Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6501) Barthezz2 válasza Sk8erPeter (#6500) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

köszönöm a kielégítő választ :R

Everybody lies.

(#6502) cousin333 válasza Sk8erPeter (#6497) üzenetére


cousin333
addikt

Nálam semmi gond vele. Pedig már az alfa óta ez az alapértelmezett (és egyetlen) Operám. (most éppen b1497)

ui: Nálam is a 3 a gyorshistória, azaz a régi működés. Az 1-es mindig lefuttatja a szkripteket, a 2-es meg automatikusan választ a kettő között. De ezt már leírták páran előttem is.

[ Szerkesztve ]

"We spared no expense"

(#6503) cousin333 válasza Barthezz2 (#6499) üzenetére


cousin333
addikt

[link]

"We spared no expense"

(#6504) h_143570 válasza Sk8erPeter (#6497) üzenetére


h_143570
addikt

Ha elmeneted a profilodat es esetlegesen a levelzest/rss-t akkor nyugodtan erdemes kiprobalni. Windows XP es Windows 7 X64 alatt szinte tokeletesen megy napokig. Ebbol az egyik ceges gep a masik az otthoni fogep. Social sziteokkal valoban nem probalgattam.
A frremail szimpla feluleteve tokeletesen mukodokepesnek tunik.

(#6505) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#6497) üzenetére


Penge_4
veterán

A 10-es Operára amúgy érdemes már áttérni? Stabil és durvább bugoktól mentesnek látszik?

Azért a profilod fontosabb fájlairól nem árt biztonsági mentést csinálni. Például ha a search.ini-ben manuálisan szerkeszted egy kereső kódolását, hogy normálisan lekezelje az ékezeteket, akkor az nem tesz jót a keresőszinkronizációnak, meg ilyenek.

ha gyűlölöd a Microsoftot, mert a fél világot a kezében tartja, akkor miért nem gyűlölöd már a Google-t is

Hallottál már te olyanról, hogy iskolákban (általános, közép, de akár felsőoktatási intézmények nagyrésze is) a Google-t oktatták, illetve kötelező volt Google-t használnod, illetve Google formátumú fájlokon (ja, olyan nincs is) beadnod a házidolgozatodat?
Hallottál már olyat, hogy a Google a magyar államnak fizet azért pénzt, hogy a közintézményekben Google-val keressenek? A Google-nak van egy rakás opensource cucca. A Google-t még nem perelték, maximum panaszt tett 1-2 cég ellene. Elővigyázatos vagyok, nem fogok semmi olyanba beleugrani csak azért, mert Google. De amíg nem ad rá okot, addig miért kéne utálnom? Az MS-t nem azért utálom, mert monopólium, hanem azért, mert saját, leginkább zárt szabványai vannak, amelyek egy részei EU-s tökszorongatás hatására lettek nyíltak, a bevezetését ezeknek a lehető legjobban (ami még nem feltűnő) késleltetik (IE8 Acid3 12 pont CSS3 nemtámogatás), azért, mert rengeteg esetben kikerülhetetlen, és azért mert mivel sok esetben kötelező. Ezen felül, még nyíltan vállalja is, hogy monopóliumot épít.

Miért számít a kompatibilitásnál az, hogy én esetleg úgy szeretném, hogy ne töltse újra az oldalt?

Nem ez számít, hanem az, hogy ilyenkor nem frissülnek bizonyos JS-ek az oldalon. De én sem értem pontosan. Mint mondtam, FF-ben ugyanezt oldották meg, pedig ott régen úgy volt, mint most az Operában, hogy újrafrissített.

A checkbox-os bugnál amúgy nem tudom, mire gondolsz, én még lehet, hogy nem találkoztam vele.

Az egyik, ami a blog.hu régi felületén a belépésnél volt, hogy egy pixel jelent meg, mikor bejelölted a checkboxot. A másik a checkbox stílusozás, amit nem lehet külön kikapcsolni, így néhány oldalon a checkbox színe alig üt el 1-2 színárnyalattal a checkbox színének hátterétől.

tehát IE-t használom ahhoz, hogy letöltsem az Operát...

És mennyivel kényelmesebb lenne, ha csak az Opera ikonra kéne kattintanod és letöltené magát, majd beállítaná alapértelmezettnek? És legalább a Win8-ban mégjobban kigyomlálnák az IE-t az egész Windows-ból. Lenne egy letöltőrendszer, ami teljesen független a FrontEnd böngészőtől.

cousin333: ui: Nálam is a 3 a gyorshistória, azaz a régi működés.

Akkor megérett a reinstall nálam is és Sk8erPeter-nél is. Pedig nálam ez már csak október 24.-én esedékes. :D

(#6506) h_143570 válasza Penge_4 (#6505) üzenetére


h_143570
addikt

A profil es a levelezo mapa biztonsagi menetese errosen javasolt, mivel az utolso 3 alfa eleg durvan atrendezte a konyvtar es file strukturat.

(#6507) cousin333 válasza h_143570 (#6506) üzenetére


cousin333
addikt

De elvileg az új verzió telepíthető a régi mellé is, és nem is barmolja szét a korábbi változatot mint az FF.

"We spared no expense"

(#6508) Sk8erPeter válasza cousin333 (#6502) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Kösz, hogy leírod még egyszer, de attól még a helyzet nem változik :D Mármint ugyanúgy nem menti el a szöveget.
És nem hinném, hogy erre a Win reinstall a megoldás, igaz, sok progival van tele a gépem, de gondom igazán nincs... Win-t csak végső esetben szoktam újrarakni, de általában nem szarom tele a gépet, mert nem össze-vissza kattintgatok. De a lényeg, hogy miért lehet vajon az, hogy Pengénél és nálam is elfelejti a szöveget?

(#6504) h_143570: ok, köszi!

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#6509) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#6505) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Engem nem kell meggyőznöd arról, hogy milyen csúnyabácsi a Microsoft, szóval nem kell az antipropaganda szöveg. A Microsoftnak egyébként sokkal nagyobb múltja van, mint a Google-nek, és a MS akkor tudta leginkább a termékei felé fordítani a figyelmet, amikor igencsak szerény volt a szoftverkínálat (operációs rendszerek és egyebek terén is) a piacon (internet sem igazán volt elterjedt, a Google meg ugyebár elsősorban internetes alkalmazásokban jeleskedik), így szépen el tudtak indulni azon az úton, ami a hihetetlen vagyongyarapodáshoz vezet, innentől kedzve meg nem meglepő, hogy ekkora hatalmat tudtak kiépíteni, amit aztán foggal-körömmel védtek, és védenek a mai napig.
Az azzal kapcsolatos felháborodásod számomra nem teljesen érthető, hogy mondjuk házi feladatot pl. doc-formátumban kell beadni (gondolom erre céloztál, mint mondjuk MS formátumú fájl, az Office részeként), nyilván ki kellett alakítani valami közös mércét, a tanárok nem fognak mindenféle programot össze-vissza telepítgetni (mert bénák :D tisztelet a kivételnek), no meg a sulik megvették a MS-os liszenszeket, Office-csomaggal... És megint vissza lehetne kanyarodni a szegényes szoftverkínálatra, vagy ha már nem is volt szegényes, kezdetben nem volt elérhető akárhonnan (nem volt minden cégnek saját honlapja, vagy nem volt ilyen sok embernek internete)... De ez a téma nagyon bőséges, úgyse fogjuk tudni itt megoldani :D
Mint az már kiderült, Te is a MS termékét használod (Windows), pedig ott lenne az alternatíva (UNIX alapú operációs rendszerek), innentől kezdve meg Te is az ő részesedésüket növeled, bármennyire is ellenük vagy. Ma meg már szinte mindenre ott az alternatíva, Windows-ra Linux, MS Office-ra az OpenOffice, és még lehetne sorolni naphosszat.
Amúgy a hihetetlen hatalma miatt manapság divat is fikázni a MS-ot. Pedig mindenki előtt ott áll a lehetőség, hogy tegyen ellene, ne használja a termékeit, sok kicsi sokra megy alapon... Minél több lesz az alternatív megoldás, annál több esély van a monopóliumuk csökkentésére.

"És mennyivel kényelmesebb lenne, ha csak az Opera ikonra kéne kattintanod és letöltené magát, majd beállítaná alapértelmezettnek?"
Mennyivel egyszerűbb lenne nem Windows-t használni. :)

"a belépésnél volt, hogy egy pixel jelent meg"
Akkor ez a checkboxos hiba megszűnt? Vagy az a hátteres dolog még megmaradt? Esetleg tudsz mutatni példát?

"Akkor megérett a reinstall ..."
Miért gondolod, hogy csak Windows újrahúzás oldaná meg ezt a szövegmentős dolgot? Eléggé karbantartott rendszert használok, gyomlálgatom a registry-t is rendszeresen, az egyetlen hiba, hogy rengeteg program van a gépemen. De nehogymár emiatt újra kelljen húzni az oprendszert...
Miért pont október 24-én? :D

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#6510) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#6509) üzenetére


Penge_4
veterán

nyilván ki kellett alakítani valami közös mércét, a tanárok nem fognak mindenféle programot össze-vissza telepítgetni

Nem is kell. Legyen egy nyílt szabvány. A kulcs, hogy nyílt szabvány.

no meg a sulik megvették a MS-os liszenszeket, Office-csomaggal.

Na meg volt olyan osztálytársam, aki ha megvette volna a Windows-t és az Office-t, akkor kilakoltatták volna őket a lakásból, mert annyira szegények voltak.

innentől kezdve meg Te is az ő részesedésüket növeled

Még egy darabig. Megnézem majd a Windows7-et, mit hoztak ki belőle, ha kijön a végleges, aztán ha minden jól megy váltok Linuxra. Már egyre csökkennek azok a szoftverek, amiket nem tudnék kiváltani. Itt lesz majd a következő OOo a szalagos eszköztárral, ez már komolyan felkeltette az érdeklődésemet.

Pedig mindenki előtt ott áll a lehetőség, hogy tegyen ellene, ne használja a termékeit, sok kicsi sokra megy alapon.

Aki tud tenni. Aki játszik a gépen az eleve kiesett a Linux váltásból. Aki a munkája végzéséhez kapott egy ECDL gyorstalpalót az egy ikoncserénél is megzavarodik. Rengeteg olyan ember van (főleg a nem IT beállítottságúak), akiket a parancssortól kiráz a hideg, Linuxban meg még mindig kénytelen vagy bizonyos műveletekhez Terminal-t használni, illetve a GUI-n elvégezhető dolgoknál is a Terminal-t javasolják, mert aki ért hozzá, annak 2 parancsot könnyebb beírni, mint 10 almenün keresztül navigálni. A Windows használatát magamtól tanultam meg, magamtól jöttem rá a legtöbb dologra, volt ahol segített a Google, vagy valamelyik fórumon valaki, de általában megtaláltam a problémámra nagyrészt a Google első találataiban a megoldást. A magyar nyelvű tudásbázis is jóval nagyobb, mint Linux esetében. Emellett szinte félszavakból megértem, hogy mit kell csinálni, Linuxon meg lesnék ki a fejemből, hogy most akkor ezzel mit kell csinálni? Szóval elég necces dolog, nem olyan egyszerű a váltás. De ezt te is pontosan tudod, aki szintén Windows-t használsz. :D

Mennyivel egyszerűbb lenne nem Windows-t használni.

Úgy látszik mégsem. Mellesleg, hogy elszomorítsalak, a Linuxos Opera állítólag bugosabb, mint a Windows-os.

Esetleg tudsz mutatni példát?

Hirtelen csak ezt találtam. Nézd meg mondjuk Firefoxal és Operával. Operában stílusozva van a checkbox. De a 8. box mérete kicsi. FF-ben nincs stílusozva, minden checkbox ugyanúgy néz ki, mint a többi, a 8. box mérete nagy. IE8-ban a checkbox körül van a szín, nem a checkboxon belül, a 8.-as checkbox itt is nagy méretű.

Namármost ez az oldal ugyebár valid. Ami nem mondható el az interneten fellelhető többi oldalról. Én személy szerint támogatom ezt a dolgot, FF-ben elég puritánul néz(het)nek ki egyes oldalak emiatt.
Az Opera ilyen szempontból eléggé ad a desing-ra, még a scrollbar és a lenyíló menük kis nyilai is stílusozhatóak.

A gebasz ott kezdődik, hogy sok oldalon ez el van b.szva, mégpedig általában úgy, hogy (amint a lila checkbox is jól példázza) nincs megadva kitöltőszín. Ha nincs megadva kitöltőszín, akkor az alapértelmezett szövegszín (fekete) lesz a kitöltőszín. És egy sötét (a példa esetében ez a lila) háttérszín nem éppen jól mutat fekete pipával, ami esetlegesen nem is látható normálisan.

Régen még osztálytársam mutatta, hogy "milyen szar az opera", mert a myvipen citromságrával tölti ki a fehér checkboxot. Nem tudom azóta javították-e.

Szóval jó dolog ez a stílusozás, meg feldobhatja az oldaldesign-t anélkül, hogy telepakolnánk erőforrászabáló flashekkel, de igazán lehetne benne egy olyan lehetőség, hogy ki lehessen kapcsolni ezek stílusozását, mert mivel az IE körülötte szinezi, az FF meg egyáltalán nem szinezi, így nem fognak Operára validálni. Esetleg oldalspecifikusan mégjobb lenne.

Miért gondolod, hogy csak Windows újrahúzás oldaná meg ezt a szövegmentős dolgot?

Ha az nem, akkor semmi. Az egy ultimate megoldás. Mivel senki nem tud a jelenségre semmit mondani, ez azt jelenti, hogy egyszerűbb.

Egyébként még a Vista kezdeti korszakában volt olyan, hogy az Opera Vistán nem töltötte be az atw-s oldalakat, XP-n viszont gond nélkül. Erre sem volt magyarázat, később megjavult.

Miért pont október 24-én?

Mert 23.-án adják ki előreláthatólag és 24.-re már fent lesz torrenten is. De lehet, hogy csak 25.-én. :D

(#6511) h_143570 válasza cousin333 (#6507) üzenetére


h_143570
addikt

Igen, visszont, ha nem kapcsolta ki a multi usert, akkor ugyan azt a profil konyvtarat fogjak latnia. Ha nem tevedek.

(#6512) AtHoS válasza Sk8erPeter (#6508) üzenetére


AtHoS
nagyúr

History Navigation nálam is 3-as beállításon van és szintén megjegyzi a beírt szöveget, kivéve:
pl. ha ph!-ra nem vagyok bejelentkezve és szeretnék egy témához hozzászólni, akkor egyből dobja, hogy nem vagyok bejelentkezve. Ekkor kattolok a Belépés gombra így kerülök a bejelentkezési oldalra. Bejelentkezés után természetesen egyből a hozzászólás szerkesztő oldalra kerülök. Ha véletlenül vissza kell innen menni, hogy megnézzek valamit a témában, akkor ugye kettőt kell visszalépni, mivel a "nem vagyok bejelentkezve" oldalt is át kell lépni.
Na ilyen esetben visszatérve a hsz szerkesztéshez már nem jegyzi meg a szöveget.

Ha be vagyok jelentkezve, akkor nincs ez a probléma

read-only mode on the forum

(#6513) Penge_4 válasza AtHoS (#6512) üzenetére


Penge_4
veterán

Tényleg valami gebasz lehet nálunk. Bár ekkora felhajtás azért nem kell, úgyse sok értelme van ennek a funkciónak addig, amíg nem állítja vissza a szöveget tabbezárás vagy böngészőösszeomlás után is. Erről itt lehet szavazni. Ha sokan kérik, hátha egyszer beleteszik. ;]

(#6514) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#6510) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Na meg volt olyan osztálytársam, aki ha megvette volna a Windows-t és az Office-t, akkor kilakoltatták volna őket a lakásból, mert annyira szegények voltak."
Igen, sajnos volt (lehetett volna) ilyen, de ma már szerencsére van ingyenes OpenOffice...

A Linux egyelőre valóban nehezebbnek tűnik, de ez is csupán megszokás kérdése - ha nem gyerekkorunktól a vindózon nőttünk volna fel, hanem mondjuk Linuxon, akkor lehet, hogy a Windows tűnne agyonbonyolítottnak.
Egyébként gondolom Te se maradtál ki a DOS-os parancssoros korszakból... :D Szóval sztem meg tudnánk szokni... :)
Egy-két haverom Linuxot használ, és figyelem, miket csinálnak, látszik, hogy legalább ugyanolyan gyorsan és egyszerűen kezelhető, mint a Windows. Meg egyre több Linux-disztribúciót "GUI-sítanak" (most kitaláltam egy új magyar szót :DDD).
Állítólag gyorsabb és stabilabb is, mint a Win, csak annyi a gáz, hogy egyelőre kevés szoftver készül hozzá a Win-alapúakhoz képest.
Amúgy én is magamtól tanultam meg a Windows-os cuccokat, de ez szerintem annyira nem nagy érdem, ugyanilyen erővel meg lehetne tanulni a Linuxos dolgokat is...:U

Ez a stílus-kialakítás dolog tényleg érdekes, nem is tudtam, hogy ez a színes checkboxos, színes gördítősávos dolog csak Operában működik ilyen szépen. Thx! :R

Most direkt megint kipróbáltam úgy, hogy kitöröltem a cookie-kat, tempeket, registry-t tisztítottam, hátha, de továbbra sem jegyzi meg a szöveget, 1-es, 3-as beállítások egyikével sem... :(
Viszont a my operás topicba, amit linkeltél, akkor már én is elküldtem egy támogató szavazást! :K

"Mert 23.-án adják ki előreláthatólag és 24.-re már fent lesz torrenten is."
Mármint a Windows 7-et?

Amúgy én nem szűz Windows-t szoktam felrakni, hanem bootolós Norton Ghost-ot használok... Tehát nálam az újrarakás 6 és fél perc (múltkor mértem) :D

Sk8erPeter

(#6515) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#6510) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

ehh, megint szopat itt a PH!-n az Opera, megint át kellett térnem Chrome-ra! :Y Ez ugyanaz a gond, mint múltkor, aminél az első gyanútok a RIOS-motor probléma volt, de Opera alatt most ismét próbálgattam, folyamatosan csinálja azt, hogy még csak nem is hajlandó EGYÁLTALÁN megjeleníteni a topicot a hsz. elküldés óta! Viszont Chrome alatt semmi gond. Az Operát jelenleg hiába frissítgetem F5-tel a PH!-nál, semmit nem csinál rá, üres lapot dob...
Ez már nekem egyre kevésbé tűnik RIOS-motor-hibának...
Nem lehet, hogy összefüggésben van a dolog azzal, hogy az Opera jelenleg megközelítőleg 900 MB-ot zabál a RAM-ból?

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#6516) cousin333 válasza Sk8erPeter (#6515) üzenetére


cousin333
addikt

Lehet, hogy kukázni kéne azt a bootolós Ghostot, nem? ;]

Nálam nem merültek fel ilyen jellegű problémák a 10-essel, de a 9-essel sem.

"We spared no expense"

(#6517) Sk8erPeter válasza cousin333 (#6516) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Miért is kéne kukázni?
Azért, mert CSAK az Operával gondom van? :U

Sk8erPeter

(#6518) Sk8erPeter


Sk8erPeter
nagyúr

Újabb: ez a szaggatott vonal a kép közepén miért jelenik meg? --> KÉP
A Screen Ruler widget miatt? Csak azóta csinálja, mióta felraktam. De nem lehet ezt lelőni valahogy? (mármint úgy, hogy attól még fent marad a Screen Ruler, hátha kell)
Mindig egy adott oldal megjelenítésénél csinálja, amikor mondjuk hirtelen le- vagy felgörgetek az oldalon (de csak akkor, akkor viszont rendszeresen - és hát ugye elég sokszor görgetek ide-oda :D).

Sk8erPeter

(#6519) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#6518) üzenetére


Penge_4
veterán

Nem, a beállításokban kapcsold ki a Scroll Marker-t. Valószínűleg azért kapcsolt be, mert bizgeráltad a profilodat (ahogy írtad, ennek ellenére is az 1-es és 3-asnál nem jegyzi meg a gépelt szöveget). Szerintem is egy nagyon idegesítő feature, ami többet árt, mint használ. Szerencsére már az utóbbi időkben ki van kapcsolva alapértelmezésben.

(#6520) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#6519) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ó nagyon jó, köszi. :R
Akkor ez a magyar Operában Ctrl+F12 - Haladó - Böngészés - "Görgetésjelölő megjelenítése" (hátha vkit érdekel)

Még egy kérdés: mi lett a régi Ctrl+F5-ös billentyűparanccsal?
Ezt mire változtatták?
Az ilyen alapcuccok billentyűparancsait minek kell megváltoztatni? :D

Sk8erPeter

(#6521) h_143570 válasza Sk8erPeter (#6520) üzenetére


h_143570
addikt

Ctrl+F12 - Haladó - alulrol a masodikban lesz lehetoseg 9.2es gombozat kiosztast visszallitani. A 9.5 ota valtoztatak meg, a tobbi bongeszovel valo jobb kompatibilitas miatt.

(#6522) Sk8erPeter válasza h_143570 (#6521) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

De a többi böngészőben is Ctrl+F5 volt a feltétel nélküli frissítés (vagy hogy is hívják), nem?

Sk8erPeter

(#6523) h_143570 válasza Sk8erPeter (#6522) üzenetére


h_143570
addikt

Nem teljesen tettek kompatibilisse szerencsere a kiosztast.
Fx eseten ha minden igaz igen. Opera eseteben paszolom, hogy van-e ra direkt gomb, a parancsok kozott. Talatam tobb fele frissitesi megoldast.

[ Szerkesztve ]

(#6524) Sk8erPeter válasza h_143570 (#6523) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Na de én ezt a kompatibilitás-dolgot nem értem. Ha más böngészőben ugyanez a bill.parancs, akkor minek megváltoztatni? Attól épphogy nem lesz kompatibilisebb...
Meg ráadásul azt, hogy milyen billentyűparancs van egy adott böngészőben, ki nem szarja le, ha a "kompatibilitást" a szó szoros értelmében vesszük, és a szabványokhoz való igazodást értjük alatta, és azt, hogy hasonlóan jelenítsenek meg oldalakat?
A billentyűparancs ehhez képest már teljesen mellékes. De egy jól bevált billentyűparancs-kiosztást idióta dolog megváltoztatni, ha a régi felhasználók úgy szokták meg.

Sk8erPeter

(#6525) h_143570 válasza Sk8erPeter (#6524) üzenetére


h_143570
addikt

A regi toleralja illetve vissza allithato, visszont igy az ujaknak nem lesz annyira idegen.

(#6526) Sk8erPeter válasza h_143570 (#6525) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Régen Ctrl+F5 volt az Operában is, most nem, FF-ban, Chrome-ban, Maxthon-ban (!), IE-ben Ctrl+F5 továbbra is jó, Operában nem. Ennek mi értelme? Milyen kompatibilitási szempontok játszanak ebben az esetben? Semmilyen. :P

Bocs, hogy ideOFF-olok, de kíváncsi lennék: szerintetek milyen a Maxthon? Eddig ahogy próbálgattam, egész jó, gyors és viszonylag kellemes felületű. (jó, azt leszámítva, hogy pl. jelszókérős oldalaknál ezt írja ki: KÉP :D)
A Maxthon meg is jegyzi a begépelt szöveget...!
Amúgy ez a szöveg-megjegyzős dolog a jól működő böngészőkben (FF, Chrome, most már Maxthon-t is ide sorolom) megy, egyedül Opera a kivétel. :W
Nehogymár csak nálam és Pengénél legyen a hiba... Most azért, mert itt a fórumon még 5 embernek működik, nem biztos, hogy nálunk, kettőnknél van a hiba. (Komolyan, most már erről szavazást kéne tartani...)

Na, de a lényeg, hogy mit gondoltok a Maxthon-ról? :)

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#6527) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#6526) üzenetére


Penge_4
veterán

szerintetek milyen a Maxthon?

Kb egy éve próbáltam, 10 percet bírt ki a gépemen, nagyon idegen volt a felülete és nagyon hajazott az IE-re. :D

A Maxthon meg is jegyzi a begépelt szöveget...!

Akárcsak az IE8.

Nehogymár csak nálam és Pengénél legyen a hiba...

Nem. Attól, hogy nekünk 2-esnél jegyzi meg, másoknak meg 3-asnál jegyzi meg, még nem jobb nekik semmivel, ugyanis ha bezárják a tabot, vagy bezárják a böngészőt, illetve összeomlik a böngésző, akkor ugyanúgy elszállt nekik a szöveg.
Ellenben az összes többiben megmarad.

(#6528) h_143570 válasza Penge_4 (#6527) üzenetére


h_143570
addikt

Ezen ne legyel meglepodve a Maxton semmi mas, mint egy keret rendszer ami IE Controlokat nyitogat. Vagyis egy tabositott IE, nemi extra featurokkel. IE6os idokben nagyon hasznos tudodtt lenni, valalalti halos koryezetben.

(#6529) h_143570 válasza Sk8erPeter (#6526) üzenetére


h_143570
addikt

Ezt leglabb 9.5ben kiirtottak belole ha nem regebben. Mivel nem dolgozom az Operanak igy az indokokat paszolom. Bar ujra letrehozhatonak tunik, a billentyu parancsok szerkeszetesevel.

Na igen oltoztesed az IE-t, uj ruhba es mindjart szerethetove valik.

(#6530) Sk8erPeter válasza h_143570 (#6529) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Maxthon: Nem tudtam, hogy egy csillivilli IE-ről van szó :D

Na mindegy, köszi nektek a válaszokat! :R

Sk8erPeter

(#6531) h_143570 válasza Sk8erPeter (#6530) üzenetére


h_143570
addikt

Ettol fuggetlenul hasznos tud lenni, ha IE6 only valalati oldalakkal vagy korulveve, vagy csak nem tetszik az IE7/8 felulete.

(#6532) Penge_4 válasza h_143570 (#6529) üzenetére


Penge_4
veterán

A Ctrl+F5 ha jól tudom FF-ban az a frissítés, ami teljesen újratölti az oldalt a cache kihagyásával.

Mivel nem dolgozom az Operanak igy az indokokat paszolom.

Kompatibilitás a többi böngészővel. Ez volt a hivatalos indok. Szvsz Tetzchner szokásos őrült agymenésének következménye, amely semmilyen célt nem szolgált azon kívül, hogy lebutítsák az Operát. Régebben a magyaropera blogon be volt linkelve egy lista, hogy a régi parancsoknak mik a megfelelői. Hát legalább 60-70%-uk teljesen elveszett a régi parancsoknak. A maradék 30-40% nagyrésze pedig bővült plusz egy karakterrel, tehát így három vagy négy gombot is meg kell nyomni olyannál, ami korábban 1 vagy 2 gombos parancs volt. Kompatibilitás kb annyi volt, hogy a Ctrl+B volt ugye a Paste & Go, most könyvjelzőpanel lett, a Ctrl+H volt a minimize to tray, most History panel lett, meg ilyenek.
Az igazi normális kompatibilitást, ami logikus is lett volna (Ctrl+klikk új lapon háttérben, Shift+klikk új ablakban, Ctrl+Shift+klikk új lapon előtérben) nemhogy nem valósították meg, de még amire 9.2x-ben volt workaround, arra 9.5-tól már ez is megszűnt.
Emellett az egygombos billentyűparancsokat kikapcsolták alapértelmezésben, merthogy állítólag az új usereket zavarja, mert elbarmolják így a dolgokat. :D

A következő butítás az eszköztárakat érte, mégpedig ha ezentúl gombot akarsz húzni rá, akkor nyomva kell tartani a Shift-et. Ez 3 mellékhatást hozott magával azon túl, hogy megintcsak plusz felesleges egy gomb.
1: Bookmarkleteknél (mivel itt a Shift a megnyitás új lapon előtérben) szépen kidob egy új tabot a címsorban a javascript: kezdetű linkkel, ha nem jól fogod meg, vagyis nem fogod meg és húzod, hanem hamarabb nyomod meg a Shift-et.
2: Ha könyvjelzőt akarsz húzni az eszköztárra, mégpedig úgy, hogy megfogod a tabot, akkor ha már nyomvatartod a Shift-et, mikor megfogod a tabot, szépen bezárja a tabot, ugyanis a Shift+balklikk a tabbezárás.
3: Innentől nem lehet középsőgombbal klikkelve új lapon megnyitni az eszköztárakra helyezett linkeket.

És itt még nem ért véget az eszköztárak butítása. A 10-esben ugyanis már nem lehet egyszerűen jobbklikk->Appearance/Remove from toolbar...stb listából választani, beiktattak egy felesleges Customize... almenüt, így mostantól navigálhatsz +1 menün keresztül.

Ha ettől sem vagy boldog, akkor semmitől. De lehet rettegni, mert a legújabb interjújában azt írta, hogy még van bőven a tarsolyában. ;]

Na igen oltoztesed az IE-t, uj ruhba es mindjart szerethetove valik.

Vagy cseréld ki a kék e betűt rókás ikonra és máris szerethetővé válik. :DDD

(#6533) h_143570 válasza Penge_4 (#6532) üzenetére


h_143570
addikt

Azt iram, hogy kompatibilitas, de hogy mi alapjan dontetek el azt paszolom.

Az egygombosak visszakpacsolhatoak illetve van egy direkt 9.2es leosztas, hogy milyen mertekben fedi le tenylegesen a regit az paszolom. Bar nem hasznaltam ki tulsagosan oket, igy nem midegyik hianyzik.

Ha mar valsztani kell akor inkabb IE mint Fx.

Ja igen mig el nem fejeltem az Fx megint folytatja az Opera "masolasat", eljenek a widgetek.
[link]

(#6534) vv5204


vv5204
senior tag

Sziasztok!

Az Opera levelező kliensével lenne problémám.
Lehet valaki túl programozta és önálló életre kelt, mivel saját maga
dönti el, hogy a csatolt fájlt elküldi vagy sem.
.DOC kiterjesztésekkel probóbálkoztam és van ami szépen elmegy a megadott
email címre, megjelenik, letölthető, van amelyiknél csatolmány helyett csak egy
üres ATT00092.dat lesz a végeredmény.
Gmail-t használok, ott az IMAP engedélyezve van, és simán Opera kliens nélkül bármilyen
fájlt lehet vele küldeni, tehát a gond valszinű az Operában van.
993-as kimenő 465-ös a bejövő port.

Üdv:
Thomas Magnum

(#6535) h_143570 válasza vv5204 (#6534) üzenetére


h_143570
addikt

Probald meg a legujabb stabil verzioval, 9.64.

(#6536) vv5204 válasza h_143570 (#6535) üzenetére


vv5204
senior tag

Próbáltam a 9.64-est és a 10.00.1497-est is. Ugyanaz az eredmény.
Pedig csak valami apró hülyeség lehet az egész, amit Preferences Editorból
is valszinüleg meglehet bütykölni.
Másnak megy szépen?

(#6537) h_143570 válasza vv5204 (#6536) üzenetére


h_143570
addikt

Ez a 10 es korabbi verzioiban elofordulo hiba volt, elmeletileg kigyalultak, de ezek szerint meg megmaradt. Probald meg torolni a profil konyvtarat, peresze biztonsagi mentes utan.

(#6538) Bici


Bici
félisten

Hahó!

Ez az oldal nálatok is így jön be?

9.64-es opera, XP SP3.

Köszi!

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#6539) copin válasza Bici (#6538) üzenetére


copin
őstag

Igen.

(#6540) h_143570 válasza Bici (#6538) üzenetére


h_143570
addikt

Sajnos 10essel is ugyan olyan pocsekul. Az IE8 is elszenvedett vele, valmailyen webes videolejatszo akar lenni.

(#6541) Bici válasza h_143570 (#6540) üzenetére


Bici
félisten

Kösz!
Pedig 100% valid. :U :(

Copin: köszi neked is!

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#6542) h_143570 válasza Bici (#6541) üzenetére


h_143570
addikt

Az oldal igen, de a video lejatszo mar valamiert byte kod formaban jelenik meg.
A dragonfly szerint SWF fileokrol van szo azaz ha minden igaz egy Adobe Shockwave Player felrakasa rendbehozza. Termeszetesen W7 tamogatas meg nincsen hozza.

[ Szerkesztve ]

(#6543) Bici válasza h_143570 (#6542) üzenetére


Bici
félisten

swf-hez shockwave player? Miért nem jó neki a Flash player?

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#6544) copin válasza h_143570 (#6542) üzenetére


copin
őstag

Nekem fenn van a Shockwave, legalábbis letudom játszani az SWF fájlokat.

szerk.: a 11-es verzió van meg.

[ Szerkesztve ]

(#6545) h_143570 válasza Bici (#6543) üzenetére


h_143570
addikt

Felpakoltam a Shockwavet meg a legujabb Flashplayert sajnos nem sikerult mukodesre birni.

Ja igen a vic az hogy az eredeti oldalon tokeletesen mukodnek. Szoval valami scriptelesi gubanc lesz. Mindenesetre jelentem mint bugot, hatha.
[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

(#6546) Bici válasza h_143570 (#6545) üzenetére


Bici
félisten

Itt jelentetted, vagy az eredeti weboldalnál?

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#6547) h_143570 válasza Bici (#6546) üzenetére


h_143570
addikt

Az eredeti oldal jo igy a gamepod.hu valtozatott jelentem az Help / Report Site Problems es a hivatalos Operas bug report oldalon.

(#6548) Bici válasza h_143570 (#6547) üzenetére


Bici
félisten

Oks, én is az operánál akartam jelenteni, de akkor már megtetted :)

#6549: Máris megy a második. :K

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#6549) h_143570 válasza Bici (#6548) üzenetére


h_143570
addikt

Szvsz nem art duplan. :)

(#6550) vv5204


vv5204
senior tag

Mivel próbálkoztok Opera 2.0-val?
Semmi baja az oldalnak. Elsőre bejön.
Peeersze a sok böngésző hekkelés, aztán lehet csodálkozni, hogy nem müxik. ;] ;] ;]
Igaz én meg mellékletet nem tudok küldeni levélbe. ;] ;]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.