Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24001) Debilon


Debilon
addikt

miért nem teljes képernyővel indul a 25-ös?

beállítások között nem találtam semmi erre vonatkozót

Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition

(#24002) Sk8erPeter válasza Debilon (#24001) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

(#24003) Debilon válasza Sk8erPeter (#24002) üzenetére


Debilon
addikt

elnézést kérek..átsiklottam felette

Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition

(#24004) dqdb válasza #27441408 (#24000) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Amikor elkészülnek vele.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#24005) Sk8erPeter válasza dqdb (#24004) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Wow, végre egy kerek, egyenes válasz, mindenféle maszatolás nélkül.
Szerk.: Mármint most az Operás emberke részéről adott válaszra gondoltam, de végül is a tiéd is az. :DDD

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#24006) lck


lck
senior tag

Hali ! A sarokból a "Visszatérés a régi kezdőlaphoz" menüt el lehet valahogy tüntetni ?

(#24007) dqdb válasza lck (#24006) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Igen, átváltasz a régi kezdőlapra, és akkor más lesz a szöveg, probléma megoldva ;]

Komolyabban: nagyon remélem, hogy az a szöveg még sokáig fog zavarni, mert az új kezdőlap a beállíthatatlansága miatt ekézett régihez képest is fapados. Szerintem még több főverzió is kijön belőle, mire ebből közel mindenki számára elfogadható értelmes dolog válik (layout, ikonok, kezelhetőség), és amíg elérhető a régi is, addig marad ez a fül.

Az új kezdőlap koncepciója még bevallottan nincsen kiforrva, nagyon nagy a felháborodás miatta, és úgy tűnik, hallgatnak a visszajelzésekre (nem egy képpel/szöveggel bemutatott use case után ismerte el egy-egy fejlesztő, hogy igaza van a felhasználónak). Külön csapat fejlesztette náluk a könyvjelzőket és az új gyorshívót, ezután fogják összefésülni a kódbázist, és a duplán elérhető funkciókat összeolvasztják.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#24008) lck válasza dqdb (#24007) üzenetére


lck
senior tag

Számomra letisztultabb, áttekinthetőbb, egységesebb.
[link]
[link]
Persze ízlések és pofonok...

(#24009) dqdb válasza lck (#24008) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Lehet, hogy szebb, szerintem is jobban néz ki, de mégsem használom, mert jelen állapotában közel használhatatlan számomra. És a jelenleg nagyobb tudású régi is igen messze van az Opera 12-ben találhatótól.

De legyen konkrét példa is a mostani állapot ellen. Vegyük az alábbi képet, ahol a PH főoldala, a PH fóruma, a Mobilarena főoldala, az IT café főoldala és a Logout főoldala szerepel. Találós kérdés: milyen sorrendben szerepelnek az oldalak a képen?

Azt nem kérdezem meg, hogy a Mobilarena hogyan lett lila, amikor konkrétan az a szín nem is szerepel az oldalon, bár a PH pirosa is kétséges, de az legalább a designban szerepel, csak nem hangsúlyosan.

Letisztultabb: szerintem is igen, áttekinthetőbb: a fenti példa alapján nagyon nem, egységesebb: nagyon nem, hiszen egy lapcsalád 5 ikonja kétféle stílusban jelenik, és addig a felület sem lesz egységes szerintem, amíg a könyvjelzőkkel nem olvasztják össze. Persze ízlések és pofonok, ez igaz.

A legjobb megoldás lenne az új gyorshívó helyett annak teljes kukázása, a könyvjelzők további felturbózása UX szinten, majd kijelölni egy gyorshívó mappát a hierarchiában, és az nyílna meg gyorshívó gyanánt.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#24010) lck válasza dqdb (#24009) üzenetére


lck
senior tag

Persze kilehet találni 100 féle koncepciót. Véleményem szerint viszont az új gyorshívó egyáltalán nem kukázandó. A testreszabhatatóságát kellene fejleszteni. ( Egyéni színek, esetleg átméretezhetőség, áttetszőség beállítási lehetőségek.) Igazából NEKEM ennyi bőven elég lenne.
Hozzáteszem más böngészőkben is gyorshívót használok. Ha összevetem velük, akkor sebességben, kinézetben igazán nincs baj az operással, sőt.
A szemlélet már teljesen más mint a régi "farigcsálhatós" Operában. ( Annak idején használtam és szerettem azt is.) De el kell fogadni hogy ez már egy másik Opera, sőt igazából ennek már csak a neve az.

(#24011) Penge_4


Penge_4
veterán

Tudja valaki, hogy a Login Data fájlban mit takar a következő 4 érték:
display_name
avatar_url
federation_url
is_zero_click

?

A Chrome-hoz képest ebben tér el a kettő egymástól.

(#24012) Sk8erPeter válasza lck (#24010) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Persze, hogy nem úgy általában kukázandó, hanem a jelenlegi megvalósítás kukázandó, a kolléga is igazából erre utalt. :)

"Hozzáteszem más böngészőkben is gyorshívót használok. Ha összevetem velük, akkor sebességben, kinézetben igazán nincs baj az operással, sőt."
Persze, hogy nincs baj az Operás megoldással, mert itt natívan oldják meg, a többi böngészőben pedig bővítménnyel pótolod a hiányát, ami nyilván lassabb lesz. (Ami egyébként megdöbbentő, hogy a többi böngésző gyártója is csak ilyen legutóbb használt lapmegjelenítőt készített el, nem vették át a gyorshívó ötletét valami igazán normális módon, ezért kénytelen mindenki - aki ilyet használna - bővítménnyel pótolni.)

Sk8erPeter

(#24013) dqdb válasza Sk8erPeter (#24012) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Persze, hogy nincs baj az Operás megoldással, mert itt natívan oldják meg, a többi böngészőben pedig bővítménnyel pótolod a hiányát, ami nyilván lassabb lesz.
Nem natív az, JavaScript alapú a megvalósítás, egyedül az adattárolásra használnak natív backendet.

Ettől függetlenül sokan panaszkodnak arra, hogy az új SD lassabban jön be, mint a régi.

Ne tegyétek fel a ma megjelent O27-et, a könyvjelzőknél összeomlik.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#24014) AtHoS válasza Sk8erPeter (#24012) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Az alapötlettel nincs is probléma, de a megvalósításnál teljesen figyelmen kívül hagyták a megfelelő szintű szerkeszthetőséget. Néhány oldalnál van szép oldalra jellemző ikon/kép, míg nagyon sok oldalnál nincs ilyen.

Ez mondjuk nem tudom kinek a sara (weboldal karbantartási rész vagy a gyorshívó fejlesztőké), hogy nagyon sok oldalnál nincs/nem érhető el jelenleg az oldalra jellemző ikon/kép/logo/stb...

Ha ezt szépen lehetne szerkeszteni/hozzárendelni, máris megfelelő kinézetet lehetne kreálni a gyorshívó elemeinek. Igazából ennyit kellett volna az alap gyorshívóval is bűvölni, szóval tulajdonképpen nem értem milyen elgondolás mentén alakították ki az új felületet

read-only mode on the forum

(#24015) Sk8erPeter válasza dqdb (#24013) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Uhh, bocsánat, igazad van, kissé kevertem a régi (<=12.x) megoldással, Blink esetén tök másképp van. :B

Sk8erPeter

(#24016) Sk8erPeter válasza AtHoS (#24014) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Egyetértek. Bár elvileg folyamatban van az átalakítása, szóval ez remélhetőleg bőven javulni fog még. Egyes bővítmények a szerkeszthetőség kérdését elég jól megoldották, jelenleg a Speed Dial [FVD]-t használom Chrome-nál, pont úgy működik, ahogy kell és ahogy elvárnám: lehet beállítani hozzá az oldal kinézete alapján készített preview-t, felajánl felhasználók által adott oldalakhoz eltárolt képeket, lehet beállítani a képhez URL-t, lehet feltölteni helyi fájlt, lehet választani 3D-s és flat kinézet között, be lehet állítani a háttérképet, meg lehet határozni, látsszon-e a hozzzáadásra való plusz ikon (amivel újabb elemeket lehet felvenni; azért jó, ha eltüntethető, mert lehet, hogy valaki csak pont annyi Speed Dial-ikont szeretne tárolni, amennyi épp van), lehet állítani a gyorshívó-ikonok méretét, átlátszóságát, be lehet állítani, hogy az ikonon kívül megjelenjen-e mondjuk az URL és az oldalcím (title-mező) is (ikon fölött/alatt), lehet köztük keresni (Search-mező), lehet csoportokat létrehozni a gyorshívók között (így válthatsz, hogy épp mondjuk tanulsz vagy dolgozol vagy szórakozol, stb.), új gyorshívó hozzáadásakor lehet a jelenleg megnyitott fülek és leggyakrabban használt oldalak közül választani, hogy melyik jelenjen meg a gyorshívón (egy lenyíló kis ablakban jeleníti meg a listát róluk), lehet az egyes betűknek a színét és méretét is állítani, elvileg akár jelszavazhatók is a gyorshívók, lehet közvetlenül a beállítások oldalán bug reportot vagy épp javaslatot beküldeni, bővítheted modulárisan akár a böngésző beállítás-oldalaira mutató linkekkel is (Bookmarks, Downloads, History, Extensions, Settings, Clear history), sőt, a legutóbb bezárt oldalakat is lehet vele listáztatni egy normális felületen. Ja, meg lehet akár elvileg EverSync felrakása után bejelentkezve szinkronizálni is a gyorshívókat. Aztán lehet, hogy még valamit így is kihagytam.

Szóval elég durván sok mindent tud, pont ilyet várnék egy böngészőbe beépített megoldástól is. :DDD Persze ha ennek legalább a 3/4-e (vagy akár csak fele?) megvalósulna, már elégedett lennék.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#24017) dqdb válasza Sk8erPeter (#24016) üzenetére


dqdb
Topikgazda

[link]
Tessék, nem kell rá várnod Operánál sem ;)

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#24018) Sk8erPeter válasza dqdb (#24017) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

A beépített megoldásra gondoltam. Mondjuk abban igazad van, hogy mivel JavaScript-alapú mindkettő, végül is tényleg tök mindegy, emiatt felesleges várni arra, hogy végre normális megoldást találjon ki az Opera... ;]

Sk8erPeter

(#24019) SocketA


SocketA
aktív tag

Biztos volt már kérdés, de a keresőben nem találom a választ: Hogy lehet az Opera 25-nél lentre tenni a füleket? Nagyon rossz helyen van fent... :(

(#24020) Heavyrain


Heavyrain
őstag

Másnál sem mennek az új 60fps-es Youtube videók? (720p/1080p-ben,ugyanis csak ott van engedélyezve a 60fps) pl: random videó

Illetve várható valami megoldás rá?

(#24021) anorche1 válasza Heavyrain (#24020) üzenetére


anorche1
őstag

Jelenleg csak chrome -mal működik. Talán ha valami kieggel chrome -nak hazudtolja magát az opera akkor működhet.

[ Szerkesztve ]

"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

(#24022) spammer válasza SocketA (#24019) üzenetére


spammer
veterán

Sehogy.

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#24023) AtHoS válasza LonGleY (#23896) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Most ismét beleszaladtam, hogy szerkeszteni akartam egy hozzászólásom és kiderült, hogy a hangulatjelek sem kattinthatóak, sőt az OK gomb-ra sem reagál ilyenkor (26.0.1656.8)

A Szerkesztést görgővel új fülön nyitva rendben működik a szerkesztési oldal. Kösz a tippet. :R

read-only mode on the forum

(#24024) Sk8erPeter válasza t420s (#23941) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Hogy süllyedhetett az Opera browser az Ask Toolbar szintjére?
Döbbenet: gyakran telepítek free programokat, és már megszoktam, hogy telepítéskor nagyon kell figyelni,mert az Ask és egyéb toolbarok, PC Tuneup Util Registry Booster és hasonló totál hulladék ócska szarok is települni akarnak.
És újabb szereplő: az Opera."

Hahaha, most találkoztam vele először, de tényleg igaz:

Opera as bundle software

Sk8erPeter

(#24025) lck válasza Sk8erPeter (#24024) üzenetére


lck
senior tag

Na meg a Chrome -éra ?? :F Nahát !

(#24026) aizen92


aizen92
addikt

Sziasztok!

Na megtértem.

3 hete van meg az érintőkijelzős ultrabookom és eddig tesztelgettem a böngészőket. Chrome CPU zabáló és borzasztóan hangosan pörgeti a ventit. Firefox: lassú, CPU zaba, érintéstámogatás 0. IE nagyon gyors, semmit nem zabált, de Youtubeot képtelen volt FHDban normálisan betölteni és rengeteg fagyás és összeesés.

És maradt az Opera ( 25-ös verzió ) , nagyon reménykedtem hogy kielégíti minden igényemet. Hát be is jött! Kezdve ott, hogy 1 fájl átmásolásával minden könyvjelzőmet sikerült átrakni Chromeból, Youtube gyorsabban tölt mint chromeban, indításkor minimális CPU használat, 10 tab megnyitva egész jól használja az erőforrásokat, talán több memóriát fogyaszt, de inkább memóriából, minthogy HDD pörgesse, mint a chrome ( néha fagyasztotta is a gépet ).
Egyedül amit fel tudnék neki róni, az a HTML5 weblapok scrollozása érintéskor, kicsikét szaggat ( IE nagyon smooth volt, kb. mint ipademen. ). De nagyon gyorsan tölti be a weblapokat, sok a bővítménye ( kevesebb mint chrome, de több mint IE-ben, ahol kb. alig volt megbízható és normális. ).

Egyelőre úgy látszik, ennél fogok maradni, látom Sk8erPeter aktív topiclakó :) szóval ez csak jót jelenthet ,
később jobban beleásom magam a motorba, bővítményekbe és a "trükkökbe" :)

:R

[ Szerkesztve ]

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

(#24027) amadeus11


amadeus11
senior tag

Helló !
Úgy alakult , hogy ma újra kellett tennem a gépem , elmentettem az új Opera profilomat de még format C előtt engedélyeztem mindent flags-ben amiben "sync" szerepelt . Le is szinkronizálta , de az új rendszeren azt írta nincs ilyen felhasználó , szóval mégse működik . Ez ügye a jelszavak miatt lett volna érdekes mivel áprilisban álltam át az új böngészőre , az addig elmentett jelszavaimat legalább visszahoztam a régi böngészővel , ahonnan átvette az új némi trükkel . Ez már kezd nagyon gáz lenni , hogy se hordozni se szinkronizálni nem lehet a jelszavakat ! Simított görgetés még mindég luxus , a bezárt fülek ikon helyett ( anno kuka ikon volt :))meg kapunk majd egy igazi szemetest ... ;]

There is a star

(#24028) LonGleY válasza amadeus11 (#24027) üzenetére


LonGleY
veterán

Jelszóra: LastPass, vagy várd meg a rendes szinkronizálást, ami most készül. "Fura", ha nem tárolod sehol máshol (inkább azt mondanám, hogy nem kicsit unprofessional). Legalább egy offline félébe illik belepakolni őket (KeePass vagy Password Safe), hogy legyen biztonsági másolatod.

Simított görgetés: Download Chrome Extension + Chromium Wheel Smooth Scroller

Bezárt fülek hellyel-közzel: CTRL + H. Vagy ugye az utolsó tabok visszahozása a CTRL + Shift + T (minden böngésző alatt).

[ Szerkesztve ]

(#24029) amadeus11 válasza LonGleY (#24028) üzenetére


amadeus11
senior tag

Nem nagyon hiszek egyik felhős marhaságban sem . A könyvjelzőimet rájuk bízom , de a jelszavakat nem szívesen . Ügye a régi Operánál csak átpakoltam a wand.dat fájlt amiről volt több helyen is másolatom . Most így jártam . Talán a télapó meghozza a szinkronizálást is és év végére lesz egy normális böngésző . Könyvjelzőkezelés már van :) Pár apróbb dolog még zavar , de együtt tudok élni vele. A többi böngető se jobb , sőt...

There is a star

(#24030) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#24024) üzenetére


Penge_4
veterán

Mennyit lobbiztam anno hasonlóan agresszív marketingstratégiáért. De Tetzchner sajnos nem volt rá vevő. Láthatjuk mi lett a vége... :U

(#24026) aizen92: "talán több memóriát fogyaszt, de inkább memóriából, minthogy HDD pörgesse, mint a chrome ( néha fagyasztotta is a gépet )."

Ha 10 éve valaki azt mondja, hogy 2015-ben a böngésző miatt kell az embernek 16 giga RAM-mal tervezni (már ha azon kívül mást is akar még futtatni a háttérben, esetleg néha virtuális gépen is böngészni és előreláthatólag 3-4 évig is használni a megvásárolt vasat, mielőtt valaki belekötne, hogy már megint túlzok), akkor valószínűleg nem hittem volna neki.

Notit nem is érdemes legalább 512 gigás (SLC-s) SSD nélkül (rendszernek + minimum 1TB HDD) venni. Mert hiába akár egy AlienWare szintű Core i7-es, 32 giga RAM-os, SLI VGA-s, QHD-s, erőgép, ha az 5400 rpm-es energiatakarékos HDD agyoncsapja az egész élményt. Ha meg már ennyi pénzt kiad(na) érte az ember, akkor felmerül benne a kérdés, hogy miért nem érintőképernyős és dokkolható külön a képernyő tabletként. Ha meg dokkolható lenne, akkor meg miért nincs belőle 18-21 colos méretben, amihez normális billentyűzet társul, numerikus keypaddal? És ha mindez létezik, akkor simán lehetne benne első-hátsó kamera is (a hátsó az Lumia 1020 szintű), meg SIM kártya foglalat is. És legyen akkor már LTE képes is, elvégre ha tabletként is funkcionál, akkor abban is legyen csúcs. Ha meg már egy SIM kártya foglalatot beletesznek, akkor mehet bele 2, hogy Dual SIM módban is üzemelhessen. Ehhez pedig társulhatna valami nagyon erős aksi, a hátulján meg lehetne egy e-Ink kijelző, mint a YotaPhone-okon, hogy ha csak pl. olvasgat rajta az ember, akkor minimálisan merüljön. És olyan hűtési rendszer és légcsatornák hozzá, ami hidegen tartja mindezt 100%-os terhelésen a legnagyobb kánikulában is.

Csak kár, hogy ilyeneket nem gyártanak. Pedig biztosra veszem, hogy lenne rá igény. :K

(#24029) amadeus11: "Nem nagyon hiszek egyik felhős marhaságban sem"

De attól még ők hisznek benned.

(#24031) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#24030) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Az ilyen jellegű marketingstratégia nem úgy agresszív, hogy nem tudod nem észrevenni, mint annak idején az, ahogy pl. a Firefox a csapból is hirtelen elkezdett folyni (a Chrome-ot most inkább nem említem, mert ők is elég irritáló módon oldják meg, más böngészőket használva állandóan szólnak, hogy használj egy modern és gyors böngészőt), hanem szimplán alattomos, gusztustalan, tolakodó és visszatetszést keltő. Alattomos, hiszen a next-next típusú átlagjúzer (nem biztos, hogy ez ostobát jelent, hanem szimplán hozzá nem értőt), aki nem figyel oda, úgy rakja fel, hogy ő igazából egy másik programot akart felrakni, de mellékhatásként ezt is megkapta. Én mondjuk észreveszem, de az ilyen programokat, amik így furakodnak a pofámba, hogy épp valami tök mást telepítek, és ennél akár csak egy Next választ el alapértelmezetten (ha nem kattintok át az "I do not accept" radio buttonbe) a másik program felrakásától is (pl. silent módban is települhet), általában nem tudom komolyan venni, ha van rá lehetőség, inkább megpróbálom kerülni. Szerintem sokan utálják az ilyen jellegű betolakodó programokat, szóval kétlem, hogy ez lenne a megfelelő mód az Opera megismertetésére. Csak úgy simán figyelemfelkeltő és jól sikerült (vagy felőlem lehet szar is) reklámokat nem lehetne nyomatni inkább agresszív módon? :)

"Notit nem is érdemes legalább 512 gigás (SLC-s) SSD nélkül (rendszernek + minimum 1TB HDD) venni."
Először megijedtem, hogy ezt halál komolyan írod, aztán a későbbi, picit ironikus hangvétel láttán megnyugodtam. :D Remélem, azért senki nem veszi véletlenül komolyan. :P

Jó ez az nsa-cloud.com. :)

Sk8erPeter

(#24032) garga01


garga01
senior tag

Sziasztok!

Jelenleg Opera 25-öt használok (vagyis használnék), de kb. 1 hete előjött egy olyan hiba, hogy az opera nem tölt be bizonyos weblapokat. Pl. youtube bejön, de nem tud lejátszani, google,yahoo nem jön be egyáltalán. Teljesen kitöröltem mindent, az operán belül is és CCcleanerrel is. Ez se segített, de érdekes módon firefox-al minden működik. (Viszont az IE se működik rendesen, az se tölt be mindent) Kerestem kicsit, találtam ezeket a parancsokat:
netsh winsock reset
netsh int ipv4 reset
netsh int ipv6 reset
ipconfig /flushdns

A múltkor ezek segítettek, jó lett. De a már megint előjött a hiba. Comodo vírusirtót használok, lefuttattam, de nem talált semmit. Mi lehet ilyenkor a megoldás? A router rendben van tuti, a lakótársam gépén megy simán az opera. Próbáltam a googe dns szerver címeit beírni, azzal se lett jó.

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

(#24033) DoxaM


DoxaM
aktív tag

sziasztok,

feltelepült a 26-os opera magától hálistennek, nem tudom, hogy az-e a probléma avagy sem, de youtube-on a videók 90%ka szaggat full screenben, 720p,1080p mindegy milyen felbontás (régebbi videk is)...találkozott már valaki ilyennel? (AMD driver 14.8 van fent). Chrome-ban minden tökéletesen megy full screenen, 4K videk is :W

[ Szerkesztve ]

(#24034) dqdb válasza DoxaM (#24033) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Ismert probléma, még nincsen rá javítás, a developer 27 is érintett. Állítólag a legfrissebb béta Flash telepítése megoldja, én nem próbáltam ki.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#24035) DoxaM válasza dqdb (#24034) üzenetére


DoxaM
aktív tag

oh, köszi...akkor várok..vagy lehet előbányászom az új flasht. :)

(#24036) Bodz válasza DoxaM (#24033) üzenetére


Bodz
nagyúr

Használd a html5 lejátszót.

(#24037) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#24031) üzenetére


Penge_4
veterán

"Chrome-ot most inkább nem említem, mert ők is elég irritáló módon oldják meg"

Pontosabban ugyanígy, annyi különbséggel, hogy ők az Adobe-bal borultak össze, így a kvázi-kikerülhetetlen Flash Playerrel feltelepül, ha nem figyelsz.

"hanem szimplán alattomos, gusztustalan, tolakodó és visszatetszést keltő."

Akárcsak számos celeb, akiknek azért mindannyian irigyeljük ha mást nem is, de a bankszámlájukat minimum. ;]

"Csak úgy simán figyelemfelkeltő és jól sikerült (vagy felőlem lehet szar is) reklámokat nem lehetne nyomatni inkább agresszív módon?"

De lehetne azt is és a kettő együtt lenne optimális, de ilyesmire csak a Google, Microsoft és Apple méretű mamutcégeknek van pénzük. Sokkal olcsóbb pár garázsfejlesztővel megegyezni, akik az ingyenesség fejében ilyesmit tesznek.

Az egyszerű gondolkodású ember (ebből van több) meg ilyenkor úgy gondolkozik, hogy "Köcsög FreeFileSync/CCleaner/akámi, ezt se telepítem többet, mert rohadt bloatware, nekik tényleg semmi sem szent? Ba**ák meg az anyjukat 2 centért!" nem pedig úgy, hogy "Csóri FreeFileSync/CCleaner/akármi jobban rá van utalva a parazita programok gyártóitól kapott zsére, hogy Vér István is ingyen használhassa."

(#24038) bluobluo75 válasza DoxaM (#24033) üzenetére


bluobluo75
őstag

Szia!

Nállam bő 1 éve szaggat a youtube, de nem csak az operán!
Eddig senki nem tudott használható infót adni a megszüntetésére, pedig a legújabb Flash van fent! :U :F

(#24039) brd válasza bluobluo75 (#24038) üzenetére


brd
nagyúr

Az adataidnál szereplő gépen? Teljes képernyőre téve is szaggat?

[ Szerkesztve ]

The only real valuable thing is intuition.

(#24040) bluobluo75 válasza brd (#24039) üzenetére


bluobluo75
őstag

Igen, az adataimban szereplő gépen.
Mindenhogy, ha böngészőt váltok akkor valamivel enyhébb, de jelen van, talán a chrome plus-on a legjobb.
És nem csak youtube, vimeo meg a többin is!
Sima videó rendesen megy, de online az pocsék! :(
Atom gépem van és sz@r az egész online lejátszás

[ Szerkesztve ]

(#24041) brd válasza bluobluo75 (#24040) üzenetére


brd
nagyúr

A mindenhogy a teljes képernyőre váltásra (nem a böngésző, a lejátszó) is vonatkozik? Akkor talán valami a VGA-val, vagy a driverével van, próbálj ki másikat.

The only real valuable thing is intuition.

(#24042) bluobluo75 válasza brd (#24041) üzenetére


bluobluo75
őstag

Más alkalmazásnál pld. játéknál nincs gond, viszi a Crysis 3-at simán!

(#24043) brd válasza bluobluo75 (#24042) üzenetére


brd
nagyúr

Az nem feltétlen jelent bármit is. A Flash-en belül egyébként a HW gyorsítás mire van állítva, ott a pipa?

The only real valuable thing is intuition.

(#24044) bluobluo75 válasza brd (#24043) üzenetére


bluobluo75
őstag

...jó megtaláltam, de ez sem csinál semmit :(

[ Szerkesztve ]

(#24045) bluobluo75 válasza brd (#24043) üzenetére


bluobluo75
őstag

Szerintem hagyd, elég sokat fórumozgattam már azóta erről, kicsivel több mint 1 éve jelen van, de ez a hiba olyan kategóriába esik ami szerintem megfejthetetlen!
Volt tavaly decemberben win újratelepítés is, de az sem segített :(
Ez már valami fantom hiba, ha lehet így nevezni
:B

(#24046) mexel


mexel
veterán

Milyen neted van?

(#24047) Sk8erPeter válasza mexel (#24046) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Köszi, egész jó! :DDD Válasz link... ;] ))

Sk8erPeter

(#24048) bluobluo75 válasza bluobluo75 (#24045) üzenetére


bluobluo75
őstag

Milyen?
OneCom

(#24049) Sk8erPeter válasza bluobluo75 (#24048) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Jézusom, ezek milyen rohadt drágák. Meg milyen undorítóan igénytelen a honlapjuk. Ez olyan, amit pár óra alatt össze lehet b@szni. Nem túl jó ómen, ha szolgáltatónak nevezik magukat. :DDD
Amúgy bevallom, soha életemben nem hallottam róluk, bár ez semmit nem jelent, ez csak megjegyzés.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#24050) mexel válasza bluobluo75 (#24048) üzenetére


mexel
veterán

Lehet hogy nem a gépeddel van a baj? :)
1 tuti megoldás van: hónod alá fogod a gépet és átmész valaki ismerőshöz akinek más a szolgáltatója, és ott kipróbálod a jutubot. Ezt most 6 sör után sem viccből írom.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.