Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Gurulunk, WAZE?!
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pitterix
üzenetére
Köszönöm!
B-L-A-C-K
Köszönöm a válaszod , most nézegetem a UNIX oldalát ott egészen átlátható a típusok közötti eltérések.
Gondolok itt az adott évben lévő motorokról és azok alkatrészeiről és árairól. Azaz itt legalább egy helyen vannak minden ami árakkal is párosulnak.J Astra esetében néztem dízeles és benzines közötti árkülönbözetet . Ugyebár régen a benzinesek mellett szólt sok minden nem volt turbó , meg kettős tömegű lendkerék meg minden kutyafüle. De ez megváltozott. Benzinesekben lásd a "NELI" motor 1.4T stb ,ezek mind mind rendelkezik, így gondoltam össze vetem ezeket az árakat, és szinte azonosak. Példa okáért a 2010-es és 12-es modelleket vetettem össze. És minimális ár eltérések vannak.
Belegondolva lassan egyre jobban a dízel felé hajlom. Azért is kérdeztem a motorodat, mert a 2.0L 160 lovas kivitel szinte egy motor, még a kódja is azonos az Astrában és az Igsigniában. Igaz egy két változás van benne, de az alapja ugyan annak tűnik így laikusként.
Ha csak a távokat veszem figyelembe ,hogy naponta minimum 80Km amit főúton meg fogunk vele tenni, és erre jönnek a kisebb nagyobb városi cirkálások. Nem tudom hogy ez a táv elegendő ahhoz hogy a PDF és egyéb szűrök ne tömődjenek el

Még morfondírozom a dolgon.

llwynog
Mert ritkán jársz erre.
-
-
HoaryFox
őstag
Régen pörgött már így a topik

-
Pitterix
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Balesetmentes utat kívánok!

-
Szuper. Örülök hogy beláttad hogy a jobbról érkezőnek is elsőbbsége van ha előz vagy bármi okból a sávunkban halad.
Amit meg Petyyyyy-nek írtál, az színtiszta értelmezési probléma, pont a linkelt kép alapján is, amit aláhúztál az alapján is.
Nem azt írják, hogy ha mi keresztezzük az ő nyovonalát, hanem azt, hogy akkor is, ha ő keresztezi a mi nyomvonalunkat, magyarul ha a mi sávunkban jön.
Mivel, idézem: az elsőbbségadási kötelezettség az úttest teljes szélességére érvényes.
Nem csak akkor ha Józsi bácsi piros autóval jön, nem csak akkor ha van rajta sapka, feltétel nélkül, mint látható.
Ezt kellene belátni. -
w333
félisten
-
Petyyyyy
addikt
Olvastam a hozzászólás-áradatot és azt hiszem nem neked van igazad az adott kérdésben.
Úgy emlékszem a KRESZ könyvben is külön ábrát szentelnek pontosan ennek az esetnek és felhívják a figyelmed, hogy neked erre az eshetőségre is fel kell készülnöd és a kereszteződés előtt álló kocsisort megelőzőnek is elsőbbséget kell adnod - hiszen lehet hogy épp a kereszteződésben fog előzni.
Az, hogy ő majd mit fog csinálni azzal aki szembe jön, az ő dolga, neked a rád vonatkozó szabálynak kell eleget tenned az adott helyzetben.
-
Holnap indulnánk Horvátországba , kíváncsi leszek hogy hosszabb távon milyen lesz a kis karaván. Főleg a fogyasztására. A közeledő rossz időtől egy picit tartok, de azért várom

-
Még egyszer, ez nem igaz így.
Egyrészt, nem kereszteződésben előzött, hanem előtte.
Másrészt:
(8) Tilos elõzni:
e) útkeresztezõdésben és közvetlenül útkeresztezõdés elõtt, kivéve- ha a forgalmat rendõr vagy fényjelzõ készülék irányítja és az elõzés az úttest menetirány szerinti bal oldalának igénybevételével nem jár,
- ha a jármû fõútvonalon vagy olyan más úton halad, amelyen elsõbbségét jelzõtábla [16. § (1) bek. u) pont] jelzi.
- körforgalmú úton,
- ha a jármûvel csak jobbról szabad elõzni [(4) bek.].(9) A (8) bekezdés d) és e) pontjában meghatározott tilalom nem vonatkozik a kétkerekû motorkerékpárnak, segédmotoros kerékpárnak és kerékpárnak gépjármûvel való elõzésére.
És, sokadszor, neked nem értelmezned, megmagyaráznod kell az elsőbbségadási kötelezettséget, és kiválasztani hogy ott és akkor te kire vonatkozólag akarod betartani, hanem feltétel nélkül megadni annak aki a védett úton halad.
Vagyis teljesen más téma hogy ki hol előz, és az, hogy megadod-e az elsőbbséget amikor meg kell.
Ha meg meg kell adni, akkor mindenkinek meg kell adni. -
Sziasztok!
Volt valaki aki korábban ki akarta cserélni G astránál a kesztyűtartó egyik pántját, mert el volt törve. Ha olvassa az illető kérdezném tőle, hogy sikerült-e.
-
Dr. Gonzο
senior tag

A fekete részen lévő padkás járda sziget akkor még nem létezett. Lámpák sem voltak, útfestés sem látszott!
De tény hogy besorolás jelző tábla volt az én részemről, tehát tényleg egyenesen akartam haladni a jobbra kanyarodó sávból a kék jellel látható módon. A piros jelű emberke meg azt hitte majd jobbra fordulok, így kijött elém. Én meg az oldalába fúródtam.
De ebben az esetben is a rendőrség azt nézte, hogy kinek kellett elsőbbséget adni! -
w333
félisten
válasz
Dr. Gonzο
üzenetére
De aki lámpánál áll látja a záróvonalat hogy kanyarodik jobbra !

És mondjuk mi alapon előzöd meg a fehér furgont úgy hogy balra kanyarodj ? értem ... szóval szerinted az a hibás aki szembe jön

Mindegy nem vitatkozok mert nem értünk úgysem egyet !

(#65481) gban
Alapszabály hogy kereszteződésben nem előzünk mert jöhetnek bárhonnan !
A mellékútról felkanyarodás főútra megint más szituáció, de általában még ott is szokott lenni záróvonal, elég ha Bp. -ről lemész Velencére nézd meg hogy minden kereszteződés előtt 100 méteres hosszú záróvonal van, és nem véletlenül !

-
Dr. Gonzο
senior tag
Kötelező haladási irányom volt, de azt ő honnan tudja? Csak mert arra járt tegnap és akkor még úgy volt? És ha azóta változtattak rajta? Pont ezért nem szabad megszokásból vezetni! Amúgy tök fáradt voltam, azt sem tudtam hol járok, de ettől függetlenül nem kaptam meg az elsőbbséget így nem engem hoztak ki hibásnak!
A rendőr minden esetben azt nézi ilyen esetben, hogy kinek volt elsőbbsége! Ez a lényeg. -
-
válasz
Dr. Gonzο
üzenetére
Az jogos volt még ha nem is volt 'sportszerű'.
Mert aki jobbról jött, az jogosan azt hitte, jobbra mész abból a sávból, viszont (hacsak nem indexeltél) az elsőbbséget megadni kell nem szelektálni meg feltételezni hogy te biztosan be fogsz kanyarodni.
Nekem pont fordítva volt, indexelt a barom, kimentem majdnem, aztán utolsó pillanatban észrevettem, nem lassít, nem fog ez bekanyarodni... -
w333
félisten
válasz
Dr. Gonzο
üzenetére
Ez más szituáció ... mondjuk ezt nem is értem mivel neked kötelező jobbra kanyarodási irányod van, mi van akkor ha bal sávban jön valaki ?

Mert gondolom nem egyenesen mentél a patákra !
De itt is látszik, tegyük fel hogy innen fordulsz ki a főútra, kinek adsz elsőséget ? akik balról jönnek hiszen végig ott a záróvonal szembe senki sem szabadna hogy jöjjön de mégis jön , úgy hogy te már kikanyarodtál a főútra !

