- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: SSD hűtés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Ha nem mondtam volna, a jo edes valagukat azoknak, akik az ugyfelszolgalatot indiaba helyezik. Total mas kultura, abszolut arrogansak, ramenosek, szavakat sem talalok hirtelen. Talan az angol rude szo lefedi amit gondolok.
Ennel meg egy kelet-europai ugyfelszolagat is fenyevekkel jobb.
-
Integra
titán
mióta nem lehet egy teszkóban este 10 után alkoholt venni?!
-
fokukac
nagyúr
Na, megvan a kocsi. Teljes, dupla féltengelycsere - és szinte, mintha új lenne. Meglepő, milyen símán gurul, gyorsul, veszi be a sebességet... :-)
Lehet, hogy nem is adom el. -
ToBeY
nagyúr
Kaptam egy érdekes mailt a facebook-tól "visszajutás a facebokra" tárggyal. Az az érdekes,hogy nem volt belépési problémám.Talán valaki próbálkozott belépni az accomal?
Sajnáljuk, hogy nehézséged támadt a Facebook-fiókodba való bejelentkezés során.
Most egyből visszajuthatsz a FacebookraA Facebook jelszóval kapcsolatos segítséget és belépési segédletet is biztosít.
Üdvözlettel:
A Facebook csapata -
fokukac
nagyúr
máv-os kalandom van. megyek a kocsiért Üllőre. A vonatnak már Zuglóban kéne lennie, és még el se indult. Senki azt se mondta, h. bikkmakk, bocsi, késünk.
-
FehérHolló
veterán
-
fokukac
nagyúr
-
Dilikutya
félisten
Sziasztok! Gyors kérdés: mifelénk az egyik informatikai oktató/kiskereskedelmi cég azzal jelentkezett be támopos pályázatos tanfolyamával, hogy "mára már közismert, az állami szférában dolgozóknak 2014-től rendelkezniük kell nemzetközi ECDL bizonyítvánnyal amely azt bizonyítja/igazolja - más állami és egyéb iskolai végzettségekhez/diplomához hasonlóan, hogy az illető rendelkezik a 2010-es években nélkülözhetetlen és megkövetelhető digitális írástudással, korszerű számítógépes ismeretekkel."
Hol van ez leírva? Hatályos jogszabály nem rendelkezik erről, de hírt se olvastam/hallottam a témával kapcsolatban, nem is találok ilyet.
-
EQMontoya
veterán
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #40956 üzenetére
Én szeretem a meleget, az utcán, a tóparton, a strandon, a szoknyák alatt.
De a munkahely az más. Ott gondolkodni kell, párszázezer eurós döntéseket kéne hoznunk megalapozottan, és csatakban úszva ez nehezebben megy.@: állandó hőhullámaim vannak. Hol 36,5, hol 36,7°C a testhőmérsékletem.
@Tim: Óránként 5 perc szünet javasolt, és én meg be is tartom, mert ülőmunkában mozogni kell, különben b.szhatjuk. Közben kimegyek a laborba, elhozom a hőmérőt, és mivel elég gyors, végigmérem a labortól az üzemen keresztül a folyosón, irodában, előtérben, kint. Ez nem több 5 percnél visszaúttal együtt sem.
@macsek: má' nem sokat..
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #40956 üzenetére
lehet, hogy már változó korba ért...
vagy most múlt el nála... -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #40948 üzenetére
Nálunk a 28 fokos folyosóra/előtérbe mindig kinyitják a bejárati ajtót, merthogyugye meleg van, tehát szellőztetni kell. Kintről bejön a 34-35. Ezek után rendszeresen 33 fokot mérek a folyosón. Így még melegebb van, tehát még több ajtót nyitnak ki.
A klímát mindig 21(!) fokra állítják, maximális fokozatra, mert milyen meleg van, aztán 30 perc múlva inkább kapcsoljuk ki, mert már nagyon fázik a hátam/nyakam, mindenem.. Én meg 24-re állítom, legalacsonyabbra, és észre sem veszi senki...
A józan paraszti ész sajnos elég nagy luxus manapság...
-
Hunter2
addikt
van valami topik amerikában élő ph tagoknak vagy tudtok valakit aki tud rendelni amrikábol normál áron. akarok venni pár under armour cuccot és itthon nem lehet beszerezni kintről webshopból meg horror ára van a postának.
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid #40951 üzenetére
azt is megtapsolom, aki ezekben a házakban huzatot csinál. direkt se tudok
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp #40950 üzenetére
Nem bírja a huzatot. Én is attól kapok agyfrászt. Huzat van, és csapkodni fogja az ablakot meg ajtókat. Ki kell támasztani, az a nagy megoldás.
p
-
concret_hp
addikt
válasz
fokukac #40948 üzenetére
nehéz gondolkodni
sok más dologban is.
egyébként én is néztem, hogy este amikor már elég jó hűvös volt, amit az erkélyről belátok (nem, nem leskelődök, csak kimentem lehűlni) kb. 1/3a teljesen csukva volt (és tuti nincs klímájuk, mert az összes ablaka 1 irányba néz a lakásoknak), maradék nagyrésze bukóra és kb. 2 db rendesn nyitva.
-
fokukac
nagyúr
komolyan mindig rácsodálkozom azokra a nagyon okos emberekre, akik 38 fokban kinyitják az ablakot (mert fáznak a benti 27 fokban),
amikor pedig kint 23 fok van, akkor pedig becsukják. mert fáznak.hát agyrém. hogy a f*szba' hűlne így ki az épület?
-
banyek, seholse nem találom az órámat. hétvégén letettem, mielőtt hazamentem volna a szüleimhez, tegnap nem is kerestem, reggel pedig egyszerűen nem volt a helyén. fogalmam sincs, hova tehettem le, ott biztos nincs ahova tenni szoktam, és az asszony sem találta sehol
be nem törtek a hétvégén, szóval tényleg nem értem. remélem mással is elő szokott fordulni, hogy biztos benne, hogy hova tette az adott tárgyat, aztán végül megtalálja egy tökre más helyen
-
Tim82
félisten
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #40940 üzenetére
ooo, akkor nekem 24 oraban aludnom kene
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #40938 üzenetére
es minek kelsz fel ilyenkor?
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #40936 üzenetére
amint latom nem is alszol miatta
-
bobsys
veterán
a 15.6 kijelzo felbontasa 1920x1080 igy 125% nagyitassal nezem a weboldalakat
a 14.1 kijelzo meg 1440x900 igy 110% nagyitast hasznalok
En vagyok vak vagy ezek a felbontasok tenyleg tul nagyok mar? -
NoLF
veterán
válasz
BlacKSouL #40930 üzenetére
én konkrétan egy erdő szélén lakom, a szomszéd kertjében állandóan ezerféle madár, mellettük mókusok, borzok, rókák... reggel van nyüzsi meg éjszaka, most épp semmi. mivel ma is volt egy-két szép zuhé, itt ázott erdőillatot visz a nem is olyan lágy szellő. 16 Celsius.
-
BlacKSouL
addikt
Olyan jó nyári-este-illat van a levegőben.. A környező mezőkről idehozza a szél a szántóföldek illatát, és az erdőből is kellemes erdő-illat jön.
-
fokukac
nagyúr
-
concret_hp
addikt
aahhh végre jön 1 kis szél
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #40914 üzenetére
Ohh hasonlo nekem is volt. Mikor kijottem kulfoldre, bejelentettem az OEPnel, hogy itt fizetek tb-t. Kb ket ev mulva viszont szolt az apeh, hogy ejnyebejnye, nem fizetek tb-t es irgumburgum. Mondom nezzek meg a TB-s rendszerben, rendezetta jogviszonyom, kulfoldon van biztositasom. Azt mondja abban nezik. Felhivom az OEP-t, ok visszaigazoljak, hogy igen, rendezett a a jogviszonyom. APehet megitn felhivom, mondom az OEp azt mondja, hogy rendezett vagyok, naluk latszika rendszerben/ Apeh mondja naluk meg nem ( meg azt is , hogy egy a rendszeruk).
Mondom akkor most mi van ?
Hat 8 napon belul menjek be es vigyem az oeptol az igazolast.
Mondom az nem jatsizk, kulfoldon elek, nem vagyok Magyarorszagone s nem is tudok hazamenni. Akkor kuldjek be valakit. Mondom az nehezen fog menni, nem tud senki se bemenni elintezni. Mas megoldas? Mondom elkuldom az S1-e spapirom az jo elsz? Apehes ember azt se tudja mi az, de azert kuldjem. Mondom oke van meg Europai egeszsegbiztositasi kartyam is, na erre a kapcsolo n allasba kerul, azt elfogadjak, kuldjem kuldjem.Anyjuk valagat man... PArdon.
-
Mawyx
őstag
Eddig gyors volt a chrome a gépemen, de napok óta be van lassulva. Már csak egyetlen fül van megnyitva, a feladatkezelöben mégis 11példány van belöle és elképesztöen sok memóriát zabál.
80K, 50K, 140K, 70K, 20K, 6K, 50K, 80K, 85K, 100K, 7K, 150K
Víruskeresöt futtattam, registryt pucoltam, a winyóról letöröltem pár dolgot (160GB foglalt, 70GB szabad), a helyzet nem javult. -
Viszlát
addikt
válasz
Viszlát #40900 üzenetére
Nah, egy bizonyos jéhávés hölgy megmentette a napomat, felhívtam, hogy miféle meghatalmazás kell ehhez, de emlékezett rám, aszonta kinyomtatja, délután menjen be érte közeli családtag, apu már el is hozta és fel is adta a köcsög bandának. Tökön szúrnám amúgy azt aki kitalálta az ügyfélszolgálatos rendszert, az ember még egy jót sem üvöltözhet a felelőssel...
(#40901) DeFranco: nekem erre már nincs energiám, csak azt szeretném, hogy rendeződjön mihamarabb az ügy. Elég volt már az elmúlt pár évben a folyamatos küzdés mindenkivel, munkaügyi perektől kezdve a bankokig. Szégyen vagy sem, én elfogytam ilyen szempontból, biztos lesz más aki megharcolja a nemes harcot.
(#40903) EQMontoya: a súly/teljesítményadó nagyon nehéz ügy ezeknél, nekem is folyamatosan küldték a két év alatt amikor ki volt vonva az autó a forgalomból, pedig egy irodában ül a két ügyintéző (akinél kivonattam és aki a csekkeket küldte). A második évben az önkormányzati adóosztály kamatostul próbálta rajtam behajtani az előző évi teljesítményadót...
(#40918) tildy: lásd DeFranconak adott válaszomat. Amúgy ja, ez az újabb sztori is remekül beleillik a profilomba.
-
fokukac
nagyúr
válasz
DeFranco #40919 üzenetére
Látom, neked megártott a sok Absynth Krakkóban
Volt egy lakásunk, a fele az enyém volt, eladtuk. Az én részem 5,5 M Ft volt, nyilatkoztam róla az apeh-nak. Vettem egy másikat, 10,5 milláért. Kiszámlázták ennek a teljes illetékét, félmillát. (most utána számoltam, nem volt egészen annyi, de kb.
De a törvény szerint nekem csak a két lakás árának a különbözete után kellett illetéket fizetnem.
Én naiv, pedig azt hittem, hogy ha egyszer nyilatkoztam az apeh-nak, hogy eladtam, ennyiért, és pár hónap múlva veszek egy másikat, akkor az apeh tudja, hogy mivel máshol nincs tulajdonom, magától érvényesíti a kedvezményt, hiszen nyilatkoztam nekik. De kiderült, hogy nem így működik, mert a hivatal bal keze nem tudja, hogy mit csinál a jobb.Ezért kellett kérvényeznem, aminek az eredménye az lett, hogy spóroltam több mint 300 ezer Ft-ot, de ez egy fél évbe került, és közben még késedelmi kamatot is kivetett rám a magos hivatal másik része, a már rég befizetett és tárgytalan tartozásom után, mert nem tudja a bal kéz, hogy mit csinál a jobb, így aztán kérvényezhettem újra.
Elvesztettek engem a bürokrácia útvesztőiben. Én paraszt, meg azt hittem, hogy ezek úgyis mindent tudnak rólam, akkor felhasználják ezt a tudást, de nem.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
fokukac #40916 üzenetére
ja, azt hittem (többszöri olvasásra) hogy azért csak a 30k-t engedték el, mert másodszorra is elszámolták magukat és nem 155 hanem 655k az illeték...
azt mondjuk nem tudom, hogy hogy lett az eredeti 1000 (-155=845)k-s tartozás 500k...
---
nálunk mondjuk ez úgy ment, hogy szépen kiszabták a pontos összeget (feleségemnek is, nekem is külön-külön), mi meg írtunk egy-egy kérvényt, hogy legyenek szívesek a felét elengedni a másik felét meg 3 év alatt fizetnék kamatmentes részletre tisztelettel.
egy hónap múlva jött a levél mindkettőnknek, hogy hát jó... akkor felét elengedik, és a fennmaradó része havi 5k lesz az elkövetkező 3 évre...
kaptunk még fejenként 36 sárga csekket is
-
fokukac
nagyúr
válasz
DeFranco #40915 üzenetére
Olvasd már el mégegyszer, légy szíves. Elsőre róttak ki rám teljes illetéket, mondván, hogy hiába nyilatkoztam az előző lakás eladásakor az eladási árról, a kedvezményt igényelnem kell, nincs adatszolgáltatás az apeh adóbehajtási és illetékfizetési ügyosztálya között.
Igényeltem a kedvezményt, majd amikor kiszámlázták a kedvezményes illetéket, befizettem. Ezek után pár hónappal jött az értesítő, amiben az szerepelt, hogy tartozom még félmillióval (holott nem is tartoztam annyival, és amivel igen, azt pedig már befizettem), és mivel nem fizettem be az eredeti határidőre (mert ők mondták, hogy ne fizessem be, hanem írjak kérvényt), kivetettek rám még 30 ezer Ft késedelmi kamatot is, és kérvényeznem kellett azt is, hogy tekintsenek el ettől.
Tehát egy egyszerű illetékfizetést is sikerült szépen elnyújtani, és egy véget érni nem akaró történetté silányítani, olyan magyar módon. Bele se merek gondolni, hogy egy bonyolultabb ügynél mikkel kell szembesülnöm...
Ui. ja de, végül is, ahogy anyám kocsijában átirattam magam üzemben tartónak, az is egy több hónapos történet volt...
-
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac #40912 üzenetére
Ui. én akkor lepődtem meg először az állami szervek információcseréjének a hiányán, amikor lakást vettem. A nagyapám lakásának a fele az én nevemen volt. Egy évvel azután, hogy meghalt, eladtuk. Az eladásnál ki kellett tölteni az ügyvédnél egy apeh-os nyilatkozatot, három példányban (!), hogy én ennyiért adtam el az én részem.
Aztán vettem egy lakást, és azt hittem naivan, hogy majd a kettő értékkülönbözete alapján fogják az illetéket kiszámlázni. Hát egy nagy lóf*szt, símán kiszámlázták - nem akkor, hanem egy évvel később! - a félmillás illetéket, hogy akkor ezt most jövő héten fizessem be, legyek olyan kedves.
Ettől dobtam egy hátast, hát, nyilván nem tudtam befizetni, mert nem volt annyi pénzem, de nem is akartam, mert tudtam, hogy kedvezmény jár, ha az előző lakás árából vettem a lakást....
Majd bementem az apeh-hoz, hogy hát ezt így most hogy. Mondták, hogy jajj, hát ők az ilyen nyilatkozatokkal nem foglalkoznak, abból csak az adót számolják, az illetékfizetésnél ők ilyenekkel nem foglalkoznak.
Ha az értékkülönbözet szerinti kedvezményt szeretném, azt külön igényelni kell (pedig jár a törvény. szerint).Mondták azt is, hogy ne fizessem be addig. Nem is fizettem be. Kérvényt írtam a magas hivatalnlak, minden fasza. Pörögtek a bürokráciai fogaskerekek ezerrel, fél év volt, mire jóváhagyták. Egyszer csak jött a csekk, hogy akkor most fizessek be 155 e ft-ot - azért nem mindegy, hogy félmilla vagy 155 e ft. Mondjuk még ez is nevetségesen sok volt, mármint ahhoz képest, hogy akkor asszem 185 ezer volt a nettóm... Befizettem, arra a hónapra lenulláztam magam, azt hittem, most már oké.
Hát egy nagy lóf*szt. Következő hónapban jött az APEH-os egyenlegértesítő, hogy van félmillió tartozásom, és ennek a kamata valami 30 ezer forint, jegybanki alapkamat duplájával számolva (akkor volt 8% a kamat, asszem, szóval nem volt kevés), és hogy a kamattartozást legyek kedves befizetni jövő hétig.
Én meg csak néztem, hogy ezt így most hogy, aztán megint bementem, megint reklamáltam, kérvényt írtam, majd nagy kegyesen elengedték a 30 ezer Ft kamattartozást.
Asszem, ott tapasztaltam meg először, hogy a magyar állammal jobb nem bizniszelni, semmilyen szinten. -
fokukac
nagyúr
úgy látom, ha az ember fia külföldre költözik, jobb, ha indulás előtt beszánt mindent sóval. lehetőleg az okmányirodát is.
-
EQMontoya
veterán
Ami automatikusan ennyire lyukas, az SZAR, tehát figyelni KELL.
Lehet, hogy a BME-s képzés hatása, de ilyen lyukat hagyni már egy rendszer specifikációjában is gáz imho, átvenné meg vér gáz, szégyen és gyalázat. Ennél azért bonyolultabb dolgok is előfordulhatnak, ez azért elég alap use-case, hogy forgalomba helyezésnél bizonyos követelményeket azért csekkolunk. -
NoLF
veterán
válasz
FehérHolló #40905 üzenetére
fogalmam sincs, de az biztos, hogy az okmányiroda mást nem lát, csak hogy ezt az autót ideiglenesen kivonták. ha lejár a fél év, visszakerül, s azonnal érvényes rá minden díjfizetési kötelezettség, míg ismét ki nem vonják.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Integra #40902 üzenetére
Asszem, kettőt. Én is lekoccoltam egy Saabot a Petőfi hídon. Az IS-nek kb. semmi baja nem lett, a Saabnak fényezni kellett a hátsó lökhárítóját. Márkaszervíz: 140e. Akkor inkább az évi 5e-tel nőtt díj...
Viszlát: hasonló esetem volt: ellopott autó, ami ideiglenesen ki volt vonva a forgalomból. Kérdeztem a rendőrséget, minden rendben van-e? Válasz: persze, ha ki volt vonva, akkor nem kell csinálni semmit. Ok, pár év múlva jött egy súlyadócsekk róla. Wtf? Hát kiderült, hogy az okmányiroda a körözés alatt álló autót visszahelyezte forgalomba, mert lejárt a fél éves kivonás. Sherclock, bazze!
Felhívtam őket, hogy ugyan viccelnek-e, és legyenek oly' jók ezt elfelejteni. Befizettem a többi autómra, részemről leszartam.
Idén jött egy levél, hogy ha nem fizetek, behajtják. Egy másik autómat lefoglalva! (!!!). Tehát az önkormányzat az egyik autóra fenn álló (amúgy fiktív) tartozást be akart hajtani egy másikon:
-Ha nem tudták, hogy lopott, miért nem azon próbálják behajtani?
-Ha tudták, miért is próbálják behajtani?Kaptak scannelve egy rendőrségi határozatot, meg egy erőteljesebb anyázást telefonon, úgyhogy jobb belátásra tértek. Viszont egy feljelentést a tárgyban azóta is fontolgatok, mert az előző eset imho lazán megáll hivatali visszaélésnek.
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Viszlát #40900 üzenetére
Nem szoktam partvonalról hergelni, de én először is visszamennék a MABISZ-hoz ezzel az infóval, és ezzel párhuzamosan keresnék valami fogyasztó- vagy érdekvédelmi szervezetet és befenyíteném a biztosítót, hogy ezt akkor most 24 órán belül nullázza ki, vagy megy a TC-re meg az Indexre az ügy.
Ilyen nincs, ezt ők cseszték el vastagon, főleg hogy az adatok sem stimmeltek, és ezért nem kerülhetsz hátrányba. Ez akkora böszmeség, hogy a TC amúgy tuti rákapna, és azzal a hátszéllel már könnyebb lenne rendezni az ügyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- GAMER PC! i7 12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
- KERESEM! LG UltraGear 45GS95QE - OLED 240HZ
- Belépő GAMER PC! i5-12400F / RX 6600 XT / 16GB 3200MHz / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- GAMER PC! i7-12700K / RTX 4070 Super / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 750w Gold! BeszámítOK
- STRIX White PC! RTX 3080 / Ryzen 7600 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 750w Gold! BeszámítOK
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes kiadás!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3187, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest