Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- gerner1
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
A tv-s storynak nincs vége,rendőrök lezárták a parkolót és az utolsó lépcsőházat is.Nem hiszem,hogy ilyen esetekben tudnak bármit is csinálni.
-
EQMontoya
veterán
Cégünk kifejezte véleményét a magyar politikáról. Finoman, diszkréten, de mégis sokatmondóan. Sejj, a parlamentre néz a budi.
-
fokukac
nagyúr
Új év, új remények, új fenyő miklós koncert.
Általában ez nálam a nyár mélypontja. Igyekszem úgy intézni, hgoy ne legyek itthon, de most keddre rakták be a köcsögök. -
Integra
titán
nem lehet nem imádni az elmü-t....
reggel 8.kor kelt anyum, hogy menjek ki érte, mert nem tud kiállni, nincsen áram a házban, de az egész környéken sem. elmü felhív, wtf, jaaa, igen, karbantartási munkálatok egész nap hegyoldalban. ezzel nem is lenne baj, csak sehol egy plakát, szórólap, nagy büdös semmi, hogy készülni lehessen rá...
szerintem páran elküldték őket ma a jó édes anyjukba... vicc ez a hozzáállás.. persze, lehet panaszt tenni, mintha számítana és legközelebb nem ugyanez lenne.. mint múltkor.. -
neduddki
nagyúr
válasz
fokukac #40192 üzenetére
HI!
kicscsokka akor mit ertelekeccc???? ha kerjhetem vhova nijmegen-eithioven-mastrih vonalon eklheejzkedni, esetleg delft, amserdamert nem vagyok oda, mert ha jol sejtem felevente 2-3x vendegulacc ugye??? /esetelg megmasziroozm a nyakad ha elfejtened/:- )))
amugy meg a holland nem nehez, tudod reszeg angol tengeresz nemetul probal bezlnei....udv
neduddki
mod: Vakvarnyu: eze vagy Te vakvarnyu....
-
fokukac
nagyúr
válasz
neduddki #40189 üzenetére
már az előző hozzászólás előtt meggugliztam, és meglepődve láttam, hogy - a szavaid többségével ellentétben - ez egy értelmes szó.
De amúgy annyira neddudkis szó volt, hogy nem tűnt volna fel.
De mostantól minden szavad megguglizom majd, hátha hollandul írsz."Minden szavad Arany... De van közte néhány Petőfi is.."
-
Viszlát
addikt
Ezt küldeném a Microsoftnak a Skype miatt... [link]
-
ToBeY
nagyúr
Házunkból valaki a 3.ról kib@szta a tv-t a parkolóba,akkorát robbant mint az állat régi képcsöves verzió volt
-
80 perces késéssel jöttek a vonatok... közelgő tivornya kilőve...
#40170 tildy: Grat. neki
!
-
FehérHolló
veterán
Egyik fejlesztő kolléga a mai 9 óra munkaidőmből 4-et lopott el, hogy segítsek neki megoldani olyan problémákat, amikre elvileg ő is képes kellene, hogy legyen. (Műértőknek: például nem tud összehupákolni egy include struktúrát és fingja nincs arról, hogy mi az a referencia szerinti paraméter átadás c++ környezetben.)
Közben, amikor nem voltam mellette, elég szép facebook hozzászólás mennyiséget termelt.Alapvetően semmi bajom nem lenne ezzel, ha állnánk valahogy a projekttel a határidő előtt 1 héttel, vagy nem ketten dolgoznánk rajta a tervezett négy helyett.
Mondjuk lehet, hogy nem véletlenül engem küldtek helyette Ingolstadtba tárgyalni. -
NoLF
veterán
Mindenki adja be mindig mindenhova a cv-t mert sosem lehet tudni, lehetoseget elszalasztani meg a
legnagyobb badarsag. -
tildy
nagyúr
válasz
bandus #40171 üzenetére
Csak angol nyelven forumozik mar vagy harom eve, elege van a kis magyar valosagbol, ahol tudja probalja magat kizarni belole.
Nem haragszik o senkire, egyszeruen igy alakult. Nomeg elfoglalt volt, hiaba nem volt munkahelye. Angol nyelvu cikkeket irt, tablet, pc, monitor temaban.
Amugy ugy nez ki rubyzni fog.
Vegre rendezodnek a dolgok. Mert megeltunk egy keresetbol is miota kinn vagyunk, de azert kettobol csak egyszerubb. Meg mentalisan is jot tesz.
-
dragonfx
veterán
a powerquest mér nem tud torokig le c*****i
....2. gépen kell a win7et ujraraknom mert nem hogy a win nem jön le kékhalált generált amit eddig nem tudtam előhozni...sőt még a filerendszert se látja formázni se tudja....nem is látja abios se a winyot...és pc.ről az easeus.sal tudtam helyrehozni...
ennyire trágya hogy lehet a partition magic nem tud 64bit.etl. -
tildy
nagyúr
Jo hirek, Esmein is holnap kezd, kezdo dev.
-
Integra
titán
válasz
bandus #40161 üzenetére
szerintem nehezebb a pályakezdőknek mint a releváns tapasztalattal rendelkező munkaváltóknak. a pályakezdő örül, hogy egyáltalán lesz munkahelye, a tapasztalt meg ha valóban tud is és nem kamuhegy, akkor azt a munka adó úgyis levágja azonnal. ha valaki bűzlik az élettől, mert megélt már ezt meg azt, az azonnal látszik az interjún a kiállás, a magabiztosság és az őszinteség miatt.
én személy szerint sosem voltam a hazudozás és a többet mondok meg mutatok, mint aki vagyok és amire képes vagyok, mindig az egyenesség híve voltam, így neveltek szerencsére. nekem eddig mindig bejött, sőt, így nyertem mindig másokkal szemben is. -
-
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #40073 üzenetére
Na, csak arról, hogy valami sok vagy kevés:
Láttam most egy számomra profilba vágó hollandiai (bár félig inkább nemzetközi) állást, ahol nem kell tudni hollandul, és az van odaírva, hogy évi 72 és 93 ezer EUR közötti összeg + 25 nap szabi + további vásárolható napok (! - sose hallottam még ilyet) + bónusz + nyugdíj + részvényvásárlási opció.
Egy szépséghibája van, hogy 10 év experience kell, nekem meg csak 8 van.De azért az összeg mindenképpen motiváló.
Mindez egy olyan iparágban, ami Magyarországon ~5 éve úgy működik, mint a játék az oviban, hogy megy a zene, és megyünk körbe a székek körül, de eggyel kevesebb szék van, és amikor elhallgat a zene, le kell ülni, és valaki kiesik. -
fokukac
nagyúr
válasz
venember83 #40154 üzenetére
semmi konkrét.
bájdövéj, van mai jobban teljesít is...
Vargának pedig végre csak igaza lett, előbb-utóbb tényleg csak elromlanak azok a hűtőgépek..!
hálelúja, meg vagyunk mentve, fellendül a dzsídípipi. -
fokukac
nagyúr
válasz
venember83 #40150 üzenetére
Akár oda is...
Vagy egy norvég fjord tetejére, pl.
csak szélessáv' legyenMindenesetre ma reggel a boltos kislánynál kezdtem, és jeleztem a problémát. Ő nagyon kedves volt, és mondta, hogy intézkedik. Ja, meg azt is mondta, hogy biztos a tejüveg téveszti meg a riasztót, és akkor is beriaszt, ha egy macska elsétál előtte...
Csak, hogy érezzétek a profizmust, amivel ezt is megcsinálták a profi magyar szerelők.@Bandus: ez a baj ezzel az országgal, hogy már az is feltűnő, ha vennél egy 8 éves (="új") autót. A 14 éves helyett. És ha elköltöznél a panelból.
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #40147 üzenetére
Hamarosan eljutunk erre a pontra is. VAgy legalábbis leverem a hangszórót kisbaltával...
Ja, és mindennek megkokronázásaként amikor bekapcsolják, illetve kikapcsolják (élesítik, hatástalanítják), azt is 110 decibeles vinnyogással jelzi (igaz, csak 2 mp-ig tart), ahelyett, hogy kettőt csippanna, mint minden normális riasztó.
Öröm az élet a lakótelepen, de most már lassan kitörök ebből a proli létből...
Ui. amúgy a boltos kiscsaj biztos örülhet, mert megkapta a 2 emeletről az őrült dohányos nyanyát, non-stop beszélgetőtársnak
Így jár, aki pórul. Kellett neki idejönni...
Uui. Amúgy nem tudom, emlékeztek-e, hogy onnan indult a dolog, hogy ne lehessen iskola közelében cigit árulni? Nos, kb. 100 méterre van az általános iskola. De lehet, hogy csak 60. -
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #40147 üzenetére
szerinted nem azért megy a riasztó, mert valaki megtette kukac helyett?
nekem is vizelhetnékem támadt minden alkalommal, amikor elmentem egy dohányboltos doboz mellett Pécsett.
-
fokukac
nagyúr
ennek a kurva nemzeti dohányboltnak megint egész éjjel szólt a riasztója.
imádom. -
Integra
titán
jól teszed, én sem. 4 éve voltam egy napra, elég is volt. egy fertő. és ehhez jön a kommersz, irdatlanul bóvli lineup is, mindegy, a lelakott celebhordának meg a fizető külföldi vendégseregnek jó ez is.. szombaton átbicajoztunk szántódról fagyizni siófok határára és ahogy zamárdi kinézett... jól beletapostam, hogy minél hamarabb letudjuk a zamárdin átvezető távot
-
DeFranco
nagyúr
gyerekek Krakko marha jo hely, must see. Egy banatom van, nem ultem meg le sorozni iggazzy legyelekkel, szoval nem osmertem meg az itteni embereket ugy igazan. Pedig irtam az ex-szektatagoknak (AIESEC) is FB-n.
-
bobsys
veterán
Europan kivuli ket orszagrol tudom, hogy a vizet es a kozos koltseget a tulaj fizeti, minden mast a berlo. Villanyt, internet, telefon, kabel tv elofizetes stb. Ha nem fizetsz, gyorsan kikapcsoljak es nem a tulajt basztatjak, mert te vag ya berlo. Aztan ha elkoltozol akkor a masik helyen sem fognak aramot adni amig ki nem fizeted a tartozasod, igy eleg batornak kell lenni ahhoz, hogy ne fizessel.
(#40123) fokukac a vagyonszerzesi illetek szavakat en sohasem ertettem auto atirasnal. Hat a keszpenzt "atvaltom" egy olyan targyra aminek az erteke folyamatosan zuhan, hol itt az extra vagyon
-
NoLF
veterán
válasz
Integra #40131 üzenetére
En sosem voltam fesztivalozo tipus, eddig haromszor voltam a szigeten, akkor is dolgozni vegig. Mas fesztivalt meg meg nem lattam, s szerintem nem is nagyon fogok.
Inkabb Ibizan unneplem majd a szulinapom egy nagyon kellemes holgy tarsasaban, s elmeselem neki, miert jart jol azzal hogy oda jott velem es nem a soundra a baratnoivel -
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #40128 üzenetére
Ó, a Deep Purple-t szeretem nagyon, csak sajnos, ez már nem az a Deep Purple...
Szegény John Lord ugye meghalt, de hol van pl. Ritchie Blackmore? Ian Gillan pedig már a hetvenes évek végére szétcigizte a hangját. PEdig itt mit alkotott..
-
Mára is egy kis madártejes jégkrém banánnal eperlekvárral hígítva
Sensei@: Lesz ez még ígyse
-
fokukac
nagyúr
Azért egy szolíd kurvaanyázás most kiszakadt belőlem, hogy ugyan miért is tartjuk fent ezt a feneketlen pénznyelő zsákot, amit államnak hívunk...
Meg egyáltalán mi az, hogy "vagyonszerzés"? Hol itt a vagyon? Hogy vennék egy 8 éves autót a leadózott pénzemből?
AZt tudtam, persze, hogy van ilyen díj. Csak utolsó emlékeim alapján kb. feleennyire tippeltem....
De sebaj, prezident Bartlet se tudta, mennyibe kerül a tej
-
concret_hp
addikt
a félkarú rablók ugyebár nemzetbiztonsági kockázatot jelentettek, most meg kaszinó koncessziókat osztogatnának.
nyilván nem haveroknak. -
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #40117 üzenetére
Naaa, az végképp bebaszna...
nincs ott felvétel?
najó, nem vagyok villanyos.de, ahogy Bődöcs szomszédja mondta: "Minek annyi villanyosmérnök... Hát alig jár már villanyos.."
-
visszajött az áram, hálaégnek
rendesek voltak a szerelő szakik, meghát végül is egy iparágban dolgozunk
az viszont durva, hogy csak a xi. kerben napi 20-30 helyen kapcsolják ki az áramot..hp: nyelvvizsgának én se látom értelmét, de amíg fizetnek érte, hogy van, akkor pár hónap után megtérül a befektetés
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid #40108 üzenetére
nekem egyedül a net amit én fizetek, ezt is csak most. mint bérlő sosem fizetném számláról, még a végén évek múlva betalálnak ha esetleg valaki más nem fizet. csekkel meg nem állok sorba. mint tulaj meg nem szeretném ha ott függene a fejem felett, hogy befizettek-e szépen mindent. persze alapból nem vennék lakást, hogy kiadjam, szóval ez részletkérdés
az is igaz mondjuk, hogy majdnem mindig olyan helyen laktam, ahol korábban ott lakott a tulaj, így értelem szerűen be volt állítva nekik, kényelmesebb mindenkinek szvsz.
egyházadóhoz csak annyit szólnék hozzá, hogy nem véletlen mondják hogy a legnagyobb maffia a világon.
bandus: sztem a nyelvvizsga nem igazán számít a legtöbb helyen, csak tudjál annyira amennyire kell, vagy inkább jobban (tőlem itthon se kérték tavaly, pedig erősen kellett a melóhoz, bár az is igaz, volt egy 40-50 perces angol interjú) szerintem egy felsőfokú sem jelenti azt, hoyg rendesen tudsz egy nyelvet, szóval gyakorlati hasznát alapból nem látom, középfokú meg aztán tényleg nem sok.
-
köszi mindkettőtöknek. eddig én sem éreztem szükségét, csak ugye a megléte jelent pár % pluszt a fizetésemben
akkor meg már miért ne.
-
FehérHolló
veterán
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp #40099 üzenetére
Én bérlő vagyok, és én fizetem a villanyszámlát. Mondjuk a közös költség, a víz, meg a fűtés benne van a bérleti díjban, azt a tulaj fizeti. Pont a villany az amúgy, amit jobb, ha a bérlő fizet, ha elmaradása van, úgyis kikapcsolják, a közös költséget, központi fűtést, vizet nem tudják olyan egyszerűen lelőni, ergo azt célszerűbb a tulajdonosnak ellenőriznie. A villanyhoz hasonló a helyzet a telefonnal és az internettel is (esetleg kábel-, vagy műholdas tévével, de az nekünk nincs), természetesen. Persze nálunk is számláról húzzák az összeget, nem csekkezünk.
Kukac kérdezte korábban az egyházi adót: igen, létezik ilyen, nem is kevés pénz, de bár nem tudom, hogyan, a keresettől is függ, hogy mennyit fizetsz (mivel a családban egy kereső van, mi pl szinte semmit nem fizetünk). Egyszerűen ki lehet jelentkezni amúgy, szólsz, hogy nem kívánsz az adott egyházhoz tartozni, ők meg adnak egy igazolást, hogy rendben, kihúztak, és ezt bemutatod az adóhivatalnál. Cserébe semmilyen egyházi szolgáltatás (esküvő, temetés, keresztelő) nem jár, bár én ezzel személy szerint együtt tudnék élni. A másik oldala, hogy nagyon sok oktatási és egészségügyi intézmény egyházi fenntartásban van, itt pl a munkaerőfelvételnél követelmény, hogy valamelyik egyháézhoz tartozz (egymást általában elfogadják, tehát pl katolikus dolgozhat az evangélikusoknál). Katica is egyházi fenntartású szervezetnél dolgozik pl, ezért nem opció nekünk sem, hogy kilépjünk. Megint másik kérdés, hogy állami bértábla szerint kapja a fizuját, + a szervezetnek van egy saját szociális rendszere (évente kapnak egy kuponfüzetet), amivel támogatják az iskolakezdést, költözést, egészségügyi ellátást, van benne segélykassza, extra szabik vehetők ki a gyerekek után, ilyesmik. Tehát amit esetleg befizetnél egyházi adóba, gyakorlatilag annak is megkapod az ellenértékét. Amúgy nem követelnek meg rendszeres hitéletet, annyi, hogy főétkezéseknél van egy asztali áldás a gyerekekkel közösen, ami érthető, tekintetbe véve, hogy elvileg az adott felekezethez tartozó gyerekek járnak hozzájuk. Persze ezt sem nézik túl szigorúan, a lényeg, hogy az egyházi adót fizesd be - roppant pragmatikus az egész, mint az alapelveik ellenére a modern egyházak úgy általában.
Bandus: Külföldi munkaadó értelemszerűen nemzetközileg elfogadott nyelvvizsgát fog csak elfogadni. Ha sikerül olyat letenned, ami nem ilyen, akkor kint vizsgázhatsz még egyszer. Magánszférában egyébként nem érdekes, hogy van-e papírod, állami szférában, vagy ilyen besorolásnál viszont követelmény. Pedagógusoktól pl minimum B1-es, vagy B2-es szintet kérnek Németországban, a normál besorolásukhoz pedig C1-et.
p
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #40104 üzenetére
Semmiert. Minden honapban ott a kezeben a csekk, hogy be van fizetve, akkor mirol beszelunk?
-
nem ide tartozik, ezért külön post
szal elbattyognék csinálni egy angol felsőfokú nyelvvizsgát. külföldön munkavállalás szmpontjból van bármilyen jelentősége, hogy milyen papírral rendelkezem? magamtól most egy cae-t csinálnék, de ha van más ajánlott vizsga, akkor értelemszerűen arra megyek el. vagy a papír csak itthon mánia, odekint pedig a nyelvtudás számít?
-
válasz
Viszlát #40101 üzenetére
van ilyen, bár főképp a problémás fogyasztóknál alkalmazzák.
nyilván főbérlő szempontjából nem egy ideális megoldás ez, de én sem akarok olyan helyzetbe kerülni, hogy télen meg majd a gázt zárják el, mert valami oknál fogva megint elfelejtik, vagy ilyesmi (amúgy egy 8k-s tétel volt). magamról meg persze tudom, meg a tulaj is, hogy be fogjuk fizetni. meg nem kell már szerencsére postázni, elutalom és kész. plusz nem az van, hogy ilyen esetben más felelőtlensége miatt szívok én. nyilván nem lennék ilyen mérges, ha jómagam felejtettem volna el befizetni a számlát. de így ő baszott ki velünk egészen csúnyán, jó esetben csak egy napra.
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #40099 üzenetére
Miert is "risky", hogy a berlo fizesse a szamlakat? Mi is szinte mindig mi fizettuk, kovetkezo honapban meg adtuk le a a csekket.
Egy hely volt, ahol nem mi fizettuk, ott pedig oraallast irtunk allandoan, es az alapjan adtuk oda a tulajnak ra a penzt.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elden Ring
- Path of Exile 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Suzuki topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Playstation 5 lemezes kiadás, kiterjesztett garancia 3 év
- Apple Watch Series 9 45mm GPS !97 százalékos akkumulátor!
- TUF FX505DT 15.6" FHD IPS Ryzen 5 3550H GTX 1650 16GB 500GB NVMe +1TB magyar vbill gar
- i5 12400F dobozában, még 2 hónap Aqua garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Fractal Design Meshify 2 850W
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest