- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
Kilenc napja nem kepes a vilag legnagyobb bankkartya kibocsatoja megjavitani, illetve mostmar kicserelni egy szaros szervert, ugyhogy kilencedik ejszakat toltom bent, kisergetve ezeket a dilettans technikusokat. Ha leirnam mi benazas megy, mindenki azt hinne kitalalom, annyira gaz...
hesteg rohaggyonmegaviza
-
Viszlát
addikt
válasz
gaborbol #62619 üzenetére
Mindez akkor igaz, ha rendszeres látogatója vagy az oldalnak és kialakult fórumozási szokásaid vannak. Kívülállóként semmi különbség a Lokál és a Fáradt gőz között, sőt, egy paranoiás baromnak még a Lokál leírása gyanúsabb lehet, ahol szerveződhetnek a helyi ellenállás sejtjei!
Ne mosdassuk már a szart...
-
Viszlát
addikt
Leginkább RAM, proci kevésbé. Én a T60-on is eldolgozgattam vele (3.25 giga memóriával ugye), türelem kérdése is.
SSD viszont nyilván sokat dob rajta, főleg ha sok sample-t használsz.
Szerk: viszonyításnak esetleg hasznos infó lehet, hogy a 6 gigás Steinberg zongora VSTi-vel könnyedén elboldogult a T60, viszont 7-8 percnél hosszabb anyagnál már kezdett el-elcsúszni, ami egyértelműen a memória szűkössége miatt volt így.
-
Viszlát
addikt
válasz
tiv83us #62554 üzenetére
Az ember mindig jobbat var... Kerdeznem, hogy megis mit is inditott volna el egy szimpla ironikus reakcio a kollektiv sertett moderatori onerzeten kivul, de oszinten szolva mar a gondolatatol is hanyok egy ujabb demagog okfejtesnek, ugyhogy inkabb ennyiben hagyom a dolgot.
-
Viszlát
addikt
Altalanositani sosem szerencses, ez nem is kerdeses. En viszont abszolut megertem peterkeT hozzaallasat is, sot, kovetendo peldanak tartom, magam is ha meglatok egyet, onvedelembol atvaltok extra defenziv modba. Ebben persze van altalanositas, de jellegebol (es celjabol) fakadoan ezen fennakadni nagyjabol olyan mintha nepi bolcsessegeket kezdenenk izekre szedni es bizonygatni, hogy nem mindig lesz szeles a masnap, ha voros az eg alja.
-
Viszlát
addikt
válasz
BlacKSouL #62506 üzenetére
A literi keresztezodesnel balra fordulo, ot fos, strandolni tarto fiatal tarsasagnak nem volt ilyen szerencseje, amikor egy ilyen vadbarom 200 folotti sebesseggel belevagodott a kis Feliciaba, negyen meghaltak a helyszinen, az otodik par nap mulva a korhazban. A motoros erettsegi ajandekkent kapta a motort az apjatol, akit elotte mar ketszer toldoztak ossze. Es hany ilyen sztori van... Biztos vannak kivetelek, de annyira elvetve, hogy egyaltalan nem csoda ha az emberek nagy reszenek a motorosokrol nem a kiemelkedo IQ jut eszukbe.
-
Viszlát
addikt
Ez ki ez a fickó amúgy? Már valami focimeccs kapcsán is láttam egyszer.
-
Viszlát
addikt
Az ncore mar bearazta a torrenteket
-
Viszlát
addikt
válasz
BlacKSouL #62388 üzenetére
Nem tudom, hogy demografiailag mikent oszlik el a tamogatottsaguk, de azert egy ilyen ado erdekes modon azert beken hagyja az idosebb reteget. Ok nem fognak izgulni, vagy nincs internet vagy csak az onoka hivja oket szkajpon neha, abbol meg nincs gigabajt. Meg szuleimnel is ahol azert boven van jutyub meg sokretubb a felhasznalas, havi 2 gigat nem nagyon erik el. 300 forintot meg mar szinte eszre se venni...
-
Viszlát
addikt
válasz
concret_hp #62311 üzenetére
Ki is lehet dobni, de annál jobb ha veszed a fáradtságot és leadod a Vöröskeresztnél, ha még gyűjtik.
-
Viszlát
addikt
válasz
concret_hp #62302 üzenetére
B.
Elvileg rá is kéne írniuk. A motorhoz, B személy+teher, C busz.
-
Viszlát
addikt
válasz
szőröscica #62290 üzenetére
Egyik kollégám kiöntötte gipszből a hivatalos méretek alapján és csak az én zakózsebemben fért el, egyikőnk nadrágzsebe sem volt elég nagy, vagy keskeny volt, vagy kilógott a vége. Úgy tűnik, ez a szegmens is egyre jobban a nőkre koncentrál.
-
Viszlát
addikt
válasz
bandus #62254 üzenetére
Én azt mondom neked, hogy butaság mindenféle tevékenységgel megpróbálni elűzni ezt az állapotot. Meg kell élni a rosszat is, nem csak a jót, különben csak becsapod magad, aztán majd egyszer ezek visszaütnek. Előbb-utóbb úgyis szembe kell majd valamilyen formában nézni a helyzettel, teljesen felesleges halogatni. Legyél csak depis, a pszichomókust felejtsd el, inkább sírj egy barátnak, ezerszer többet ér. Nézzél ultranyál szakítós filmeket, hallgass Celine Diont, tökmindegy, de ne próbáld meg elfojtani magadban amit érzel.
-
Viszlát
addikt
válasz
föccer #62243 üzenetére
Gondoltam ra en is, de tul alacsonyan van. Mar csak otthon vettem eszre, de most visszamentem az uzlethez es ok beszoltak a rendorsegre, megtalaltuk a felvetelen az esetet, egy lakoauto volt, valoszinuleg a bicikli tarto csinalhatta ezt. Rendszam is van, ugyhogy megszopta.
-
Viszlát
addikt
Na vazz, amig en bort vadasztam, addig valakinek ezt sikerult osszehozni, el nem tudom kepzelni hogyan es mivel... Beszaras, szabalyosan lyuk lett a lokhariton. Persze cetli nincs, essen le a korme az ilyennek.
-
Viszlát
addikt
válasz
szőröscica #62228 üzenetére
Ha nem varos meg ilyesmi, akkor a Schneeberg se szar hely, jo idoben persze.
-
Viszlát
addikt
Borszakik: magyaros, nehéz ételek mellé általában milyen magyar bor javasolt?
-
Viszlát
addikt
válasz
parandroid #62073 üzenetére
Szerintem az is csoda, hogy egyáltalán ennyi is készült. Nagyon nem illik ez bele a Magyarország jól teljesít propagandába.
-
Viszlát
addikt
Mint említettem, két és fél évig fuvarozásban dolgoztam, ez idő alatt körülbelül 600e km-t vezettem, a legdurvább hónapban 31700-at. De az átlaghoz képest mindig is sokat tekeregtem, amiben több dolog is közrejátszott. Párnán ülve kezdtem el vezetni tanulni és rengeteg kellemes élményem volt gyerekkoromból, fater mindig azt vallotta, hogy már az utazás is lehet élvezetes része a nyaralásnak, így aztán néha akkor is az autót választottam, amikor gazdaságosabb lett volna repülővel.
20 évesen lett meg az első saját autóm és rögtön arra használtam a szabadidőm nagy részét, hogy bejárjam az országot, aztán a környező országokat. Majd lett egy jobb autóm és messzebb merészkedtem és így tovább egyre többet és többet. No meg vidékiként egész más, mert mindenért menni kell, amíg nem költöztem fel Pestre addig sose dolgoztam ott ahol éltem. Aztán csináltam egy vállalkozást és az első időkben még nem volt számtech nagyker a környéken, úgyhogy rohangáltam a fővárosba, volt, hogy napi háromszor (600 km), abban az időben havi 7-8 ezer körül átlagoltam. De eleve ha az ember elindul spanyolba, annak is a déli részére, az kapásból egy hatos elmenni odáig meg vissza, és persze ha már ott van, akkor nem csak üldögél a szálláson, legalábbis én nem. Privátban a legtöbbet épp most tettem meg, egy hónap szabi, hazaautóztam, aztán nyaralás, otthoni ügyintézés, stb, 11200 km ment bele a verdába.
Pár éve hunyt el egy kedves barátom, aki a 80-as évek elején egészen Kamcsatkáig elautózott egy ezerötös Ladával, nagy álmom, hogy egyszer utána csináljam. A rutin már adott hozzá, de én nyúl vagyok, maximum egy G-wagennel mernék nekiindulni, meg egyedül nem buli és még nem találtam senkit aki bevállalná és nem büdös a lába.
-
Viszlát
addikt
Epp az lett volna a lenyeg, hogy csak par napra mennek, ne kelljen mar megint lemenni Londonba, Manchester itt van fel orara. Mondjuk idoben jobb vagyok az atszallossal mint leautozni delre ( tomegkozlekedessel meg vegkepp) es onnan repulni, ugyhogy alszok meg ra egyet es lehet, hogy maradnak a nemetek.
-
Viszlát
addikt
Hulye egy vilag ez, olcsobban jutnek haza Lufthansaval, muncheni atszallassal mint fapadossal kozvetlenul (120 vs 185 font)...
-
Viszlát
addikt
Nem volt ám láncfűrész boltom soha, úgyhogy csak néhány személyes tapasztalat.
Nem tudom mire szeretnéd használni, de ha nem csak fűszál vastagságnyi ágakat készülsz vele felaprítani, akkor én azt javaslom, hogy legalább 40 ccm-es motorral vegyed, de inkább 45, az ilyen 25-30 közöttieket inkább el kell felejteni ha nem akarsz fél percenként anyázni. Szerintem ma már nem lehet kapni, csak önolajozósat, de a saját tapasztalatom az (három típus ment át a kezemen, izé alatt, hogy ettől függetlenül időnként igényli a manuális olajozást mindegyik. Leginkább azért, mert úgyis adagolhatsz neki többet ha több olajat teszel a keverékbe, de akkor meg ráhívják az emberre a tűzoltókat, olyan füstöt nyom ki magából.
Én nem túl bölcs módon egy Praktiker saját márkás típussal indítottam, nem ugrik be a neve, de sötétkék volt.
Hirtelen felindulásból elkövetett vásárlás volt, már másnap visszavittem, hogy valami nem jó, mert hát nem csinálja amit kéne neki, illetve nagyon nehezen. Rendes volt az ügyfélszolgálatos, odahívott egy szakit, aki kivitt a raktárba és kipróbáltuk egy körülbelül 10 cm-es gerendán, ürge nekiállt, aszonnya jó ez, miközben körülbelül három percig tartott átvágni azt a 10 cm-t. Éreztem, hogy ez így nem lesz jó, de hát hiba nem volt, hazavittem, de mákomra másnapra összefosta magát. Valszeg kicsit túlhajtottam, de az asszony már majdnem kiolvasta a Háború és békét, én meg még sehol nem volt a fairtással. Visszavitel után nem cserét kértem, hanem beszámíttattam egy Stihl-be, de még mindig bután, 30 ccm-es volt vagy 32, már nem emlékszem pontosan. Ez már klasszissal jobban végezte a dolgát, de én még mindig nem voltam elégedett, ugyanis direkt a vékonyabbakkal kezdtem (6-8 cm átló). Mákomra a szomszéd amatőr sorstárs totál megirigyelte, így eladtuk neki és akkor alapos kutatás után vettünk egy Husqvarna 445-t, ami még mindig hobbi kategória, de egy álom az előzőekhez képest, nem csak sebességben, hanem indításban, súlyelosztásban, minőségben is. Tényleg azt érzed, hogy na végre egy valódi szerszám van a kezedben (nem lecsapni a magas labdát), nem a gyerekek játékával próbálsz meg erdőt irtani. Olyan apróságok, hogy ha akad egy 5 perces teendőd és aztán újra szeretnéd használni, akkor nem kell megvárni amíg teljesen lehűl a motor, ami a legtöbb típusnál tipikus probléma, nem indul el addig amíg le nem hűlt. Nem szorul meg 5 percenként a lánc, nem kell külön kevergetni az üzemanyagot, külön tartály van az olajnak, apróság de sokat számít. Újonnan elég drága (illetve attól függ mennyit és mire szeretnéd használni), de használtan már emberibb áron is hozzá lehet jutni. Nem tudom segítettem-e bármit is, de ha nem, akkor pukkadj meg.
-
Viszlát
addikt
válasz
parandroid #61993 üzenetére
Ovazz. Mea culpa, errol elfeledkeztem.
-
Viszlát
addikt
válasz
EQMontoya #61974 üzenetére
Olaszoknak nem jartam mostanaban, de a nemeteknek is csak az autopalyas kutaknal dragabb. Legalabbis hetvegen autoztam vissza, otthon Shellnel 416 forintert tankoltam, nemetben 1.34-ert, ami mai arfolyamon google szerint 409 forint.
Ja es Luxemburg meg akcios kuponnal veheti az olajat, 1.15-t fizettem literenkent.
tbs: este irok otthonrol, mobilob nem allok neki esszet irni a temarol.
-
Viszlát
addikt
Hoppa, ez erosen must see: The Piano Guys Magyarorszagon. Szerintem en is hazaugrok ra, nemetbe akartam menni, de ez igy meg jobb.
-
Viszlát
addikt
Agardon 26.5 fok van, beszaras jo ido es meg a szel is langyos.
-
Viszlát
addikt
Tud edetleg valaki prezentacios appot androidra, ami hasonlo funkciokkal rendelkezik mint a PP? Eloadoi nezet, idozitett leptetes, stb...
Illetve vegso esetben ugyanilyen erdekelne IOS alatt, amennyiben kompatibilis a pptx formatummal.
-
Viszlát
addikt
válasz
fokukac #61684 üzenetére
Tiszta sor. A mondandóm lényege valahol annyi volt, hogy az elmúlt közel 12 évben sajnos többször is bebizonyosodott, hogy nem számít senki és semmi. Ettől persze nem lesz kevésbé szomorú/felháborító/nevetséges/szánalmas az ami történt, úgyhogy akár be is foghattam volna a kenyérlesőmet.
-
Viszlát
addikt
válasz
Winner_hun #61682 üzenetére
Felreertettel. Azert csodalkoztam mert akik a legutobbi balhet boncolgattak itt, azok tobbnyire 10 eve itt vannak mar. De nem volt ebben karhoztatas, csupan arra gondoltam, hogy azert mert nem volt szemelyes erintettseg, azert meg lehetett latni ezeket a dolgokat.
Struccpolitikarol szo sincs, megfutottam en is a sajat koromet, nem is egyszer, eredmenytelenul. Innentol en nem lattam mas megoldast, csak azt, hogy drasztikusan lecsokkentettem a belefolyast a dolgokba es az elonyoket szem elott tartva hasznalom ennek fenyeben az oldalt.
-
Viszlát
addikt
Olyan szempontbol nem ertem a mostani felhaborodast, hogy igazabol mindig is ez ment, maximum nem ert el benneteket a szele, vagy nem erintett olyan embert, akit ismertetek, kedveltetek. De akarki ult a tetejen a dolgoknak, lenyegi kulonbseg nem volt, megpedig azert mert itt kulonosen igaz, hogy fejetol buzlik a hal (itt most nem a modik fejere gondolok ertelemszeruen). Szvsz amikor ilyesmivel es ehhez hasonloval szembesul az embor, akkor nagyon nincs mas, mint merlegre tenni az elonyoket, hatranyokat, aztan maradni vagy menni, mert haborogni total ertelmetlen, eredmenye nem lesz, akarki is teszi. Legalabbis en ezt lattam/tapasztaltam, egy bizonyos nagyon aktiv idoszakban boven kijutott "elmenyekbol", ami meg munkakapcsolati viszonyt is jelentett, nem "csak" felhasznaloit...
-
Viszlát
addikt
Nem akarok szavakon lovagolni, de ötleteket ne valósítsanak meg, hanem azt először tesztelni kéne, neadjisten a már előzetesen elkészített tanulmányok, felmérések eredményeivel összevetni, aztán ha már megtörtént minden módosítás, ami a sikeres megvalósításhoz kell, akkor lehetne nekiállni.
Sajnos ezen a területen is (mivel a hozzáértőket módszeresen kigyomlálták), leginkább a primitív és szűklátókörű "bezzegnyugaton" hozzáállás tapasztalható, de még annak is a legalja. Elmegyen a tiszteletreméltó semmirekellő miniszter úr egy konferenciára Stuttgartba, megnéz egy másfélórás powerpoint prezentációt az ottani rendszerről, aztán hazajön, hogy bezzegnyugaton, nekünk is ez kell. Pedig nem, mert soha az életben nem fog az a rendszer egy az egyben működni itthon. Sem fizetőképes kereslet nincs rá, sem a helyi adottságok/igények nem egyeznek és még lehetne sorolni az okokat.
Klasszikus példa a buszos tömegközlekedés helyivé zsugorításának terve, amit valaki látott valahol és belelkesedett (a nagyvárosok között a nép közlekedjen vonattal, a helyközi buszközlekedést pedig a vonathoz igazítjuk), nagy slunggal neki is álltak volna, már kész volt a "terv" (meg kő' csinyáni 3 éven belül!), amikor a volán társaságok szóltak, hogy ez mind szép és jó, de nem lesz aki vezesse a buszokat, mert a helyközi járatok kiesésével megszűnik az egyetlen bevételi forrásuk, ergo fizetni se fognak tudni (a helyijáratos közlekedés mindenhol veszteséges, önkormányzati támogatással működik csak, erről is lehetne regéket írni). Ugyanis az már nem esett le senkinek, hogy ahol ezt látták, ott egy cég/önkormányzat/régió oldotta meg a közlekedést, nem tucatnyi önálló céget akartak egy összefüggő rendszerben összehozni. Akkor elkezdődött a fejvakarás (összefogás emberek, a nép ezt akarja!), amit az is megbonyolított, hogy egy független hozzáértő, saját idejéből áldozva, tökingyé' megcsinált egy tanulmányt, tételesen felsorolva, hogy az elképzelés jelenlegi formája mennyi sebből vérzik. Csak egy példa, a gyárak 90%-a műszakos munkarendben dolgozik, a buszok ehhez igazodnak is ott, ahol nincsen különjárat a munkásoknak, de a vonat nem. De ugyanígy nincs szinkronban a menetrend a tanítás kezdetével és végével sem, ráadásul arra senki nem gondolt, hogy mennyi plusz időt jelent ez az embereknek, hiszen vidéken a vasútállomások túlnyomó többsége kint van a francban a város szélén. Arról már nem is beszélve, hogy bár mostanra több évszázadnyi tapasztalat áll rendelkezésünkre arról, hogy mennyi hátránya van a Budapest központú, sugaras közlekedési rendszernek, továbbra is ezt erőltetik és nagyjából szó sincs stratégiai tervezésről, iparágon belüli üzleti tevékenység elősegítéséről (pl. Győr - Székesfehérvár - Kecskemét tengely). És napokig lehetne sorolni sajnos ezeket a dolgokat.
Leülök magamtól is...
-
Viszlát
addikt
Az elmúlt 8 évben 6 komplett tömegközlekedési reformot dolgoztak ki, amiből aztán nem lett semmi, de százmilliók elrepültek a semmibe. Egy dolog valósult meg, a volán társaságok régiósítása, amivel óriási gondok vannak és kizárólag új bürokratikus terhet jelent, egyébként semmit nem reformáltak meg ezzel (értsd: régi főnökség pápá, új haverok welcome).
Pedig Magyarország adottságai jóval kedvezőbbek, de valószínűleg még így is többe kerülne, mint japóéknál, túl sok embernek kell belőle meggazdagodni. No meg először a tervezés képességét kellene valahogy magunkévá tenni, hogy ne csak ötletszerű akciók legyenek...
-
Viszlát
addikt
Lehet, hogy nem készültem fel teljesen a tejtermékek fogyasztására vagy mi a szösz, meg zsíros és rákot okoz, de a frissen fejt kecsketejnél kevés jobb folyadék létezik, amit meg lehet inni.
-
Viszlát
addikt
válasz
bandus #61299 üzenetére
Ha még nincs teljesen egyedül, akkor én is megpróbálnám a házhozjárós szocápolót, illetve esetleg bentlakásos is szóba jöhetne. Nem tudom mennyire néztél utána, de ha felügyeletre is szorul és egyedül költözik be, akkor is alsó hangon 150k/hó-ról beszélünk. Vannak olyan otthonok is amúgy ahova házaspárok is beköltözhetnek, nyilván az drágább...
(#61300) tbs +1
-
Viszlát
addikt
válasz
bandus #61296 üzenetére
Inkontinencia polkorrekt nevén. Szinte minden ilyen jellegű intézmény egyben gondozással is foglalkozik, nagyon ritka amikor nem, ennél általában komolyabb ápolásra szoruló időseket is képesek szakszerűen ellátni. A normális helyek viszont elég drágák is, főleg ha esetleg mentális gondok miatt felügyeletre is szükség van...
-
-
Viszlát
addikt
Nincs valakinek egy kis maradek napteje? Negyedik aruhazban koptatom a labam es itt sincs, rohadjon meg az utoszezonos nyaralo...
-
Viszlát
addikt
válasz
EQMontoya #60921 üzenetére
Egy emberre villogtam rá, viszonzásként belelépegetett a fékbe előttem, de lemenni nem ment le, csak miután megelőzött három kamiont amik között fél km-es hézagok voltak.
A fuvaros időszakban nappal többnyire városi forgalomban közlekedtem (a német higgadt sofőr állítást hatmilliószor láttam megcáfolódni), autópályán éjjel jártam többnyire, így nyilván meglepetés volt. Mert egy-két idióta elkerülhetetlen, de ez már több annál, egyszerűen ugyanaz az énvagyokalegfontosabbazúton mentalitás érvényesül mindenfelé.
Belgiumban viszont akárhányszor voltam, nem úsztam meg agyvérzés közeli állapotba kerülés nélkül. 80%-uk komplett idióta az úton... De örülök, ha neked jó tapasztalataid voltak, még akkor is ha jelen esetben ez teljesen irreleváns.
-
Viszlát
addikt
Tegnap sikeresen átverekedtem magam Európa nyugati felén, kivételesen nappal utazva és hát meg kell mondjam, semmi okunk szégyenkezni a közlekedési kultúrát illetően. A belgák továbbra is agresszív idióták és azt hiszik, hogy az index az egy varázspöcök, de sajnos az autobahn-ra is ki lehetne tenni a 110-es km limitet mostmár, legalábbis egy 08-20 közötti kiegészítő táblával. Egyszerűen lehetetlenség haladni, én még életemben nem satuztam ennyit ilyen rövid időn belül, merthogy az egyébként meglepően "üres", háromsávos autópályán bevágódik a belsőbe 100-zal előzni az egymást előző kamionokat. Neki ne kelljen már úgy 3-4 másodperc erejéig lelépni a gázról, de én vészfékezzek kétszer annyiról. Főleg, hogy előtte pár másodperccel még a középsőben se volt senki, nemhogy előttem a belsőben, de hát ahogy a kamion kiteszi az indexet, ezek reflexből már dupla sávváltással benn is vannak a belsőben. És ilyen volt körülbelül 10-15 között tegnap. Aztán körülbelül 40 km-t döcögtem 95-tel, mert ömlött az eső és papika nem mert a külsőbe visszamenni a kamionok közé (legalábbis az optimizmusom ezt feltételezi, aztán csak lehet, hogy igazi ősköcsög f@szkalap volt)...
Vicces, de az egyetlen aki látta, hogy jelentősen nagyobb sebességgel közeledem és visszahúzódott előlem, egy magyar volt.
-
Viszlát
addikt
válasz
parandroid #60763 üzenetére
2000-ben katonáskodtam, volt egy katonatársam, aki az MTK-val volt szerződésben, nem emlékszem már pontosan, hogy tartalékos vagy harmadik keret vagy valami ilyesmi tagjaként, de az tuti, hogy a nagy csapatban nem játszott. Hordta az autogramos Illés mezeket a tiszteknek, így lett belőle írnok segéd. Szóval ő akkor a csapattól kapott négyes Golffal járt (4-5 milla volt ha jól emlékszem), amire azért is emlékszem, mert óriási ügyet csinált belőle, hogy ő a laktanyán belül parkolhasson, különben elveszik tőle a kocsit ha az utcán parkol (valami biztosítási feltétel volt vagy mi). Ja és lakást is kapott mellé, ami lehet csak dicsekvés volt, bár pénzzel sem állt rosszul, a tipikus megvásárolom a haverságot felállásban rendszeresen pizzát rendelt a körletnek, meg a tiszteknek, stb...
Ja az extra poén az volt, hogy sportból élőként kibulizta magának a D kategóriát, vagyis még a kiképzésben sem kellett részt vennie...
-
Viszlát
addikt
Nem-nem, elobb hazakuld, hogy menjel haza es ha egy het mulva is gond van akkor menj csak vissza, aztan ha visszamentel akkor ad Paracetamolt, plusz tovabbi egy het megfigyeles, majd ha ket het utan is bajod van meg akkor kerit egy idopontot 2-4 heten belul (ha szerencses vagy).
-
Viszlát
addikt
válasz
szőröscica #60534 üzenetére
Haaat, a Dunantul kozepen a josztokre meg a foldmuvelok is furcsan neznenek rad.
-
Viszlát
addikt
Rendezgetem a ceg vezetoi strukturajat, hat lassan lehet ferfi egyenjogusagert kuzdeni. 9 director - 6 no 3 ferfi, 9 associate director - 7 no 2 ferfi, 26 manager/team manager - 17 no 9 ferfi. Es 171 rendszergazda, elemzo, programozo es hasonlo foldonfutok - 155 ferfi es 16 no! Nem semmi...
-
Viszlát
addikt
válasz
concret_hp #60174 üzenetére
Az szabadon valaszthato elfoglaltsag, a korulmenyektol fuggetlenul.
-
Viszlát
addikt
Valószínűleg én vagyok a nyámnyila pipogya szaralak, de nekem nem hiányzik az életemből a tudat, hogy valaki az én autóm alatt halt meg, az esetleges jogi hercehurcáról nem is beszélve. Egyszer lelépett elém egy 10 éves forma kislány körülnézés nélkül és hiába satuztam, csak megkoccolta a lökhárítóm, de nem lett baja hálisten, viszont engem rendesen megviselt az eset. Életem leghosszabb 4,5 másodperce volt attól a koppanástól kezdődően amíg kikászálódtam az autóból és előre rohantam, nem tudva milyen látvány fog fogadni. Biztosan vannak faszagyerekek akiknek ez lópikula, de én nem ilyen vagyok.
A KRESZ ismerete pedig jelenleg nem ellenőrzött biciklisek esetében, amit talán ideje lenne orvosolni. És nem csak a hülyék miatt, hanem azért, mert ahogy panaszoljátok is, nagyon sok helyen nincs kerékpárút. És ebből a szempontból semmi jelentősége az, hogy autósokkal mi van, mert ez nem viszonyítás kérdése, hogy kinek mekkora és milyen nehéz. Őszintén szólva ez valami népibeteg bringás frusztrációnak tűnik, hogy ahányszor szóba kerül a biciklis téma, egyből előáll valaki, hogy de bezzeg az autósok... Majd ha arról lesz szó, hogy a két közlekedési eszköz miként viszonyul egymáshoz az utakon, akkor lehet arról beszélni, hogy x tonna, miegymás, de perpill mindössze annyit vettettem fel, hogy talán nem ártana megtanítani a biciklire ülőket a KRESZ-re, aztán meg visszakérdezni tőlük. Azt hiszem az értelmesebbje egyből felfogná, hogy ez a saját érdeke, a többieknek meg legalább muszáj lenne végigülni és talán megragadna valami bennük...
-
Viszlát
addikt
válasz
concret_hp #59968 üzenetére
És ezzel most mit szeretnél mondani? Hogy nincs értelme a jogosítványnak? Vagy csak nem bírtad ki, hogy ne szólj valamit az autósokra is, mert valaki merészelt csúnyát írni a biciklis társadalomról? Mert abszolút irreleváns a telefonálók száma, amikor arról van szó, hogy a biciklis áthajt a piroson és a motorháztetőn köt ki, meg elüt a zebrán (az ráadásul egyirányú utca volt, forgalommal szembe).
Igenis, ha már ennyire aktív részesei a közlekedésnek, akkor legyen valamiféle elvárás velük szemben, pénzbeli vonzata annak, hogy ezt megtehessék. Legalább valami halovány esély lenne arra, hogy 1-2 megértené, hogy nem megyünk ész nélkül össze-vissza, hanem ránk is vonatkoznak a szabályok. Red and green. Learn the bloody fucking difference.
-
Viszlát
addikt
Hja, eddig mindig megusztam, bar volt par cenitken mulo eset, de tegnap mar hiaba rugtam ki a feket az autobol. Nagyon nem szeretnek komolyabb bajt, de sokszor ugy tunik minth ezek direkt meghalni szallnanak fel a bicajra. Tenyleg lassan jogositvanyhoz kellene mar kotni ezt is, ami nyilvan nem tesz okosabba senkit, de legalabb egyszer hallanak, hogy hogyan is kell kozlekedni. Jelenleg ugye senki nem keri rajtuk szamon ezt a tudast...
-
Viszlát
addikt
Ma biciklis napom volt, először a motorháztetőről vakartam le egyet, aztán meg gyalogosan ütött el egy. Baja nem lett komoly senkinek, de mindkét esetben tilos jelzésen hajtottak át, ebből lett a baj...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest