- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
válasz
kraftxld #41896 üzenetére
Egyáltalán nem lenne nehéz megérteni, ha nem így tálalnád. De tulajdonképpen mostanra kiderült, hogy úgy nem használod büszkén és úgy titulálod hulladéknak, hogy fogalmad sincs róla mi az. Egyetlen pozitív jelző sem jut eszembe az ilyen hozzáállásra és gondolkodásra, úgyhogy inkább befogom.
-
fokukac
nagyúr
"a privát üzenetet már elolvasta a címzett, így már nem módosítható"
hasznos fícsör, tényleg
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #41894 üzenetére
van egy ilyen kislány az ismeretség körben...
(egyik jóbarátom gyermekes anyukánál csajozott be, így egyből kapott egy gyereket)
9,5 éves, de mindig azzal cukkoljuk, hogy igazából még csak kettő -
Viszlát
addikt
válasz
kraftxld #41887 üzenetére
Hulladék csak a saját hibádból jöhet, a saját ismeretségi és érdeklődési köröd határozza meg a tartalmat, szóval ez így elég nagy öngól, legalábbis felém nem ömlik semmiféle hulladék. Mellesleg nem is állítottam, hogy nem léteznek más kommunikációs csatornák, mindazonáltal a Facebook sok minden egy helyen, remek funkciókkal és szolgáltatásokkal. Értem én, hogy divat szidni, de amiatt, hogy néhányan szemkivájásra használják, a kanalat leszólni finoman szólva is butaság.
(#41889) tbs: az egyik leghasznosabb, nagyoktól csak pontosan.
A többire lásd a fentieket.
-
-
fokukac
nagyúr
-
fokukac
nagyúr
válasz
kraftxld #41877 üzenetére
az élet kegyetlen... (én ezért nem is megyek szabira, mert szar utána visszajönni
)
a termelés pedig fontos dolog.
ez jusson eszetekbe, amikor az ájfónotokat nyomogatjátok... -
NoLF
veterán
válasz
kételkedem #41873 üzenetére
most már Siófok, de itt is van sör
-
NoLF
veterán
válasz
kételkedem #41866 üzenetére
Bristol-budapest-kecskemet, mar itt sorozok a varoskozpontban
-
neduddki
nagyúr
HI!
ez amai dinnye kics erdeks vo, kozpe min amez szelle min a tok:- (((
udv
neduddki
p.s. elmenebn a barack min a zalom:- )))
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #41868 üzenetére
ez szar
-
concret_hp
addikt
[link] elsőre vicces, másodikra azonban rájön az ember, hogy nem
-
NoLF
veterán
kb. másfél óra és indulás, lassan pakolnom kellene
-
FehérHolló
veterán
válasz
fokukac #41860 üzenetére
Látod, nálam megőrült volna. Épp most szereltem össze, majd fel a fürdőszobai szekrényt. Most sikerült csak fúrót szereznem..
Eddig nem volt tükör a lakásban cirka két hónapig.(Na jó, másfél hónapig a földön tartottam a szekrényhez tartozó tükröt, szóval meg lehetett valahogy oldani az indulás előtti gyors ellenőrzést.)
-
-
fokukac
nagyúr
Ha már nők. afél életemet a nőkre várva töltöm. Fél 4 van, de még nem készült el.
-
-
Galdius
csendes tag
"Break It Down"-ost googlizom mert meg is akarom keresni
még egy részlet a müsorból mikor a kvarc óra müködését mutaták be a müsor azzal ért véget hogy az órát a sütőben felejteték és egy gyorsitot fevétel ahogy az óra szétolvad
-
-
törölt tag
Illetve sracok, keresek szilikonos jegkockat, nem talalkozott vele valaki a boltokban monstansag? Halas lennek ha tudna valaki egy helyet, ahol lehet kapni.
-
válasz
DeFranco #41831 üzenetére
egyelore nem faj, kialudtam ugy latszik
pedig visszagondolva nem ettem semmi olyat ami kockazatos lett volna. remelem nem jon elo ma mar, este szigetre menest terveztunk
a szoba 30 fok helyett mar 27. viszont tegnap ejfel korul kidolt egy fa az utcaban, kb 20 meteres lehet, reggelre feldaraboltak.. elotte meg du a cegnel volt ugyanez, de ott sajnos 3-4 autot el is kapott..:/
egyebkent te jol vagy, nem jelentkezett az ujabb virus?
-
törölt tag
Az elmeny amikor lefekszem hajnal 2-kor, de meg reggel 7-kor is forgolodom a melegben, es 10kor pedig mennem kell melozni. Fuuuuuuh.
-
Integra
titán
igazából el lehet játszani ezzel, de úgyis mindent kiderítenek rólad ha akarnak.
mivel mi nem csibészek vagyunk, teljesen mindegy. viszont nagyon durva adatvédelmi aggályokat vet fel szerintem. szapuljuk a magáncégeket, fb-t, google-t, ms-t etc, közben a hatalom konkrétan mindent tud ha akar. nincsenek határok ilyenkor, mindegy, hol vagy.amúgy nem usa függő az útlevél, csak oda már konkrétan ez a fajta kell, de nem kapsz ma már más útlevelet, csak ilyet, ez az egy van. akinek új kell, az ezt kapja. más országok is befogják vezetni. egyébként meg olyan szoftverek vannak amik a füledről azonosítanak be etc, az ujjlenyomat az utolsó ilyen, ami miatt aggódni kell, egyszerűen az ujjlenyomat jelenleg az általánosan elfogadott ilyen azonosító. később jön a szem, és amíg lescannelik, addig a füled is felvette a kamera
-
ladybug
őstag
A kisebbik painttel rajzol. Tudom, nem egy bonyolult program, de akkor is. Most pl odatett a fej mellé egy "buborékot", hogy a figura éppen mit mond.
-
Integra
titán
válasz
parandroid #41837 üzenetére
van módszer, amivel átmenetileg, rövid időre eltüntethető az ujjlenyomat, csak nem biztos, hogy azzal átmész a lenyomat vételen, vagy ha igen és később észreveszik, akkor azért leszel gyanús
-
Integra
titán
válasz
parandroid #41834 üzenetére
az egy sima fénykép szerintem, csak gyanítom hivatalosan így hívják a hatóságoknál - hülye egy nyelvezet
szerintem az okmányirodában sincsen semmi különleges a fotóban, egy kamera, aminek mondjuk természetesen van egy egyedi azonosítója, de nem ugyanaz, mint egy pályaudvaron egy gyorsfotózdának. de hogy mitől lenne az okmányirodás vagy pályaudvaros fotó biometrikus azonosító technikailag, ez nekem rejtély. az okmányirodás fotónál talán egy komolyabb arcelismerő és megváltoztathatatlan arcpont rögzítő szoftver is dolgozhat, de ha elfogadják a pályaudvaros 50e euros bódé fotóját is, akkor ez az elmélet is bukik kapásból.tildy:
fénykép + bal és jobb mutatóujj lenyomat kell az útlevélhez, pont most lett kész az új útlevelem az usa miatt. nem örültem az ujjlenyomatnak, de nem lehet mit tenni ellene, max nem csinálsz útlevelet és nem mész sehova. :-/ -
tildy
nagyúr
válasz
parandroid #41834 üzenetére
A fenykep is az, ahogyan a magyar utlevelekben is volt olyan biometrikus amihez nem kell ujjlenyomat ( most nem tudom otthon mi a modi) [link] [link]
Amugy a repteri kapuknal tud jonni egy ilye utlevel. Fenykep eseten ez az, hogy megfeleloen van beallitva a magassag, hogy kepfelismeressel kesobb mukodjon. -
parandroid
félisten
válasz
Integra #41832 üzenetére
Apropó, biometrikus. Németeknek most az a mániája, hogy "biometrikus" fényképet kérnek az igazolványokhoz. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy beülsz egy fényképezőbódéba valami nyilvános helyen, bedobsz pár eurót, és csinál rólad a gép egy képet négy példányban. De ez mitől biometrikus? Én úgy tudtam, hogy a biometrikus azt jelenti, hogy tárol valami biológiai azonosítót, mint pl ujjlenyomat, íriszkép, dns-minta, hangazonosítás, vagy mittudomén. Először lehülyéztem, aki azt mondta, hogy biometrikus fényképet kérnek tőle a jogosítványhoz, aztán letöltöttem az igénylőlapot, és tényleg ez áll rajta...
p
-
Integra
titán
válasz
bobsys #41824 üzenetére
mivel a kártya nem a te tulajdonod, köteles vagy eredeti állapotban megőrizni. amennyiben a kártyát bármilyen látható behatás éri, lekaparod a ccv-t, akkor a kártyát visszautasíthatják. természetesen ha észreveszik.
a legbiztonságosabb a chip+aláírás kellene legyen, de hányan vetik össze a kártya aláírását az számlán levővel és hányan grafológusok? a ccv-t is egy fogós kérdés. chip+pin+aláírás lenne az igazi, de ilyen nincsen, idővel meg úgyis jönni fog a biometrikus azonosítás a kártyákhoz, ahogy az új útlevelekben is már ez megvan. de ez nagyon sok év. az a baj, hogy nagyon lassan tudnak megegyezni ezekről a változásokról és brutális összegeket emészt fel és noha az államok, felügyeletek szeretnék biztonságosabbá tenni, senkinek sincsen kedve ezt megfinanszírozni. mindenki csak kényszerből teszi. mindig lesz egy kiskapu, amit kifognak a leleményesek használni. amíg a biometrikus azonosítás nem lesz, addig biztosan. és ha lesz? akkor meg majd elvisznek a kártyáddal együtt ahogy azt tették egy ideig az ilyen azonosítóval felszerelt autók ellopása esetén? inkább másolják le a kártyám vagy vigyék el az autóm -
Viszlát
addikt
válasz
ladybug #41828 üzenetére
Plusz szvsz benne van az a ritkán kimondott probléma is, hogy tele van a környezetük a végletekig hangoztatott értékekkel rendelkező férfival/nővel, csak nincs pénze/ronda/kicsi a melle/nagy a melle/van rajta sapka/nincs rajta sapka, szóval mindazok a külsőségek, amiket ezek a panaszkodók (véleményem szerint képmutatóan) soha de soha nem említenek, pedig az esetek nagy részében ezen áll vagy bukik a dolog. Azért is különösen érdekes, mert amúgy azt úgy mindenki elkönyveli, hogy a jó kapcsolathoz szükséges a fizikai vonzalom is, de mégis, ebben a nagy erkölcsi piedesztálra emelésben valahogy elfelejtődik annak említése, hogy ja egyébként három halál normális fickó/nő kerülget már két éve, de nem tetszik a szemöldöke.
-
ladybug
őstag
válasz
neduddki #41827 üzenetére
Itt nálunk olyan hajnali 1-2 felé kezdett igazán bedurvulni. Mostanra kellemes 21-22 fok van. Viszont pocsékul aludtam, és valószínű a lehűlés miatt fáj a fejem is, durván.
Kis megjegyzés az előbbi témához: a szingli nők ugyanazt mondják, amit a szingli pasik. Valamiért ugyanaz a probléma áll fenn mindkét részről és már eleve egy megbélyegzéssel indul mindkét részről az ismerkedés. 30-on felül egyre jobban megvan mindenkinek a jól (vagy kevésbé jól) bejáratott élete, és nehezen oldható meg, hogy két élet eggyé váljon, mert mindkét fél ragaszkodik a sajátjához és nehezen változtat. Ezt pont azokból a beszélgetésekből szűrtem le, amikor szingli férfiak és nők panaszkodtak nekem, hogy miért nem tudnak ismerkedni, hosszú távú kapcsolatot kialakítani.
-
neduddki
nagyúr
H!
iccakai minimum 22 fok na azer ez mar boseges lehutes:- )
udv
neduddki
-
Ejj mi folyt itt tegnap, már majdnem vér is
Egyébként tényleg sok a "liba", na de ez a férfiakra is igaz, hogy 2-n áll a vásár, szóval elkorcsosúlt a világ.Én is itt vagyok 3x-ben, és még keresem az oldalbordám, pedig nem iszom (na jó azért egyes alkalommal igen, de nem matt részegre), nem vagyok erőszakos, hűségesnek is mondanám magam, humorosnak is tartanak, családszerető vagyok, de én se vagyok tökéletes, hiányoznak belőlem a hibák
-
Integra
titán
válasz
kraftxld #41821 üzenetére
igen, ez pre-auth trx, sok helyen van ilyen, az express site is alapvetően így működik biztonsági okokból. és azért kellett becaplatnod, mert épp volt kútkezelő, ilyenkor ő nyom rá release-t. ha zárva lenne akkor meg a crind-en magad választanád ki a felajánlott összegek közül a legmegfelelőbbet. a tranzakció mögötti process pedig alapvetően azonos.
de ezek mind szabadon konfigolhatóak, ezt is kúthálózata váltogatja, módosítja, de vannak bizonyos törvények amiknek mindenkor megkell felelni és betartani. és emellet aztán igazítják a teljes műveletet a saját rendszerükhöz, hogy az úgy, ahogy illeszkedjen a már meglévő tranzakciós és feldolgozó láncba. több kevesebb sikerrel szokott ez működni, néha egész hajmeresztő felépítéseket látnide ez azért van, mert legacy szinte minden, a kód 30-40 éves, aztán ezt toldozzák-foltozzák minden cégnél, ahogy megkell felelni az újabb és újabb pci adatvédelmi szabályoknak, adó és áfa változtatásoknak etc.. ahelyett, hogy a vasat megtartva csak újraírnák a kódot. drága. mindenki spórol. aztán ez lesz a vége
-
kraftxld
félisten
válasz
Integra #41818 üzenetére
Amikor a kocsit takoltam visszaadás elött, benyomtam az AMEX-et a kútba, ugyebár az amerikaik számára a ZIP kód az 5 jegyű, számukra értelmezhetetlen ha valahol kevesebb vagy több van. Na mindegy, kártya be, az itteni 7201-es ZIP helyett beütöm a 72011-et, erre sír, hogy menjek be a shopba.
Beballagok, mondom az unott képű csajnak, hogy nem itteni kártya és a kocsit szeretném telenyomni, visszakérdez, hogy márpedig mennyit akarok tankolni, erre vigyorogva mondom, hogy tele kérném.
Azt a zavart arcot amit vágott mutogatni kellett volnaKijelentette, hogy olyat pedig nem lehet mondjam meg előre, hogy mennyi dollár értékben fogok tankolni.
Erre meg én vágtam fura fejet, mert azt se tudtam mekkora a kocsi tankja, mennyi liter egy gallon és mennyiért adják a benzint
Erre a megoldás az volt, hogy $100-at pre-chargeolt a kártyára, majd a végleges hetvenpár dolcsit vonták le.
Aztán visszakérdeztem, mégis mi az ami megállítja őket, hogy mondjuk $1000-et durrantsanak le, de csak vállvonogatás volt a válasz. -
Integra
titán
válasz
bobsys #41815 üzenetére
a magstripe-ot nem mertem beírni, de sejtettem, hogy kőkorszak van
pedig az amex már chip+pin-nel adja az új kártyáit, ez is valami
tudom, hogy nem nyugtat meg, de a nagy németország is erősen a középkorban van banki infrastrukúrában, a tan-itan tranzakciós internet bankingjuk meg egyenesen pattintós korszakot hozza, elképesztőbár ők is már állnak át a chip+pin ola ellenőrzésre, de a háttér egy nagy gané még mindig. ha hiszitek ha nem, abszurdisztán ilyen tekinetetben kifejezetten az élen van, akármilyen fura
kraft:
ilyen van európában is, és mindenhol a világon, nem ország függő, ugyanis vannak kártyatípusok amikhez a rendszer úgy van párosítva, hogy másképp ellenőrzi azt, hogy white vagy blacklisten van és a mögé felépített logika nagyon régi. újra kéne kódolni az egész tranzakciós műveletet. csak ez rengeteg pénzbe kerül.
alapvetően mindenki csak azt látja, hogy lehúzod a kártyát és fizettél. na ez a háttérben absz nem így van, ahány kártya, ahány terminal, szolgáltató, pos, bankfelügyelet, kúthálózat, adózási ellenőrzés és még sorolhatnám.. bődületesen összetett a tranzakciók világa. és ezek miatt mai napig vannak ilyen kártyafizetési hajtépések és még sokáig lesznek -
bobsys
veterán
Ugy nez ki belefutottam abba amibe minden amerikai legelabb egyszer, lemasoltak a kartyamat valahol es probaltak $200 vasarolni a Walmartban ma. Hivott is a hitelkartya kibocsato, kartya letilt es majd kuldik az ujat.
-
BlacKSouL
addikt
-
Integra
titán
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #41804 üzenetére
ott nem lehet szingli kolleganoje?
-
Galdius
csendes tag
Srácok nagy kérdésem lenne
Főleg az idősebeknekrégen volt egy müsor ha mindenigaz a spektrumon (mikor még szivárvány volt a logója)
a müsorba egy kopaszodó szemüveges és egy pofaszakálas fószer mutatot be dolgokat hogy müködtek
pl kvarc óra ,fax és a google se nagyon tud segyteni benneszóval valki nemtudja a címét
előre is köszi a válaszotokat
-
kraftxld
félisten
válasz
concret_hp #41804 üzenetére
Néha vissza is lehet jönni nyaralni, mint ahogy mi voltunk most 9 hétig
-
Tim82
félisten
FehérHolló:
Egyébként elnézésedet kérem, mert abban tökéletesen igazad van, hogy ha megosztottad volna azt a háttérinfót, hogy lila gőzöd sem volt az említett esetben arról, hogy veled csalnak meg mást, akkor sértő és nem jogos a neked szegezett kérdés. Remélem, elfogadod tőlem. -
remelem nem jutok defranco kollega sorsara, de nekem is meglehetosen elkezdett gorcsolni a hasam :/
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #41795 üzenetére
Az a gond, hogy a morális ítélkezést még mindig te magyarázod bele, picit el kellene már ettől vonatkoztatnod. Mivel azt sem mondtad, hogy tudtad-e vagy nem tudtad adott esetben, hogy házas-e a doktornőd (konkrétan egy szóval sem utaltál rá), még mindig az általad adott információmorzsákból indulhatunk ki. De azt most elárulom, hogy számomra tök mellékes, hogy "hibás" vagy-e vagy nem, nem ez a lényeg.
Számomra még mindig csak az furcsa, hogy általánosan lesújtó véleményt formálsz a nőkről úgy, hogy lényegében 1. pár negatív példából indulsz ki (ami persze sajnálatos, bár nyilván azért negatív példák, mert te húztad valamilyen módon velük szemben a rövidebbet), 2. valószínűleg nekik ugyanúgy van magyarázatuk arra, hogy miért olyanok, amilyenek és ettől még nem rosszabbak nálad vagy nálam, 3. ugyan azt állítod, hogy nem sértődtél meg, mégis sikerült egy egyszerű és az általad leírtakból logikusan következő kérdésbe azt belemagyaráznod, hogy akkor biztos jól elítélünk, meg lenézünk, meg erkölcsileg magasabbrendűnek gondoljuk magunkat. Pedig én csak valamiféle belátás hiányát vettem észre, ennyi.
Persze, lehet úgy is hozzáállni a világhoz, hogy egy nő sem érdemel hosszabb távon semmit, csak épp ez káros lesz, neked is, azoknak is, akikkel kapcsolatba kerülsz. Ennél te - szerintem - jobb vagy, úgyhogy remélem, ez csak időleges. Ilyen korszakom nekem is volt, szerencsére elmúlt, nem sírom vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honda topik
- Óvodások homokozója
- Komolynak tűnő gamepadekkel gyarapította palettáját a Razer
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Lenovo Ideapad 5 14" FHD IPS Ryzen 5 5500U 8GB RAM 256GB NVME SSD Magyar Vil. Bill. Garancia
- LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K UHD Gaming Monitor garanciával
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- Eladó iPhone 13 Blue 128Gb független Akku 100%
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- APC UPS 950VA (BX950MI-GR)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 94% Akkumulátor
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 32GB 1000GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest