- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
erre mi szükség volt?
FÁRADT GŐZ
A világ nagy kérdéseinek nagy topikjai, higgadtan, bölcsen. Apróságok az off-topic logoutba!LOKÁL
Világ PROHARDVER!-esei egyesüljetek! Avagy helyi topikok, találkozók, táborok, események...mi köze ennek a topicnak a lokához?
a fáradt gőzbe valók továbbra is.
ahogy az eredetileg is volt a kimondhatatlan nevű topic esetén is...
egy újabb ostoba, demagóg húzás a nem szabad róluk beszélnikről.... komolyan, tudatos rombolás és leépítés a részükről. -
-
fokukac
nagyúr
nincs még egy ilyen ország.
Szerintem az összes szomszédunk most nagyon röhög, már ha eljutott hozzájuk ez a nagyon okos hír.szánalmas ez az egész ország, úgy, ahogy van.
És igazából azt kell, hogy mondjam, hogy meg is érdemli ez az ország, de tényleg. Elvégre most szavazták meg, sokharmaddal, sokadszorra ezt a lelkes dilettáns bandát.
-
Viszlát
addikt
Nem akarok szavakon lovagolni, de ötleteket ne valósítsanak meg, hanem azt először tesztelni kéne, neadjisten a már előzetesen elkészített tanulmányok, felmérések eredményeivel összevetni, aztán ha már megtörtént minden módosítás, ami a sikeres megvalósításhoz kell, akkor lehetne nekiállni.
Sajnos ezen a területen is (mivel a hozzáértőket módszeresen kigyomlálták), leginkább a primitív és szűklátókörű "bezzegnyugaton" hozzáállás tapasztalható, de még annak is a legalja. Elmegyen a tiszteletreméltó semmirekellő miniszter úr egy konferenciára Stuttgartba, megnéz egy másfélórás powerpoint prezentációt az ottani rendszerről, aztán hazajön, hogy bezzegnyugaton, nekünk is ez kell. Pedig nem, mert soha az életben nem fog az a rendszer egy az egyben működni itthon. Sem fizetőképes kereslet nincs rá, sem a helyi adottságok/igények nem egyeznek és még lehetne sorolni az okokat.
Klasszikus példa a buszos tömegközlekedés helyivé zsugorításának terve, amit valaki látott valahol és belelkesedett (a nagyvárosok között a nép közlekedjen vonattal, a helyközi buszközlekedést pedig a vonathoz igazítjuk), nagy slunggal neki is álltak volna, már kész volt a "terv" (meg kő' csinyáni 3 éven belül!), amikor a volán társaságok szóltak, hogy ez mind szép és jó, de nem lesz aki vezesse a buszokat, mert a helyközi járatok kiesésével megszűnik az egyetlen bevételi forrásuk, ergo fizetni se fognak tudni (a helyijáratos közlekedés mindenhol veszteséges, önkormányzati támogatással működik csak, erről is lehetne regéket írni). Ugyanis az már nem esett le senkinek, hogy ahol ezt látták, ott egy cég/önkormányzat/régió oldotta meg a közlekedést, nem tucatnyi önálló céget akartak egy összefüggő rendszerben összehozni. Akkor elkezdődött a fejvakarás (összefogás emberek, a nép ezt akarja!), amit az is megbonyolított, hogy egy független hozzáértő, saját idejéből áldozva, tökingyé' megcsinált egy tanulmányt, tételesen felsorolva, hogy az elképzelés jelenlegi formája mennyi sebből vérzik. Csak egy példa, a gyárak 90%-a műszakos munkarendben dolgozik, a buszok ehhez igazodnak is ott, ahol nincsen különjárat a munkásoknak, de a vonat nem. De ugyanígy nincs szinkronban a menetrend a tanítás kezdetével és végével sem, ráadásul arra senki nem gondolt, hogy mennyi plusz időt jelent ez az embereknek, hiszen vidéken a vasútállomások túlnyomó többsége kint van a francban a város szélén. Arról már nem is beszélve, hogy bár mostanra több évszázadnyi tapasztalat áll rendelkezésünkre arról, hogy mennyi hátránya van a Budapest központú, sugaras közlekedési rendszernek, továbbra is ezt erőltetik és nagyjából szó sincs stratégiai tervezésről, iparágon belüli üzleti tevékenység elősegítéséről (pl. Győr - Székesfehérvár - Kecskemét tengely). És napokig lehetne sorolni sajnos ezeket a dolgokat.
Leülök magamtól is...
-
Viszlát
addikt
Az elmúlt 8 évben 6 komplett tömegközlekedési reformot dolgoztak ki, amiből aztán nem lett semmi, de százmilliók elrepültek a semmibe. Egy dolog valósult meg, a volán társaságok régiósítása, amivel óriási gondok vannak és kizárólag új bürokratikus terhet jelent, egyébként semmit nem reformáltak meg ezzel (értsd: régi főnökség pápá, új haverok welcome).
Pedig Magyarország adottságai jóval kedvezőbbek, de valószínűleg még így is többe kerülne, mint japóéknál, túl sok embernek kell belőle meggazdagodni. No meg először a tervezés képességét kellene valahogy magunkévá tenni, hogy ne csak ötletszerű akciók legyenek...
-
-
-
caprine
senior tag
A negatív teljesítmény is teljesítmény.
Ti semminek se tudtok örülni.
"Jobban teljesítünk." Akik ezt a szlogent kitalálták, azok biztos a saját zsebükre gondoltak
Saját véleményem az, hogy a politikusok alap tulajdonsága a hazugság, innentől kezdve aki nekik bármit is elhisz, az .... hagy ne írjam le
Ez az egész egy nagy áldemokrácia, az emberek azt hiszik azért mert 4 évente szavazhatnak ez = demokrácia, = van beleszólásuk a dolgokba.
-
Kozben beleastam magam a tajekoztato aprocska pdf-be, sikerult kihalasznom, hogy 268 forint nem eleg az atutalashoz, 282 ft a belfoldi atutalas, otp direktbol, mas bankhoz. De azt se irta ki, hogy fedezethiany, csak siman elutasitotta..
Holnap majd a bankban egy "csókolom, szeretnek befizetni a szamlamra 15 ft-ot" tortenettel megoldom a problemat, also limit tudtommal nincs a befizetest illetoen. -
Integra
titán
pest környékén volt szerintem, mert annyi eső esett, hogy rendszeresen túlcsordult már az ereszcsatornákon, ömlött, szó szerint...
viszont szombaton és vasárnap délig sütött a nap, így végre viszonylag szárazan tudtam gazolni délelőtt meg füvet nyírni és fél órára leszakadt és egészen késő estig esett. nagyon jót tett, egész visszatért az élet a fűbe a sok víztől, hogy a műtrágya is végre picit kitudott oldódni -
Bleki szerintem máshová mehetett, mert meglepően jó idő volt Pénteken este, Szombaton, meg ma is.
Ui: @va finom borai és pálinkái vannak a rokonnak, a házi pálinkák és borok szégyenükben elbújhatnak. Ittam ezt, azt, és semmi bajom nem volt, pedig máskor még ha csak simán iszok egy száraz vörösbort, hát felkavarodik a gyomrom.Ui2: Kemencét csinált nemrégen, és hát lemeoztuk 1-2 étekkel, pizza, csirke, sertés és egyéb finomságok, hát ott már a végén ránézni se tudtam, pedig a jövő héten de jó lenne, ha lenne.
-
ngabor2
nagyúr
Persze, hogy van benne más. Pályázatírás, szagértői díjak, utazási költség, reprezentációs költségek, ügyvédi díjak, extra garancia vállalása, minőségi felár, termelési átalányjuttatás, a szakértők kiválasztására alkalmazott szakértők díja, a szakértő-kiválasztó szakértők kiválasztásának díja (és ez még n+1 mélységig), meg még sorolhatnám. Így ki is jön ez az ár
-
BlacKSouL
addikt
A wordös működött, köszi.
Szóval amikor az aláírásszerkesztőben rányomtam a kép beszúrására, akkor az eredetileg mondjuk 150 x 40-es logót automatikusan 200 x 50-esre növelte. És érdekes módon amikor wordbe szúrtam be, akkor is
viszont ott rendes méretre kicsinyítve, és onnan ctrlc-v-vel visszamásolva meg már jó lett, és jól is mentette el.
Franc se érti. -
BlacKSouL
addikt
Ahogy most mutatják, még utánam is romlik majd, szóval jöhet, majd készítek be kézhez vizet
De azért nem bánnál, ha végre pozitív irányba tévednének.
tildy: óvatosan kell kezelni ilyen kinyitós dolgokat. Ismerősömnek lett egy perforált vakbél, orvos megnézte, már haza se engedte ügyeletről, meg is műtötték izibe. Aztán a rutin 1-2 nap kórházi, majd 1 hetes otthoni lábadozás helyett lett neki egy gyulladás, ebből meg plusz két hét ismét kórház, és 2 hónap otthoni kvázi-fekvő gyógyulás, 3 naponta kezelés, kötözés.
-
BlacKSouL
addikt
Teljesen mindegy az egységár. Ha eddig 150 Ft volt egy kiló liszt, most meg 90 Ft lesz 30 dekás csomagban, akkor ha kell egy kiló liszt, úgyis megveszed a 3 csomagot 270 Ft-ért, és senkinek nem lesz vele baja, hiszen eddig is ez ment, erről írtam az egészet.
"Micsoda két vén köcsög.."
Nekem ez a kedvencem, a másik meg a zsoké kabátja
-
ngabor2
nagyúr
4 főzőlap, aminek az összes, maximális teljesítménye ennyi. Ráadásul az elektromos főzőlapokat a kismegszakítótól kezdve megszakítás nélküli, dedikált konnektorba illik kötni, tehát ha ott egy 20A-es megszakító van, akkor bírnia kellene. Persze ha az óra előtt 16A-es van, akkor a szolgáltatóval cseréltetni kell, minimum 32A-esre. Az még felár nélkül van, amennyire tudom.
-
Lortech
addikt
Ja ja ez megvolt, ugyanarra a 1992. évi XXII. tv. 89–92. § rendelkezésre hivatkozik mint a másik, azt nem tudom ez, hogy ez hatályos-e, mert a fizetős oldalak riogatnak, hogy a régi minták nem jók, mert változott az MT, ez részben gondolom bsht, hogy vedd meg, másrészt viszont látom, hogy tényleg változott, és pont a felmondási idő más paragrafus alatt van és változott is a korábbihoz képest.
Pl. munkavállalói felmondás esetén 3 év munkaviszony után sem hosszabb a felmondási idő 30 napnál (csak munkáltatói felmondás esetén), míg korábban mindkét esetben +5 nap volt. -
ez mar telleg gyanus, ha lesz idom hetvegen vegigbujom a sajat szamlakat.
Mas:
kaptam a heten ceges notit, most hoztam haza eloszor es valamiert nem hajlando kapcsolidni az exchange fiokomhoz, pedig ez ugye elvileg megy vpn nelkul is. vmi beallitasi gebasz van, vagy az it-s sracok elfelejthettek engedelyezni vmit? biztos nem felteteleztek h egy laptop a helyi halon kivulrol is lenne hasznalva -
lehet én vagyok értetlen, de a tavaly március óta ugyanúgy egy év, egy fűtési szezonnal, mint a tavalyelőttől tavalyig. én is megnézem majd otthon a statisztikámat, összehasonlításul.
joemilestoné: ez a 36k-s elszámoló számla semmiféle információtartalommal nem bír. milyen ház/lakás, milyen fűtési rendszer, stb, stb. biztosan megvan az oka, a számlákból ez is kideríthető.
-
ez egészen biztos, hogy nem így van. a földgáz minőségét (leegyszerűsítve a fűtőértékét) szabványban rögzítik, ami 34 MJ/m^3 +-5%-ot ír elő, de előfordulhatnak ettől eltérő értékek is. nyilván ez nem egy olyan dolog, ami mindig, folyamatosan beállítható 2 tizedesjegyre, viszont a szándékolt meváltoztatása se nem egyszerű, se nem olcsó és nem is áll érdekében senkinek.
a felhasználó pedig az elfogyasztott hőmennyiség után fizet, azaz nem ugyanannyit fogsz fizetni, ha elhasználsz 100 m^3 34 MJ/m^3 vagy 100 m^3 29 MJ/m^3 földgázt. tehát ha még változna is a fűtőértéke, az téged biztosan nem érint hátrányosan, max annyiban, hogy a kazánod nem ahhoz van beállítva, így mondjuk alacsonyabb hatásfokon üzemel, vagy ha nagyon jelentős a változás, akkor egyáltalán nem
-
BlacKSouL
addikt
-
Szerintem inkább az adott munkakörön belül a maximum elérhető fizetést célozták meg
. Már ha abból indulok ki hogy diplomás ápoló keres 150k körül, akkor vicces hogy külföldiában ennek az összegnek a 3-3,5x-osa is lazán előkeríthető ugyan ebben a munkakörben
.
ui.: Volt csoporttársam "segédmunkásként" Dániában 380k-t kap (átszámolva), heti 6*9 órát dolgoznak, 3 havonta járnak haza, szervertermeket telepítenek, nyelvtudása alapfokú német.
-
degu
senior tag
*ma Magyarorszagon az emberek tobbsege szerint jol mennek a dolgok.*
Ez az agymosó,propagandaduma,a parasztvakítás talpköve!
Sajnos ezt a sok *söttentő*tövig benyeli-annak ellenére-hogy ez a *többség* a 10 millió magyarból csupán pár százezer!
De *többség* rendesen be van etetve az aljas PR-es dumával,és ezért a választás 4/3-os többséggel a fityeszé lesz!/A sok birka bégetve,és a baloldalt szidva ad újabb esélyt ezeknek a csalóknak...és sajnos MINKET is megszívatnak ezzel! -
BlacKSouL
addikt
A HR tőlem tudta meg az eseményt, mikor kértem tőlük a munkaruhát, amit nem tudtak adni, ami eleve érdekes, hogy ők a munkaruhások, de ezen lendüljünk túl. Nem is nagyon értette a HR vezető, hogy ezt mégis hogy gondolták, meg hogy ezt nincs isten hogy ő hogy papírozza le, meg ennek a dokumentálása nem egy napos feladat, stb.
Aztán persze bejelentésre került a menedzseri értekezleten, szóval el tudom képzelni, hogy az én szopatásom több embernek több órai melójába telt/telik, miközben az érdemi dolgok...hagyjuk.Fizetésnapot nem várnám meg, mert március 7-ig meg annál, hogy ott baszom a rezet, tudok értelmesebb, hasznosabb, de főképp saját magam előremenetelében hasznos tevékenységeket. Mai napig fizessenek ki, aztán ne is lássak senkit többet. Nyilván ez volt a céljuk, hogy ne kelljen végkielégítést fizetni ha elküldenének, de csak azért, hogy játsszuk végig a játékukat, nem fogok időt ott többet elbaszni.
Na de ezekszerint egyetértünk abban, hogy reggel beállíthatok azzal, hogy adják ki járandóságom, aztán viszlát...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged