Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi8800gt
addikt
Az imént el indultam a kocsival és meglepve tapasztaltam hogy a fordulatszám mérő 0 van menet közben, meg áltam vele és egy kis gázadást adtam neki és alig mozdult meg. Ötlet?
-
-
válasz
ArthurShelby #87806 üzenetére
Ha tied a kocsi akkor egyszerűbb valahol megbontani a csövet attól függően hol van az AC aztán ott felfogod valamibe.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Luck Dragon #87808 üzenetére
Szerencsére mi mentesek vagyunk az ilyenektől.
Utoljára wartburgot loptak tőlünk, aztán mikor új volt az A zafi az antennáját kb első nap ellopták (a C-nél már cápa antenna van). Mostanában meg túl unalmas az élet...
-
collie555
csendes tag
üdv urak
valaki tudja hol található a vectra c 1,8-nál az ac relé?
-
Tikakukac
titán
válasz
Luck Dragon #87808 üzenetére
Az örök sláger. Plusz kardántengelyek és egyéb alkatrészek is.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
ArthurShelby #87806 üzenetére
Ezért lékelik a tankot a modern suhancok
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Tikakukac #87805 üzenetére
Én anno eladás előtt egy mazda 626-osból próbáltam a benzint leszívni (előtte volt teletankolva, és az már nagy érték volt a kocsi árához képest), de azon kívül, hogy fulladoztam a benzingőztől, egy csepp sem jött, pedig próbáltam szívni rendesen. Ha jól tudom van valami lopó gátló mechanizmus erre.
-
Tikakukac
titán
válasz
ArthurShelby #87804 üzenetére
Egyszerűen fizikailag nem tudsz csövet bedugni a nyílásba, ez már nagyon-nagyon régen így van. Ukrajna mellett vagyok, itt a gázolaj és benzin leszívás alap tevékenység volt minden háztartásban, szóval tudom
Amikor lopnak, akkor tankot fúrnak alulról. Ez mondjuk abban jó, hogy az anyagi kár ilyenkor többszöröse lesz a sima leszívásnak.
-
mandras81
senior tag
A kocsin (Vecra C) nem zárható a tank (sem a tankajtó, sem a tanksapka). Jellemző még manapság, hogy illetéktelenek leszívják az üzemanyagot?
-
Petyyyyy
addikt
H Astra gazdik - fényszórómosó hogy kellene operáljon normális esetben? Cimbié járó motor és tompított mellett nem üzemel.
-
pocimixx
újonc
válasz
ArthurShelby #87791 üzenetére
Bocs igazad van.
-
repvez
addikt
az összes nem érdekel, mert abban a kombik is beleszámoltak, de a legtöbb GS azért 8 alatt megáll.
nem nyugtatom magam, mert gondoltam, hogy nem fogja hozni a papirformát.
A kérdésem nem is a fogyassztásra hegyezödve tettem fel, hanem, hogy miért nem megy ki a mutató teljesen amikor full kattanásig töltöm a tankot. -
repvez
addikt
Ezzel tisztba vagyok, hogy a megtehető táv az aktuális fogyasztás függvénye, de, hogy már a tankolás után a beinditáskor nem mutat fullos tankot azért nekem zavaró, mert igy nem tudom, mennyire pontos a visszajelzés.
A lineklt oldalon inkább 8 alatt van azért az átlagfogyasztása.
A puntónak 6.6 ra jött ki az 1100km-es pályás utam haza németből 1,4 benzines volt.(600nál volt megtankolva ujra)mindenesetre meglep azért föleg, hogy papiron 5.3as fogyasztása van átlagba . itt az oldalon is volt egy cikk, hogy egy skoda automata váltóval egy tankkal elment 1000km-t. hhoz képest a 300km minusz soknak tünik nekem.
-
Clain
tag
Azért kérdeztem a fòrumot, mert ez a hang eddig nem volt, szerintem nem normalis, ebből gondoltam hogy a tank meglazulhatott es ezert a lötyögés!?
Egyébként van még olyan alkatrész ami ilyen hangot adhat? -
kcsa
veterán
Valószínűleg normális, mások is ismerik a jelenséget.
-
kcsa
veterán
válasz
repvez #87787 üzenetére
Az analóg mutatók modernebb autókban is úgy működnek, hogy indulásnál mérnek üzemanyagszintet, és menet közben a számolt fogyasztás tükrében megy vissza a mutató (ezért fordul elő pl. velem is gyakran, hogy hosszú pályázós szakaszok után, pihenőben újra beindítva alacsonyabb állással indul, mint ahogy leállítottam).
Feltételezem a digitális jelző is csinál hasonló után-kalkulációkat, innen az anomália.A hatótáv meg fogyasztásból adódik, gondolom a Grande Punto nem 8-9 litert fogyasztott, mint az Insignia
Ha utánaszámolsz, 60 liter esetén 8,5-ös fogyasztással számolva pont kb. 700 km jön ki.
-
repvez
addikt
egy érdekes kérdésem lenne ahhoz aki tudná a választ.Amikor fullra tankolom a kocsit, akkor a üza szintjelző miért nem mutat fullot? és mehet közben miért növekszik egy darabig a hatótáv?
A kevés üzemanyag kijelzésnél amikor kb 100km-t ir még vissza akkor tankoltam meg két kattanásig a pistolyon. mikor elinditom a kocsit akkor a fullos jelzés elötti jelig mutat csak . és a müszerfalon van , hogy 570km-re irja a megtehető utat és egy 10km-es távon volt , hogy utána felment 740re is, de aztán beállt olyan 670km körülre.A régi nem digitális kijelzésnél ha két kattanásig töltöttem akkor rendszerint a full jelzés felett volt a mutató.
esetleg itt valamit kalibrálni kéne?Meg azt se értem, hogy papir szerint 61l a tartály, de a két kattanással 48l ment bele.
A régi grande puntomnál a 43l tartályba 40 még belement ha a piros sáv közepéig fogyasztottam el.
és azzal olyan 650km táv volt amit egy tankkal tudtam menni.
Nem hiszem, hogy ezzel az uj 1.5 ös turbossal plusz 20liter üzemanyaggal is csak ennyi menne, egy 800km-t azért elvárnék töle.ja amugy egy insignia GS 2017, 165 lovas benzin
-
pocimixx
újonc
válasz
molnarpeter #87784 üzenetére
Biztosan jó az ujj izzó, a régi pedig rossz: Aksit nem vettem le, holnap kipróbálom.
-
pocimixx
újonc
Sziasztok! Zafira b tdci 150le. 2007. Kiégett a jobb első tompított izzóm! Kicseréltem, de nem világít! Rámértem! Van feszültség a foglalatba, de ha beledugum az izzót, akkor nem ég, és ilyenkor már nem mérhető fesz. Tehát terhelés alatt nincs, csak ha kihúzom az izzót! Mostmár ott tartok, hogy a kis helyzetjelzőm sem világít! Ötlet? Tanács? Az ideg öl....köszi
-
amargo
addikt
válasz
mohabá 007 #87775 üzenetére
Kimegyek nemsokára és megnézem jobban, de ebből az irányból jön a szuszogó hang az tuti, igaz nem szedtem még így ki a gyertya takarót.
Olajfogyás nincs, télen amúgy is 9-10 L eszik ez a vonat
Rángatást se érzek.
De írok bővebben, amit végig néztem.
Amúgy még két dolgot mondanak erre a P0171-re:
- Lambdaszonda
- Tank levegőztető (Bosch 0280142504) -
Tikakukac
titán
Épp ez az érdeles, a tankot nem 2 csavarral felrakták és csókolom. Az úgy fel van rakva, hogy ha ropira töröd a kocsit sem szakad ki.
Van alatta egy kis lemez legalábbis a mienken tuti, ha esetleg azt megszaggatta valami, rezeghet, de lötyögni, hát, arra befizetek. Akna és hajrá. Totál kiszedni biztos jó móka, betöltőig felbontani mindent. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
amargo #87773 üzenetére
Megnézted, és ő a sziszegő/szuszogó hang okozója?
A motor normálisan üzemel? Nincs túlfogyasztás, rángatás, hibakód, olajfogyi? ( bocs, de kíváncsi vagyok a személyes tapasztalataidra)
-
Clain
tag
Sziasztok,
Utóbbi napokban észrevettem,hogy lötyög a tankom, legalább is ezt erősebben hallani kis sebességnél egyenetlen úton vagy megállásnál és ez tele tanknál még észrevehetőbb
Volt már valakinek ilyen tünete az autójával? Ha igen,hogy lehet orvosolni? mi volt a megoldás?Köszönöm
-
manokaki
addikt
válasz
Tikakukac #87767 üzenetére
Na sikerült olyan izzot vennem aminek a mrgfelelő helyen vannak balyonet pöckei vagy hogy fogalmazzak mert ugye több tipis is van valamelyiken 180 fokonként vannak valamelyiken momdjuk 100 meg 260 fokonként ....
A lényeg hogy most a féklámpa okés és hátso lámpa ugyanott nem világit..nem hiszem el hogy ennyire bonyult
-
manokaki
addikt
sziasztok !
Létezik hogy Opel Astra G-n egyszerre égett ki a két féklámpa izzó a szélvédőben felül világit ! ? Illetve ha esetleg elszállt a biztositéka a féklámpának az más világitásban is szerepet játszik , gondolok itt arra hogy nincs külön csak a féklámpának biztositéka hanem az más pl . hátso lámpa ( mivel ugye dupla izzoszálas 21/4W ) ?
azt szeretném megtudni igazábol ,hogy mi lehet az oka ha beletettem uj izzokat a jobb illetve baloldalra is , de csak a bal oldalon világit az uj izzoval a jobb oldal nem , esetleg lehet hogy csak a jobb oldalnak ment ki a biztije vagy az közös ? Illetve ha véletlen sikerült az érintkezők piszkásáa során zárlatot okozni a jobb oldalon az izzo foglalatban akkor mi mehetet tönkre , mivel minen más müködik ? tehát index , tolato lámap bal oldalon a féklámpa és a hátsolámpa is csak a jobb oldalon halt meg a féklámpa és ahátso világitás....
Köszönöm
Attila
-
PETEE78
senior tag
válasz
mohabá 007 #87759 üzenetére
Köszönöm a részletes segítségnyújtást, amint időm engedi nekiugrok.
Mivel tisztíthatom? féktisztító spray-vel?
Meg mondjuk sűrített levegő? -
nFlex
tag
Üdv. Adott egy H Astra 2006-os. Szert tettem egy jvc kw-x830bt fejegysegre. Jelenleg egy CD30-as van a gépben. Valaki akinek hasonló fejegység van. Mit kell rendelnem még hozzá? Simán kiveszem a 30ast vagy le kell tanitani.?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
PETEE78 #87736 üzenetére
"...Az EGR csatit is kipróbálom. Azt hol találom?.."
Le kell venni a szelepfedél takaró burkolatát, amit 2 csavar rögzít.ott lesz alatta.
Az EGR-t 2 csavarral van felfogatva. Én kivenném,és megtisztítanám, mert van rá esély, hogy még a szelep tud mozogni,de a kúpos záró felületeken van annyi lerakódás, hogy már nem tud zárni rendesen.
Ha úgy döntesz, hogy nem veszed ki, érdemes jól megjáratni, és lehet, hogy így a záró felületek tisztábbak lesznek.
Vegyél 2 megfelelő hosszúságú szigetelt vezetéket, egyikre akkuról 12V-ot, másik test, és az EGR megfelelő lábaihoz hozzáétinted,sokszor apró mozdulatokkal.
bal szélső test, jobb szélső 12V.Azért elsőre nézd meg mit művel lehúzott csatival.
-
gerisz23
őstag
válasz
Tikakukac #87720 üzenetére
Köszi!Megjavítottam a régit tesztképpen működik vele,de rendelek egy új izzó készletet ha már szétszedtem.
Helyi boltba nem ismerik ezt az izzót...
Meg akkor már rendelek új bajuszkapcsolót,félig meddig sikerült megjavítanom,csak a reflektor fix állása szált el valahogy
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest