- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Új hozzászólás Aktív témák
-
Minden rosszban van vmi jo... Sosem voltam kifejezettej autobuzi, de a sogorom vitt egy kort itthon most egy 3.5 benzines cls mercivel, hat durva elmeny volt. Egeszen addig amig feltunt mogottunk egy masik regi cimbi egy R35 skyline-nal. Hat amit azzal mentunk, az eszmeletlen... A sebesseg gyogyir a szivfajdalomra..
-
válasz
kraftxld #62427 üzenetére
tobb fele-fajta van, nem tudom pontosan az rwe mibe ruhazott be, de en jobban preferalnam a kisebb, ipari projekteket, azok valtozatosabbak. Egy nagyeromuvi blokk telepitese, tesztelese meg siman elhuzodik masfel-ket evig.
Bobsys:
Nekem is mozgatja nagyon a fantaziam, biztos hasznos elettapasztalat. Kerdes, hogy utana mennyire lenne egyszeru visszaterni az oltonyos eletbevatgondolom alaposan, biztos lesznek meg hozzatok is kerdeseim
ami nagy hatrany, hogy igy viszonylag nehezebben talal part maganak az ember. -
Miotavan wizznel ketfele kezi poggyasz? Egy hetvegere valo cuccert mar fizetni kell?
-
válasz
bandus #62298 üzenetére
hát kaptam egy kis ízelítőt ebből az életpályából, jól meg kell gondolni. felvételi annyira nem is vészes, viszont ha belevág az ember, az olyan 3,5-4 év elköteleződés, mert a ~20 millás képzési költség arányos részét kifizettetik veled, ha korábban lelépsz.
fizu az rendben van nyilván magyar viszonyok között, tehát a mostani fizumnál valamivel alacsonyabb alap fizura jön rá a 30-100 eurós napidíj, helyszíntől függően, tehát mondjuk ft-ban az ember kaphat 7 számjegyű nettó fizut, ha mondjuk valami offshore projekten dolgozik.
előrelépési lehetőség sok van, főleg más gyártókhoz, jóval magasabb fizuért, vagy megrendelő oldali contractor pozíciók, ahol tapasztalattól függően már 500-2000 $ között vannak a napidíjak, pl. az exxonnál. de ez nyilván hosszú távon.
mindenesetre nagyon meggondolom ezt most, ha belevágok, akkor szerintem január-február környékén már lehet nyomni a "kiképzést"
-
válasz
kraftxld #62263 üzenetére
hát, azért az állami cégekhez még nem feltétlenül ért el ez az újító szellem
de meglátjuk mi lesz. elég hullámzó a hangulatom. egész nap nagyon szarul voltam, most meg inkább tettrekésznek érzem magam
meglátjuk januárban hogyan alakulnak a kilátásaim a cégnél, ha nem úgy, ahogy szeretném akkor szerintem bevállalok egy jó kis fizikai, beüzemelős melót, worldwide. sok ismerősöm csinálja, egész jó helyekre is eljutnak (pl. thaiföld, fúrótornyok), meg persze kevésbé jókra is (pl. románia
), és ezért még nagyon sokat is keresnek.
ez a videó megvan amúgy?
Legyen TÁNC!
-
válasz
Tothgera30 #62258 üzenetére
mondjuk én mindig is nagyon lelkizős voltam ilyen téren, pl.: [link], ez még a második gimis szerelmem miatt volt. előtte pedig jártam 3 hetet egy lánnyal, és amikor szakított velem, utána még hónapokig szarul voltam...
na de mindegy, van sok személyes célom is, most ezekért fogok tenni és küzdeni, aztán ha ebben is sikerül megtalálni a boldogságot, az csak jó. én sem éreztem már magam szerelmesnek, de ettől még ő remek ember, jól meglettünk volna, ha többet teszünk a kapcsolatunkért. az is lehet, hogy most csak pánikolok, hogy nem fogok már ilyen nőt találni, pedig biztosan van.
namindegy, legurítom a maradék sört, bedobok egy frontint, hogy alvás is legyen, mert igaz csak 3 napos a hét, de kivételesen marha sok munkám van.
-
nincsen valami tapasztalati arányszám?
egy hév hány hónap szívást jelent a kapcsolat vége után?
az elmúlt két hétben kb. minden nap voltam valahol, bulizni, sörözni, fröccsözni, nem is tudom volt-e olyan nap, hogy ne ittam volna alkoholt. de nem nagyon lett ettől sem jobb. nagyon lelkis vagyok ilyen téren, lehet keresek egy pszichológust is, vagy valami.
-
hát urak, nem sokat javult a lelkiállapotom az elmúlt két hétben :/ nagyon remélem, hogy nem fog ez már sokáig tartani.
-
En amugy frankon nem ertem honnan ered koztetek az ellentet, eskuszom meg probaltam is utana keresni regebbi topikokban
it-ben dolgoztok, megitelesem szerint mindketten jok vagytok a szskmatokban, itt pedig valahogy egyeterto posztot sosem lattam. brleszolni nem akarok, csak fura
Hape az mas, o ugyis csak egytol tizig szamol, aztan bubi jon -
válasz
EQMontoya #61977 üzenetére
jah, elég kedvező szerintem is. net ingyen van. közös költség 6k, amiben benne van a víz. egyedül a fűtés tud húzós lenni, mert régi a ház, de pár hónapon keresztül kibírok 15-20k-t. és még így is 5k-val beljebb vagyok, mint a másik kecónak csak a bérleti díja. plusz közel van a mori 2, majd néha leugrok hajnal 4-5 fele pecázni egyet
NoLF:
egyedül megy a sörözgetés? -
válasz
EQMontoya #61974 üzenetére
egen, ha annyira rezsicsökkenteni akarnának, akkor talán oda kellene nyúlni, ahol meg is érzik az emberek. mert aki kevésbé tehetős és már így is ott spórol, ahol tud, annak mindegy, hogy 3k-t vagy 2k-t fizet a villanyért. de ha mondjuk az üa. árához nyúlnának, az továbbgyűrűzne mindenhova. csak hát az így keletkező hiány az államkasszában jelentkezne, a rezsicsökkentés nagy részét meg a szolgáltatók szenvedik el. bár most már az mvm-et is utól érte ez a dolog.
szerk:
úgy néz ki alakul a lakásdolog. ideiglenesen,okt. 25-ig találtam egy kecót. 55k. nem olcsó, de mindenképp költöznöm kell, minél hamarabb. és november elsejétől meg lesz hely valószínűleg, vagy egy általad is javasolt helyen, vagy pedig kiveszem egy kollégám lakását a jászai tér közelében, viszonylag kedvező árért. 55k+rezsi. holnap látok róla képeket. -
-
hát köszi a biztatást, remélem, hogy a nehezén hamar sikerült túllenni. egyelőre nagyon nem egyszerű, és nyilván az én helyzetem a legrosszabb most a világon. de remélem majd elmúlik z azért szép lassan.
a külföld terén is nagy volt a szám, de nem bírtam volna itt hagyni őt, ahogy a szakítást sem tudtam kimondani. pedig a napnál is világosabb, hogy ez egy nem működő kapcsolat, mégsem voltam rá képes.
-
eh, a nőügyes topik zsenijeinek a véleményére nem vagyok kíváncsi... de itt azért megjegyzem, hogy rohadt szarul vagyok éppen
5 és fél év az azért mégiscsak sok. tudtuk mind a ketten, hogy közel a vég, de aztán mégsem én mondtam ki, és így most meglehetősen szarul érzem magam. de biztos van valami statisztika, ami alapján egy ilyen kapcsolatból is fel lehet állni...
ma mondtam a főbérlőnknek, hogy mi a helyzet, én költözök amint csak tudok, az asszony (bah!
) pedig vagy kivenné a másik lakását, vagy maradna itt, ha kicsit mérsékli az árat. a reakciója az volt, hogy elsírta magát és, hogy mennyire sajnálja.
ma meg is néztem egy kecót, a IX. kerületben, pedig nem akartam oda költözni. hááát, jó a kecó, de a tulajra mit is mondjak. a mostani főbérlőnk nagyon rendes, ez a srác, pedig vééégtelenül korrekt, nagyon pozitív volt, tőle szívesen bérelnék lakást. elmondta, hogy ő mit gondol, szerződés részleteit, stb stb. nem jutottunk odáig a beszélgetésben, de biztosan mérnök srác, rettentően precíz. már a hirdetést is angolul adta fel, azt mondta ez is egyfajta szűrő. mert aki ezt nem érti meg, ő azzal nem akar szerződéses viszonyt
szóval maxikorrekt. a kecót 90-95k-ra tartja, én megírtam neki, hogy jövő heti költözéssel 85-ért kiveszem egy évre. remélem elfogadja. 90k+rezsit már picit sokallok, de az idő meg szorít, minél hamarabb el akarok költözni.
köszi, hogy végigolvastátok. remélhetőleg nem lesz kimoderálva azzal a felkiáltással, hogy ez nem egy albérlet-kereső fórum!
-
-
válasz
concret_hp #61592 üzenetére
vagy ne vegyél tortát
-
van ötletetek, hogy hol tudnék jégbort venni? nem webshopra gondolok. guglival nem akarunk dűlőre jutni...
-
válasz
szőröscica #61390 üzenetére
A vizmuvek totalis katasztrofa. Lassan ket eve lakunk itt de vizdijat meg nem fizettunk egy ft-ot sem, szinten azert mert nincs a rendszerben a vizora szama.
-
válasz
Viszlát #61302 üzenetére
hát nem tudom, azért ilyen szinten megbízni valakiben, hogy odaköltöztetni két idős ember mellé. nem hinném, hogy nagymamám ebbe valaha is belemenne, de felvetem azért otthon. ma derült csak ki, hogy valószínűleg ez lesz a megoldás, szóval részletesen nem tudtam utána járni a témának még. meg úgy általában már mindent itt kérdezek meg elsőnek, annyian vagytok itt, akik remekül tájékozottak sok témában
-
köszi mindkettőtöknek
sajnos odáig jutott a dolog, hogy nagymamám már nem bírja erővel nagypapám ellátását, aki sajnos egyre rosszabb mentális állapotban is van, amit Viszlát is mondott, már nem lehet őt egyedül hagyni, pelenkázni kell, de az ellátás családon belül nem megoldható. keresnünk kell neki valami helyet lehetőleg minél gyorsabban.
-
a különböző idősotthonokban mennyire egyformák a "szolgáltatások". tehát ha például egy idős ember nem igazán képes az önellátásra (leginkább a pelenkázási problémákra értem ezt, nem sikerül most szépen megfogalmaznom), akkor arra minden ilyen intézmény fel van készülve, vagy van erre valami határ szabva? van valakinek e téren tapasztalata?
-
válasz
Tothgera30 #61196 üzenetére
Pedig egy jo bico ennyibe kerul legalabb, vagy meg sokkal tobbe. En is elkezdtem nezni az orszagutikat, ha latok valami jo akciot le is csapok valamelyik kiszemeltre
-
válasz
Integra #61110 üzenetére
azért szerencsére még nem olyan világban élünk, ahol az androidtól kell tanulni az alapvető logikai műveleteket és gondolkodást, míg aki applet vesz, az meg hülye marad/lesz. aki nem használj aki az egyes rendszerek egyedi feature-jeit annak tök mindegy milyen telefonja van, ugyan úgy működik számára mind a kettő: hívás, sms, fényképezés, net, appok letöltése.
-
van meg itt a phn olyan, moderatori tulkapasoktol mentes topik, ahol nem torlik szo nelkul az ember hozzaszolasait minden szirszarert?
koltoi kerdes volt.
-
válasz
parandroid #60917 üzenetére
amúgy ezeket az átlagokat nem kell komolyan venni, hatalmas a szórása. itthon pl. 2200-2400 kWh körül van a családi éves fogyasztás átlaga. mi kb. 1000 kWh-t használunk el egy évben, ami kb. 40k forint. basszus, erre nem is kértem még támogatást, akkor máris csak 13k lenne
szerk.: egyébként ez az egyik nagy baj az energetikai elképzelésekkel uniós szinten is, hogy egyik oldalról közös, transzparens, diszkriminációmentes, stb. piacot szeretnének, annak minden gazdasági előnyével együtt. másik oldalról meg ott vannak a megújulós célkitűzések aminek érdekében orrba-szájba támogatják ezen technológiákat, amivel viszont eléggé erősen torzítják az elképzelt piaci modellt.
-
válasz
parandroid #60915 üzenetére
mármint kWh ugye?
-
válasz
concret_hp #60831 üzenetére
ez gyors volt
grat!
-
válasz
concret_hp #60829 üzenetére
nemazé', de te úgy dolgozol már x ideje, hogy nem tudod mennyit kapsz érte?
-
egy új munkahelyre való jelentkezésnél (most ugye külföld) hol szokás megjelölni, hogy hé, én azért nem tudok azonnal kezdeni ám, mert ugye van itt 30 nap felmondási idő meg miegyéb? plusz lehet, hogy egy kicsit többet ráhúznék, mert fut még itt olyan dolog, aminek csak október-november környékén van vége. leírjam ezt valahova, vagy majd szépen elmondom ha felhívnak?
jah, és ugye ilyen baromságokat, hogy szeretek olvasni meg focizni már nem szokás beleírni?
-
válasz
szőröscica #60638 üzenetére
Peak & cloppenburg.
Kukac:
Itt bizony. De ne legyel ilyen rendszerellenes, mindjart kapsz egyet a banhammerrel. Jo esetben. Rosszabban meg vagyonosodasi vizsgalatra is befuj valaki, hiszen itt rendelkezesre all a bizonyitek, hogy le akarod cserelni az autod. Ja, meg alkalom adtan valutazol, vagyis ize, devizazol
Asszem nem kellene gondolkodni rajta, hogy beadjam-e ezt a jelentkezest. -
válasz
szőröscica #60597 üzenetére
az arénában és az alléban is lehet kapni olymp ingeket, ezekért nem feltétlenül érdemes kimászni a premierbe.
még egy jó pont ezeknek @-tól, lehet, hogy most már kipróbálom őket, eddig csak szemeztem velük
szerk: ha tudjátok a méreteteket: [link]
-
köszi mindenkinek a tippeket, akkor magammal törődök
a többi meg majd alakul, remélem pozitívan.
-
válasz
concret_hp #60523 üzenetére
jo neked
en ma korbepuhatoloztam a valtassal kapcsolatban.
figyelembe kell venni ilyenkor, hogy vajon mit gondolnak majd rolam a kollegak vagy a fonokom, ha elmegyek innen kicsit tobb, mint masfel ev utan? -
akkor megnyugodtam
holnap még utána járok néhány dolognak (pl. hogy aktuális-e még a pozi és nem csak kint felejtették
, és lehet, hogy meglépem a dolgot. amíg az én szakterületembe ilyen emberek szólnak bele [link], addig ez itthon totális szakmai zsákutca.
plusz münchen azért nincs is annyira messze, hogy teljesen elszakadjak itthonról.
-
eddig elég nagy volt a szám, hogy el kellene hagyni ezt az országot, de amikor itt van éppen a tökéletes pozíció, jó kiválasztási esélyekkel, akkor most még is aggódok kicsit elküldeni a cv-met, ez normális?
-
válasz
fokukac #60416 üzenetére
nem értem ezt a wide utálatot. amikor ide kerültem az első dolgom volt szerezni egy wide monitort a standard 4:3 helyett, én sokkal jobban szeretek ezen dolgozni.
barátnőm folioja ugyanaz mint az enyém, de abba már 1600-as panel van, sokkal használhatóbb, engem a betűk mérete sem zavar egyáltalán. de ugye nem vagyunk egyformák -
válasz
szőröscica #60409 üzenetére
Ezt latod en sem, nem hiszem, hogy a business class gepekben ezen kene sporolni. En szabalyosan utalom levenni a folio-t a dokkolorol az 1368-as felbontas miatt.
-
köszi az infókat. ha még februárban is megmarad a lelkesedés, akkor szerintem veszek egy bringát is
egy futócipőbe már beruháztam hétvégén, elég jónak tűnik. úszó cuccom meg szerencsére van, illetve azzal amúgy sincs gond, kis edzéssel ez a része megvan 30-32 perc környékén. a futásra kell magam rávenni valahogy, illetve felfejlődni a 0-ról.
-
válasz
concret_hp #60379 üzenetére
elég jó a cucc
meghozta nekem is a lelkesedésem ez a sok jó eredmény. kár, hogy alapvetően nem vagyok egy kitartó típus, plusz egy fél millát akkor bele kéne ölni, hogy legyen jó felszerelésem edzeni, egy kempinggel nyilván nem érdemes ilyen versenynek nekivágni. de azért kíváncsi vagyok, hogy fel tudnék-e készülni.
-
válasz
concret_hp #60371 üzenetére
jó kis beszámoló, rendesen meghozza az ember kedvét
milyen bringával tolod egyébként?
-
válasz
concret_hp #60365 üzenetére
szerintem remek időt toltál, gratulálok
-
-
válasz
EQMontoya #60352 üzenetére
Azert egy ironman-en indulo profi versenyzot nem feltetlenul erdemes a te gimis teljesitmenyeddel osszehasonlitani...
a legjobbak eseten szerintem siman 4 perc koruli ezrekrol beszelhetunk. Uszasnal is mondjuk 15 perces km-t uszhatnak, biconal meg 35 feletti atlagra tippelnek.
A triatlonistainknak meg grat! Milyen idovel teljesitettetek most, vagy korabban?
-
válasz
concret_hp #60348 üzenetére
Te meg emvy elindultatok vegul az ironmanen? Tetszett, amiket a versenyrol lattam, de a felmaraton lefutasat eselytelennek tartom a reszemrol.
-
válasz
FehérHolló #60315 üzenetére
Eh, el nem hiszed, de amikor az elozo hsz-t irtam pont az jutott eszembe, hogy elsz-e meg. Meg tudom erteni az erveid... Bar a regisztralt userek novekvo szamaval egyertelmu a szakmai higulas. Erre jon ra itt ez a tulbuzgo cenzura, hat volt mar kellemesebb a ph. Talan ha egyszer uj kormany lesz, akkor itt is visszaterhetnek a dolgok a regi kerekvagasba.
-
hol erdemes/lehet-e egyaltalan egy napra biztositast kotni, ha viszonlyag balesetveszelyes helyre megy az ember, mondjuk 500 m melyre?
-
ne is mondd, úgy kinevetett minket a zöldséges, amikor mondtuk neki, hogy adjon rozmaringot
40 EUR az tényleg nagyon olcsó, főleg kinti fizukhoz viszonyítva. a 105 eur mondjuk 4 felé oszlott, de mindennel együtt én kb. 150k-t költöttem összesen az egy hét alatt, szemben mondjuk rodosszal tavaly, ami kb. 350k volt. tény, hogy jobban bejött, de ár/érték arányban horvátország vezet
-
válasz
fokukac #60178 üzenetére
mi ott voltunk idén nyaralni, bol-ban. 105 EUR volt az apartman éjszakánként. utószezonban 72 EUR, a legvégén meg 54 EUR, fixen. nem tengerpart és nem saját kert, de elég jó helyen, és csendes is
gondolkozunk, hogy vissza kellene még menni horvátországba, aztán meglátjuk majd, hogyan alakul. -
nagyon köszönöm mindenkinek a felajánlást
Viszlát jön Magyarországra legkorábban, ha addig nem sikerült leütni egyet, akkor veszek valamit itthon, mert a desire x-em már a végét járja, sajnos szerintem minőségben messze elmarad a legelső desire-től, azt nagyon-nagyon szerettem
-
kedves, éppen uk-ben élő hölgyek/urak! van-e közöttetek, aki viszonylag gyakran ad fel postát, vagy gyakran jár postára?
nagyon fájna a fogam egy motorola moto g telefonra, de itthon biztos forrásból nem igazán sikerül beszerezni, korrekt áron. viszont uk-ben rengeteg aukció fut, de sajnos 90%-uk csak uk shippinggel. ha esetleg valaki segítene benne, hogy megadhatom az ő címét szállítási címnek, és ha alkalomadtán amúgy is a postán jár és feladná ezt nekem, azt elsősorban nagyon megköszönném, másodsorban persze tetszőleges ellentételezést megfizetek, a postai díjakon felül.
köszi előre is, ha valaki foglalkozna az apró-cseprő problémámmal -
a sok tapasztalt külföldi munkavállalótól kérdezném, hogy annak van-e értelme, ha én itthonról keresek munkát pl. angliában és küldözgetem a cv-ket? vagy ez így egy nem túl hatékony eljárás?
-
vajon honnan jött az ötlet, hogy meg kellene csinálni ezt a remek dizzy shop nevű oldalt? most láttam csak, hogy már ilyen is van, de szerintem rettentő béna
-
válasz
Tothgera30 #59538 üzenetére
ezeket nem ismerem. én teljesen elégedett vagyok a probookommal (4530) meg az elitebookommam is (9740m), ez utóbbi a céges. az újakról majd lesz véleményem, ha az asszonyét cserélik, de az nem mostanában lesz.
-
válasz
Tothgera30 #59532 üzenetére
mi a baj a hp-val? én nagy megelégedéssel használom őket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest