- Flashback: Olcsó emulátoros kézi konzol R36S
- GoodSpeed: WELLPUR KVITA GF85 - JYSK - tapasztalatok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszi! Ha a gyári könyve szerint jó bele az 5w40 is, akkor nincs kérdés. Total lesz egyébként. Pár ezer km-el ezelőtt volt egyébként a csere, rögtön vásárlás után, de iszonyat trutyis az olaj. Após vitte el valami szerelőhöz, de azt is el tudom képzelni, hogy nem cserélték le
Amikor megkérdeztem mit cseréltek - mit raktak bele, természetes fingja nem volt róla
A saját szerelőm tanácsára, inkább lecserélem még egyszer, így a tuti. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
tboy93
üzenetére
Ha kíváncsi vagy,innen letöltheted a corsa C kézikönyvét,és
ott fehéren feketével le van írva: /Motorolaj-viszkozitási fokozat/
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
montyx
üzenetére
1. szerintem megnézetni. az enyémnek "orvosi papírja" van hogy lassan cserés a futómű, de nem kifejezetten billegős így sem.
3. kijelző típustól is függ, de bekapcsolt rádió mellett a settings gombot kell nyomva tartani amíg búg egyet, kb 4-5 másodperc. ezután a BC gomb elsőre no functiont fog írni, de minden további megnyomásra bejön valami adat. tehát a BC gombal lépkedsz. a hűtővízet egy olyn ablakban fogod látni ahol középen azt írja "sensor: -egy szám-" és alatta jobbra lent a T: szám a hűtővíz hőmérséklete
leállított motornál fals adatot ír több dolognál is arra figyelni kell.
-
Declare
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
Ne bonyolisd tul az eleted
ez nem egy kihegyezett sprotgep es nincs is gondolom agyon terhelve, hajtva palyan 180 al 1000km eken keresztül 
Annak nezz utanna, mit irnak bele 5w30 vagy 5w40 (akar külföldi forumon is szvsz gyorsan megtalalhatod), aztan egy dexos2 es olajat neki es jonapot.
Castrolrol azert beszelhetnek le szvsz, amiert en se raknek bele, mert volt az a nagyszabasu hamisitasi botrany körülöttük....bar ez majdnem mindenkit erintett/erint, megis a castrol körül volt a legnagyobb viszhang. Valszeg ha egy normalis boltban veszel Castrolt epp olyan jo lenne, mint mondjuk egy total.
GM olaj az, amiröl olvastam sok rosszat, hogy gyenge minösegü, azt szerintem ne eröltesd.
Szerintem egy total quartz tökeletes. Ha dexos2 rajta van, akkor szvsz nincs olyan, hogy nem jo az opelbe

-
válasz
trassher
üzenetére
Baaah, annyi velemenyt olvasok/hallok hogy lehetetlen donteni
Egyesek szerint 5w40 masok szerint 5w30, valaki szerint teljesen jo bele a total 9000, masok szerint nem opelbe valo olaj. Ajanlottak castrolt, de nem egy ember lebeszelt rola. Totalis tanacstalansag
Esetleg nincs valakinek szervizkonyve C-hez? Abban vajon mit irnak? -
trassher
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Szerintem is 5w30 a belevaló. Mondjuk egy jó kis eneos premium hyper.
-
montyx
aktív tag
Par het hasznalat van mar vegre mogottem a jo kis H Astra szedanommal, es igy lenne par kerdes:
1. Miert billeg ugy ez a gep, mint egy hintalo? Normalis ez? Lehet vele valamit csinalni, hogy kicsit feszesebb legyen?
2. Az elso muszerfal tetejenek a sivarsagat nem lehet egy billego napelemes viragon kivul valamivel feldobni? Pl. folia, ilyesmi?
3. Vagy nincs, vagy nem tudom hogy lehet hasznalni a BC-t (fedkomp). A gombja azt irja h No function talan. Hogy tudom megnezni, hogy megis hany fokos a hutoviz?
4. Valakinek nem lenne kolcsonbe egy OPCOM csati + progi a jovoben? Ha ilyen gaz a vam, akkor lehet inkabb skippelnem a megvasarlasat. Pedig egy jo kis appal vicces lenne
5. Az Aegon SmartCasco-rol van valakinek tapasztalata? Eleg sokat all a kocsi, hiszen csak hetvegen hasznaljuk, es jonak tunik a kalkulacio alapjan. A kovetkezo ajanlat cca. 80K HUF lenne evente, ez meg kijonne elso saccra 36 korulre -
montyx
aktív tag
-
montyx
aktív tag
válasz
kszabolcs82
üzenetére
Koszi. A csatit magaban beengedig es a szoftver a gazos, vagy a csati is illegalis?
-
montyx
aktív tag
válasz
Chiftain
üzenetére
Hello,
Bocsi, hogy csak most valaszolok.
Egy ilyet epitettem be. Tokeletesen mukodik, es elvileg barmilyen szivargyujto helyere bemegy, mondjuk a H Astram eseten cca fel millimetert le kellett csiszolni a szivargyujtonak kialakitott lyukbol, hogy beferjen. Arra figyelj majd, hogy a beepitett kek LED folyamatosan vilagitani fog, mert a szivargyujto fix aramot kap, nem csak gyujtaskor mukodik. Nekem eltakarja a fedo, de az elozo kocsiban egy pici fekete szigszalaggal le volt ragasztva, hogy este ne legyen feltuno.Az ebayen van sok hasonlo ajanlat. En mar az elozo kocsimban is ezt hasznaltam, es teljesen meg vagyok vele elegedve. Tolti az androidos es az apple eszkozoket is rendesen.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Fene tudja, az olajdoki szerint is mehet a lancos corsaba 5w40.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Foggalmam sincs, opeles szerelom mondta az 5w40-et

-
Ledobnam az olajat a C corsaban (1.2 twinport benzin, láncos). Milyen 5w40-et vegyek bele?
-
Szada85
aktív tag
Válasz hiányában a mai ülést berekeszteném, sajnos nekem is kicsit csúszik a program egy alkatrészeladás miatt, illetve mivel már csak két óra van, és keveseknek is felel meg, így beleegyezésetekkel a következö alkalomra ütemezzük át " beavatásomat ".

-
válasz
trassher
üzenetére
Köszi neked is beg-nek is. Belegondolva nem is ilyen egy duda, nem tudom miért arra gondoltam, a riasztót teljesen el is felejtettem. Elég rozsdás a csavar ami fogja, nem tudom kibírja-e majd a szerelést, de akkor leszedem mert tényleg 0 hely van így.
Egyébként mennyire szokványos, hogy ide van szerelve a riasztó kürtje? Vagy csak fúrtak a kaszniba 2 furatot mert itt volt hely és azért ide rakták?
-
Szada85
aktív tag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Részemröl rendben van a 17:00.
A helyszínt szabályozzuk be. Ha maradunk az észak-budai szekciónál, akkor javasolnám az Eurocenter mélygarázsát, mint lehetséges fedett parkolót. ( más fedettet nem ismerek a környéken, de nyugodtan dobjatok fel bármit, ha van amit jobban megközelíthetö/müködöképesebb ). Vagy ha nyitott helyre megyünk, akkor azt.
-
Most kerültem gép közelbe, csatolom a képet, telefonról nem engedte.
Igen az aksi van ezen az oldalon, meg a duda. Szerintem ez gyári lehet, és a képen egész lent barna színnel az izzó foglalat. Na oda nem tudom, hogy hogyan lehetne beügyeskedni a kezem.
szkury: ha ránézel és lenne bármi észrevételed, teljesen jó a péntek is, egyelőre nem látom esélyét hogy hozzá férjek
zolikaDB: itt akkora a hely hogy nem csak hogy nem férek oda, de az ujjam vége is éppen csak hozzá ér a csatlakozóhoz, lehet hogy nálam a duda valahogy nagyon rosszul van felszerelve? 1998-as a kocsi egyébként, nem tudom későbbi szériáknál esetleg máshova tették-e vagy kicsivel talán több helyet hagytak ott
-
beg
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Annyira nem durva, hogy a rend éber őrei is kiszedjenek emiatt, de egy picit decensebben hangosabb mint a gyári

-
-
beg
veterán
Ez az az oldal, ott a légszűrőház a videón. Nem valami mókolt duda van benne?
Az enyémbe pl. az előző tulaj egy ZIL dudát rakott bele SK szalaggal rögzítve
Le akartam venni, de olyan hangja van, hogy 2 sarokkal odébb is visszaugranak a járdáról
inkább hagytam. Na az azért nincs útban, mert eléggé lent rögzítette hogy ne legyen útban.Szerk. na várjál. szemből nézve jobb oldalt az akksi van. Ott milyen duda?

-
A duda miatt kb 0 hely van. Persze hogy pont ezen az oldalon es pont a h7 egett ki. Szereljem le az egesz lampa burat es ugy csereljem ki?
-
Sziasztok!
Szembol nezve a jobb elso h7-es izzo kiegett. Eleg szukos a duda mellett a hely. Opel astra g-rol van szo. Hogyan erdemes kiszedni a regit es kicserelni?
-
-
odorgg
addikt
G Astra hátrafelé locsolós antennához, alsó gumi szigetelést látott már valaki valahol?
Megette a rosseb/nap sajnos
-
Szada85
aktív tag
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Ahogy hintettem korábban is, a holnap vagyis szerda lenne jó. Remélhetőleg csak szitálás lesz, mert csütörtök-péntek esőt mond.
Szada85 - Jól látod igen. Szerintem 17.00-17.30 amit megcélozhatnánk. A később sötétebbet is jelent.
Vagy ha nektek a korábbi időpont is jó, lehet az is. Lehet akár 16.00 is. -
-
AMD Power
titán
-
AMD Power
titán
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Jó ez a kis film. Mondjuk ahhoz képest ,hogy 83x elmondják ,hogy mikor és milyen technóligával csinálják a kasznit ,hogy ne rozsdásodjon majd ahhoz képest ezek az F-nek ez volt az élete, hogy rohadtak!
Bele sem merek gondolni abba mi lett volna ezekkel az autókkal ha ezt a sok "csoda" bevonatot nem kapják meg. -
roberto211
őstag
Sziasztok

Tanácsokat kérném. Ugye most a stift és a laguna utan nincs autóm és pár hónapon belül szeretnék megint venni egy kisfogyasztasú olcsón karbantartható autót és napokban vezettem egy b corsat szervo légzsák stb és komolyan mondom nagyon megtetszett az a kis autó, a 33 kW os volt de nagyon jól mozgatta a kasztnit tágas tehát minden tetszett benne,
Utána néztem árának pláne kint mert szerintem ezt is kintről hoznam 3ajtosat és az lenne a kérdésem h ebből melyik motorral szerelt verziót érdemes venni mert ahogy látom van 1.0,1.2,1.4 8,12,16 szeleppel. . Melyikkel van úgymond legkevesebb gond s melyik a legajanlottabb? Nekem dinamikara ez a kis 33 kW os is megfelelt tehát nem versenyezni akarok vele.

-
Petyyyyy
addikt
válasz
szentkuti11
üzenetére
F-ből? Na abból már tényleg nagyon elvétve van csak elfogadható állapotú itthon.
Holnapi tali - Ma már csak szitálást/borultságot jeleznek előre. Jó lesz ez.
Akkor pontosan hol is csattanunk majd? -
trassher
addikt
Igen könnyen visszapattan és stabilan tart. Amennyire én tudom ebből nincs csak gyári alkatrész. Hogy neked megéri e keresni egy másik kesztyűtartót azt neked kell eldöntened. Ha a mostani szép, kívül nincs összekarcolva és még a polc is benne van akkor én inkább kicserélném a pántot.
-
Petyyyyy
addikt
Klasszikussá erett az Opel Astra F
Arra a piros F kombira kifejezetten rákívántam.
-
trassher
addikt
xboy89 & h3lios: Mikor én cseréltem kesztyűtartó pántot az egyik könnyen kipattant, a másik viszont nem akarta adni magát. A végén már egy szeget hevítettem fel és azzal lágyítottam ki az egyik oldalát csak óvatosan nehogy a kesztyűtartó belső fedele és sérüljön.
-
odorgg
addikt
válasz
zolmesz
üzenetére
Attól függ, hogy Behr vagy Delphi fűtés/szellőzés van-e az autóban?
Nálam Delphi van, itt 3db 5,5mm-es hatlapfejű csavar fogja a pollenszűrú fedelét, a kesztyűtartót meg T20-as torx mint a Behr-nél.
-
zolmesz
aktív tag
Pollenszűrőt szeretnék cserélni, már meg is vettem az újat, de meg tudná valaki mondani, hogy milyen csavarhúzó szükséges a pollenszűrő dobozának a kinyitásához? Egy G Astra-ról van szó. Nem akarom addig kiszedni a kesztyűtartót, amíg nem tudom, hogy milyen kell, mert egyelőre még nem vagyok ellátva célspecifikus szerszámokkal, és hátha pont olyan kell, ami nincs.
Köszi! -
h3lios
addikt
Még én sem tudom, hogy hogy tudom megoldani. Nekem is nagyon nehezen jön ki, ha egyáltalán ki tudom szedni. Már próbáltam kiszedni de még nem ment. Valszeg fogóval ki lehet szedni csak normálisan meg kell fogni a fedelet, hogy azt ne tépd ki a helyéről...
Egyébként VICC a relé helyzet nálam...

Ma csináltam reggel képet a biztosíték tábláról és konkrétan olyan relé sz.rakszik ami nem is kellene, hogy bent legyen. Ugyanis a hátsó ablaktörlő motor reléje rosszalkodik, ebben csak az a vicc, hogy az autót eleve úgy vettem, hogy nem volt hátsó ablaktörőm... -
válasz
h3lios
üzenetére
Kesztyűtartó pántot magadnak fogsz cserélni? Az enyém is el van törve bal oldalon. Elvileg csak ki kéne pattintani és helyére be a másikat. Csak mikor elkezdtem feszegetni, nem nagyon akart kipattanni, főleg hogy nagyon fogás sincs rendesen rajta, a kesztyűtartó fedelet pedig nem szeretném szétbarmolni, ha esetleg úgy törne le a megmaradt pánt rész, hogy abban is sérülést okozna.
-
zolikaDB
veterán
adorjant: beállíttattad már a lámpákat?
-
-
B-L-A-C-K
titán
trassher, mohabá 007: Köszi!

Petyyyyy: Köszi, majd kigurulhatok, viszont elsőnek egy alapos belső takarítás kell rá, mert elég koszos szegény.
Tényleg tudtok valami helyet BP-en ahol normális áron kitakarítják, és atom precízen, azaz mindenhol fogkefével átmennek...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
llwynog: Ha gondolod ezt is kirakhatod, ott a linkben nagyjából leírtam mindent, vagy mi kellene még hozzá?
-
Petyyyyy
addikt
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Fájdalmasan jól néz ki. Minimum ki kellene gurulnod az Opel talira a héten ha van időd.
AMD Power, Szada85, én a lista eddig amit tudok.
Üdv a fedélzeten, csillió balesetmenteset!
trassher - Tudod hogy van ez. Aki tudja hogy nyakig benne van, azt nem éri váratlanul.

Agreed.
Szerk: Mit szóltok a szerdához tali napjának urak?
Elvileg csak gyenge eső lesz, talán megússzuk szárazon is, amilyen megbízható előrejelzés. -
B-L-A-C-K
titán
Na hosszas kocsi keresgéléssel végül Opel tulajdonos lettem, így belépnék a klubba...
-
h3lios
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Pontosan nem emlékszem, fényképet meg nem csináltam. De a felső sor bal oldaláról az egyik kis fekete a ludas. Asszem balról a 4-5 talán, de nem akarok hülyeséget mondani...

Még mindig az a baj, hogy az ára ugyan semmi, de a szerelőm speciel nem ért az elektronikához, kb. azon kívül mindent megcsinál. De majd csütörtökön kiderül, lehet csak ki kell venni, és a WD40 megoldja..
-
Petyyyyy
addikt
válasz
h3lios
üzenetére
Használt autó vásárlást követő első év erről szól. Nyugodtan ki lehet tenni a matricát a szélvédő tövébe: under construction. Ki kell gyógyítani minden nyavalyát, aztán mehet a blúz.
Búcsúzóul egy klasszikus: Declare-hoz intézett rész -
h3lios
addikt
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Itt a probléma nem az alkatrész árakkal van.

Legutóbb 2 kormány összekötő volt + futómű beállítás ez már 21k + munkadíj. Azelőtt EGR szelep tisztítás...
Most a relét kéne megnézetni / kicserélni, aztán szélvédő gumit ragasztani. Kellene még ülés huzat + kesztyűtartóba új pánt, mert az is el van törve. Nem lenne rossz 1 új légzsák burkolat, mert a régin szakadt a gomb + nincs rajta logo. Szeretnék hátra feliratokat, mert az előző úgy lett leszedve, hogy a helyét nem lehet eltüntetni, mert felszedte a ragasztó a festéket. Hátsó ajtót lefújni a múltkor a garázskapus malőr miatt.Télire téli gumik + felni ééés hirtelen asszem ennyi ami eszembe jutott. Ha nagyon szeretnék tuti tudnék még dolgokat találni.
Ezek mind filléres dolgok (a fényezésen kívül). Viszont összeadódva már 100k körül járunk ami az árat illeti (főleg a gumik és a felnik miatt). És akkor ebbe még bele sem számoltam a munkadíjat, ami manapság elég húzós tud lenni.
-
h3lios
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Megvan melyik relé a rudas, márcsak kiszedni nem nem tudom, feszegetni meg nem akarom. Csütörtökön viszem az autót szerelőhöz, aztán ott megoldjuk. Csak kicsit zavaró, hogy amióta megvettem ilyen szarságokra kell költeni.

Nemsokára jön a téli gumi + felni, most ez... A szélvédő alatti gumicsíkot is ki kellene cserélni, mert kézzel lazán fel tudom szedni, mert telement az alja levéldarabokkal...
Gondolom ennek a cuccnak ragasztottnak kellene lennie. -
-
Gergőke88
addikt
válasz
Calogero
üzenetére
Dízelt nem akartunk, teszt autóból pedig a gyengébbek nem voltak, de ez volt a kiszemelt motor végig.
Minimális az árkülönbség köztük (1.0,1.4 12xle és a 150le), a nagyobb motor pedig felesleges lett volna.
Mokka X akkor meg nem volt, de az minket nem is érdekelt, Astrat akartunk.
(Mokka X a régi platformra épül, ami ugye nehéz is,elavult is) -
Gergőke88
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Minden ok vele.
Halk, jól rugózik.
A motor karaktere teljesen más mint egy dízelnél hiába turbos.
Nem vág hátba 2000-nél hanem húz folyamatosan, és nem kell elváltani 4500-nál.
80-160-ra is rugalmas, ennél több nem is kell itthonra. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
h3lios
üzenetére
Elfáradt biztosíték nincs,esetleg kontakthiba,(de ebben az esetben sincs kattogó hang,mint egy relének,ami behúz,majd elenged)
Vedd le a takaró elemet,és kb ez a kép fogad:
Ami nem biztosíték,az mind relé.Gyujtást ráad,kezdődik az idegesítő kattogás.Ha fülre nem megy,hogy melyik kattog,jöhet egyesével az ujjrátét,vagy a kivesz,berak módszer.
-
HoaryFox
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Én meg pont fordítva vagyok ezzel
De szerintem /OFF a nickem kitárgyalását

-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- BMW topik
- Növelhetik VGA-nk túlélési esélyeit az ASRock tápjai
- Flashback: Olcsó emulátoros kézi konzol R36S
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Újabb hét, újabb Galaxy S26 képek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Elektromos autók - motorok
- Milyen autót vegyek?
- VR topik
- További aktív témák...
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- Eladó Noblechair Epic gamer szék
- ÚJ Drillpro akkus kéziszerszám készlet Sarokcsiszoló/Ütvecsavarozó/Fúró
- iKEA Trotten állítható magasságú asztal 120x70
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4066, 94% AKKSI
- Eladó MacBook Pro 13 (2020) i7 2.3GHz / 16GB / 512GB Asztroszürke
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T2000 W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Amikor megkérdeztem mit cseréltek - mit raktak bele, természetes fingja nem volt róla
A saját szerelőm tanácsára, inkább lecserélem még egyszer, így a tuti.

Le akartam venni, de olyan hangja van, hogy 2 sarokkal odébb is visszaugranak a járdáról
Nem volt egy egyszerü szüles, remelhetöleg szepen bevalik
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)