A halászlé az az (egyik) ételünk, amiből rendszerint vita van. Szerintem az jó, hogy sokan másképp gondolják, az nem jó, hogy vita van belőle. Kezdjem tehát a "konyhaművészet" alaptörvényével:
Az ételt magadnak főzöd.
Melléktörvény: az ételt a családodnak főzöd. Úgy főzd meg, ahogy neked ízlik. Aki csak annyira "gourmet", hogy főz, annál ez a hozzáállás nem csak, hogy elfogadható, hanem nincs is más hozzáállás, amit követnie érdemes. Ha valakit egy kicsit érdekel a konyha, akkor esetleg, ismétlem: ESETLEG, megnézheti az eredeti receptet, hogy tudja, mitől és mennyire tért el.
Ez itt tehát az én (kisebbrészt: családi örökség) verzióm a halászléről. Vitatkozni nincs értelme, mert nem állítom, hogy ez egy általános halászlé recept, azt sem mondom, hogy te nem főzheted másképp. Viszont az, hogy szerinted másképp kell megfőzni a te verziódat, minimálisan sincs hatással az én verziómra.