- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
Valamit ki silabizáltam az xbit-ről és ez tetszik Phenom X2 (codenamed Kuma) – 2 cores, 2MB L3 cache, clock frequencies starting at 2.2-2.6GHz, AM2+ Socket
Mercutio_: mert nálunk (is) intel az isten mindenki ezt ismeri és jobb a marketingjük.
Meg sajna egy ilyen lenyúlós országban élünk. -
Mercutio_
félisten
válasz
katt777 #4397 üzenetére
Egy egyszerű kérdés: Tényszerűen ismersz olyan személyt, aki visszakapott x$-t?
Az, hogy nálunk is árulnak olyan cuccot, amin rajta van a cimke, és, hogy netes regisztrálás lehetséges még önmagában nem sokat jelent.
Pl. Pentax rebate-es fényképezőt is vehetek, de mégse fogok visszakapni x$-t, mert az akcióban részvevő országok között nincs Mo.
Ettől persze, lehet, hogy működik nálunk is, de akkor miért nem reklámozza egyetlen forgalmazó senem kell a plussz vásárló
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
Gyuri27 #4385 üzenetére
És ezek mióta mATX-es lapok
A get3 dolog meg csak külföldön működik, nem tudok róla, hogy nálunk igénybevehetnéd a lehetőséget
Chaser: Igen, ntune-ra gondoltam, tehát elvileg a fenti m2npv-mx-es lappal működik az sw?
A ház nekem is nagy dilemmám, momentán Asus T3 ami talán szóbajöhet, de valami mégkisebb kellene 15-20k-ért táppal, jó szellőzéssel, olyan meg nem igazán van
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Én nemrég abit kn9-et vettem, az első lap, amire azt mondom, hogy tökéletes- kopp-kopp
- frankón lehet vele tuningolni, stabil, és jól néz ki, bár ez szubjektív
ott van még a biostar TF550, azt még nem próbáltam, arról is csak jókat hallottam, vagy a GB-nek az új 690g-s lapja. Van egy asus 690g-s lapom is, az is elég korrekt, tuningban is, csak az időzítésaeket nem lehet állítani sajnos, talán majd egy újabb BIOS-szal megoldják.
Sztem ez a progi amd chipes lappal nem műxik, ez annak szól, aki eziránt érdeklődött.
szerk: #4381 Mercutio_: az nv ntune nevű progijára gondolsz, 250-ig lehet vele FSB-t emelni, nem rossz találmány.
szerk2: #4386 Gyuri27: nem csúcsgépről beszéltem, hanem tökéletesrőlami nálam: olyan lap ami tetszik tuningban, színben
meg úgy általában, hozzá faxa proci, nem kell túl nagy, a mostani x2-esem is bőven sok, faxa ramok, halk hűtő, esetleg egy erősebb vga, amit szintén nem tudom minek vennék, meg egy frankó ház..
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
Látom Biostar TA690G lapod van. mr_ricsi úgy tájékoztatott, hogy elvileg ugyanolyan a PLL IC típusa, mint a Giga GA-MA69G S3H lapomnak. Ha lesz egy kis időd, megnéznéd, hogy a Giga féle EasyTune progi OC része működik-e a lapoddal?
[link]
Egész tűrhető wines OC lehetőség van benne proc+memó feszt, HTT+PCIE frekit is lehet benne állítani -
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Asus M2NPV-MX-em van, biosból nem igazán szereti a tuningot, illetve ha olyat állítok, amit nem bír csak cmos-clear után éled fel
Van ehhez XP alatt valami olyan software-es tuningprogi, amivel procit, memóriát lehet grafikus felületen állítgatni, tesztelni, és ha túl magas az érték, akkor max. kékhalál és a következő xp indításnál újra kell próbálni? -
-
-
ratoHC
csendes tag
Hali mindekinek! 1 kis segitséget kérnék új gépet akarok öszeszerkeszteni és szeretném +kérdezni h amd x2 4800+os procihoz mien alaplap lenne jó? mert ezt naon nem tudom elöre is kösz a segítséget
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #4376 üzenetére
Tréfában nem ismerek humort
Nem a beruházásról van szó, hanem hogy qrva sok idő elmegy ezzel,..az meg a másik része, hogy azért 100k-s gépet nem rakok össze magamnak, hogy 1-2 game-mel játsszak, 7végente néha. Amikre kell, arra van épp elég gépem, asszem kezdem ezt a ''szupergép gyártás'' hobbimat megunni.
-
Chaser
legenda
-
-
Gyuri27
félisten
Most akkor tönkre ment az epox és az új manegger gárda másként viszi tovább?
Mert ha igen akkor még kaphatunk belőle. Ha a régi brigád így akarja lerázni a sok kakit ami az epox névhez ragadt akkor nem nagyon kapunk belőle és másból se.
A ház csinos. Mennyi átszámolva?
Chaser: vazz az ms mindenre képes és nem kézenfekvő náluk semmi csak a profit.
Nálad ez már munkahelyi ártalom. Egyébként ettől senki nem szabadul ha belekerül.
Mostanában én se sokat, javarésze ph. De jön az sc2 utánna a d3.
[Szerkesztve] -
-
ftc
nagyúr
Holnap elméletileg megjön a ház nem az amit akartam
Azt keresek egy olyan lapot ahol meszebb vannak a mem slotok a hűtőtől...
Vista,Linux fel XP elfelejt. -
Gyuri27
félisten
Az oc-n volt teszt mikor megjöttek a 690-s deszkák. Ott pure-t teszteltek az csak 240-ig ment. Azóta úgy néz ki van jobb bios.
Megvallom férfiasan ezzel lelehetne venni a lábamról
Chaser: jön a karácsony! egyrészt. Másrészt a nyári szabi mindenhol nyári szabi
Pistát használsz? Állitólag a pista + 2giga ram együtt nagyon szalad.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
Sapphire alaplap teszt
[link]
Én egy olyan lapot keresek ahol messzebb van a mem foglalat a CPU kerettől...vagy eladó 2x512 ram -
Chaser
legenda
Egy kicsit benéztem, nekem is 2 GB van a gépben
Illetve volt, amikor feltettem a kérdést
Nem tapasztaltam gyorsulást 1 GB-hez képest, viszont azon filózok, hogy veszek egy raptor vinyót a konfigba- feltéve ha megtartom- akkor már sztem lesz némi gyorsulás.
Gyuri: szépen lassan emelkedni fognak, már emelkedtek is, és ez nem csak az asztali memóriákra érvényes, hanem miinden memóri fajtára..pendrive, telefon-fényképező memóriák, én olyan szept. végére, okt elejére datálom az ugrást, lehet tévedek -
CallaoW
tag
válasz
Gyuri27 #4359 üzenetére
Persze igazad van,de én arra gondoltam,hogy ddr3as memóriák elterjedése miatt nem fog ugrásszerűen újra megnőni a ddr2sek ára,max egy viszonylag kis mértékben(+2-3k).
Nem beszélve arról,hogy jelenleg legkeresetebb ddr2 800-ok mellett jelenleg a ddr2 1xxx is baráti árakon vannakl.Arról meg ne is beszéljünk,hogy különböző márkájú ramok között mekkora árbeli(na meg persze teljesítménybeli különbségek) vannak
Csak arra utalok,hogy még ha meg is emelkedik egy kissé,mindig van olcsóbb alternatíva
Na meg persze a PH! bazárok legendás alkuszai -
CallaoW
tag
válasz
Gyuri27 #4357 üzenetére
Valószínűleg maradnak a mostani árakon.Elvégre tudomásom szerint a ddr3-as memóriák
szinte napról napra egyre biztatóbb eredményeket érnek el és meglepően gyorsan csökken az árúk(persze egy két hónap még kell az ''emberi'' árakhoz)Éppen ezért én nem számolok nagyobb áremelkedéssel ddr2-es részről.Persze csak szvsz. -
Oliverda
titán
Egy kis segítség kellene. nF570 és nF590 tulajokat kérnék/kérdeznék hogy kapcsolják ki a BIOS-ban az IDE(PATA) vezérlőt, és miután kikapcsolták a WIN megtalálja-e eszközként az eszközkezelőben (device manager). Esetleg AMD-s lappal is kipróbálhatná valaki.
-
Boci_83
őstag
válasz
Probiker #4331 üzenetére
Ettől nem kell annyira megilyedni, nem Te vagy az első, és nem is az utolsó. Én vettem olyan pasztát majdnem 2K-ért TTS-től hogy ugyanezt prudukálta az Abit Kn9-emben... Én is meglepődtem nem kicsit, de az a paszta úgy megfogta a procit, ha egyszer üzemi hőmérsékletre melegedett a proci, hogy iszonyat.( álítom, ha lefogató pöcköket eltörte volna a freezer, mint az szokás, a paszta akkor is megtartotta volna a hűtőt.)
Közük sincs az utánna vásárolt 200-500 Ft-os izé szutykoknak ehez... -
Gyuri27
félisten
Igen néztem a totyikot
Egyébként szép az. Amúgy nem csodálkozom, hogy 10x környéke a legjobb. Azt ne kérdezd miért. A geil helyett mondjuk én 1000+ adate ee-t vennék az most Banditnál 28k! Tuti micron chipes. Szerintem.
C2-8000 Vitesta Extreme Edition (Non-EPP)
5.0-5-5-15 @ 2.2V
Micron D9GKX (B6-25E
[Szerkesztve] -
Probiker
aktív tag
Beszereltem asust, eddig gond nélkül megy. Ami asrock kiszerelésénél történt azt félve írom le
Egy hete ment asrock, frissen pasztázva, aznap vettem pasztát (pont elfogyott).
A lényeg, vettem le coolert cpu-ról, de valamiért nem akart. Húzom jobban alaplaptol el, meg is néztem nem e akadt bele a tartó pöcökbe cooler, de nem.
Még jobban húzom bordát, hírtelen elengedte. Nézem lapot, hol a proci? Dicsak, ittvan a cooleren
lapon zárva cpu foglalat, és mégis kijöttasrock powa
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Probiker #4328 üzenetére
Annyi idő alatt már tuti kisültek a kondik, akárilyen bikák is lehettek
Ez a hibaprobléma nem annyira sűrűn fordul elő, de nekem is égnek állna a hajam, ha csak úgy lenne hajlandó elindulni a gépem, ha előtte áramtalanítva volt.
Mondjuk az üzem alatti lekapcsolás már jelzi, hogy tényleg problémázik valamiért a lap.
Egy barátomnak ilyen menetközben lekapcsol dolog volt egy lapjával, rögtön miután megvette első PC-jét 230k körül. Nem is volt ideges
Bevittük a gépet a szervízbe, ahol cserélték a lapot, de akkor már egy kis ráfizetéssel másikat kértünk inkább helyette.
Mondanom sem kell, hogy az új lappal is ugyanazt csinálta, ami ráadásul más gyártó terméke volt, szóval semmi egetverő egyezőség.
Na akkor a tápomat bedobtuk a gépébe, az övét meg az enyémbe (ugyanolyan chifi táp volt mindkettő). Onnantól megszűnt a lekapcsolgatás. Nálam meg nem jelentkezett a problem, így azóta is ugyanaz a tápfelállás. Bár én azóta már kétszer cseréltem gépet, de gond nincs a táppal -
Probiker
aktív tag
válasz
Gyuri27 #4324 üzenetére
amikor vettem asust (kb. két és fél hónapja) srác még jópofizva meg is jegyezte, hogy 3év gari van rá, ha netántán valamit akarok vele csinálni. Hát éltem is vele
Mindjárt szerelem is be asrock helyére, remélem azért működni fog
Ja és nem akar valaki a sima VM lapjából HDMI lapot csinálni? van egy full kivezetés készletem a laphoz -
Chaser
legenda
válasz
manutdzoli #4308 üzenetére
Az a baj, hogy nem lát bootolható eszközt a BIOS, ami mondjuk érdekes, mert ha alapra állította is vissza magát, hdd-n akkor is keresei az OS-t, lehet elszállt a wined, azért nem találja, BIOS-ban benne vannak a hdd/odd eszközök?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Probiker #4323 üzenetére
Szoktad Te a gépet néha teljesen áramtalanítani?
Találkoztam már olyan géppel, ami hasonló tüneteket produkált és áramtalanítás után pedig simán indult.
Igaz olyan géppel is szívtam, ami megfagyott booteszköz detektálása közben, ha a USB-re csatlakoztatott nyomtató be volt kapcsolva. Gondolom a nyomtatóba integrált memóriakártya olvasó miatt. Na de ennek a történetnek is berugás lett a vége -
Probiker
aktív tag
khm, voltam ma ámításteknika boltba, hogy mizu asusal.
Na és kéremszépen CSERÉLTÉK asus csodát. Szóval Asus M2A-VM HDMI gagyi, bóvli, fos, gyárihibás
jah, picsába, nekem is olyan van, ugyan olyanra cserélték
Szóval érdekes dolgokat művelt asus.
Először úgy jelentkezett a hiba, hogy bekapcsolt állapotba egyszer csak elment minden.
Se kép se hang. Hiába nyomtam restartot, nem indult. Ventik pörögnek, de gép nem indul.
Aztán nagy nehezen (és lassan) rájöttem, hogy CMOS Clear után indul csak.
Ilyenkor elmegy minden beállítás ugye, időt is elfelejti, nod mindig rinyált, hogy lejárt a próbaidő....
Kérdeztem, hogy mit mondtak, mi baja volt lapnak, de nem tudtam meg semmi érdemlegeset. Nagykerbe nem mondtak semmit, csak annyit ''vagy cserélik vagy nem''. Inkább cseréljékDe biztos valami baja volt, szaré hugyé nem cserélnek semmit.
-
szkorhetz
őstag
basszus, mér van mindenki beszarva a bios frissítsétől?
én már legalább 200 biost frissíttem hiba nélkül.
winfosból is meg dosból is -
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #4318 üzenetére
AtHoS?:
tudjátok a népet ösztönözni -
AtHoS
nagyúr
válasz
Vandit. #4319 üzenetére
Már azthittem rég megcsináltad
Ahogy elnézem, akkor fogsz te BIOS-t frissíteni, ha pisztolyt nyomnak a fejedhez.
Lassan már egy Logout Blog-ot írhatsz a rákészüléstől a frissítésig, annyi minden történik közben.
Az öregek otthonában csigagyűjtő versenyt rendeznek. A verseny végén megkérdezik az egyik résztvevőtől:
- Pista bácsi: mennyi csigát sikerült összeszedni?
- Egyet se aranyoskám.
- Nem talált Pista bácsi csigát?
- Találni találtam, de mire lehajoltam, husssss elszaladt -
Vandit.
addikt
válasz
diablo1984 #4318 üzenetére
win alatt nem frissítette sajna
amúgy meg ma megcsinálom mindenképp és ha ez sem segít akkor jön a gari.
-
Vandit.
addikt
válasz
diablo1984 #4314 üzenetére
azt +oldom,hogy cseréljék.
-
Vandit.
addikt
válasz
diablo1984 #4312 üzenetére
nem csak meg akarom nézni a proci mit megy másik lapban.
És ha garizzák ezt akkor addig kell valami.
-
Vandit.
addikt
Ennek a lapnak hol tudom megnézni a biosát?GA-M61SME-S2
nem tudom hogy lehet e feszt adni a procinak ramnak stb. -
AtHoS
nagyúr
válasz
manutdzoli #4308 üzenetére
Esetleg a CMOS reset után nem ártana újra elvégezni a beállításokat a BIOS-ban.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
válasz
diablo1984 #4307 üzenetére
Ha nem akarsz, tuningolni, akkor is, de akkor is csak a bios miatt.
(Lásd elébb.)
-
Vandit.
addikt
Ez a lap tényleg olyan szar,mint amilyen olcsó?[link]
-
Chaser
legenda
Lehet ám, hogy fixáltam...De akkor az AMD saját progija meg mért 1.1-et jelez, mikor leveszi az órajelet?
Az AMD oldaláról töltöttem le, a legalsó a driverek/softok között, grafikusan jelzi ki az órajeleket, magkihasználtságot, feszt, a másik verziótól folyton kékhalálozott a gép/eddig mind
/
Tegnap volt időm kicsit tesztelgetni, 3000-es sempronnal a Cobra 11 demóját próbáltam múltko, játszhatatlanul szaggatott, mot csak annyi változás volt, hogy 4200-es x2 ment a helyére, és úgy pörgött, öröm volt nézniA 2 mag miatt táltosodott volna meg a game, vagy a nagyobb órajel, esetleg L2 miatt?
Catalystból melyiket érdemes felrakni a 690g lapokhoz?
szerk: #4303 manutdzoli: régi szép idők...tedd azt, amit ftc javasolt és nem lesz gond.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
manutdzoli #4303 üzenetére
bios reset...esetleg milyen alaplap? mert a lehtb 4 indinitás után beindul ujra...csak szol állitsd át az értékekekt
-
manutdzoli
senior tag
Sziasztok!valamit elbasztam a biosban,újraindítottam a gépem,de nem akar bekapcsolni!A monitor villog,a gép 5mp-ig tölt,utána semmi,kéken világít folyamatosan a ház!Még a biosba se tudok belépni!
Mit tegyek?
-
Chaser
legenda
Akiknek 690g-s asus lapjuk van, egy kérdés: most éppen ebben a lapban nyúzoma procit, mint kiderült, valóban a kis sempron volt antitúnying, az x2-t lehet pörgetni rendesen
, viszont mikor c'n'q megy, akkor is 1.246V-ot jelez, pedig olyankor lentebb kellene menni 1.1-re, az AMD saját progija annyit is jelez ki, cpuz 1.40-es van fenn..nálatok is így van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen NAS-t vegyek?
- Akciókamerák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Ezek lehetnek a Realme 14 Pro és 14 Pro+ európai árai
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged