Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Kihúzható kijelzős laptop (2010 körül)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyyyyy
addikt
-
davee_92
csendes tag
válasz
hdanesz
üzenetére
Sziasztok,
Autót szeretnék venni mostanában és ezt az Astra-t is kinéztem.
Mi a véleményetek róla? Elég az 1.4-es motor?
Napi 40km melóba járás, ebből 30-32km főút, 8-10km város.
Autópályán évente 10-15 alkalommal menne.Mire érdemes különösen figyelnem a személyes megtekintésnél?
Köszönettel,
DaniKevés az 1.4 a ehhez a kasztnihoz, illetve nagyobb kasztnit kisebb motor visz, így ugyan annyit eszik mint az 1.6-os. autópályán meg kell az 1.6 hozzá, 10-15 alkalomhoz már kellene szerintem.
1.6 motorokról infó:
http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/230/z16xep_vs_z16xer
Másik fontos dolog a toronycsapágy rohadás, részletesen:
http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/208/elso_lengescsillapito_es_rugo_csere
Zsalu hiba:
http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/205/zsalu_javitas
CIM modul:
http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/205/zsalu_javitas
Hirtelen ennyi.
Kasztninál a bölcső rozsdásodás szokott jellemző lenni, de csak le kell kezelni általában nem komoly, csak felületi.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Autót szeretnék venni mostanában és ezt az Astra-t is kinéztem.
Mi a véleményetek róla? Elég az 1.4-es motor?
Napi 40km melóba járás, ebből 30-32km főút, 8-10km város.
Autópályán évente 10-15 alkalommal menne.Mire érdemes különösen figyelnem a személyes megtekintésnél?
Köszönettel,
Dani -
KrAt
veterán
A betéthez kapsz kulcsot is, nem para
Én a Unix-ban vettem zárbetétet meg az elektromos részét is, mert szétszerelésnél idegességemben eltörtem 
Semennyire nem bonyolult, asszem 5k körül megvolt a téma, és szét + összeszereléssel együtt 30perc max. Kávéval..
Mondjuk úgy izgalmas, hogy reggel 8-ra kéne feleségemnek beérni dolgozni, fél8-kor nyit a Unix, és a kocsi nem indul, tehát bringa..
És 1 óra a menetidő. -
Criton
veterán
Lassan már én is ott vagyok mint korábban egy kolléga, hogy felgyújtom a kocsit.....
Ma mentünk a kocsival egy kb 150km-t és mire hazaértünk, felkapcsolt az olajszint figyelmeztető lámpa. Megnéztem a nívópálcát és csont száraz.... az hogy lehet? Most lett komplett vezérlés, kipufogó rendszer, egr szelep, motorolaj csere, légszűrő, pollenszűrő, olajszűrő, 4b gyertya cserélve.....
Egy 2005-ös benzines Opel Zafira B-ről van szó. Ami nekem nem tetszett, hogy alapjáraton is az éppen aktuális fogyasztása a kocsinak a gép szerint 1-1.1liter benzin volt.....
A kocsi alatt nincs semmi, hogy folyt volna az olaj..... de akkor hova tűnt majdnem 4 liter? Nincs egy hete, hogy komplett cserélve lett.
Év vége felé akarnánk kb 1200km-t egyhuzamban menni, de így lehet az Opel marad a garázsban.....
Tegnap a gép ugye még dobta a 0171-52-es hibát, ami elvileg túl szegény keveréket jelent. Azt tegnap ki is töröltem, azóta az nem jött elő, de az olajnak meg nyoma sincs....
-
Még mindig nézegetem a Merivákat, úgy veszem észre, egyre több az eladó. Viszont nagyrészt 1.4-es motorral. Azt honnan tudhatom, hogy az enyém milyen felszereltségű? Mert hiába cosmo, vagy essentia egyik-másik, van amelyikben több cucc van, mint az enyémben, van amelyikben kevesebb. Pl az egyik cosmo-ban van elől-hátul elektromos ablak, a másikban nincs, vagy éppen a klímával van így.

-
kocolaci
csendes tag
válasz
Doggy dog
üzenetére
A szivargyújtó aljzatban lötyög, a 12V-ban nem. Azért találta ki így az Opel (de lehet más gyártó is), hogy a hővédelemmel nem rendelkező 12V-os aljzatba ne lehessen a szivargyújtót használni. Én kicseréltem a gyári 12V-os+színes fedélre, így bármelyik eddig próbált eszköz stabilan rögzül benne, nem szakad meg a tápellátása.
-
tixem
addikt
Nem hangzik túl jól
Új betét világos, de új kulcsot honnan tudok venni hozzá? Régivel mi lesz, vagy abból a belet át az újba és akkor újratanítani mindent az új kulccsal régi meg mehet a kandallóba? 
Házilag mennyire bonyolult ennek a cseréje, mennyire kell szétrobbantani a környékét? Vagy meg se próbáljam és szerviz.
-
Fkris
őstag
válasz
Doggy dog
üzenetére
Szigszalag.
Leszeded hozzá az alkalmazást ( droid, ha nem normális a telefonod, akkor tessék megkeresni
), és azon belül tudsz beállítani mindent.Led színe, Freki.
Érdemes 3 tized frekit hagyni mindkét irányba, ne akadjon össze az adókkal.Ja, igen, van egy olyan dolog benne, hogy rázásra váltja a számot, na azt kapcsold ki, engem lehoz az életről pl(rosszabb út, kátyú).
Illetve minden teló tud hozzá kapcsolódni, haverok is ha beugranak, simán, csak te csatlakozz le róla, ők meg cuppanjanak rá, és mehet a buli.
-
Doggy dog
senior tag
Megjött a Roidmi 2s. Tinydeal-ről jött,5350 Ft.
Zenelejátszást próbáltam vele.Nagyon meglepődtem,semmi sistergést nem hallottam.
Viszont lötyög.Erről olvastam,hogy H Astránál biztos ez lesz.
Ki hogyan hárította el ezt a problémát?Szigetelő szalaggal?
Illetve gyárilag 96.4 a rádión az "állomása".Ezt hogyan lehet megváltoztatni? -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nekem amúgy mind1 volt hogy benzinest veszek vagy dízelt, mindegyikkel lehet gond, illetve megvannak mindkettőnek az előnyei hátrányai...A lényeg egy normális autót fogj ki ha használtban gondolkodsz. Amúgy ha lenne sok pénzem kocsira már elektromosat vennék, pl Tesla, vagy egy i3-ast is bevállalnék simán.
-
tixem
addikt
Ma este megörvendeztetett a kocsi. Parkolóba beálltam, leállítottam majd kivettem a kulcsot és húztam egyet a kormányon de nem zárta le középen. Mondom beakadt a kormányzár megint, kulcsot visszarakom - kihúzom mindig be szokott kattanni.
Hát nem. Elsőre bele se akart menni. Aztán nagy nehezen sikerült aprólékosan bejátszani, ekkor elkezdett sípolni. Úgy amikor gyújtással nyitva hagyja az ember az első ajtót. Mondom elindítom akkor az egész kimegy belőle. Nem indult be. Hiába forgattam a kulcsot semmi. Kulcs újra ki, újra be semmi. Fasza. Akkor úgy marad, már majdnem úgy hagytam amikor láttam, hogy a gyújtást meg rajta hagytam. Kulcs vissza, elfordít alaphelyzetbe, gyújtás továbbra is rajta.
Ja, ekkora már a kormányzár újra működőképes volt, a kulcs kivételével lezárt középen és csak a kulcsot visszarakva tudtam feloldani.Végponttól végpontig akárhogy forgattam nem vette le sehogy a gyújtást, még akkor sem ha kivettem a kulcsot. A vége az lett, hogy akkusaru lefelé.
Na ez mi lehet
A kocsi indításgátlós G Astra. Zárbetét hiba, vagy mi ez? A kulcsban ez elem oké, kp-i zár működik méterekről is.
-
-
Gergőke88
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nem kötözködés, de a turbos benzinesek se nyomatékszegények már

-
kocolaci
csendes tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Nekem is dízel van. Évente átlag 12-14 ekm-t megyünk vele, azt viszont jellemzően autópályán. Mindannyian (a két gyermekünk, feleségem és én), megtehetjük, hogy az év nagy részében kerékpárral járunk munkába/iskolába. Amikor nem, akkor BKV illetve gyalog. Ez abszolút szerencsés helyzet. Az autót hétvégén bevásárláshoz és kiránduláshoz használjuk, télen mostohább körülmények között (több rövid táv). Nyáron viszont olyan 10 ekm-t megyünk, nyaralás, vidéki rokonok, kirándulások.
Most 128 ekm van benne, 8 éves, és ez alatt az idő alatt egyszer sem hagyott cserben, pontosabban eddig az éves kötelezőn kívül csak 92 ekm-nél első féktárcsát+betétet és egy EGR-t (ezen a héten) kellett cserélni . Előtte a G Astra olyan 7,3 körül fogyasztott (Z14XE, hűségesen szolgált ő is, és még most is elégedett vele a tulaj), a Zafira teljes átlaga pedig 5,9. Mondjuk az is igaz, hogy nem teszem félre amit megspórolok a fogyasztáson, tudomásul vettem a vásárláskor, hogy ha valami beüt akkor sanszos, hogy mélyen zsebbe kell nyúlni. Lehet majd akkor utánaszámolok, hogy merre billen a mérleg nyelve.
-
válasz
AMD Power
üzenetére
Ez így van
Mondjuk amit Blackkel is beszélgettünk itt, az új turbós benzinesekben amiben már kettős tömi is van ott már az ember elgondolkodik hosszabb távon. Most ha magamból & családból indulok ki. És ha most vennék új autót, netán használtat. És e kettő kombináció áll rendelkezésünkre. Akkor szép lassan a dízel felé dől a mérleg nyelve. Hogy miért? Mert ha így is, úgy is sorra kerül ezek cseréje ami elkerülhetetlen ,legalább üzemanyag takarékosságát és nyomatékosságát előnyeit kiélvezné az ember fia. A napi átlag 100-150Km főút és erre jönne rá a városi rohangálás. -
AMD Power
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Szerintem évi 25.000km fölött már javasolt a dízel. Az alatt szerintem finoman szólva is nem ajánlott. Ettől függetlenül persze egy benzinessel is nagyon be lehet szipkázni de szerintem a % esélye kevesebb.
-
Chiftain
aktív tag
Az egyik kollégám fiat dízelében is meghalt a turbó 100 ezer körül. De ő nem cseréltette hanem elküldték felújítani, így jóval olcsóbb volt. Nem tudom mennyire életszerű a sztori, még sose kerültem hasonló helyzetbe. Illetve ugye nem tudom hogy a Te esetedben játszik-e de talán meg lehet próbálni ha van rá lehetőség.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
diegho
üzenetére
Benzinesnél is elő jöhetnek pl turbó gondok ugyan úgy ha turbóst vesz, túlfolyó szelep meg benzinesnél is van tudtommal, szóval ugyan úgy beszívhatta volna ezekkel benzinesben is.
Ez a tévhit meg már kicsit idegesítő hogy dízelt városba nem lehet használni csak hosszútávra, apámnak világ életébe dízel kocsijai voltak úgy hogy 90% városban ment vele, és egyikkel se volt nagyobb gond.
-
-
Criton
veterán
Tegnap ugye volt EGR csere egy újra, azóta 200km-t raktam a kocsiba minden probléma nélkül. Most meg ma délután ez ECN 017152 a hibaüzenet várt engem. Lehet tudni, hogy mi ez?
-
vans?
őstag
Dizel Merivamban ugy tunik a turbo is meghalt. 4 honapja van meg, ezalatt egyszer otthagyott az autopalyan, 100k volt a tulfolyoszelep javitasa, most meg 90-nel lepadlozva nem gyorsultam, harmastol felfele nem gyorsul abszolut...
Felgyujtanam.

-
Petyyyyy
addikt
Az a baj, hogy ebből valószínűleg nincs 17"
-
zolikaDB
veterán
trassher: varrga@indamail.hu vagy info@varrga.hu. 4000 Ft volt atutalassal. Sima Loctite gel pillanatragasztoval lett rogzitve.
Astra G LED panel: [link]
Meretei: 43x58mm, 48db 5050-es LED van benne. A hatoldalan ketoldali ragaszto van, mint latjatok nalam az evek soran kicsit osszepondorodott, ugye, a kocsi csillaggarazsban all.
Van egy kabel rajta, egy ketlabu csatival, erre bmit ra lehet dugni, esetunkben a hozza mellekelt szofitat. Annyi, h en a foglalat ket polusat osszebb nyomtam, h befeszuljon a szofita (hiaba rugos).
A kepeken lathato, h mennyit vilagit (tobb helyszinen is), mennyire dereng stb. A helyén nem tartja semmi, siman bepattan abba a kis fészekbe, ahol van. Pont odavalo.
De ha megrendelitek, rogton adja magat minden, egy kis barkacshajlammal negyed ora melo max. -
Criton
veterán
Egr csere után jelez most a műszerfal folyamatosan. Van kábel meg opcom klonom. Hogyan tudom törölni ezt a hibát?
-
AMD Power
titán
A reggeli két képnek volt/van alapja!

Még egy SUV-t hoz az Opel
A Mokka X és a Crossland X fölé jön a Grandland X az Opeltől -
-
HoaryFox
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére

-
-
-
HoaryFox
őstag
Na, fejlemény, egyik kollégám elvitte az autót Dunaföldvárra, egy tizenx-éve Opelekkel foglalkozó szervizbe (neki B Zafirája van), kíváncsi leszek, ők mit mondanak az autóra. Úgyhogy reménykedéssel teli várakozás kezdődik újra

-
zolikaDB
veterán
válasz
kmarci25
üzenetére
Bakker, ez de állat
Köszi! És még Operához is jó!Kormánycsere megvolt!
[link]Különbségek:
- az enyémet egy belső kulcsnyílású torx 45-ös csavar fogta gyárilag
- belül máshol vannak a feliratok
- az én kormányom 34mm átmérőjű, az "új" 31mmA csere tkp egy Lidl-s kulcskészlettel 25 perc.
-
zolikaDB
veterán
Nem tudom, mennyi van benne, én is friss DOT-tal vettem, talán 3-4-5000 km. Oldala még szőrös, olyan, mint a vaj.
Persze ízlések és pofonok.adorjant: szétkapom, és megnézem neked, de úgy bepattant, mintha oda lenne tervezve... Évek óta bentvan, nem can-bus-os, halványan dereng, engem nem zavar. Volt két kistestvére, azok mentek mellé, majd 100 LED
Mivel kib.sztaa pofám reggel, azokat kiszedtem, és észrevettem, h az egyikből 1 LED kiment. Durván ennyi. De ne mvillog, és produkál olyan fényt, h bekaki-bepisi
Biztos te is úgy rendelsz alin, h bepipálod, h csak a sok csillagost mutassa, és rendezed orders szerint. Én úgy szoktam. (igaz ezek a LED-ek ebay-esek, de onnan ritkán vásárolok már)
Egy pár LED-em villogot, amit anno helyzetjelzőbe vettem, itt Debrecenben, villamosságis boltban. Úh inkább ali/ebay. -
Criton
veterán
válasz
adorjant
üzenetére
EGR kiiktatása után megszunt a rangatas. Annyira rossz állapotban van, hogy csak a tisztítás nem elég neki. 160ezer km van az egrben, szóval akkor a kocsi most kap egy új egrt. De érdekes hogy a gép semmi egr hibát nem írt... A szerelők meg úgy vannak vele, ameddig nem dob a rendszer hibát nem kell vele foglalkozni.
-
trassher
addikt
Próbáld meg kifújni a ventillátorral. Kapcsold 3-as 4-es fokozatra és ahonnan hallod a zörgést ott a rostélyt mozgasd minden irányba amíg kiszabadul.
beg: Nálam nincs derengés pont azért mert canbus-os izzókat raktam be. Írták, hogy opelbe akkor is ez a jó ha maga a az autó nem canbus rendszerű.
tixem: Ismerősi körben panaszkodtak az apollo-ra, hogy elég hangos. Van akinek ez is szempont de nem hinném, hogy rossz abroncs lenne. Nem mellesleg ugyanazon a soron készül mint a vredestein. A hankook meg azért árért jónak számít.
-
tixem
addikt
válasz
Ferike81
üzenetére
15 ezerért nincs WR D4, 15300 a legolcsóbb helyen plus 990 szállítás darabonként. Az már 16300 plusz még a szerelés.
Cakk pakk 60 ezer van a bulira, a 13 ezres Hankook-kal pont beleférünk. A Nokiannal már 70 ezer lenne, annyit nem tudunk kisajtolni már magunkból.
Ha lenne valahol szállítással kompletten 15-ért akkor még 65-öt talán valahogy megoldanánk, de így nem játszik sajna. -
-
beg
veterán
válasz
zolikaDB
üzenetére
Ezek a tesztek is olyanok amilyenek. Zajos, többet fogyaszt vele a szekér? Durr D kategória, és 100 pont mínusz. Holott pont a télre ideális barázda és keverék miatt ilyen.
Volt firestone gumim nyáriba, na olyan jó pacskereken még nem gurultam. Szárazon/vízen jó tapadás. -
zolikaDB
veterán
-
tixem
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Firestone drágább, mint a Hankook csak ezért nem kérdeztem. Meg hát a teszteken papíron elbukott több helyen ezért is nem néztem
De akkor ezek szerint mégse olyan vacak 
Apollo indiai eredetű, tulajdonolja a Vredestein-t, Hollandiában fejleszti az abroncsait a Vredivel és asszem ott is gyárt. Meg majd nemsokára Magyarországon.
-
zolikaDB
veterán
válasz
odorgg
üzenetére
Nekem ez van bent vagy 3 éve, pont elfér, meg sem moccan, zsír: LED panel
tixem: nekem Firestone Winterhawk 3 van ebben a méretben, ugyan nem kérdezted, de tapad, mint a "ződ festék"
És elég gazdaságos ára van. De pl az Apollot én nem ismerem, ha kínai, akkor télre inkább hanyagold. Ha komolyabb gumi, akkor meg nem szóltam. -
tixem
addikt
185/65 r15-ben ti ezek közül mit tennétek fel?
Hankook w452, Apollo Alnac 4g winter, Blidgestone Blizzak LM001
-
AMD Power
titán
Ez igy ebben a formában bitang jól néz ki...

-
beg
veterán
válasz
trassher
üzenetére
Beltérit cseréltem, de a dimmelés miatt a alapból van egy halvány derengése. Nem tudom hány hónap/év alatt szívná le így az akksit, de nem is az zavar, hanem sötétben az a pici fény. Valahol láttam mekkora ellenállást kell elé kötni és hogyan, még youtube videó is volt hozzá, de most egyszerűen nem találom.
-
odorgg
addikt
G Astra belső világítás lámpái elég gyérek fény erőben, mire kellene cserélnem?
Valami ledes izzó gondolom jó lenne, de nem tudom milyet lehet bele tenni. -
Sziasztok!
Amikor bekapcsolom a fűtést, akkor hallok egy halk zörgés szerű hangot, de minimális egyelőre még. A hűtés/fűtés ventilátor csapágyazása mehetett tönkre? 98-as G astra.
-
zolikaDB
veterán
válasz
trassher
üzenetére
Az érdekesség az, h ez már új foglalat és búra

Ugyanis a régit úgy kiszívta a nap, h kvázi sárga, hiába pucolgattam
Plusz én is kaptam hátulról, így hiányzik füle, és folyton leesik a foglalat, amit a földön húzok 
Izzó terén a LED upgrade megvolt rég, kíváncsi leszek mit mutat új búrával. Végülis, 1700 Ft-ot megért.Amúgy, mivel mindent, ami átlátszó, az UV elintézett nálam, azon csodálkozok, h a kasztni olyan, amilyen

-
Ma voltam futómű át nézésén. Hát voltak érdekességek...
Holnap teszek fel képeket.
-
trassher
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Sokat tud segíteni ha az ember kipucolja. Én anno akkor takarítottam ki mikor megvettem + kicseréltem az izzót is. Jól tette a dolgát míg belém nem jöttem tavasszal.
Utána csak egy új izzó kellett.Chiftain: Nekem is 8 fölött volt bőven a fogyasztásom még nyáron is de tudtam, hogy gond van a lambdaszondával. Csere után nyáron már csak 6,3-at evett, mostani időben pedig 7,5 körül. Nem vagyok az az óvatos típus meg az 1.4-el nem is lehet finomkodni mert különben nem megy sehova.
Petyyyyy: Azt feleslegesen nézed, látod, hogy hülyeséget ír. Töltsd le a Fuelio-t és számolj azzal minden tankolásnál.

-
Petyyyyy
addikt
Tróger a BC opusz2.
Aszondja átlag 8,4 littyó, de ha utána számolok az elmúlt 346km -18,6 liter elfogyasztottnaj, az mégiscsak 5,3. Városban.

-
Chiftain
aktív tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Hát nekem Z14XE ami még nem a twinport, van benne EGR volt is vele gond... A legjobb fogyasztásom eddig 8,5 volt a fent említett módon. Folyamatosan csökken amúgy, de nem hiszem hogy ennél lejjebb bírnék menni. Csak OMV-nél tankolok ugyanannál a kútnál, de nem mindig ugyanarról a pisztolyról, néha maxxmotiont is kap. Jobb fogyasztást nem mértem vele, viszont mintha simábban járt volna tőle a motor. De ez simán lehet placebó hatás...

De a spritmonitor-on is lehet látni 6-7-es átlagokat a népítéletben is láttam 7,5-öst. Egyszerűen nem értem hogyan, mondjuk azok lehet hogy hatchback-ek voltak nem kombik. -
adorjant
őstag
válasz
Criton
üzenetére
Esetleg próbáld ki az autót lehúzott EGR-csatlakozóval (persze nem árt ha van opcomod,hogy utána tudd törölni a hibakódot,és emiatt ne kelljen szervízt felkeresned)
Nekem például nem jelzett hibát,és mégis rossz volt az EGR
Lehúzott csatival viszont könnyen és gyorsan kiszűrhető volt a hiba. -
zolikaDB
veterán
-
w333
félisten
válasz
Criton
üzenetére
Hát azért az nem olcsó ... a gyári belevaló 55 ezer, szóval cserélni nem érdemes mert féktisztítóval gyönyörűen ki tudják tisztítani, esetleg még a Légtömegmérő ami hasonló hibát tud okozni, érdemes lenne megkukkantani de a gép ezt ki kéne mutassa ha van valami hiba !

Igen Abs jeladó lehet hogy megadta magát és ezért van hibakód !
NGK gyerták nagyon jó minőségűek azzal nem kéne hogy gond legyen, nekem is ez van az autóban !

A légtömegmérő viszont elég esélyes mert ha nem jó a levegő + benzin keverék az pontosan ilyen rángatást tud eredményezni !
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
- Honeywell DC313N elemes kapucsengő
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Új betét világos, de új kulcsot honnan tudok venni hozzá? Régivel mi lesz, vagy abból a belet át az újba és akkor újratanítani mindent az új kulccsal régi meg mehet a kandallóba?
), és azon belül tudsz beállítani mindent.Led színe, Freki.
A kocsi indításgátlós G Astra. Zárbetét hiba, vagy mi ez? A kulcsban ez elem oké, kp-i zár működik méterekről is.

Mondjuk amit Blackkel is beszélgettünk itt, az új turbós benzinesekben amiben már kettős tömi is van ott már az ember elgondolkodik hosszabb távon. Most ha magamból & családból indulok ki. És ha most vennék új autót, netán használtat. És e kettő kombináció áll rendelkezésünkre. Akkor szép lassan a dízel felé dől a mérleg nyelve. Hogy miért? Mert ha így is, úgy is sorra kerül ezek cseréje ami elkerülhetetlen ,legalább üzemanyag takarékosságát és nyomatékosságát előnyeit kiélvezné az ember fia. A napi átlag 100-150Km főút és erre jönne rá a városi rohangálás.

Ennek már fél éve, csak az egyik pislog néha ha sokat van nyitva az ajtó.

Utána csak egy új izzó kellett.