Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29001) dqdb válasza SG3rg0 (#29000) üzenetére


dqdb
Topikgazda

A gyorshívók külön mappába kerülnek minden gépen, Ctrl+Shift+B és ott keresd az egyéb gyorshívók (vagy hasonló nevű) mappa alatt.

A bővítményeknek látszania kellene, azok is a roaming mappa alá kerülnek be. Ctrl+Shift+E és nézd meg, ott vannak-e (és ha le vannak tiltva, akkor engedélyezd).

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#29002) SG3rg0 válasza dqdb (#29001) üzenetére


SG3rg0
őstag

Megnézem este, az alapján amit írtál. Van megoldás fullba az egész profilt lementeni? Ez nem szimpatikus hogy össze vissza van minden amit menteni kell.

(#29003) SG3rg0 válasza dqdb (#29001) üzenetére


SG3rg0
őstag

Na, most egy harmadik gépre felraktam az Operát, és alámásoltam a profil mappát. Látszik minden. de a kettes számú gépemen ott nem, nincsenek letiltva a bővítmények, nem látszik a gyorhívó. Csekkoltam.

(#29004) dqdb válasza SG3rg0 (#29003) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Akkor azt másképpen telepítetted (háromféleképpen telepíthető fel az Opera) és valószínűleg más a profil útvonala. A névjegye alatt nézd meg, hogy mit ír ki.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#29005) MostaPista válasza MostaPista (#28998) üzenetére


MostaPista
tag

Ezek szerint senki.

Az osszefoglalot lehetne frissiteni, az opera weboldala egy jo ideje mar nem tud magyarul.

Vivaldit megneztem, nekem chrome koppintasnak tunik folyamatos kapcsolatokkal kuglis dolgokkal.

(#29006) dqdb válasza MostaPista (#29005) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Az Opera a SurfEasy nevű céget vásárolta fel, az ő rendszerüket használva nyújtja a böngészőben az ingyenes VPN-t. Biztonság terén elvileg rendben van, sebesség terén limitált, valamint a végpontok konfigurálhatóságát tekintve is, egy fizetős VPN megoldásnak a közelében nincsen, de a semminél sokkal több persze.

Vivaldit megneztem, nekem chrome koppintasnak tunik folyamatos kapcsolatokkal kuglis dolgokkal.
A Vivaldi is és az Opera is Chromium alapokra épül a Chrome-hoz hasonlóan, a Vivaldihoz nem tartozik saját extension store (a Chrome-ét használja), ennyivel kevesebb, cserébe egy rakás UI-t érintő feature-ben több. Google fiókot egyik sem használ, mindkettő saját szerverekkel szinkronizálja a fiókodat (persze csak ha beállítod).

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#29007) FoxiestFox


FoxiestFox
félisten

Lehetséges az Operából átvinni a kedvencek mellett a jelszavakat és űrlapokat is Firefoxra?

(#29008) dqdb válasza FoxiestFox (#29007) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Ez a Firefoxon múlik, abban nézelődj.

A böngészőgyártók csak az importálást valósítják meg a legtöbbször ezekre az adatokra, mert új felhasználók nyerése a cél, az exportálást nem, mert azt jellemzően az őket elhagyó felhasználók használnák. Ez alól a könyvjelzők a kivételek, ott a bookmarks.html formátum egy annyira elterjedt kváziszabvány a legelső böngészők óta, hogy mindenki támogatja.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#29009) Cr00py


Cr00py
senior tag

Az utóbbi pár update óta megint elkezdett befagyni ez az egész sz*r.
Komolyan mondom, hogy már unom.
Nem tudom miért, csak úgy random befagy. A tálcán lévő megnyitott opera ikonra is hiába kattintok, nem reagál, csak néha.. olyankor le teszi tálcára, majd vissza fullscreen-re.. és egy darabig megint jó.

Feladatkezelőben megy ~20 Opera folyamat, és csak az egyiknél írja, hogy nem válaszol. Persze csak azt nem lehet bezárni, mert bezárja az egész böngészőt.

Azon kívül, hogy letakarítom a francba az egészet, mi mást tudnék tenni?
Előbb ez az állandó memory management miatt felfüggesztett lapok, amit hónapok óta nem képesek megcsinálni. most meg ez... miközben sz*rásig vagyok rammal.. nemrég volt upgrade.. 64-ről 128Gb-ra.

Kínomban már elkezdtem az Edge-t használni, mert az legalább MŰKÖDIK.

[ Szerkesztve ]

(#29010) mexel


mexel
veterán

engem 2 dolog bosszant: ha megnyitva hagyom az operát ésúgy hagyom a gépet pár percig utána a megnyitott oldalak nálam is befagynak. vagy csak hosszú idő után reagálnak, vagy az egészet újra kell indítani. A másik hogy mivel eltüntették a bezárt oldalak kis ikonját, csak azutoljára bezárt lap maradt a menüben, ez viszont elég hektikusan működik. Nem mindig az utoljára bezártat nyitja meg hanem összevissza. A régi operát a kezdetektől hasznmálom szinte kb amióta megjelent, végigmentem a fejlődéséén majd a váltáson, de mostanában egyre több a baj. Nem tudom mire váltsak :(
Az Edge-ig még nem vetemedek, talán vivaldi lesz, de az olyan fura most nekem. A rókától a hideg ráz, a chrome-ról nem is beszélve.

[ Szerkesztve ]

(#29011) Cr00py válasza mexel (#29010) üzenetére


Cr00py
senior tag

Ma reggelre pl a gyorshívóban tünnek el a "csempék".. el van csúszva pár, így feltűnik, hogy valami hiányzik, mert nem a megszokott helyén van...csak épp nem tudom már, hogy mi volt az.
Esküszöm lefotózom.. úgy talán rájövök.
Mondjuk az is érdekes, hogy csak így eltűnik.
Én sem tudom mire kellene váltanom.
Mac-t, Safarit használok legtöbbet, az pedig ugye már nincs win-re.. régen volt. :W

(#29012) mexel


mexel
veterán

Az minek a hibája, win vagy opera: Ha megnyitva hagyom a böngészőt, már igen rövid idő után a nyitott füleket nem tudom újra életre kelteni, még ha egy router admin felülete is. Hiába nyomok frissítést, nem lesz működőképes. Be kell csukni és újra megnyitni. Akár a PH oldalai is vagy bármi.

(#29013) dqdb válasza mexel (#29012) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Én inkább az Operára tippelnék, amit egy vírusirtó tud megfűszerezni.

Ilyen hibával szerencsére még nem találkoztam.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#29014) maestro87


maestro87
őstag

Sziasztok!
Másnál se állítja helyre a lapokat az Opera, összeomlás után, úgy mint a többi böngésző? :F
Nincs erre valami addon vagy beállítás ami visszahozná a lapokat? :R

(#29015) mexel válasza dqdb (#29013) üzenetére


mexel
veterán

Nincs külön vírusirtóm, a defender tevékenykedik nagyjából. Sajnos kezd használhatatlanná válni így az opera

(#29016) magicbox


magicbox
senior tag

Én most adtam fel... Már a fizetős korszaka óta Operát használok, de amilyen lett, ez már vállalhatatlan. Először androidon hagytam el, most már pc-n is. Hibákat felesleges leírnom, mert a fórumban gyakorlatilag mindről volt szó. Rengeteg tesztelgetés után az Edge lett a befutó (sose gondoltam volna) ez, ami mindig, gyorsan és normálisan működik. A szinkronizálás MS fiókkal végre hibátlan 5 különböző gépen. Egyedül a speed dial hiányzik, de megszokom. Azért vhol szomorú vagyok, mert sokszor nagyon hiányzik (főleg) a régi Opera (még a chromium előtti hős időkből). 20 év után elköszönök...

iPhone 15 Pro Max, Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex

(#29017) lck válasza magicbox (#29016) üzenetére


lck
senior tag

Speed Dial-nak tedd fel az [Infinity New Tab Pro-t] Ez szinkronizál a gépek között, sőt böngészők között is. ( Van foxra és chrome-ra is. ) Ingyen regisztrálható a pro.

[ Szerkesztve ]

(#29018) mexel


mexel
veterán

Én még nem adtam esélyt az edge-nek :(

(#29019) dqdb válasza mexel (#29018) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Szerintem adjál neki. Sok esetben inkább azt indítom el Opera helyett. És a Vivaldinak is, egyik gépemen már áttértem rá egy ideje, de mindenhol még lusta voltam hozzá.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#29020) mexel válasza dqdb (#29019) üzenetére


mexel
veterán

Még küzdök az operával, de ez az oldallefagyás ami zavar. A többoivel még nincs akkora gondom. Vivaldin gondolkozom, használom is már jó ideje

(#29021) magicbox válasza lck (#29017) üzenetére


magicbox
senior tag

Köszönöm a tippet. Kipróbálom. Ha fizetős lenne az se érdekelne, csak működjön. A szinkronizálás meg nagyon fontos nekem.

iPhone 15 Pro Max, Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex

(#29022) lck válasza magicbox (#29021) üzenetére


lck
senior tag

[Ilyen most épp nálam]
A háttér állandóan változik nálam, de fixre is állítható, akár online háttereket is tud cserélni. A linkek mappázhatók is - széles körűen testre szabható a kinézet.
Ha módosítok rajta valamit a Windowsos Edge alatt - miután átlépek a linuxos Firefoxba ott azonnal már a módosított gyorshívó fogad.

(#29023) Cr00py


Cr00py
senior tag

Nálam ezt csinálja folyamatosan random időközönként.

Az egész böngésző befagy, task manager csak 1 process-t mutat, aminek baja lenne. Természetesen csak azt nem lehet bezárni, mert bezárja az egész appot.
Újraindítás után csak a gyorshívó jön be. A korábban megnyitott lapok nem. Újra meg kell nyitni mindent.. így a korábban elkezdett " munka" is ment a levesbe. A héten csak kb 15 elég hosszú elmail-t kellett újra írnom. :o és még CSAK Kedd van.
Van, hogy 10 percenként, de van hogy órákig semmi baja.
Régebben nem volt ilyen.
Próbáltam már mindent.
Teljesen " szűz" böngészőt, úgy.. hogy nem léptem be a fiókba, bővítmények sem voltak.. ( hátha az okozza ezt.. ) de úgy is csinálja.

Ez a rengeteg haszontalan sz*r feature amit bele pakoltak bacca szét az egészet a nyakamat tenném rá.

A háttérben lévő lapokat is ugyanúgy "bezárja" a memóriára hivatkozva, pedig bőven van.
Tudom.. ez még egy darabig ilyen lesz, mert balf*szok javítani... csak tudnám, hogy akkor minek rakják bele addig, amíg nem működik. Vagy ha már bele rakták.. vegyék ki legalább a stable channel-ről.

A gyorshívó háttér is valami fekete hülyeség lett valamelyik csoda frissítés után..s a "régit" már nme is látom a választható képek között. Mert az az ~ 1 megás kép már nem fért el, ki kellett venni. :DDD

Én már meguntam ezt a sz*rakodást. Évekig működött..de csak egyre jobban elb*sszák. Ma lesz a napja, hogy letörlöm az egészet a francba, és nézek inkább mást, mert így használhatatlan az egész.

[ Szerkesztve ]

(#29024) Tökimanó válasza lck (#29022) üzenetére


Tökimanó
senior tag

Fel lehet ezt rakni telefonra is? Úgy értem van androidos változata?

(#29025) Orgi


Orgi
őstag

Én w10-es asztali gépemen és hivatali gépemen, Ubuntus laptopomon és Androidos telómon használom, kifagyni még sose sikerült neki, az egyetlen probléma ami néha előjön az az Ubuntus videó-lejátszási gond, de alapvetően az is Ubuntu-"feature" talán...

(#29026) lck válasza Tökimanó (#29024) üzenetére


lck
senior tag

Nem lehet.

(#29027) body007 válasza Orgi (#29025) üzenetére


body007
addikt

+1 h jót is írjunk
A meló helyen 8 gépen, nálam otthon 1, androidon 3 és egyiknek sincs semmi baja :B

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#29028) tordaitibi válasza body007 (#29027) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Perpill nálam is jó, 2 W10, 3 Linux és Droid alatt is, egy vizuális bugtól eltekintve ami csak Linuxokon jelentkezik.

viszont Linuxon meg van bolondulva a frissítése, 1 hét alatt nekem 2-3x dobja fel hogy frissülne. Kissé sokallom.

(#29029) body007 válasza tordaitibi (#29028) üzenetére


body007
addikt

Nekem kézzel kellett frissítenem valamelyik nap mert nem találta a tárolóba. Nem is értem, hivatalos opera tároló és tényleg 404-re futott (ha kézzel megnyitottam a link-et) . Amúgy Mint 20 :K

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#29030) maestro87 válasza magicbox (#29016) üzenetére


maestro87
őstag

Androidon mi a baj vele? Én csak azt használom tableten, mert K sok lapot megnyitva tud tartani és még egyet se zárt be, nem úgy mint PC-n.

(#29031) Fruityloops


Fruityloops
tag

Sziasztok! Más is észrevette, hogy ma reggel óta nem megy semmilyen böngészőben a facebook?
Opera, chrome stb. bejön a face a hírfolyamig, és nincsenek alatta hírek se semmi, nincs mit görgetni, nincs hírfolyam!

(#29032) karokatona


karokatona
csendes tag

Opera böngészőt használok, úgy jártam, hogy látszólag elindul, a tálcán megjelenik a gyorshívó felirat, de nem kerül fel a képernyőre az oldal, hiába kattintok rá, a háttér ugyan kivilágosodik. Sajnos nem tudom jobban leírni a hibát, csak felhasználó vagyok. Újra telepítettem, de nem segített. Kérem hogy segítsetek!

(#29033) mexel


mexel
veterán

Opera x64 az miért az x86 mappába akar települni alapesetben?

[ Szerkesztve ]

(#29034) dqdb válasza mexel (#29033) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Furcsa, még sosem láttam ilyet, jó helyre szokott menni.

Olyannal találkoztam csak, hogy a 64 bites 32 bitesre frissült fel még a 64 bites változatok bevezetésének környékén, de a mappa stimmelt.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#29035) mexel


mexel
veterán

Illetve egy másik kérdés, amivel sehogysem boldogulok: elállítgattam a reklámblokkolót ( a beépítettet) de sehogy sem tudom alapra visszatenni. Sajnos így a legtöbb oldal nem megy rendesen, hisztiznek hogy fut. A gyári beállításokkal szűr is - megy is.

(#29036) dqdb válasza mexel (#29035) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Használj inkább uBlock Origint bekapcsolt hufilterrel, a beépítettet pedig kapcsold ki.

Egyre több oldalon használnak anti-adblockot, persze ezzel párhuzamosan fejlődnek az anti-anti-adblock listák, szóval bármikor belefuthatsz olyanba, hogy egy oldal szól, hogy kapcsold ki.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#29037) mexel válasza dqdb (#29036) üzenetére


mexel
veterán

Köszi, éppen most tettem fel, és így megoldódott rögtön sok minden.
( pl olyan megmagyarázhatatlan dolgok hogy az aliexpress miért nem engedett szállítani magyarországra)

[ Szerkesztve ]

(#29038) SG3rg0


SG3rg0
őstag

IOSen miért nincs az Operanak sync támogatása? Nem tudom elhinni hogy ezt tudatosan nem rakják bele. Vagy csak én nem találom?

(#29039) IvánGábor


IvánGábor
újonc

Nagyon tetszik az oldalsáv, a Messengerbe ott kukkantok be időnként. De valahogy megváltozott hirtelen, a Keresésből csak 3 betű látszik és a beszélgetőpartnereknek csak a profilképe fér bele abba a keskeny sávba. Az üzenet rendesen megnyíik, de szeretném a profilokat is kicsit szélesebbre nyitni. Hol lehet ezt beállítani?

Iván

(#29040) ngabi05 válasza IvánGábor (#29039) üzenetére


ngabi05
csendes tag

A messenger panel szélét tudod méretezni, mint egy sima ablakot.

(#29041) Tökimanó


Tökimanó
senior tag

Ki lehet valahogy kapcsolni a gyorshívót? Egy letöltöttet szeretnék használni helyette de akármit csinálok mindig az eredeti jön elő.

(#29042) dqdb válasza Tökimanó (#29041) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Ki lehet kapcsolni, de lecserélni nem igazán. Korábban még volt lehetőség elkapni egy bővítményben a cseréhez szükséges eseményeket, de egy ideje már megszűntek ezek. Így ha alternatív speed dial kell, akkor azt csak a bővítmény ikonjára klikkelve lehet elérni.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#29043) Tökimanó válasza dqdb (#29042) üzenetére


Tökimanó
senior tag

Köszönöm a választ! A start.me kiegészítőt használnám de ahogy írtad nem akar működni. Pedig a leírás szerint kellene : " Az összes eszközön és más böngészőben (Firefox, Safari, Edge, Opera) működik, anélkül, hogy az adatokat / könyvjelzőket szinkronizálni kellene. " Kipróbáltam más böngészőkben (Chrome, Edge) ,azokban simán működik. Nem értem itt miért nem ,vagy miért nincs meg a választási lehetőség.

[ Szerkesztve ]

(#29044) dqdb válasza Tökimanó (#29043) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Ez a bővítmény nem szerepel az Opera oldalán, a máshonnan telepített bővítmények esetében pedig előfordulhat, hogy olyan funkciót használnak, amit az Opera nem támogat, ahogyan az Opera bővítményei között is előfordulnak olyanok, amelyeket más Chromium alapú böngészők nem támogatnak.

Jelen esetben erről a feature-ről van szó, amit az Opera nem támogat, míg a legtöbb Chromium alapú böngésző igen (és a Firefox is). Az egész hátterében valószínűleg a speed dial és annak marketingje állhat, mint az Opera egyik flagship funkciója, ami megkülönbözteti őket a többi böngészőtől. De a pontos választ csak ők tudják.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#29045) IvánGábor


IvánGábor
újonc

Az értesítések a jobb felső sarokban angolul érkeznek, pedig a gép magyarra van beállítva. Linux Lubunut használok, de gondolom, ez mindegy.
Hogy állítsam át magyarra?

Iván

(#29046) dqdb válasza IvánGábor (#29045) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Ha weboldalakon engedélyezett értesítésekről vagy a bővítmények értesítéseiről van szó, akkor az teljes mértékben weboldalon/bővítményen múlik, hogy milyen nyelven küldik ki az értesítést, a böngésző csak megjeleníti a szöveget.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#29047) BigManus


BigManus
addikt

Sziasztok!

Nem tud csatlakozni a telefonom a flow-hoz, vagyis nem tudom párosítani.
A telefonnal a QR kódot be olvassa, de csak pörög, nem csatlakozik.
A telefon Huawei P40 lite. Lehet a Google szolgáltatások hiánya a telefonon a probléma?

Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...

(#29048) IvánGábor


IvánGábor
újonc

Két bajom van az oldalsávból megnyitott Messengerrel. Linux Lubuntut használok.
1. Nem látom a chat-partnerek nevét, csak a profilképét. Fent a "Keresés" szóból is csak annyi látszik, hogy "Ke". Nem tudom azt az oszlopot szélesíteni, hogy a nevek és a keresés is beleférjenek. :))
2. Amikor az oldalsávból megnyitom a Messengert, az alul levő tálca takarja az én válaszomat. Ha meg az F11-gyel eltüntetem a tálcát, akkor nem működik rendesen a nyelv-váltás, mindig visszaugrik magyar layoutra. Nem tudom, hogy ez Opera-beállítás vagy a Linux Lubuntuhoz tartozó probléma.
Előre is köszönöm a segítséget.

Iván

(#29049) MostaPista


MostaPista
tag

Tovabbitok egy kerdest:
Hogyan lehet az Operat valoban biztonsagosan hasznalni, hogy ne kemkedjen/hazudozzon?

(A panaszt megprobaltam leroviditeni az erthetoseg kedveert, ennyire telt tolem, bocsanat, nem hasznalok (meg) operat.

- Opera 77 portable letoltve portableapps-rol es telepitve es futtatva win alatt, kozvetlenul a pc bekapcsolasa utan

- 3x kellett ujrainditani, amig megengedte a beallitasokat, addig mindig visszairt valamit

- ket nappal kesobb is inditaskor percekig varni kellett, mert azonnal csatlakozni akart webre, amikor vegre feladta, kiderult, hogy ismet atirta maganak, hogy indulaskor azonnal csatlakozzon a webre, es hiaba van a duckgo megadva alapertelmezett keresonek, a google ikonja van a keresonel (es meg volt mas, amit az illeto 2 nappal korabban beallitott, de szerinte 2 nappal kesobbi indulaskor az opera atirta, vagy figyelmen kivul hagyta)

- hiaba volt beallitva, hogy ne jegyezze meg a webezesi torteneseket, 2 nappal kesobb ott volt 08.17-ig (!) visszamenoleg a meglatogatott weboldalak listaja a history-ban, pedig 08.17 es 08.25 kozott VPN-t is hasznalt

(#29050) BigManus válasza MostaPista (#29049) üzenetére


BigManus
addikt

Lehet, volt benne "okosság"
De amit soha nem fogok megérteni, miért nem a hivatalos oldalról van letöltve?
Opera portable

Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.