Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
WZP
aktív tag
válasz
mohabá 007 #77074 üzenetére
Apropó: tudnak olyat az opelek, hogy út szélén való parkoláshoz éjszaka csak a jobb, illetve baloldali helyzetjelzőket gyújtják ki ?
Az indexkapcsolót azóta kicseréltem. Egy 15 perces művelet igazából. A 3700 forintos utángyártott szépen teszi a dolgát, és amennyire láttam a gyári is menthető, mert nem kopás baja van, hanem durva koszolódási.
Váltóhoz a feljebb linkelt alkatrész állítólag nem jó, merthogy ez teljesen másmilyen mint az F18 és társai. Állítólag az F23 csak bowdenesként létezik, és egy 16k-s teljes felújítókészlet van hozzá csergőben. Majd szétkapom a borítást aztán megnézem közelebbről...
Ezekre a gyári OPC "snowflake" felnikre amúgy milyen méretű gumik mennek fel ?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
ArthurShelby #77073 üzenetére
"... Mi az a parkoló lámpa?...."
Parkoló lámpa = helyzetjelző lámpa
A helyzetjelző lámpák elektromos bekötése olyan, hogy a tompított fényszóró felkapcsolásakor is működnek elöl-hátul
- első helyzetjelző lámpa: színtelen (fehér), vagy kadmiumsárga
- hátsó helyzetjelző és féklámpa: pirosKRESZ 45. § Az álló járművek kivilágítása
- (1) Az úttesten álló járművet éjszaka és korlátozott látási viszonyok között ki kell világítani, kivéve ha közvilágítás van vagy a járművet egyéb külső fényforrás kellően megvilágítja. A gépjárművet, a mezőgazdasági vontatót és a lassú járművet a helyzetjelző lámpákkal kell kivilágítani. -
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #77055 üzenetére
Valaki mondja meg...[link]
-
Szada85
aktív tag
válasz
AMD Power #77068 üzenetére
Ebben biztos vagyok én is, igen.
A Gsi-met elöttem 17 évig ütötték-vágták, mielött hozzám került, már mikor vettem úgy terveztem vele, hogy elöbb-utóbb komplett generál lesz csinálva rajta, egyidböben azzal, amikor bekerülnek a módosított dolgok, így nem ért váratlanul a dolog. Azóta nekem sincs olajfogyasztás, pedig szoktam zenélni a környéken vele. -
-
AMD Power
titán
válasz
Luck Dragon #77069 üzenetére
-
-
Szada85
aktív tag
válasz
Kolondrum #77064 üzenetére
Elöfordulhat, hogy egy motor csipegeti, az Opeleknél típuson belül is mindig van eltérés, van, akié szinte semennyire, másé kicsit jobban. Nyilván használat, és karbantartás függö is ez elég erösen.
A Gsi-m 320 ezernél érett meg a felújításra, nálam a szelepszárszimeringek jelezték, de mivel úgyis tervben Volt a motorépítés, ezért akkor komplett felújítás lett a program.
A Vectrával egyelöre szerencsém van ( kop-kop-kop ), normális használat mellett gyakorlatilag egy cseppet sem eszik, ha pedig mondjuk egy hazaúton a német részen sietösebben haladunk, tartósan 180-200-zal jövök ( amikor a fordulat már erösen 4500 és felette van ), akkor tapasztalok egy 1-2 decis olajfogyit az 1000km végére. Nekem ez még belefér. -
AMD Power
titán
Ezt csak most találtam, volt már?
Hatalomgyakorlás – a PSA leállította az Opel nagy SUV-jának fejlesztését
-
-
Szada85
aktív tag
válasz
motoflug #77056 üzenetére
Mit jelent a " kompresszió rendben "? Mennyit mértetek az egyes hengerekben?
Én azt gondolom, hogy egy " egyszerü " szívómotornál pedig 1 literes olajfogyinál bizony kellene lennie "nyomoknak", mint pl. alacsonyabb kompresszió - akár a dugattyúgyürük, akár a szelepszárszimeringek miatt -, nagyon máshova nem tud eltünni az olaj, hacsak nem folyik el direktbe alul, de azt pedig látnád nyilván. -
Szada85
aktív tag
válasz
Kolondrum #77057 üzenetére
A legtöbb autó kezelési könyvében benne van ez a rész az olajfogyasztásról pedig, mintegy magukat "védve" - bármennyire is nevetségesen/bosszantóan hangzik.
Mindazonáltal több más márka is közismerten olajzabálós, köztük sok prémium(nak mondott) is, a TFSI szériából hamar lehet találni hasonlóan olajszomjas motorokat, de pl az E90-es Bimmerek motorjaiból is több váltózat van, ami ugyanennyit megeszik.
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
1.8 EcoTec olajfogyasztás mizéria. A gyári előírás szerint az autóm 0,6-0,7l/1000km olajfogyasztásig a gyári intervallumban mozog. Jelenleg 1000km/1l az olajfogyasztás, ami a gyári értékeket tekintve nem vészes, egyébként meg nekem az. 10W40 van benne, adalék nélkül. Nem tudom kinek higyjek, a szerelőm szerint hagyjam a fenébe, a megbontás (=felújítás gyűrűkkel, akár dugókkal) után sem feltétlenül lesz más a helyzet. Legalábbis hosszútávon visszatérhet az olajzaba. Igazából az autó pöccröff, kompresszió rendben. Tulajdonképpen nem kéne vele foglalkoznom. De elgondolkoztam Xado Stage 1 töltésen. Valakinek segített már ilyen helyzetben?
-
ArthurShelby
addikt
Hali!
Ma egy olyan üzenet fogadott, hogy vigyem szervizbe az autót (2012 Zafira Tourer).
Kiolvastam op-com-mal:B095D - Parking Assist Rear Sensor Left Side Circuit - Low Voltage/Open
B095E - Parking Assist Rear Sensor Right Side Circuit - Low Voltage/Open
B0959 - Parking Assist Rear Sensor Left Middle Circuit - Performance - Signal Invalid
B0960 - Parking Assist Rear Sensor Right Middle Circuit - Performance - Signal Invalid
B2585 - Left Park Lamps Control Circuit - Open
B369D - Sunroof Sunshade Actuator - Calibration Not Learned
B3867 - Right Park Lamp Control Circuit - OpenMi az a parkoló lámpa?
A hátsó parkoló szenzorok jól működnek, lehet hogy csak a régi hibakódok maradtak bent? -
Highsmith
csendes tag
Sziasztok érdeklődnék hogy az első fényszóró és a lökhárító között elméletileg lennie kéne valami guminak olyat lehet valahonnan venni??
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest