Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
FehérHolló
veterán
válasz
Tothgera30 #10095 üzenetére
Hát itt is valami hasonló a reakció, amikor leszalad az útra, de mint mondtam, itt törekednek arra, hogy a járdán maradjanak (pl. motorozás közben is).
Attól én is félek, hogy egyszer véletlen elcsapok egyet, amikor kiállok a kocsival a mélygarázsból. Egy 2-3 éves gyereknek elég az, ha csak 10-zel megyek neki. A hülye dőlésszög miatt meg nem látom rendesen a kocsi előtt a földet a kritikus szakaszon. (Pl. motorozás közben olyan 50cm magasan van a fejük...)
-
válasz
FehérHolló #10094 üzenetére
Abban a helyzetben/pillanatban lehet én is azt csináltam volna
. A barnák nem
? A lóf@szt, úgy szaladgálnak ki az útra hogy csak na, majd az anyjuk utánuk kiabál hogy: "A rák egyeki a beledet, gyere' már vissza hülye puja"
! Szóval azok a szerencsétlen gyerekek normálisan nevelve sincsenek, ha meg elb@ssza őket egy arra jövő autó akkor meglincselik a sofőrt, mert biztos direkt ütötte el, mert utálja őket
!
-
FehérHolló
veterán
válasz
Tothgera30 #10093 üzenetére
Halál komolyan ledöbbentem, nem vigyorogtam.
Itt a barnák általában nem engedik az útra a kisgyerekeket, ha meg kimegy a purdé, gyorsan visszaterelik.
fokukac: Hogy egyértelművé tegyem a helyzetet: a 10-es szám köztünk (12) és az iskola (8) között van.
Önkormányzati bérház, tehát elvileg valahol számnak is kellene lenni rajta. -
válasz
FehérHolló #10089 üzenetére
Gondolom ment a vigyorgás az ablakban, persze szigorúan csak répamajszolás közben
. Persze vannak olyan emberek akiknek az IQ-ja alulról súrolja a minimálisat, amit talán egy emberszabású is felülír, de hogy két ház között egy harmadikat autós térképen akarnak megkeresni
. Eszem megáll
. A körbeállós játékot mi is játszottuk, csak más szabályok szerint, vagyis bukakke-ban
. Amúgy ma én is érdekes jelenséget láttam, szóval voltam motorozni és épp a Family Frost zenélő sárga kisteherautóját látom megállni, erre megrohamozta vagy 20-30 gyerek, persze szép kis barnák, szóval az utat elállták, úgy hogy motorral alig fértem el
. Ezzel semmi gond nem lenne, csak egy főútról beszélünk, ahol néha elég sok autó közlekedik és nem tartják be az 50km/h-s sebességkorlátokat, tehát ha nem tud megállni akkor bowlingozik pár gyerekkel, ami nem olyan szép látvány
.
-
fokukac
nagyúr
válasz
kételkedem #10088 üzenetére
Ez nem mindig ilyen egyszerű, kérdezd csak meg Winnert!
Ui. amúgy Amerikában is elég furcsa házszámok vannak. Általában minimum négy számjegyű, mert az egy nagy ország, érted...
Mész Manhattanban, és nem az van, hogy 2-4-6-8-10, hanem az van, hogy 1280, 1294, 1302, 1348 - totál random módon változik, csak egy szabályt véltem felfedezni, hogy növekszik...De ugyanez volt ám kis kaliforniai falvakban is, 200 méter hosszú utcákban is voltak 4 számjegyű házszámok, és nem folytonos számozás...
Úgy látszik, ez arrafelé szokás. De majd valamelyik újvilágba szakadt kollega megmondja a tutifrankót...
-
FehérHolló
veterán
válasz
kételkedem #10088 üzenetére
Szerinted elhitték volna?
Nem akartam tőlük elvenni a megtalálás örömét. -
kételkedem
addikt
válasz
FehérHolló #10086 üzenetére
Elárultad-e neki, hogy a 8 és 12 közötti épület régen a 10-es volt?
-
FehérHolló
veterán
Emberek, megáll az eszem.
Az utca közepén körben áll 7-8 ember, mind 20 fölötti. Körbe-körbe adogatják, hogy "Megállj! Hova mégy?!". Magyarul amikor valakire sor kerül, jobbra fordul, és ráordítja a szomszédjára a fenti mondatokat. Zeng az utca. Nem baj, ezt már megszoktam.
Amin kiakadtam: Megáll a közelben egy kocsi, kiszáll belőle egy nő és egy férfi, mindkettő elegánsabb ruhában. Tanácstalanul járnak ide-oda az utcánkban. Nézik a házakat. Olyan 3-4 perc múlva odamegy a nőhöz egy másik. Köszönnek egymásnak (látszólag ismerősök). Ezután a következő párbeszéd játszódik le:
- Te figyelj, erre a házra rá van írva, hogy 12, az iskolára pedig az, hogy 8. De figyelj má', szerinted hol van a 10-es?
- Nem tudom, nincs autós térképed?
- Nem igaz, hogy nem tudják ezeket a házakat normálisan megszámozni. Pedig hivatalos levelet hozok! (és mutogatja a levelét)
Végül a leszólító nő hívta az egyik, épp a közelben lévő ismerősét/családtagját, és már négyen keresték tovább a 10-es számot. A számból meg majdnem kiesett a répa, amit épp komótosan az ablakban majszoltam. -
pohár
félisten
Az egyik vezető beosztású úriember épp anyum munkatársának az unokaöccse, és őt is egy fejvadász cég kereste fel, így közvetlen neki küldtem az önéletrajzomat kb 2 hónapja, azóta elvileg Európát járják a főkutyákkal, csak hogy miért, azt nem tudom
Na szóval remélem összejön ez a meló a Merci gyárban, örülnék neki nagyonMost te is ott dolgozol a gyárban ezek szerint?
-
pohár
félisten
-
pohár
félisten
válasz
kételkedem #10070 üzenetére
hát nagyszerűnek nagyszerű, csak vegyenek is fel valahova
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #10065 üzenetére
Az iszlám szabadságharcosok már az irodádban vannak?
Moro Islamic Liberation Front [link]pohár: nagyszerű, legalább vannak terveid!
-
zolynet
veterán
ma kicsit lazázunk, ilyen is csak 1,5-2évente 1x van, ugyhogy most
-
FehérHolló
veterán
válasz
Tisztelt Öregapám!
Önnek elvonási tünetei vannak. Kérem, sürgősen keresse fel kezelőorvosnőjét!
Aggódó fia:
FehérHolló -
válasz
Aztán kép meg nuku mi, szégyelljed magad
-
venember83
nagyúr
Új kolléganő, MILF kategóriás.
-
pohár
félisten
válasz
kételkedem #10063 üzenetére
hát jó kérdés, amik szóba jönnek az a Mercedes gyár Kecsón, Nokia gyár Komáromban, Debrecenben az NI vagy FAG, vagy ha minden kötél szakad, elmegyek a MediaMarktba szervizesnek, hogy legyen valami keresetem, meg valami gyakorlatom, na meg a TB végett is
-
pohár
félisten
hétfőn technikusi vizsga, szóbeli tételeket azt se tudjuk mik lesznek, jajdejólesz
8085-ös proci programozása se lesz egy egyszerű menet
-
ToBeY
nagyúr
válasz
FehérHolló #10058 üzenetére
Valaki rátolta a széket a lábadra mi?
-
kételkedem
addikt
válasz
FehérHolló #10058 üzenetére
Aha! Látom alakulnak a dolgok!
-
FehérHolló
veterán
ÁÁÁááááÁÁ áááááááÁÁÁÁ ÁáááááÁÁÁááááááááÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!
ÁÁÁÁÁÁÁÁááááááááááááááááááááÁÁÁ
áááááááááááááá
áááá -
ClayMore
aktív tag
válasz
kételkedem #10055 üzenetére
meg még azok is vannak akik utálják a munkájukat ezért mindent megtesznek, h a cég akinek a nevében kommunikálnak az ne termeljen profitot
-
kételkedem
addikt
válasz
FehérHolló #10052 üzenetére
A munkájukból adódóan vevőkkel foglalkozó emberek közül:
- egyesek tudatlanok
- egyesek udvariatlanok, mogorvák, sértődöttek, beképzeltek, érdektelenek
- egyesek szándékosan próbálnak becsapniHa mindez egy eladóban megtalálható, akkor nem egyszerű a helyzet!
-
zolynet
veterán
Nolf-nak csokis sör
KATT
-
válasz
FehérHolló #10052 üzenetére
Olyan nagy volumenű eszmei gondolatok repkedtek itt tőled, hogy meg is állt az ON Totyikban az élet (
) egyébként meg jogos
Szép napot mindenkinek
-
FehérHolló
veterán
Komolyan be kellene ültetni a munkájukból adódóan vevőkkel foglalkozó embereket egy (számítógépes) hálózati kommunikációs órára, vagy inkább tízre. Talán felfognák a következőket:
1. Hogy szót értsünk, ugyanazt az üzenet értelmező protokollt kell használni.
2. Nem árt, ha mind az adó, mind a vevő az üzenetek továbbításakor be van kapcsolva, és nincs túlterhelve egyéb feladatokkal.
3. Ha egy napig nem kap az egyik fél visszaigazolást egy fél nap határidővel ütemezendő eseményről, akkor joggal hiszi, hogy a kommunikációs partner meghalt.
4. Ha egyik vett üzenet ellentmond az eddig érkezettek alapján vártnak, akkor a kommunikáció azonnal megszakad a felek között.Példák a valós életből:
1. Laptop = laptop és nem netbook.
2. Lehetőleg munkaidőben egyeztessünk üzletet. (Ez sokszor az ügyfél miatt nem működik..)
3. Pista bácsi várakozik egy árajánlatra, amit ma sem kapott meg, pedig tegnapra ígérték. Következtetés: Pista bácsi nem érdekli a kutyát sem.
4. Ha eddig tegnapra volt megbeszélve az árajánlat, ne legyen az a kifogás, hogy "de hát mára beszéltük meg". Következtetés: Pista bácsit hülyének nézik.Olyan nehéz lenne ez így?
FehérHolló késő esti monológját olvashatták. Köszönjük a figyelmet!
-
sekli
addikt
válasz
FehérHolló #10050 üzenetére
A válaszod második felét köszönöm...
-
-
sekli
addikt
Heló!
Ezen a ponton tényleg át lehet szelni gyalog a Kelenföldi pályaudvart? Ez a Metró- és peronépítés, kicsit elbizonytalanít...
köszi!
-
ClayMore
aktív tag
válasz
Telomanikus #10047 üzenetére
kis jól ápolt kurta, gyapjas bunda, barnácska, naaagy güvvedő nézőszervek.
jah tiszta pelé -
ClayMore
aktív tag
válasz
Telomanikus #10045 üzenetére
egy töredék másodpercre bevillant amikor kimondta após->
aztán persze egyből gondoltam h tutira nem, de arra az egy tized másodpercre, elhittem neki. -
ClayMore
aktív tag
válasz
Telomanikus #10043 üzenetére
ez xarabb mint amit hétvégén produkált apósom->berohan nagy nyitott szemekkel, h Dávid lttad már A pelét?
mondom mi?
Pelét! tudod...
WTF!?kivisz a sufniba és rámutat a fal sarkára. ilyen mókusszerű kis rágcsáló csak a feje másmilyen. ment is a Sisco kapitány
-
Telomanikus
senior tag
csóró madarak
-
bnss
veterán
Szép estét! Jól esett a délutáni frissítő zápor, mindjárt jobb lett a levegő, de azért a jeget ne erőltessük holnap sem.
-
Vazallus
tag
Éljen a nyári vizsgaidőszak!
-
zoltanz
nagyúr
Uruguay Németországgal játszik (ismétlés) tvben, valamikor azok is jók voltak mint mi is...
-
ClayMore
aktív tag
legnagyobb örömömre kapni itthon is staroprament és csak 70p be kerül ha átszámolom, ami simán jó az 1,60-2,10£ bolti és 3-4-5£ kocsmás árhoz képest
nem egy eget rengetően finom vmi de megszoktam, megszerettem + szép emlékekmár csak a Lech, Karpatskie, Krusovice sörökhöz meg a Wisniowka vodkához kell hozzájutni. a vodka négyszer aláhúzva!
-
Úgy érzem, lassan vihar jó és menny dörög
. De boldog vagyok ma
!
-
ClayMore
aktív tag
válasz
kételkedem #10028 üzenetére
én támogatom az energetikai célú növények génmanipulálását. akkor gondolom ezzel te is így vagy... mert így lehetetlennek tűnő helyeken is lehetne művelni
-
kételkedem
addikt
válasz
ClayMore #10027 üzenetére
Minden mindennel összefügg! Ha a fejlődő országok a mezőgazdaságilag hasznosítható területeiken megtermelt növényekből alkoholt, vagy biodízelt állítanak elő, akkor bizony valahonnan hiányozni fog az addig megtermelt élelmiszer. Az élelmiszerek ára rohamos drágulásnak indult, elsősorban a fejlett országokban. Tényleg számtalan összetevős egyenlet, aminek része az időjárás, a növekvő népesség, a növekvő fogyasztás, a pénzügyi spekuláció, és az energia ínség is.
A lényeg az, hogy jelen állás szerint én nem tartom megoldásnak az élelmiszer vagy takarmány növények energetikai felhasználását.
Az energia célú növény más tészta. Ezeket a növényeket speciális igények figyelembe vételéve nemesítették ki. Nem az élelmiszer termeléstől vesznek el termő területet, hanem a mezőgazdasági művelésre alkalmatlan földterületek hasznosítása válik általuk lehetővé.
-
ClayMore
aktív tag
válasz
venember83 #10026 üzenetére
ez most még annyira nem necces a fejlett országok számára legalábbis.
őket meg egyszerre érdekli mind az energia biztonság és az élelmiszer is.
az h a kevésbé fejlett országokban ez a szitu mihez vezet helyi probléma, egyenlőre.amennyiben a nyugati világra nézve nem kerülnek veszélyes kormányok hatalomra a felkeléseket követően senkit sem fog érdekelni felső vezetői szinten, h így (energiáért művelés) mennyivel több ember kerül az éhenhalás közelébe.
-
ClayMore
aktív tag
válasz
kételkedem #10024 üzenetére
cukor mizéria? mármint az emelkedő élelmiszerárakra gondolsz?
-
kételkedem
addikt
válasz
ClayMore #10022 üzenetére
Az élelmiszer vagy takarmánynövényekből előállított alkohol vagy biodízel nagyon veszélyes út! Lásd a mostani cukor mizériát, amit többek között az is befolyásol, hogy a cukornádból nem cukrot állítanak elő, hanem alkoholt, hogy legyen mit a járművekbe önteni.
Energianövény valóban többféle van. pl nád, fűz, akác, fű. Az energianád előnye az, hogy a művelése és betakarítása nagyban hasonlít a gabonákhoz, persze kicsit nagyobb eszközök kellenek.
-
ClayMore
aktív tag
amúgy meg szép jó reggelt!
másfél óra alvás->hála néked sorozatnézés
-
ClayMore
aktív tag
válasz
kételkedem #10020 üzenetére
energia akác is van már! baromi gyorsan nő!
az ingadozások kiiktatására egyrészt erősen túlbiztosított rendszer kell, másrészt az energia tárolási megoldásokon kell sokat dolgozni és akkor menni fog. a még mindig megmaradó kilengésekre meg ott lesznek a biodízel, bio-gáz és társai.
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #10018 üzenetére
Az elektromos energiával az a fő gond, hogy nehezen tárolható. A benzint, gázt tartályba rakjuk és akkor használjuk, amikor akarjuk. Az erőműben megtermelt áram megy ki a vezetékeken, tudomásom szerint nem tárolható!
ár-apály erőmű: vannak kísérletek, de valamiért igazából nem működik
naperőmű: tükrös, sóolvadékos erőmű elvileg akár éjjel is képes energiát termelni
szélerőmű: ha nem fúj a szél, nem termel, ha nagyon fúj akkor fékezni kell a lapátokat, nehogy tönkre menjen. Sokkal kényesebb és precízebb szerkezet, mint elsőre gondolná az ember. Sajnos elég kevés energiát termel.
hőerőmű: ha szenet, olajat vagy gázt éget el, akkor az nem igazán környezetbarát.Szalma, növényi hulladék, energia nád égetése nem rossz ötlet. Én ebben elég nagy potenciált látok. Magyarországon is nagy területen lehetne energia nádat termelni, a nádból pelletet lehet készíteni, amit a szilárd tüzelésű hőerőműben el lehet égetni.
-
lorcsi
veterán
[link]
tudnak ezek a japánok -
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #10011 üzenetére
Látod, ez érdekes kérdés!
Jó néhány megawatt energiát kellene pótolni. én úgy gondolom, hogy a modern atomerőműnek nincs alternatívája. Azzal is számolni kell, hogy a foszilis energiahordozók a fokozódó kereslet miatt folyamatosan drágulni fognak. A közlekedés egy részét is elektromos energiával kell megoldani. A vonatok, villamosok, mellett lassan az elektromos autóknak is el kellene terjedni.
Biztosra vehetjük, hogy évről évre nőni fog az igény az elektromos energia iránt! Az elektromos energia termelésére megoldás a megújuló, vagy alternatív energiák bevetése, csak ott a bibi, hogy egyelőre drágán, rossz hatásfokkal sikerül ilyen módon elektromos energiát termelni.
Ha a németek az összes háztetőre napelemet raknak, a tengerparti sávban ezrével állítják fel a szélkerekeket, akkor sem biztos, hogy sikerül annyi energiát előállítani, mint amennyit most előállítanak az atomerőműveik.
Az a legnagyobb kérdés, hogy milyen technológiával fognak előállítani ennyi elektromos energiát!
-
ClayMore
aktív tag
válasz
venember83 #10011 üzenetére
az a.erőműveik felújítására és új erőművek építésére szán pénzt a megujulókba nyomják majd bele, mert addigra úgy s egy rakás pénzt kéne beleölni a felújításba meg új erőművek építésébe.
-
válasz
Pisztillus #10008 üzenetére
MÁV: Mindig Állunk és Várunk.
Japán vonatvezetőknek milyen kínzás lenne ide jönni, de hozzák csak ide őket, lehet nem késne többet az a rohadt vonat. A MÁV fönökeit 1-1-ben elkéne zavarni, 1 késés nem baleset miatt = 1 vezér elköszön, azt hiszem elkezdenének dolgozni a késések ellen.Szép napot mindenkinek
-
venember83
nagyúr
Kíváncsi leszek, miből lesz meg nekik a mindennapi elektronvándorlás kétezehuszonkettő után... A megújuló energiaforrások a fasorban sincsenek, s az elmúlt pár évből kiindulva kétlem, hogy tíz év alatt jelentős fejlődés lenne tapasztalható.
-
pohár
félisten
válasz
Pisztillus #10008 üzenetére
ja, ez örök igazság
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #10004 üzenetére
Aki egy vonatnak képes nekimenni a tilos jelzés ellenére, az egy óvodáscsoportnak is nekimenne a zebra ellenére? Azt hiszem igen. De jó rosta a vasút. Ne bántsátok. Ha másra nem is jó, hát pusztítja a balfasz férgesét.
-
pohár
félisten
válasz
FehérHolló #10004 üzenetére
több a baj ezzel a kurva vasúttal mint egy 90 éves öregemberrel -
FehérHolló
veterán
Így első nekifutásra:
A Budapest-Cegléd-Szeged vonalon tartós felsővezetéki zárlat miatt Cegléd és Nyársapát között szünetel a vonatközlekedés. Az utasoknak 70-80 perces késéssel kell számolniuk. A menetrend szerinti közlekedés csak a kedd hajnali órákra állhat helyre - olvasható a közleményben.A másik irányban (BP-Győr) pedig összeütközött a vonat egy kocsival. Megy ez.
A Tapolca-Székesfehérvár-Budapest vasútvonalon Tapolca és Badacsonytördemic-Szigliget között egy sorompó nélküli átjáróban a Tapolcáról Budapestre tartó gyorsvonat személygépkocsival ütközött - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.
A rendőrségi helyszínelés idejére a pályát kizárták a forgalomból, a vonatok 50-60 percet késnek. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon Győrszentiván állomáson meghibásodott a felsővezeték-rendszer, emiatt Győrszentiván és Győr között le kellett zárni mind a két vágányt. Itt 100-120 percet késnek a vonatok. -
pohár
félisten
válasz
FehérHolló #10002 üzenetére
huh, de ilyenkor mitől késik? azt ne mondják hogy a melegtől
-
FehérHolló
veterán
Kőbánya-Kispest => Debrecen: 2 óra 15 perc + 1 óra 28 perc késés. [link]
A barátnőm Pécsen 15:12-kor szállt fel a vonatra, a debreceni csatlakozását a Pécs-BP vonat 20 perces késése miatt nem érte már el, csak a fent linkelt vonattal tudott elindulni Debrecen felé. Éjfélre talán hazaér. -
neduddki
nagyúr
HI!
na leeht hogy osszegun nyarra egy jo kis keltanglia? /welsbe es skociaba vagynek hamrszigetek, de leginkabb izland:- )))/
udv
neduddki
mod: bandus: ehu jo 10es boven eleg, sot meg az 5ossel sem lesz baj, csk minnel magsabb legyen a perutanni is, ill, nezd meg hogy a karja is ugyanaz az anyag-e mert elofordulhat hogy az nem legatereto /columvba csinalt ijjen alltsagot:- (/
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- Mikrotik routerek
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Honda topik
- Videó stream letöltése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest