- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos1988
addikt
Na ja 213-mas fsb... Intergalas hatranya
19700 brutto a 2x1 gb kingstone 667-es.
Amugy azt latni hogy ez a memoria nem igazan csipazza az asus p5b-e alaplapot. -
janos1988
addikt
Hellosztok.
Mi a velemenyetek errol az alaplaprol?
[link]
Lenne benne 1 4600 x2 (am2) es 2x1 gb kingston 667 ddr2. Jobb fajta trionak elmenne? Ja es hat a tuning, nem gond lapnak 200 helyett 230-250-es fsb?!
Menne vele gond nelkul 1 ide-s iro, 1 sstas seagte barracuda es 1 satas wd raptor 74gb-os?
[Szerkesztve]
De ha tudtok jo alternativat ami elmegy 230-250-es fsbn es van rajta firewire, int vga +hdmi es digitalis kimenet, 2 pci es 1 pci-e x16 akkor johet az is (felteve ha tenyleg jo alaplap)
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
-
Chaser
legenda
válasz
Probiker #2385 üzenetére
Mármint az FSP-ből hiányzik 3 szál?
ftc : 3600-os procid van megint? bocs, már nem tudom követni az itteni eseményeketaz én giga lapomban sincs asszem fesz állítás, de majd megnézem otthon, 1ébként úgy vagyok vele, mivel 3 év garis jó ez, ha esetleg bedöglik, majd akkor egy -addigra talán- kiforrott és stabil amd chipes lapra cseréletetem be
Ha valakibnek esetleg van egy eladó 3600-osa ugorjon be privibe hozzám -
ftc
nagyúr
hm 690V-n 1440x900 eléggé akadozik a video lejtszás...lehet ujrakéne tennem a wint...
-
Chaser
legenda
válasz
Cyberslider #2376 üzenetére
Az első generációs zenek nem voltak valami nagyon eltaláltak, ez kb nyílt titok
Egy szegedi user is árul 350-eseket, +kérdeztem tőle vittek-e már vissza gariba hozzá, jah azt mondta 2-t, mert levágta a biztosítékot
ez 2 év alatt, a 2 esetben mint kiderült gyenge volt a villamos hálózat..
Nem tudom mért nem megy a bio lappal, az nem állja meg a helyét, hogy kicsi az amd chip áramfelvétele, p2-vel is használtam ilyen tápot...úgyhogy passz, a táp másik lapal ment amennyire én tudom, a bio lap is megy másik táppal, úh inkompatbilitás...ez vanLassan +érjük azt is, hogy egy moncsi egy gépen pöpecül megy, egy másikon képet se ad
-
ftc
nagyúr
nézzétek Enermax táppal szépen ment pöpecre indult elsőre.....noname táppal is...ki gondol olyanra,hogy válogatós a táppal egy lap...Probiker..mielőtt megveszed a chieftecet vagy ráfizetel probáld ki ....
Bios ügy én észrevettem,hogy valamiért a biosok nem csipik ha USB-n van a bill Giga lapom is belassult tőle...lehuztam szaladt tovább
Bios korlátozva nincs fesz emelés -
Cyberslider
őstag
Bár itt az FSP Zen-ről van szó, (ami egy 300W-os passzív, de FSP..
)
Topic:
[link]
Idézet:
''Most láttam meg a Rev. 2.0, és 1.x-es ZEN közötti különbséget!
Az első generációban, hiányzik a kimenetről az előterhelő ellenállás, a második generációsbol, pedig, már nem
12V-ra, 100ogm-ot, 5V-ra 50ohm-ot, és 3,3V-ra 25ohm-ot forrasztva, már úgy tűnik, indúl rendesen.''
Hát akkor csak lehet vmi.... Én nem hiszem hogy a lappal lenne baj... Legalábbis mióta olvasgattam ezt a topicot. Amúgy az FSP tápokat én is kiválónak találom. Vagy én annak találom, te nemtom
A dologhoz hozzájön,hogy ennek az AMD-nek a legkissebb a fogyija úgytudom, szal nagyon keveset vehet fel. De ennyire azért nem vágom a Tmát, csak elmélkedek....
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #2373 üzenetére
Hát lehet nem új vas, de legalább műxik rendesen + stabilan
Nem épp giga lapot akartam, meg nem épp ilyen chippel, de végülis semmi bajom vele
Itt lehet hagyni nyugodtan, nem galibádzik..esetleg még egy x2-t szeretnék bele, nagyon kacsingat rám egy EE-s 3800-as proci a boltban ahol most dolgozok
Vga-t meg sztem majd csak dx10-est veszek bele, ha jól saccolom nyár végére ott is árzuhi lesz..nyár meg amúgyse játékra való.
szerk: #2374 Cyberslider : ez az első eset, hogy arról hallok, hogy valaki FSP-vel szív..látatlanban is +mondom mostmár biztos hogy nem azzal van bibi...
[Szerkesztve] -
Cyberslider
őstag
válasz
Probiker #2364 üzenetére
Ez cumi, én is nézegettem ilyen tápot. Borzalom hogy nem indulnak el!
Régen az volt a baj,hogy sok a cucc, mostmeg az hogy kevés
Szal nem a deszkával van gond, hanem az FSP tápnak túl kevés a terhelés a 12V-os ágon.
Próbálj meg beletenni vmi kártyát a lapba, lan,hang,VGA (de minek) úgy beindul..?
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
Na az nf430 valóban ki van forrva.
Még talán Noé is használta. De komolyan azért ennyi idő után már mehet mint forró kés a vajban.
Másik totyikban meg izzadnak a népek mert az nv-s meghajtókkal szakad össze a vas (650 sli csoda talán).
Majd 2-3 év múlva mükszik rendesen. Pedig ott választhatnának gyári intelt.
Nekünk meg marad a zöld démon.
[Szerkesztve] -
Probiker
aktív tag
Amugy, van valami bug ezzel a biostar lap-al. Vagy kétszer fordult már elő, hogy bekapcsoláskor nem akart elindulni.
Zöld háttér, biostar logo. (nyomjá del-t vaze, szövegnél) megál.
Nyomok restartot..... semmi. bios restart..... semmi.
Ó, hogy azt a *@ -
Gyuri27
félisten
válasz
Probiker #2364 üzenetére
Bs II nincs a boltban v gp? 350-es ezekből 10k. Vidd a gépet és próbáld ki.
Kíványcsi vagyok a biostar ilyen válogatós.
Zoli329. Az i-ben 36. Nekem ez sok. Ha megmár akkor sapi!
Azt viszont nem értem, hogy az abit-nak nincs amd chip-es lapja.Rosszat sejtek.
[Szerkesztve] -
Probiker
aktív tag
-
ftc
nagyúr
giga alaplap berakva házba
-
Mr. Maffia
tag
válasz
Alvin_ti4200 #2348 üzenetére
Rajta leszek... jóbarátom haza ér és szólok neki.
-
ftc
nagyúr
Az Asrock lap BP-n akit érdekel....mindenem teli azzal,hogy kell neki...megbeszélve,hogy szerdán 5 után lett hivva hogy ő már vett
Szal akit érdekel keressen meg AMD chipset -
-
Gyuri27
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #2354 üzenetére
-
Gyuri27
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #2337 üzenetére
Miért ne hívják Így?
-
nesa
veterán
válasz
A KN9-SLI nemvaloszino hogy birja a 320Fsb viszont a KN9-S az tuti a sempronom regen 8x334 hasznaltam ha jol emlekszem
de a lap ettol sokkal tobbet is bir
[link] -
ftc
nagyúr
válasz
300 felett stabilan eddig csak a Sapphire lapokat láttam.... esetleg jetway lapról OCW irt (bár ott meg eltüntették a tuning konf a köv biosban)
Biostar lapokat nézz most volt egy teszt NF7050-el ott 300 felettit értek el -
Boci_83
őstag
válasz
Azt én is megnézném......némi kételkedésem nekem is van ezügybenn...
[Szerkesztve] -
Boci_83
őstag
válasz
Mr. Maffia #2344 üzenetére
Melyik lap viszi a 320 Fsb-t?
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Mr. Maffia #2344 üzenetére
ha tudsz valahogy szerezni egy CPU-Z screenshotot úgy, hogy látszik a lap típusa is, akkor megnyugszom
-
ftc
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2343 üzenetére
de tok már mindent róluk csak azt nem amit kerestem igy maradt a tipp
Sapphire alaplap megprobálom megkeresni a hivatalos beszálitot... -
Mr. Maffia
tag
válasz
Alvin_ti4200 #2339 üzenetére
Egyik ismerősömnek pont viszi a 320-at a legújabb BIOS-ával. Amúgy mi most a legjobb AM2 OC lap?
-
ftc
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2341 üzenetére
én arra hajtok
biostar-giga-azt jönnie kellene Sapphire
jetway lapbol meg elegem van...tod miért -
ftc
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2339 üzenetére
holnap letsztelem Giga AMD-s lapját...
abit intVGA-s lap neve nem jut eszembe.....esetleg Sapphire?
biostar behalt 280 körül mindig... -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Mr. Maffia #2338 üzenetére
Nálam anno nem ment még 300-at se, pedig nagyon szeretem azt a lapot
-
Mr. Maffia
tag
válasz
Alvin_ti4200 #2337 üzenetére
Abit KN9-SLi
-
Alvin_ti4200
félisten
olyan lap kéne nekem, ami tutira, hóban-jégben-esőben-napsütésben is tud minimum 320-as FSB-t és nem Asus M2R32-MVP-nek hívják
-
Chaser
legenda
válasz
Lucko81 #2322 üzenetére
Nf 430 annyiban különbözik az nf410-től, hogy van benne firewire és GB lan, nekem is ilyen lapom van
Nem csak int.vga-s lapoknál van ilyen chip. Frankó, stabil, 1általán nem melegszik, volt ilyen asus vga nélküli lapom, ha vga-val van akkor azért melegszik, az én lapomban nf430+gf6100 chip van egybetokozva, jóval melegebb így, mint single 430-as chip.-
-
m4rc!
őstag
Ahoj!
Reg jartam errefele...yetway deszkakrol van mar vmi hir? Lehet mar oket itthon kapni? -
as_Rock
őstag
Asus-ra itt valaki azt írta 20k alatt bátorság kell hozzá, ez a mATX-re is igaz?
A Giga M61VME-S2 egész jó árban van és a vizeseknél is lehet kapni, kérdés, hogy mi a különbség a V1.0 és V2.0 között, mindkettő leírásában ezt találtam ''The GA-M61VME-S2 supports up to PCI Express x1 mode. (please refer to the VGA cards support list)'' a support listben pedig csak 2 6-os sorozatú nvidia, és 2 pár ati gpu-s Asus kártya szerepel, 7300gt csak gigabyte, nem szeretnék szívni...
Giga M61Pm-et MA69VM-S2-t, Aus M2A-t nem leltem kiskerárakonbár utóbbinak most látom az árát, annyit én már nem szánok rá
MSI új ati csipszet az melyik típusok?
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
kapható nálunk Asus M2A ára 2600SK kb 19K
-
ftc
nagyúr
válasz
Lucko81 #2322 üzenetére
kisebb csikszélesség és eddig csak intVGA-al egybeépitve láttam.erre már elég egy brda is .... NF430 lényegében egy déli hid.egybeépive 6150-el.....nf410,nf405 lehet 6100-al....ez a low end kategória ami sztem jobb mint az NF 550-s sorozat....NF500 az egy NF4 Ultra ha jol emlékszem
-
Lucko81
csendes tag
Igazából az nf430 érdekelne, mert arról nem találok semmit még az nvidián sem. Elvileg integrált VGA-k mellé szokták rakni, de az enyém nem ilyen (ASUS N2M). És egy passzív borda van csak rajt és így sem megy 40 fok fölé. Előtte egy nf4 ultrám volt (S939) az a sivító ventivel sem ment 45-47 alá. Ezért érdekelne, hogy esetleg kisebb csíkszélesség, vagy csak optimalizálás, vagy valamit kihagytak belőle. Adatlap szerint funkciókban egyenértékű az nf4 ultrával.
-
as_Rock
őstag
ftc bácsi kicsit szétszórtnak tetszik lenni
mATX méretű lapot keresek, a DFI, az Asrock, és majnem minden jetway ATX méretű, ami mATX jetway az pedig nem tud 16x pci-exprest ha jól tudom
Tuning nem lesz, vagy csak próbaképpen egy 20% körüli teszt, de általában alapon használom a gépeimet. -
Lucko81
csendes tag
Valaki mondja meg, hogy mi a különbség az nf4ultra,nf430,nf570 között. Mert ahogy nézem tudásban elenyésző +2 usb, +2 sata. Nemsok embernek kevés a 4 sata + a 8-10usb. Szóval megéri-e megvenni az új csodákat. SLI-re nincs szükségem, ezért nem azokat a NB-ket írtam. Vagy esetleg linkeljetek összehasonlítást, ha tudtok valahol (angol is jó).
Én annyit vettem csak észre ami számottevő, hogy az nf430 nem melegszik annyira, mint az nf4ultra. -
as_Rock
őstag
-
citkar
addikt
üdv
rég jártam erre,de közben történtek dolgok
meglett pl az abit kn9 ultra,bele egy x2es 3800+ ás 2 giga kingmax
most a proci 2640en megy ramok 880on asszem,kis feszemeléssel
végül si meg vagyok elégedve ekkorra tuninggal,ha nem is egetrengető
kérdésem:ez a hűtő rámegy erimecooler pc-hc4+ alcu
linken ahogy néztem igen,szal ha mindene megvan cska felmegy,gondoltam rákérdezek
ja igen,nekem gyári hűtőm van,két odlalt csak 1-1 lefogató,DE a kereten 3-3 akasztó van,mert a srácnak ilyen volt,nemtom h ez a s939re mennyire hasonlít,az a hűtő rámenen e,vagy csak az akasztók számában hasonlít rá
UI:átírnám a profilom,de nem lelem hol kell,pls help
[Szerkesztve] -
je_ki
tag
üdv
msi sli 2f lap (nf570 sli) mellett döntöttem, majd beszámolok -
ftc
nagyúr
hehe mivel honap ünnep nálunk..szerdán megrendelem giga lapot...csüt itt s teszt
-
as_Rock
őstag
Sziasztok!
AM2 X2 3800+ alá keresek alaplapot, az alábbi elvárásokkal:
- Olcsó és stabilnem háklis a memóriákra.
- mATX
- 16X-es pci-express jó lenne (egyenlőre gef7300gt van benne, de ezt valamikor fejleszteni fogom)
- Wake-On PCI-t tudja (tv-kártya időzített bekapcsolás, felvétel miatt)
- Kevéske (kb. 20% bőven elég) tunngot is bírjon.
- sata, ide, normális alaplapi hang, lan, usb 2.0 legyen rajta
- Az se baj, ha a vizeseknél lehet kapni, procit úgyis ott fogok valószínűleg venni
- alaplapi lan ne terhelje túlzottan a procit
- Ha tudja a prociventi szabályzást az jó pont, de nem kötelező.
Lehet még rajta eSata, firewire, integrált X700-as vagy egyéb GPUstb. engem nem zavar, de nem feltétel
Kapcsolódó kérdések:
Vizeseknél egész olcsón van 1GB 800MHz-s Samsung ddr2, nyugodtan megvehetem, vagy spóroljak mellé, mert gondok vannak ezzel a memóval, esetleg valahol hasonló árban van jobb ram?
Kösz a válaszokat -
je_ki
tag
sziasztok!
tudtok valamit mondani nekem erről a lapról (ilyet szeretnék, mert olcsó sli lap kell, nforce4 és nforce500 kizárva):
ga-m55sli-s4
előre is köszönöm
b -
Chaser
legenda
nf405 chipset, max 8x külső vga támogatás, dx10-es kariknál már szűkös lehet, sztem nf410 alatt nem érdemes lapot venni, sokan mondták hogy szívtak ezzel a lappal..
Sztem akkor inkább vegyél jetway lapot hardwaretől, neki van nf410-es occsóé...asszem olcsóbb is mint az abit, és 2 év garis.
szerk: (#2301) Gyuri27: sokban különbözik azoktól
szerk2: #2303: [link] sztem ennyi is bőven elég róla: - 1 x PCI-E X16 (PCI-E X 8 bandwidth)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Hővezető paszták
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- Fedora Linux
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest