- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mawyx
őstag
Megjött a fizu, 85 ezer Ft
Nem kérek megoldást, csak siránkozok, mert picsogni jó
Jelentkezek folyamatosan, hátha...
-
gaborbol
őstag
Munkatarsam itt volt anno, nem tudom megoldottak-e azota, En meg Vegason is csodalkoztam, nem hogy Anglian.
-
tildy
nagyúr
Upsz....
-
tildy
nagyúr
válasz
FehérHolló #43195 üzenetére
Eleg komoly hardveres tapasztalata volt, de jogos.
-
FehérHolló
veterán
Komolyabbnak tűnő ajánlatoknál én rákérdeznék, hogy seniort is keresnek-e.
Amiket Angliában néztem, ott csak a minimum fizu volt kiírva, amit egy pár év tapasztalattal rendelkező kezdőnek fizetnek.Nálunk az FPGA-sok (IP-sek) vagy rengeteg FPGA tapasztalattal rendelkeznek (10 év+), vagy 5 évig erre specializálódtak az egyetemen, de 0 szakmai tapasztalat. Előbbinek mocskos sokat fizetnek, utóbbinak kevesebbet, mint a szoftvereseknek. Nem nagyon van középút, tehát mondjuk olyan, hogy 2-3 év tapasztalattal felvesznek valakit ilyen helyre, amikor 8 éve csak Javát fejleszt, és annyira kijött a gyakorlatból, mintha soha nem látott volna FPGA-t.
(VHDL vagy Verilog most teljesen mindegy, egyre megy.) -
tildy
nagyúr
válasz
FehérHolló #43193 üzenetére
Na ja, csak angol oldalon rakeresve pl. FPGA-s es egyeb melokra melokra fele annyi fizus allasok vannak, mint senior java devkent... Nem kicsit lepodtem emg en is.
MArpedig valtani akar.
-
FehérHolló
veterán
Beírja az ember a szívéhez épp közel eső, angol álláskereső portálra, hogy embedded developer, vagy embedded programmer és legalább 200 találatot kap.
Ahol épp nem autókról, repcsikről és ipari automatizálós dolgokról van szó, ott a Java mostanában kapósabb, mint a C.
Nagyon terjednek az ARM alapú mikrovezérlők, és a legtöbben már ott a natív Java támogatás is.
(Mondjuk soha nem értettem, hogy a garbage collectort hogy valósítják meg ezekben hardveresen, de ez most részletkérdés.) -
tildy
nagyúr
válasz
FehérHolló #43178 üzenetére
Ezt mar multkor is kerdezni akartam. Ex menne at beagyazott rendszerekre min 8 ev (ibm) senior JAVA fejleszto tapasztalattal , de van C-s, C++-s, FPGA-s, VHDL-es tapasztalata is regebbrol + villmernoki vegzettseg automatizalas teren.
Szerinted merrefele erdemes nezelodni? Gondolom nemet nyelvu orszagok hardver teren meg mindig eleg elore jarnak. -
bobsys
veterán
válasz
Viszlát #43180 üzenetére
Amiben ultel mikor ott voltam az is Golf volt. Start/stop opcios, ki lehet kapcsolni vagy ha nem nyomod teljes erovel a fekpedalt a pirosnal akkor nem allitja le a motort, par nap alatt megszoktam, ami nagyon tetszett az az adaptiv cruise control volt, lassitott magatol ha utolertem valakit.
-
Mawyx
őstag
válasz
FehérHolló #43178 üzenetére
Én vettem holnapra főtt kaját, bele akartam kóstolni, aztán hopp, elfogyott
BBQ csirkeszárny volt zöldségekkel,tele volt padlizsánnal, amit imádok. -
FehérHolló
veterán
3.61 ojrót hagytam ott 4 darab teljes kiőrlésű, répás-napraforgós, nagyobb zsemle méretű cibattáért. 6 óra körül vettem, zárás előtt fél órával, és frissen sütötték (még mindig kicsit meleg). Életemben nem ettem még ilyen finom pékárut.
u.i.: Szombaton vettem 2 rozsos zsemlét, összesen 1.7 euroért, cserében darabja 25 deka, és még mindig zsömle méret. (Meglepően nehéz és felétől jól lakik a férfi ember reggelire.)
u.i.2: Itt rendkívül drága a pékáru, ár/kg-ban mérve a legolcsóbb a fehér bagett, 2.6 euro kilója. Így van mihez viszonyítani, mert ez otthon is létezik.
montoja: Én beágy C fejlesztő vagyok, de 2 éve nem írtam egy sor C kódot sem.
Először Java-ban kellett egy C kódgenerátorra validáló szoftvert fejleszteni, most meg C++ kódot kell csak C-t támogató rendszerre portolni. Szóval azért elég sok köze van a C-hez, de azért abszurd. -
bobsys
veterán
válasz
EQMontoya #43170 üzenetére
Mostani project.
6 het volt mire megjott a belepokartya. 4 honap utan lejar es hosszabitani kell. 1 logon az egyik tartomanyba, 1 logon az emailhez, 1 logon mashova ami nemtudom mire jo. Emailt csak es kizarolag halozaton belulrol erheto el vagy VPN (+1 jelszo +1 RSA), tehat epitettek egy szinte vadonatuj levelezo rendszert zillio dollarert de semmi olyan funkcio nincs aktivalva ami uj ficsor, a 10 evvel ezelotti Exchange 2003 tudja mindazt amit ok hasznalnak.
+ van 23 masik domain kulonbozo jelszavakkal, 2 honap utan meg mindig nincs hozzaferesem -
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #43173 üzenetére
Hosszú évek munkája van abban, hogy userek számára megjegyezhetetlen (Kis- és nagybetű, szám, spec. kar.) jelszavakat használunk, amelyek géppel elég könnyen törhetőek (6-8 karakter). Dilettantizmus a köbön, az...
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #43171 üzenetére
Úgy a'! Így esett meg, hogy egyik ismerős céges notiján volt truecrypt/pointsec, és wines pass is, meg két postit ráb@szva, hogy el ne felejtsék.
-
Viszlát
addikt
válasz
bobsys #43160 üzenetére
Az elozo melohely is penzintezet volt, de azert ott ennyire nem durvultak. Itt se nem lehet semmit se, csak az auto lizingjerol szolo papiron vagy 5 helyen kellett alairnom, hogy semmilyen formaban nem adom at az informaciot plusz nem forditom sajat hasznomra illetve nem adom el penzert az infot (marmint, hogy mennyibe kerul a cegnek a moka). Vicces na, ehhez kepest az IBM lopikula volt.
-
BlacKSouL
addikt
Hangszigetelő: valamennyi(kevés) hangot visszaver, de nem engedi át a túloldalára
Hangelnyelő: vissza sem veri, és át sem engediMontoya példájára átkonvertálva:
Hőszigetelő: a szobában tartja a hőt, nem engedi ki, de a fal belseje, és a szoba kb. azonos hőmérsékletű, befelé visszasugározza a hőt
Hőelnyelő: a szobában tartja a hőt, nem engedi ki, de a fal felmelegszik, a szobába nem sugároz vissza, a szoba levegője hideg maradEsetedben szinte mindegy, mert nem hangstúdiót építesz, tehát a számodra fontos funkcióját (lokálisan nem engedi át a zajt) mindkettő ellátja.
-
Dylen
senior tag
válasz
BlacKSouL #43163 üzenetére
öö, izé, hát most ebből nem sokat sikerült felfognom
Két szoba között van egy üveges, két részes ajtó. Levettük a kilincset, nem lesz átjárás. Jó lenne ha egyik szobából se menne át a másikba a hang, de mivel ez csak egy albérlet, ahol kitudja meddig vagyok, nem költenék rá sokat.
Az ajtó a másik szobába nyílik, tehát az én oldalamon bemélyed, ahová pont tudnám tenni a szigetelést.A szivacsoknál azt látom, hogy van ahol hangelnyelőt írnak, van ahol hangszigetelőt, akkor kétféle van?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #43164 üzenetére
Van itt nálunk hangszigetelés hullámkarton lemezekből is, meg hangszigetelő szivacsból is. A 7 rétegű hullámkarton mögött 58%-os a hang áteresztés, a szivacs mögött <10%
Tehát nyel el belőle, (kb annyit, mint egy vastag pokróc) de nem ezt a képességét részesítik előnyben.Inkább az a lényeg, hogy az alakja miatt a hanghullámokat "megtöri", vagyis nem alakulnak ki csúcsok a visszaverődéskor. Míg a szivacs elnyeli. Tehát a hullámos felületű tojástartós szobában a hang folyamatosan hal el, vagyis visszaverődve, mindig kicsit elnyelve belőle, míg a habról nem verődik vissza, tehát a forrás megszűnésekor egyből elhal.
-
FehérHolló
veterán
válasz
BlacKSouL #43163 üzenetére
De izé..
de el csak kevéssé nyeli a hullámokat, magyarul átengedi, de vissza nem nagyon veriAkkor nem így működne (~ a hang, < a tojástartó, | a fal):
~ < |
~< |
<~ |
< ~|
<~ |
~< |
~ < |Valamit el kell nyelnie a tojástartónak (nem is keveset), ha nincs visszhang a falról.
szerk.: Hogy lehet rábírni a fórummotort, hogy a sor elejéről ne gyilkolja meg a whitesape-eket?
-
BlacKSouL
addikt
Ha tényleg szigetelni szeretnél, akkor hangszigetelő szivacs. A tojástartó akkor jó, ha zaj(visszhang)csillapítást szeretnél, de mondjuk egy szoba belső falait rakod ki vele. Ekkor is alá szokták egyébként szivacsozni, mert a tojástartónak csak a felülete akadályozza meg a visszaverődést (de messze nem úgy, mint a spec. háromszöges szivacs), de el csak kevéssé nyeli a hullámokat, magyarul átengedi, de vissza nem nagyon veri.
Ha a szoba belsejét béleled ki, akkor szokták a háromszöges felületű szivacsot, de ha két réteg közé kell, mint pl. ajtó, akkor csak simán a jó elnyelési képességű hangszigetelő szivacsot kell választani. -
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #43161 üzenetére
-
bobsys
veterán
válasz
Viszlát #43156 üzenetére
Ismeros, elso napon en is alairtam mindent, varom mikor viszik a vesemet. Meg olyat se mondhatok el, hogy mennyiert vettem ceges utra repulojegyet/kocsi bverles ara/hotel szoba stb, de a legjobb az elozo project.
Nem Boeing, de repulos ceg es itt van nalam az egyik laptopjuk. Nincs rajta semmi csak egy alap Windows XP + Outlook, Exchange teszteleshez hasznaltam. Nem kuldhetem vissza nekik postaval/futarral, mert az nem biztonsagos szemelyesen szeretnek ha visszavinnem. 1500+ merfoldre vannak, 1 atszallas repulovel. A fonokeim most gondolkodnak, hogy mi legyen, mert a szemelyes visszavitel az lenne vagy $1500 (repulojegy, hotel, auto + per diem) -
Dylen
senior tag
Hello All
Ez a tojástartós hangszigetelés hülyeség? Néhol azt írják jó, máshol azt hogy hülyeség.
Üveges ajtót szeretnék szigetelni. -
-
concret_hp
addikt
-
tildy
nagyúr
válasz
FehérHolló #43148 üzenetére
Kulfoldon tartozkodasnal kotelezo volt iden marciusig. Most mar nem kotelezo, de be lehet jelenteni. Ellenben a TB-hez kotelezo bejelenteni, ha kulfoldon fizet az ember tb-t.
Ha otthoni ideiglenes, akkor is be kene elvileg, de eleg erdekes a dolog, marmint nem egeszen pontosan es jol szabalyozott , szerintem. Volt is belole problema valamelyik politikusnal, hogy Pesten lakott, de nyirsegi leven megis kapott tamogatast...
Merthogy ugye szamit hol el az ember eletvitelszeruen, es hol hany napot lakik. Mert ahol eletvitelszeruen el, ( es az alberlet az az) ott allando lakhelynek kene szerepelni."A polgár lakóhelye: annak a lakásnak a címe, amelyben a polgár él.” illetve „A polgár tartózkodási helye: annak a lakásnak a címe, ahol - lakóhelye végleges elhagyásának szándéka nélkül - három hónapnál hosszabb ideig tartózkodik.”."
Lehet azota "tisztitottak" a jogszabalyt, de emlekeim szerint ezt anno nekunk is felrottak, hogy nem lehet kulfoldi cim tartozkodasi cim, hanem allando lakcimnek kell lennie, ha eletvitelszeruen itt elunk.
-
válasz
concret_hp #43149 üzenetére
nyilván utazási támogatás
havi 4 hazaút fizetve, csak igazolni kell, hogy a tartózkodási hely különbözik az állandó lakcímtől. mondjuk előbbinek még mindig a kármán van megjelölve a lakcímkártyámon, de sebaj
FH: köszi, közben én is megnéztem, hogy a tulajt sem kell elcipelnem magammal, elég az aláírása (ami mondjuk hülyeség szerintem), de ha így van, akkor így van. tehát tök nem törődnek vele, meg se nézik, hogy valós-e az aláírás vagy sem. na mindegy, ennyit megér, kár, hogy ez csak most jutott eszembe, egész szép summától estem így el.
Monti nálunk így műkszik, adatlap kitöltve, lakcímkártyával, aztán 4 hazaút fizetve, számla nélkül.
-
FehérHolló
veterán
Iskolakezdés:
-
ideiglenes lakcím bejelentése bonyolult művelet-e, érdemes-e vele vesződni?
-
Viszlát
addikt
-
Viszlát
addikt
Elso nap az uj munkahelyen, kapasbol nyakon boritottak a buszon forro kaveval. Nem is en lennek, hihetetlen...
-
dragonfx
veterán
válasz
parandroid #43136 üzenetére
nevetséges....
-
parandroid
félisten
válasz
dragonfx #43135 üzenetére
Abszolut nem tartom elképzelhetetlennek, hogy Mo-n is van egy rakás süket idióta, aki IMF-kémeszköznek nézné a gólyára szerelt gps-t, és 'nem leszünk gyarmat' felkiáltással lelőné a picsbe.
Szerk.: Hát még ha sikerül az alap- és középfokú oktatásunkat egyiptomi szintre hozni.
p
-
BlacKSouL
addikt
Van baj, oszt nem is kicsi
-
BlacKSouL
addikt
Hát nincs az a segglyukpállasztó hőség..
-
EQMontoya
veterán
Az érzés, amikor ezt kell futtatni a saját céges VPN-en:
for ip in $(seq 1 254); do nc -w 1 192.168.51.$ip:22 -e echo "quit" > /dev/null 2>&1; [ $? -eq 0 ] && echo "192.168.51.$ip" ;doneHát, felbecsülhetetlen. Fuck IT!
-
dragonfx
veterán
szeretnék véleményeket erről....
uj piros canada dry csomagolásán...
gyömbérízű szénsavas üditőital málna ízesítéssel. -
VoDaFoNe
aktív tag
ja. hello!
üdv Dániából.
-
beast27
senior tag
válasz
#51177472 #43118 üzenetére
Előre jelzem ezt építő kritikának szánom, ha esetleg megbántalak vagy ilyesmi előre bocsi és olvasd olvasd újra ennek a mondatnak az első felét.
Szerintem nyugodtan vihetsz bele egy kis "gengszteres stílust", ne vidd túlzásba de egy leheletnyit lehetne gengszteresebb. Szerintem lehetne egy kicsit dallamosabb (nem tudom jobban megfogalmazni) az "ének" mert így külön válik a szöveg és az alap és olyan mintha csak olvasnád a szöveged és menne alatta vmi hangulat zene. Amúgy jó lett de ha ezekre egy kicsit odafigyelnél akkor még jobb lenne, félre ne értsd elsőre én sem csinálnék jobbat, respect -
törölt tag
Sziasztok!
Megjelent életem második zenéje, sok munkám van benne, 3 verze. Lehet hogy nem a legminőségibb, de szívből szól! -
törölt tag
"Ha belenézek a szemébe, visszanéz az enyém
Olyankor tudom, hogy minden kincs az enyém!"
Napokban kidobom az egészet.
Szerelmesbe DEMO -
-
válasz
Tothgera30 #43104 üzenetére
Jártam már én is így, és ezen eljárás tökéletesnek bizonyult
Szép napunk van ma is, nincs az a nagy meleg, napos, eltarthatna ez még vagy 2 hónapig, persze hetente 2x eshetne az eső úgy 10 perceket, hogy ne pampongjon senki a szárazságra hivatkozva.
-
-
NoLF
veterán
válasz
FehérHolló #43101 üzenetére
Na ilyesmire nem is gondoltam
Okos otlet volt 3ig bulizni, hisz 4kor indulni kellett a repterre... Kicsit mintha faradtkas volnek. Raadasul valamelyik igen okos hordar letorte a borondom fogantyujat... Biztos viccbol volt rajta a heavy matrica, gratulalok
Azt mar nem is emlitem hogy a szalonna-kolbasz kombo otthon maradt
-
válasz
FehérHolló #43101 üzenetére
Fránya koccintós
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Háztartási gépek
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2736 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Takamine GD20CE elektroakusztikus gitár keménytokkal együtt. Kb 10 alkalommal használt,nem hordoztam
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Playstation 4 Pro Konzol! CUH-7216B
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest