Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#42901) Borisz76 válasza Rick3D (#42898) üzenetére


Borisz76
veterán

Ne bajlódj a 2 Gigabites hozzáféréssel....

Tegyél mindenhová rendes , gigabitet tudó eszközöket és élvezd a 100-110 MB/s -s sebességet.
Majd ha lesz az alaplapokon , routereken , nasokon , switcheken alapból 10 GBit csati , akkor lehet mókolás nélkül kihasználni a nagyobb sebességet. Szerintem.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#42902) Sgt. Chris


Sgt. Chris
aktív tag

Üdv!

Tanácsokat kérek az alábbi kérdéskörben!

Épülőben levő lakásunkba a tervező szerint 1 internet aljzat van tervezve a nappaliban. Én szeretném, ha a szobákban is lenne csatlakozó, tekintve, hogy már a TV-ken is ott a LAN csatlakozó és a PC-ről is egyszerűbb
és stabilabb átjátszani a videókat, mint WIFI.n... Arról nem is beszélve, hogy utólag furkálni a falakat, hát nem vicces.

Mi az a dolog, amire figyelnem kell, hogy mit milyen szabványt (ami kellően időtálló) kérjek, illetve gondolom a kábel minősége sem mindegy...

ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W

(#42903) MaCS_70 válasza Sgt. Chris (#42902) üzenetére


MaCS_70
Topikgazda

Röviden: CSATORNÁT MINDENHOVÁ! Akár szobánként többet is! Persze az sem árt, ha behúzószál van bennük, és egy Cat6-os kábelezéssel sem lesznek egy jó ideig problémák. A lényeg az, hogy a lehtőség meglegyen.

Persze az sem árt, ha végiggondoljátok a topológiát, és ennek megfelelően találjátok meg a központ és az AP-k helyét, amik lehetőleg magasan és geometriailag központi helyen legyenek -- a plafonra a legnehezebb utólag kábelezni. (Igen, hosszú távon nem biztos, hogy a HGW/router lesz a fő wififorrás! Legyen egy technikai központ, ahová kívülről befuthat a vezeték, és onnét mindenhová továbbágazhatnak az ágak.)

Szintén nem hülyeség akár a villanykapcsolókhoz, lámpákhoz is megteremteni a kábel lehetőségét, a villanyász pedig húzzon nullavezetéket minden kapcsolóhoz!

MaCS

[ Szerkesztve ]

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#42904) parkasz


parkasz
senior tag

Az [itt] leírt esetben milyen topológiát érdemes használni? Ti mit javasoltok? Szívem szerint a lépcsőforduló alá, a karma végébe tenném a "központot" de sajnos pont a nappaliba fut be az emeletről a kinti kábel, Ott nem egy esztétikai gyönyör a házi központ kialakítása. Max ha gipszkarton falat készítenék és abban rejteném el.
Gondolom a falba vésve azért el lehet vele jutni oda.

(#42905) Rick3D válasza Soma01 (#42900) üzenetére


Rick3D
senior tag


Többen is jelezték hogy nem működnek a direct kép linkek a ph kommunikációs hiba miatt, remélem így látható.
A Telekom amit ad modem v. router abból a menne 2x1gbps cat6 kábelen abba a routerbe amihez mutattam az asusokat és amire ti mondtátok hogy nem megfelelő.
Valóban azon mestertekedek én is (ezek szerint vannak mások is. :DDD )
Az irány így lenne : Telekomos (modem v. router)2x1gbps lan portjai -> saját router lanportjaiba be (wifit innen osztom) -> switchbe 2x1gbps majd a switch 10gbps portjából ki -> Pc 10gbps portjába be.
PC ---> switch ---> router lan portjai (2db) --->Telekomos modem v. router lanportjai 2x1gbps cat6al.

(#42906) Gubek-Einste válasza parkasz (#42904) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Az elötted lévő hozzászólásban leírtakat vedd figyelembe, egyszer kell jó megcsinálni, hogy hova azt neked kell eldöntened.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#42907) MaCS_70 válasza parkasz (#42904) üzenetére


MaCS_70
Topikgazda

A topológia csak annyit jelent, hogy mi mivel van összekötve, az elhelyezéshez nem sok köze van. Ilyen szinten pl. annyi a jelentősége, hogy valahova egy szálat vigyünk-e el és ott ágaztassunk el, vagy legyen az egész hálózat csillagpontos, illetve, hogy hány AP legyen -- de hogy hol, az már egy másik szempontrendszer kérdése.

Az elvezetések lehetőségeit Neked kell látnod, az ember ötletei (legalábbis az enyémek) általában a helyszíni állvakarás útján jönnek be, hiszen vizuálisan az embernek megjönnek az ötletei, hogy hol és hogyan tud vezetékezni.

Azt fontos azért tudni, hogy az UTP-kábelnek házon belül nem kell a legrövidebb úton futnia,3 méter helyett 33 nem gond. Az AP(k) legyen(ek) viszont központi, látható helyen, műszaki cikkektől (legfőképp tévéktől) minél távolabb.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#42908) Gubek-Einste válasza Rick3D (#42905) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ehhez szükséges a megfelelő LACP támogatás a router-ben és a switch-ben is.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#42909) Rick3D válasza Borisz76 (#42901) üzenetére


Rick3D
senior tag

Igazad lehet , fontolóra vettem de azért próbálom kiaknázni a lehetőségeket. 80k-t szánok erre a müveletre kábeleket nem számolva. Sokkal macerásabb mint amire számítottam , ha esetleg horror áron lehetne megvalósítani vagy nem kivitelezhető akkor hagyom és lesz 1gbps hálózat ahogy te is írtad. Egyébként én is így látom hogy a kutya a portokban van elásva, ha 10gbps portok lennének akkor nem lenne gond mert sebesség és kábel már megoldott ... csak azok a fránya portok...

(#42910) Gubek-Einste válasza Rick3D (#42909) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

80k kevés lesz erre, abból csak a router vagy csak a switch lesz meg.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#42911) Rick3D válasza Gubek-Einste (#42908) üzenetére


Rick3D
senior tag

pfú , horror árakra számítok, tudnál linkelni 1-1 mindegyikből ?

(#42912) Multibit válasza parkasz (#42904) üzenetére


Multibit
veterán

nem egy esztétikai gyönyör a házi központ kialakítása
Nem Te vagy az első, aki ezen "görcsöl" ;) Azért ma már vannak praktikus megoldások (pl. kábelek vezetésére alkalmas szegőlécek). Másrészt meg - sajnos (vagy sem) - időnként döntéseket kell hozni az életben. Mi a fontosabb? Az esztétika, vagy a jól működő hálózat? Néha a kettő üti egymást :O

(#42913) Gubek-Einste válasza Rick3D (#42911) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Sajnos nem tudok konkrét típust írni de az ismertebb gyártók kínálatában kellene keresgélni.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#42914) Soma01 válasza MaCS_70 (#42903) üzenetére


Soma01
veterán

A csatornába minek kell behúzószál?

(#42915) parkasz válasza Soma01 (#42914) üzenetére


parkasz
senior tag

Mindenkinek köszönöm a tanácsokat és az észrevételeket. :R

(#42916) MaCS_70 válasza Soma01 (#42914) üzenetére


MaCS_70
Topikgazda

Csatorna alatt nem csak a lepattintható, külső kábelcsatornát értem, hanem általában a csatornát, amiben vezeték mehet. Persze vannak ügyes trükkök, de ha van bent egy szál (akár spárga formájában), akkor a későbbiekben, akikor szükség van rá, így azért sokkal egyszerűbb a működő kábel behúzása.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#42917) sugarforce válasza Rick3D (#42895) üzenetére


sugarforce
őstag

ha tudja a trunkölést, akkor igen, de a felsorolt routerek egyike sem tudja, ezek soho cuccok, azoknál nem igazán dívik az enterprise funkcionalitás.

(#42918) sugarforce válasza Rick3D (#42898) üzenetére


sugarforce
őstag

ahhoz olyan hálókártyák kellenek, amiket a windowsod össze tud fogni, de az sem windows 7/8/10 lesz, asszem a wind 10 nem támogatja a nic teaminget, de ettől függetlenül a tcp streamed csak 1 gigás lesz. Mi a cél, mit szeretnél?
Közben végig pörgettem. Ennyi vergődést szerintem nem ér meg az egész. Nem tudom mit szeretnél elérni a 2 gigás sávval (már ha ennyit ki is tud préselni magából), de még az 1 giga is bőven elég lehet, még akkor is ha 0-24 virágboltozol, sőt ott hamarabb éred el a hdd-d sebességkorlátozását

[ Szerkesztve ]

(#42919) Rick3D


Rick3D
senior tag

Ebben a listában találtam LACP támogatású switcheket , ez mind szép és jó de csak sima 1000es portal rendelkeznek na azzal viszont bőségesen. 2db SFP port is van rajta , ha helyesen informálódtam akkor azzal kötik rá az optikai netet és lehet hozzá kapni ilyet amit ha beledugok RJ45 lesz belőle azaz az egyik SFP portból varázsol 10gbs portot ergo egy 20-40k közötti switch (lista fent) is tudhatja azt a sávszélt ami szükséges lenne egy modullal.

A routernek muszáj támogatnia a LACP ? Ez biztos ? 200$ -170-180k Ft ig találtam ilyen routereket , viszont találtam egy érdekes bejegyzést. Hasonló problémára volt a legjobb megoldás mint ami nálam is fent áll.

Port aggregation does not load balance a single session across both paths. This means it will not improve a single file transfer. All the traffic will still only use 1 connection....even if you bonded 4 or 8 or whatever. Now if you had 2 sessions transferring files then it "might" use both paths. It is really stupid method and it does not consider other traffic when it selects so it can put all the session on 1 link and leave the other idle.

Really the only way this work somewhat ok is if you have a large number of machines transferring data to/from a central server. With large numbers the pure random selection tends to more or less balance.

This issue is part of the reason that enterprise level installs no longer use port aggregation. They have gone to 10g or larger ports to solve this. The only thing they use port aggregation for is to provide redundancy for a hardware failure and it needs a very special switch that can bond ports across separate physical switches.

+(#42918) sugarforce Vergődést ? Bakker , probléma hogy érdeklődők milyen lehetőségek vannak ? Mit hogyan lehetne kiépíteni az adott környezetbe ? Valóban nem mindennapi kérdéssel fáradtam ide de azért ezt én még vergődésnek nem nevezném. Nem is igazán értelek , írtam ha nincs normális középút akkor hagyom de azért ahhoz jogom van ( legjobb tudomásom szerint) hogy egy szakmai topicban hozzá értőktől kérdezzek, talán tévedek ?
Sokadjára képes voltam felfogni hogy router is kell hozzá, köszönöm . . .

[ Szerkesztve ]

(#42920) sugarforce válasza Rick3D (#42919) üzenetére


sugarforce
őstag

kapásból a tplinken csak 2 gigás port van, abból az egyik sfp. Ide nem fogsz netet dugni, ez egy switch, ez nem natol, nem routol. Ráadásul az sfp elég kényes dolog tud lenni, nem minden switch kompatibilis minden sfp modullal. Ráadásul ezek nem azok az árkategóriás termékek, amik neked jók lennének. Ezen felül a routernek is tudnia kellene.
De ezt sokadjára írjuk le többen is.

Ne húzd fel magad feleslegesen, egyáltalán nem olyan célzattal írtam, mint ahogy te most reagáltál rá.
Szerintem ezt a stílust inkább hanyagold, mert senki nem támadt rád, leírtuk, hogy mi kell hozzá

[ Szerkesztve ]

(#42921) Rick3D válasza sugarforce (#42920) üzenetére


Rick3D
senior tag

Rendben , világos. Ebben az esetben letettem róla.Lesz egy egyszerűbb rendszer kialakítva aztán a többit majd az idő úgy is eldönti.

Félre értettél , nem húztam fel magam csak ez a vergődős duma nem bejövős ugyanis nekem ez úgy jön le hogy ha több hszn keresztül tárgyalunk egy komplexebb dolgot akkor az probléma itt valakinek valamiért és ha nem is támadásnak de sértőnek találtam. Először utánanéztem (google a barátom) hátha megtudom oldani egyedül ezt a dolgot de miután sokadjára nem találtam egyenes információt hanem csak kérdés - kérdés hátán fogalmazódott meg bennem , fordultam hozzátok akik nagyon ott vannak a témában. Sokakkal ellentétben én szeretem érteni is , mi-hogyan-miért történik ha például egy ilyenről van szó.

Mindazonáltal köszönöm mindenkinek aki a segített ! :R Összességében egy tágabb képet kaptam a témával kapcsolatban és nem mellesleg elég sok fölös anyagi kiadástól kíméltetek meg ;) Az utolsó pár hszt leszámítva örülök mert legalább most tisztán látok , már amennyire szükséges jelen esetben :C

(#42922) MasterMark El is felejtettem azt a cikket amit küldtél , hamarosan nekiugrok.

[ Szerkesztve ]

(#42922) MasterMark válasza Rick3D (#42919) üzenetére


MasterMark
titán

Többször kértelek, hogy olvasd el amit linkeltem, illetve hogy írd le hogy mit szeretnél elérni. Már ketten mondjuk hogy mást csinálsz mint amit szeretnél valószínűleg. És továbbra sem írtad le, hogy mi a cél. A link aggregation nem erre való alapvetőleg.

Switch Tax

(#42923) sugarforce válasza Rick3D (#42921) üzenetére


sugarforce
őstag

akkor elnézésedet kérem, egyáltalán nem sértésnek szántam. Még csak nem is szúrta a szemem, hogy sok hozzászóláson keresztül erről van szó. Csak arra próbáltam meg rávilágítani, hogy ennyi energia (és pénz) befektetést, amibe ez kerülne, egyszerűen nem éri meg, hogy egy olyan net sebesség esetleges kiaknázásába fektesd, aminek lehet egy töredékét sem fogja biztosítani a szolgáltató, ráadásul ki sem fogod tudni használni a soho eszközeiddel.
Amit szeretnél már nem ez a kategória.

(#42924) Rick3D válasza MasterMark (#42922) üzenetére


Rick3D
senior tag

Nagyon jó cikk, az író baromi jól fogalmazta meg a dolgokat, nagyjából értem is. Első nekifutásra nekem nem tűnt túl bonyolultnak az amit szeretnék. Szeretném egy eszközön (PC) kihasználni a maximális sávszélt amit kapok. Nem mindig mert vannak hetek amikor wifin sok eszközre meglenne osztva de a fennmaradó időben élvezném a max sávszélt. Igazából ennyi , kezdésnek a googlézás után beszéltem pár ismerősömmel akik az aggregationt mondták elsőre ... Amiből indultam ki.

+(#42923) sugarforce Nem ez lett volna az első eset hogy így járok , pár éve más témával kapcsolatban tettem fel bonyolultabb kérdéseket mert a pénzemért szerettem volna a legjobb vételt csinálni. Hol minőségben hol ár/érték arányban és a vége az lett hogy inkább lekoptam mert úgy tűnt hogy a topic lakók szemét szúrta (gazdáét nem) .Azóta kikupáltam a tudásomat azokkal a területekkel kapcsolatban , a hálózati részre is ez vár lassacskán csak ez sokkalta mély víz nekem mint bármely hardveres téma. Egyébként semmi probléma , örülök hogy sikerült tisztázni , jobb szájízzel állok a témához.

[ Szerkesztve ]

(#42925) parkasz


parkasz
senior tag

Még egy apró kérdés. Van az emeleten egy utp aljazt, amiből elindul egy vezeték a falban lefelé, de a földszinten nincs párja.
Milyen eszközel lehet megtalálni, merre mehet a kábel? Ha ezt sikerül meglelni, akkor nagy lépést tudok tenni előre, mert legrosszabb esetben a helyére is be tudnék húzni egy újabb kábelt.

(#42926) MaCS_70 válasza parkasz (#42925) üzenetére


MaCS_70
Topikgazda

Lehet húzogatni kötődobozról kötődobozra... Jobb ötletem nincs.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#42927) piero86


piero86
aktív tag

Sziasztok!
Az asztali gépen újratelepítettem a Windows 10-et, azóta nem látom a hálózat többi gépét. (se a NAS-t, se a notit) Valakinek van ötlete mi lehet a gond?
Notebook-ról elérem az asztali gép megosztott fájljait, de fordítva nem.

(#42928) Intruder2k5 válasza piero86 (#42927) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

A Windows10 frissítései miatt van, nem hálózati probléma.

(#42929) piero86 válasza Intruder2k5 (#42928) üzenetére


piero86
aktív tag

Gondoltam! De a Win 10 topicban senki nem válaszolt.
Valami megoldást esetleg nem tudsz rá?

(#42930) MasterMark válasza piero86 (#42929) üzenetére


MasterMark
titán

Fel kell mapolni és kész. Vagy beírod kézzel.

Switch Tax

(#42931) piero86 válasza MasterMark (#42930) üzenetére


piero86
aktív tag

Mármint a NAS elérési útvonalát írom be kézzel? Mert azt már próbáltam és nem jó.

(#42932) Intruder2k5 válasza piero86 (#42931) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

(#42933) piero86 válasza Intruder2k5 (#42932) üzenetére


piero86
aktív tag

Most dolgozom, de reggel hazaérek megpróbálom.
Köszi!

(#42934) Multibit válasza piero86 (#42931) üzenetére


Multibit
veterán

Win10-ben letiltották a nem biztonságos SMB1-t.
A NAS-od nem szorul rá, tudja az újabb SMB verziókat kezelni. Mappeld fel a NAS megosztott mappáit \\NAS_IP_címe\megosztás formában!

(#42935) Riegerr


Riegerr
tag

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
Korábban is írtam már ebben a témakörben, de azóta sem javultak meg a dolgok. A helyzet az, hogy Digis 100 net helyett 1000-es netem van már. Kábelen lemértem mind a kettőt és hozta az elvárt sebességet. Wifin gyakorlatilag 80 mbit/s fölé soha sem ment a sebesség. Bármilyen eszközöm is volt.
Router: Asus RT-N18U
Adapter: USB-N14

A környezet sűrű 2,4 GHz-es hálózatokban. Plusz vezeték nélküli egér. Ha a routert és az adaptert is kb. egymás mellé rakom, akkor sem jobb a net.
Hogy tudnék jobb internetet magamnak, úgy hogy nem lehet bekábelezni a lakást?
Ha átállok 5 Ghz-re az jobb lenne? Mondjuk az nagyon drága mulatság lenne, nem?
Powerline-on gondolkodok még. Az mennyire jó? Reális alternatíva lenne? Ha 150-200 mbit átjön akkor már elégedett lennék.

Előre is köszönöm a segítséget!
:R

(#42936) MaCS_70 válasza Riegerr (#42935) üzenetére


MaCS_70
Topikgazda

Ez sajnos ennyi, az a 80 Mbps nem is rossz a körülményekhez képest!

Sajnos csak az 5 GHz hozhat wifis megoldást, eleve gyorsabb lehet és több a rendelkezésre álló csatorna, tehát jobb a szelektivitás a szomszédokhoz képest -- viszont a hatótáv is kisebb. Ez egyrészt jó, mert a távoli hálózatok nem zavarnak be, de nyilván az is előfordulhat, hogy a lakás távoli sarkaiban nem lesz hálózat.

20-32e Ft egy jó 5 GHz-es router, és persze a klienseknek is ismerniük kell a frekvenciát.

A PowerLine lehet megoldás, de nagyon érzékeny a jó minőségű, zavarmentes hálózatra.

MaCS

[ Szerkesztve ]

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#42937) Riegerr válasza MaCS_70 (#42936) üzenetére


Riegerr
tag

70-es években épült a ház, de fel lett újítva és, ha jól tudom a vezetékek is ki lettek cserélve.
Mitől függ pontosan a hálózat sebessége? Mire kell figyelni? Milyen powerlinet ajánlanál gigabites nethez? Mekkora sávszélesség lehet a maximum?

(#42938) MaCS_70 válasza Riegerr (#42937) üzenetére


MaCS_70
Topikgazda

Ajánlani nem tudok, mert a jelenlegiekkel nincs tapasztalatom, de egyrészt talán a többiek, másrészt vannak tesztek a Prohardveren.

Ami szerintem fontos:
rézvezetékek, rugós csatlakozásokkal,
jó minőségű végpontokkal,
elektromos fogyasztók zavarvédettsége

Alapvetően egy fázison belül megy jól a powerline, és bár van áthidalási megoldás a fázisok között, nem egyértelműen hatékony a működése.

Természetesen annál jobb az átvitel, minél közelebb vannak a végpontok, és köztük minél kevesebb a folytonosság megszakadása (pl. toldások, kismegszakító, stb.)

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#42939) Riegerr válasza MaCS_70 (#42938) üzenetére


Riegerr
tag

Köszönöm az eddigi segítséget.
Lehet, hogy venni fogok egy powerlinet. A mostani állapotnál csak jobb lesz. :)

(#42940) m_kovacs válasza Riegerr (#42935) üzenetére


m_kovacs
tag

"Plusz vezeték nélküli egér" az egér általában BT, vagy újabban WIFI-DIRECT. semmi köze a router által szolgáltatot wifi-hez. (csak zavarforrás)
m_kovacs

(#42941) piero86 válasza Intruder2k5 (#42932) üzenetére


piero86
aktív tag

Ez volt a megoldás.Most már látom a NAS-t és a notebookot is.
Köszönöm!

(#42942) jerry311 válasza m_kovacs (#42940) üzenetére


jerry311
nagyúr

Csak szólok, hogy a aBT is meg a WiFi-direct is pont ugyanazokat a frekvenciákat használja, mint a router által szolgáltatott WiFi. Tehát zavarják is egymást.

(#42943) Joshi


Joshi
titán

Sziasztok. Valahogy össze lehet hozni Windows 10-en az NFS szerver megosztást? Van erre jól működő megoldás? Válaszokat előre is köszi. :R

ui: az optikai meghajtómat szeretném így megosztani, mindenem gigabites még a kábelek is(cat5e, cat6).

[ Szerkesztve ]

(#42944) SwissAirplan


SwissAirplan
aktív tag

Sziasztok!

Megjött a második R7000 AC1200

Holnap probálok belőle valamit kihozni! Említettétek hogy csak jol kell beállítani a SplitTunelinghez!
A cél ugye az lenne hogy második /al/routerként működve futna rajta egy VPN de a hozzá kapcsolódott gép belső hálón elérhető legyen!

Első körbe fixálok neki egy IP-t a fő routerbe meg a hozzá kapcsolódó gépnek is!
Utanna a gép IP-jéhez portforwarding (belső)
Igy tesztelem, de gondolom simán elfogom érni, utanna meg telepítem és engedélyezem a VPN klienst az Amcsi IP-ért ha idáig minden jó akkor belső hálón a fixált IP vel és portal megpróbálom elérni!

Jolcsinálom?? Vagy más a megoldás?

Köszönöm

[ Szerkesztve ]

(#42945) Joshi válasza Joshi (#42943) üzenetére


Joshi
titán

Azért kérdezem, mert gyanús volt hogy a Windows beépített SMB megosztásával néha beszaggatott a BD50-es anyag is nem hogy a 4K HDR. Mondom meglesem a hálózati sebességemet, mert a Zyxel NAS-ról is max 10MB/s-el tudok másolni. Erre mit látok! Hát persze hogy 100Mbps-es hálózati sebességet. De miért amikor az Asus Z87-Plus alaplapom Gigabites? Soha nem volt ilyen probléma. :O

(#42946) MasterMark válasza Joshi (#42945) üzenetére


MasterMark
titán

És mire van dugva? Az is gigabites?

Switch Tax

(#42947) Joshi válasza MasterMark (#42946) üzenetére


Joshi
titán

Persze, minden Gigabites pont azért nem értem. A routert cseréltem egy Dlink 879 EXO-ra, a kábelt viszont meghosszabbítottam egy műanyag toldóval, de az nem hinném hogy probléma lenne mert a kábelek Cat5e és Cat6.

Kiiktattam a toldót, de ugyan úgy 100-as maradt a sebesség. Mindjárt meglesem a router beállítását.

[ Szerkesztve ]

(#42948) MasterMark válasza Joshi (#42947) üzenetére


MasterMark
titán

Simán lehet a toldó a gond...

Switch Tax

(#42949) Joshi válasza MasterMark (#42948) üzenetére


Joshi
titán

Nem a toldó mert kiiktattam egy próba erejéig. Most ránézek a router beállítására.

(#42950) PistiSan válasza Joshi (#42949) üzenetére


PistiSan
addikt

A pc-n is lehet rossz driver a hálózati kártyához, bár ritka eset.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.