Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
shev7
veterán
ugye tudod, hogy alapbol minden meghajto meg van osztva C$ D$ stb neven? Ha a filemegosztast bekapcsolod, akkor ezek elerhetok (pl ubuntu alatt latszanak is mint megosztott konyvtarak) a hozzaferes mar mas kerdes, meg nem tudtam rajonni, hogy egyszeru filemgosztas bekapcsolasa eseten is ezekhez neha ker, neha nemker jelszot. De szerintem a rendszergazda beallitasokkal lehet kapcsolatban.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
And
veterán
Ha az intézőben nem is, de a vezérlőpult / felügyeleti eszközök / számítógép-kezelés / megosztott mappák / megosztások alatt remekül látszódnak ezek a 'meghajtók' WinXP-nél, plusz egy 'ADMIN$' meg egy 'print$' nevű mappa is (ha van megosztott nyomtató a hálózaton).
Mod. #3375: Bele is látsz ezekbe a mappákba, ha nem kér jelszót?[ Szerkesztve ]
-
shev7
veterán
erdekes, a microsoftnal tudnak rola
Problema azoknal a rendszereknel van tudtommal, (nem ertek ennyire a windowshoz, szoval nem tudom hogy mitol fugg ez) ha a telepitesnel a rendszergazda fiok jelszo nelkul jon letre (mondjuk azert mert letrejon egy nem rendszergazda nevu, de rendszergazda jogosultsaggal rendelkezo fiok) de ez nem 100%. De a lenyeg az, hogy nem keves esetben meg lehet nezni a meghajtok teljes tartalmat barmilyen jelszo nelkul. Ha valaki jobban ert hozza elmondhatna, hogy mitol fugg, ohgy ker-e jelszot.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
shev7
veterán
-
And
veterán
-
Lortech
addikt
FBI..
Nem kell a hülyeséget gyártani.
Jogosultság szempontjából ugyanolyan megosztás mint bármely másik, admin elérésre korlátozott megosztás.
A célgép rendszergazda felhasználójaként azonosítva magad a kliens gépen, el tudod érni pl. a cd \\célgépnév\c$ parancssal.A $ -jel biztosítja a megosztás nevének végén, hogy "rejtett" megosztásról van szó, azaz nem listázódik ki a többi általános megosztással. De ez a klienstől függ, azaz hogyha az smb kliens linuxon úgy van megírva, hogy nem foglalkozik a névvel, akkor kilistázza a rejtett megosztást is.
Saját kezűleg is létre lehet hozni rejtett megosztásokat, csak a megosztás vége után kell írni a $-jelet.
Az adminisztatív megosztás azért van, hogy ha nem osztottál meg mappát, de admin vagy a gépen(ergó neked majdnem mindent szabad), akkor is el tudd érni a vinyót. Én számtalanszor hasznát vettem már.
Az átlag felhasználóknak meg felesleges látniuk ezt, mert csak elbizonytalanítja őket.
Távfelügyelethez nincs köze. Felügyelet mint administering.[ Szerkesztve ]
Thank you to god for making me an atheist
-
shev7
veterán
-
Dave46
tag
Biztos nem a szolgáltató bont.
Nem is lenne semmi értelme,nameg:
Ha a szolgáltató bontana,akkor teljesen szétszakadnék,majd új IP-t kapnék,ellenben most annyi van,hogy maga a kapcsolat nem szakad meg (a gép és a router között) hanem a net megy el,az is egy pillanatra,skype msn szakad,de pl teamspeak nem.Másik gépen ugyanígy.
A szolgáltatónál nincsenek szankciók két gépre.A fél utca Virgin Mediat használ,és mindenki routerezik.De azt el nem tudom mondani,hogy mennyire idegesítő
De routerrel más is lassú: a feltöltése, ha egyenesen a modemre vagyok kötve 100k/sec,modemről max 40-60k/sec
Konkrét touter beállítás tipp kellene...
Könyörgöm segítsen vki,mert már ott tartok,hogy bezúzomIt's never your successful friends posting the inspirational quotes.
-
Dave46
tag
Nem ismerem. Mi az a Virgin Media ?
Kint élek az Egyesült Királyságban,ott ez nagyon népszerű szolgáltató
Ez a megszakadás csak nagy adatforgalomnál, vagy "csendesebb" időben is hasonló gyakorisággal jelentkezik ?
Inkább csak akkor,ha mindkét gép aktívan használja az internetet,nem feltétlenül kell nagy adatforgalomra gondolni,de pl ha az A és B gépen is fut a skype,akkor már szakad..
Viszont ha az A vagy B gép egyike inaktív,akkor már nincs,vagy ritkább a szakadás
A szakadások ideje is totálisan rendszertelen,de általában olyan 15 perces periódusokban történik.A routert beállításához nem értek,DHCP-t adtam neki,NAT és Dynamic Routing be van kapcsolva,a többiről meg fogalmam sincs..
It's never your successful friends posting the inspirational quotes.
-
Dave46
tag
Ittvagyok,csak közben el kellett utaznom
Szóval, 100% biztos,hogy a router bont. Nehogymár 2 szomszédomnak ugyanez a net hibátlanul megy más routerrel,függetlenül attól,hogy ki és mennyi programot használ egyidőben.
Tehát nekem valami konkrét router beállítási tipp kellene (kapcsolatok,spec beállítások) hogy végre ne szakítsa szét az a szar 15 percenként a kapcsolatotIt's never your successful friends posting the inspirational quotes.
-
zvaragabor
senior tag
A link ledek mind a modemen, mind a pci kártya hátulján villognak. Az asztalin van net rendesen, azzal nincs is gond, csak a laptoppal nem tom összehozni az asztalit, hogy lássák egymást. Ez lenne a fő cél, hogy legyen LAN, és ICS.
Hát hogy a kábel a crosslink-e, azt nem tudom, nem vagyok annyira benne a dologban, de gyanítom igen.
A modem<--->PCI kártya között ilyesmi kábel van, az alaplapi kártya<--->laptop között ilyesmi.
I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,
-
mario28
csendes tag
Sajnos nem tudom.
Az alapesethez visszatérve nekem is ez a véleményem.
De az viszont cáfol ezen, hogy ha csak az egyik gép van neten akkor akár hetekig stabil.Az sem járható hogy a másik gép "szemetel". Mert ujra lett cserélve mind a kettő. vagyis egy kidobva, a"menős gép" elhozva másikszobába és a "menős" helyett lett egy uj. na most az uj lett a "menős" és a régi "menős" ugyanugy szar.
U de bonyolult lett a vége.
Ezzel is azt akartam megmagyarázni, hogy nem lehet az hogy valamelyik nem jo a routerrel.
Lehet hogy kellene nekik adni egy stabil belső IP-t és nem engedni azt hogy majd a router ossza ki, vagyis a winfos.
-
CWorm
aktív tag
Nem rögtön a modembe érkezik, van a lakásban még 2 telefonelosztó, illetve egyik lehet az a zajszűrő cucc, de a lényeg, hogy 2 is van belőlük, de hogy pontosan hogyan mennek a vezetékek, azt nem térképeztem fel (nem saját cucc). Akkor lehet, hogy errefelé keresendő a hiba oka?
rdi: akkor jól gondolom, hogy ha kicserélem a kábeleket meg szűrőket, attól megjavulhat?
[ Szerkesztve ]
Félig ember, félig medve, félig disznó
-
Gabesz27
csendes tag
-
Primőr
aktív tag
Nem tudom a pontos módját ennek. Elolvastam az előbb linkelt honlapon a beállításokat, de arról nem beszél, hogy pontosan hogy kell a hálózatot létrehozni az "Új kapcsolat létrehozása" pontnál.
Van egy kábel a PC és a router közt, meg egy a modem és a router közt. Tehát a gépeket közvelenül kellene összekapcsolni, de elvileg csak cross kábellel lehet, vagy rosszul tudom? Én pedig már nem tudom, melyik milyen kábel..
Szóval fogalmam nincs mit hogy kellene tenni ilyen esetbenA pessszimista csak azért lát feketén, hogy túlélje a szürkét.
-
attis71
tag
-
NagNo
csendes tag
Mivel két gépet direktben akartam összekötni, és az sem ment, ezért az átjáró megadása teljesen felesleges lett volna.
A DHCP-s változatnál pedig automatikusan kellett volna megkapnia minden szükséges adatot.
Próbáltam úgy is, hogy statikusan megadtam minden szükséges adatot(az átjárót is), de úgy se ment, mivel akkor sem látta a dhcp-s ip-t. -
Norbi.Sz
senior tag
Köszi! A két gép látja egymást, ha mindkettő a routerre van csatlakoztatva, és mindkettő megy? Tudok másolni egyik gép vinyójáról a másikra? Gondolom valahogy be lehet ezt állítani, nem? Persze úgy, hogy a net felől ne férjen hozzá senki, csak a belső hálóról...
Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
Blazkowicz
tag
Köszönöm az infot.
Ha a gépet egy másik kábellel összekötöm a routerrel vagy a modemmel, akkor sem működik. Szerintem a vezérlő a 10/100Mbit/s sebességet támogatja.
A 10Mbites korlátot nem tudom, hogy hol lehetne beállítaniAz a kérdés, ha a kábel tönkremegy hol szerzek másikat
-
And
veterán
(Ezzel csak néhány apró gond van: a WRT54GC nem támogatja a WDS-t, ahogyan gyárilag a WRT54-csalát többi tagja sem. A GC-hardver ráadásul nem 'okosítható'. Úgyhogy hiába is venne egy másik WDS-képes routert, konkrétan a WDS akkor sem menne, mert azt mindkét routeren be kell állítani. Ettől még szimpla repeater szóba jöhetne másodiknak, de itt a másik probléma: ha egyszer nincs térerő, vagy nagyon rossz, akkor értelemszerűen ismételni sincs mit. Egy repeatert olyan helyre kellene tenni, ahonnan minden végpont jól vehető, csak a végpontok egymással közvetlenül nem tudnak kommunikálni. A harmadik nehézség a vezetéknélküli sávszél: egy repeater (akár szimpla, akár WDS) azt megfelezi, gyenge jelnél pedig eleve nincs meg a szabvány által biztosított teljes elérhető bitráta. Úgyhogy szvsz. sokkal jobban jár egy újabb AP-vel v. AP-ként használt routerrel, amelyet az első routerétől eltérő rádiócsatornán üzemeltet.)
-
RedWing
aktív tag
-
OgreImre
senior tag
Hello!
Automatikusan hagytam mindent, asszem upc-nél nincs megadva dns és alhálózati maszk :S. A gépek látják egymást, de a net nem megy .Ja hogy ez nem is nekem jött válasz
[ Szerkesztve ]
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
suhancz
csendes tag
-
Chosen
addikt
Nem értem mi a problémád
Ez a lényeg.....
Nem vagyok teljesen hülye , csak ezekszerint nem értetted a kérdésem
A lényeg az , hogy van-e valami módom kihasználni azt , hogy a szobámban van netem , és nem kell megosztani vagy ilysemi , vagy annyit érek el vele , ha van , ha nincs , hogy szépen szólva a hajamra kenhetem. -
zrek
csendes tag
Köszi a tippeket.
Sajnos a "Bejövő echo kérés engedélyezése" pipálva van, és mégse jó.Nem tudtam kipróbálni hogy wifivel kapcsolódok azzal a géppel is, mert csak usb1.x -es USB-je van, és az usbs wifi cuccomnak 2.0 kell.
Próbáltam más IP-t beállítani, de az sem segített.
Halál az egész, teljesen kifogytam az ötletekből. Talán valamilyen szolgáltatás nem működik jól. Nem tudom. -
zrek
csendes tag
Most van egy tippem:
A rossz gépen nincs engedélyezve a Netbios a TCP/IP felett. A Vistán engedélyezve van. A másik géphez (jó XP) most nem férek hozzá, de holnap megnézem.Viszont a problémám, hogy nem tudom engedélyezni: hiába pipálom ki a TCP/IP beállításokon belül (a speciális-wins fülön) az ipconfig /all -nál azt írja, hogy tiltva van. Próbáltam DHCPvel és fix IP-vel is, de sehogyse: mindig tiltva marad.
Ez mitől van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest