Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Integra

titán

válasz bobsys #41815 üzenetére

a magstripe-ot nem mertem beírni, de sejtettem, hogy kőkorszak van :DDD
    pedig az amex már chip+pin-nel adja az új kártyáit, ez is valami :)
    tudom, hogy nem nyugtat meg, de a nagy németország is erősen a középkorban van banki infrastrukúrában, a tan-itan tranzakciós internet bankingjuk meg egyenesen pattintós korszakot hozza, elképesztő :DDD bár ők is már állnak át a chip+pin ola ellenőrzésre, de a háttér egy nagy gané még mindig. ha hiszitek ha nem, abszurdisztán ilyen tekinetetben kifejezetten az élen van, akármilyen fura :)

kraft:
    ilyen van európában is, és mindenhol a világon, nem ország függő, ugyanis vannak kártyatípusok amikhez a rendszer úgy van párosítva, hogy másképp ellenőrzi azt, hogy white vagy blacklisten van és a mögé felépített logika nagyon régi. újra kéne kódolni az egész tranzakciós műveletet. csak ez rengeteg pénzbe kerül.
    alapvetően mindenki csak azt látja, hogy lehúzod a kártyát és fizettél. na ez a háttérben absz nem így van, ahány kártya, ahány terminal, szolgáltató, pos, bankfelügyelet, kúthálózat, adózási ellenőrzés és még sorolhatnám.. bődületesen összetett a tranzakciók világa. és ezek miatt mai napig vannak ilyen kártyafizetési hajtépések és még sokáig lesznek :))

Új hozzászólás Aktív témák