Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz SirKero #41690 üzenetére
Ha az életem múlna rajta, és választanom kellene, akkor azt mondanám, hogy ez fali kábel. A sodrott kábel ugyanis lágyabb, emiatt simább, kevésbé jellemzőek rá azok a göcsörtök, amik a képen láthatóak.
Ha pedig fali kábel, és az RJ45-ös (8P8C) dugó a végén nem speciális (nem tűnik annak), akkor ez bizony egy instabil csatlakozás.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Topikgazda
válasz sugarforce #41704 üzenetére
Persze, simán lehet patch is. Nálam így fotó alapján mondjuk olyan 60-40 a fali kábel javára.
MaCS
-
sugarforce
addikt
válasz SirKero #41690 üzenetére
valahonnan nem tudsz leakasztani egy kábeltesztelőt? Így soha nem fogjuk tudni megmondani mi a gond, lehet rossz a csatlakozó, lehet szakadt valamelyik ér az egyik kábelben, passz.
A fali/sodrott kábel téma csak azért érdekes, mert a fali kábelek végére nem szokás csatlakozót rakni (csak külön rá való speciális csatlakozót), ha működik is, nem feltétlen tartós. Ha az a gond, lehet egy újra krimpelés megoldaná, de ahogy látom mintha sérült lenne a köpenye a kábelnek, nincs rajta vágás, szakadás, ilyesmi?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz sugarforce #41706 üzenetére
-
Topikgazda
válasz sugarforce #41709 üzenetére
A lényeg az, hogy ez a kábel legalábbis lehetséges hibaforrásnak tűnik. Elég érdekes életpályája van...
MaCS
-
Soma01
veterán
válasz MaCS_70 #41710 üzenetére
Szerintem újra kell rakni a csatit és kész. Olyan csatlakozót kell venni rá, mi rá való. Nem kell mindent megvenni a boltban csak azért, mert "hát nekünk csak ez van most" a boltos szerint. Meg ilyenkor szokott az lenni, hogy "jó lesz ez is oda, szokták ezt vinni mindenféle UTP-hez". Vagy inkább ilyet kellene beszerezni. Vagy Cat5e keystone jack-et vagy Cat5e vagy Cat6 kötődobozt vesz.
-
cheeka
tag
Sziasztok!
Van egy LG 50PB660V típusú készülék falra szerelve és sajnos nem alakítottak ki a közelében lan csatlakozót. Tudnátok ajánlani valamilyen eszközt, amivel egyszerűen, vezeték nélkül tudna csatlakozni a tv, a hálózathoz?
-
mezis
félisten
válasz SirKero #41701 üzenetére
Ezen prospektus alapján nekem az hipotézisem, hogy a sodrott érpárok összekeveredtek, így rossz a csatlakozó bekötése. (Az egyes színekhez tartozó érpár nincs csíkkal jelölve.)
Ha ezt nem tudod "kicsengetni", akkor egyetlen megoldás levágni és új csatlakozót (fali aljzatot) tenni rá, az A vagy B szabványnak megfelelően.[ Szerkesztve ]
mezis
-
Soma01
veterán
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Olyan problémám lenne, hogy nem látom a másik gépet hálózaton de ha beírom a címét fájlkezelőbe akkor látom a megosztott meghajtókat. Már próbáltam mindent de az istenért se akar megjelenni a másik gép a hálózaton Statikus címen üzemelnek a gépek. Win 10 van a gépeken.
[ Szerkesztve ]
-
h-yle
addikt
Sziasztok!
Telekomos Sagemcom F@st 3686AC modem/roterem fali csatlakozását szeretném megoldani kulturáltan.
Sima F koax csatlakozóval kapcsolódik a kábel hálózatra, most össze vissza lóg minden a falból ezt szeretném egy sülyesztett fali csatlakozóval megszépíteni.
Melyik kell a kettő közül?
ASFORA SAT aljzat, végzáró, 1 dB, fehér
ASFORA SAT aljzat, átmenő, 4 dB, fehérHa nincs TV-m (mármint TV adás/előfizetés) akkor kell bármilyen filter/splitter a modem elé, vagy köthetem közvetlenül a falba?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
Soma01
veterán
-
Soma01
veterán
Nem tudom, hogy van a kábelezés a házban, de a jelenleg nem használt (de a másik, nem szobák felőli végén csatlakoztatott) kábelek végeit érdemes a szobáknál lezárni, egy lezáró ellenállással. De ha csak egy koax kábel megy közvetlenül a modemig (nincs elágazás), akkor nincs további teendő.
-
cyber86
őstag
#41716 Erre valaki? Vagy esetleg teamviewerrel átnézni a beállításokat?
-
SP4C3
veterán
válasz cyber86 #41727 üzenetére
Linkeld legközelebb.
Winfos tűzfala csak erre jó, hogy idegesítsen, és felfogja, azt amit nem kellene, de minden mást meg kienged.
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
válasz cyber86 #41729 üzenetére
Na akkor:
"nem látom a másik gépet hálózaton" - Mivel nem látod? Teamviewerrel?
Ha teamviewer és lanon akarsz csatlakozni, akkor beállításokban előbb engedélyezni kell a lan csatlakozást, és a célgép IP címét írd az ID helyére.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
válasz cyber86 #41731 üzenetére
Windows-os filemegosztást nem ismerem (többnyire írtani szoktam)...
Ellenőrizd a homegroup beállításokat, de pont az ilyen mizériák miatt rühellem... De amúgy meg ott a teamviewer, az is tud file transfer-t LAN-on és legalább az működik és csak akkor fut, ha te akarod és használod. Csak tipp/tanács.
U.i: Quick Access-ben az a négy mappa pls. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
SP4C3
veterán
Ja értem, hogy ez így működik... Ilyen instant brácsázás, mondjuk te sem tudod mikor akarod és ezért mindig kell, hogy legyen kéznél egy MomsBangTeens meg egy kis In Diana Jones, sőt ez már odáig fajul, hogy hálózaton is streamelni akarja, így még az ebédlőasztalnál is tud brácsázni. huhh, hát ez nemsemmi. :'Đ
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz cyber86 #41731 üzenetére
Én emiatt adtam fel a Win10-et... Egy darabig látta a NAS-t, aztán csak trükközve, végül sehogy nem tudta tallózni...
Ment vissza a Win 8.1
De a többi gépen Win 7-el se volt ilyen gond soha.
Hiába ástam magam a Win 10 configolásba, nem sikerült orvosolni. Ha van tipp szívesen fogadom!
-I like the misery. -I like this world!
-
korren
aktív tag
válasz sugarforce #41736 üzenetére
Ez most így annyira nincs meg, a NAS-on megy SMB, de hétvégén rászánom az időt és megvizsgálom. Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-I like the misery. -I like this world!
-
cyber86
őstag
A windowsos fájlmegosztást azért szeretem, mert nem kell külön program hozzá és elvileg úgy van beállítva a hálózat, hogy ha egy új gép csatlakozik rá az is eléri a server gépet és módosítani is lehet az adatokat így nem kell oda mennem mindig a server géphez ha törölni akarok valamit. A munkacsoport egyezik. A hálózati profil is magánra van téve. Szóval nem tudom miért nem látni ja meg az a fura, hogy saját magát se látja.
-
Kodiak88
tag
Üdv!
Szeretnék egy kis segítséget kérni otthoni hálózat kialakításában.
A rendelkezésre álló eszközeim:
D-Link DIR-860L B1 verzió (jelenleg LEDE van rajta, de a beállításához nem igazán értek)
DGS-105A lakásban (72nm panel) minden szobába Cat6e kábelezést építettem ki, ezek egy fali Patch panelen futnak össze. A netet DIGI szolgáltatja.
Jelenleg egy régi TPLINK routeren keresztül jön be a net és az osztja le minden végpontra. Az egyik végpontra csatlakoztattam a DIR 860 routert, azon kapcsoltam be a wifit.
A célom az lenne, hogy a patch panelhez raknám a switchet (ezek az előszobában vannak, lefedettség szempontjából elég rossz helyen) és az egyik végpontra csatlakoztatnám a 860L-t, azon keresztül jönne az internet (az összes végpontra, valamint a 2,4 és 5Ghz wifi).
Lerajzoltam nagyjából mire gondolok . remélem nem fals elképzelés.
Köszönöm az építő jellegű tanácsokat előre is!
-
-
Topikgazda
-
Talala
senior tag
Üdv. Egyszerű kérdéssel fordulok hozzátok. Jelenleg a tv wifin csatlakozik a hálózatra így megy a médiamegosztás pc-ről itt ott kisebb döccenőkkel. Sokat használjuk telefonról a youtube csatolását tv-re. Amennyiben a tv-t vezetékkel és nem wifivel kötöm a hálózatba ez a cast továbbra is működni fog?
-
Topikgazda
-
cyber86
őstag
Egy olyan érdekes dolgot vettem észre, hogy a 3. gép amin kb 1,5 éve biztos megy a win 10 az meg látja az összes gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest