- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Szerintem atlagosnak azert ne tekintsd, szerintem lehet ennel olcsobban is.
[link] ez nem regi cikk, itt azt irjak, hogy a teljes naposert fizettek 1000-t.
Ez nem tudom mennyire realis, de kb 900 korul szamol 1 honap, heti 40 oras nursery eseten, Londonban. De ugye ez is csak szamitas, helyenkent eltero lehet, siman el tudok kepzelni akar 2000-t is mashol, bar atlagban evi 12-13 ezret irnak London eseten.
Par even belul amugy majd kiderul szemelyes tapasztalat alapjan mennyi is , bar az esetunkben lehet mar nem londoni ar lesz..
-
-
-
parandroid
félisten
Én vagy ebayen rendeltem, vagy amazon.de-n, most így hirtelen nem is emlékszem melyik, de olyan 25 EUR körül volt szállítással - olcsónak nem olcsó, de elképesztően minőségi cucc, még a műanyag mechanikájával együtt is. Előtte próbálkoztam én is hasonló névjegykártyatartóval, de ergonmóiailag és minőségben is kihívásokkal küzdött a megoldás.
Ahogy nézem, akár amazonon is több eladó is kínál nemzetközi szállítást is. Sőt, most látom, van már valami hasonló, de jóval olcsóbb termék is, bár fogalmam sincs, ez milyen minőségű lehet.
p
-
BlacKSouL
addikt
Várjá', gépen vannak az anyagok, egyszercsak 0,8 másodperces áramkimaradás, elszáll minden. Na, restart, megnyitok megint mindent, folytatom, erre megint elszáll minden. Tévének, klímának, pc-nek marha jók ezek.
Elkezdem elölről, már épp kezdek belelendülni, mikor megint elszáll. A lámpa alig villan, a digitális óra meg se érzi, de minden más elszáll. Kikapcsoltam az egészet a büdös bús picsába, és lementem a városba baszni a rezet. Most visszajöttem, bekapcsoltam, de ha megint elszáll, lefekszek aludni. Előtte meg megrendelek egy szünetmentest... -
fokukac
nagyúr
na, ez aztán tényleg High Voltage Rock&Roll..!
-
BlacKSouL
addikt
Nekünk Trotec TTK 50S van. Egyelőre tökéletes. [link]
Már kétszer tisztítottuk klímahabbal, szétszerelés után, de kb. évi 1-2 alkalom elég/kell is. Ez tulajdonképp egy légkondícionáló megfelelően beállítva, egy egységben lévő külső/belső hőcserélőkkel, és a hideg oldalon csapódik le a pára, amit összegyűjt, a melegoldalon jön ki a száraz levegő, enyhén felmelegítve. Elől rácson beszív, hátul felül fölfelé kifúj.
Fokozatmentesen szabályozható 0 - állandó üzem között. Fürdésnél, mosásnál mindig használjuk, de a lakás általános szárítására szinte majdnem mindig megy télen a fürdőben. Automatikusan szabályoz, egy idő és páratartalom mérő kombinálásával. Először eltekered, bekapcsol, van az adott álláshoz egy időtartam, pl. 3 perc járás, 4 perc állás. Ha az adott álláshoz képest magasnak érzi a párát az átszívott levegőből miközben üzemel, akkor felülírja az időtartamot, és addig megy, míg adott szint alá nem esik a pára. Onnantól visszaáll időkapcsolóssá, és a következő bekapcsoláskor ismét a pillanatnyi párának megfelelően kapcsol.
Alul kivehető tartály, telítettségkapcsolóval. Hideg helységben időnként erősen lehűl, olyankor olvasztó üzemmódba kapcsol, vagyis a kompresszor nem megy, csak a ventilátora, és a hideg hőcserélő leolvad. Utána magától újraindul.
Van benne egy kivehető mosható műanyag háló levegőszűrő, de ettől függetlenül klímaként kell kezelni és rendszeresen tisztítani.Zajos. A ventilátor nem annyira, de a kompresszor alapvetően és a vibrálással elég sok zajt kelt, és a műanyag ház miatt néha erősen rezonál. Napközt elviselhető, de éjszakára alvásnál vagy ki kell kapcsolni, vagy legalább másik szobába helyezni. Fürdőszobából zárt ajtónál semmi se hallatszik ki.
mod2: Nem egy őrült zajra kell gondolni, csak azért nem hangtalan. Inkább azt mondom, mormog.mod: nyáron nem megy, mert meleget csinál, és a párátlanítást a légkondi intézi úgyis megbízhatóan.
-
tildy
nagyúr
Azt ugy hogyan sikerult? Hm, vannak sejteseim. 25-26 unnep volt itt, hetvege meg hetvege, tobb nap nem jart. Ime a hatranya annak, ha valajol ninc segy hetes leallas...
Bar rmintha te Magyaroszagon laknal, dolgoznal@ : ez jo.
Peterket: USA utlevelet gondolom. Itt is postan kerheto a UK utlevel ( meg jogsi is) .
-
nekem is altalaban 6 ora alvas jut. 6kor kelek es ritkan fekszunk 11 elott, egyelore birom a dolgot. tegnap megorultem, hogy jovo het elso 3 napjan excel tanfolyamon vehetek reszt, de amikor lattam, hogy a helyszin a robert karoly koruton van, akkor rajottem, hogy nem vagyok kisegitve
-
BlacKSouL
addikt
Hát ez van.
Ha rajtam múlna lehetne egész évben ilyen idő, megtalálnám a módját, hogy ha túlmelegednék lehűtsem magam. De inkább elviselek némi kis izzadást, meg barnulást, meg langyos szellőt, és néha hűvösre megyek, minthogy állandóan felöltözve, vastag ruhában kelljen mászkálni, és világítani mindig, még nappal is. Fura hogy oda jut a modern társadalom, hogy simán napfény nélkül képes létezni, sőt, legszívesebben a Plutón élne ahol már csak egy pötty a nap, de én még ilyen természetközeli állat vagyok, ahol a napfénynek több hasznos tulajdonsága és hatása van rám, mint a szürke sötétségnek. A tél számomra csupa rossz, a nyár meg csupa jó. Ez van. Cserébe ezt az 1-2 hét meleget simán elviselem. Most mondanám, hogy a tél meg hónapokig szokott tartani, de azt úgyse hiszi senki.
Egyébként, télen megmondtam hogy dögmeleget kaptok, tessék. Máskor tessék rövidebb és enyhébb telet is kérni, és akkor enyhébb nyarat hozok.. -
Pisztillus
senior tag
Bizony, amikor kijött, a zsebpénzből szép sorjában megvettem az összeset. Aztán amikor átpakoltunk a régi
házból az újba, valahogy eltűnt az összes... De ugye a web segít, ha tud...Tothgera: Pedig az utolsó főpolgármester-választáskor is előkerült az egyik jelölt jóvoltából...
-
-
parandroid
félisten
Tipikus multi-environment pl a könyöklőn sorakozó, a lejáratkor áthúzott jelszólista. Valószínűleg több oszlopban, mert külön jelszó van a windowshoz, a levelezőszoftverhez, és a vállalatirányítási rendszerhez is. A jelszavak persze az elmúlt 12 jelszótól legalább 3 karakterben kell különbözzenek, kis- és nagybetűt, számot, és speciális karaktert is kell tartalmazzanak. Emellett a notebookos felhasználók még egy rsa-tokent is cipelnek magukkal, ami okosan használva szerintem önmagában kiváltaná a fentieket.
p
-
Viszlát
addikt
& mindenki:
Kéziben volt, minden utamon cipelem magammal a vinyókat, soha nem volt semmi gondom még velük. Ma kifogtam egy akadékoskodó popsibuksit, ez okozott galibát. A kidumálás tulajdonképpen annyi volt, hogy kötöttem az ebet a karóhoz, miszerint a vonatkozó EU rendelet a számítástechnikai alkatrészeket nem sorolja fel a nem szállítható dolgok között. Csak ugye azért ment nehezen, mert ők nem ezzel vitatkoztak, hanem azt állították, hogy azonosíthatatlan eszközről van szó. Mivel nem voltam hajlandó elfogadni az elkobzás tényét (mert megkérdezik, hogy beleegyezem-e), hosszas kínlódás után odahívott valami fejest, az se volt okosabb, de ő legalább belátta a dolgokat amikor mutattam neki, hogy csak három helyen szerepel a HDD rövidítés és egy helyen konkrétan ki van írva, hogy Hard Drive, kapacitással, kutyafülével. Sőt, a biztonság kedvéért a szériaszámra is rákerestem gugliban a telefonon és azt is az arcába nyomtam.
Végül aztán a sok idő a jegyzőkönyvvel ment el, amit én kértem, de muszáj volt, mert a baromarcúja úgy vágta bele a vinyókat abba a műanyag tálcába, hogy csak úgy nyekkentek, aztán lódított egyet rajta, hogy visszaguruljon a sor elejére, amikor még egymáshoz is összekoccantak (mert a műanyag tokból muszáj volt ugye kivenni). Természetesen amikor rákiáltottam, hogy óvatosan ember, akkor még neki állt feljebb. Úgyhogy a felettesének szépen elmondtam, hogy ha tönkrementek a vinyók akkor kártérítést fogok igényelni, az eszközök árán felül a rajta tárolt pótolhatatlan anyagok után is. Nekiálltam fotózni amitől nagyon mérgesek lettek, de nem különösebben érdekelt, de a büdös bunkó angol parasztja kitöröltette velem, mert különben feljelent...
Nagyjából ennyi, már pakoltak el a kapunál amikor beestem, de még épp elcsíptem a gépet.
-
BlacKSouL
addikt
Éppen ezért nem bánnám, ha valaki hirtelenjében válaszolna erre a kérdéskörre, mert bár már hétfőig ráér, azért jó lenne a válaszok tükrében még gondolkodnom is a dolgokon.
Tudom, pusztuljak el, és kiéhezett dögkeselyűk lakmározzanak a Nap által összeaszalt testemből a város főterén amiért megszegtem a saját fogadalmamat és szembementem a saját elveimmel, de a szükség visz rá nem az 1 hónapos napfényhiány
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Keresünk dokkolókat
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest