- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
atti_2010 #13081 üzenetére
Na ez nekem újdonság, jó ideje nem volt MSI lapom, mikor a legutolsót vettem mATX-ben még egy egyszerű alulfesz se volt, nemhogy tuning vagy ventiszabályzás.
daa-raa: Nekem gyakorlatilag 1-2 gyári döglött cuccon kívül semmivel nem volt bajom. Akkortájt is ismertem boltos emberkéket, 1 döglött GB, MSI, asus, bármire jutott 8-10 abit, ami nem jó arány éppen. Hát igen, nv chipes volt az enyém is, talán ezért töltött nálam csak pár hetet, már nem emlékszem
Az biztos hogy a legrészletesebb biosa volt az eddigi lapjaim közül, pedig nem kevés volt.
-
Chaser
legenda
válasz
#65675776 #13079 üzenetére
Már nem tudom melyik abit lapom volt, de az egyik legjobb volt az biztos
A gond nem is vele volt, hanem vmelyik lowend mATX-es sarjával, a gyári pwm-es coolert nem tudta szabályozni megfelelően, a cooler minden más lapban hibátlan volt.
Persze akaraterő kérdése lenne GB részéről a történet, az a baj náluk túl sok modellt adnak ki egyazon lapból és érdemi fejlesztésre nem költenek, azért az vicc, hogy 2 modell közt annyi a különbség hogy az egyiken 10/100-as net van a másikon meg gigabites
"A CnQ-nak csak a processzor órajel- és feszültségszabályzását végzi a driver." Hát épp ezt modom, ha azt elvárjuk, hogy a venti vezérlés OS független legyen, akkor azt is elvárhatnánk hogy a csökkentett üzemmód cpu-nál is OS független legyen, de mind2-t meg lehet oldani, szóval túl lehet élni.
Az abit vesztét mi okozta azt nem tudom, de rengeteg lapjuk meghibásodott, az a legfontosabb rész és pont arra nem figyeltek. A sok fázis engem se hat meg, főleg mert feleslegesen fogyaszt csak. Talán KN9 ultra lapom volt abitból ami nagyon jó volt akkoriban, vagy KN9S már nem tudom, rég volt. NV chipes volt az biztos, de vele nem is volt baj. -
Chaser
legenda
válasz
#65675776 #13077 üzenetére
De volt abit lapom, am2-ből az egyik legjobb, meg egy lowend, hát annak még a pwm-es vezérlés is gondot okozott
Driver kérdést csak azért vetettem fel, mivel a vga biosa tud valamit, amit driver nélkül mégsem képes véghez vinni. Sőt volt olyan vga-m, aminél különböző driverekkel vagy működött a PP, vagy nem. Ha jól tudom a cnq' is ilyen amd-nél, ha nincs fenn a cpu driver akkor nem megy, innentől kezdve nem hiszem hogy elvárásként kellene kezelni, hogy a cpu ventijének fordszáma OS független legyen. Én legalábbis nem várom el amíg olcsó lowend lapokban is nagyot alkot a GB.
Lényeg a lényeg, amíg win alól korrektül meg lehet oldani a szabályzást sztem ez legyen a legnagyobb baj a géppel, a userek legnagyobb arányban úgyis vmelyik wint használják. Vagy esetleg van olyan lap aminél bios szinten működik a vezérlés OS függetlenül, csak lemaradtam róla? Abitnál voltak ilyenek az ok, sokra is ment vele. -
Chaser
legenda
válasz
#65675776 #13075 üzenetére
Elég fiatal vagyok a számtech világában valóban, annyira biztos mint te
nem pwm-es ventit eddig nem sok lappal tudtam szabályozni. Persze jobb lenne bios szintű megoldás, de legalább van sw-s. De ha már a bios-os megoldásnál tartunk, a mostani vga-m biosa elég jó vezérlés tekintetében, driver nélkül mégsem képes PP-re és ventiszabályzásra, hiába adott bios szinten a dolog. Vagy a a vga más műfaj?
-
Chaser
legenda
Nézegetek egy GB lapot:: GA-M85M-US2H. GF8200 van benne, jó lenne a dxva miatt. Most 740gm-s2h lapom van, nagyon baba, tuning is megy rendesen, csak dxva nincs, lehet lecserélném egy ilyenre, ez még viszonylag olcsó. Ismeri valaki? Olyat írnak róla, hogy a külső vga-t le tudja kapcsolni, de gondolom csak nv vga-val, meg nyilván az is meg van adva hogy milyenekkel.
De bedöglött a topik -
Chaser
legenda
Találkozott már valaki olyannal, hogy bios más vid-et ír mint a sw-ek? Mi lehet az oka? Másik érdekesség, hogy load és idle nem változik a fesz, GB 740 és 785g-s lapban is ugyanez a helyzet. Az mitől lehet, hogy sw-esen nem tudok cpu-nál feszt változtatni miközben bios-ban lehet és a lap manualja is azt írja, hogy lehet? Bármilyen sw-vel próbálkoztam ez a funkció letiltva.
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #13034 üzenetére
7k alatt eddig nem jött ajánlat 140-re, a 240-et alig többért vettem hűtővel ph-n, 140 helyi boltban 8k hűtővel, hűtő nélkül 6.5-ért ideadnák még számlával is. 240-et olyan max 11k körül gondoltam eladni, de akkor nem feltétlen éri meg sempronra váltani, max az le1150-re, azt 3k-ért ideadnák.
GB rev mizéria egy csoda, a rev4-ből elvettek 2 satat, meg a hátlapról pár dolgot és kék lett, 1ébként rev3 minden másban. Én azt hittem 4-est kapok, mondom milyen szép lesz piros crucial ramokkal, akkor maradt volna a 240 meg valami hd46/5670, de így nem. Összességében jobban jártam a rev3-assal, de nem lesz belőle "gamer" gép, égi jel volt, időm úgyse lenne rá, de legalább több zsetonom lesz -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #13032 üzenetére
GB 74gm-s2h, semmi fölösleges sallang, olyan mint az intel g31, olcsó, szép jó
ACC-t tudja, de ha lebutítom 1 magra abból még nem lesz zseton
Mondjuk ilyet nem terveztem, de ha marad akkor downclockolom 1.5-2ghz környékére. HTPC szerű dologban lenne, de 720p-nél nagyon többet nem látna, azt meg viszi az 1 magos cel430 is DTS 5.1-gyel dxva nélkül, ezért gondoltam, hogy lecserélem kisebbre.
szerk: Ha már itt vagyok, megkérdezném, ebből a lapból 4 rev jött ki, az enyém 3-as. Érdemi változások vannak az 1-eshez képest, de a 4-essel eléggé megegyezik, leszámítva a backpanelt. Na most a rev4 eszi az x6-ot, az enyémnél ezt nem írja. Létezik hogy rev3-nál nem menne?
szerk: Kérdés visszavonva, már a rev3 cpu supportnál is ott vannak az x6-ok 95W-ig
Nem mintha terveznék bele, de jó tudni.
-
Chaser
legenda
Adott 2 cpu, sempron le1150, athlon 3200+, előbbi 65nm, utóbbi 90. Mind2 2ghz, azonos árban vannak, ti melyiket vennétek?
Nekem az lenne a fontos, hogy minél jobban alul lehessen feszelni, gondolom ebben a 65nm-es sempron jobb lenne.
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #12953 üzenetére
Mostani tapasztalatok alapján nagyon belenyúlós dolog, persze semmi sem lehetetlen. 1 magos cuccra eddig 4.5k postával volt a legjobb ajánlat, hát annyit nagyon nem ér meg a legerősebb se, a 140-est bruttó 6k-ért kapnám-vagy bárki
- boltból. Lehet az lesz a vége, de ha @x2 nem megy akkor 1 magosért sok volt, x2 240-et 12k-ért adnának, x4 620-at 20-ért, mind bruttó ár. Jó lenne nekem egy kicsi sempron is most bőven, csak olcsó legyen.
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #12949 üzenetére
Kicsit keresőztem, VR írta annak idején:
"A G1-esek L2-je olyan durván meg lett nyomorítva, iszonyat lassúak voltak C2C a Windsorokhoz képest, legalábbis memóriatesztekben, de gondolom máshol is kiütközött pár %, ezért kaptak +100MHz-et. A G2-esek viszont már elég jól muzsikálnak annak ellenére, hogy ezeknek is maradt 20 ciklus a L2 késleltetése. (12 helyett)"
Valami ilyesmire emlékeztem én is, csak nem tudtam g1 vagy g2 a páciens. Hát tuningot nem nagyon akarok, kezdek rájönni hiába a csilli-villi 3D-s gamek, már nem érdekelAmikkel én játszok 1000mhz-es p3 is elég cpu fronton, x2 is csak azért lesz mert az 1 magosokat elég drágán adják, ez meg talán csereberével értelmes áron kijön. 740G-s GB lapot veszek, majd bővítem ha úgy alakul, ACC-t tudja, szinte csak jókat írnak róla neweggen, kipróbálom lesz ami lesz
-
Chaser
legenda
G2-es brisbanról mik voltak a tapasztalatok? Úgy rémlik vagy a G1 vagy ez azonos órajelen lassabb volt a windsoroknál valamennyivel. Erről a prociról van szó.
-
Chaser
legenda
válasz
csibor #12824 üzenetére
Na ez lenne a tuti
Bár kihagynám, mert így max 2x2 gigát lehetne mind2 fajtából használni. Ha am3-ban gondolkodnál sztem nézd meg ezt: ECS Black Series A785GM-M
Igazi gyönyörűség, full felszerelt, hűtőtt fet-ek -nem csak valami design borda-, jó elrendezés, ha jól látom még reset és bekapcsológomb is van rajtaAm2+ lapjuk ilyen persze még nincs.
-
Chaser
legenda
válasz
Oliverda #12822 üzenetére
Az ideiek xarok, de a tavalyi 2 gigásak ütősek voltak, kb 10 db járt nálam, mind ment a fentebb említett kombinációban. Idén más volt a tíusszám, gondolom ezzel 1ütt a chip is, tavaly kingmax és elpida chipesek voltak nálam, mind2 fajta nagyon jó volt. JEDEC szerint 1066 ddr2 sincs tudtommal.
x2 240 árát kevertem az E3200 árával
jogos, kb 5k a különbség a sempron közt, hát elgondolkoztató, de aki komolyabbra használná a gépet nem fog sempront venni, akkor már "régi" x2, 3600+ mennyi lehet használtan? 5k? Több nem igen, ha a 240-esnek újan ilyen jó ára van. Persze ez feltételezi az am2/am2+ lap használatát és a használt cikkek vásárlását
X ram újan boltban 6k 3 év garral, itt eleve 5-nél többet nem adnak érte, gar nélkül nem tudom mért ne lenne reális 3k 3 évért cserébe..az én lapomért 1 hó használat után bolti ár-2k ajánlatnál jobb nem jött, 32 hó gar volt még rajta, gari jó helyre, kellékek bontatlanok...tehát ha gar nem lett volna rajta akkor még lehet nekem kellett volna fizetni hogy elvigyék
-
Chaser
legenda
válasz
Oliverda #12817 üzenetére
Ahogy néztem a ddr3-as kingmaxot, nem is annyira ratyi
ddr2-ből a tavalyi 2 gigás szériájuk is fasza volt, 2.1V 1000-1050, az idei az tényleg nem sokat ér. Én maradok már a bd csodáimnál, 1.9V@970-ig stabilak, 1000-nél már csíkozott a kép, 2.1-en biztos mennek 1066-ot...ha 1066 cl5 ramot nézel, akkor ddr3-ból meg 1800 körüli ramot néznék cl7-tel mellé, mert annak talán értelme is van, nem úgy mint 1333 körülieknek, amiket majd fillérekért lehet eladni ha eljön a ddr2-ddr3 árának pálfordulása. Én a magam részéről a fentiek miatt maradok am2+/ddr2-nél, amikor eljön az idő hogy csak ddr3 lesz az imc-ben, addigra ddr3 is olcsó lesz, és ha akarom váltok, ramot-lapot, ha nem akarom akkor nem.
Láttam az új sempit, sztem túlárazták, alig drágább az x2 240de lejjebb megy az ha el akarják adni, másik oldalon most már tényleg jönnek a 3000-es cerkák, 2 mag, VT, iponban 11k pár száz ft-ért láttam. Na jó, ha lehetne a sempiből x2-t csinálni akkor jó vétel, de ha nem akkor nem igazán...
Ha meg egy ram 3 év garral 6k, akkor 3-nál többet gar nélkül biztos nem adok érte, meg nem is árulom többért
#12818 Gyuri27 : Mindenféleképp 785g/sb710-es lap lesz, gondolom a lényeg az utóbbin van, de amit várok nem akar jönni, asust nem igazán szeretnék, a GB megoldása talán a 785gm-us2h személyében, őszre majd elválik. Sempronból csak valami kis le1100 körülire gondoltam, ami 3k-ból max megvan, persze kipróbálnék egy újat is, majd ha bolt közelben leszek meglátom mennyiért vágják hozzám -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #12815 üzenetére
Jaja, arról nem is beszéltünk, hogy am3 lapban csak am3 proci megyen, am2+ lapban meg am2/am2+/am3...na ez volt még egy érv az am2+ mellett, lehet veszek most egy filléres am2 sempront és várok egy 4 magosra. x2 240 is jó lenne, de ha tényleg jön olcsó 4 magos ősszel -mért ne jönne?
-, akkor már rögtön azt venném, kis sempivel meg addig is tudom használni a gépet.
szerk: Meg fordítva is igaz, ha megszorul az ember akkor könnyen tud downgrade-elni olcsó am2-es sempronra 4 magról
-
Chaser
legenda
válasz
Oliverda #12813 üzenetére
Én elgondolkoztam am3/ddr3 vásárláson, értelmét nem látom. Vagy veszek most valami 1 v 2 gigás ddr3-at és megvárom amíg lemegy az ára és olcsó lesz, vagy inkább 4x2 vagy 2x2 végül is tök mind1 ddr2-t olcsón, és ha feltétlen ddr3-ra akarok váltani addigra annak felmegy az ára és el lehet adni bukta nélkül..lásd mostani ddr1 árak.
Ez az apróban keressünk ddr3-at nagyon nem kóser, mert akkor kereshetünk ddr2-t is
Újan 2 gigás kingmax 3 év garral 6k, gar nélkül 3k-t érhet...én 5 évvel vettem a bd-ket, abból eltelt tán 2 hónap, még esetleges váltáskor is bőven garisak lesznek és el lehet adni őket.
Na de ez nem ram választós topik, befejeztem
-
Chaser
legenda
Hol tudsz 2x2 1333-ast 15k-ért? Nézem a boltban ahol szoktam vásárolni, ált iponos árai vannak vagy alatta, legolcsóbb a 2 gigás 1333-as kingmax, de az is 10k...
-
Chaser
legenda
válasz
Oliverda #12808 üzenetére
Jelenlegi árait elnézve aránytalanul kisebb sebességnövekedést ad a ddr3, mint amennyibe kerül. Persze be lehet érni lassabbal meg magasabb időzítésűvel is, de minek? IGP miatt meg aki ddr3-at vesz az meg is érdemli sztem
Persze a későbbiekben változhat a helyzet, nyilván fog is az egyre több ddr3-as lap elterjedésével, de az még odébb van.
-
Chaser
legenda
válasz
elfelejtette #12806 üzenetére
Látom van aki vágja a dolgokat
és nem azzal jön mi a faxnak 8 giga ram
Hát pl ram drive-nak, de későbbiekben ha lesz már emberi árban gyors SSD akkor az egész mehetne ramnak, SSD-ről meg pagefile.
-
Chaser
legenda
válasz
elfelejtette #12804 üzenetére
Én is így vagyok vele, drága, cserébe alig gyorsabb ddr2-nél, én most szépen bevásárlok még 4 gb ddr2-t -2x2 már van-, aztán teszek rá, hogy nem ddr3 címke van rajta.
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #10330 üzenetére
Mindig jó alkudni
Vevőként/eladóként is, de ha gar nélküli cuccot próbálnak netto közelében elanni azt nem szeretem, mert boltban 2-3 év gari van, ami azért nem mind1...postát 1x én nyelem be, másszor meg benyeletem
#10331 Gyuri27 : Mi bajod van a postával?
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #10315 üzenetére
Én meg vásárolni utálok, nem számít van/nincs gari, megmagyarázza az user mért jó nekem ha bolti árnál pár k-val olcsóbban inkább tőle veszem meg a lomot
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #10256 üzenetére
Akkor rossz helyen nézgelődsz
Jó az a gari ha van még fél év mikor eladod, de legyen csak pár hó, nem kell a fejed a falba verd ha a kedves vevő megmurdeli
Ha meg a boltos xarakodik, vágd a pofájába hogy a gyártó nem ennyit ad, és 2 sarokkal odébb ennyiért vagy pár száz ft-tal többért megadják a teljes garit...nálam bevált
-
-
Chaser
legenda
válasz
HarryPotter #9982 üzenetére
maybe: http://www.neopc.hu
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #9935 üzenetére
Remélem nem kell 2009-ig várni. Alc 888 lesz az a codec
Az mé' szutyok?
#9936 DaDy0219 :
-
Chaser
legenda
Van már arról infoja vkinek, hogy mikor érkeznek az AMD-től az intel atomjához hasonló +oldások?
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #9932 üzenetére
Na ennek majd utánanézek.
Én úgy tudom alc888 van az ax78-on, rákérdeztem a topikjában, majd jól megmondja egy tulaj, optikai kimenetet nem is szoktak 662 mellé tenni, legalábbis én nem találkoztam olyan +oldással még. a színvilág az szubjektív/én egyből beleszerettem/, de elrendezésre sztem nem lehet panasz, a heatpipe nem csak dísznek van ott, legalábbis a méretéből következtetve, ha phenom alá nem is igazi lap tuningban, x2-höz sztem tökéletes. Árban alsó/középkategóriás lapnál cmos kapcsoló az meg külön bónusz
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #9927 üzenetére
Pár hónapja. A catalyst tán csodát tett?
-
Chaser
legenda
válasz
diablo1984 #9925 üzenetére
Ahogy nézegettem nincs szegény 3870 a 96gt szintjén, inkább alatta, biztos benne van az is, hogy NV-re optimalizálnak inkább. Tuningolva biztos nem lesz, mondom 1280 a max felbontás monitoron, tv-n meg 1024, nem hiszem hogy monitoron játszanék, mióta megvan a 82 centis tv-m, a 19-es TFT-t játékra már nehezen tudom elképzelni, de netezni jó
Ősz végén/tél elején lesz aktuális a vásárlás, addig még jöhetnek áresők valóban
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #9919 üzenetére
A Black Editiont tudom mi, ha nem derült volna ki
Az energiatakarékos prociknál ezt előreírják, a blaceknél hátra, de abból csak x2 fronton az 5000+ van ha jól tom és a 6400+, sztem ez egyenesen marhaság /tudom kapok érte
/, egy 2Ghz-es alapórajelű procinál van értelme, de ezeknél mi?
Főleg a 6400-esnél. Azért azt meg kell hagyni az AMD jól összevariálta az elnevezéseket, ebben teljesen fej-fej mellett haladnak az intellel
Na ha már ennyire benne vagyok kérdezek még, a 3850 milyen szintű NV-nek felel meg kb? 9600gso talán?Érdemes belőle 512 megásat venni, vagy elég a 256, monitor 1280x1024, tv 1024x768, játszani sztem csak az utóbbin játszanék. Mennyit fogyaszt loadon és idle-ben kb?
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #9911 üzenetére
Hűvösek ám
Majd ha sikerül végre elmennem az FSP-mért kicsit megráncigálom, kíváncsi vagyok mit megy. Most nézem iponban igen kellemes proci árak vannak
BE2400 hűtővel 10k
Van valami különbség a BE, nem Black Edition és az E-s procik közt?
Vagy azok már csak simán új elnevezést kaptak? Ahogy nézem a 4450E ugyanaz, mint a BE2400.
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #9904 üzenetére
Lehet neked van igazad, a hitkérdést még kiegészíteném saját kezem tapasztalatával, azért alapon jobban odafűtött az LE1620, pedig azon AC 64 volt, alulfeszelve már korrekt volt. De ez nem lényeg, ha veszek E-s x2 lesz, az meg mind G2-es brisbane már ha jól láttam. 1ébként az is lehet, hogy a kis sempron van alapól is jóval 45W alatt, mert ugye max TDP-ket ad meg a gyártó, és ezért tűnt az athlon "zabálósabbnak"
-
Chaser
legenda
válasz
TomBoy1986 #9901 üzenetére
Ez tiszta
Viszont nem hiszem, hogy az L2 mérete nem számít valamennyit, ha nem is sokat, csak "etetni" kell azt is.
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #9898 üzenetére
Nem lenne vele extra tuning, max egy kis lightos
Itt a kinézet a lényeg
, működjön normálisan, ennyi. Mire odajutok sztem egy E-s proci 2.5-2.6G körül lesz 10k, a 4850 már most se sokkal drágább.Nem lesz benne se x3, se x4, vga-nak max egy 3850, a tv-m pc-n keresztül 1024-et tud, szóval bőven elég. Ez a 45W-os dolog azért nem hihető teljesen nekem, mert elég sok steppingre rávágják azt a 45W-ot. A múltkori Le1620-am 90nm, F3-as, elvileg 45W-os, sztem többet eszik, szépen alulfeszeltem, úgy már oké. A kis 1100-as sempronom G1 vagy G2, 65nm, órajele/L2-je is jóval kisebb, ezt már elhiszem hogy max 45W, ezt alulfeszelve 1V-on a gyári venti pasztázás nélkül 30 fok környékén tartja loadon is, a 1620-as azért melegszik. 2 magnál ezért kérdőjeleztem meg a 45W-ot, igaz azok már 65 nm-esek.
1ébként tuningban sem olvastam rosszakat az abitról, jó pár hónap lesz még ha veszek is, szóval van időm infot gyűjtögetni róla, ramoknál pl írták fórumokon hogy nem mindet szereti, a kiválasztottjaim már megvannak, ha 1iket se szereti már nem is köllszerk: a sempronnál a gyári venti kb 300 rpm-en megy, teljesen kussban
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #9896 üzenetére
Mértmért, azé' me' tetszik
Ha BIOS-ban nem lehet alulfeszelni, sw-sen valószínű amúgy. Igazából ilyen procinál már mind1, bár nem hiszem, hogy 45W lenne az a max TDP.
szerk: az elmúlt pár évből a kedvenc konfigom abit k9n ultra, 2x512mb geil ultra, 4200+, talán F3-as...nagyon faxa az a rozsdabarna NYÁK a geilekkel és a kék bordákkal
mostmár van választék, valszeg nem geil menne bele, vagy kék vagy piros bordás ram
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #9894 üzenetére
Mittudomén'
Asszem belefáradtam abba, hogy egy jelölésű prociból akár 5-6 fajta is van, sztem már a boltosok is, ezért haladnék ebbe az irányba, ha lesz x2-m akkor az ax78 lapban, amiben sztem alulfeszelni nem lehet a procit, kérdeztem, de még nem válaszoltak.
-
Chaser
legenda
Az E-s x2-ket ugyanannyira lehet húzni mint a "simákat"? pl 4050, 4450, stb
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #9868 üzenetére
Úgy látszik a bugyirózsaszín alkalmazása nem csak zafíréknél divat
-
Chaser
legenda
válasz
leviske #9850 üzenetére
Thx
Közben megtaláltam a topikját is, nem rossz
Az a zafír lap én gépembe nem kerülne, bugyírózsaszín slot/sata csati, mi vagyok én, Barbi?
Meg sztem drága is, az abit viszont nagyon jó árban van, és a színe is tetszik
Leszámítva a 2 zöld DIMM-et, de oda úgyis ram kerülne és nem látszana
Nem fogok mostanában venni semmi komolyabb cuccot, a kis sempron elég a kis lappal, csak jó látni hogy megfizethető közegbe kerülnek jó cuccok
#9851 Oliverda:
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #9773 üzenetére
Tiszta hogy nem muszáj, csak urasabb lenne, ha bootkor nem unknownként virítana a kis sempron
Egy próbát megér, de lehet gyors csere lesz egy 3600-os windsor x2-re, csak ne állnék ilyen xarul anyagilag
#9786 Gyuri27 : Az én lapom is zöld NYÁK-os, sárga pci/dimm/sata/pata csatival
-
Chaser
legenda
válasz
newgamer #9767 üzenetére
Kösz öreg, azt én is sejtettem, hogy olyan BIOS-t tegyek fel, amiben már supportálva van a procim
Ha megoldható lenne olyan proci, akkor nem kérdeznék ilyet...
#9768 VaniliásRönk: Ezen nem veszünk össze, volt több GB lapom is, sajna már nem adnak úgy a minőségi szerelésre, előferdül hogy elég x@rul van pasztázva a chip, én is futottam bele ilyenbe.
A proci nem hibázik, mondhatni tökéletesMinden progi felismeri, csak ugye a lap nem, de állítgatás nélkül is az órajelén megy.
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #9757 üzenetére
Sokról
Sztem teljesen lényegtelen ki a lapgyártó, a chip és a borda mérete a lényeg. Intel alá az nf630i+GF7100 ami szintén singlechip, tuningál se ment 50 fok fölé, bőven alatta volt, max 40 lehetett.
Kérdés: merjek-é BIOs-t frissíteni a lapon, mert unknownak detektálja a procit BIOS-ban, nem gond így flashalni? -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #9745 üzenetére
Van a lapon int GF6100, szóval nem kell bele vga, de vettem egy 7100gs-t, azt még nem fogja meg. Annyiba került a lap, proc pwm-es hűtővel, meg 1GB csx rammal ami majdnem új, mint egy g31-es lap, szóval megérte
#9746 band1103 : Látatlanban kihagyom mind2 verziót, azért thx
Van valahol jófajta titan nano pasztám, majd előkerítem, habár úgy tűnik semmi szükség rá.
#9747 nesa : Jah, valahogy így van, de nem direkt butították, az nf400 chip ennyit tud, gondolom direkt irodai célokra alkották meg, mindenesetre egy pics@ boda van rajta, az igp és SB egy singlechipben, valami mcp61 vagy hasonló, és nem melegszik. Napi használat után lehet 40 fokos ventis szellőzés nélkül.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
-
-
Chaser
legenda
Ha tudtad, áruld már el nékem, mért keresel ddr3-as am2 lapot?
Intel alá jöhetnek ki ilyen lapok, mert az NB végzi a ramvezérlést...még. 1ébként meg kib@szott drága ddr2-höz képest, az 1600mhz cl9 alattiakat el is lehet felejteni, nézd már meg, azoknak is milyen ára van...
-
Chaser
legenda
válasz
leviske #9413 üzenetére
Fos színük van
1ébként nekem személy szerint komolyabb bajom nincs velük, volt egy K7-es lap, amit 1.5-2 évig használtam, volt am2 alá is asszem 2 lapom, intel alá nézegettem egyet/ az fekete volt
/, de érdekes user vélemények vannak, az meg egyenesen röhej, hogy a legtöbb lapjukon a raidhez a külső esata-t kell használni. Jah meg egy elszállt BIOSfriss közben.
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #9185 üzenetére
Azért gondolom akad olyan, aki örül ennek a GB-nek
Én magam részéről a 3 felsorolt közül ezt venném. Ma néztem árlistát, végre beindult az áreső az s2h-nál is, de az s3 is esett tegnap óta keveset, őszre sztem igen kellemes áruk lesz.
#9186 band1103: Olyan nem is fog köjönni. a "D" azt jelenti, hogy minden kondi szilárdelektrolitos, az S3 smart/safe/speed. A ds3h-ban több tuningopció van, nem hiszem hogy adnak ki mATX-ben olyan lapot, amiben csak szilárdelektrolitos kondi lesz és s3-as tuningopciók lennének benne, árban nem igazán tudnák már bepozocionálni.
-
Chaser
legenda
Megérkezett a ramirisbe a GB 78gm-ds3h, szóval innentől országos szinten sok boltban lehet kapni. Ha minden jól megy, jövő hónapban tesztelek egyet.
-
Chaser
legenda
válasz
band1103 #9133 üzenetére
Ha 2 procit összehasonlítasz, legyenek azok házon belül, akkor is azzal kezded hogy azonos órajelen mit mennek. Utána jöhet a valós órajel/ár, ár/teljesítmény mutató. Ahonnan én veszem a procikat, az E7200 a legkisebb x3-nál is 2k-val olcsóbb, utána meg a tuningot nézem, szóval x3 minden szempontból kilőve. És akkor még ott van a fogyasztás...ezt a csatát is az éemdí bukta, nem is kevéssel.
-
Chaser
legenda
válasz
diablo1984 #9127 üzenetére
Ilyen árnál nem is kérdezek többet.
#9129 VaniliásRönk : Egy E7200 vs x3-at néztem nemrég, nem letiltott magokkal..eredményeket hadd ne kelljen leírnom ide. Én 5000BE-nél drágább prociba nem fektetnék.
szerk: természetesen azonos órajelen hasonlították össze őket
-
Chaser
legenda
válasz
Oliverda #9123 üzenetére
Na látod,a phenomokat se ismerem
Csak furcsa volt a magas szrzó, legalább a BE bejött
Mi ára van egy ilyennek? Kedvenc boltom árlistáján csak a 9750 van fenn, de az se olcsó.
#9124 VaniliásRönk : Ne mosolyogj
, 1-2 tesztet láttam x3-akról, phenomokról, az elég is volt hogy x2-nél előbbre ne nézzek...
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #9102 üzenetére
Megértem, szép lap
#9103 Gyuri27 : Mint látod pl az előttem szóló se
Ha vkinek tényleg egy brutál hűtős vga-ja van, és még a pci slotokat is használni szeretné, akkor bizony nincs mese. Nekem személy szerint jobban bejönnek a mATX-ek...tudod, kinek a mATX, kinek az ATX
-
Chaser
legenda
válasz
synthmaster #9089 üzenetére
280ft-tal drágább mint az s2h, nem is rossz
Az e-satat viszont rajta felejthették volna.
-
Chaser
legenda
Sztem fogod tudni használni szabványtáppal, a 20 vs 24 pin tápcsatis lapok is mennek normálisan, az a +4 pin valami védőáramkör lehet.
Én anno egy biostar lappal jártam úgy, hogy nem volt az NB-n borda, holott a spec oldalon ott virított. Visszavittem a boltba, kibontott a srác egy párat, egyiken se volt borda persze -
Chaser
legenda
Elvileg már lehet kapni a 780g-t ds3h változatban, udi nevű kollega árulja itt..rákérdezek mennyi meg télleg van-é.
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #9074 üzenetére
Ezt kicsit bővebben? Bocs de nem vágom miről beszélsz
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #9069 üzenetére
A többi az oké, de az érveid közt volt a jobb hangkari, azt hittem valami bütykölés volt a 889a-val. Mit fog a rendszeren az igp?
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #9065 üzenetére
A 690G s2h/s2h-n is 889a van, mint a 780G-n nem?
szerk: 690G s2h/s2h*690G s2h/s3h
-
Chaser
legenda
válasz
raul560 #8879 üzenetére
Kérdezd meg a CSX-et a ramos topikban, ha nem dícsérik agyon jó a kingmax is, megadom az enyéim típusszámát, olyat kérj a boltban.
Ha most is valamilyen szinten játszani akarsz, akkor az integrált vga miatt AMD, ha kellenek az extrák akkor is AMD, ha ez a 2 eset nem áll fenn, akkor intellel is jól jársz, akár még árban is kijöhetsz jobban a dologból, de akkor no extrák, és no erős integrált vga. azt vedd amelyik szimpatikusabb, nem beszéllek rá semmire.szerk: ha meg nem tudod eldönteni milyen konfigot válassz, arra ott van a "milyen gépet vegyek" kezdetű topik, ez a topik nem arra van kitalálva
szerk2: Ez a táp elbír egy bika vga-t még lazán, úgy, hogy meg se erőltetei magát. Ha mondjuk egy 3870-et veszel,a procit kicsit feszezed is, lesz benne 2 modul ram, 2-3 vinyó, akkor is max terhelésen még 200W alatt maradsz, a táp meg akár 400-at is le tud adni. Kártyaleolvasó? Ezzel gondolom vicceltél
Pár W-ot ehet.
-
Chaser
legenda
válasz
raul560 #8873 üzenetére
Ha van pénz 2x2Gb-ra vegyél geileket, az ultra 2x2-es 22-23k körül van, a Black Dragon 2x2-es cl5-ös 18-19k, vagy ha nincs akkor kingmaxot, 7-8 GB, a CSX-et nem ismerem, a ramos topikban érdeklődhetsz róla.
Vinyó még mindig 250HJ 8MB
#8874 Stalker-2572: Minek vegyen c2d-t, ha AMD-t szeretne? Azért az 5000BE még sok mindenre elég, egy 96GT-t esetleg egy 88GT-t vagy 3870-et 3-3.2-n kihajt még, ha néhol szűkösen is. Tápból meg minek erősebb? Az a táp egy agyonfeszezett c2d-t egy 88gtx-szel / ami pedig zabál, nem úgy mint a mostani 30-50k közötti vga-k/, 3-4 vinyóval csuklóból elvisz.
szerk: #8877 raul560 : Jó ez
Ha szükséged van az esatára, firewire-re, DVI-re, hdmi-re, raidre..blabla..intelnél normális chippel nincs ilyen, és a 780G igp-jéhez képest mind gyengébb. Az integrálttal akarod tolni a gépet vagy tervezel bele külsőt?
-
Chaser
legenda
válasz
Stalker-2572 #8847 üzenetére
Tévedsz. Ahogy VR is mondta, tehetnek rá DDR1 slotot, de a prociban van a memó vezérlő, ami pedig DDR2-s, ezt még az as_rock se tudja kijátszani
#8849 Richter36 : lol
nem csak arról van szó, hogy agp és pcie is volt a lapon? Ha am2-t is kezelt az eleve másik foglalat, ahhoz kellett volna a bővítő kártya? És az hova ment?
1ébként így 2 slottal kivitelezhető lenne a dolog, de ahhoz ha jól sejtem 2 külön BIOS kellene, és vagy 8 rétegű NYÁK, hogy összeköthessék a a kellemest a hasznossal..
szerk: Viszont 775 alá biztos volt ilyen lap. Kezelte az 1066-os kórókat és attól lefelé a 775-ösöket, volt rajta DDR/DDR2, agp/pcie..de ott ugye az NB végzi a ramkezelést, nem a proci. Egy srác mindenáron ilyet akart, megkapta, a poén kedvvéért még működött is
-
Chaser
legenda
válasz
diablo1984 #8766 üzenetére
Dehonnem, kíváncsi vagyok az újdonságokra, csak igazából nem tudom elképzelni mit újítottak
Ha sata/USB-k számát növelték, az meg nem újdonság.
-
Chaser
legenda
válasz
antikomcsi #8764 üzenetére
Mik az újdonságok? 10 sata, 20 USB?
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #8762 üzenetére
Az első KM modul az nagyon ment, 1040 lazán ment 2.1-en cl5-ben, utána meg lefeküdtem aludni..aztán csere csere csere..nem tudom meg mi volt a vége
Ennyi pénzért meg igazából nem is vártam többet, 900@cl5-nek is örültem volna
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #8760 üzenetére
Cl4-et mennek 960-on? Az nem rossz. Én az előző 2 GB-s kingmaxot 800@cl4-re nem tudtam rávenni sehogy, 1000 cl5 viszont megyen a mostaniaknak 2.1-en, 960-hoz viszont már elég 1.95-is, 1000 felett meg nem akaródzott menni 2.2-n se.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Posta, csomagküldés
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest