Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Declare

őstag

válasz gban #59163 üzenetére

Mi a hüt szepen, mi a jeghideg? :)

Az hogy hany fokra allitod, azzal csak azt allitod be, hogy hany fokot szeretnel elerni az utasterben. Elvileg tizen 1-2 fokot kellene tudni fujnia, ha minden klappol. Szoval beallitasz mondjuk 22 fokot, akkor ahoz merten allitja a ventillator iranyat/sebesseget (ha automata a klima). A hömersekletet en sem tudom hogy van :F

Szerintem a klimakompresszor ki be kapcsolgatsaval fuj be minidg max hideget a rendszer (csak ha ugye nincs nagy kanikula sokszor all le a kompresszor, ha meg bekapcsolod, hogy LO akkor tolja folyamatosan max ventillacioval). Szerintem olyat nem tud, hogy egyszer 12 fokot fuj be folyamatosan, aztan allit rajta aztan 18 at fuj be. Vegülis a ki be kapcsolgatssal kb ezt eri el ugye...de ez erösen szvsz

Elvileg evente ellenöriztetni kell....en ezt sem a megvasarlas utan, sem azota nem tettem meg...ennek ittam most meg a levet, hogy most mar alig hüt es cicereg :)

Tisztitani otthon is lehet ilyen "klima bombaval" (utasterbe berakod, bezarod az ajtot ablakot, beinditod a gazt, közben meg megy maxon a klima belsö levegö keringetesen.

Az igazi tisztitas az ozonos, az minden bacit/gombat kinyir.

A lenyeg, hogy nem szabad, hogy szaga legyen, mert akkor ezerrel szipkazod be a bacikat/gombasporakat. (kisebb szagokat a klimabombaval is el lehet tüntetni, ha durvan büdös, akkor ozon.

En most arra jutottam, hogy nem art neki, ha nem full hideget fuj, de nyilvan nem szerencses, mert többet megy a kompresszor (akar folyamatosan) ezert jobban hasznalodik hosszu tavon.

Meg egy praktika, ha eddig nem volt klimas kocsid. Ha automata a klima, akkor megallas utan be kell kapcsolni a "nachklimatisierung" ot, az nalam ugy nez ki, hogy motor leallitas utan kb 15 percig megy a ventillator, hogy kiszaradjon a klima (ez akadalyozza meg, hogy paras maradjon, amibe a bacik es gombak megtelepednek). Ha nincs ilyen opciod/nem automata a klima, akkor megallas elött egy 10-15 perccel ki kell nyomni a klimat.

kb ezek jutottak eszembe :)

Új hozzászólás Aktív témák