Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Boeing 737

    senior tag

    2007-07-19 17:03
    Brazil tragédia – keresik a vétkeseket

    Nem a kifutópálya hibája, hanem a pilóta figyelmetlensége, vagy a repülő meghibásodása okozta a kedd esti repülő szerencsétlenséget Sao Paolóban - állapította meg az előzetes vizsgálat. A pilóta túl nagy sebességgel érkezett a kifutópályára, vélhetően ezért nem tudott megállni. Az utasokkal teli gép egy kerozin raktárba csapódott és felrobbant. A katasztrófában 201-en haltak meg.

    A szokásosnál sokkal gyorsabban érkezett a kifutópályára a kedden balesetet szenvedett brazil repülő. A reptér kameráinak felvétele alapján a szakértők úgy vélik: a pilóta hibázott, hiszen gázt kellett volna adnia és újra felemelnie a gépet. A vizsgálat vezetője szerint azonban nem ennyire egyszerű a felelősség megállapítása, szerinte a pilóta tisztában volt a veszélyekkel.

    Nem hiszem, hogy bármelyik pilóta, aki ilyen nagy géppel érkezik a reptérre, ne lenne pontosan tisztában a veszélyekkel. Bármi történhetett: megcsúszhatott a vízen, vagy meghibásodhatott a repülő - mondja a vizsgálat vezetője Armando Schneider Fihlo, a brazil légügyi hivatal főmérnöke.

    A gépen 186-an voltak, közülük mindenki meghalt. A többi áldozat a raktárban dolgozott: az ezer fokos lángok közül ők sem tudtak menekülni. A túlzsúfolt belvárosi reptéren sok hasonló baleset történt már, a kormány ezért most a teljes repülőtér működését felülvizsgálja.

    A hatóságok egyszer már megpróbálták kitiltani innen a nagy gépeket. Csakhogy Sao Paoló másik reptere 40 kilométerre van a várostól, ezért az utasok inkább a belvárosi repülőteret kedvelik.

    hírTV

    A világ legszebb repülőgépe a Boeing 787-es. http://img.index.hu/imgfrm/1/6/2/0/BIG_0003061620.jpg

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés