Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tiv83us
veterán
En meg az igazat megvallval 747-est nem is lattam a Ferihegyen...
A legnagyobb utasszalito amit lattam, talan a Malev 767-ese volt New Yorkba.
[link]
Ezt talaltam, itt azt irjak, hogy bar a Ferihegy kepes lenne 747-est es hasonlo kaliberu gepeket fogadni /az A380-rol nem biztosak /, de nem igazan szallnak fel ekkora gepek a Ferihegyrol /bar nem is egy hatalmas nemzetkozi csomopont a Ferihegy, az teny /.
[link]Always Outnumbered, Never Outgunned
-
tiv83us
veterán
En a het nagyreszeben a London Airport kozvetlen kozeleben dolgozok es nagyon elvezem, hogy amig varom a vonatot, olyan kozel zugnak el a hatalmas 747-esek es az A340-esek, hogy siman letudom olvasni rola legitarsasag nevet. Sokszor legszivesebben hagynek elmenni meg 2-3 vonatot, hogy nezegessem meg ezeket a behemotokat
Always Outnumbered, Never Outgunned
-
nRu3
addikt
Pedig egyszerü,
1. oszlop a járatszám,
2. hova megy a gép(ami röviditet kodolt változatban szerepel) ha több van megadva akkor a gép több helyen is leszál.
3. a hét melyik napján van járat
4.a gép érkezése és indulása helyi idő
5.gép tipus
6.melyik terminálra érkezik a gép és melyik időszakra érvényes a menetrendje.''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
jasszer
őstag
Egy retúrjegy nagyságrendileg 20 rugó. (javarészt átszállóknak van kitalálva a járat)
A járat az Olt légitársaság tulajdona, a Malév talán csak üzemelteti - lehet h ezért nincs fent... Mindenesetre ezen az oldalon találsz róla info-t és itt is tudod foglalni: [link]Apokalipszis? Ezeknek?!
-
jasszer
őstag
Hja... hát átszállóknak valószínűleg megéri. Tegnap például összesen 1(!!!) ember indult vele Debrecenbe...
Gondolkoztam rajta h poénból lerepülök és visszajövök vonattal, de ennyit nem ér meg a dolog... Amúgy egyáltalán nem drága, ha azt veszed h átlag 5-10 embernek röffentik be a járatot.Apokalipszis? Ezeknek?!
-
jasszer
őstag
Háát... nem tudom meddig fogja bírni - talán még korai - de hosszútávon biztosan szükség lesz rá. (~5-10 év ) Perpill Balcsiról 11 desztináció érhető el, Debrecenből 10, Pécsről asszem Bécs felé lehet menni, ergo szép lassan megszűnik Ferihegy kiváltságos helye a honi repülésben. (még akkor is ha a fentiek java charter) Egy biztos: egy emberért nem éri meg...
Ha meg kedvet érzel a repüléshez néha less rá vmelyik fapad oldalára. Megfelelő időben foglalt jeggyel megúszhatsz vmi normális Európai célt akár 10 rugóból is oda-vissza...(illetékkel és adókkal)
PS.: Én is voltam tegnap (ma) Ferihegy 1-en...Apokalipszis? Ezeknek?!
-
Pötyi
őstag
Egy kicsit elgondolkoztam azon, hogy ''bunkó magyar szokásnak'' hívod azt, hogy nem tapsolunk. Sokszor repültem már, sose tapsoltam a leszálláskor... Miért is tapsolnék? Hát nem az a pilóta dolga, hogy rendben letegye a gépet? Örülsz annak, hogy életben maradtál? Nem értem... Miért kéne ehez külön tapsolnom? Szóval nem szoktam... Ez persze nem zárja ki, hogy más tapsoljon, izlések és pofonok...
(Középiskolás koromban mesélte a francia-tanár, hogy részt vett egy fogadáson, ahol az akkori elnök, Chirac is megjelent. Beterelték őket egy terembe, leültették őket egy asztalhoz, ami már meg volt terítve. Leültették őket, oszt ennyi, a hostessek kimentek. Ők is érezték, hogy valami nincs rendben, valami hiányzott. Nem mondták meg nekik, hogy mit csináljanak. Összenéztek és megbeszélték, hogy ha bejön a Chirac, akkor majd felállnak tiszteletük jeléül. Erre amikor belépett az elnök, egy protokollos fullajtár gyorsan körbement és azt mondta, hogy TAPSOLJÁK MEG és ő is elkezdett nagy, széles kézmozdulatokkal, klaffogva tapsolni. Az asztalnál ott ült kb. 50 ember és senki nem tapsolt, mert nem értették, hogy miért kéne megtapsolniuk? Tán egy híres színész? Vagy egy hős, aki véghez vitt valamit? Nade TAPSOLNI csak azért, mert ő az elnök? Valahogy nem illett oda a taps és ezt mindenki érezte!)
Érzed?QNX is cool!
-
jasszer
őstag
Én spec. nem ültem még chartergépen, de a kollégák mesélték h ott gyakrabban előfordul. Kicsit szorosabb is a kapcsolat az utasok és a személyzet között (többnyire hosszabb az út mint egy közeli Eu desztinációnál, a kapitány is sokszor kommentálja h merre járnak, stb...) Gondolom emiatt is sűrűbb a taps.
Meg néhány jóképességű chartercégnél már az is szép teljesítmény ha egyben leteszik a gépet...Apokalipszis? Ezeknek?!
-
nRu3
addikt
tapsolni többnyire akkor szoktak mikor a kapitány pehely könyen teszi le a gépet és nem oda csapva és patogva, vagy a kap. és legénysége az uton végig sok infot közölnek épp hol repülnek, illetve a nagy utakon ez rendszeresebb a tapsal köszönik a biztoságos utat, de egyébként sajna magyar bunko szokás hogy sokan nem is ismerik ezt a gesztust.Én pedig szoktam tapsolni ha tényleg jól vezete a kap a gépét, de ahogy én is észre vettem akik szoktak tapsikolni azok nem magyarok
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
Csöves
őstag
Szerintem is be fog fuccsolni, pár éve is volt hasonló fellángolás, akkor is megszünt.
Hozzáteszem én nagyon drukkoltam, hogy legyen belföldi járat mint az ötvenes években.
Faterom LI 2-vel járt fel Debrecenből Pestre heti 2x oda-vissza, ahogy mondta 45 perc alatt
fent volt, ugyanez vonattal 5-6 óra volt.
Csak érdekesség kedvéért mondom, hogy akkor 1 jegy ugyanannyiba került Pestre mint a gyorsvonat 1 oszt. jegy és szinte mindíg tele volt a gép!
Szerintem itt van a kutya elásva!Aquila non captat muscas.
-
jasszer
őstag
Az túlzás h nem éri meg... A szállás valóban nem olcsó, de fapadosok nélkül (illetve a fapadosok nyomására átszabott árak nélkül) nem a szállás miatt fájna főleg az ember feje.
747? Ha cargo is megteszi akkor egyszerűbb a helyzet, spotter-oldalakon tuti meg tudják mondani h mikor lesz utasos is... Vagy segít az index fórum célirányos topikja: [link]Apokalipszis? Ezeknek?!
-
jasszer
őstag
Jah, a komplett napi műsor, kisgépes cuccokkal, cargo-val, satöbbi. (általában 2 napot melózom, utána két nap szünetem van ergo nem mindig férek hozzá, ráadásul a másnapi menüt csak előző este 7 körül kapjuk meg)
Ha lesz vmi jobbnak tűnő publikus dolog akkor bevésem. (bár mindenkinek más megy élményszámba - a fajsúlyosabb spotterek már elég kevés dologra gyorsulnak rá )Apokalipszis? Ezeknek?!
-
lesaux
veterán
Na, a WizzAir is elmehet a büdös picsába. Felhívtam őket, gondoltam, megkérdezem.
Hát valami 840 Ft jön még az árra, per fő, per út. Legalábbis kártyás foglalás esetén. És máshogy nem lehet lefoglalni? De le lehet, csak úgy még drágább.
Fasza. A nulla forintos út. Plusz adók, plusz illetékek. Plusz foglalási díj. Azért remélem, egyszer egy lelkes fogyasztóvédő megszopatja őket. -
lesaux
veterán
Megjöttünk az egynapos római vakációról. Hát nagyon király volt. Főleg amikor a repülőn a légikísérő bemutatta a három kolléganőjét, Anettkát, Donatellácskát meg a harmadikat, amit nem értettem. Az egyik stewardess nehezen bírta röhögés nélkül végigmutogatni a gyakorlatot. És volt idő a Colosseum megtekintésére. Soha rosszabbat.
Mondjuk az nagy kár, hogy a Wizz nem tünteti fel a beszállókártyán, melyik ülést kapja az ember, hanem tolakodni kell, és a magyar tolakszik is. Egyébként azt ígérték, hogy sorszám szerint fognak szólítani a beszállásnál, de persze nem így volt (mi kaptuk a 001-es és 002-es számot, jó korán kint voltunk), amúgy meg mindegy is, mert aki először száll be a buszba, az nem feltétlen először fog kiszállni, onnan ugyanúgy indul az állatolimpia, és a 001-es lemaradhat az ablak melletti helyről. Szerencsére mi nem maradtunk le se oda, se vissza. -
Gyantusz
tag
"földrengés-generátorokat szállít a Közel-Keletre"
Hát, jól néznének ki, ha azok az eszközök generálnák a földrengéseket... Azért kár pénzt kiadni...fő forrás: airportal.hu
egy fórum (jan. 7-én indult a hír, a #12321 hsz-al)és onnan egy srác felvétele - a zenéje cool!
[ Szerkesztve ]
Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hosszabb bemutatót kapott az Indiana Jones and the Great Circle
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OpenMediaVault
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Odys/Zeta/I/10/ elektromos roller! Németország!
- Eladó használt, Britax Römer Kid II gyerekülés, gyermekülés 15-36kg
- Eladó INDESIT felültöltős mosógép garanciával
- Eladó Skoda Octavia III tetőtartó, Garanciás 25-05.hóig (adapter, talp és keresztród)
- Eladó használt, 1,5 évig Garanciális Fisher FPR-123DE4-R hűtő fűtő mobil klíma 3,5kW + tartozékok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest