Hirdetés

2020. június 6., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Bambanő háza tája

  Úgy döntöttem, blogolni fogok.
  Ezen bejegyzés topicjába fogom írni azokat a dolgaimat, amik nem feltétlenül akarnak keveredni más topicok témáival, főleg azért, mert a saját dolgaimról blogolok.

  Remélem, zömében szórakoztató dolgok kerülnek ide :)

  bambano 2 hónapja 27

 • Nosztalgia: szocializmus gyerekszemmel

  Emlékeim arról, hogyan éltem meg kisgyerekkoromban az akkori világot.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Retro 4 hónapja 851

 • Amikor a mérnök világos zöld

  Most leltem: Hanula Barna, akit egyébként is szeretünk, mert rendes petrolhead*, végre normálisan, nem sötétzöld módjára elmélkedik kicsit a környezetvédelemről. Igaz, hogy gyakorlatilag szétrúgja fél nyugateurópa seggét, de ennek itt az ideje.

  Hajrá Barna!

  * többek között a Bugatti Veyron tervezésében is benne volt könyékig.

  bambano 6 hónapja 172

 • WTCR 2019

  1. Michelisz Norbert - 372 pont
  2. Esteban Guerrieri - 349
  3. Yvan Muller - 331

  Nem kell semmi mást hozzáfűzni.

  bambano 6 hónapja 3

 • Szkriptelés betegségek

  Nézegetem a másik portált, konkrétan ezt: [link]

  A feladat az, hogy egy fájlban felsorolja a nyomtatói ip címét, ezekről le kellene kérni a lapszámlálót és elküldeni emailben az eredményt. Ez eddig korrekt. De ami utána jön, az gáz. Oké, a kérdező azért kérdez, hogy tanuljon vagy előbbre jusson a problémájával, de hogy rendes választ nem kap...

  A hülyeség csimborasszója, mikor azt a választ kapja, hogy shell szkript helyett python meg node.js. Azért ne süllyedjünk már odáig, hogy egy 3-4 soros shell szkript helyett nekiállunk objektumokat meg osztálystruktúrát tervezni meg ilyenek, ez abszolút baromság.

  Nem gondolnám, hogy én vagyok a bash zseni, de annál, amit ők ott összedobtak, jobbat tudok írni, majd megérkezik Jester01 kolléga és kijavítja, ami hiba még marad benne :P

  Szeretne a levélbe beleírni valami, az ip címnél emberibb megnevezését a nyomtatónak. Erre két út kínálkozik (figyelembe véve, hogy van egy fájlunk, amiben egy sor egy ip cím formátumban ip címek vannak):
  1. a fájlba minden sorba beleírja, hogy adott ip címhez tartozó nyomtatónak mi a megnevezése. mezőszeparátornak a magam részéről a csővezetékjelet szoktam használni, mert az fordul elő legritkábban bármiféle stringben.

  Folytatás...

  bambano 8 hónapja 62

 • Hardverpornó: SUN M5000 bontás

  Teljesen véletlenül akadtam rá a Play with junk tecső csatornára. A csatornán több videó is az, amit ígér: leselejtezett "szeméttel" játszik. Van itt minden, mint a búcsúban, 1000+ sor/perces mátrixnyomtató, stb.

  Itt konkrétan egy új korában 100 ezer dodós Sun M5000-et borít szét a kolléga, és rendesen dokumentálja.

  Miután én dolgoztam ennél korábbi sunokkal, szerettem őket, így nekem félelmetesen nagy élmény ezt nézni.

  Nincs tápKÁBELezés, lemezeken viszik a telco tápos áramot. Táptopicban le is tennék a hajukat, hogy itt négy darab 2100 wattos táp van :P Egyszer be is szól a fickó, hogy tényleg nehéz a cucc.

  Nem is lehet ezt elmondani, aki szereti a vasakat, nézze meg.

  bambano 9 hónapja 11

 • Boldi on can: amikor valaki ért hozzá

  [link]

  Anno az irc ősi bugyraiban, a #magyaron volt Boldi, aki egyrészt csatorna operátor volt, másrészt volt egy botja, a BolBot, amivel néha rendet vágtak a tömegben. Azóta ismerem őt. Hogy be tudjátok tájolni: 1-2 évvel a matávos 150 forintos kedvezmény előttről.

  Adjunktus úr azóta kinőtte magát, elég keményen tolja a hálózatbiztonságot. Ő tartott egy előadást az egyik konferencián. Ért hozzá, nem csak a szél lobogtatja a száját. Sok mindenben kongatja a vészharangot, amiben én is szoktam. És még engem is meglepett, micsoda ötletei vannak, amivel kekeckedni lehet a mostani technológia ellen...

  bambano 2 éve 8

 • Hasonlat a statisztikus sávszélességről

  Mostanában többször is kitört a vita a netsemlegességgel kapcsolatban. Az egész mélyén megbúvó ok megmagyarázásához talán hasznos lehet a következő hasonlat:

  Vegyük a Ferihegyi reptérre vezető utat. Arra tervezték, hogy sok autó és busz egymás után átmenjen rajta. Ez a statisztikus hozzáférés: statisztikai alapon időnként igénybe veszed, máskor meg mások mennek rajta.

  Érkezik egy államfő (ballereknek Merkel, jobbereknek Putyin, mindkettőre volt példa mostanában). Az általa igényelt magas biztonsági szint miatt (=magas szolgáltatásminőség miatt) lezárják az egész utat Ferihegytől az Üllői út kálvin téri végéig. Abban az időszakban, amikor a védett személy érkezése várható, neki dedikálják az egész utat.

  Meg lehet nézni, mi marad ilyenkor Budapest összeomlott közlekedéséből.

  Az egyedi streaming az államfő érkezése.

  bambano 2 éve 51

 • Iparművészeti agyagedény: dominó adategyeztetés

  Május 4-én írtam blogbejegyzést arról, hogy a Telekom kötelező dominós adategyeztetéséhez kiadott adatkezelési szabályzat mekkora mocsokság.

  Ebből itcafe hír is lett.

  AZÓTA SEM VÁLTOZOTT SEMMI, csak az adategyeztető szájt egy fokkal ótvarabb lett. Most már gugli rekapcsával tolják ki az adatokat amerikába, ami erősen véleményes lehet, hogy jogszerű-e.

  De ez a gugli rekapcsa a kisebb baj, a nagyobb baj, hogy még MINDIG A JÁTÉKOS ADATKEZELÉSI nyilatkozat van kint.

  előre szólok, terjeszteni fogom, hogy mit gondolok nőági felmenőtök foglalkozásáról.

  ----------------------------------------------------------------
  -------- UPDATE -------------
  ----------------------------------------------------------------

  Ebben a pillanatban (2017. 06. 11. 16:20) tettem le a telefont, friss és konkrét infók.

  1. A webes felületen nem lehet eljutni az adatok elküldése menüpontig, mert ha nem vagy hajlandó elfogadni a regisztrálásos adatkezelési tájékoztatót, akkor nem élesedik a küldés gomb.

  Folytatás...

  bambano 3 éve 9

 • A rokonokról

  Hirtelen dolgom akadt "vidéken", beültem a kocsiba, go.
  Ahha, ahogy azt Bambanő elképzeli.

  Már Debrecenben is elég nagy forgalom volt, sikerült majdnem összetolni egy kocsisort... A városból kiérve pedig szinte tömött út, mindkét sávban. Voltak, akik pünkösd miatt jöttek, voltak, akik ugyanezért mentek. Ekkor jutott eszembe a megoldás: rokoncsere.

  Mert minek megyünk oda, miközben ők jönnek ide? A rokonokhoz. Ha elcserélnénk a rokonokat, nekünk nem kellene odamenni, nekik nem kellene idejönni. Két uncsitesót cserélnék helyire!

  jól van, megyek már...

  bambano 3 éve 14

 • Repül az idő...

  Kerek évfordulókon alkalom nyílhat a nosztalgiázásra, a régi szép idők felemlegetésére, meg "abban még vót anyag" :) De az inkognitómat továbbra is szeretném megőrizni, így ha valaki ebből a kicsit homályos megfogalmazásból is rájön, akkor csitt!

  Azokban az időkben a civil lakosságnak gyakorlatilag nem volt semmilyen elektronikus kommunikációs eszköze. Ez az állítás nem túlzás, hiszen az ország többségének telefonja sem volt, nemhogy mobilja, semmilyen se. Az elenyésző kisebbségnek jutott ócska analóg telefon, ha véletlenül elég fontos emberek voltak és olyan helyen laktak, ahol volt még szabad drót. Ez az időszak még bőven a 150 forintos kedvezmény meg a kommerciális internetszolgáltatások előtt volt.

  A civil lakosság egy elenyésző kisebbségének, a digitális úttörőknek jutott telefon és modem egyszerre, akik elkezdték a bbs-ek hálózatát építeni. Mivel én ebben már nem vettem komolyan részt, így ezt a témát itt félbe is szakítom. A nem civil lakosság számára viszont elvetették a hivatalos akadémiai hálózat első csíráját. Ebben vettem részt én is.

  Folytatás...

  bambano 3 éve 14

 • Feltöltős adategyeztetés: anyátok jól van?

  KÉREK MINDENKIT, HOGY A POLITIKAI VONATKOZÁST HAGYJUK, akkor is, ha nyilvánvaló.

  A téma minden tekintetben a szokásos, valakik elbénáznak valamit, így megszületik a salamoni döntés: szívjon mindenki, mint a torkosborz.

  A téma konkrétan: a telekom sales managereinek jól jött, hogy valaki 200+ ezer simkártyát vett, amiért le lehetett nyúlni a jutalékot. Majd amikor kirobbant a balhé, okos vezetők kitalálták, hogy akkor mindenkinél újra fel kell venni a simkártyákhoz tartozó adatokat, hogy később azonosítani lehessen a hívások tulajdonosát.

  A téma ettől is a szokásos: nem azzal foglalkoznak, hogy hogyan vehetett valaki két teherautónyi simkártyát, hanem egy látszattevékenységgel megteremtik a látszateredmény -> látszatbiztonság érzését. Közben szívjon minden normális, így kell ezt.

  De beletörődik az ember, mert vannak olyan szelek, amikkel szemben nem érdemes. És közben azt hiszi, hogy a helyzet már elég rossz, tovább rontani nem lehet. Hát lehet.

  Szó volt itt a fórumban a regisztrációról, volt link, gondoltam ráklikkelek. Szép csicsapicsa weboldal arra próbál rávenni, hogy csináljam online (nyilván, mert akkor kevesebb fizetést kell kifizetniük). Telefonszámot kér. Oké, írok telefonszámot, jön azonosító sms, majd adatokat kér.

  Folytatás...

  bambano 3 éve 53

 • Contest: Fibonacci

  Egy állásinterjún elhangzott kérdésből szeretnék versenyt csinálni. A feladat egyszerű: Fibonacci számokat kell kiszámolni.

  A Fibonacci szabályát mindenki ismeri:
  F(0)=0
  F(1)=1
  .
  .
  F(n)=F(n-1)+F(n-2), ha n>1

  Felmerült kérdésre a válasz: a verseny lényege, hogy minél elborultabb, esetlegesen a feladatra kevésbé alkalmas programozási nyelven beírj egy pár soros algoritmust, ami működik. Nem célpont a konkrét eredmény megadása, azt bárki ki tudja majd számolni.

  Remélem, hogy több olvasóból is előjön a vad programozó és elég agyhalott megoldásokat dobáltok be :)
  Nekem van kettő, lássuk a többit!

  bambano 3 éve 18

 • VoIP asztali készülékkel: Grandstream GXP2140

  Célszerszám, ami az árát régen visszahozta a mobil számla csökkentésével, pedig csak 3-4 hónapja van meg.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 4 éve 33

 • Nyuggerek a színpadon

  Ezen a videón besírtam...
  Nyuggerek a színpadon, némelyik járni alig tud, max. járókerettel, másoknak az arcát csak az égiek meg a plasztikai sebész tartja össze, de ha rock & rollról van szó, akkor tolják, mint állat.

  Ott kezdődik, hogy micsoda társaság... ez kész. nincsenek szavak.

  bambano 4 éve 0

 • Politikus esete a matematikával

  Így parkol egy "politikus", aki elvileg értelmes ember.

  Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos. Az adatvédelem egyik oldalról jogi kérdés, hogy ehhez értenek-e, most ne vitassuk. Másik oldalról informatikai kérdés, ami bizonyos fokú matematikai ismereteket feltételez. Na nem komolyakat, a háromszög egyenlőtlenségek témakör általános iskolás vagy max. gimnáziumi téma.

  Hát ez nem jött össze Péterfalvinak. Szerinte egy autó, ha ferdén parkolnak be, kevésbé lóg ki, mintha merőlegesen tették volna. Vagyis Péterfalvi szerint egy derékszögű háromszög átfogója rövidebb, mint a hosszabbik befogója. Euklidész meg sírva veri a koporsója fedelét...

  Ha válaszolsz, a minek bmw meg minek egyedi rendszám hőbörgést hagyd ki, ez nem az a topic.

  bambano 4 éve 39

 • Ez a mai jogásztársadalom szintje

  Az előbb esett be ez az email a levelezőmbe:

  "Várjuk Önöket szeretettel 2016. február hónap 13-ik napján a CLXXXIV. Wolters Kluwer Budapesti Jogászbálon, melynek helyszíne ez alkalommal a fõvárosi Marriott Hotel Budapest Bálterme. A hazai jogásztársadalom mellett az est vendégei a tudományok mûvelõi, a kutatók és egyetemi tanárok asztaltársaságai."
  ...
  "Várjuk Önöket szeretettel, a CLXXXIV. Wolters Kluwer Budapesti Jogászbál szervezői"

  Ezt egy olyan email címemre kaptam, amit legálisan nem kezelhetnek. Következmény:
  a mai magyar jogásztársadalom elitjének a szervezőbizottsága a btk. 219. paragrafusa alapján börtönbe való adattolvaj.

  bambano 4 éve 9

 • [ÉGT] Két tablet összehasonlító hosszú tesztje

  1. Mit jelent a cím?

  Hosszú teszt: az egyik tablet október végén lesz 5 éves, a másik egy pár napja múlt el kettő. Ez utóbbi dátum, a csaknem kerek évforduló az apropó. Az időszak hosszú, nem a teszt...

  Az első tabletem, a Samsung Galaxy Tab, akkor még mindenféle típusszám nélkül, mivel nem volt más. Ez a legelső sorozatú, 7 collos tabletjük. Írtam róla több blogbejegyzést [ÉGT] (Én és a Galaxy Tab) prefixszel. A második tabletem az Asus Padfone2 öszvére. Ez egy, akkoriban még nagyobbacskának, a mai phabletek korában már csak közepesen nagynak számító telefon és egy 10.5 collos dokkoló, amit stationnek hív, együttese. A station gyakorlatilag egy buta kijelző + akkupakk, ha beledugom a telót, akkor a kettő együtt egy tablet.

  2. A Galaxy Tabról

  Külseje tisztességesen megtervezett, de a világszenzációtól távol álló kinézetű. Mára, ötödik életévének vége felé, kiderült, hogy eszméletlen strapabíró. Pedig strapát kapott rendesen, főleg az első 3 évében. A kijelzőjén és a hátoldalán ma sincs egy karcolás sem, teljesen sima. Ha lepucolom, mintha gyári lenne. Az oldalán egy-két gomb környékén megjelent egy kis kopás, de ennyitől én nem sírom el magam.

  Folytatás...

  bambano 5 éve 1

 • Közös lónak...

  A címben leírt kezdetű szólás hangzott el a fórumban, ami kihozta belőlem a grammatikanácit :)
  Kivételesen azért, mert ez egy érdekes hiba, általában nem szokták tudni helyesen leírni.
  Így hangzott el:

  "Közös lónak túrós a háta!" (sic!).

  A mondás szerint a ló hátán van egy anyag. Ez az anyag valójában nem túró, amely esetben korrekt lenne a ragozás, hanem a csatak, tajték, izzadság kifejezések régies rokonértelmű szava: a túr. Következésképp a szólás helyesen:

  Közös lónak túros a háta!

  bambano 5 éve 14

 • Negyedszázada a senki földjén

  A legendárium szerint egyszer egy úriembert meghívtak, hogy tartson náluk is koncertet, mire ő kicsit hetykén annyit válaszolt: majd ha ledől a fal. Amikor a fal ledőlt, akkor szóltak neki, hogy ez van, volt egy ígéret, khmm. Úriember tartotta a szavát. Így született meg a múlt század pocsék éveinek végét szimbolizáló koncert.

  forrás: wikipedia

  Előzmények

  A falat 1961. augusztus 13-án kezdték el építeni, először szögesdrótot húztak és árkot ástak, később vasbeton megerősítést kapott. Egészen 1989-ig a hidegháború és a kettészakított Németország jelképe volt. 1989-ben már a kezelhetetlenség felé közeledtek a keletnémet állam problémái, gazdasági és belpolitikai téren egyaránt. Erre mi is rátettünk egy lapáttal, először a Páneurópai piknik során nyitottuk meg a magyar-osztrák határt, majd később, a keleti érdektelenség láttán szabályos papírokkal ellátva engedtük ki a keletnémeteket Ausztriába, akik onnan Nyugat-Németországba mentek. 1989. november 9-én este bejelentették, hogy vízumot fognak adni a keletnémet állampolgároknak, de elkövették azt a hibát, hogy a jogszabálytervezetben nem adták meg az életbelépés dátumát.

  Folytatás...

  bambano 5 éve 14

 • vita: pöffeszkedő rendőrautó

  Ti mit gondoltok erről a rendőrautóról?

  szerintem ebben a történetben kb. senki nem ismeri a kreszt.

  bambano 5 éve 79

 • Rádiós körülmények együttállásáról...

  Egy kis hálózati hekkelés esett be az utóbbi 1-2 nap, most is azt csináltam. Hogy eldönthessem, működik-e a net vagy sem, egyszerű megoldást választottam: kliens gépen tecső, valami szám és hallgatom. Ha nem működik, megzakkan, egyszerű ez mint az 1x1.

  Tavaly elkapott az agybaj, hogy filmet akarok nézni, így vettem egy rádiós fejhallgatót. Nem egy nagy durranás, de arra jó, hogy a relatíve rövid kábelű drótos fejhallgatómat nem szaggatom szét, ha hirtelen megmozdulok és a kábel szerint kimentem a területről. Ezt tettem fel most is.

  Dolgozok, dolgozok, szól a Whitesnake (nekem nem volt kedvenc, de Lois Lane annyira dicsérte, hogy egyszer rá kell áldozni az időt. Idő repül, mindenkinél eljön egyszer a pillanat, hogy megszólít a természet. Puff, felálltam, kirohantam a kishelyiségbe. Ráültem, nekiláttam a floodnak. Meg kicsit headbangeltem is hozzá.

  He? Akkor vettem észre, hogy a fejhallgató még a fejemen van és szól. Két fallal meg három helyiséggel odébb... csúnya szokásokat fogok felvenni, ha ennyire egyszerű lesz feldobni a kergetőzést a barnamedvével... :) az üldözési mániámat elkussoltattam erre az estére, majd holnap.

  bambano 5 éve 6

 • napi bulvár.../20150228: a méreganyagokról

  Megint szemetet olvastam, úgy kell nekem: [link] 7 biztos jel, hogy a szervezetedben méreganyag van.

  Ezt én le tudom írni szakmailag sokkal korrektebben és rövidebben: 1 biztos jel, hogy a szervezetedben méreganyag van: ÉLSZ.

  Ennyi.

  Ha élsz, van anyagcseréd, amiből következik, hogy van benned méreganyag. Ha élsz (értsd: nem döglöttél meg), akkor ezt a méreganyagot a szervezeted záros határidőn belül ki tudja üríteni. Mert ha nem, akkor nem teljesül az előfeltétel. De persze, csak nyugodtan olvass ilyen blogokat, vedd meg a termékeket, amiket ajánl, az se baj, ha tőle, és méregteleníts, meg diétázz meg kábítsd magad. mer különben kinéznek a metrócekcuális városi körökbő'...

  bambano 5 éve 8

 • napi bulvármocsok/20150213: samsung okosóra fotóbolt katasztrófa

  Itt jelent meg az aktuális fotóbolt hazudozás, a szöveg szerint "A francia Vogue divatszerkesztője Emanuelle Alt csuklóját is díszíti":

  Ehhez képest ez a kép már több, mint három éve is megjelent itt.

  Lehet, ha ráérnék turkálni a guglit, Wintour képnek eredetijét is megtalálnám... ééés igen vs.

  bambano 5 éve 2

 • A netadóról konkrétumokkal

  A tavaly elkészített, idei évre vonatkozó költségvetési törvény tervezetében tűnt fel a netadó. Ebben a blogbejegyzésben a netadó gazdasági alapjaival foglalkozom, konkrét tények alapján. Sem politikát, sem semmi mást nem írok ide, a fórumban sem szeretnék látni. A következtetés egyértelmű lesz, nem kell firtatni :)

  A netadó első tervezete azt mondta, hogy az adó alapja az előfizetői forgalom, alanya a szolgáltató. Az igazságos ítélethez először is tudnunk kellene, hogy valójában mi is az adó alapja. A megfogalmazás számomra világos, így már csak az hiányzik, hogy a törvényjavaslatban vázolt elképzelés mögé konkrét számokat tegyünk. Ezt a célt tűzi ki és próbálja beteljesíteni ez a poszt.

  Aki ismer, tudja, hogy kisebb internetszolgáltatóknál vagyok rendszergazda-it mindenes. Az alapadatok innen vannak. Nem szeretném megmondani, hogy konkrétabban honnan, nincs is értelme. Elég annyi, hogy egy létező magyar kisváros átlagostól minimálisan eltérő forgalmi statisztikáját vettem alapul és abból következtettem. Azért eltérő, mert vidék, vidéken pedig kevesebb a torrenthuszár (nem érnek rá az emberek). Lehetne más érdekes szociológiai posztot írni az előfizetői adatbázisból, egyszer lehet, hogy megteszem...

  Folytatás...

  bambano 5 éve 4

 • Fizikus mosógépet javít

  Elöljáróban leszögezem: végzettségem szerint nem vagyok fizikus, de mindig is érdekelt a téma és szerettem is anno.

  Szóval jön haza a fizikusi vénájú vén kocka informatikus, alig lép be a lakásba, rögtön megkapja frontálisan a nap hírét. Ez egy olyan hír, ami a "soha nem akarom hallani" című listán előkelő helyen van: bedöglött a mosógép. Taaainggg mint a rajzfilmekben, a szemem egyből átváltott dollárjelre...

  Elmondás szerint a hibajelenség az, hogy tönkrementek azok a rugók, amik a mosódob ajtaját a helyükön tartják. Így amikor véget ért a program, a dob "úgy maradt". Nézem, tényleg nem forog.

  Első gondolat: látom a dobon belülre szerelt (minek nevezzem) akadályokat, karmokat, amik a mosást azzal segítik, hogy akadályozzák a ruha mozgását, ezzel hozva forgásba, amikor a dob is forog. Vagyis hogy a dob forog, a ruha meg nem tud lemaradni a forgástól. Ezt egy mozdulattal betoltam a dobba, hátha a keletkezett résen ki tudom pöckölni az ajtót vagy valami. Hát vagy valami lett...

  Folytatás...

  bambano 6 éve 16

 • Súlyadó: egy harc vége?

  A történet régi időkre nyúlik vissza, első saját tulajdonú autómat 1998 márciusában ellopták. Jól figyeljen a kedves olvasó: 1998-at írtam.

  Egy szép márciusi reggelen indulnék munkába, határozott mozdulattal dugom a kulcsot, kisvártatva veszem észre, hogy nincs mibe. A hűlt helyen meg nem volt kulcslyuk. Nem sok választási lehetőségem volt: bementem a városi rendőrkapitányságra feljelentést tenni lopás miatt. Egy bölcsészettudományok terén nem túl izmos fiatal rendőr vette fel a vallomásom, miközben elmesélte a vágyait is (kenőpénzre számított, vagy mi?). Lényegi momentum, hogy ilyenkor elvesznek mindent, ami nálad megmaradt az autóból: slusszkulcsot és kiemelten forgalmit, okmányokat is. Mivel a nyomozás esélytelennek látszott, két hónap múlva kaptam egy terjedelmes határozatot, miszerint a nyomozástól további eredmény nem várható, így azt lezárják, az autót forgalomból kivonják.

  Itt is választhattam, hogy belenyugszom vagy belenyugszom. Jobb híján belenyugodtam. Teltek-múltak az évek. Pályakezdőből már nem annyira pályakezdő lettem, család is alakult, így elköltöztem. Korábban a szüleimhez voltam bejelentve (mint a legtöbb gyerek :) ), majd saját lakásba költöztünk.

  Folytatás...

  bambano 6 éve 27

 • gyerekszáj/20141010: gépjármű oktató

  Csemete jogosítványra hajt, ma kezdte a vezetést. kérdezem tőle: oktatót bírod? válasza:
  "aha, jó fej. beültem a kocsiba, elmondta miért fogja feljelenteni a postát, tisztára mintha otthon lennék"

  rotfl :) :DDD :DD

  bambano 6 éve 5

 • Milyen telefont vegyek?

  Ide írom, mert remélem, hogy nagy vita lesz belőle, de az meg nem fér el a rendes topicjában...

  Megint eljött az idő, hogy telefont kellene vennem. Ez még szempont lesz.

  Mire használom:
  - telefonálásra
  - sms küldésre
  - vekkernek
  - bt kell
  - nem ártana, ha látnám, amit kiír

  Semmi másra. Nem kell net, nem kell okostelefon, navigáció. Legyen jó akksi idő, tudjak rajta beszélni. Nekem nagyon fontos, hogy legyen benne gyárilag jól működő üzemmód váltás. Szabályozni akarom, hogy ki mikor csöröghet rám.

  Egy dolog, ami eddig nem volt, és esetleg jól jönne: valami rendesebb mp3 lejátszó, hogy a kocsiban ne csend legyen folyton, mivel a hallgatható rádióadók mennyisége konvergál a nullához. dab-t meg nincs.

  Erre eddig úgy gondoltam, hogy a nokia asha 300 megfelel. Hogy naposabb időben semmit nem lehetett látni a kijelzőjén, azt eltűrtem. Hogy kicsit koszosabb ujjal taperolva az érintő kijelzőjét, kb. hulla volt, kibírtam. De mostanában elkezdtek szakadozni a hívásaim és ettől a falra mászok.

  Folytatás...

  bambano 6 éve 54

 • A hozáállásról: úgy nem lehet...

  A hozzáállásról szól ez a kis szösszenet. Nem vagyok ideges, ááá, dehogy...

  Szóval van egy feladat (végülis mindegy, hogy mi). Kétségtelen, nem egyszerű meló, de el kell végezni.
  Ennek tudatában direkt jó előre szóltam, hogy mindenki felkészülhessen rá lélekben. Már legalább egy fél éve rágom a fülüket vele. A döntést valamikor jövő tavasszal kell meghozni, amikor már jó idő van.

  Ez a lényeg. Hogy jövő tavasszal kell dönteni. Vagyis nincs kimondva még a végső szó. Sőt, továbbmegyek, semmilyen szó sincs kimondva, mert gyakorlatilag a mai az első munkanap, amikor egyáltalán konkrétumok kerültek szóba, nem csak annyi, hogy majd csinálni kell.

  És akkor a válasz: azt úgy nem lehet megcsinálni. Tehát az első szavuk ez: úgy nem lehet. Fél évvel a végső szó kimondása előtt, egyáltalán bármilyen szó kimondása előtt már tudják, hogy nem lehet.

  Komolyan, megmondtam a főnöknek, hogy kimegyek és széttépem az egész bagázst ezért. Ez a minek nekem ellenség, ha ilyen barátaim vannak című színdarab második felvonása volt.

  bambano 6 éve 9

 • Hülyebót meg a vidéki árazás

  Hdmi-vga átalakítóra lett volna szükségem. épp arra jártam, hát bementem a hülyeboltba. (gy.k.: MediaMarkt).

  Kérdezem, van-e kéznél, mondják, hogy van. hol? leveszi a polcról, elmorzsolja a fogai között az árakat.
  öröm, bódottá, stb. kosárba berak. kisördög kapar, megnézem az árat, a szám tátva marad, mint egyszeri örömlányka a széchenyi utalvány láttán...

  Mielőtt kibököm az árát, hozzátennék annyit, hogy az árgépen 7k alatti árról indul. na szóval kéremalássan harminckettőezer-nyolcszázkilencvenkilenc forint volt a cetlin. Ezért nem értettem, mikor elmotyogta.

  Visszamegyek az eladóhoz, mondom erősítse már meg, hogy ennek mennyi is az ára. Megnézi, azt mondja, ennyi. Ne vicceljenek már, azért ez kicsit húzós. Erre odajön a helyi okostojás eladó és elkezdi lökni a vakert, hogy mer a hdmi a legmagasabb szintű kapcsolat (mondom ha a displayportot nem nézzük), kicsit megakad, és löki tovább, hogy mer ez nem csak kábel, hanem van benne egy csúcsminőségű a/d konverter is. Mondom az konkrétan pont nincs benne, de ha volna is, miből, platinából? Erre erőlteti az a/d konvertert, mondom hdmi az digitális, vga analóg, digitálisból analógot d/a-val szoktak csinálni. Erre visszavesz. Én is visszatesz polcra, beragadt készlet, az is marad.

  Komolyan nem értem. Egy nyamvadt hama displayport kábel is 13 rugó fölött volt, egész pontosan mit is akarnak ezekkel az árakkal?

  Folytatás...

  bambano 6 éve 36

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.