Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
vv5204
senior tag
Na! Opera(portable) 10.00.1535 felpakolva.
Vaaanaak ám változások!
Help About-nál megfigyelhető, hogy már nem 9.64-nek hanem 9.80-nak azonosítja magát.
Fejlődünk, fejlődünk! Az ikonok formája változott, a Turbo is új köntösbe bújt.
Csak így első ránézésre. A levelező rendszer is változott egy picit, de legfontosabb, régóta vár okosság,
ééés igen megszületett! Végre van magyar helyesírás ellenőrző!!! Nem csak levelezésnél, hanem most, hogy írok, javít ki szépen.
Már ideje volt! Firefoxnál ezer éve van.
Ti mit láttok, milyen változások vannak még? -
cousin333
addikt
Most akkor melyik verzióról váltottál át?
"Help About-nál megfigyelhető, hogy már nem 9.64-nek hanem 9.80-nak azonosítja magát."
A 10-es is ott van a végén, csak egyes oldalak korábban Opera 1-nek azonosították, azért lett 9.80 .
"Az ikonok formája változott"
Meg úgy mellesleg új témát kapott, ami még nincs teljesen kész.
"A levelező rendszer is változott egy picit"
A 9.xx-hez képest nem is olyan keveset, főleg a háttérben.
"Végre van magyar helyesírás ellenőrző!"
Igen, ez már az első alfában is volt, igaz, kezdetlegesen. A mai 1535-as összeállítás az első, ahol menüből szépen ki lehet választani a magyar nyelvet, letölti és települ, nem kell buherálni semmit. Azért megdöbbentő, hogy összvissz 800 kB és meglepően okos.
Penge_4: Te mindig kiszúrod a lényeget
Ja, és sehol egy szivárványos zsiráfAmúgy én sem értem, mi volt a baj a csillaggal, pláne, hogy a többiek (FF, IE) is azt használják.
Az új "várakozás" ikon (pl. a favikon helyén az oldal betöltésekor) viszont tetszik.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
h_143570
addikt
Ugyanez ki, hogy a fent említett referens bug eltűnt a legújabb Alfa változatnál.
Ja a magyar helyesírás ellenőrző meg műkszik rendesen, végre
-
vv5204
senior tag
Vodanet miatt gyakran kell használnom a Turbót, de még akkor is jól jön ha egy
oldal leterhelt (plö iwiw), mert gyorsabb a bejelentkezés, viszont állandóan összeomlott
vele a böngésző. Remélem ezen is fabrikáltak. Most szépen teszteljük.
Az viszont pozitív, hogy ha bekapcsolja az ember már nem változtatja meg a IP-t, így
remélhetőleg bejelentkezett oldalon ki-be kapcsolgatáskor, nem vág ki mindig az elejére. -
brodorics
csendes tag
Tényleg jó bár nekem csak úgy volt hajlandó települni, hogy angol nyelvet választottam.
Aztán ment minden szépen, egyszerre magyarul jelent meg, helyesírás ok. -
Sk8erPeter
nagyúr
Valaki tudja, miért van az, hogy Operában és Chrome-ban helyesen a Unicode-táblázat szerint az
Alt+960 billentyűkombináció
a π karaktert adja ki,
míg FF-ban és IE-ben ezt: └
?Windows-ban a nyelvi eszköztáron ugyanazzal az alapértelmezett karakter-kiosztással.
A böngésző tulajdonságai mások? A Beállításoknál próbáltam pl. a FF betűtípus-beállításait az Operával egyezőre hangolni, mégis az eredmény ugyanaz, FF-ban ezt jeleníti meg.
Az okára lennék kíváncsi...
Előre is köszi a választ![ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #6608 üzenetére
Amúgy a különbség Wordnél és Jegyzettömbnél is előjön: előbbiben a "pi"-t adja ki, utóbbiban a másik szimbólumot.
Mintha más karaktertáblát használna. Na de miért?[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Penge_4
veterán
Ha már a referrer-es Gamepod-os problémát is sikerült megfejteni, érdekelne a "History Navigation Mode"-os probléma is, ami nálam és Sk8erPeter-nél is jelen van, hogy ez miért van így. Egyre jobban érdekel a dolog, már csak azért is, mert ehhez hasonlóan lehet, hogy van még egy csomó ilyen eltérés Opera és Opera között, amikről nem is tudunk és összefügg ezzel.
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Penge_4
veterán
válasz Sk8erPeter #6611 üzenetére
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Penge_4 #6612 üzenetére
Ez király! Kösz!
Most kipróbáltam, faszán műkszik, amikor bezárom az Operát szövegírás közben, és újra megnyitom, ott van a "Repopulate Form".
Ezek szerint mégis van megoldás arra, hogy vissza lehessen állítani a szöveget. De gondolom akkor az a gond (ami miatt szót emeltél), hogy ez nincs alapból benne az Operában, mint a FF-ban.De cookie-t törölni crash után nem érdemes, mert akkor tényleg elvész a szöveg.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Penge_4
veterán
válasz Sk8erPeter #6609 üzenetére
Én is megfigyeltem hasonló eltérést a hexa színkódoknál. Ebben az esetben az IE8, FF és Chrome is egyformán értelmezi (rosszul), az Opera pedig ennek a táblázatnak megfelelően.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Penge_4 #6614 üzenetére
És ennek az okát nem értem. Miért használnak más karaktertáblát ezek a böngészők?
A π esetén a Chrome is jól működik, ugyanúgy az alap Unicode táblát használják, de az IE és FF nem...
Akkor FF-ban viszont hogyan lehet előhívni a π-t, és akkor milyen karaktertáblával dolgoznak?Sk8erPeter
-
cousin333
addikt
válasz Sk8erPeter #6611 üzenetére
De miért Notepad-ben írod, amikor ott van a Jegyzetek az Operában? Folyamatosan ment, ahogy gépelsz, beszúrni egy szövegmezőben meg kb. két kattintás. Arról nem is beszélve, hogy a jegyzetek is szinkronizálhatóak.
"We spared no expense"
-
Penge_4
veterán
válasz cousin333 #6616 üzenetére
Ráadásul a Jegyzetekben még a saját BBCode menük is működnek (már ha neked vannak saját menük). Bár a korábban linkelt userjs mindkét megoldástól kényelmesebb. Csak klikk a "Repopulate Form" gombra és visszaállítja a szöveget.
Én módosítottam annyit rajta, hogy felvettem include listába a http://*google.com/* címet, mert hajlamos volt Gmail-nél is eljátszani. Már csak azt kéne, hogy a formokat ne állítsa vissza, csak a textboxokat és megoldhatóvá tenni egy true/false átírással, hogy jelenjen meg a "Repopulate Form" szöveg, vagy automatikusan helyettesítse is vissza a szöveget beavatkozás nélkül és tökéletes is lenne. -
Sk8erPeter
nagyúr
-
cousin333
addikt
válasz Sk8erPeter #6618 üzenetére
Miért, Notepadnál nem?
Amúgy én arra gondoltam, hogy eleve a Jegyzetekben, új jegyzetként írod meg a hozzászólást, és amikor kész van, beilleszted a megfelelő mezőbe.
"We spared no expense"
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Penge_4 #6459 üzenetére
"már megoldható, hogy az asztali klienses leveleidet Gmail-be importálhasd."
Ezzel kapcsolatban most jutott eszembe, hogy a mostani Outlook Express-es leveleim 1,2 GB-ot foglalnak a vinyón, és a jelenlegi, max. (!) 128 kbit/s feltöltési sebességemmel egy hasonló méretű postaláda importálása addig tartana, míg kinő a szakállam is.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz cousin333 #6619 üzenetére
Végül is ez is jó megoldás, valóban!
De mennyivel jobb lenne, ha az Opera fejlesztői vennék a fáradságot, hogy megcsinálják, hogy crash után is megmaradjon a szöveg, meg hogy mindenkinél (nálam és Pengénél is) normálisan működjön a History Navigation cucc.
De utóbbi lehet, hogy tényleg csak valami hülye beállítás kérdése, mint a Gamepod-os para.Szerk.:
(#6622) Penge_4: ez nagyon jól hangzik. Inkább addig átmegyek valakihez, akinek gyors netkapcsolata van...[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Penge_4
veterán
válasz Sk8erPeter #6620 üzenetére
Ha max sebességgel számolok, akkor 22 óra alatt meg lenne.
-
attis1054
csendes tag
sziasztok!Tudna valaki segiteni abban, hogy mit kell tenni azokon az oldalakon ahol nem lehet a reklámokat letiltani, mert azonnal feloldodik a tiltás?köszönöm
-
attis1054
csendes tag
A http://bkvfigyelo.blog.hu/2009/05/29/osszejatszottak_az_utasok_csobe_huztak_az_ellenort oldalon ha jobb egérgombot nyomok tartalom letiltásá-át választom és klikkelek pl: az Alien computer reklámra akkor a http://m.blog.hu/bk/* lapot nem lehet letiltani, azonnal oldódik a tiltás.Eddig ilyennel nem találkoztam nem tudom mi a teendő.
-
Penge_4
veterán
válasz attis1054 #6625 üzenetére
Köszi, hogy írtad, ilyennel még nem találkoztam. Kicsit túlzásba vitték a gerillamarketinget. Csak manuálisan tudod letiltani, de a http://m.blog.hu/bk/* címet nem javaslom, mert az összes frame-et és headert széthúzza utána.
Az m.blog.hu a blog.hu képtároló szervere.
-
cousin333
addikt
válasz attis1054 #6625 üzenetére
Bugosnak tűnik a tartalomszűrő. Melyik Opera verziót használod?
Ha nem csak rákattintasz a reklámra, hanem nyomsz egy Shift-et is, akkor nem tilt le egy teljes domain-t, csak az adott reklámot. Még így is azonnal leveszi a tiltást, de felül megjelenik a reklám URL-je. Ennek alapján ezt add hozzá a tiltólistához (a Részletek... gombra kattintva a tartalomblokkolóban):
http://m.blog.hu/bk/bkvfigyelo/image/hird/*
De lehet, hogy egyszerűen csak ezt kellene, nem hinném, hogy máshol meg szükség volna rá (a "/" jelek fontosak!):
*/hird/*
Ez meg egy másik reklámforrás az oldalon:
http://ticker.carnation.hu/*
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
vv5204
senior tag
Vagy egyszerűen csak a javascript alapú AdSweep. ( http://www.adsweep.org )
Tud valaki egyéb jó képességű reklám blokkoló(ka)t?? -
vv5204
senior tag
Vagy egyszerűen csak a javascript alapú AdSweep. ( http://www.adsweep.org )
Tud valaki egyéb jó képességű reklám blokkoló(ka)t??Opera - Be all that you can be
-
Penge_4
veterán
Kerestem valamit a Google-vel, szokás szerint címsorból. Kilistázta a találatokat rendesen, aztán gondoltam korrigálok rajta, megyek a Google kereső címsorába (a találati oldalon), mikor gépeltem a karaktereket már furcsa volt, hogy kicsit vibrál a progress bar alul. Oké, nyomom az Enter-t, semmi. Mondom biztos a userjs-ek kavartak valamit be, kikapcsolom őket, nyomom az Enter-t, semmi. Mondom biztos Opera bug (elvégre még csak alfa a 10-es), váltok a direkt tesztelésre szánt, gyári beállítású, szűz telepítésű 9.64-re, reprodukálom a korábbi műveletet és itt sem működik az Enter.
Más is tapasztalta?
-
Penge_4
veterán
Ránézne valaki erre a két userjs-re? A használatukkor azt tapasztalon (ha önmagában használom, akkor is), hogy nem záródnak vissza a legördülő menük (például itt az oldalon, de máshol sem). Sem a 9.64-ben, sem a 10-esben.
-
Nimrod
addikt
Valami nagyon nem stimmel ma a levelezéssel. Először a szolgáltatóra gyanakodtam, de Thunderbird alatt gond nélkül megy.
Látszólag a POP3 nem megy, sem a Freemail sem a szolgáltató felé nem tudok bejelentkezni. 9.64-es Opera Ubuntu alatt.
Szerk.:
Bocsánat, én vagyok a hülye. Tegnap kitöröltem a mentett dolgokat és többek között a jelszavakat is, így persze hogy nem ment.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz Sk8erPeter #6621 üzenetére
meg hogy mindenkinél (nálam és Pengénél is) normálisan működjön a History Navigation cucc.
Generáld újra az opera6.ini/operaprefs.ini fájlt. Nálam már rendesen működik azóta. Nem gondoltam volna, hogy egy szűz telepítésű Opera 9.6-nál is lehetséges, hogy ez a gond, ezért nem siettem el a 10-essel elvégezni ezt a műveletet, mert már olyan régen nem csináltam, hogy el is felejtettem az egykor rutinfeladatot, avagy torrentkliens kikapcs, usagereport bekapcs, 10-esnél snapshot frissítés bekapcs, HostnameLookup-hoz google keresés...stb, stb aztán általában legtöbbször kifelejtettem valamit, ami utólag derült ki.
De a lényeg, hogy végre normálisan működik.(Ellenben a Google keresésével, ami már a google.com oldalon lévő keresődobozból sem működik. Beírom a szavakat, majd az Enterre nem reagál).
-
Penge_4
veterán
válasz Sk8erPeter #6636 üzenetére
Vagy átnevezed mondjuk operaprefs.ini-ről operaprefs.ini.valami-re, aztán elindítod a böngészőt és létrehozza újra, vagy egyszerűen törlöd.
Az usagereport arra jó, hogy az Operának el tudod küldeni a névtelen felhasználói szokásaidat, hogy ezzel hozzájárulj a böngésző fejlesztéséhez. Például, hogy hány tabot tartasz nyitva, melyik részeit használod (mail, böngésző, IRC kliens...stb), meg ilyesmi.
A snapshot frissítés csak Opera 10-től van (mivel abban van automatikus frissítés), és arra jó, hogy tudsz frissíteni a legújabb előzetesekre, amiket a Desktop Team kiad.
-
h_143570
addikt
Lehet, hogy mar volt rola szo, de ugy nezki, hogy Opera alatt is mukodik vegre a Silverlight. Igaz az MS eltoltesi oldala szerint nem garantalt a mukodes.
Visszont egy MSes oldalon nezve tokeletesen vitte a videot, barmifele user js vagy bongeszo maszkolas nelkul. -
Penge_4
veterán
válasz h_143570 #6638 üzenetére
Ez is működik? 10-essel (már ha eddig nem arról beszéltél) az első alfa óta működik userjs nélkül, de ez a videó például nem, meg némelyiknél összeomlik időnként.
-
vv5204
senior tag
Igen. A film megy, de gombok nem működnek.
Első. Milyen címre kell küldeni az Opera hibajelentéseket?? Küldök én is!
Második. Nektek az iwiw üzenőfal működik? Ha rákattintok a küldésre nem csinál semmit.
Harmadik. A Gmail nem működik rendesen. Plö törölni nem lehet. Csak várakozik. Firefoxnál nincs gond. Nálatok megyen?
Negyedik. Magyar szótár. Ha felveszek egy szót, hogy az nem hibás, de vissza akarom
vonni azt, hogy kell?Több kérdés nincs.
-
Penge_4
veterán
1: https://bugs.opera.com/wizard/
3: Nálam lehet törölni. Ha a Still Working-re gondolsz az Gmail bug időnként, FF-ban és Chrome-ban is csinálja.
4: Jobbklikk->Remove Word
-
vv5204
senior tag
válasz Penge_4 #6642 üzenetére
Köszi Penge_4! Penge vagy!
4-ből 3-ra megtudtam a választ.
Igen a still workingre gondoltam. Igaz nekem még sose működött Operával. Mondjuk csak
10-essel próbáltam, hiába kapcsoltam be a referrert, és ki a user javascripteket akkor se jó. Amíg nincs megoldás ott használom a Tűzrókát.Az iwiw-es dolog még érdekes. Minden egyéb funkció pedig müxik, csak az üzenőfal nem?
Ilyet!Más. Regisztráltam ugye ide a fórumba és nem találtam meg hol lehet a személyes
adatokon változtatni. Hol van a profil? -
Penge_4
veterán
Ha Firefox-al gond nélkül megy a Gmail, akkor javasolnék egy operaprefs.ini törlést.
Minden egyéb funkció pedig müxik, csak az üzenőfal nem?
Passz. Én nem használom, elég volt annyi, amit láttam belőle, de az iWiW-től minden kitelik, ritka hulladék oldal.
Hol van a profil?
Jobb oldalt van egy olyan, sorban egymás alatt, hogy:
beléptél, Neved
adataim,
beállításaim
privát üzeneteim
kilépésItt az adataim résznél módosíthatod a mailcímed, jelszavad, avatarodat, aláírásodat, a beállításaim résznél pedig hogy csökkenő vagy növekvő sorrendben jelenjenek meg a hsz-ek, illetve egyszerre mennyi jelenjen meg, hány meg a privát üzenetekkel és e-mailes értesítőkkel kapcsolatos beállításokat.
-
vv5204
senior tag
válasz Penge_4 #6644 üzenetére
[OFF]Profil.
Muhaha!
Hiába néztem nekem ilyen nem volt. Aztán letiltottam az oldalon a user javascripteket és
mingyán megjelent. Kezdhettem volna evvel. AdSweep blokkolt mindent a javából.
Így viszont néznem kell a idióta reklámokat.
Inkább vissza rakom a blokkolót és ha szerkeszteni akarom profilom, majd kiveszem.
Mókás mechanika.
Hiba jelentő oldal megvan. Egyéni szoc probléma elküldve. Remélem értik a kicsit angoltudást is.Az iwiw tényleg gagyi, de ha egyszer ott van az összes ismerős. Próbáltam többet, de
még csak a harmada sem gyűlt össze az ismiknek...[/OFF][ Szerkesztve ]
-
h_143570
addikt
válasz Penge_4 #6639 üzenetére
Pontositanek Dragonflyal sikerult kiszedni hivatkozast azt direktbe beirva elindult. Sot meg a gombok is mukodnek, szoval az oldal vagy az azon levo scriptekre gyanakszom, az oldal nem ment at a w3c validacion. Bar ennek nem kellene akkora gondnak lennie.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
Operához minek AdSweep? Ott a belső adblock, elementhez meg ott van ez. Vagy ez. Mindkettőt használhatod egyszerre. Az előbbi oldalspecifikus és kényelmesebb, mert beépül a menübe.
Egyébként meg kivenni sem kell, egyszerűen bekapcsolod a nézetsávot (akár saját gombbal, úgy kényelmesebb, vagy valamelyik neked tetsző eszköztárra ráhúzod az Author Mode nevű legördülőmenüs gombot, lenyitod a kis nyillal és ki illetve bepipálod, amik kellenek. Egy kis segítség.
A PH-n pedig nem működnek a BBCode-ok, ha üres sor van a szövegben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest