- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
Nem volt ám láncfűrész boltom soha, úgyhogy csak néhány személyes tapasztalat.
Nem tudom mire szeretnéd használni, de ha nem csak fűszál vastagságnyi ágakat készülsz vele felaprítani, akkor én azt javaslom, hogy legalább 40 ccm-es motorral vegyed, de inkább 45, az ilyen 25-30 közöttieket inkább el kell felejteni ha nem akarsz fél percenként anyázni. Szerintem ma már nem lehet kapni, csak önolajozósat, de a saját tapasztalatom az (három típus ment át a kezemen, izé alatt, hogy ettől függetlenül időnként igényli a manuális olajozást mindegyik. Leginkább azért, mert úgyis adagolhatsz neki többet ha több olajat teszel a keverékbe, de akkor meg ráhívják az emberre a tűzoltókat, olyan füstöt nyom ki magából.
Én nem túl bölcs módon egy Praktiker saját márkás típussal indítottam, nem ugrik be a neve, de sötétkék volt.
Hirtelen felindulásból elkövetett vásárlás volt, már másnap visszavittem, hogy valami nem jó, mert hát nem csinálja amit kéne neki, illetve nagyon nehezen. Rendes volt az ügyfélszolgálatos, odahívott egy szakit, aki kivitt a raktárba és kipróbáltuk egy körülbelül 10 cm-es gerendán, ürge nekiállt, aszonnya jó ez, miközben körülbelül három percig tartott átvágni azt a 10 cm-t. Éreztem, hogy ez így nem lesz jó, de hát hiba nem volt, hazavittem, de mákomra másnapra összefosta magát. Valszeg kicsit túlhajtottam, de az asszony már majdnem kiolvasta a Háború és békét, én meg még sehol nem volt a fairtással. Visszavitel után nem cserét kértem, hanem beszámíttattam egy Stihl-be, de még mindig bután, 30 ccm-es volt vagy 32, már nem emlékszem pontosan. Ez már klasszissal jobban végezte a dolgát, de én még mindig nem voltam elégedett, ugyanis direkt a vékonyabbakkal kezdtem (6-8 cm átló). Mákomra a szomszéd amatőr sorstárs totál megirigyelte, így eladtuk neki és akkor alapos kutatás után vettünk egy Husqvarna 445-t, ami még mindig hobbi kategória, de egy álom az előzőekhez képest, nem csak sebességben, hanem indításban, súlyelosztásban, minőségben is. Tényleg azt érzed, hogy na végre egy valódi szerszám van a kezedben (nem lecsapni a magas labdát), nem a gyerekek játékával próbálsz meg erdőt irtani. Olyan apróságok, hogy ha akad egy 5 perces teendőd és aztán újra szeretnéd használni, akkor nem kell megvárni amíg teljesen lehűl a motor, ami a legtöbb típusnál tipikus probléma, nem indul el addig amíg le nem hűlt. Nem szorul meg 5 percenként a lánc, nem kell külön kevergetni az üzemanyagot, külön tartály van az olajnak, apróság de sokat számít. Újonnan elég drága (illetve attól függ mennyit és mire szeretnéd használni), de használtan már emberibb áron is hozzá lehet jutni. Nem tudom segítettem-e bármit is, de ha nem, akkor pukkadj meg.
-
-
parandroid
félisten
Magyarok, románok, bulgárok, rengeteg balkáni, sok orosz és ukrán, és még több afrikai, és közel-távol keleti. Nem tudom, ezek közül melyik csoportba tartoznak, akik csinálnak ilyesmit, de gyanítom, hogy mindegyik csoportnak megvan a maga alja - melyiknek több, melyiknek kevesebb, azt meg nem tudnám mondani. A ház előtt mindenesetre normális kerékpárt nem hagynék, ülést már így is lopták le egyszer - mondjuk tekintve, hogy két éve két biciklink áll rendszeresen kint, annyira ez nem is rossz statisztika, így belegondolva. Ezzel együtt bent Frankfurtban is gyakran látni kerékpárjukat vesztett zárakat itt-ott, illetve bele lehet botlani hirdetésekben, ahol jutalmat ajánlanak fel a nyomravezetőnek valami drága bringa után. Sőt, olyan ismerős is van, akinek a háza pincéjéből vitték el a bicajt, de ott valószínűleg belsős tettes volt, mert betörés nem volt, csak azt a konkrét bicajt vitték a zárt közös pincéből.
p
-
gaborbol
őstag
Okmanyiroda tegnap: 1 ora 45 perc, de nem volt idopontom es ket kulon helyen kellett sorbanallni. Uj jogositvany (ott helybe legyartottak a kartyat, kerult $20-ba) Harom torzskonyv kocsikhoz+ harom forgalmi, szintem ott helyben legyartva, $165.
Van ingyen wifi, vannak LCD TV-k, ott ugyfelkapus otleteket adnak, vagy kvizkerdesek mennek tok random temakban. Itt lehet vizsgazni kresszbol, itt a rutin palya is, es van kihelyezett rendorseg is, szoval mindent lehet intezni egybe.
-
BlacKSouL
addikt
De közben a PET sem nagyon fogja kedvelni az A/B/C-t, sőt, a mai közvélekedés szerint a T meg valamelyest bomlani fog, az A/B/C hatására fokozottabban, kívül ugyan a levegőbe, de befelé meg a hákettőóba. És mondják, hogy azt meg nem kedveli a humán élő organizmus
De persze lehet, hogy ez csak urbánlegenda.Egyébként az utolsó mondattal egyetértek, erre felénk is, ha a pigmentesek kezébe adsz egy seprűt, annak a fejéből gyútós', a nyeléből meg tűz lesz. Ha ruhát, akkor meg elég, de büdös. Ha az emberiség minden egyede megértené, hogy miért nem sz@runk magunk alá, de ha mégis, akkor eltakarítjuk, akkor sokan biztos rosszabbul járnának, de páran azért mégiscsak jobban éreznék magukat.
-
NoLF
veterán
Hat igy a nagyjabol 3 ora/nap alvassal kb 1000 km-el a hatam mogott 2 nap alatt, rendszerelen etkezessel es folyamatos masnappal kuszkodve ennyire futotta igy reggel 10 perc alatt, szerintem eleg kusza node nem cikket akartam en irni csak a tenyeket kozolni nagyjabol. Valami miatt a kommunikacios kepessegeimet mindig dicsertek, koszonom a velemenyed. Talan kicsit tenyleg sokat kozoltem a hatterrol, ami maganugy, node igy alakult. Irjon cikkeket ujsagnak, akinek ket anyja van
valami kezzzelfoghatobbat szeretnek produkalni majd, ilyesmire meg nincs idom. De ha hazakoltozom, lehet lesz
-
mostanában valóban szigorodott az ellenőrzés, de egyáltalán nem akad fent minden a vámon
bobsys és gábor: még átolvasom a hsz-eiteket, elég tartalmasak
csak arnold önéletrajzából tudom, hogy az egészségügyi politika mennyire sarkalatos pont nálatok.
és végre hosszú idő után ráakadtam arra az egyetlen, nem noname (mint pl ez: [link]) tabletre, ami a megfelelő 4:3-as képaránnyal rendelkezik, nem kerül annyiba mint egy retinás ipad mini, de azért a felbontása jobb, mint a sima ipad mininek, vagy bármilyen, a piacon kapható 4:3-as tabletnek: [link]. és olyan messzire nem is kellett mennem
-
-
tildy
nagyúr
-
-
persze, a számokkal tisztában vagyok. az a kérdés, hogy ez a kényelem megéri-e nekem a pluszköltségeket?
napi 31 km az út oda-vissza, tehát durván egy tank üzemanyag menne el, fogyasztástól függően havonta, ami azért nem olyan vészes pluszköltség a bérlethez képest. és mellé meg adott a kényelem, és az, hogy nem kell egy levegőt szívnom mindenféle jöttmenttel. bár a 19-es villamos és a szentendrei hév utazóközönsége 98%-ban teljesen kulturált, csak néha-néha ugrik fel egy rettenetes szagú hajléktalan.átrágom még magam ezen párszor
-
Tim82
félisten
Persze, simán.
Sok tea, folyadék, folyadékos/pépes állapotú kaják, ha jól emlékszem, bébiételt, gyümölcspürét javasoltak pl., tejterméket (joghurtokat) egyáltalán nem. (Én mondjuk ettem joghurtot is, mert laktatóbb volt, mint a gyümölcsös cuccok, nem hiszem, hogy bármit rontott volna az állapotomon.)
Gyógyszert csak akkor, ha nagyon magas lázról van szó, azt kell csillapítani.
Ennyi rémlik így tíz év távlatából.
-
Tim82
félisten
Orvosoknál úgy használják (megint csak páciens-korombeli tapasztalat
- végig kellett járnom akkor pár orvost, már csak azért is, mert annyira fájt a nyelés, hogy kb. enni nem tudtam -> úgy 20-22 kg-ot simán fogytam a betegség miatt 3 héten belül), hogy "mononukleózis-szerű megbetegedések", így értem a gyűjtőnevet, FYI. Persze, lusta voltam így kiírni eddig.
Jah, egyébként állítólag közös használatú illemhelyen is simán el lehet kapni ilyeneket, ha pl. óvatlanul nagydolgot akarsz végezni egyetemi WC-n.
-
Tim82
félisten
Ööö, az megvan, hogy aki gyerekként átesik a mumpszon, felnőttként nem valószínű, hogy elkapja a mononukleózist?
Nekem sem volt mumpszom gyerekként, felnőttként el is kaptam a mononukleózist (még 2004 végén), az orvos kb. azzal indított, hogy "magának se volt mumpsza gyerekkorában, ugye?".
-
-
EQMontoya
veterán
a fogyasztás egyenes összefüggésben van az emisszióval
Daily ecobullshitet olvasol?
'gyammár, akkor a széttuningolt 2-es tdi Golf lenne a legkörnyezetkímélőbb, mert 5-6 litert fogyaszt. Igen, az, amelyiket először - mikor még nem látsz át a füstjén - Ikarusnak tippeled a füst méretéből. -
tildy
nagyúr
14 fok, 5 perc mulva 11 ora.
Teljesen jo ido van, bar suthetne a nap.Holnap 19-20 fok lesz a teteje, eleg is. bbc elorejelzes
Utana viszont jon a hoseg -
-
-
-
fokukac
nagyúr
Pedig finom az levesnek is, nem kicsit.
@ aizen92: itt finomkodunk, elmerülünk a gasztonómiában,
Te meg már megint itt farizeuskodsz----------------------
Más téma. Azért abban van valami ironikus, amikor a Global IT üzenetét kiszűri a céges spam-szűrő, amit ugye ők raktak fel...
-
fokukac
nagyúr
Hát, kicsit kiborított, de az volt a megoldás, hogy fogtam egy Aida64-et, rádugtam, és megnéztem, milyen wifi-adapter van benne, és azt gugliztam meg direktben, és úgy találtam meg a lenovo oldalán.
A lenovo oldalán direktben rákeresve (model, type, etc.) csak csilivili intel-es wifi driverek voltak, amik persze nem működtek, mivel semmi intel nincs a gépben, lévén amd-s.mindegy, megoldódott, de lenovo termékkel ennyit még nem szívtam.
És cserébe ma kurva álmos vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- World of Tanks - MMO
- Parkside szerszám kibeszélő
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Hálózati / IP kamera
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest