhz, brisbane (revG)
egyetlen program sem irja ki rendesen a core hőmérsékleteket, a 3500+ előtte ment perfektül(az még 0.09es Orleans volt)
ötlet? nem támogatja semmi még? vagy a lap sz*r? (fsb283, 2700mhz-nél járok most, 1.35V - abszolut elégedett vok)
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
válasz
Boci_83 #2633 üzenetére
Bocsi ez DDR2 PC6400 800MHz 2048MB GEIL ULTRA+ KIT 2DB (SPD: 3-3-3-8, Paper Retail, Metallic-Orange Aluminum) 32 630 Ft Élettart. A 24k a sima 800.
Ha már itt vagyunk DDR2 PC8000 1000MHz 2048MB GEIL ULTRA KIT 2DB (SPD: 4-4-4-12, Paper Retail, Metallic-Orange Aluminum) 29 911 Ft Élettart.
Ezek már micron chipesek és legalább kapni őket, nem mint az adatát.
Hogy valami olcsó is legyen DDR2 PC8000 1000MHz 2048MB GEIL VALUE KIT 2DB (Chip BGA, 1.9~2.3VV, , SPD: 5-5-5-15) 20 671 Ft Élettart.
Chaser: az biztos, hogy tolni kell neki a kakaót a cl3hoz. Viszont szerintem nagyon brutál. Ha jól sejtem akkor még 800 fölött is megy picivel cl3-on. Milyen lapod van. -
-
Gyuri27
félisten
[link] ez 2x1 GB most Banditnál 24k. Tehát annyi mint a kingston. http://www.geilusa.com/products/show/id/54[/L] ez szintén Banditnál 2x1 GB 21K. Az előző szerintem cl4-en 1000mhz körül lehet, hiszen micron chipes a drága. De szerintem ezzel az időzítésen is megy többet. A második még nincs a ram list-ban, de szerintem azzal is lehet bűvészkedni.
-
Gyuri27
félisten
Ezeket a játék ramokat ne vedd meg! [link],[link] keresd az embert mint látod 4800+ tray 26k. Nála van lap is. Ramokból micron chipest válassz [link]. Megbízhatóak és szeretik a tuningot.
A procira hűtő: Coolermaster HYPER TX Athlon 64 5 351 Ft 1 ÉV, ARCTIC Freezer 64 Pro 4 087 Ft 1 ÉV.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
Jetway M28GT3-PHG GeForce 7050-630A mainboard review
[link] -
Lámék
csendes tag
válasz
Gyuri27 #2623 üzenetére
THX az infót!
Én is gondolkodtam az MSI K9N Neo-F-en, majd meglátjuk. Videókari szerintem megy még lejjebb mostanában, az változhat, GTS jobb lenne, procin is gondolkozom (a 4800+ 800 MHZ-en járatja a memóriát?).
ftc: A-DATA memóriát nem találtam a közelben, a következők közül melyik lenne a legjobb választás szerinted:
Samsung, Jetram Transcend, Kingmax, Twinmos -
Gyuri27
félisten
[link],[link], szerintem. Természetesen ott vedd ahol a 3 év garit adják rá. Viszont a 4600+ helyett [link] egy 4800+-t javaslok [link]. A videókari szerintem legyen 8600gts. A tesztek szerint a gt elég gyengére sikerült. Azért itt egy nagy nevű gyártó [link].
Gainward GeForce 8600 GT 256MB GDDR3 Golden Sample (600/1600 MHz) TV-Out + Dual DVI PCI-Express /3 év gar./ 29 100 Ft 34 920 Ft [link] gyári tuning és nem is drága!
[Szerkesztve] -
Lámék
csendes tag
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
Húúú vazz. Nem akarom elhinni, hogy ennyi múlik egy V betűn. Ez tiszta jól néz ki. Mindent lehet állítani. 4000+ windsornál ez elég korrekt. Szerintem ezt a birsalma 1.35-ön megcsinálja. A ramok nagyon szépen muzsikálnak. A cf meg állat. Ilyet akarok. Nálatok már kapni? Neked kiderült milyen rammal tolta a srác?
Lámék: írj árakat. Illetve a lap mit tudjon. -
MaciG
addikt
Üdv LEnne egy olyan kérdésem, hogy AM2-es lapok közül van e olyan ami ddr1-es?
-
Lámék
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Eljött az idő a Socket A-s gépem lecserélésének. A legtöbb alkatrészt már kiválasztottam, de az alaplap ügyében nem tudok dönteni, ebben kérném a Ti segítségeteket. A választott hardware-ek:
x2 4600+ proci
2x1 GB Geil 800 MHz DDR2 memória
Geforce 8600 GT
Tuningolni nem akarok, legfontosabb, hogy stabil legyen a lap és egye meg a memót. 25.000 Ft körül mozog a lapra szánt összeg. Ki mit javasol? -
Lucko81
csendes tag
Nem, teljesen benne van a slot-ban.
De elsőre van, hogy jól megy, aztán újraindítás után már hibázik, pedig nincsen mozgatva. Már bios-t is frissítettem az alaplapon, több driverrel is néztem (alaplap, vga). Két féle sp2-vel is ki lett próbálva, így a szoftveres részt kizártam.
Még arra gondoltam, hogy adok több feszt a rammoknak, mert abit alaplapnál olvastam, hogy ez esetleg segíthet, bár a memtest-el minden ok. -
Lucko81
csendes tag
Néztem egy 6600GT-vel. Azzal is szar volt. Erre visszavittem az alaplapot az aqua-ba. Egy hétig náluk volt és közölték, hogy hibátlan a lap.
Olyan érzésem van, mintha ki sem próbálták volna. Annyit mondott a srácc, hogy elküldheti a nagykerbe ha gondolom. Nem voltam még ilyen helyzetbe. Elküldjem?
[Szerkesztve] -
Lucko81
csendes tag
Segítséget kérnék!
Először azt hittem, hogy a VGA karim a rossz, mert játék közben megáll a kép kb 10 másodpercig néha. És hibásan textúráz a kártya. (egy Inno3D 7300 GT )
Létezik az, hogy azért hibázik a kártya, mert esetleg a proci, vagy az alaplapnál nem oké valami? Konkrétan, mert kivettem a VGA-t, mert nem tudtam bedugni az egyik ventillátor csatit. Mikor visszatettem minden oké volt. Játszottam vele kb egy órát hiba nélkül, pedig ált. már a menü-ben is hibázott. A következő újraindítás után megint rossz volt. A szomszéd srácc gépében megy rendesen, ugyhogy valszeg mégsem a VGA a rossz. Proci (orthos, prime95) és memtest hiba nélkül végigfutnak rajta. Van valami ötletetek, mert nekem már a hajam hullik.
Azért nem értem az egészet, mert ha kiszedem és újra berakom, akkor néha jól megy, de ha újraindítok, onnantól vége. (nem retkes a cucc, hogy poros lenne kb két hetes)
Alaplap ASUS-M2N
cpu 3800+ X2
Geil ramokkal
ui. windows-ban minden tökéletes, csak 3D-ben hibázik.
Ha cserére kerülne a sor, akkor mejiket ajánlanátok:
Abit KN9 Ultra AM2 DDR2 800 Nforce 570 Ultra
Asus M2N-E AM2 DDR2 800 Nforce 570 Ultra
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest