Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6401) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#6398) üzenetére


Penge_4
veterán

Az Operánál konkrétan a "Minialkalmazások"-nál sokalltam be (ennyire talán nem kéne magyarítanunk :D ), aztán ott voltak a bétatesztelgetések, aztán rájöttem, hogy így mennyivel logikusabbak az elnevezések, mint sokszor a magyar változatban. Ubuntuban volt idő, amikor az ő és ű betűt kis kockára cserélte. Szóval több dolog szól mellette. Már egy jó ideje mindent (Windows + többi szoftver) angolul használok. Úgy vagyok vele, hogy a szoftver nyelve angol. :) Egyedül az Office, ami magyar, az is csak a helyesírásellenőrző miatt, de ott is egy lokalizációs bugot fedeztem fel, úgyhogy az Office 2010 már angol lesz.
Azóta (ezt a Vista időjárás gadget-je váltotta ki) USA-i területi beállítások is vannak. Úgyhogy így már elvagyok, még valahogy a "not available in your country" féle internetes fasizmust kéne kiküszöbölni (a proxy és a tor lassú), aztán Öröm, bódottá :D

A billentyűzetet is terveztem lecserélni angolra (mert sokkal jobb helyen vannak bizonyos különleges karakterek és a Google Earth repülőszimulátora is azzal megy csak normálisan :D) , csak ugye van pár olyan ismerősöm, aki nem tud ékezetek nélküli szöveget olvasni. :U

[ Szerkesztve ]

(#6402) h_143570 válasza vv5204 (#6393) üzenetére


h_143570
addikt

Arra hogy az oldal ne tudja meg az IP-det, mindekepen kell egy kozvetitto, ez egy web es proxy vagy egy anonimizalo halozat.

Hogy az ISP-d se lassa ahhoz titkositas kell, a kozvetitto es te kozed.

Az Opera Turbo nem tudom, hogy tikosit-e. Az biztos, hogy titkositott oldal eseten nincsen hasznalatban. Illetve a file letoltes esetben nem vagyok biztos, hogy hasznalja.
Az ip rejtest megvalositja biztosan.
(WireShark-al ha belenezel a Opera Turbol altal nyitott kapcsolatokba es eltudod olvasni a httml forgalmat, akkor nem tikositt.)

Az emlitett webes proxyhoz ha tikositott kapcsolattal csatlakozol akkor valoban meg a szolgaltatod elol is elrejti a tevekenyseg lenyeget.

(#6403) Penge_4 válasza h_143570 (#6402) üzenetére


Penge_4
veterán

Az Opera Turbo maszkolja az IP-t. Legalábbis a belinkelt kis danasoft-os cucc szerint. Itt már kiírja a Proxy résznél, hogy Transparent és az eredeti IP-t, az oprendszert viszont nem látja. A JonDos-on hatástalan.

(#6404) h_143570 válasza Penge_4 (#6403) üzenetére


h_143570
addikt

Valoszinuleg, mert a JonDos tikositott kapcsolatot hasznal ami esetben a Turbo kikapcsol leiras szerint.

(#6405) steam320 válasza h_143570 (#6050) üzenetére


steam320
csendes tag

Sose szerettem az opera böngészőt :S

egyes oldalakat máshogy jelenit meg..

A legjobb szerintem a mozilla firefox :)

STEAM ahol minden egyszerűbb :)

(#6406) h_143570 válasza Penge_4 (#6401) üzenetére


h_143570
addikt

Na igen, az internet vilagaban foldrajzi regiokban gondolkodni elmebetegseg hatarat kozlelitti.
A magyar Vistra is elso dolgom volt felrakni az Angol nyelvi csomagott.
Az angol gombozott valoban jobb programozashoz, mint a magyar.
A kedvencem az amikor ekezetes karaktereket tartalmazo fileokat akarnak letrehozni majd emailben kuldozgetni.
Kulonben is ekezet nelkul kevesebb helyesirasi hibet lehet elkovetni.

(#6407) Penge_4 válasza steam320 (#6405) üzenetére


Penge_4
veterán

És most szükségét érezted, hogy trollkodj egyet az Opera topicba? :((
Ráadásul látszik, hogy abszolút lövésed sincs a webes szabványokról, csak szükségét érezted, hogy belerókázz a konkurens böngésző topicjába. ;]

h_143570: "A kedvencem az amikor ekezetes karaktereket tartalmazo fileokat akarnak letrehozni majd emailben kuldozgetni."

Azt én is szeretem. Torrenten is találkoztam már ilyen fájlokkal.

"Kulonben is ekezet nelkul kevesebb helyesirasi hibet lehet elkovetni."

Neked azért így is sikerült. :P

[ Szerkesztve ]

(#6408) h_143570 válasza steam320 (#6405) üzenetére


h_143570
addikt

En meg az Fx-el nem tudtam soha sem megbaratkozni, a legalapvetobb funkciokra is plugint?!
Az oldal megjelenites rendszerint bongeszo azonosito szerinti diszkriminacio, vagy megekerdojelzeheto programozas. (Az oldal vagy a bongeszo reszerol, rendszerint az elobbi szokott lenni.)
Eddig szinte minden oldalal sikerult mukodesre birnom amivel nagyon kellett. Vagy ha minden kotel szakadt akkor IE, eljenek a valalati VB scriptes oldalak.

Szemelyszerint a bongeszes minosege ezzel a legjobb, a Maxton volt ami meg kozelitette. Bar a beepitett RSS es E-Mail kezelot eddig nem siekrult lecserelnem kulso alkalmazasra.

Bar ezzel ugyis flame haborut inditok el.

Itt jegyeznem meg, hogy a memoria hasznalat brutalis mertekben javult a 10es Alfaban.

(#6409) cousin333 válasza h_143570 (#6399) üzenetére


cousin333
addikt

Általában én is az angol nyelvet preferálom, elsősorban azért, mert a magyar fordításoknál szembesülök a bénasággal, ugyanez angolban nem tűnik fel valamilyen oknál fogva. Például a "bőr" szerintem elég hülyén hangzik (ezért is lesz "téma"), de az angol "skin" is szó szerint ezt jelenti.

Az Opera nálam hol ilyen, hol olyan, ha sokszor telepítem, akkor néha lusta vagyok magyarosítani (most is éppen angol). Az ok, amiért mégis meg szoktam tenni, az a Magyar Opera :).

Szóval a magyar szerintem elsősorban azoknak kell, akik nem tudnak angolul.

"We spared no expense"

(#6410) cousin333 válasza Sk8erPeter (#6398) üzenetére


cousin333
addikt

"Amúgy az, hogy lebegő, önmagában még nem lenne baj, csak az, hogy eltűnik, nem marad ott, hogy később is tudjam, mennyi időre volt szükség. Az mondjuk nem lenne rossz."

Shift + F12, Gombok, alulról a negyedik (státusz/állapot), és telehányhatod ezekkel az indikátorokkal az egész UI-t... ;)

"We spared no expense"

(#6411) h_143570 válasza cousin333 (#6409) üzenetére


h_143570
addikt

Ezzel egyetertek, valoban az angolul nem tudoknak nagy segitseg a magyarositas. Az angolul tudokat visszont egy bizonyos szint utan zavarni szokta.

(#6412) Penge_4 válasza h_143570 (#6408) üzenetére


Penge_4
veterán

ha minden kotel szakadt akkor IE

Akkor már én inkább Chrome-ot használok. Gyorsabban indul, és mégsem az IE piaci részesedését növelem, hanem egy szabványkövető böngészőét.

a memoria hasznalat brutalis mertekben javult a 10es Alfaban.

Én nem vettem észre különbséget a 9.6x és eközött. Sok megnyitott oldalnál ugyanúgy felkúszik 6-700-ra és ha bezárom a tabokat sem csökken már vissza teljesen. A Firefox 3-al nem tudom mit csináltak, de a memóriakezelése a legjobb a böngészőpiacon. Pár hete teszteltem, átlagban olyan 70-150 között van (2-10 megnyitott tabnál), sok megnyitott tabnál felkúszik ez is olyan 4-500-ra, DE! amint bezárom a tabokat (mellesleg mondjuk 40 tab bezárása 1 másodperc alatt megtörténik, nem 8tab/sec mint Operában), mintha csak a Chrome-ot látnám azonnal kidobja a memóriából.
Igaz, a programműködés még mindig olyan nehézkes és lassan is indul, de ha ezeket is megoldják, akkor komoly alternatívája lehet az Operának, ahol még a Carakan sincs sehol, így az IE8 után a leglassabb JS motorral rendelkezik.

(#6413) Sk8erPeter válasza cousin333 (#6410) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Csodás! :) Egyre jobban imádom az Operát! :D
Köszi a választ! :R

(#6401) Penge_4: fura, viszonylag jól tudok angolul, mégse zavarnak a helytelen vagy béna fordítások a magyar verzióban, de mondjuk valószínű, hogy kevésbé mélyedtem bele a témába, mint Te. Legtöbbször nem is igazán használom a különböző menüpontokat, csak ha nagyon kell, tényleg a böngészés kényelmessége, a böngésző testreszabhatósága és még sok egyéb miatt szeretem az Operát, de egyelőre nem vagyok olyan advanced user, hogy elkezdjen zavarni a szar fordítás. :)
De leginkább arról van szó, hogy kezdettől fogva a magyart használom, így nincs igazán összehasonlítási alapom.
"még valahogy a "not available in your country" féle internetes fasizmust kéne kiküszöbölni (a proxy és a tor lassú)" Jajj, ezt nagyon utálom, amúgy ennek mi értelme? Mi érdeke származik mondjuk a Youtube-nak abból, hogy egyre több videót tesz elérhetetlenné (alapesetben, proxy és egyebek ([link], [link] alkalmazása nélkül) Mo.-ról?
Amúgy erre a külföldre költözés is megoldás :DDD

Szerk.: #6412: "komoly alternatívája lehet az Operának" de azért gondolom nem állnál át... ;)
A memóriahasználattal kapcsolatban: most kb. 30 fül van egyszerre megnyitva, de ezzel együtt normális az, hogy több mint 600 MB-ot zabáljon a memóriából az Opera?

(még ha nem is teljesen pontos az adat, közelítőleg nem lehet nagy hülyeség)
Nálam ma a FF egy olyan oldalnál, ami brutálisan tele van smiley-kkal és egyéb kisképekkel (konkrétan 746 kiskép gif-ekkel és png-kkel - saját hülye gyártmányom, valamit próbálgattam), meg még két megnyitott fülnél 300 megát evett. Most is megnyitottam azt az oldalt és még két fület, és mint fent látható, azért 200 megát most is kajál... :B

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#6414) Sk8erPeter válasza Sk8erPeter (#6413) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ja igen, azt nem mondtam, hogy az Operában nem volt megnyitva az az oldal, ami ennyire tele van dobálva képekkel, amikor a 600 megát zabálta... esetleg a gyorsítótárban maradt szutyok, bár az nem tudom, mennyire játszik szerepet ebben az esetben.
De akkor is, miért eszik ennyit...? :F

Sk8erPeter

(#6415) h_143570 válasza Penge_4 (#6412) üzenetére


h_143570
addikt

Az IE-kivul semmi mas nem boldogul el a ceges belso VB -ben megirt huladek oldalakkal.

En pont tegnap lattam egy 1 hete uzemelo Fx-et 1.5 GB-t zabalni 8 tabnal. Ebbol a gmail ment allandoan.

A szerver gepemem fut 1 Opera csak RSS es Email az jelenleg 43/78 nel all.

(#6416) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#6413) üzenetére


Penge_4
veterán

"De leginkább arról van szó, hogy kezdettől fogva a magyart használom, így nincs igazán összehasonlítási alapom."

Ez is egy szempont. A másik a Group Policy vagy egyéb hasonló beállítások, sokkal könnyebb angolul google-zni információk után, így a nem kell fejben fordítgatnod, hogy ugyan most ennek mi a magyar megfelelője.

"Mi érdeke származik mondjuk a Youtube-nak abból, hogy egyre több videót tesz elérhetetlenné"

A YouTube-nak annyi, hogy nem perelik őket be a külföldi szerzői jogvédő hivatalok. :D

Egyébként meg reklám és profit. Amerikában jobb az átlagkereset, így abból a piacból jóval több profitot tudnak termelni a megjelent reklámok után, vagy az után, hogy potenciális vásárlókört teremtenek. A profit náluk exponenciális növekedést jelent. Ha nem duplázzák meg a bevételt egy adott időszak alatt, azt veszteségnek könyvelik el.

de azért gondolom nem állnál át...

Szívok is vele rendesen. Nem véletlenül próbálgattam, nézegettem, hogy mi a helyzet addonok ügyében. Chrome-nál is figyelgetem a dolgokat, sajnos egyre kevesebb dolog választ el attól, hogy váltsak. Az Opera stagnál, a többi meg ha lassan is, de fejlődik. :(

most kb. 30 fül van egyszerre megnyitva, de ezzel együtt normális az, hogy több mint 600 MB-ot zabáljon a memóriából az Opera?

Attól függ, hogy ezek a 30 fülön sima HTML szöveges oldal van nyitva, vagy 30db YouTube videó? Én a YouTube videókkal szeretek tesztelni, végigkattintok vagy 50-et középső gombbal, aztán durr neki. :D

[ Szerkesztve ]

(#6417) h_143570 válasza Sk8erPeter (#6414) üzenetére


h_143570
addikt

XP eseten ne a memoria hasznalatot nezd hanem a VM memoria mertet a feladat kezeloben. A 9.6x es sorozat meg tele van memory leakekkel, a 10es ilyen szempontbol meg ingadozik. Foleg a flashes cumoknal futottam bele durva memoria elszallasokba.

(#6418) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#6416) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Amerikában jobb az átlagkereset, így abból a piacból jóval több profitot tudnak termelni a megjelent reklámok után, vagy az után, hogy potenciális vásárlókört teremtenek. A profit náluk exponenciális növekedést jelent. Ha nem duplázzák meg a bevételt egy adott időszak alatt, azt veszteségnek könyvelik el."
Nyilván, ezek tök triviális dolgok, és ez nem csak a Youtube-nál, és nem csak USA-ban van így, de az összefüggést eközött és a videók letiltása között nem igazán látom... És ezzel kapcsolatban számomra ez az érv sem tiszta: "A YouTube-nak annyi, hogy nem perelik őket be a külföldi szerzői jogvédő hivatalok. :D" Ha eleve amerikai videóklippet szeretnék megnézni, ami USA-ból megtekinthető, de innen nem, akkor ennek ehhez nem értem, mi köze, mert eleve az amerikai kiadó érdekeit sérti az, ha teljes egészében megtekinthető a videóklipp. USA-ból megnézheted, tehát akkor USA-ban kéne letiltani, vagy mindenhol, mert különben az egésznek nincs értelme.
Egyébként az is meghozhatja az emberek vásárlókedvét, ha ízelítőt kapnak egy klippből, esetleg lehet, hogy épp emiatt veszik meg a lemezt, nyilván nem feltétlenül amiatt fog növekedni a warezolás, mert jópáran megnézték a Youtube-os klippet. Ugyebár a belehallgathatóságot sok kiadó direkt azért tette lehetővé, hogy ezzel inkább serkentse a vásárlói kedvet, mert felfedezték, hogy a warezolók ellen úgysem tudnak mit tenni, akkor legalább azokat fogják meg, akik még potenciális vevők.

"Chrome-nál is figyelgetem a dolgokat, sajnos egyre kevesebb dolog választ el attól, hogy váltsak." Chrome-nál? Épp a Chrome-ra állnál át? Gyors, de mit tud az Operához képest funkciók terén? Egyelőre szerintem túl keveset ahhoz, hogy megérje átállni.
A legidegesítőbb számomra a Chrome-ban, hogy még mindig nincs "Kép tulajdonságai" menüpont - az átlag user nem valószínű, hogy kihasználja az "Elem kivizsgálása" menüpontot... Én is sokszor szeretném csak gyorsan megtekinteni egy kép tulajdonságait (meg az ahhoz hasonlókat, ami Operában az "Alternatív leírás" elnevezést kapta), de nem vagyok kíváncsi a honlap kódjaira, szerkezetére, stb... Ennek pl. mi értelme? :F

"Attól függ, hogy ezek a 30 fülön sima HTML szöveges oldal van nyitva, vagy 30db YouTube videó?"
Nem videók, simán html, php honlapok, semmiféle beágyazott videó és hasonlók, ezért sem értem...

"Én a YouTube videókkal szeretek tesztelni, végigkattintok vagy 50-et középső gombbal, aztán durr neki. :D"
És ilyenkor mit tesztelsz? Csak a memóriahasználatot?

Sk8erPeter

(#6419) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#6418) üzenetére


Penge_4
veterán

"Ha eleve amerikai videóklippet szeretnék megnézni, ami USA-ból megtekinthető, de innen nem, akkor ennek ehhez nem értem, mi köze, mert eleve az amerikai kiadó érdekeit sérti az, ha teljes egészében megtekinthető a videóklipp."

Mert nincs olyan, hogy amerikai kiadó. Ahogy az ArtisJus is védi a külföldi zeneszerzők(?) érdekeit, úgy az amerikai is mindenkiét. Ellenben amerikai zenét többen hallgatnak világszerte, mint mondjuk magyar zenét Amerikában. Ezért.

USA-ból megnézheted, tehát akkor USA-ban kéne letiltani, vagy mindenhol, mert különben az egésznek nincs értelme.

Miért? Ha van annyi pénzed, hogy elutazz az USA-ba, akkor arra is lesz, hogy megvedd az adott előadó DVD-jét, így "megengedik", hogy megnézd, hiába nem vagy usa-i állampolgár. Ha egy amerikai megnézi, akkor nagy valószínűséggel meg is fogja utána venni a DVD-t, illetve a célzott hirdetésekre kattint, továbbá a kattintott hirdetésen keresztül még lehet, hogy vásárol is. Ezt hány magyar fogja megtenni? Nem sok. A magyar fogja, letölti HD minőségben (mivel ezek a tiltott videók nagyrésze HD) és örül, mint majom a farkának. :D

Épp a Chrome-ra állnál át? Gyors, de mit tud az Operához képest funkciók terén?

AdBlock+Element, Mouse Gestures, egyéni keresők, userjs-ek, RSS, a tabok kezelése annak áll legjobban kézre, az Operában a jobbra záródó tabok bugosak, a sidebar-os dolgokat a bookmarkletek kiváltják (Google Bookmarks szinkronizáció, widgetek nagyrésze, jegyzetek...stb) Bár tényleg elég sok feature hiányzik még belőle, de van egy rakás olyan, ami meg csak ebben van: a címsoros keresése nekem sokkal jobb, mint az Operáé, a képernyő tetején lévő tabok is ötletesek, az 1 sec-es programindulás, a többszálúság, a taskmanager, a csillagos* könyvjelzőkezelése, a history keresése, a downloading bar se rossz, bár cache azért lehetne, a gyorskeresője nem ékezetérzékeny, ha összeomlik a böngésző vagy véletlenül bezáródik a tab, megmarad a gépelt szöveg, tabs close to the right, rich text szövegmásolás, ilyenek)

Egyenlőre az Operában annyival több feature van, amit nem tudok kiváltani, hogy még hogy az oldalak bugzanak, így is időt spórolok. De ha Operában sokáig bugzanak az oldalak és még bővül néhány fícsörrel a többi böngésző, akkor lehet, hogy néhány fícsörről lemondva is sokkal produktívabban tudok majd böngészni mással, mert nem akadályoznak a bugok.

Tény, hogy nagyon jó böngésző, a legjobb, de b.szhatod a Ferrari-t, ha arra vagy kárhoztatva, hogy földúton kell járnod, akkor egy idő után elgondolkozol, hogy a Suzuki talán hosszútávon jobb megoldás. :(

(#6420) Bali27


Bali27
addikt

AZ lenne a kérdésem hogy mitől lehet az hogy a 9.64 es Opera a youtube-ra nem bir belépni.. Most meg is változtattam a jelszavam, (IE böl belép simán) töröltem minden sütit, stb.... ÉS még pár oldalnál egyszerüen olyan mint ha elfelejtené a jelszót, de nem felejti el, csak egyszerüen egy idő után nem negedi hogy belépjek az adott oldalra..
Valakinek volt már ilyen?
FFra nincs kedvem visszatérni

(#6421) Bali27


Bali27
addikt

Ja és a 10es beta kb mikor jön ki? Lehet már az is megváltás lenne..

(#6422) h_143570 válasza Bali27 (#6421) üzenetére


h_143570
addikt

Paszolom, de jeleneg az alfak is jol mukodnek. A profil konyvtaradat visszont mentsd el mert attalakitja egy kicsit a strukturajat, igy ha megsem mukodne akkor problema nelkul vissza tudod allitani. A mail konyvtarra is vonatkozik az elobbi jo tanacs ha esetleg hasznalnad.

(#6423) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#6419) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Ha van annyi pénzed, hogy elutazz az USA-ba, akkor arra is lesz, hogy megvedd az adott előadó DVD-jét, így "megengedik", hogy megnézd, hiába nem vagy usa-i állampolgár. " Na de épp ez az, még ha lenne is annyi pénzem, épp az a baj, hogy nem engedik, hogy megnézzem innen... :D Tehát ezért kell alkalmazni a kerülő megoldásokat a "not available" üzenetek áthidalására. Így még a Mo.-on élő embereknek meg sem hozzák az esetleges kedvét arra, hogy megvegyék a cuccost. Persze feltételezhetjük azt is, hogy ilyenkor a magyar megoldja, hogy meg tudja nézni, aztán letölti illegálisan, de 1. az is lehet, hogy épp azért tölti le illegálisan, mert másképp nem tud belenézni, 2. lehet, hogy az a kis százalék, aki még legálisan vesz albumokat, így nem nyerhető meg arra, hogy vásároljon, mert le van tiltva a videó.
Tehát nem feltétlenül csak védi az érdekeket az, ha letiltják ezeket a videókat... Pl. ilyen alapon ha megy az MTV a tévében, és valakinek van egy DVD-felvevős cucca, akkor úgy is meg tudja szerezni digitális formában, és nem rosszabb minőségben, mint ahogy Youtube-on fent lenne (ahol a "HD minőség" is igen szar). Persze ahhoz az kell, hogy nézze a tévét, és elkapja a klippet.
Mondjuk ez már eléggé OFF, meg nem is valószínű, hogy itt 5 percben megoldjuk az illegális zeneletöltések problémáját. :D
Persze a szerzői jogok védelme nagyon nehéz téma, de szerintem manapság már nem az a megoldás erre, hogy mindenféle ingyenességet lehetőleg tiltunk, sőt...

"az Operában a jobbra záródó tabok bugosak"
ezt még nem tapasztaltam, milyen szempontból bugosak?
A többi dolog miért áll jobban kézre? Sztem Operában sem nehezen kezelhetőek ezek a dolgok.

"a címsoros keresése nekem sokkal jobb, mint az Operáé"
Mármint arra gondolsz, hogy Operában még nem oldották meg, hogy ha szóköz nélkül írsz be egy szót, akkor egyből az alapértelmezett keresőt nyissa meg, és ne azt írja ki, hogy ilyen címen nincs honlap? ("A cím nem érhető el erről a gépről")
Mert akkor egyetértünk, hogy ez nagyon zavaró, és érthetetlen. (még ha erről már korábban beszéltünk is, és vki mondta, hogy ez azért van, mert akkor az összes rendelkezésre álló verzióban ki kéne cserélni ezt a lehetőséget, bár ez számomra nem egy érthető érv, miért ne lehetne az "asztali" Operában külön ilyen funkció?)

"De ha Operában sokáig bugzanak az oldalak [...]"
Mire gondolsz konkrétan? Milyen szempontból "bugzanak"?

A Chrome-ban akkor is a legnevetségesebb dolog szerintem, hogy nincs csak a kép tulajdonságait megjelenítő funkció... :F

Szerk.: OFF.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#6424) copin válasza Sk8erPeter (#6423) üzenetére


copin
őstag

En mar megszoktam a cimsoros keresest. Nekem mar az a furcsa, ha nem kell leutni elore egy betut a kereseshez. Raadasul nem kell folyton kodolast valtanom hogz mukodjon rendesen ez a funkcio, ha lehet hinni a "majdnem" legujabb kiadasu oprah 10 leirasaban (mivel meg nem volt alkalmam kiprobalni).

[ Szerkesztve ]

(#6425) Sk8erPeter válasza copin (#6424) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Az oka akkor is érthetetlen, hogy miért kell külön betűt írni (ha szóköz nélkül írod be). Ha az ember nem az alapértelmezett keresőt akarja használni, akkor majd beüti az ominózus betűt.
"Raadasul nem kell folyton kodolast valtanom" Ezt hogy érted? :F

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#6426) copin válasza Sk8erPeter (#6425) üzenetére


copin
őstag

MS mincho-val nem mukodik ez a funkcio es mindig valtogatnom kellett a bevitelt, ami miatt neha ujra kellett inditanom az Xp-t. Ez nagyon sok embert erinthet, bar nem tudom ki hasznalja ugy az operat, ahogy en.

(#6427) Sk8erPeter válasza copin (#6426) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"mindig valtogatnom kellett a bevitelt, ami miatt neha ujra kellett inditanom az Xp-t." mármint a billentyűzet-kiosztás váltogatására gondolsz? emiatt miért kellett újraindítani az XP-t? :F
"Ez nagyon sok embert erinthet, bar nem tudom ki hasznalja ugy az operat, ahogy en." Miért, Te hogy használod az Operát? :D

Sk8erPeter

(#6428) copin válasza Sk8erPeter (#6427) üzenetére


copin
őstag

Neha megreked egy modban (kana), amit en nem nagyon szeretek. Van amikor egy programhoz be se akar jonni, emiatt ujra kell inditani. CJK-s unicodeal nem mukodik a cimsoros kereses, kulon mezot nem hasznalok.

(#6429) vv5204 válasza Sk8erPeter (#6395) üzenetére


vv5204
senior tag

Zsíír ez a rámapitekusz manó Sk8erPeter! :))
Most Turbóval, Firefox azonosítóval(de nem maszkolással) léptem és minnyárt össze is zavarodott szegény.
Amit mutatat IP az az Opera szerveré, a böngésző nem stimmel, de a Vistát nem tudom elrejteni előle. :C
Tesztelgettem ezt a Turbós cuccot. Érdekes, hogy két IP-vel mászkál az ember ha be van
kapcsolva. Vannak oldalak amik bedőlnek neki, de az ügyesebbje előtt bukta van, pedig nem titkosított a kapcsolat. (plö: http://geotool.servehttp.com/ )
Emellett, ha egy ilyen fentebb említett oldal meg tudja állapítani a valódi IP-nket, a tűzfalon "destination"-ként többnyire akkor is az Oprea szervereinek IP-jét mutatja, ha Turbo off, akkor viszont a látogatott sajátjához csatlakozik.
Elég vegyes a kép. Hát most már a fene se tudja mi evvel a szitu.
Mindenestre Vodás nethez tényleg jó! Ha nincs elég sávszél bekapcs és az oldal pörög,
mint a buszkerék. Remélem a fejlesztés során kiküszöbölik, hogy füles böngészésnél gyakran összeomlik...
Thomas Magnum

[ Szerkesztve ]

(#6430) copin válasza vv5204 (#6429) üzenetére


copin
őstag

Nem szeretem a turbot, mert folyton valtogatja az ip-t es emiatt bizonyos oldalaknal kijelentkezik (mint itt). A mini sokkal jobb es prioritast elvez a turboval szemben.

(#6431) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#6423) üzenetére


Penge_4
veterán

Na de épp ez az, még ha lenne is annyi pénzem, épp az a baj, hogy nem engedik, hogy megnézzem innen.

Mint mondtam, járulékos veszteség vagy. Ők úgy döntöttek (biztos a magasabb profit érdekében, nem pedig azért, mert hülyék), hogy kizárják a többi országot és csak azokat hagyják meg, ahol 100x-osa a biztos profit. Egyébként ha már a megoldásokat szóba hoztuk, nincs olyan TOR vagy valami más, ahol be tudom állítani, hogy nekem USA-i IP-t adjon, ne kelljen találomra nyomogatni, aztán legtöbbször nem azt kapok.

Youtube-on fent lenne (ahol a "HD minőség" is igen szar).

A HD elég ritka, ne keverd a HQ minőséggel, ami tényeg az. A HD az vetekszik a Vimeo-val.

ezt még nem tapasztaltam, milyen szempontból bugosak?

Ha úgy állítod be, hogy Activate the next tab, akkor két baromi zavaró dolog is van.
1: Ha új tabot nyitok (tökmindegy melyik tabon vagyok éppen) majd megnyitok ezen az új tabon egy oldalt, majd erről az oldalról megnyitok egy vagy több oldalt középsőklikkel a háttérben, akkor ha bezárom ezt a tabot, akkor visszavált a korábbi szülőtabra, nem ugrik (mint normálisan) a következőre.
Nos ez más böngészőkben úgy van, hogy ha megnyitok egy új tabot, majd be is zárom rögtön, akkor értelemszerűen visszaugrik a korábbi tabra. Lehet, hogy meggondoltam magam és szeretném onnan folytatni, ahol korábban voltam. Ez logikus. Ha megnyitok egy új tabot és ezen a tabon betöltök egy oldalt, amiről nem nyitok meg semmit, akkor szintén visszavált, mert így logikus.
2: Ha az új lapon háttérben nyitást nem középsőklikkel, hanem Ctrl+Shift+klikkel csináltam, akkor bármelyik tabra váltok, vissza fog váltani a szülőtabra.

Megjegyzem, nagyon sokáig Operát használtam, így azt szoktam meg, mégis értelmesebb megoldásnak látom a többi böngésző (FF, IE, Chrome) elvét.

A többi dolog miért áll jobban kézre?

Passz. De ha tudományosan közelítem meg a dolgokat, akkor mivel a másikat (ami már nem áll annyira kézre) szoktam meg hosszú hónapokon keresztül, így kizárhatjuk a megszokás-t, mint tényezőt. Valószínűleg azért, mert logikusabb az a megoldás még így is, hogy a másikat szoktam meg. De tényleg nem tudom.

Operában még nem oldották meg, hogy ha szóköz nélkül írsz be egy szót, akkor egyből az alapértelmezett keresőt nyissa meg

Is, meg arra is (egyébként arra már találtam köztes megoldást), hogy Chrome-ban ha gépelek, akkor a legrelevánsabb oldalt kitölti. Például beírom, hogy "p", vagy "pr" és már ki is tölti a prohardveres címmel, csak Entert kell nyomnom. Még FF-ban is logikusabb annyival, hogy a beírt két betű után Tab-ot nyomok és nem csavarodik ki a csuklóm a lefele nyil miatt. A másik a linkek relevanciája. Operában ha az alapértelmezett érték (1000) van beállítva, akkor hamar elvesznek a korábban beírt/látogatott linkek, ha több, akkor meg teleszemetelődik minden felesleges linkkel. Például egész hosszú sor van http://prohardver.hu/muvelet/hsz/uj.php?thrid=XXXXX&rtoid=XXXX típusú címekről, más meg a főoldalt, illetve a fórum főoldalát rakja be relevánsabb linknek.

Mire gondolsz konkrétan? Milyen szempontból "bugzanak"?

Tessék. Ebből 1-2 már megjavult, van ami rosszabb lett, most nem akarom bővebben részletezni.

(#6432) Penge_4 válasza copin (#6430) üzenetére


Penge_4
veterán

Az biztos. Minivel a mobilon (még GPRS-en) úgy pörgött, mint állat, a Turbó mód meg csak lelassít. Mondjuk lehet, hogy a 15Mbit az oka... :D

(#6433) h_143570 válasza Penge_4 (#6432) üzenetére


h_143570
addikt

15os nettel ne is csodalkoz a tomoritesi ido ez esetben mar csak overhead. Ha jol emlekszem ez benne is volt a bemutato dokumentumban. Bar ezt ugyis tudod.

[ Szerkesztve ]

(#6434) Dj.Mike


Dj.Mike
senior tag

szevasztok olyan kérdésem lenne az oprával kapcsolatban hogy honnan lehet letölteni a 9.6os verzióhoz windows media player 9 plugint? ugyanis szeretnék online tv adást nézni a böngészőmben de hiányolja a plugint. aki tudja a választ kérem írjon pls.

(#6435) Dj.Mike


Dj.Mike
senior tag

Ha nincs hozzá plugin akkor van másik olyan lejátszó amit be lehet tenni az operába? valamilyen médialejátszó ami szintén jó lenne az online adásokhoz. pls valaki helpeljen.

(#6436) Penge_4 válasza Dj.Mike (#6434) üzenetére


Penge_4
veterán

(#6437) Str8 sk8r


Str8 sk8r
őstag

...sziasztok...egyszer a felhasználó-jelszó beírásakór rányomtam, hogy soha ne jegyezze meg...most mégis kellene, mert már 6-8 felhasználó van, és unalmas a felhasználók közötti váltogatásnál az írogatás...van rá mód? :B ...

[ Szerkesztve ]

×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×

(#6438) Dj.Mike válasza Penge_4 (#6436) üzenetére


Dj.Mike
senior tag

Azt hiszem nagy köszönettel tartozom neked a linkért mivel hogy jó lett. Viszont még 1 kérdésem van: mikor eléri a 98%-ot a videónál a bufferelés akkor miért kezdi előről a bufferelést? Nem indul el a videó hanem csak bufferel állandóan. Mi lehet a gond?

(#6439) Penge_4 válasza Str8 sk8r (#6437) üzenetére


Penge_4
veterán

Ctrl+F12->Wand->Passwords->kikeresed azt az oldalt, ahol a Soha-t jelölted be és törlöd a listából.

(#6440) Penge_4 válasza Dj.Mike (#6438) üzenetére


Penge_4
veterán

Minden böngészőben így van, vagy csak ezzel az Opera pluginnel?

(#6441) Dj.Mike válasza Penge_4 (#6440) üzenetére


Dj.Mike
senior tag

Hát még ezen kívül az IE-vel is próbálkoztam de ugyanezt csinálja az is. De az élő adásokat meg szépen játssza csak a felvételeket nem akarja betölteni az előbb említett problémával.

(#6442) Penge_4 válasza Dj.Mike (#6441) üzenetére


Penge_4
veterán

Van fent a gépen valamilyen codec pack?

(#6443) Dj.Mike válasza Penge_4 (#6442) üzenetére


Dj.Mike
senior tag

Nincs fent kodek pack csak a gyári cuccok vannak fent.

(#6444) Dj.Mike


Dj.Mike
senior tag

Ja és egyébként az eurosport playert nézem ha ez segít.

(#6445) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#6431) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Tyű, jó hosszú érvelés a bugok mellett :D De itt miért szinte csak Google cuccokról beszélsz? És egyébként akkor ez nem a Google hibája, hogy nem támogatja az Operát? Mert így elsőre annak tűnik... :B
Egyébként kipróbáltam ezt a villanylekapcsolós dolgot (Turn down the lights), amiről írtál, az már azóta működik. Mondjuk ez számomra új volt, nem sok videónál láttam ilyet. :B

"A HD elég ritka, ne keverd a HQ minőséggel, ami tényeg az. A HD az vetekszik a Vimeo-val."
Uhh, elnézést, ezt sikerült jól elírnom, bocsi, HQ-t akartam! (a HD-t megszokásból írtam) :B
Ami gondolom "High Quality"-t jelent, mégsem érzékelek túl sok pozitív változást az alapvideóhoz képest, erre akartam kilyukadni.

A "köztes" megoldás, amit javasoltál, tényleg bevált!
Így ha a "HostName Web Lookup Address"-hez beírom ezt:

http://www.google.com/search?client=opera&rls=hu&q=

akkor már az egy beírt szóra is egyből a Google keresőjére ugrik. :R

A többivel kapcsolatban: ezeket még nem vettem észre, vagy legalábbis nem zavartak, pedig állandóan úgy böngészek, hogy hatezer fület nyitok meg :D Úgyhogy én ezekkel együtt továbbra is inkább az Opera részesedését fogom növelni, mert számomra még mindig ez a legjobb és legkönnyebben kezelhető böngésző, amivel találkoztam. :P

Sk8erPeter

(#6446) Str8 sk8r válasza Penge_4 (#6439) üzenetére


Str8 sk8r
őstag

...nagyszerü...megtörtént, de még mindíg nem ajánlja fel... :N ...

...de mostmár az eddig elmentett fehasználó-jelszó is eltünt... :DDD ...

..csináljak egy restartot? :U ...

[ Szerkesztve ]

×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×

(#6447) Str8 sk8r válasza Str8 sk8r (#6446) üzenetére


Str8 sk8r
őstag

...nah köszönöm a segítséget "Penge"...úgyfest sikerült a művelet, csak nyomtam egy restart Win-t... :K ...

×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×

(#6448) Sk8erPeter válasza Str8 sk8r (#6447) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Lehet, hogy csak egy Opera restart is segített volna.
Egyébként miért használsz ennyi...pontot...a...hozzászólásodban...?...:D...

Sk8erPeter

(#6449) Str8 sk8r válasza Sk8erPeter (#6448) üzenetére


Str8 sk8r
őstag

...az a helyzet, hogy az opera ha kilövöt, és újraindítod, ugyanott folytatja...jobbnak láttam a win-restartot... :B ...

...mióta 5 éve regeltem, azóta ez az én védjegyem...pici pontok elöl-hátul...nincs bevezetés-átvezetés-levezetés, csak a lényag... ;) ...

×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×

(#6450) Sk8erPeter válasza Str8 sk8r (#6449) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Lényegre törően lehet írni így, pontok nélkül is. :D

Sk8erPeter

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.