- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
B@sszak csak meg, hogy nem tudnak olyan kártyákat kibocsátani, amivel mondjuk lehetne a japán amazonon online fizetni. Pedig elvben lehetne Visaval és Mastercarddal is, de egyikkel sem megy. Biztos bonyolult volna megoldani olyan kártyák használatát, ami használható a világon bárhol. Elvégre véletlenül pont erre találták ki.
-
Undoroid
őstag
Ezt Én is megerősíteni tudom! Nem minden motoros felelőtlen. Vannak motoros ismerőseim mindkét nem részéről és Ők nem szoktak "agárkodni". Viszont van rossz tapasztalatom is. Az utcánk -lakóövezet- elég szűk és 30-as tábla is van...ennek ellenére rendszeresen 150-200 körüli sebességgel szokott itt elhúzni egy agyament! Túl van már több összetört motoron és több kórházi kezelésen is, mert többször volt része balesetben...legutóbb, amikor láttam, akkor tenyérnyi sebekkel volt tele az arca, kezei és a lábai...
Amióta egy közlekedési Rendőr költözött a szomszédságba, azóta egy kicsit visszavett...messziről lehet hallani, ha jön....majd nagyon lelassít és miután elhagyta a "veszélyzónát" újra rákapcsol...és szerinte ez így helyes.
Pont az ilyen esetek miatt vannak ezek az általánosítások...
Viszont ez a jelenség (sajnos) megvan szinte minden más közlekedési eszköznél is:
- gyalogos (átkelésnél nem néz szét; ott akar átmenni, ahol tilos)
- bringás (tegnap sem jött erre semmi, ma sem fog- alapon nem néz szét; kijelölt menetiránnyal szemben közlekedik, kivilágítatlan, stb...)
- elektromos bringás (ön- és közveszélyes viselkedés; legalapvetőbb közlekedési szabályok be nem tartása)
- motoros
- autós (csak Én létezem szindróma; agresszív vezetési mód)
- buszos (lesodorja a bringást; menet közben !!! újságot olvas * vagy SmS-t küld, stb...)Sajnos ezek miatt vannak az általánosítások.
* Ez utóbbi itt, egy menetrend szerint közlekedő helyközi buszon játszódott le és készült róla több, rövid videó felvétel is egy utas által. A kereskedelmi TV-k is bemutatták a felvételt, mert óriási botrány volt belőle.
-
parandroid
félisten
Az őrült gyalogos (vagy az őrült kerékpáros) és az őrült motoros között nagyságrendek vannak a károkozási potenciált tekintve. Az őrült autós más kérdés, de az autósok 95%-a legfeljebb balfasz, de nem öngyilkos, motorosoknál ez az arány fordított, és a súly/teljesítmény arányuk amúgy is jóval nagyobb.
Olyan sztorit legalábbis még nem sokat hallottam, hogy valaki kanyarodni próbált, és egy hátulról 160-nal belerohanó gyalogos kettétépte az autót. Motorosokkal ellenben előfordul az ilyesmi. Autókkal megintcsak, de ha az úton előforduló autók és motorok számát viszonyítjuk, valahogy a motorosokkal még arányszámot nem tekintve is sokkal gyakrabban, hát még ha az arányokat is belekalkkulálod.
Utálhatod az általánosításokat, amennyire csak tetszik, a számok makacs dolgok.
Szerk.: Azt persze még hozzátehetném, hogy a motorosok a rossz hírüket elsősorban az őrült gyorsasági motorosoknak köszönhetik (akárhogy is hívják ezeket szakzsargonban), és nem a szakállas-kendős krúzolgató harley-s öreguraknak, csak nehogy jöjjön valaki, aki kikérje magának az általánosítást, mert ő ismer borzasztóan megfontolt gyorsasági motorosokat, akik még sosem lépték túl a megengedett sebességet, és ha idős nénikét látnak a zebránál, akkor leszállnak, és átkísérik.
p
-
Viszlát
addikt
Altalanositani sosem szerencses, ez nem is kerdeses. En viszont abszolut megertem peterkeT hozzaallasat is, sot, kovetendo peldanak tartom, magam is ha meglatok egyet, onvedelembol atvaltok extra defenziv modba. Ebben persze van altalanositas, de jellegebol (es celjabol) fakadoan ezen fennakadni nagyjabol olyan mintha nepi bolcsessegeket kezdenenk izekre szedni es bizonygatni, hogy nem mindig lesz szeles a masnap, ha voros az eg alja.
-
Integra
titán
-
Lortech
addikt
Ezek az emberek vendégmunkások - folytatta a kormányfő -, akik a becslések szerint évi kétmilliárd eurót küldenek haza. Ezeket az embereket nem kitoloncoltatni kell, hanem ki kell mellettük állni - mondta, hozzátéve, hogy ezek az emberek bármikor hazajöhetnek, "szívesen látjuk őket".
-
-
En amugy frankon nem ertem honnan ered koztetek az ellentet, eskuszom meg probaltam is utana keresni regebbi topikokban
it-ben dolgoztok, megitelesem szerint mindketten jok vagytok a szskmatokban, itt pedig valahogy egyeterto posztot sosem lattam. brleszolni nem akarok, csak fura
Hape az mas, o ugyis csak egytol tizig szamol, aztan bubi jon -
concret_hp
addikt
30-34 korosztályról van szó: " Az Eurostat által közzétett adatsorok tanúsága szerint 2005-ben ez az arány Magyarországon 17,9 százalék volt, amely 2010-re 25,7, 2012-re pedig 29,9 százalékra emelkedett. "
és a mostani 30-34 éves korosztály 98-02 közt kezdte az egyetemet, még az igazán nagy bumm előtt...
-
proci985
MODERÁTOR
erre volt egy sztori, amikor par egyik tagja miatt visszakoltoztek Magyarorszagra (csaladi ok). aztan a kozvetlen ok megszunt, par honapon belul meg visszatert mindketto.
mondjuk 20+ev szakmai tapasztalattal rendelkezo harom nyelven folyekony orvosparrol van szo.
vegignezve ismerosoket egyebkent boven van aki egyedul jott es mar evek ota megvan. bar most az egyik epp koltozik tovabb, kozelebb a fjordokhoz
.
-
Tim82
félisten
Valószínűleg a Molnár János-barlang, elvileg a II. kerületben, a Frankel Leó útról nyílik a bejárata.
-
Rájöttem... mindenképp a Turmixgép nyer
.
-
-
parandroid
félisten
Lásd #61347. Soha nem érdekelt, hogy más mit vesz, én nem veszem meg, és kész, felőlem mindenki hadd szaladgáljon ilyennel, de ugye kiröhöghetem, ha ilyet látok hazsnálatban? Legfeljebb szájonvágnak vele, ha nagyon átmegyek szemtelenbe, de azt meg lemeccseljük majd az illetővel.
p
-
Persze, ha külföldön ugyan azt dolgoznám mit itthon, és 5-6x annyi fizetést keresnék, azt a luxust, lehet én is, megengedném magamnak, de így inkább másra gyűjtök, aminek több értelmét látom. De ahogy te is írtad, terhes nők, kismamák, esetleg gyerekkel álltak több órát azért hogy vegyenek egy roh@dt telefont. Ami már hét/hónap múlva minden sarkon lesz, több száz fonttal olcsóbban, sőt a neten megrendelve házhoz szállítják, és max. az ajtóig/kapuig kell lesétálni érte. Amit viszont támogatok, ha xy sorban áll (órákat-napokat), vesz készüléket az elsők között, majd aukciós portálon drágábban értékesíti, mert így egy havi fizut meg lehet keresni. Az új tulaj pedig instagram-ra töltheti hogy neki elsők között van new Almás mobilkája. Persze ajándékként sem utolsó, végül is tiszteletet parancsoló, hogy szerettedért ezt megteszed.
ui.: A 6 Plus 5.5 inches, vagyis 158.1 x 77.8 x 7.1 mm-ekkel rendelkezik, míg a jelenlegi téglám 4,5 inches, 135 x 65 x 10,8 mm méretű. Elég nagy "lapát" kezem van, de nem tudok akkora tablet méretű telefont elképzelni magamnak. Miért azt a modellt nézted ki, esetleg a normál 6-os 4,7-es kijelzője nem elég? Vagy Esm mindenképp ilyet szeretett volna?
-
fokukac
nagyúr
mert az airnb-n találtam jobb szállást, gyönyörű helyen, szép kilátással, nagy terasszal, nem napi 120 ojróért.
De nem gondoltam volna, hogy ennyire körülményes lesz.
Mindegy, most már oké.Na mindegy, holnap irány Dubrovnik
Felavatjuk a Jazz-t.
Még vívódom, hogy Bosznián át menjek, vagy körbe, de hát tájfutó voltam, utálok kerülni...
Meg Boszniában olcsóbb a benzin, nincs autópálya-díj, és a kocsi is kevesebbet eszik.
A múltkor hazafelé már sikerült egy egész gyors útvonalat találnom, szerintem arra megyünk most is. -
bobsys
veterán
Talaltam neked egyet Naples, FL
peterkeT: en $200 fizettem erte, kartya fuggetelen. Mindezt azert, mert cegen keresztul ment. A teljes ara meg dollarban is annyi, hogy semmilyen telefont nem vennek ennyiert. Par eve kapott a feleseg egy Samsungot meg akkoriban WP 7el ami ment is sokaig neki, de azota elkezdte amortizalni oket
-
parandroid
félisten
Affene, akkor most még két évig nem lesz olyanom. Oh, wait, az nem azért van, hanem mert bődületesen drága. Majd akkor kell, amikor a szolgáltató hozzámvágja 300 EUR alatt. Az 5s-ért is fizettem szerződéshosszabbításnál 289 EUR-t, de adtak hozzá egy ajándék tabletet (ért 100 EUR-t, eladtam 80-ért úgy ahogy volt, fóliázottan), az i4 meg elment 150-ért, szóval ez így korrekt ár, de hogy 600 EUR szerződéssel, 700-1200 meg kártyafüggetlenül, az nagyon lol. Az igazán nagy lol meg, hogy viszik, mint a cukrot. Arra leszek kíváncsi, hogy valahol mutogatták, hogy visszajön az i5 (c és s nélküli verzió), na az lesz jó vétel (kb mint most a 4s, 1 EUR a legolcsóbb szerződéssel is), bár kérdem én, hogy akkor az ugyanezzel a hardverrel szerelt műanyag 5c-vel mit kezdenek?
p
-
brownus
veterán
Ez nagyon szomoru, asszem a sorozat topikban beszelgettunk errol, hogy ket meleg baratom emiatt is ment ki a hanyatlo nyugatba. Ott nem inzultaljak oket ha kezen fogva setalnak az utcan...
Az ilyen korlatolt, buta embereknek kivanom, hogy legyenek meleg gyermekei. Egy ilyen csaladban viszont szegeny gyerek milyen frusztralt felnotte valna...
Noverem fia, a ferje sved, es kint elnek, david, az unokaocsem meleg. Kerdeztem oket, (meg regebben) hogy fogjak kezelni? Annyit mondtak, hogy ez nem kerdes, nem is ertik, hogy ilyet kerdez barki is, mert a lenyeg, hogy boldog legyen. Pont.
-
> Szerintem atlagosnak azert ne tekintsd, szerintem lehet ennel olcsobban is.
???
Elkepzelheto, hogy az atlag alacsonyabb, mint amit irtam, en ismerosoktol hallottam kb. "teljes koltseget", kajaval, stb., de az, hogy az atlagos erteknel van alacsonyabb is, azert nem tulsagosan meglepo, lassuk be
@7: ket gyerek eseten az atlagos (figyelem, atlagos, nem mindenki) londoni anyuka (vagy apuka) anyagilag jobban jar, ha otthon marad. Egyedul gyereket nevelni Londonban eleg necces. Egyebkent ez erdekes tema: szokas is mondani, hogy akkor lehet igazan (kulfoldon) penzt keresni, amikor az ember a DINK korszakban van, azaz Dual Income, No Kids. Vannak ismeroseim, akiknel tobb gyerek van, nagyon jol keres legalabb az egyik fel (evi brutto 100k kornyeke vagy folotte), es csoppet sem elnek luxusban, de tenyleg nem. A gyerekekkel hirtelen nagyobb lakas kell, esetleg kevesbe gazos kornyeken, bolcsi, babysitter, mittudomen.
Iskolas korban viszont megint sokkal jobb a helyzet, mert az olcsobb. -
gaborbol
őstag
Mennyi idore akarsz kocsit berelni? 1 napra $139 tol indul DC-bol Niagara Falls kanadai oldalara, de ennyire hozza Torontot- is. Mire hozzaadod a fullos biztositast totalkar ill lopas esetere, rajon az ado, kozel lesz a $180-190-hez de igy is olcsobb mint a repulo.
Sixt-nek nagyon jo arai vannak, de csak Floridaban es Atlantaban vannak jelen.
-
NoLF
veterán
Nahat, ezen a gepen van wifi. Repulon meg sose neteztem
sajna en mar nem emlekszem melyiket hasznaltuk tavaly de az nagyon korrekt volt, autokategoriat valaszottunk csak foglalaskor aztan mondtak hogy azt visszuk amelyiket akarjuk, egy szep nagy GMC Acadiara esett a valasztas. Nagy volt, kenyelmes, es 10et evett csak 100on a 3,6os V6al hajtva. Minimum 400 kiloval meg volt pakolva, szerettuk
-
szőröscica
addikt
Na most gondold el, hogy a Green még a Tiednél is sokkal halkabb.
És annyira erősen szív, hogy szőnyegen vissza kell vennem a teljesítményből, hogy tudjam tolni.emvy: én is gondolkodtam rajta, de tetőtér-beépítéses lakást vettem, és lépcsőn nem tud közlekedni. Mindkét szintre venni egyet pedig azt hiszem, kimerítené a luxus fogalmát.
-
-
ne is mondd, úgy kinevetett minket a zöldséges, amikor mondtuk neki, hogy adjon rozmaringot
40 EUR az tényleg nagyon olcsó, főleg kinti fizukhoz viszonyítva. a 105 eur mondjuk 4 felé oszlott, de mindennel együtt én kb. 150k-t költöttem összesen az egy hét alatt, szemben mondjuk rodosszal tavaly, ami kb. 350k volt. tény, hogy jobban bejött, de ár/érték arányban horvátország vezet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- iPhone-t használók OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen NAS-t vegyek?
- Akciókamerák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Ezek lehetnek a Realme 14 Pro és 14 Pro+ európai árai
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest