Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboy93
nagyúr
válasz
sosperecek18
üzenetére
He teheted nezd meg mindkettot eloben. Jok ezek a corsak, de az 1.2 twinport kenyes az olajcserere! Biciklilanc vastagsagu vezermulanc van benne, illetve az olajvisszavezeto furatok picikek, hamar el tud kokszolodni. Egyszóval a megfelelo viszkozitas, a gyakori 10k km koruli csere es a hidegen ovatos banasmod erosen ajanlott, a tulajoknal erdemes is puhatolozni, hogy mikor-milyen olajat toltottek bele. Szelsoseges esetben en el is allnek a vasarlastol.
Most pont en is ilyet hasznalok, par hetre kiesett a vas alolam es baratnom C-jet nyuzom. Ezzel a 80le motorral meglepoen kellemesen autozhato es a fogyasztas is barati. Alattam eszik 6.5-6.7 korul agglomeracio-BP tavon, baratnom alatt siman fel-egy literrel kevesebbel is be szokta erni.
Nem reg volt rajta elso fek csere, delphi szett kerult be, most igy par honap tavlatabol nagyon elegedett vagyok vele. Szerintem meg jobban fog mint a gyari es hal istennek semmi hangja nincs.
Egyet nem szeretek benne, a valtojat, nekem picit akados erzest kelt a honda utan.
-
Chiftain
aktív tag
válasz
Criton
üzenetére
Nekem az előző teljesen nyitva állt meg. Elkezdett rángatni a kocsi motorfék közben, de valami brutálisan, egyik pillanatról a másikra. Majd meg kellett állnom egy forgalmi akadály miatt. Azonnal lefulladt. Egyedül úgy tudtam elindítani hogy közbe nyomtam a gázt. Aztán a szerelőm lefalazta, de úgy meg nem volt alapjárat. Utána akkor kihúzta a csatlakozót, azon kívül hogy világitott a lámpa, semmit nem vettem észre. Ment a gép húzott is. Szóval nem jelentkezett semmi tünet. De természetesen így nem maradhatott.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
HoaryFox
üzenetére
Várjál már!!
Az autó megvétele előtt volt teljes generál (Hengerfejet rendbetették, dugattyúgyűrűt cseréltek, új tömítés készletet kapott, meg amik még nincsenek részletezve a számlán. Márkaszervizben csinálták.)
No de mi van a garanciával? Az anyagot a szakszervíz szerezte be,ő építette be,mindezt számlával igazolta. -
Criton
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Nincs csukva, ki lett cserélve de szerintem ez sem jó. Akkor mi van ha egyszerűen lehuzom a kábelt? Azt tudom, hogy hibát fog dobni, de azon kívül?
-
Criton
veterán
Úgy fest hogy az új egr sem a legjobb. Hogy ez kideruljon, mi van akkor ha lehuzom az egr csatlakozót? Tudom a kocsit minden probléma nélkül használni?
-
-
-
kukker91
csendes tag
Helló van egy astrám 1,6 x16xel szerintem elszált valami benne mert éget szagavan és az akku lámpa ég
valakinek van ötlete azt megköszönöm -
HoaryFox
őstag
válasz
HoaryFox
üzenetére
Update2: Nop, felhívtam a szervízvezetőt, hogy akkor mi és hogyan lenne az autón. Mondta, hengerfejfelújítás, minden szelep cserélve meg kötelező sallangok (olaj, víz, tömítések, szelepszár szimeringek, blablabla), 200ezer igen, kettőszáz-ezer) Ft.
Reakcióm:
Ugye azért kell kicserélni az összes szelepet, mert ezeknél a 16 szelepeseknél ez típushiba és ha csak 1-2-t cserélnének ki, lehet, hogy jövő héten vihetném vissza, mert valamelyik másik ragadna be. És amúgy nem vállalja a javítást, csak ha az összes cserélve lesz.De hát mit tegyek most már? Inkább megcsináltatom, nem akarom tovább kerülgetni a forró kását.

-
Petyyyyy
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Egyszer mindenkit utolér, meg amúgy is gyön a hideg.
-
trassher
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Ez rendben van, de aki lát azonos évjáratból 300K km-est és 150K km-est az 99,9%, hogy a 150-es fogja megnézni, a másikat meg sem nyitja.
Ezekről meg pláne nehéz megmondani mennyi lehet a valós futás mert a beltér nem pusztul, a motor suzuki szokáshoz híven kihord 3 kasztnit. A mienknek is olyan a hangja mintha most jött volna ki a szalonból pedig az öreget abszolút nem érdekli csak menjen és érkezzen meg. -
Amúgy mi a manó van ezen a héten? Mindenkinél csak a gondokat olvasni.

Eddig ez nem volt jellemző. -
Madi1989
újonc
Sziasztok.
Opel corsa B-m olyat produkál, hogy:
fel van kapcsolva a tompított és amikor indexelés befejeztével visszakapcsolom a bajuszt vagy ugye magátol visszakapcsol, akkor elmegy a tompított is. Újra kapcsolásra szépen világít.
Egyenlőre ötletem sincs. valaki nek hasonló probléma/megoldási kísérlet?Előre is köszönöm
Madi
-
válasz
Directors
üzenetére
Bármi okozhatja.
Innentől vagy szakember, vagy próbálkozás.
Én is vettem az F-hez egy trafót amikor a kábel volt rossz, azóta is itt pihen ami benne volt (mert kicseréltem, vissza meg nem mert ugyanolyan jó a bontottal is), pedig már nincs meg az F.
Bontottat vettem, 4k-ért. -
diablo1984
veterán
válasz
sosperecek18
üzenetére
a szürke szebb szín, a méregzöld az nem kifejezetten az. ezek a c corsák jó kis verdák, bírják is a gyűrődést, rohadásra sem hajlamosak még, személyes találkakor és megtekintéskori állapot szín/szag/állag alapján döntenék a helyedben, bár a 232e km kicsit soknak tűnik, de a sufniműhelyben kitöltött szervízkönyves 141 még több is lehet akár.....
-
Directors
senior tag
Megmértem azt a kábelt ami a trafótól megy a gyújtásfedél elosztóig. Jó. K ohm nagyságrend. Illetve az összes többi kábelt ami a gyújtásfedél elosztótól a gyertyákig megy. Itt is jó értékek vannak. K omh értékek.
Megmértem hogy a trafó megkapja e a 12V-ot és megkapja.A rotort megreszeltem egy kicsit. A képen a reszelés előtti állapot van. Csináltam egy képet az elosztó fedélről is.
Ám ha arra kerül a sor akkor milyen márkájú trafót érdemes beszerezni ?
A gyújtásmodul nem okozhatja ezt a galibát ? -
beg
veterán
válasz
sosperecek18
üzenetére
Második. Nem a szervizkönyv miatt, ránézése. Ami meg nincs benne, az nem fog elromlani

Bónusz kör: csajosabb szín. -
sosperecek18
őstag
Sziasztok!
Autóvásárlás előtt állok a páromnak.
Az alábbi autókat néztem:
[link]Az elsőről annyit tudni,hogy volt egy kis rozsda az első sárvédőn ami cserélve lett használtra, a központi zár nem működött rendesen, de ki lett cserélve. Ennek ellenére jobban felszerelt mint a második igaz több is benne a km.
A második viszont "elvileg" szervízkönyves.Ti mi alapján döntenétek?
Előre is köszönöm!
üdv
-
diablo1984
veterán
-
válasz
Directors
üzenetére
Ha így indítóztál, és közben nem volt szikra, valamint a gyertyakábel rá volt tolva rendesen, akkor a következő lépések:
- központi gyertyakábel ellenőrzése, leginkább multiméterrel
- többi gyertyakábelt is ajánlott megmérni, ha már mérsz
- ne a legalsó álláson kezdd, hanem talán 2000 ohmra kell tekerni hogy mérjen valamit
- rotor ellenőrzése - nincs elfáradva a rúgó, kitolja az érintkezőt? (már ha ilyen a rendszered)Gyertyakábeleket miért cserélted? Régi megvan? Milyen az új? Gyári, vagy valami nagyon olcsó?
Én egyszer vettem UNIX-ban egy szettet, pár hónap alatt szétégett a fő kábel, a puszta közepén, mínuszokban, hátul az egy éves gyerek, péntek éjjel 11-kor adta meg magát.
Szerencsére lusta voltam levágni a kötegelőt ami a gyárit tartotta, így az ott lógott, viszatettem és mentem tovább.
Vissza is tettem a gyárit, kimérték melyik a rossz, csere másik gyárira, és gyakorlatilag 16 évesen is azok voltak fönt, 12 év múlva. -
Loner
tag
Sziasztok. Van egy opel astra f 1.6 xel16v ecotec -em. Problémám az lenne hogy leálltam vele majd 15 perc mulva inditanám de nem indul . Check lámpa villog, motort pörgeti de nem indul.Benzin van.Lehet motorvezérlö hiba? Köszi elöre is.
-
válasz
Directors
üzenetére
A gyertya test része kell hogy hozzáérjen az autó fém részéhez, ugyanazt az áramkört biztosítva mint amikor a menete érintkezik a furattal a motorban.
Vagyis ráteszed pl. a kipufogóra, szelepfedélre ha fém, stb.
De jó akármilyen gyertya, ha a trafót teszteled csak, ki se kell venni, csak ha nincs kéznél másik. -
makro
senior tag
Sziasztok,
G astrába szeretnék valami ülésfűtést szerelni, de a tescós pár ezer forintoson kívül nincs más tapasztalatom. Ezt néztem ki, de nem tudom mennyire lehet tartós. Használ esetleg itt valaki ilyet, vagy tudnátok pár ötletet adni, hogy milyen irányba nézelődjek?
-
Calogero
addikt
Múltkor valaki hiányolta az Opelt az autó-motor sportból....
Versenygép készül az Astrából : [link]
-
trassher
addikt
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Ha egyszerre indexeltetek, vagy ő előbb, te lettél volna a hunyó.
Ha te előbb, akkor elvileg ő de bizonyíthatatlan, kivéve ha a videón van hang is, és hallatszik az index pl., azt nem figyeltem.
Ha egyszerre, azért te, mert ő jött jobbról - ha helyesek az infóim, itt is a jobbról érkezőnek van elsőbbsége. -
Petyyyyy
addikt
Fú gyerekek, nem hoztok jó híreket a héten. Mindenki villámos paripájának jobbulást kívánok!
llwynog - Ha leveszik, az úgy kezdődik hogy 200K. Csaxólok.
Ezt meg gratisba hagynám itt a mai napra. #picalert!
-
-
kmarci25
veterán
Kiderült: önindítót kell cserélni az autóban. Volt 3 árkategória: bontott 15-ért, újszerű 30-ért, gyári 105-ért. A 30-as megy bele. Remélem most egy jó ideig nem lesz gondom vele megint. Még valami csövet kicserélnek, ami kirepedt és szivárog a hűtő folyadék. Így egyben lesz 60 kereken.
-
trassher
addikt
válasz
odorgg
üzenetére
Az SKF-et nem erőltetném. Kérdezz meg bármilyen autószerelőt, a válasz az lesz, hogy SKF biciklibe való. Contitech készlet FAI vízpumpával nekem 31K volt fékmester.hu-ról.
llwynog: Csodásan hangzik.

Ma bekerültek az puhább csillapítók hátra. Kb mintha egy másik kocsiban ülnék.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Sziasztok!
Bluetooth-os rádiót valaki szerelt már be G astrába?
-
Markizmark
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nálunk is beleszól az elektronika a gyújtásba, ezért van a modul. X14NZ-n pl 0 és 30 fok között bármilyen előgyújtási szög megjelenhet, op-commal néztem már. Az egy másik dolog, hogy ettől függetlenül tudjuk tekergetni az elosztót, amiben a jeladó van.
Egyébként az X14NZ-n is van MAP szenzor, ez a motor majdnem teljesen ugyanaz, mint a C14NZ. A C12NZ pedig szintén kevésben térhet el a C12NZ-től.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Directors
üzenetére
Az valóban MAP.Érdekes,mert ha neked ez tartozék,és ha venni akarok,beütöm a géped adatait:
Astra F, C12NZ motor,ezt a tipust nem is ismeri,ehhez a tipushoz nincs MAP.(cromax-nál se)
Érdekes még,hogy a linkelt oldalon ezt írja:"...Az abszolút nyomás a keverékarány meghatározásának és ezen keresztül a gyújtásvezérlésnek az alapja..." Neked pedig a gyujtást nem elektronika vezérli,mivel hagyományos gyujtáselosztód van.(olyan a gyujtásod amilyenre sk beállítod)Vannak még furcsaságok,de biztos így jó,mert működik. -
-
HoaryFox
őstag
Update: Hát mégsem úszom meg hengerfej bontás nélkül a bulit
Elvittem ugye egy másik szerelőhöz a kocsit, elvitette egy villamosságishoz, ott minden rendben van, szóval akkor valószínű tényleg leragadt a szelep. Azt mondta, ez típushiba. Majd délután érdeklődök, nála mennyibe fájna a buli! 
-
#TOTTI
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Sajnos így van, a forgalomba becsatlakozó/tolató/hátulról érkező kis kivételtől eltekintve mindig felelős.
Amúgy meg ebben a kereszteződésben oda kell figyelni, mert még a tüke pécsi emberek sem tudják, hogy épp hirtelen merre soroljanak. A követési távolság pedig adott, sajnos ha féktávon belül bejönnek eléd akkor te leszel a hibás. Elém már tolattak ki úgy, hogy a szakértői vélemény szerint 80-120 között mentem, de ez még 90-be belefért. Jöttek belém hátulról, valamint egyenrangú útkereszteződésben is, sőt úgy is hogy zebra előtt álltam és belém csorogtak.
Nagyon sokat vezetek nagyon sokszor megúszok szituációkat. Te jól reagáltad a dolgot, ő is elnézést kért, hasonló esetem volt az elmúlt héten Pesten. Én kivágtam, a jobb sávba ott épp satuztak jobbra kanyarodáshoz, meg tudtam állni, de a csodával határos módon mert épp gyorsítás előzte meg a satuféket. -
Willie
őstag
Sziasztok!
Astra G 2006 - Z16XEP
Több kérdésem is lenne:
1. Olyan problémám van, hogy lassú sebességnél (max 40 km/h) nyikorog, ciripel valami a kocsiból, ami fékezés hatására abbamarad, majd ahogy felengedem a lábam a fékről a jelenség újrakezdődik. Mi miatt lehet?
2. A fékpedál fújtat, szuszog amikor rálépek. Ha úgy indítom be, hogy teljesen kinyomom a féket, akkor mindaddig folyamatosan fújtat, ameddig le nem veszem a lábam a fékről. De a jelenség továbbra is fennáll fékezés esetén.
Az első két ponthoz az is hozzátartozik, hogy nagyon gyengének érzem a fékeket.
3. Az előző tulajnál gyújtótrafócsere volt, azt mondták neki, hogy rossz gyertyák vannak a kocsiban. Meg nem mondom, hogy most milyenek vannak benne és milyeneknek kellene lennie. Nem egy nagy tétel, úgyhogy valószínűleg cseréltetném, mit javasolnátok?
4. GM 5W30 Dexos2 olaj volt mindig és most is az van benne, semmit sem evett meg belőle, ugyanilyen menjen bele? Honnan érdemes olajat venni?Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.
-
Chiftain
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Hát én ott ha egyenesen akarok tovább menni akkor már van hogy a felüljáróra is a külső sávban hajtok fel. Mert ott később már nem fogsz kisorolni. Azon a szakaszon se ami a videón látható kereszteződés után balra van. Nincs rá hely meg idő, egyrészt rövid, másrészt tele van autóval minden sáv... Itt nem árt előre tudni hogy merre mész tovább.
A skoda pedig függetlenül attól hogy kit ítéltek volna hibásnak, simán kimeríti a közúti veszélyeztetés fogalmát szerintem. De sajnos figyelni kell az ilyenekre mert az nem véd meg a kártól hogy ő azt nem teheti meg amit megtesz. Állandóan résen kell lenni mert mások nincsenek és csak 1 irányban látnak ki az autóból...
-
Declare
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Az hogy mennyi a sebesseg limit az egy dolog, mivel az adott forgalmi szituban "relativ gyorshajto" voltal. Ha mindenki csorog 20 al, Te hatulrol erkezel a megengedett 60 al, akkor nem a forgalmi viszonyoknak megfelelö a sebesseg, mert a 20 al csorgo es savot valto autos nem lehet felkeszülve arra, hogy 60 al hirtelen megerkezik valaki.
-
Markizmark
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Tempósabb voltam a többihez képest, gyorsítottam, hogy beférjek a külsőbe, de a korlátot nem léptem át. Mindig időben kiteszem az indexet, itt most 2-t tuti kattant mielőtt áthúztam, meg elég nagy hely is volt ott, nem kellett senki elé közel bevágódnom.
Eléggé kérdéses a helyzet, mert szinte egy időben értünk bele a sávba.
-
Dorian
félisten
Ha van XIII. ker. közelében megbízható ismerős autószerelő, akit tudtok ajánlani a fenti önindítós probléma ügyében, akkor kérem, hogy privátban írjatok.
Ha lehet ilyesmi önindító problémával nem kísérleteznék az általam ismert vagy eddig haverok által ajánlott XI. ker, Vecsés, Érd és Fót-i szerelőkkel.
Köszi!"Itt a videon ugy tünik, nagy a tempod es inkabb kb atvagsz a közepsöbe, mert az elözö fekez. Szerintem ezalapjan radhuztak volna a lepedöt, akarmi is törtenik. Ha a kek mar a savban van, Te meg beleszallsz hatulrol, akkor egyertelmüen tied a felelösseg."
Én is pont ezt gondolom.
-
Declare
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Erdekes kerdes....elsöre azt mondtam volna, hogy Te, masodszorra mar jo kerdes. Ha kiraktad idöben az indexet es ugy valtod a savot, illetve a masik is ugyan igy teszi es közepen összeertek, az jo kerdes. Elvileg egyenlöen kell figyelni, de Neked mindenkepp jobb a poziciod....
Itt a videon ugy tünik, nagy a tempod es inkabb kb atvagsz a közepsöbe, mert az elözö fekez. Szerintem ezalapjan radhuztak volna a lepedöt, akarmi is törtenik. Ha a kek mar a savban van, Te meg beleszallsz hatulrol, akkor egyertelmüen tied a felelösseg.
-
Markizmark
addikt
válasz
#TOTTI
üzenetére
Ezzel kvázi azt írod, hogyha párhuzamos közlekedésnél egy tempósabban haladó autó elé bevágódok és rám fut akkor ő a hibás.
(#65928) Chiftain, Trükkös szitu ... azt nem értem mi értelme volt neki gyorsan kikerülni a tanulót és bevágódni elé vissza. Így nem mögötte, hanem előtte állt a sorban, nagy előny. Az b*sz fel, hogy egyet villan az index és már húzza ki a kormányt, látszik amikor megpadlózza mert hátra billen az autója.
Én pedig azért soroltam a külsőbe, mert balra kanyarodás után nem sokkal le is fordultam jobbra a centrum parkolóba, és ez után a kereszteződés után már sokszor trükkös kisorolni a csúcsforgalomba azon a szakaszon. -
#TOTTI
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Mindenképp a hátsó, ha ráfutással érnek össze. Ha nem akkor fele-fele, bár mindig a hátulról érkezőnek kell védekezni.
-
Chiftain
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Ott a felüljárón amiről jöttél lefelé 60-al lehet menni. Mondjuk pont abban a vonalban ahonnan indul a videó lelehet menni jobbra az sztem feloldja. De azért a skodás körülnézhetett volna, bár a visszapillantójában nem hiszem hogy látszottál. De azért a holttereket ajánlott figyelni persze. Meg ha jól látom éppen sorolt ki előle a tanuló vezető és ő meg abban a sávban folytatta az útját amiből indult. Szóval nem értem mire volt a nagy előzgetés.
Egyébként azon a részen félelmetes hogy egyesek miket megcsinálnak. van 4 sáv és páran azt hiszik hogy szlalom pálya. Meg vannak akik az utolsó pillanatban döntik el hogy melyik sávból mennének tovább... -
Markizmark
addikt
Mai vita téma: Ki lett volna a hibás?
Sebesség szempontjából szerintem én, kicsit túltoltam mert 60km/h körül voltam.
Ma reggeli felvétel.
12 hete gyártott új Laufenn téli gumik, első ránézésre száraz úton. -
válasz
odorgg
üzenetére
Unixnál ha nem vagy törzs vásárló akkor ez így van, de ha csináltatsz klub kártyát, már a vásárlás előtt akkor sok-sok % vesznek le a vásárolandó termékekből. Persze így is drágább.
Mi már régóta tőlük vásárolunk , és csak egy példa egy autó sampont ami 800-Ft-volt megkaptuk 490-ért.Ki kell tapasztalni. Ez ezzel jár. Most izzó szettet szeretnék venni már a karavánhoz most semmi sincs és ez idegesít. Csak még nem értem el odáig hogy legyen...

Meg azt sem tudom hogy elől vagy hátul hogy kell majd cserélni ha oda ér az idő.
Majd hétvégén......Más ,mostanában sokat hallom hogy a Bosch garanciáztatása eléggé komplikált mint vásárló vagy szervizektől. Elég sokan szidják, nekem ezzel nincs tapasztalatom. Tessék megkérdezni ahol majd veszed és ha Bosch veszed. Hogy ezzel mi a tapasztalatuk.
Maga a probléma hogy legyen az akkumulátor vagy izzó vagy bármilyen egység, maga a garancia huzavona az valami hihetetlen hosszú időbe telik, és mindenbe aggályoskodnak. -
odorgg
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Köszi!
De a google ma nem a barátom

Az biztos, hogy SKF vagy Bosch lesz, viszont az Unix nem a szívem csücske, brutál felárral dolgoznak.
-
-
odorgg
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Az a baj az Unixal, hogy kb minden dupla áron van. pl SKF szett 53k Unixnál, a linkelt Cromaxnál meg 25k.
-
válasz
odorgg
üzenetére
Nos igaz hogy ez nem az a bolt, de itt is néz körül. Én rá kerestem a tiedre, ezeket kaptam.

-
odorgg
addikt
Z14XE G Astrához ez a vezérlés készlet jó lehet?
Mert 1.4-hez ezt dobja, de mihez jó fülön a motorkódhoz a Z14XE nincs oda írva, csak Z16XE.

-
-
Directors
senior tag
válasz
Directors
üzenetére
Profin indult a mai napom.
Elindultam a városból kifelé majd a város táblától jó 1 km-el visszább fogta magát az autó és leállt. Se kép se hang. Mondom magamba ilyen nincsen. Majd szét vet az ideg.
Szerencsére letudtam húzódni az útról elég jól. Bízom benne nem lesz semmi gond. Háromszög az ablakba. Viszont hogy hogyan kerül haza az jó kérdés. :/Próbálom indítani teker az önindító de azon kívül semmi. Ha csak a gyújtást ráadom akkor a relé kattan, viszont mint ha a szivattyú nem dolgozna. Megpróbálom letesztelni a szivattyút hátha. :/ Ha nem a szivattyú a rossz akkor én még a gyújtótrafóra tudok gondolni. Ezt lehet tesztelni valahogy ? A gyújtó kábelek újak és a gyertyák is csoda szépek. Fedél meg a rotor is rendben.

-
Directors
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ilyen van az autómba. [link] Tűzfalon.
Ez a MAP szenzor nem ?Erről a "szívólevegő-előmelegítő"-ről nem is hallottam még. Merre találom és hogyan tudom ellenőrizni ?
-
beg
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Addig örülj míg nem tudod
mellette ha még csípőre vágja a kezét akkor fuss. -
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Directors
üzenetére
"...Lambdaszonda nem lehet ugye? Hisz az csak meleg motornál üzemel..."
"...A lambda-szonda működésének elengedhetetlen feltétele, hogy 250-350 °C-ra melegedjen fel. Az üzemi hőmérséklet mielőbbi elérése érdekében olyan típusoknál, ahol a melegedés lassabb, a szondákat beépített fűtőszál-(ak) melegíti-(k)...." (és nem a kipuf gáz, vagy a motor melege bírja működésre.) tehát már hideg motornál is üzemel,egyik feladata a katalizátor védelme.
"...MAP szenzor esetleg ?.."
Az nehezen tud elromlani,mivel neked olyan nincs.
Aszondod
mindent leellenőriztél,rendben van, mégse oké. A szívólevegő-előmelegítő működésének ellenőrzése is megtörtént?Az is úgy működik ahogy a nagykönyvben meg van írva? -
beg
veterán
Asszony pöszén nézne, ha hazatrélereztetném egy rendszámtábla izzó miatt
Nem tudom hogy jönnék ki olcsóban. Tudom, a szabály az szabály. Bár ha jól tudom az új autók miatt már csak figyelmeztetnek, azért van annyi kancsal az úton. Mert azoknál a B oszlopig el kell bontani a szekeret egy izzócseréhez 
-
Nem, cserélj izzót mert ugye amikor indultál, jó volt, vagyis sanszosan csak az izzó égett ki, mozdult el, stb.
Amennyiben nem sikerül a hiba elhárítása (akár csak azért mert nincs pót izzód, vagy mert le kellene bontani a fél elejét a kiégett tompított izzó cseréjéhez), az autó nem felel meg a közúti közlekedés szabályainak, így abban nem is vehet részt.
De ne rám nézz csúnyán és ne az én anyámat szidd emiatt
Én csak a szabályokat meg a hivatalos álláspontot vázoltam. -
-
Vagy testelés rögzítése / oxidációja a rögzítésnél.
De az tényleg belefér a kábel kategóriába.
De szélsőséges esetben lehet kapcsoló is, bár a te autód modernebb ennél szerintem (F-ben pl. a rendes világítás-kapcsoló kapcsolta ugye a műszerfal világítást is meg az utastér világítást). -
beg
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Kapcs. ford:
Ha minden pilács ég, akkor foglalat vagy kábel. Jól érzem?
-
kmarci25
veterán
Segítsetek! 1.7 DTI Meriva-ban hol van az önindító pontosan? Mindenki azt javasolja, hogy ütögessem meg, de gőzöm nincs, hogy merre keressem...

Új hozzászólás Aktív témák
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Forrasztásról mindent az alapoktól!
- Assetto Corsa EVO
- E-roller topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Sorozatok
- TP-LINK routerek
- További aktív témák...
- iKing.hu Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Gold használt, megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Toshiba KXG50ZNV1T02 1TB M.2 NVMe PCIe Gen3 x4 SSD
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB Új akku 12 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Elvittem ugye egy másik szerelőhöz a kocsit, elvitette egy villamosságishoz, ott minden rendben van, szóval akkor valószínű tényleg leragadt a szelep. Azt mondta, ez típushiba. Majd délután érdeklődök, nála mennyibe fájna a buli!