-
Dr. Gonzο
senior tag
Volt nekem is hasonló esetem, jobbra kanyarodó sávból egyenesen haladtam tovább és a kereszteződésben ütköztünk. Hiába haladtam szabálytalanul egyenesen, a rendőrség az én javamra ítélt mert mindentől függetlenül meg kellett volna kapnom az elsőbbséget!
Itt történt, de akkor még nem voltak közlekedési lámpák! -
Ha már kikanyarodtál, előtte nem láthattad hogy jön, akkor már a főúton haladtál, nem kikanyarodtál.
Vagyis ekkor meg nincs miről beszélni, egy úton haladtatok, nemvagy hibás.
Ilyenkor az a lényeg, te jöttél ki előbb, vagy ő kezdett előbb előzni, és azt te láthattad-e, vagyis nem volt pl. kanyar ami miatt az útszakasz amit belátsz, üres volt, és azért kanyarodtál ki.
Balra kanyar: amennyiben nincs semminemű tiltás, nem szabálytalan az álló kocsisor kikerülése.
De ne térjünk el az alapoktól
Neked a táblát nem értelmezni kell hanem betartani. Nem mindenféle körülményt bekalkulálni, hanem megnézni, jön-e bárhonnan bárki, ha igen, elsőbbséget adni.
És egyet nyomatékosítanék, nem ellened beszélek semmivel, csak a tényeket vázolom, mindezt csak jó szándékkal, mielőtt bármi másra is gondolnál. -
w333
félisten
válasz
Dr. Gonzο
üzenetére
Én értelek amit mondatsz ... de vedd figyelembe hogy jobbra megyek, benézek balra nem jön semmi, nézek jobbra látom áll a sor a lámpához, majd fordulok jobbra és látom hogy jön velem szembe a jóember , mert ő úgy gondolta hogy nem várja meg míg előrébb megy a sor hanem megelőz 30 lámpánál álló autót

Megérteném ha 1-2 autó lenne előtte de nem mivel zebráig volt a sor, pontosan itt ő úgy gondolta hogy megelőzi a 30 autót úgy hogy egy kereszteződés előtt megelőz 30 autót !

(#65475) gban
Balra hogy szoktál fordulni ? elmész a kereszteződésig majd index balra és befordulsz nem ? vagy átmész a szembe sávba és úgy fordulsz le balra ? abban reménykedve hogy senki sem áll a kereszteződésben

Mindegy a lényeg úgyis az hogy semmi sem történt szerencsére

-
Még egyszer, nem tudod bizonyítani hogy nem került hanem előzött.
És azt se tudod bizonyítani hogy még épp besorolt volna ilyen esetben a kereszteződés előtt.
Az viszont nem teljesen igaz hogy kereszteződés előtt nem szabad előzni.
Lásd országutak pl., számos becsatlakozó út van de nem mindenhol van záróvonal és előzni tilos tábla.
Azokban a kereszteződésekben aki kihajt, mindkét oldalra néznie kell alapból.
És az utóbbi esetben is jöhet jobbról bárki akinek engedélye van, nincs jogod megítélni látatlanban hogy nem jön jobbról egy teherautó, akinek egyedi engedélye van bizonyos okokból (onnan visz el valamit és a másik irány nem alternatíva, úttisztító autó, vagy bármi egyéb).
Még egyszer utoljára, a szabály az hogy elsőbbséget kell adnod a védett úton BÁRHONNAN érkezőnek, és ez olyan szabály amit betartani kell, nem értelmezni különféle feltételezéseket, körülményeket belekalkulálva, azzal számolva, stb.egy személyautó aki szabálytalanul előzi a lámpánál lévő sort annak miért is ?
Még egyszer, nem tudhatod abban a pillanatban amikor kihajtasz hogy az szabálytalanul előz.
Lehet hogy csak kerül - nem tiszted eldönteni. Ami tiszted, az elsőbbség megadása, feltételek nélkül.
Másrészt honnan tudod hogy személyautó jön, pláne szabálytalanul, ha oda se néztél?
Ez így nem kerek. -
Dr. Gonzο
senior tag
Igazad van, van ilyen szabály, de ez nem mentesít fel az elsőbbségadási kötelezettség alól!
Ez tuti! -
w333
félisten
De csak akkor jöhetnek jobbról ha ez egy egyirányú utca lenne és kötelező balra haladási irány lenne, ez még mindig egy 4 sávos kereszteződés, kereszteződésben pedig tiltja a kressz az előzést, ezt bárkitől megkérdezheted !

Ha az utóbbi példádban egy jobbról, szembe jövő úttisztító gép, annak is elsőbbséget kell adni mert ő van a védett úton.
Mentő, tűzoltó, úttisztító mindegyiknek megkülönböztetése van villogó fény és szirénával, termesztetésen elsőbbséget kell nekik adni, de egy személyautó aki szabálytalanul előzi a lámpánál lévő sort annak miért is ?
-
Itt nem jöhet eleve senki jobbról - jól mondod, ez egy másik szituáció tényleg.
De nálad jöhettek jobbról, és jöttek is.
Még egyszer, a tábla nem irányra vonatkozik hanem útra.
Aki azon az úton jön, amit véd, annak elsőbbsége van. Mindegy honnan jön. Mindegy melyik sávban.
Ha az utóbbi példádban egy jobbról, szembe jövő úttisztító gép, annak is elsőbbséget kell adni mert ő van a védett úton. -
w333
félisten
Nem értitek ... itt egy másik szituáció

Zöld terepjárót nézd ... jobbra kinek adja meg az elsőbbséget

-
Nem ellened vagyok hanem tényszerű.
Mondjuk úgy hogy neked semmi közöd hogy ott mi van felfestve ha a rád vonatkozó szabály az annyi hogy elsőbbséget kell adnod mindenkinek aki ott jön.
Ahonnan ő jött, nincs záróvonal, de ha lenne, azt is akkor látnád csak ha odanézel, és akkor őt is észreveszed.
Megszokásból meg nem vezetünk (ez nem az én véleményem mert én is meg mindenki megszokásból vezet leginkább, de ez a szabály).
Vagyis van olyan hogy valamire nem számíthatsz ha a másik betartja a szabályt, de attól még neked be kell tartani a rád vonatkozó szabályt, jelen esetben az elsőbbségadási kötelezettséget.
Ráadásul jelen esetben nem is zárja ki semmi hogy a főúton előzzőn valaki, így jobbra is kell nézni minden esetben.
Milyen alapon előzi a sort? Mondom, nem ellened, de ahhoz semmi közöd jogilag.
Pl. oda akart bekanyarodni ahonnan jöttél, és nem előzött, került.
Ezt pláne nincs lehetőséged mérlegelni, elöre kizárni, így meg kell győződnöd, nem tesz-e valaki így mielőtt kihajtasz. -
Dr. Gonzο
senior tag
Ha egy felfestés le van kopva, akkor az nincs!
Attól mert régen fel volt festve és én akkor járok arra először, én nem tudom, hogy oda régen festettek!
De nem is a csíkozás a lényeg!
Elsőbségadási kötelezetséged van, ha ott van a tábla! Mindenki felé, nem csak balra!28. § Elsőbbség az útkereszteződésben
(1) Az útkereszteződésben - ha a (2) bekezdés rendelkezéseiből más nem következik - a járművel elsőbbséget kell adni
a) a jobbról érkező minden jármű és
b) a balról érkező villamos
részére.
(2) A másik jármű érkezési irányától függetlenül elsőbbséget kell adni az útkereszteződésben
-
w333
félisten
válasz
Dr. Gonzο
üzenetére
Kereszteződésében lámpától 10 métere ki előz ?

Nézd már körbe ezt a kereszteződést !
(#65463) gban
Lámpától legalább 50 méterig végig záróvonal van, mi alapon előzi a sort

-
Sajnos egyet kell értsek az előttem szólókkal - a tábla az egész útra vonatkozik, aki ott jön, mindegy honnan, elsőbbséget kell adnod neki.
Alapszabály, mindkét oldalra nézünk.
Aki a főúton előz, nem számíthat egy mellékútról kihajtó autóra. Egy barátom majdnem így halt meg, mert az apja csak balra nézett. Országúton. Ladával (nem ma volt).
Amúgy 1-2 hete én is átéltem egy szép esetet.
Majdnem előztem, de láttam, hátulról kielőz valaki.
Jóval jobban gyorsult mint én. Ennek ellenére épphogy befért a szemből jövő, utólag talán azt mondanám valami nagyon halvány, 1 db lámpával közlekedő, azaz lényegében kivilágítatlan lovaskocsi előtt vissza a mi sávunkba.
Ha én megyek ki, tuti telibe kapom.
Esett az eső, sötét volt, és a lámpát is utólag 'vettem észre' hogy jé, az egy jármű része, nem valami halvány pont a távolban.
Mindezt teljesen kivilágítatlan főúton, ahová be se hajthat a lovaskocsi.
És ami a legszebb, odafelé világosban hátulról értem utól egy másikat (vagy ugyanezt a marhát), folyamatos kanyargós főúton, pont a kanyar után, szintén tiltott behajtásnál, épphogy meg tudtam állni mögötte. -
Dr. Gonzο
senior tag
-
-
w333
félisten
Nem kívánt Opel találkozó volt ma ...

Fordulok jobbra, de a piros F Astra Caravan úgy gondolta hogy megelőzi a sort és átjön a szembe sávba, szerencsére csak picit súroltuk egymást és nem látszik semmi csak bal első indexen egy pici súrlódás, itt van a szituáció én vagyok a kék színű, most komolyan nem bírt megvárni 1 lámpát míg előrébb megy a sor

-
mindthecrap
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
persze
várom már, mostanában kedvet kaptam ilyen kisebb szerelésekhez... csak a motorba nem nyúlnék semmiképpen, kopó dolgok jöhetnek. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
trassher
addikt
válasz
mindthecrap
üzenetére
Akkor az még a jobbik eset. Nekem fekvőrendőrön elől semmi, szépen átmegy. Hátul viszont nem "zsupp - zsupp" hanem "bamm - bamm" és a kalaptartó szeretne elszabadulni.

-
válasz
mindthecrap
üzenetére
Majd ha meglesz az eleje is megírod ?
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
igen, azok még nincsenek kifolyva de érezhetően fáradtak, elől azért nagyobb projekt lesz, drágább is az első gátló és összetettebb a szerelés is. de mindenképpen tervben van, meg az első féktárcsa is az utolsó betétet kapta, legközelebb már kuka.
-
válasz
mindthecrap
üzenetére
Gondolom akkor majd az elsőket is majd cseréled?
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
igen, eddig a fekvőrendőr olyan volt hogy "zsupp... zsupp", most már csak elől van zsupp
meg nem is zörögnek úgy a cuccok a csomagtartóban. nem fotóztam le de elég rendesen ki voltak folyva a régiek. -
-
Doggy dog
senior tag
Polír kihozta az ajtóból a meghúzást.
3e ft volt úgy,hogy utána kapott aktívhabos gőzborotvát az egész autó! -
Chiftain
aktív tag
Na egy utolsó helyzetjelentés hőfok ügyében. Egyenlőre próba jelleggel beraktam egy kartonpapírt a hűtő elé. Eléggé sufnituning érzésem van tőle, semmi képpen nem lehet végleges megoldás! De a várakozásaimat felülmúlta. Városban 90 fok és szűk környéke a mutató mozgástere. Tegnap kis országút 80-90 között kb 2/3-nál a 90hez közelebb. Jövőhéten megyek szekszárdra, ott is letesztelem. Majd meglátjuk...
-
válasz
mindthecrap
üzenetére
Észre vettél valami változást az ujjakkal?

-
AMD Power
titán
válasz
mindthecrap
üzenetére

Fent vannak a jó kis téli papucsok. Barum Polaris 3-ok. Sokkal jobb az autóval menni. Annyira érezni ,hogy nem a nyáriak vannak rajta. Amúgy a nem rég linkelt tesztben a Barum elég durván jól teljesített. Mint mindig.

-
válasz
ufonauta
üzenetére
Nem annyira rövid azért hogy cink legyen.
Annál sokkal megfontotabb vagyok.
A korábbi 60 lóhoz képest rövid
De tény hogy nem kell relatíve túl hosszú utat belátnod az előzési idő alapján.
Viszont tényleg nem tapaszt az ülésbe. Jól kezelhető de nem rakéta.
Ki kell próbálni utána eldönteni. -
-
-
ufonauta
aktív tag
Köszi a választ!
Vétel előtt mindenképpen kipróbálok egyet, ha lesz rá alkalmam. Jómagam már kényelmesen elautózgatok. Ami nem jelenti a nagypapáskodást, mert ahol lehet ott megyek, mint a meszes. De úgy vagyok vele, hogy már nem akarok minden lámpaváltásnál versenyezni. Aki siet hagy menjen én meg majd elmegyek mellette amíg beáll tankolni a kúthoz.
Viszont azt sem szeretném, ha egy előzés leizzasztana, mert nyomom, mint süket az ajtót, de a gép nem megy. A G astránál is van egy tartomány (90 lovas), ahol alég gázos az előzés. Például valaki mögé beszorulok 80-85 km-es tempóban és amikor jön az alkalom, akkor előznék. Noh ez az alkalom az amikor jó hosszú üres egyenes szakasz áll rendelkezésemre. Mert 85-nél 5-ösben elég lagymatag, 4-esbe visszalökve meg pörög mint a búgócsiga, de nem nagyon megy. Viszont 10 éve hajtom ezt a G astrát úgy, hogy más összehasonlítási alapom nincs. Ezért szeretném tudni, hogy megy e úgy legalább a J, mint a G? Hisz a tesztelők eléggé lehúzzák, dehát a turbósokhoz hasonlítva persze, hogy lomha. Turbóst viszont semmiképpen sem szeretnék. -
válasz
ufonauta
üzenetére
Nekem A16XER van, 60 lovas F-ből ültem át.
Azt mondanám, alacsony fordulaton nem nagyon venni észre eltérést, viszont pörgetve nem lehet összehasonlítani a kettőt.
Talán az jellemzi a legjobban, hogy a 116 ló nem a gyorsulásnál érezhető leginkább, hanem emelkedőn érezni hogy nem fogy el.
Pályán nem okoz gondot bemenni a belső sávba, nem lő ki de nagyjából elég, nem tartok fel senkit, ha nem 2 méterrel elé esek be. -
-
ufonauta
aktív tag
Sziasztok!
Új vagyok ebben a topikban. Mindjárt kérdeznék is olyantól akinek esetleg B16XER motoros J Astrája van. Tényleg annyira lomha, hogy bűn lenne megvenni? Z14XE G Astrát váltanám le. Ahhoz képest is lomha?
-
zolikaDB
veterán
válasz
trassher
üzenetére
Nekem lesz ezentúl mit bőröztetni
Bal oldalon nekem már nem fényes, hanem foszlik...
Mindent félretéve, árat, kort, mindent....
Hátsó kerék, 180 ló, V6, KÉZI váltó!!! Mit piríthat ez???
Omega 2.6 V6 -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
A20DTH 160LE
110, és 131 lovas kivitelben is van Insignia, ezeket nem vezettem még, de szerintem kell a 160 ló a nagy kasznihoz, ez szépen és dinamikusan viszi. Olyan nagyon sokat nem mentünk még vele hogy még megvan a céges egy darabig, de eddig nem tudok rosszat mondani róla...
Tegnap egy aksit kellett bele vennem, állapotfelmérésen mondták is cserés így számítottam rá (meg írtam is venni kell bele), de gondoltam várok vele még egy kicsit... 5 percig volt rajta a gyújtás a kocsin úgy hogy nem járt a motor, utána indítanám meg se nyekkent, így állapotfelmérésen tényleg nem hazudtak aksival kapcsolatban. Kapott egy ilyet gyorsan.
-
-
SPF
senior tag
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
Hódmezővásárhely fele nem jár valaki pestről, vagy a környékéről?
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Az fix.
Márciusig bírja ki, aztán nagy generál. -
-
trassher
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Igen így érthető.
Nekem muszáj volt felrakni egy kormányvédőt bármennyire is utálom. Bal oldalon már fényesre volt kopva a kormány. Elvinném én bőröztetni csak hát minden nap kell az autó, csőkulccsal meg csak nem kormányozhatok addig.vebbful: A vicc az, hogy több tucat embert ismerek akinek újított már fel és senkinek semmi gondja nem volt vele. 20-30 milliós autók csillapítóit is oda viszik és jó. Tényleg nagyon kemény és félek is tőle, hogy szétvágja a szilenteket, bekötési pontokat. Úgy voltam vele, hogy várok hátha puhul de semmivel sem lett jobb. Mikor mérte a szerelő srác a hátsókat láttam ahogy ugrál az ülésben majd mikor kiszállt mondta, hogy a csillapítás jó csak nagyon kemény és szerinte nem ebbe a kocsiba való. Mondtam is, hogy szerintem a 90 lóerőhöz egy eléggé overkill kategória. Viszonyításként van olyan kanyar amit a régi csillapítókkal 90-100-al tudtam bevenni, ezekkel 120-nál sem billen a kasztni.
-
Markizmark
addikt
-
Petyyyyy
addikt
Szűrőben volt még anyag, a szűrő viszont nem volt valami tiszta. Kicsit feltöltöttük, tankba nyál, légszűrőház felpattint, kis féktisztító és teker-teker-teker aztán lassacskán elkapta.
Üzemanyagszűrő láttán viszont kiegyeztünk egy "ülepítőtartály" tisztításban két hét múlva szerdán. -
trassher
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Igazad van, nem tudom miért keverem 10-ből 7-szer a gázossal.

AMD Power: Ezek túl kemények, a komfortérzet nulla. Egyik barátom ültetett passat-tal jár. Vittem egy kört, azt mondta neki akkor sem volt ennyire kemény mikor a gumi beleért a sárvédőbe.

-
75kokoko75
aktív tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nagyon köszi.Ez tényleg egyszerűnek tűnik...
-
AMD Power
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Én csak akkor érzem ,hogy nem "jó" mikor fekvőrendőrön megyek át. Amúgy semmit nem érzek belőle.
-
Markizmark
addikt
-
Markizmark
addikt
válasz
trassher
üzenetére
Igaza van, mivel az olajos nincs nyomás alá helyezve, a gázosnak pedig az a lényege, hogy a gáz nyomás alatt tartja az olajat ami így feszesebb és kevésbé veszíti el megfelelő viszkozitását terhelés közben, pl felbuborékosodás miatt. A sima olajos nem rúgja ki magát. Összetolni könnyebben lehet bizonyos ellenállással, széthúzni pedig nagyon lassan mert akkor csillapít igazán.
-
trassher
addikt
Most beszéltem szerelővel. Azt mondta, ha olajos akkor így működik, a gázos áll vissza magától. Kíváncsi vagyok milyen beszerelve.

-
-
Sziasztok!
Opel astra G-be bluetooth-os mikrofont hova a legkönnyebb beszerelni? Az ajtóhoz bal oldalt szokás tudtommal és ott pont jó szögben is állna, de oda gondolom az ajtónál a műanyagot is le kell bontani, illetve fogalmam sincs, hogy a rádió mögül hogy hozzam ki a mikrofont.
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
én tegnap beálltam a parkolóban egy másik ugyanolyan kombi mellé mint az enyém, és vagy 5 centivel magasabban volt a fara. Meg lehet érezni, hogy lassabban tér vissza rossz úton. holnap megyek kicserélni őket, akkor fog kiderülni változott-e valami vagy csak megnyugtatás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- E-roller topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Assetto Corsa EVO
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Honor Magic 7 Lite 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- új NAGYakku!!! 6-10óra üzemidő, 5G! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650E R9 7900X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB NZXT H9 Flow White Corsair 850W
- Microsoft Surface Laptop 6 Ultra 7 16GB 512GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)