- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3399 üzenetére
és amikor odamész incs nekik
kezdtem azt hinni végre sikerült rávennem az embereket hogy eltünjenek ezek a csodák de nem....
Gyuri tudom olvasni... -
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #3396 üzenetére
6000+ 42? Hol? Megyek és veszek...
Egyébként kb ugyanaz, mert az 3ghz-et 1.4V-al viszi az 5600 meg a 2.8at 1.3V-al tehát sztem ugyanaz a vége.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
NF560-s alaplap
[link] -
szkorhetz
őstag
válasz
Vandit. #3390 üzenetére
intelt elvből nem. nem jön be ez az AMD teljes tönkretevése projekt. Pedig eddig mndig is intelt akartam, volt
''Mentsülk meg együtt az AMD-t''
na ezért
6000-re más nincs pénzem.most 5600-asat hűtő nélkül zsíran szerzek 36300-ért boltban garival.
hl vegyek? gianni? ott a legjobb amd is csak 4800-as
[Szerkesztve] -
szkorhetz
őstag
érdekes dolgok ezek.
NA, én egy AMD 5600+ -t szeretnék beszerezni. Ahhoz egy iet:[link]
meg két giga ramot. kihajtja meajd az x 1950 pro-t?
Kösz -
Cyberslider
őstag
Na annyi update történt, hogy sikerült visszavarázsolni a régebbi drivert a VISTA-ra. Most teszt, remélem nem lesz fagyi.
Ennek ellenére az új driver egyértelműen rosszul detektálja a hardware-t, Xpress1200-nak. Kép ugyan van, miden kafa, egészen az első fagyiig ,vagy elsötétülésig: ugyanis az XP ''elszállt mint a darumadár'' kifejezése bővebben: hibaüzenet, eltünt kép,monitor le standby-ba, majd reset. -
erdey_a
addikt
válasz
Balinov #3360 üzenetére
úgy tűnik, mi is asust veszünk majd. Talán a jövő hét vége felé. Igaz, lehet hogy nem 690G-set hanem Geforce 6150-est, az IDE csatornák miatt. Mert ha csak egy van, akkor az egyéb kérdéseket is felvet.
az előttem hozzászóló nemkicsit aggasztó dolgokat írt le
[Szerkesztve] -
Cyberslider
őstag
Na van nekem egy ASUS M2A-VM lapom.....
Kezdem kicsit unni, így a harmadik install felé....
Szóval: ebben most tulképp milyen GPU van? Radeon Xpress1200, vagy 1250? Szerintem utóbbi. Csakhogy.
A hozzáadott CD-ről installálva XP SP2 HUN alatt minden csodás, 1250-nek ismeri fel, és megy is. Azonban ha letöltöm az új drivert az ATI oldaláról (7.5) akkor azt felrakván fresh install után - hisz mégiscsak új gép - 1200-nak ismerte fel. A gép némi használat után úgy elszállt mint a darumadár.
Visszatéve a régebbi verziót (8.342, az újabb 8.380) megint radeon Xpress1250, és minden OK.
Jött egy 64bites(!) VISTA telepítés, izgatott a gondolat, hátha menni is fog 2GB RAM-al, és átnyergelhetek.
Új driver után: Xpress1200.. Ok,hát ő tudja, használtam kicsit, VISTA KÉKHALÁL. Innentől kezdve már nem tudom felraki a régi drivert, mivel felkiáltójellel tudatja,hogy nincs driver a detektált 1250-hez. Új driver felmegy, de fagyi.
Most jön a harmadik install, rögtön a régebbi (8.042-es) telepítéssel, hátha.
Másnak felismeri? Vagy tényleg rosszul detektálja az új driver? Ráadásul két gyökeresen más platformon is. Amúgy a gép megy, nem hiszem, hogy HW problem lenne, mert erre utaló jeleket nem fedezek fel, a kép jó. Érthetetlen. Most akkor írjak az AMD-nek? Ezekkel a lapokkal nem megy jól az új driver??
Segítsen vki akinek ilyen alaplapja van pls.... -
GezaR
tag
Nekem lehet állítani MSI-be memóriaidőzítést, de Auto-n jobbakat ér el.
Csak az a bajom vele, h a procinak nem lehet 1,400 V-nál többet adni. Mondjuk van a feszültségállítás alatt egy oan h Deaufult. Szürke szín, alapbeállítás, Aztán White h Safe settings. Yellow: High performance. Ez a CPU Voltage performance. És ezen vhogy nem lehet állítani?
Most még szürkén van, vagyis Deaufult. Mert jó lenne ha 1,45-öt is adhatnék neki, mert akkor 2800-ig fel tudnám húzni.
Most 226-os FSB-n van 2722 MHz-el.
Szerk.: AMI BIOS-om van.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
diablo1984 #3378 üzenetére
Valamennyit minden konfigon lehet húzni, a kérdés csak az hogy mennyit.
-
Balinov
titán
válasz
rollins #3380 üzenetére
ilyet keressél, [link] asus M2A-VM.Oliverdáéknál mocorog egy ilyen lap,friss biosokkal elégjól tuningolható állítólag. Igaz is,Oliverda,mennyire is????
Ilyet kapok,ha igaz 7főn, 16k bttoért vacsiujat.
MSI-t kerüld messzire,ahogy néztem a manualban a bios leírását,még memóriaidőzítést sem lehet benne állítani! Asusban vcore 1,55-ig, vdimm 2,1V-ig, chipsetnek is lehet vmennyit,meg meg lehet még pluszba valami fesszel küdeni a procit.
[Szerkesztve] -
diablo1984
veterán
válasz
VaniliásRönk #3370 üzenetére
én is az abitot nyustölöm, meg asus-t is láttam, sőt húztam is, igaz nem mATX-eseket...
-
rollins
őstag
válasz
Balinov #3374 üzenetére
s754 -ben volt Giga k8ns és Asrock k8nf4g-sata2 is, egyikkel sem volt bajom, de azokon nem volt fan control. Abit nf-m2 nview ami elhalálozott (ill. félig hulla, gariban ma cserélem valamire) az egyik legjobban felszerelt matx am2 lap lett volna, ha nem megy tönkre. Igaz az elején is volt vele problémám, nehezen indult be. Matx kéne, Gigabyte GA-M61P-S3 vagy Asus M2NPV-MX közül lesz, de még nem biztos.
[Szerkesztve] -
GezaR
tag
Esetleg ha elakadnké ismét 533-re már semmi értelme sincs visszarakni a ramokat ugye?
Mert ahogy olvastam 667 alá semmi értelme sincs. -
GezaR
tag
Na most a ramokat Auto helyett 667 MHz-re állítottam így még 226 is megy, jelkenleg ennél járok. Ameddig stabil lesz midnenben a rendszer felnyomom. Tudom h nem egy tuninglap az MSI, dehát most ez van.
-
as_Rock
őstag
válasz
VaniliásRönk #3367 üzenetére
Igen, azzaz az asussal én is besz*ptam, bár tuningolni csak próba erejéig szoktam
Mint utóbb BlueAthlon kollégaáltal kiderült, M2N-MX-et kellett volna vennem
, ''az már az újabb C61G re épül. 2.0V ig adhatsz a ramnak. HT-t MHZ ben szabályozza (400-600-800-1000) és lehet tuningolni viszonylag normálisan.''
-
rollins
őstag
válasz
Ezeken a giga lapokon biosban van cpu-fan control?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
diablo1984 #3369 üzenetére
Kit érdekel hogy hogyan tartják számon?
Én nem hallottam hanem próbáltam.
-
diablo1984
veterán
válasz
hát a gigabyte-ot nem annyira tunninglapként tartják számon, de a mATX-esek között az abit amiről hallottam, hogy igazán lehet rá számítani! ott van pl HERR Z, ő ilyenen teszteli az am2-es procikat!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
diablo1984 #3366 üzenetére
Az S3-as GigaByte alaplapok vannak olyan jók tuningban is, mint az Abitok, az Asus M2NPV-MX meg sehol sincs.
-
rollins
őstag
válasz
diablo1984 #3362 üzenetére
Egyik sem lesz olyan jó?
Nem akarok többet abit lapot, még látni sem. Selejt fos. Ez volt a 2. abit (egy k7 most meg ez), amivel megszívtam.
[Szerkesztve] -
Vandit.
addikt
válasz
diablo1984 #3355 üzenetére
2760-on atomstabil.Orthos ment 2 órát.
-
rollins
őstag
Ezeke közül melyik matx lapot?: Gigabyte GA-M61P-S3 vagy Asus M2NPV-MX
(tönkrement az Abit nf-m2 nview lapom) -
ftc
nagyúr
AMD 690G has received a wonderful success in the past months. With major manufacturers embracing this chipset, AMD is planning the new chipset that supports DX10.
We were told that the schedules for two chipset, the RS780 and RS780C are both scheduled for Q1 2008. Both will support HT3 and uses the SB700 south bridge. The new SB700 will support 1 IDE, 6 SAT II, RAID 0,1,10,5, 14 USB ports and comes with GbE LAN. Both chipsets supports HDMI/HDCP. The graphics core used is still undecided but we suspect it should have faster than the current X1250, perhaps a X2400 with less shaders.
In Q4 2007, AMD will deliver another AMD chipset RS740. The specs of RS740 is very similar to 690G except that the number of SATA II ports is increased to 6 and support 14 USB ports instead of 10. It would probably be the same North bridge + a new Soutb bridge SB700.
Lehet SB700 végett érdemes lsz cserélni -
diablo1984
veterán
válasz
Vandit. #3354 üzenetére
ha a kn9 támogatja, akkor a memória +fesz alatt lenne a chipset fesze is! HT kibírja a 4-est is! olyat véletlenül sem csinálj, hogy 800 fölött CR1-be nyomod a memót, mert nincs annyi +fesz amitől ha akad a memó cr1-ben fog menni! akkor még jó hogy hibázik!
5-5-5-18 cr2 kell, és szerintem egy kicsit végy vissza a húzásból 250-re, és úgy próbálj egy orthost! az enyém se megy 3ghz-et(megy, de hibázik), nem kizárt, hogy a tied sem bírja!
ja meg jó hogy ha a memók cpu/7-re vannak visszavéve, mert ismerkedéskor már az első randin nem lehet mindenkit ágyba vinni!szóval minál közelebb legyen a 800-hoz, ha lefut az orthos, akkor majd próbálhatod feljebb is, de míg nem méred ki, hogy a proci mit bír, addig hiába húzod a memót, ha instabil a rendszer!
[Szerkesztve] -
Vandit.
addikt
válasz
diablo1984 #3346 üzenetére
hol adok feszt a chipsetnek a HT-t 3-ra szoktam visszaosztani.
-
diablo1984
veterán
sajna másik hűtővel sem menne tovább a procid! be kell ismerned, hogy az msi a 939-es és am2-es csoportban nem készített tunninglapot! örülj neki, hogy ennyire is húzható, de tovább biztos nem tudod! ja és nem a lapodat akarom lehúzni, csak sokan panaszkodtak már rá, hogy megvették a legjobb/drágább msi lapot, és tunningra lóf@szt sem tudott!
-
GezaR
tag
Helló! Nekem a BIOS-omba a CPU max. feszültség manuálisan 1,400 V. Az nem kevés egy kicsit? :S Ezért 1,4 V-on max. 224-es FSB-t tok elérni. :S Ha auto-ra állítom akkor feljebb tolja magát vagy ez hülyeség? (hallottam vmi iesmit.) Még gyári hűtő van rajta, egy A64 3800+ 2400 MHz, 224-es FSB-n 12X-es szorzóbal 2688 MHz körül ketyeg. Ha joibb hűtő lenne rajta az segítene vmit? Vagy egy BIOS frissítés h több V-ot lehessen neki adni?
2800-ig szeretném húzni majd ha lesz vmi jobb, tuningra való hűtőm. A Cooler Master Hyper TX kompatibilis AM2-vel vagy csak az US az?
U.i.: Kicsit régen néztem utána hűtőknek.
[Szerkesztve] -
Silenzio
addikt
Ahoy! Tudtok ajánlani 1 jó-közepes, olcsó, extra fícsöröktől mentes AM2-es lapot? SATAII azért legyen rajta... 15e ft körüli árra gondoltam, kis játékos gépbe kellene.
-
HERR Z
veterán
Azért tanácsoltam a ram ilyen radikális visszaosztását, hogy véletlenül se tudjon beleszolni a tuninga. Mert annak a procinak 3 környékén mennie kellene.
Sajna azért a birsalmák se ennyire jók, 30-35% megy csak 3ghz fölött betonstabilan
geil ultra is simán kiköhög 1000MHz-et(eddig 4 ilyen kittel raktam össze gépet mind vitte 2.3V-tal) -
diablo1984
veterán
válasz
Gyuri27 #3345 üzenetére
szereti azt, hiszen nekem is az van és csipázza az abit! ja és a deszka kn9s!
nekem geil value ramom van, 800-as 2x1gb! cl4-ben használom, 667-re visszaosztva egy gyengébb tunningjképességű 4400+os birsalma társaságában! az a gyenge az 255-ös fsb-t jelent, amit játszva tudnia kellene mindegyiknek! szóval az én tanácsom:
- ramok 667-ra visszaosztása
- időzítés lehet a gyári 4-4-4-12 2T de ajdon neki 2V-ot
- procinak adjon 1,425V-ot és húzza nyugodtan 250-es fsb-re
- chipsetnek(ha azt lehet feszelni) adjon 1,3V-ot
-HT-t ossza vissza 4-re!!!!!(ez a legfontosabb, mert ha auto-n vagy 5ön marad, csak sípol a cucc)
Vandit, így próbáld meg, ha így sem jó, akkor biosban load default és utána csináld ezt, csak ezt és hogy melyik vinyóról bootoljon!
hajrá!
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #3344 üzenetére
Valóban
Itt most arrol van szó, hogy Vandit.-nak a 4400+-es birsalmálya a k9n-ben 2760-t megy. A dolog érdekessége, hogy geil 800 ultra van benne. Amiről tudjuk, hogy nem a legjobb chipes ram a világon. Ezért arra a következtetésre jutottam, hogy a ram visszafogja a procit. Azért tanácsoltam a ram ilyen radikális visszaosztását, hogy véletlenül se tudjon beleszolni a tuninga. Mert annak a procinak 3 környékén mennie kellene. Legalább is szerintem. Aztán persze lehet, hogy a proc ennyit tud.
Na ígytörtént tisztelt bíró úr. Ártatlan vagyok. -
törölt tag
válasz
Balinov #3336 üzenetére
Ezt most úgy mondod, mintha a Win-es BIOS-frissítés problémája lenne, nem pedig egy fosul megírt GB programé.
Sima Award WinFlash tökéletes az Award BIOS-os lapokhoz. Nem csili-vili a felülete, mint az @BIOS-e és nem keresi meg neten az image-et, de működik megbízhatóan. És egyes ''gyári'' programokkal ellentétben nem akadályozza a downgrade-et sem. -
diablo1984
veterán
válasz
Balinov #3336 üzenetére
az én 754-esemet nem!
mondjuk az uli chipre simán rányomta volna a viás biost, ha magára hagyom, de az mellékes.... letöltöttem a netről a file-t, majd azzal flasheltem, mert ha arra kattintottam, hogy netről keressen, akkor kivágta a viás biost, meg hogy kezdheti-e a flasht! én meg vakarásztam a fejem, hogy akkor ez nem ULI chippes lap lenne?
-
Balinov
titán
válasz
diablo1984 #3335 üzenetére
na,win alól,miót a gyári gigabyte bios bin fájl és a gyári win-es @BIOS úgy elbaszta a jelenlegi lapomat,hogy veszprémbe kellett vinnem,mert ott találtam embert,akinek megfelelő biosiro cucca volt,nem frissítek.
-
diablo1984
veterán
válasz
L!NK->Q3 #3332 üzenetére
nekem geil value ramok vannak benne, 2x1gb, 2v-on cl4-ben ~840-en szaladgálnak benne jelenleg! de ha meglesz a tunningosabb procim, akkor még adok nekik!
ja és hozzá kell tenni, hogy 2x1gb memó ebből a geilből, éllettartam garral volt cirka 23k....
de amúgy bármit megesz, nem finnyás a ramokra a lapocska!
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
Májsztrók,végülis az Asus R690G-s lapot veszem,most rendeltem meg,elvileg 7főn mehetek érte délutány. Kezdetnek egy friss bios upgrade lesz,ezzel kapcsolatban kérdezném,biosból ezflash-shel lehet-e pendrive-ról frissíteni?
-
L!NK->Q3
senior tag
válasz
diablo1984 #3330 üzenetére
abit kn9s lesz a lap ha megjön a fizum (sajna csak aug 10)
pqi cl4 es 800as ram jó lesz hozzá vagy ajánlasz vmi másikat -
diablo1984
veterán
válasz
L!NK->Q3 #3329 üzenetére
550-as chipsettel szerelt és erősen ajánlott(nekem is ez van) abit kn9s,vagy ha 570-es chippest akarsz, akkor abit kn9 ultra(rajta 2 lan, firewire, sok sata) de ez közel 5k-val drágább mint a kn9s-es példány! sőt a kn9s-es jobban tunningolható, szintén heatpipe-os chipsethűtős és ha azt nézzük, hogy ~17k, szerintem a legjobb választás!
-
L!NK->Q3
senior tag
válasz
diablo1984 #3328 üzenetére
ár és tuning a fontos nem az usb firewire meg ilyenek
ajánlanál 1-2 típust pls -
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984 #3327 üzenetére
az az 5500 az csak 550 lenne....
-
L!NK->Q3
senior tag
nemsokára gépet akarok venni a proci 5200+os amd lesz a ram 2X PQI DDR2-800 1GB CL4-4-4-12 (esetleg ha tudtok 8-10k körül jobbat)
kérdésem mennyivel tud többet az nf550nél a az 570es megér 4k különbséget?
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
Hehe tegnap kezembe maradt a DVI csatlakozo az alaplaprol...nem birta a kábel csatit
Szerencsére ragasztoval helyretettem
-
-
ftc
nagyúr
válasz
Gyuri27 #3314 üzenetére
vettem mert mennek felfelé a ramárak...
azt majd eladon a 2x512-t
most épp testelem mit birnak
az egyik az 8.1-es ez a2x512-s amásik pedig 7.1-s
de azt hiszerm megy vissa öreg biosvalamiért nem birála felül az ő beállitásait a mentés...mondom nei,hogy CL4 erre CL5...ertre kievszem hogy csak a 2x1Gb amrad monitor nem indul el
visszaetszem a másik modulokat nem indul el mondom szupeeer..
Balinov 690 V és G között még az az eltérés,hogy alacsonabb orajelen megy a V....itt ott irták hogy Avivo nicns benne a V-ben de ez következik,hogy nicns TV-out
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
Itt nem az 1066-ról és a tuningról van szó. Arról, hogy nem tudod mi van rajta! Én már csak ilyen birka pásztor vagyok. Mert ennyi erővel kérsz a boltban 3600+ procit és vagy windsort v birsbanet adnak. Egyébként vett Robekri geil value 1000-t elpida chip 24k és megy mint az óramű (irt a logoutba). Én csak erre akartam kihegyezni.
Valóban nem mindegyik. Utánna javítottam erre ''Persze HERR Z hozott volna 3 gigán ballagó procit''.
Ha nem akkor is lehet tudni mi a vége és nincs lutri!
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
Gyuri27 #3307 üzenetére
de most veszel egy 1066-s modult ..örülsz neki,de ha nem tuningolsz lokutyát se ér mert a lap csak 800-nak kezeli...
az hogy a Brisbane megy mindegyik 3Ghz -n meg baromság...Y Si lapka annyiféle tuning fajta...Nekem 2x volt windsor magos az egyiknek 2,4Ghz neltt vége a másiknak meg 2,66Ghz-n vagy felette de felette már niscn hótőm -
Gyuri27
félisten
Mert az ultra zsákbamacska. Meg az adata 800+ ee is. A corsair egyes ramjairól nem is beszélve. Mert jól hangzik, hogy ezek nem drágák csak nem tudod milyen chipek vannak rajta. Szerintem ha valamiért pénzt ad az ember akkor tudja már mi is az. Még akkor is ha nem akar tuningolni. Azt te is tudod nem csak 800-as ramokkal megy.
Vandit.: alapfeszen megy a procid?
Balinov: szerintem a giga g-t szeresd. Az asusról Oliverda, a giga v-ről ftc beszámol neked.
rauschie: [link]
[Szerkesztve] -
rauschie
senior tag
annyira nemvagyok képben,am2+os lapok mikor lesznek?
ha jólértem az am3ban jön a szélesebb rendszerbusz és a ddr3, am2+ban pedi már lesz pcie2 de szűkebb rendszerbusszal és ddr2vel tudja majd hajtani a k10es procikat?
szval mikor lesz am2+, vagy már van? új ati chipset?
ha dobtok egy topicot ahol ki van vesézve azis jólenne, köszi előre!
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
Oliverda #3301 üzenetére
mi,ja,neem. antituning lapot én nem veszek,akkor már maradok az s754-nél,haldokló pci-e 16x csatival és vibráló 6100-es gpu-val.
Néztem ftc logoutos cikkét a biostar lapppal kapcsolatban.Ott egy sor megindított,miszerint a V-s és a G-s a HDMI és a DVI csati hiányában különbözik. Namost ezek egyike sem fakaszt heveny zokogásra,mivel Samu 920N -n csak Dsub csati van,nameg ha tényleg jóval olcsóbb a V-s,akkor tán maradhat a GST is..akkor meg leszarom effekt.szal értitek. Valszeg most X2 sem lesz,inkáb 82xx bttoért egy BOX 3200+-es semp.2x1gb-val többet érek azoknál a stuffoknál,amit hsználok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Parkside szerszám kibeszélő
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Hálózati / IP kamera
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged