Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
98matyas98
csendes tag
Sziasztok.
Bocsánat hogy így a témába vágok de fontos lenne.Vettem egy roccat kave 5.1-es fülest.Bedugtam mind a 4-jack illetve az 1db USB csatlakozót is a gépembe.És az lenne a baj hogy azon a kis vezérlőn ami rajtavan a füles kábelén azon mindenre reagál csak a centere subra readra de a frontra viszont reagál.Alaplap Asrock 970 Pro 3.Lehet kéne hangkártya?Ha kéne akkor milyet ajánlotok?Előre is köszönöm.És mégegyszer bocsánat hogy belevágok a témába. -
fokukac
nagyúr
akkor így jártál :-)
Nem tudom, nem igazán izgatnak a kertévés, hatásvadász műsorok. A filmek meg egyrészt le vannak szinkronizálva, másrészt megvágják őket, és negyed óránként reklám van... Szóval a filmeket, sorozatokat akkor már ezerszer inkább nézem eredetiben, akkor, amikor én akarom, reklám nélkül.
A tévéből momentán csak a forma-1 izgat, esetleg vmi külföldi híradó, illetve 4 évente olimpia foci vb-eb, és ennyi.Amúgy ez a tévés dolog valami generációs szakadékot is jelez. Amikor én voltam gyerek, még nem volt adás hétfőn, pl.
-
tbs
addikt
Nos, én is be voltam szarva rendesen. De cafatosra karmolta a jobbomat... Most látom, hogy 1-2 karomnyom kezd pirosodni/dagadni. No majd este lekezelem.
Bámulatos dolog a "háttértévézés", én sem bírom.
szerk., Bandusnak: Nálunk 90%-ban xbox van a plazmán.
A maradék firkavilla + akiccsaj (felvett) állatos műsorai.
-
Dylen
senior tag
De ha meg később kezdesz neki, akkor lehet, hogy késő, nem? Nem lettem volna a helyedben, de a macskáéban sem
fokukac: ettől valaki jobb vagy rosszabb? sose értettem, ezt az "énbizonynem nézektvtsőtnincsisolyanomaztsetudommiazfújj" hozzáállást. Én nézek tv-t, sőt éjjel nappal megy és imádom. Ha ez ciki, meg szánalmas, akkor így jártam.
-
tbs
addikt
Ja, cicus, képzeld. Horror volt délelőtt nálunk.
A macskám fuldokolni kezdett egy megcsócsált papírdarabtól (~20cm volt, nagyarasznyi, tán egy széthajtott wcpapír-guriga (kiscsaj játékdarab)). Próbáltam lefogni, hogy kiszedjem belőle, de karmolt durván, kurvára beszart gondolom (höhö). Vér (vérem!) fröcsög, csöpög (szőnyegre, igen). Aztán mikor már picit elerőtlenedett, akkor tudtam kikurkászni a szájából. Tök kék volt már a nyelve/szája. Kicsit masszázsoltam, oszt elkezdett szuszogni megint. Rohantunk az állatdokihoz, hátha vmi maradt vmi rossz helyen. Most nem volt ereje ellenkezni az utazódobozával: mint egy kisangyal, úgy bújt bele.
Doki nem talált már semmit.
Mikor eljöttem otthonról még élt.
De már csak 8 élete van. (Aszongya 2 évente egy, akkor várhatóan 19 évesen fog elpusztulni... Még meg is unjuk egymás addigra.
)
Tanulságok:
-fuldokló macskát csak a csendesedés után próbálj megmenteni,
-kisállatoknál is tök jól működnek az emberes újraélesztő technikák (méretre igazított erővel persze). -
fokukac
nagyúr
Egy hétvégét kettesben?
Mi ez, valami forradalmian univerzális szekszuális segédeszköz?----------------
Szisza: legalább megpróbáltad.
Nekem is van tévém, de leginkább megjelenítőként, házimoziként használom, nem nézek rajta tévét.-------------
BAndus: pedig a népnek ez kell. ezért fogják újraválasztani őket, és ezt nagyon jól tudják.
és akkor aztán kezdődhet az igazinerr. -
válasz
venember83 #38087 üzenetére
igen, kb 10-15%-kal alacsonyabb ott a villany egységára, így nem is ez a nagyon jelentős, hanem ha az adott országbeli fizetésekhez nézzük.
amúgy a nukleáris alapú áramtermelés részesedése kb. 75%, e mellé meg 10% körüli vízerőművi részesedés társul, tehát rettentő alacsony változó költséggel tudnak villanyt előállítani, és szvsz még egy 10%-os emelést sem érezne meg igazán a gazdaság.
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #38082 üzenetére
hozzal sok penzt
most emeltek a belepok arat
Nemreg voltam a Universalban, jo hely. Iskolaszunetben jottok, keszuljetek fel csillio ember meg gyerek lesz, sokat kell majd sorban allni. Gondolkodjatok el az express pass megvasarlasan, elvileg az gyorsabb lesz, mert az express passosokat engedik eloszor be, aztan ha ok elfogytak jonnek a sima sorban allok. -
tbs
addikt
Végy egy logitech harmony-t, tölts el vele egy hétvégét kettesben, majd hajítsd ki az összes egyéb távrecsegőt a pébe...
(Visszaállítani nem tudom hogy lehet. Az upc-s médiabox távirányítója vmi tajvani(?) univerzális irányító "felmatricázva". Egyszer kikerestem a miénket (google katalógus), hátha úgy okosabb leszek. (Nem lettem.))
-
Dylen
senior tag
válasz
fokukac #38080 üzenetére
Kösz, de nem megy sehogyse
Ott bukik el a dolog, hogy bármelyik kódot használom, a TV gomb nem villan fel.
A kódkereső kód se találja meg a jó kódot...Egyébként a szerelő nem tökölt ennyit vele, akkor sokkal egyszerűbbnek tűnt az átállítás.
Na mind1, inkább hagyom a 'csába, egyelőre.És majd akkor dobom ki a tv-t...ha te is
-
Nah, vizsga meglett, megyek kikapcsolódni
.
-
fokukac
nagyúr
hello Sziszus!
Ezt nézted már?
[link]
8. oldal, illetve kódok a 35. oldalon.nem láttam olyat, hogy disable, de cselesen adj meg neki egy rossz kódot, és akkor hátha elfelejti
illetve errefelé keresgélj, ha nem megy...
amúgy pedig:
Throw away your television,
it's time to make this clean decision
NOW -
Dylen
senior tag
válasz
venember83 #38075 üzenetére
Arra kikapcsol a tv adás.
föccer és Viszlát: kösz a tanácsokat, muszáj lesz felhívnom őket, mert az elemet hiába vettem ki
-
fokukac
nagyúr
Olyan szép ez a magyar nyelv.
fn.hu, oldalt óriási banner: "szeress minket a facebook-on is!"
hát ez kész.
térdelj le, és szeress.love me two times, babe,
love me twice today... -
ToBeY
nagyúr
Nagyon ócska az új origo design,kb mint ha vakoknak készült volna.
-
Dylen
senior tag
Megmondaná valaki, hogy hogy lehet visszaállítani a UPC-s távirányítót, hogy NE kezelje a Tv hangerejét? csak a sajátját. Amikor itt volt a szerelő, csak úgy átállította, pedig senki nem kérte.
-
NoLF
veterán
Nekem azert van labam, hogy hasznaljam. Ha nincs nalam 15 kilonal tobb cucc es nem kell 6-8 emeletnel tobbet menni, eszembe sem jut hogy esetleg van lift is. Node midenki mas es mas
en pl arra vagyom hogy elferjek a szobamban, ruhailag. Nemreg elkoltoztem es az uj szobamban nincs semmilyen szekreny, igy pedig nehez heti 7 muszakra valo inget tarolni igenyesen. De legalabb a szoba mar van akkora hogy nem oldalazva kell elhaladnom az agy mellett
igy hat orulok, hisz ezen a szinten jobb a helyzet.
-
Tim82
félisten
válasz
kételkedem #38066 üzenetére
Én egy akkora szobát szeretnék, amiben elfér kényelmesen egy ilyen garnitúra.
-
Oromkodes van: sikerult megszereznem a harmadik indiai rozsafa butort is 65%-os aron, ez igy eleg is lesz. (Agy, konyvespolc, TV-allvany.) Illetve meg csak az agy van meg, de a tobbi is majd erkezik.
-
fokukac
nagyúr
válasz
venember83 #38053 üzenetére
Azért nem feltétlenül. Nálunk pl. ~5,5-7 méter a belmagasság. Én a negyediken dolgozom, de majdnem olyan, mintha máshol a 8.-9. emeletre másznál fel...
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #38054 üzenetére
Segítünk!
üljön át másik csónakba!
belügymin. -
tbs
addikt
válasz
concret_hp #38054 üzenetére
"...Költözzön be máshoz..."
-
concret_hp
addikt
ha elviszi a házát az árvíz, költözzön át máshova. belügyminisztérium.
-
EQMontoya
veterán
First world: beszallunk a foldszinten harman a liftbe. A benyomott emeletek gombjai: 1,2,3. Majd a masodikon beszallt egy csajszi, aki a 4.-re ment. Lustasag lvl 99.
venember: igen, magam is lusta vagyok, nem is volt celom kivonni magam a sajat kritikam alol.
-
Viszlát
addikt
Így bízz az orvostudományban: faterom 10 éve használ egy akut fájdalomra, gyulladásra való gyógyszert, nagyon hatékony és gyomorkímélő kis gyogyó, szuperül bevált (sajnos a dereka tropára van). Két hete a háziorvos benyögte, hogy olvasott egy cikket, miszerint májkárosodást és ebből kifolyólag halált okozhat, ezért nem írja fel többet. Megtaláltam én is a 2007-es!! cikket, az íreknél belehaltak páran valóban. Na de.
Ha 16 éve szedi viszonylagos rendszerességgel (húzósabb időszakban 1-2 hétig a napi maximumot) és eddig nem okozott gondot a májának, akkor szerintem nála most már nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy nem áll fenn a májkárosodás veszélye. Meg ha tényleg ilyen veszélyes, akkor miért nincs betiltva itthon? Mert kapni lehet, csak a doki nem hajlandó felírni többet. Amit kap helyette, attól két szem után fájni kezdett a gyomra. Na mindegy, valahogy fel kéne íratni, de már nincs meg az ismerős a kórházban...
-
Tim82
félisten
válasz
venember83 #38026 üzenetére
Privátban is megírtam, de nem titok amúgy sem: 35k-ért nagyon jó vétel volt.
-
-
tildy
nagyúr
Eppen ezert megyek haza majd, fehervaron van egy jo sportorvos azt beszelik, MRI-znek is terdre ( amire itt a gp csak fizikoterapiat ajanlott, mikor mar konyorogtem neki, hogy nem akarok fajdalomcsillapitokat szedni, ezzel valamit csinalni. Minden alkalommal amikor leulok, iszonyat mod hasogat, leguggolni nem is tudok, stb.
Szoval inkabb 100 fontot kifizetek otthon maganban ( nincs maganbiztositasom itt ), minthogy itt hadakozzak a dokikkal.
A normal orvosokat otthon sem kommaltam, mert hulyenek neztek, magas lorol beszeltek tobbnyire. Utobbi itt itt nincs meg, de meg egy otthoni patikus is jobban ert az orsvoslashoz, mint itt egy GP. ( mielott felreertes lenne, az otthoni patikusokat dicserem)
Amugy igaza van a tobbieknek, korhazban mar relative korrektebbek, de a GP-ken keresztul megfelelo ellatast kapni, horror.
Kene csinaltatnom meg egy hormonvizsgalatot is , lehet az is otthon lesz.
-
válasz
DelArco #38033 üzenetére
mennyit szánsz rá? én ajánlanám az allee bevásárlóközpontot, ott van kristóf nevű öltönybolt [link], illetve a van graaf nevezetű multibrand store. itt biztos találsz jó minőségű öltönyt, az árak mondjuk 50-200 k között mozognak.
Pesten asszem a westendben is van kristóf szalon, meg az arénában a peak & cloppenburg nevű, szintén multibrand store. illetve van graaf az árkádban is.
-
Hello
Tud esetleg valaki olyan boltot Pesten ahol érdemes öltönyt vásárolni? Kellene egy de nem tudom itt hol érdemes megnézni.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Winner_hun #38031 üzenetére
Nem tudom, hogy most jobban vagy rosszabbul jártál.
-
föccer
nagyúr
Hi!
Neduddki este kidőlt mint a lisztes zsák, ne is keressétek holnapig
üdv, föccer
-
DeFranco
nagyúr
válasz
BlacKSouL #38025 üzenetére
1: pont ez a baj, hogy így állsz hozzá, hogy hiába cseszted el, te le akarsz menni, mindenki tolasson 5 métert ahelyett, hogy te korrigálnál. Balra ki kétszer kifértél volna, igaz át a padkán, de ennyit már bevállalhatsz ha már elcseszted.
2: ott két lejáró van, az egyik az IKEÁ-ba ment, a másik a Sugárba. Nem volt leszorítás, két kocsi elfér a lejárón, erre láttunk most ékes példát. Bátran osztod a büntetőpontokat telefonálásért meg indexelésért ehhez képest.
3: az előbb leírtam, hogy miért nem engedtek el, akár látható vagy akár nem. Nem racionális. Neked jó, másik húsz meg szív miattad, rosszabb esetben beáll az egész 5 percre, hogy téged kiengedjenek.De nem edukálok, feleslegesen haragítalak magamra. Akkor mindenki fasz Pesten, majd ha erre jársz köpjél le. Felesleges a görcs, ilyenkor fel kell oldani a helyzetet és belátni hogy ezt megszívtad. Próbáld meg értelmezni amit az előbb írtam, sajnos itt győz a racionalitás az illem felett.
Mellesleg én is ha tehetem ilyen helyzetben segítem a hibázót. És ne felejtsd el, hogy ezt önerőből meg tudtad volna oldani. Ha egy útszűkület végébe szorultál volna, akkor beengedtek volna, mert nincs más út. Lehet nem egyből, de harmadikra biztosan. Itt viszont ki tudtál volna jönni magadtól is.
-
venember83
nagyúr
Ár publikus?
Blackie: nemigen kellene beleszóljak, mert én toleráns vagyok és ki szoktam engedni az embereket ilyen helyzetben. Mondjuk itt egyszerűbb is a helyzet nálunk, mivel a rendszámon látszik, hogy idevalósi-e az illető vagy sem. Az "idegen" megyékből érkezettekkel általában toleránsabbak itt az emberek, ahogy tapasztalatom szerint a román rendszámú autóval szemben is azok a budapestiek, mivel nyilvánvaló a korlátozott vagy semmilyen helyismeret, ergo nagyobb a hibázás, megtévedés veszélye.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
DeFranco #38024 üzenetére
Le akartam menni a parkolóba...eredetileg. Tehát vissza kellett tolatnom odáig, ahonnan már le tudok menni jobbra. Balra ki sem lett volna több hely, szóval az nem opció, hogy 150-350 méter múlva visszafordulva kétszer egyszerűbb.
Ráadásul a gmapsben forgasd csak körbe a linkelt ponton hol van a Clio a Polohoz képest (pláne a mögötte érkező fekete autó), és az egyel további képen már ráfordult keresztben. Szerintem a linkemen látható telefonálás közben pont akkor nyúlt le a dudára... tuti nem az indexre, mert azt már régóta nem látom használni.
A Polos ugyanúgy járt mint én, csak fordítva. Bement, de ki akart jönni. De a clio már nyomta is oldalba.Namost amit linkeltem eredeti pozíciót, kb. úgy kerültek ki engem padkán át, miközben én onnan balra, épp próbáltam annyira visszajönni, hogy én is le tudjak fordulni.
De ettől függetlenül, ott jól belátható a forgalom. Tehát egy autó látható, akkor is ha balfaszkodik, meg akkor is ha nem. Azért mert ott "szokás" 50-60-al taposni, azért nem muszáj. Ha egy kisgyerek fekszik keresztben az úton, akkor is tapossák, mert ott úgy szokás, és hátulról tol a forgalom?? Vagy egy autó nem akadály? -
DeFranco
nagyúr
válasz
BlacKSouL #38023 üzenetére
Persze, érthető... oda nem megy be semmi, a tábla-oszlop vonaláig nem állt senki, ez tuti, aztán ha máshol nem férsz el a tábla mögött padkára fel (egyébként szerintem előtte is elfértél volna, az már kívül van a lekanyarodók ívén) és amikor a kereszteződésben a forgalom pirosat kap, akkor az útra rá és elszelel.
Vagy esetleg a padka igénybevételével megfordul a rendelkezésre álló helyen és türelmesen bűnbánó motorral indexel és megvár, amíg valaki szemből lassít és leenged. Mert legkésőbb az ötödik úgy is leengedett volna. Ha orral előre állsz.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
DeFranco #38019 üzenetére
"tovább mész egyenesen és visszakanyarodsz ahol lehet és nem akadályozod a forgalmat. "
Alighanem nem érzékelted a problémámat.
Itt sikerült véletlenül beszaladni úgy, hogy itt álltam meg:Tekintsünk el attól, hogy mennyire egyértelmű a parkoló jelölése, de innen tolatás nélkül kurvakemény megoldást találni. Na ennek tükrében érthető?
Amúgy nem először vezetek Pesten, de talán pont azért mert Genftől Aradig elég sokfelé megfordultam, gondoltam úgy, hogy véleményt alkothatok a vezetési kultúráról, meg a többiről...
-
Tim82
félisten
Anyámnak remélhetőleg megoldottam a számítógép kérdést.
Kap egy IPS-es T60-at, most botlottam bele a HA-n, olcsó, szép és jó, az eladót ismerem és megbízható, már le is boltoltuk a dolgot.
Tegnap vittem át neki laptopot és iPad Mini-t, az előbbi talán jobban bejön neki. A tabletekről amúgy elég sarkos véleményt fogalmazott ("ellenük vagyok, mert a papír alapú könyvek pártján vagyok").
-
EQMontoya
veterán
Csak hogy ki ne maradjak a jóból: f@szom az ebay topikba, hogy egy értelmes kérdésre senki nem bír válaszolni, de a "fordítsátok le angolra, hogy elromlott az ordibáló vibrátorral kombinált murvaradiátor", az valóban oda illik... Lassan elérjük a gyakorikerdesek.hu szintjét.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
BlacKSouL #38013 üzenetére
Nem szeretnélek megbántani, nem is ezért írom,hanem azért, hogy tanulj, plusz infód legyen legközelebbre:
Itt te voltál a ludas, Pesten (máshol is, de Pesten biztosan), ha ilyen van akkor tovább mész egyenesen és visszakanyarodsz ahol lehet és nem akadályozod a forgalmat. Nem lehet tolatgatni, mert rengetegen vannak az úton, mindenki haladni akar, és nem te vagy egyedül, aki elhibázza, van rajtad kívül 30 másik.
Gondolj bele, ha mindenkinél visszalibasorozna az egész sor, mi lenne? Káosz. Ilyenkor a feladat a lehető leggyorsabban megszüntetni az akadálynak levést és egy plusz 150 méteres kerülővel korrigálni.
Arról nem is beszélve, hogy ha neked valaki szivességből elkezd tolatni, akkor a mögötte jövő telefonos picsába beletolatva zúzza le a saját autóját miattad. Szivességből. Plusz ott mögöttetek buszok és trolik kanyarodnak ki meg be, állat módjára, és rögtön mögötte pedig nagy sebességgel kanyarodnak be a zöldön az új autók.
Ott nem lehet tolatni. Tilos és balesetveszélyes. Én is szúrtam már el, befelé is, kifelé is, nincs mese, tovább kell menni, és visszakanyarodni.
És ez úgy általában is sok mindenre igaz Pesten, nekem is szokni kellett, de a nagyvárosi közlekedésben meg úgy az általános életben is sokszor ez a logika. Van persze benne parasztság meg nettó türelmetlenség is bőven, de leginkább csak szükséges praktikusság.
-
tbs
addikt
válasz
BlacKSouL #38013 üzenetére
"Beszívod a jót... Kifújod a rosszat... Beszívod a jót... Kifújod a rosszat..."
Meg.
"Minden bosszantó dolog 1 évet vesz el az életedből. Mosolyogj inkább!"
Meg.
"Az emberek hülyék. A hülyék számára Te is az vagy..."
Meg.
"Felelősséggel tartozol azért amit megszelídítettél." -
BlacKSouL
addikt
Naa, jó, már kezdtem azt hinni, hogy csak én vagyok helikopter.
Az a baj, hogy vannak pillanatok, mikor egyáltalán nem érdekelnek ilyen dolgok. És vannak amikor felveszem, és visszaütök, visszaordítok, meg a többi. Sajnos nem mindig mindent tudok a végtelenségig tolerálni, és nem mindig minden mellett tudok elmenni rezzenéstelen arccal, különösen olyanok mellett amik engem személyesen érintenek.
Mostanában kevesebb a pozitív esemény történet, és sokkal több negatív szar ömlik rám, ezért kevésbé tudom engedni hogy elmenjenek mellettem.És egyébiránt nem lehetne tenni az ellen, hogy a világ ne a teljes baromosodás felé rohanjon, vagy legalább, hogy ne ők kerüljenek többségbe és helyzetbe?
tbs: véletlenül egyenesen mentem, nem jobbra...[link]
Azt gondolom itt igazán lehetne várni 3-4 másodpercet, különösen hogy nem sor jött mögöttem, csak 3 másodpercenként jött egy önjelölt Alonso, tehát ha valaki lelassít, és megáll, akkor is bőven megoldható lett volna egy minimális toleranciával a segg vidéki iránt, aki nem minden nap 10x megy ikeázni.. -
tbs
addikt
válasz
BlacKSouL #38005 üzenetére
Namongyuk tolatni ott, ahol megetted vannak sokan (1+) és lehet előre haladni... No az ősparaszt megnyílvánulás ám. Fordujjá' meg 50m-el arrébb gecó.
(Legszebb történetem a tolatásról: Mester ucca, ferenckörút előtt 2-3 keresztuccával befelé menet, jobbrahátra 2kocsiközé haladnék be (irányjelző, ráutaló magatartás, senki nem volt a seggembe a manőver kezdetekor), mögöttem a Jóskapista annyira rámállt, hogy nem fértem el közte és a parkoló kocsi között. Kiszálltam, elkezd dudálni, kopogtam ablakán, hogy mégis tegye már meg, hogy ~15cm-t haladjon visszafelé. Duzzogva megtette (jólszituált úr volt egyébként, avenziszbe'), oszt folyamatos ritmusos dudaszóval kísérte a parkolásom. Mivel túl sok helyet nem hagyott, ezért sajnos lassan, óvatosan parkoltam, s mosolyogtam...)
szerk.: Nolfie, Dr. Peter:
Vastagon igaz.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
EQMontoya #38010 üzenetére
Az engem nem érdekel, hogy a jégnek mennyire fáj
Amúgy nem tudom, hogy mekkora erőhatást fejt ki egy zuhanó, megfelelő méretű jégdarab, és mennyit fog fel ebből a pokróc, tök süsü vagyok a témában. De valahogy nem fér a fejembe ez a horpadáscucc akkor sem (az, hogy nem veri fel a fényezést persze OK). A peterkeT által hivatkozott fotók alapján szép véraláfutást tud csinálni, meg hát a műanyag vödröt is ledarálta.
-
NoLF
veterán
válasz
BlacKSouL #38007 üzenetére
Felreerted. Veletlenul sem allitottam hogy a fentebb leortak kozul barmi is normalis agy elfogadhato lenne, sot. Ugyanakkor sajnos a vilag ilyen iranyba tart es ezen a josagos atyauristen sem fog tudni valtoztatni. Hidd el, meg mindig ezerszer normalisabb emberek leteznek mifelenk, mint a vilag tobbi reszen. En csak azt javaslom hogy az ilyesfajta ugymond semmis dolgokon probalj meg a leheto legkisebb erofeszites kifejtesevel felulerekedni, s ha magadtol nem megy, keress valakit, aki megmutatja, hogyan kell ezt csinalni. Az elet rovid, es sokkal tobbre hivatott, minthogy bosszankodjunk olyan dolgokon, amin nem tudunk valtoztatni. Tokeletesen megertem a felhaborodasod es a fajdalmaid egbe kialtasanak modjat, de van mas mod is, probalj orommel es szeretettel elni a vilagban, s meglasd: egy ido utan csak a jot jegyzed meg es zarod a szivedbe, a legtobb rosszon pedig csak mosolyogsz egy joizut es mesz tovabb.
-
BlacKSouL
addikt
Mert ha sétálok az úton, és valaki szembejön és leköp, a következő meg pofonvág, én vagyok a hülye hogy minek járok arra
De ha szerinted tényleg az a természetes, emberi és elfogadott, támogatandó amit a fent említettek műveltek, akkor tényleg nem vagyok evilágra való. Egyszer én is felveszem és megpróbálok keresztülgázolni mindenkin, remélem akkor maguk közé fogadnak az "emberek"
-
BlacKSouL
addikt
Ott kezdődik, hogy vasárnap délután 2-kor mi a jóistent keres annyi megveszekedett bolond egyrészt az utakon autóval, másrészt meg a bevásárlóközpontokban ahol már nem férnek maguktól. De ő bajuk, ki nem sz.rja le.
Nade másodszor miért olyan büdösbunkó taplóparaszt intoleráns seggfej a legtöbb (értsd 10-ből 10) pesti autós, hogy ha véletlenül el
baszkúrom az Ikea parkoló bejáratát, akkor fegyverrel se lehet őket arra kényszeríteni, hogy látva hogy honnan tolatok ki, vészvillogva, tolatólámpával, akkor engedje azt a 3 (három, érted, három) métert, hogy átkanyarodhassak a parkolólejárathoz. Nem, mind az összesnek sokáig dudálva kell eltaposnia, átgázolnia, lökhárítót veszélyeztetve elrohannia mellettem, mögöttem, miközben folyamatosan egyre kijjebb tolatok, úgy, hogy a 10-ből az utolsó kettő már a padkán ment keresztül, de nem bazmeg, nem enged ki, csak dudál, és tapossa a másikat lefelé a parkolóba. Szánalmas seggfejek.
Ezek után a mellettük lévő üresbazmeg, érted, üres(!) sávban szépen elhúzok és átmegyek a sorompónál majdnem mind a 10-et megelőzve, és mondom nekik mekkora bunkó paraszt senkiházi seggfejek, és még nekiállnak csodálkozni, hogy én mit gondolok.Ezek után egy 10 éves forma suttyó a cipőmön taposva mászik keresztül a soron a hotdogosnál egy bocs vagy egy bazmeg nélkül, mikor meg ezért lekurvaanyázom és tarkónbaszom, akkor képes megsértődni.
Na egyre szebb város butapest..
Ja, persze meg kellett volna húzni magam, és elsunnyogni, mit képzelek hogy a városukba beteszem a lábam, mégiscsak egy vidéki senki vagyok köztük, a fővárosi urak között, de sajnos ekkorra elszakadt a cérna..
-
venember83
nagyúr
Köszönöm a tájékoztatást, megvolt a mai "ezt nem gondoltam volna" pillanat.
-
válasz
venember83 #37992 üzenetére
A brit egeszsegugy jobban felszerelt, de sok esetben nehezebben kapsz draga ellatast, mint otthon. Orvost meg foleg sokkal nehezebben latsz, ha nincs magan-eu biztositasod. Pont a nem akut betegsegekkel, mint pl. egy terd- vagy hatfajas a nehez, mert MRI-t nem fogsz kapni honapokig az NHS-en belul. Legalabbis nekem ez volt a tapasztalatom.
(Bocs, privatban kuldtem el eloszor.)
Magan-eu meg mindenhol jo tud lenni, Magyarorszagon meg meg nem is draga (kulfoldi fizetesekkel). Pl. most neztem, hogy a nemet eu-biztositas siman kifizet egy komplett szulest egy magyar maganklinikan (merthogy olcsobb, mint egy nemet korhaz).
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- Mikrotik routerek
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Honda topik
- Videó stream letöltése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest