- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- No Voice in the Galaxy
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Klaus Duran: 2025 dude
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
ftc
nagyúr
Ilyet tok szerezni(690G chipset)
[link] 17 200FT
ASUS M2A-VM HDMI 21 100FT
ASUS M2A-VM 19 700FT
meg MSI-t természetessen...
Biostart is tudnák csak az 100km odébb van és nemsokat fogok arra járni -
Gyuri27
félisten
-
ftc
nagyúr
válasz
Gyuri27 #2482 üzenetére
Valakinek egy giga lap?
ha lenne VGA-m akkor beneveznék egy olyanramégha NV is megnézném DFI csodát
z0ty azért lettek corsair memoim olcsobban mert nem ot vettem amugy ADATA 800-s lett volna
nézd ha veszek egy oem licencet akkor tuti nem fogok cserélgetni bár nagyobb az esélye linuxnak
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
Azért ezzel a nem veszek semmit vagy ezerévig szlogennel megölsz.
Amióta itt vagyok 3 lap, két proci, ram csere.
Chaser: valóban meleg van. Én megtaláltam a megoldást. Elöttem egy alu doboz rajta valami steffl felirat.Igaz így nehéz irni.
Konzultáltam Z0ty-val lassan nála is lesznek birsalmák.
Amit linkeltem dfi lapot nála 16k! -
Lonsi
tag
Akkor azt hiszem marad az nvidia, mert integrált videóra nincs szükségem.Nvidia 550-es chip szettel Gigabyte-ot néztem, ez bőven 20 pengő alatt van és még egy Asus játékos van, azt hiszem M2N-E ebben 570-es nvidia van, ez azt hiszem 20 pengő körül van. Melyiket a kettő közül?
-
ftc
nagyúr
AC felmegy....de lehet uj keret kell...valakinek letörte a tartot valakinek nem...nekem pl éppségeben maradt
Ati chipset
sztem stabilabb mint NV felmehet hozzá minden driver...NV-nél pár drivert nem szaad felrakni..NV tuningolhatóbb cserébe alapon is melegebb mint Ati fullon....
Ati-al csak CF-s lapot kapsz....NV háááát SLI nélküli lapok ha NV-t válasutanák akkor Abit ha Ati-t akkor vagy Asus RD480-s chipsettel vagy MSI RD580-s chipsettel...
lényeges eltésé a 2 cuccban,hogy Ati nem integrált Gigabites ethernetet a déli hidba alaplaptól függ,hogy mit tud.... -
roonin
tag
Asszem valtani fogok a mostani rendszeremrol, de felmerult par kerdes amiben ha tudtok kerlek segitsetek:
Alaplapnak egy MSI K9N4 Ultra-F SAM2 ATX lapot szemeltem ki amely eleg olcsonak es szamomra elegendo felszereltesegunek tunik. Mi errol a velemenyetek? Tuningolni is szeretnek persze csak szolid keretek kozt.
Proci egy 4200+ vagy 4600+ kozul kellene valasztanom szerintetek melyik jobb tuning szempontjabol? Persze itt is jobb lenne a kisebb es olcsobb.
Meg egy kerdes hogy van egy meglevo AC Freezer 64 hutom 754 -es procimon. Ezt fel tudom vhogy aplikalni am2 -re? -
-
Lonsi
tag
Sziasztok! Olvasgattam a topicot és elég sok mindenben okosodtam, de még mindig nem vagyok biztos magamban. A lényeg, hogy AM2-es AMD-re szeretnék váltani Barton után, szóval elég nagy lépés. 4600+-os processzorhoz milyen alaplapot ajánlanátok nekem? SLI nem kell, integrált videó nem kell, tuning sem annyira lényeges. A lényeg, hogy megbízható és 20-30 ezer pengő között megvásárolható lapra lenne szükségem, amin újabb chip készlet van. Köszi előre is a segítséget
-
ftc
nagyúr
válasz
Boci_83 #2466 üzenetére
ha nem stabil egy a rendszer ott a végr a lapnak illetve előtte valahol...
chipset fesz....leginkább HT végett szoktak emelni..mondjuk én emelés nélkül 1,5Ghz felé jártam...lehet,hogy megy egy kicsit feljebb is utánna az FSB illetve stabil lesz amin eddig nem volt,de azt megmérném a hőfokot is...
1,6V sok a CPU-nak -
Gyuri27
félisten
válasz
Boci_83 #2466 üzenetére
Ott a vége ahol nem kell még feszt emelni (stabilan fut a cucc). Illetve +0,05v-vel stabil. Ennyi szerintem simán adható a lapnak. Sőt kell is ha húzod a ramot 2,3v környékére.
Az amd is 1,35-1,40-et ad meg gyárilag. Ezzel szerintem nincs baj. Az 1,6-ot levegővel sokkalom.
[Szerkesztve] -
Boci_83
őstag
Amikor arról beszéltek hogy egy lapnak hol a vége, akkor azt pontosan hogy értitek?
1. Amikor nem stabil a rendszer?
2. Amikor fel sem áll a rendszer?
3. Vagy amikor a gép el sem indul? ( gondolom erről beszéltek )
Ugyanis nem tudtam reggel alukálni, és próbálkoztam.... hát 290 Fsb-nél még bezenél a Windows, de aztán újra is indul! Én a procimra gondolok, hogy az nem bírja. 1,6 Vnál már tényleg nam adok többet neki. A Chipsetnek szoktatok + feszt adni? 1,2V helyett 1,25V azzal nem lehet nagy baj ugye?
Feltettem ezt a kérdést az alaplapom topikjában is, de remélem nem baj hogy itt is
megkérdezem?Várom hozzáértő véleményeteket!!!
-
ftc
nagyúr
nincs ideális alaplap a piacon ami bejönne....NV nem akarni látni olyat gépemben......
jetway érdekelne,de nem hoz senki sem.......ha nem jönne K10 csesznék az egészre...de érzem lesz egy nativ 4 magos CPU-mde minek? renderelhetek napi 24h-ban
-
ftc
nagyúr
válasz
greatchaos #2462 üzenetére
szal ezért gondolkozom....
-
ftc
nagyúr
válasz
greatchaos #2460 üzenetére
aki figyelemmel követi a totyikot tudja
AM2 alatt ez már a 4. alaplapom....vagy az 5. -
ftc
nagyúr
Valaki egy Giga lapot?
ez csak vicc volt semmi olyan lap nincs amire beruháznék....
Vistat kellene vennem ...de ha OEM-t veszek akkor 3 évig nincs alaplap cserede viszont mennyi pénzt megspotolnák
[Szerkesztve] -
Sdi
addikt
válasz
diablo1984 #2454 üzenetére
Az Ultrát 2x512 Geil Value rammal is használtam, szépen ment benne. Csak annyi, hogy alapfeszen / 1,8V / amit a lap felajánl meg se próbáld használni. Adj neki 2,0-2,1V-t, azt szereti.
[Szerkesztve] -
diablo1984
veterán
gondolkoztam rajta, de félek az olcsobb lapoktol, hogy akkor a hang is biztos gyengébb rajta, memókezelése is lassabb lehet, bennem van a félsz! nekem az alapfeszes tunning a lényeg, és hogy bőven ki tudjam használni a geil ramokban és a prociban rejlő lehetőségeket!(habár geil ramon élettartam gari, alaplapon 3 év....lehet az a kis +fesz is elmegy majd!
)
-
Sdi
addikt
válasz
diablo1984 #2450 üzenetére
Ha nem kell a dual giga lan és a 6 sata, akkor a KN9S-t / ''csak'' 4 sata / vedd meg, jobb tuningban és olcsóbb is.
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
Nos, hogy változtassak a baba fekvésén, ami az eddig ajánlott (tuning) kn9 és társaitt illeti van új a nap alatt!
[link] erre a deszkára kaptam igen kedvező árajánlatot.
Lehet tippelni! -
Sdi
addikt
válasz
diablo1984 #2424 üzenetére
Ha nem kell extra / 280-285 fölötti / tuning akkor nem rossz lap. Nekem hibátlanul működött.
-
Gyuri27
félisten
válasz
sancisunci83 #2444 üzenetére
Csak azok majdnem beszerezhetetlenek és itt a ph-n 35k körül kapni 5200+-t.
-
sancisunci83
tag
válasz
killerjohn #2433 üzenetére
Hali, az ABIT Fatality alaplapot én is támogatom de proviba szerintem AMD Athlon 64 X2 4400+ vagy 4800+ -at ajánlanám mert azokban 1MB cache van
-
Fransico
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Szerenék egy tuningra is jó am2-es deszkát, de nem tudom melyik lenne igazán jó. Abit-ra vagy Gigabyte-re gondoltam.
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
válasz
killerjohn #2433 üzenetére
Nem kell 50-n. Felösleges. Ha beleolvasol a célkereszt totyikjába láthatod, hogy volt azzal valami zür.
1 számú ajánlat:[link]
2 számú ajánlat:[link],[link].
Ha egy jó tanácsot elfogadsz akkor a 4600+ helyett egy 5200+ v 5600+ vegyél [link].
Ez a bolt elég korrekt. Itt a bazárban is megkapsz mindent olcsóbban [link] (Z0ty,Bandit T) -
Boci_83
őstag
válasz
diablo1984 #2416 üzenetére
Nekem NK9 Ultrával nincs gondom, elégedett vagyok vele, igaz nem tunningolok 300 FSB-t. A Sli lapra pedig mindenki azt mondja felesleges, s szerintem isígy van. Sli rendszerbe csak ''nagyon felső'' kategóris kártyát érdemes, középkategóriában inkább Vga csere több gyorsulást hoz mintha 2 karit sli-znél.... szvsz....
-
.:Kristian:.
addikt
K9N Neo-F nem lenne ez rossz lap de a chipset amit borda fed úgy felforrósodik, hogy tojást lehetne rajta sütni.
-
Chaser
legenda
válasz
Azt gondolom tudod, hogy a ramvezérlő a prociban van, így minimális különbség van sebességben chipset és chipset között... az, hogy még a 939-esek idejében gyártották le az első nf4ultrát, nem azt jelenti, hogy am2 alá nem lenne ugyanolyan jó
szerk: #2433 killerjohn: biostar TF550, újan 20k alatt van
[Szerkesztve] -
taller
csendes tag
szerintem nagyon jo géped lesz,de én msi vagy abitot raknák alá.én most vetem egy intel E6320-as procit hozá asus p5b-s alaplapot be nem érte meg igazán.elöte amd-m volt és szerintem job volt.most ugy érzem mintha a proci rángatn de rendesen.az amd azért volt job mert joban ki volt egyensulyozva a tejesitmény.meg az alaplap amit szeretnél veni nagyon ütös.nekem is msi volt az amd alá,nagyon jo volt alata.frankon lehetet huzni.
ja és még valami ha veszel deszkát nézd meg milyen a biosza mert az ''ami'' bioszok nagyon gáncsosak!!!!
[Szerkesztve] -
killerjohn
addikt
Sziasztok!
1-2 héten belül szeretném AM2-es alaplapra procira frissíteni a gépemet. A proci meg is van, A64 X2 4600+ lesz, 2GB DDR2-800 mellett. Azonban nem ismerem az AM2-es alaplapokat (chipseteket), és azt szeretném megkérdezni, hogy melyik gyártótól, milyen chipsettel érdemes alaplapot vennem.
Két esélyes a dolog: vagy lesz 50K körül keretem az alaplapra, vagy csak 30K jön össze, ezért mindkét súlycsoportban érdekel, hogy mi a legjobb. (50K esetére egy ASUS Crosshair alaplapot néztem ki, de ha hülye vagyok, akkor tessék rámszólni!)
UI: ahogy elnézem, eléggé le vannak apadva az AMD alaplap és processzor listák a boltokban - gondolom a Core2 miatt - úgyhogy ha esetleg tudtok valami jó boltot, ahol nagyobb a választék, akkor plz írjátok meg azt is!
előre is kösziiiiiiiii !!! -
Mercutio_
félisten
Öhm, nincs haver, akinek am2-es procija lenne
A másik, hogy ha először elindult most pedig már egyáltalán nem, akkor ott valami bibi mostmár biztos van az ''ismeretlen proci''-n kívül is nem?
Mindegy, délben viszem vizesekhez, így inkább a proci vagy alaplap változzon, illetve ha a táp halott mit vegyek helyette kérdések a lényegesek
Ja ics-nél ezt találtam ''ATX Táp 350PNF FSP Fortron Source 350W 12cm vent'' ez azonos azzal a táppáal amit az előzőben írtam, vagy a fortron source az arra utal, hogy mégsem u. az a táp?
Ilyennel, hogy ''ATX Táp 400W P3/P4 Golden Power 12cm vent.'' jól gondolom, hogy inkább ne próbálkozzak? -
Mercutio_
félisten
Így fejből ilyesmire emlékszem, hogy : AMD A64 X2 1900Mhz
az X2 és az 1900MHz az biztos.
Még pár kérdés a jövőre nézve:
1. Ha összeférhetetlen a lap és a proc mivel járok jobban, ráfizetek egy keveset, és 3800+-t veszek bele (elvileg azt mindet kezeli az asrock), vagy ráfizetéssel veszek egy Asus M2NPV-MX vagy -VM lapot?
2. Az eddigi rendszer Sata2-es 250Gb-s hitachi vinyón fut(ott) frissített xp-vel, ezt elvileg felismeri az alaplap rendesen és bootolni is fog róla, csak az alaplapi drivereket kell majd lecserélni, vagy ne is álmodjak ilyesmiről?
3. Ha a táp halott, akkor FSP ATX-350PNF jó-e helyette, ha nem 5-6k-ért mit kapok, ami jó? -
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
X2-es topicban már leírtam a gondomat, de ott épp hitvita folyik abit vs. dfi témábanígy itt is megpróbálom, hátha
Egy 3600+ X2-es (brisbane) procival és az Asrock ALieNF6G-DVI alaplappal szívok.
Mint az előbb kiderült (most néztem a honlapot) a Windsor magosakat mindet kezeli, a Brisbane-t viszont csak 1.6-os bios-tól, az én lapomon meg természetesen még csak az 1.4-es van Szóval a bois eljut odáig, hogy kiírja a procit, memóriát, majd detektálja a vinyót és a dvd-írót, aztán megáll a kép
Tudtok valami megoldást, a vigyem vissza az alaplapot-on kívül?
Ja a gépben nincs floppy, bár ha jól gondolom ez egyébként is lényegtelen.
...
Beszéltem vizesek szervizével, azt mondta a srác, hogy ahol elakad ott nem a proci miatt kellene elakadnia a bootnak, hanem valami más gond miatt, pl. valahol letestel a ház-alaplap, vagy egyéb (memó?) hiba szerinte attól, hogy csak 1.6-tól van támogatva még el kellene indulnia a procival a lapnak, merthogy kiolvassa belőle, hogy milyen frekin/szorzóval/fesszel kell kezelnie
Gariban nem csinálnak bios frissítést, vigyem vissza a lapot, megnézik, ha náluk se megy ezzel a procival, akkor visszaadják a lap árát (azzal sokra megyek)
ezután kiszedtem a lapot a házból és az asztalon raktam össze:
fejlemény, hogy mostmár meg se mukkan a rendszer, lehet, hogy a táp nembírta az am2-tőt? (Foxconn ház gyári 350W-os táppal)
Ez a történet -
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #2424 üzenetére
Az nem is kell. Olvass bele a totyikjába. A tesztek sajna 1 órás tapasztalatot mutatnak. Itt pedig hosszan nyüstölik a cuccost.
-
ftc
nagyúr
válasz
diablo1984 #2421 üzenetére
az 500-s egy NF4 Ultra
az,hogy mit sajtolsz ki a CPU-ból alapfeszen CPU függő...jelenleg nekem 250FSB a max előző CPU-m 220-nál behalt -
Sdi
addikt
válasz
diablo1984 #2418 üzenetére
Hát Abitból bármelyik képes rá, de tuningban a legtöbbet a KN9S lappal érték itt el.
Gyuri27 gyorsabb voltál.
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #2418 üzenetére
a sima 550-n [link]
-
ftc
nagyúr
válasz
570-s NF nem épp tuning chipset
-
diablo1984
veterán
az msi anno még jó tunninglapokat gyártott, de a 939-esektől kezdve már nem igazán voltak tunningosak sajna!
gyuri27: megfizethető tunningra gondoltam, dfi az túl-túl drága! amit linkeltél, az nf4 ultra chippel meg már elég öreg, 939-eshez csinált chipset!
konkretizálom a dolgokat: abit vagy asus 570 ultra vagy sli chippel szerelt példányaira vagyok kíváncsi, hogy melyik jobb!(asus m2n-e, m2n-e sli, abit kn9 ultra vagy kn9 sli a legjobb választás? -
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #2413 üzenetére
-
Sdi
addikt
válasz
diablo1984 #2413 üzenetére
Ha komolyan gondolod a tuningot az MSI-t jobb ha elfelejted, inkább a másik kettő.
-
diablo1984
veterán
sziasztok
szerintetek melyik a legjobb árú/tudású alaplap am2-es foglalattal?
meg melyik gyártónak van tunningosabb lapja: msi, abit vagy asus? -
wilkyx
tag
Sziasztok! Tuning szempontjából melyik most a legjobb AM2 lap? Ár-értékre mondták az abitKN9-S-t és nagyon arra is hajlok de azért hátha mondtok más alternatívát is had küzdjek
-
Chaser
legenda
válasz
janos1988 #2397 üzenetére
Ott valami gubanc lehet, integrált lappal nekem 280-as FSB is +volt stabilan
ráadásul nf410-zel, nem 430-cal.
szerk: (#2388) Gyuri27 : 3 évet azért mondtam, mert semmi okom nincs ezt az nf430-as giga lapot lecserélni másra, de ha esetleg bedöglik, akkor majd elgondolkozok azon, hogy AMD-s re cseréljem, mint láttam még c'n'q is gondot okozott a bio lapnak1ébként meg semmi olyan újdonság nincs az AMD chipes lapon, aminek én hasznát venném, tökjó a dvi meg hdtv, 4-5kért kapsz gf6200-t vagy x300-at, azoknak legalább szép a képük és erősebbek az integráltaknál. Ha +lesz az x2-m még a ramot akarom 2x1 gigára cserélnia mostani 2x512 helyett, valszeg 4 v 8 magos rendszerig bőven ki fogom húzni ezzel a konfiggal, és azalatt az árát is soxorosan visszakeresem vele
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- Asus ROG STRIX Z370-F GAMING Alaplap
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest